|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII
Witam witam
![]() A nam dzisiaj stuka 5,5 roku razem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Był poruszony temat zdrad i wychodzenia bez partnera... powiem wam, że był czas, 1,5 roku odkąd zaczęliśmy chodzić, że piątek i sobota, co weekend spędzałam z siostrami i kumpelkami w naszym ulubionym klubie. Oczywiście bez TŻ. Chodziłam, flirt z szanownym panem dj wzrastał... Aż w końcu w pewny uroczy piątek kiedy TŻ był w pracy na nocną zmianę zadzwonił do mnie gdzie jestem... No to mówię, że w Africe (bo tak się klub nazywał)... W każdym razie powiedziałam mu, że koniec itd.. Rozłączyliśmy się. Za chwilę znowu zadzwonił... szlochał, a ja? nie ruszało mnie to wtedy!! Sama się sobie dziwię... Wróciłam do domu, zapomniałam zabrać telefonu. Wstałam rano, TŻ zadzwonił na domowy czy może przyjechać, no to ja że tak, czy kupić mi coś na śniadanie, no to ja że nie... I przyjechał (po drodze, żeby mi się spodobać jeszcze do fryzjera wstąpił ![]() Któraś tu pisała, że jak ktoś raz zdradzi to zrobi to znowu... Niekoniecznie. Ja to zrobiłam, wiem co później czułam i nigdy w życiu nie zrobię tego drugi raz...
![]() |
#3782 | |||||
Zakorzenienie
|
Normalnie pędzicie...
Nadrabiam, nadrabiam, a końca nie widać. I pomyśleć, że na parę godzin mnie nie było... szok! Cytat:
![]() Staż niezły i zaręczyny jakie cudne ![]() Co do Iris ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O! Te etykiety parę dni temu przejawiały się u nas na wątku. Śmiechowe są bardzo!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() We wrześniu składa aplikację do PSP, bo są AŻ ( ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie rzeczywiście młodo wychodzisz za mąż. Ale ja tam se moge gadać. Ważne, że Wy się kochacie ![]() Cytat:
Bardzo mi jej szkoda. I jak tu teraz zaufać kolejnemu facetowi ![]() Jamee jednak nie byliśmy tak dzisiaj. TŻ miał okulistę, jeszcze u jego babci byliśmy. Nawet nie zdążyliśmy jego ojca w szpitalu odwiedzić. Oboje śpieszyliśmy się do domu... Na pełny look Kim Kardashian poczekam jeszcze trochę, chociaz pierwsze "przebłyski" jakoś mnie nie powalają.
![]() |
#3783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3784 |
Zadomowienie
|
Najpierw coś naskrobie, a później wracam do nadrabianie, bo inaczej znów z wątku zniknę, bo zanim doczytam już muszę wracać do innych zajęć.
A więc po weekendzie dołączyłam do PMek mających za sobą swój pierwszy raz w salonach ślubnych. Zwiedziłam z mamą 4 na targowej, niestety czasowo nie wyrobiłam się, by zobaczyć więcej. Ogólnie prawie we wszstkich sukienkach, które wybrałam do mierzenia podobałam się sobie, ale wielkiego "wow" nie było. Chyba jednak poczekam na nową kolekcje, bo teraz wszystkie mi się podobne wydają, dużo falban. Najlepiej się czułam w tych ala greckich, choć wcześniej się martwiłam,że zginę w nich. Mam zdjęcia, ale zostawiliśmy kabel u rodziców do aparatu, więc wrzucę później. Tą co najbardziej mnie zainteresowała, znalazłam idealnie w moim rozmiarze i kolorze na alegro za 1000 zl, i to jeszcze od PMki z Warszawy. Więc czekam do stycznia i jak coś odkupie używaną. Zapisaliśmy się też do dominikanów na freta na nauki, na weekend 22-23 pazdziernik, mam nadzieje, że mi zajęcia nie trafią. ![]()
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakieś fatum rodzinne??? A może razem z siostrą wyssałyśmy to z mlekiem matki ? ![]() U moich jest 28 dni różnicy, ale mama starsza ![]() Cytat:
Cytat:
No i np u nas wymagane jest świadectwo katechizacji ze szkoły średniej. Cytat:
No a zaświadczenie z USC to chyba donosi się na krótko przed ślubem, żeby ważne było. Spowiedź przedślubna dla mieszkających razem, małżeństwa cywilnego, osób posiadających dzieci est jedna. Przed samym ślubem. Obojętnie czy na tydzień przed, czy na parę dni przed, a nawet tego samego dnia. Natomiast dla powiedzmy "bezproblemowych" młodych obowiązkowe są 2 spowiedzi ślubne. Jedna na ok miesiąc przed, druga tak jak w wyżej opisanym przypadku. No i powtórzyłam się, bo już chyba o tym pisałyście. Ale nie zaszkodziło odpowiedzieć.
