|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
kiedy twoj maz wraca??? moj pewnie dopiero w grudniu przyjedzie :/ nie wiem moze ja sie do niego z malym wybior to jakas specjalnie tylko dla mnie, no chyba ze bedziemy tez wyroznienia przyznawac
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Zanka szczerze Ci współczuję całej tej sytuacji i nastawienia męża. Nie dziwię Ci się, że boisz się go zostawić z dziećmi jak śpi niedźwiedzim snem.Mogliby go wynieść z łóżkiem na osiedle i by się nie zorientował. Uśmiałam się z sytuacji z sudocremem...wybacz, wiem że Tobie nie było do śmiechu. Nie wierzę w to co czytam..-to co pogrubiłam...Wyobrażam sobie jak się wtedy czułaś. Okropne to i przykre dla Ciebie jako żony i matki. Brak oparcia w ciężkich chwilach. Zawsze tak było? Mówisz, że Filipem się zajmował, wtedy chyba też pracował, i nie narzekał że zmęczony? |
|
|
|
|
#873 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie!
Ja tylko na szybko chcialam zameldowac, ze juz jestesmy z malym w domu. Siostry euforia na widok brata, tudziez prezentu od brata ![]() Dziekujemy za gratulacje! |
|
|
|
#874 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że tak fajnie Wam idzie karmienie - przed Wami wiele wspaniałych chwil Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.ceneo.pl/3330989?se=FdBT2...FRc03wodPWA4AA i jestem z niej bardzo zadowolona - mała a naprawde dużo na raz wypierze i w dodatku wykorzystujemy jej wierzch co w malutkiej łazience ma znaczenie |
||||
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka, rozumiem że jesteś wrażliwa i wrażliwość u kobiety jest piękna, ale sama widzisz dajesz od siebie wszystko co masz w sobie piękne, a nic nie dostajesz w zamian, baa nawet jesteś krytykowana i jest od Ciebie wymagane jeszcze więcej.Myślę,że nie tędy droga, długo nie pociągniesz .
Zapominanie i wybaczanie jest w porządku jak najbardziej tzn że można z Tobą dojść do kompromisu i współpracować. Nie jesteś Matką Teresą przecież i nie ogarniesz wszystkiego. Ty też musisz się POSTAWIĆ, powiedzieć NIE - NIE DAJE RADY proszę o pomoc. Myślę, że jak dasz G na głęboko wodę to podziała... przecież jest twardym facetem, nie ? Dlaczego nie pisałaś wcześniej, że masz takie problemy z nastrojem w czasie ciąży ? Każda z Nas ma jakieś wady, Ja np. nie raz nie umiem powiedzieć głośno co mnie denerwuje, ale walczę z tym ![]() głowa do góry słońce ![]() Kajool poczytałam,nie wiem czy to ten refluks. Będę obserwowała nadal. Kiedy mąż wraca? Dziewczyny,pamiętajcie MUSIMY SIE TRZYMAC! Bo my TWARDE baby jesteśmy !! Moja kruszyna zasnęła, na mamusi brzuszku. Nadal przechodzi skok, bo okropnie marudziła przed snem. Xavier na szczęście pomógł |
|
|
|
#876 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
NADRABIANIE PRÓBA 2 :d
Patik kochana wierze, że czujesz sie podle.... masz faceta, kocha Cię nad życie, nosi na rękach a po narodzinach dziecka stajesz się dla niego normalnie popychadłem... narzędziem do opieki nad dzieckiem... no cholera co z tymi facetami się dzieje! To dobrze, że martwi się o małą - choć trochę przesadnie... ale to jaki jest w stosunku do Ciebie to jest normalnie straszne![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
kropka w kropkę już nie wiem czym jej to traktowaćCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nadrabiam dalej.. |
||||||
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętasz?
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool mój wraca na szczęście w czwartek,ale wcześniej przyjeżdżał tylko na weekendy...okropne były te rozstania, płakałam jak dziecko...pamiętaj że mu też jest ciężko, bo nie widzi małego i nie widzi jak się rozwija i jest sam
dobrze by było, aby jak będzie dzwonił ,rozmawiał choć chwilę do małego aby mały nie zapomniał jego głosu - u mnie Emilie otwierała szeroko oczy gdy słyszała tatusia |
|
|
|
#879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Idzie jak woda Cytat:
Co z tym katarem? Pierwsze dni bez tz będą ciężkie, masz małego klona męża- czas szybko zleci, przyzwyczaisz się do sytuacji i myśli że do grudnia go nie będzie. Dasz radę, Szymek to wynagrodzi i wypełni pustkę za mężem. Cytat:
Cytat:
Zanka, miałam kiedyś pytać o dziadka: to Twój czy tż? dlaczego z Wami mieszka? Jak zdrowie mamy? Moja niunia jest spokojna, nie płacze narazie. Wczoraj też miała dobry dzień ( oprócz wieczornego ataku..) Nie śpi, normalka. Już się przyzwyczaiłam. Ale uwielbia ramiona mamusi, i tu jej się najlepiej śpi, najlepiej jak tańczę albo chodzę. Jak uśnie, odkładam do łóżeczka i ma 15 min woła mnie. Znowu rączki i oczy zamknięte... Teraz zjadła, odłożyłam do łóżeczka, pośpiewałam, dałam smoka i wyszłam z pokoju. Narazie śpi. Ciekawe jak długo ![]() Wiem że błędem jest, iż zasypia u mnie w ramionach a budzi się w łóżeczku, bo otworzy tylko raz oczy patrzy "gdzie ja jestem" i zonk. A tak jak uśnie w łóżeczku sama i się nawet przebudzi to nie będzie zaskoczenia..dobrze gadam? Przyszła mi dzisiaj parasolka do wózka. Zamówiłam oryginalną tako bo chciałam żeby był kolor identyczny. |
||||
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka aaaa pamiętam
kurde bele. Musisz się zbulwersować,postawić na swoim.Wiecie co, mimo że Was każdej nie znam, ale o każdej coś wiem. Czuje się na wizażu jak na obozie, gdzie są baby która mają problemy teraz np. czy koopa ma dobry kolor. Jestem tak do Was przyzwyczajona, że to aż nie możliwe. Piszemy sobie sms, wspieramy się, dyskutujemy co robimy na obiad. No coś pięknego ! UWIELBIAM WAS ! ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Patik podoba mi sie co napisałaś, pierwszy raz czuje z twojego postu radość. Widzisz Sarcia lgnie do Ciebie, potrzebuje Cie jak powietrza...zasypia tylko u Ciebie - nie jest to coś pięknego ? wiem czasem męczące, ale piękne. Zmęczenie minie, a zadowolenie malej jest bezcenne ! z czasem sie przyzwyczai, ze jak otwiera oczy to mamusi nie ma, bo mamusia ma tez inne obowiązki najważniejsze że daje znać, że chce do mamy poczekaj na pierwsze słowo !