![]() |
#3786 |
Zadomowienie
|
![]()
Chatka- Mi osobiście podobają się wszystkie suknie które przymierzałaś. Uważam, że każda ma w sobie "to coś"
![]() Agis88- Witaj ![]() ![]() Piękne te jabłuszka ![]() Nie tylko u Ciebie... ![]()
![]() |
#3787 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
![]() Mogę dołączyć do Was??? Przeglądałam wizaz szukając jakiś ślubnych tematów i natknęłam się na Was. Planujemy z TŻ ślub w czerwcu bądź lipcu 2012r. Nie wiem czy uda nam się wszystko załatwić, ale najważniejsze są plany. ![]() Na dzień dzisiejszy jednak jak sobie pomyśle o tym wszystkim to dostaję gesiej skórki, jak ja to wszystko zorganizuje - przecież nie mam o niczym zielonego pojęcia. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3788 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Zabieram się za czytanie tego, co napisałyście. |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekamy na fryzurkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Widzę, że jesteśmy w tym samym wieku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedyne, co mogę powiedzieć, to że z Twoich wypowiedzi, z tego, że rok już mieszkacie razem, można wywnioskować, że Wasza decyzja jest dojrzała i przemyślana. Pozostaje mi więc wierzyć, że dobrze robisz i będziesz szczęśliwa ![]() Cytat:
A najbardziej bawi mnie w tych protokołach ślubnych pytanie faceta o to, czy sądzi, że będzie w stanie współżyć płciowo - a skąd ma to wiedzieć, skoro religia mu zabrania tego przed ślubem sprawdzić? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() gosza, mocno 3mam kciuki w takim razie, żeby TŻtowi się udało!!! ![]() ![]() ![]() marcia, to czekamy na fotki ![]() ![]()
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-08-22 o 17:17 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3790 |
Zakorzenienie
|
Sztuczka powodzonka na rozmowie!!!!!!!!!
I witam wszystkie nowe PMki ![]() (bo wstyd się przyznać, ale chyba kogoś ominęłam... )
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() good luck ![]() SZTUCZKA wlasnie jest na rozmowie o prace ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3792 | |||||
Zakorzenienie
|
łojoj ale grzmi u mnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
- pełne opłacanie składek, a za tym ofe (na emeryturze doceni) - doświadczenie - praca bądź co bądź w zawodzie - zaprocentuje na przyszłość - skoro to oferta przynajmniej do marca, to ma sporo czasu żeby ewentualnie coś nowego znaleźć Cytat:
![]() Ja też podobnie jak Seagirl myślę o pobieraniu się w młodym wieku. Gdybym w wieku 20 lat wyszła za gościa, który wtedy mi się oświadczył (a właśnie - czy któraś z was usłyszała więcej niż raz to magiczne pytanie??) to dziś nie byłabym tu gdzie jestem i byłabym żoną gościa dla którego najważniejsza jest piłka nożna i koledzy dresiarze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
Chatka - Chatka wkleiła fotki
![]() ![]() ![]() A ostatnia ma fajne falbany. Tylko, że dla mnie zbyt rozłożysta jest ![]() Co do striptizu na panieńskim - ![]() Sztuczko - ![]() wiek a ślub - na to nie ma recepty. każdy z nas ma swój czas i już. Znam niektóre 19-latki, 20-latki i widzę, że jeszcze nie są kompletnie gotowe na wyjście za mąż, na założenie rodziny. Z kolei nam też takie, które w wieku 19, 20 lat są jak najbardziej gotowe, dojrzałe emocjonalnie itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem nie powinno się oceniać takich rzeczy jak ślub w młodym wieku przez pryzmat tego co się robiło kiedy samemu miało się tyle lat. Bo każdy jest inny. Nie każdy musi szaleć nie każdy w tym wieku musiał mieć za partnera kogoś nie odpowiedniego.