|
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sara też się dołączy swoimi ![]() Cieszę się, że tu trafiłam, Sama zginęłabym ze wszystkim problemami ciąży i macierzyństwa. Bo skąd miałabym wiedzieć, np: -że jest woda morska do noska -które butelki do karmienia najlepsze -jaki wózek wybrać. mogłabym tak wymieniać bez końca |
|
|
|
|
#882 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas tak jak u większości - najpierw kąpiel, później jedzonko bo próbuję małą nauczyć, że po tym papu przyszedł już czas na sen nocny na razie z różnym skutkiem ![]() Cytat:
Cytat:
U nas też czkawka zdarza się kilka razy dziennie. Już nawet tż zaczął schizować, że może za często ma ale wszyscy mówią, że to normalne więc nie panikuję tym bardziej, że karmimy się przez nakładki więc powietrza może się nałykać ![]() Cytat:
ale mimo ran odniesionych w tym boju, nadal piękna Cytat:
![]() Cytat:
My obcięliśmy może ze dwa razy. Nie ma jakoś okazji, bo mała różnie śpi w ciągu dnia (a raczej nie śpi ) a w nocy to za ciemno dla nas a czasami jest tak, że jak w ciągu dnia w końcu zaśnie to mówimy z tżem: "dajmy już jej spokój z tymi pazurami, niech śpi spokojnie" tym sposobem jej paznokcie żyją własnym życiem, a u nóg to w ogóle nie obcinaliśmy jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my skończymy miesiąc w sobotę o godz. 00.20 Śliczna Brumku i inne dziewczyny z Wawy... Macie jakieś namiary na poradnię ortopedyczną, gdzie mogę zrobić usg bioderek? Na razie udało mi się zapisać na październik, a to będzie już 9 tydzień potrzebuję się pilnie zapisać gdzieś, może być prywatnie...EDIT: Maja nadal śpi
|
||||||||
|
|
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
a ja tak wypale nie w temacie.. wicie co mi sie marzy? 1 doba absolutnej ciszy i spokoju. tylko jedna.. bez przewijania, karmienia, krzyku i płaczu. bez prania sprzatania, gotowania.. tak tylko dla siebie. no moze z kilkoma godzinami razem z M. Kocham swoje dziecko, ale duzo bym za to dała
|
|
|
|
#884 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ztym pomyslem odnosnie dawania malego do telefonu, to rewelka. dziekiCytat:
Cytat:
i wiecieco sobie myslalam, ze kiedys musimy zorganizowac zlot naszych dzieciakow :Pzanka ja tylko moge cie przytulic wirtualnie, bo niestety nie mam ze swoim takich przygod.
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
Wodaqua
ehhhhh widzę,że coś pod górkę.Moja rada: ściągaj pokarmu tylko tyle,żeby poczuc ulgę jeśli robi sie nawał.NIe ściągaj wszystkiego bo nakręcisz cycki jeszcze bardziej.Jeśli chodzi o wypróżnianie to mam ten sam problem.Dziś wyczytałam o czopkach Hemorectal i mąz mi kupił,zobaczymy czy bedzie jakaś poprawa.Mam tak zaburzone trawienie jak nigdy super,że mała ładnie przybiera na wadzeZanka ehhhh te chłopy.... nie wiem co Ci poradzic bo nie znam Twojego męża,ale może silny strzał miotłą w głowę by mu pozwolił oprzytomniec? trzymaj się AgaGuernsey- ale fajnie,że jesteście już w domku teraz czekamy na opowiesc jak się to wszystko potoczyło![]() Aania -dziękuję bardzo za wizytę,dziękuję za śliczny prezent zaraz postaram się wstawic jakąś fotkę ze spotkania ![]() coś nie chcą się załadowac zdjęcia,więc wrzuceje w klubie
|
|
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zrobię koopę raz na trzy dni to jest dobrze nie wiem, może to przez żelazo, które muszę brać
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Patik noo nie ma jak tako jumper
w Biedronie az się ze mnie śmiała baba żeamiast stać przy kasie to ja kucam i wkładam do kosza zakupy, bo pojedynczo wchodza...Kajool możesz dać jeszcze na głośno mówiący zawsze jak zadzwoni. ja zawsze mowie ze tatusiek dzwoni żeby wiedziała kto do niej mówi ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Karolinee ja przez zelazo wlasnie robie czesciej.Ale przez 2 -3 tyg to tak jak ty koop rraz na tydzien.. |
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
obudziła się. Nie wygram , znowu na rękach. A niech śpi
zapomniałam sie pochwalic, ważę 55kg..zostało 3,5 kg do zrzucenia. W spodnie nadal nie wchodze bo biodra. To i tak dobry wynik, w 5 tyg 15 kg... |
|
|
|
#889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka myślę że osoby którym to przeszkadzało odeszły a my tu już z tym nie mamy problemu bo każda czasem ma potrzebe ponarzekać , zresztą to co przeszlyśmy już razem w kolejnych cześciach w czasie ciąży mnie w tym utwierdza że za szczerość i potrzebę wygadania nikt nie zostanie źle oceniony a mój głodomór właśnie przespał 1,5h na mnie
|
|
|
|
|
#890 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() EDIT: Moja nadal śpi... Moja psióła podpowiedziała mi, że ona może śpi w tych godzinach bo myśli, że na spacerze jest bo zawsze wychodzimy ok. 12 i wtedy śpi tak do 15... Dziś nie poszłyśmy bo zasnęła trochę wcześniej i nie chciałam jej maltretować przekładaniem do wózka... Ciekawe czy obudzi się ok. 15
|
||
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinee no te większa wersja wychodzi rano zazwyczaj a bączki to to mam wrażenie, że nawet po samej wodzie mam
![]() Patik moja też dzisiaj od 7 nie spała i dopiero zasnęła na mnie o 12:30. Zamówiłam torbę. Teraz jakieś ciuszki mężowi chce zamówić. |
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. odebralismy zdjęcia tylko muszę isc na górę i dorwac sie do skanera bo niestety nie mamy swojego...