#3795 |
Zakorzenienie
|
powiedziałam tylko swoje zdanie, absolutnie nie generalizując
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A, i zapomniałabym - gapa ze mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak napisalam z wlasnych obserwacji m.in w mojej klasie. Wszystkie bylysmy rowno 'trzepniete" i zupelnie nie myslace o zalozeniu rodziny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 |
Raczkowanie
|
A ja uważam, że każda z nas będzie broniła swojego wieku i uważała, że to właśnie ten wiek jest najodpowiedniejszy i nie ma tu znaczenia ile ma się wtedy lat
![]() Ja będę jedną z ze starszych PM tutaj i też uważam, że 19-letnia dziewczyna nie powinna już śpieszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
Spoko ja też tylko mówię co myślę wkońcu od tego jest forum żeby dyskutować
![]() Ale nie zaprzecze że w wieku 19 lat ślubu bym nie wzięła. Dlatego wprost TŻ powiedziałam że ślub najwcześniej 2012 roku. I tak już zostało
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 ![]() ![]() Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-08-22 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3800 |
Wtajemniczenie
|
Ja będę miała 26, TŻ 29 i uważam, że dopiero teraz (po 8 latach związku) przyszedł czas na ślub
![]()
#3801 |
Zakorzenienie
|
ja w sumie nie patrzę na wiek tylko raczej na to jak dobrze poznałam swoją drugą połówkę, czy jestem pewna tżta itd... jestem z tych osób które muszą najpierw dobrze poznac człowieka bo wiem że okres maksymalnej fascynacji swoją miłością przemija i odsłaniają się różne sprawy które mogą zaważyc na tym że to jednak nie ten człowiek.. jestem ze swoim tżtem prawie 6 lat...znamy się jak łyse konie wiele ze sobą przeszliśmy poznałam go naprawdę dobrze i jego charakter i teraz jestem pewna że chcę z nim byc do końca życia
takie jest moje zdanie na ten temat ![]() aczkolwiek w wieku 19 lat raczej bym za mąż nie wyszła mimo wszystko, wydaje mi się że to troszkę za wcześnie
11.10.2005-RAZEM ![]() 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem ![]() Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2011-08-22 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3803 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dlatego no niby czuelina jest młoda bo 19 lat to młoda osóbka ![]() ale od roku mieszka z tżtem i jakby nie było pewnie go bardzo dobrze poznała
![]() |
#3807 | |||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja bym padła jejku to już tuż tuż Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chatko witam cię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3808 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Prawda jest właśnie taka, że podczas mieszkania z kimś wychodzą czasem rzeczy podczas abstrakcyjnych sytuacji, które to rzeczy trudniej jest wyłapać podczas normalnego toku związku -że tak powiem ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3810 |
Zakorzenienie
|
Chatka:
A najbardziej bawi mnie w tych protokołach ślubnych pytanie faceta o to, czy sądzi, że będzie w stanie współżyć płciowo - a skąd ma to wiedzieć, skoro religia mu zabrania tego przed ślubem sprawdzić? ![]() Też mnie to pytanie zdziwiło... Ogólnie mam wrażenie że facetów trochę inaczej - ulgowo traktują w Kościele. My chodzimy do spowiedzi tylko przed świętami. Ostatnio pytam się TŻ jak tam po spowiedzi - okazało się że temat współżycia został ominięty a ksiądz skupił się na innych grzechach. Ja prawie nie dostałam rozgrzeszenia, zastanawiał się czy dać czy nie dać... do tego miałam pół godz. kazanie - oj, wysłuchałam się... nie mówiąc o pokucie którą miałam na tydzień. Dziwnie mi potem było z takim podejściem, TŻ zawsze jakoś traktowany jest lajtowo a wszystko skupia się na dziewczynie... Średniowiecze....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.