Beatko do plebiscytu, to może byc kategoria na mamuśkę ale nie związana tylko z urodzeniem dzidziusia teraz latem?
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie dzisiaj "pogniewałam" na Alusie
Tak jej powiedziałam Bo wstała o 5 rano i spac już nie chciała Czyli jednak sama umie zasypiać bez krzyku ![]() ZANKA zawsze możesz na nas liczyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! Potrzebuje jakiejś polonistki Znajdę tu jakąś ??? Bo ja chyba nigdy nie napiszę tej magisterki Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-30 o 14:31 |
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ja tak robię z Lilką, natomiast Lenka zasypia w trakcie jedzenia, odija na spiaco odkładam do łóżeczka pokokosi się chwilę i spi dalej...
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka nawet się nie spodziewałaś co ?! że tak zaśnie
|
|
|
|
#896 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. A na Malwinkę mówię mały odkurzacz .Śliczniutka .Cytat:
Cytat:
.Zanko współczuję przejść z mężem. Nie wiem co Ci poradzić, chyba tylko tak jak dziewczyny piszą-zostaw go z dziećmi na cały dzień, to może się obudzi i zacznie Cię doceniać. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-08-30 o 15:00 |
||||
|
|
|
#897 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za sprawną i pomyślną rehabilitacjęCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
niby można go brać karmiąc piersią.Bedzie dobrze Cytat:
Cytat:
maminy cyc mi rośnie no ale mam nadzieję zę to ten skok i jej minie, bo dom całkiem mi zarośnie, a ja razem z nim
|
|||||||
|
|
|
#898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bella ajak ty radzisz sobie z dwojka?? Bo nigdy nic nie narzekasz a przeciez musi byc ci ciezko
|
|
|
#899 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a Wicia śliczna![]() Cytat:
czasami się zdaży że wyjedzie z niej wszystko co zje..... no ale w sumie... dziecko przybiera na wadze, ma apetyt, może zjada za dużo czasami? nie placze przy tym, nie wymiotuje ciągle więc chyba nie ma co panikować przynajmiej się staramy nie panikować![]() Cytat:
Cytat:
laseczko nasza![]() na pewno będzie!Cytat:
![]() Wodaqua bidulko Ty się nameczysz z tym kręgoslupem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
piękny wynik! jak mi się marzy takie 55.... chudzielcu |
||||||||
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
jasne - zapomniałam że Ty jedną ręką piszesz
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

Ja własnie jestem w fazie testów, jak lepiej. Najpierw dawałam przed, potem po, dziś znowu przed, ale chyba wolę po 

no i się waham czy te z załadunkiem od góry się sprawdzają ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

To dobrze, że martwi się o małą - choć trochę przesadnie... ale to jaki jest w stosunku do Ciebie to jest normalnie straszne

Zakończone: 2

a czasami jest tak, że jak w ciągu dnia w końcu zaśnie to mówimy z tżem: "dajmy już jej spokój z tymi pazurami, niech śpi spokojnie"

Ale jak to jest, dziecko cały czas ssie? Śpi w międzyczasie? Bo przecież nie je tyle czasu...
za sprawną i pomyślną rehabilitację
)