Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-30, 13:14   #871
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
kajool wlasnie czytam o tym refluksie jakims.
ale skok u mnie tez.
ja tez tesknie za mom mzem

1 reka pisane
co najlepiej umamy??? szymek wlasnie na mnie spi.
kiedy twoj maz wraca??? moj pewnie dopiero w grudniu przyjedzie :/ nie wiem moze ja sie do niego z malym wybior

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
zawsze można wymyślić inne jeszcze - lista nie jest zamknieta -
to jakas specjalnie tylko dla mnie, no chyba ze bedziemy tez wyroznienia przyznawac
Stary 2011-08-30, 13:16   #872
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziękuję za wszystko co napisałyście
jak się Filip urodził był bardziej zaangażowany w jego wychowanie i opiekę, nie musiałam się prosić, sam chciał
teraz ciągle zmęczony więc musi odpoczywać a jak odpocznie to chce się zrelaksować
na ryby zaczął jeździć jak byłam w ciąży, zawsze lubił wędkować, ale w końcu teraz wyrobił sobie kartę i jeździ
z reguły z ojcem, albo znajomym, znam ich dobrze
już mu raz wyjechałam z całymi żalami, że jak on zechciał jeździć na ryby to go wspierałam, zamówiłam mu sprzęty na allegro, pozwalałam jeździć, mimo że czułam się pod koniec ciąży fatalnie, zawsze zaznaczałam, że wspieram go żeby był szczęśliwy, a teraz jak ja potrzebuję wsparcia zostaję sama
raz pojechał na noc i wtedy Lena miała najgorszy dzień i noc ze wszystkich do tej pory, w zasadzie od 13.00 do 3.00 w nocy nie zmrużyłam oka, chodziłam z nią po pokoju, uwierzcie, że już się słaniałam na nogach ze zmęczenia i kilka razy tak mnie zatoczyło ze na komodzie się zatrzymywałam, a próbowałam wielu sposobów żeby ją uspokoić
G. najpierw spał po pracy, wstać nie chciał, a jak w końcu wstał to mówi że już tak późno że się umówił i musi jechać
byłam wściekła
dzwoniłam do niego kilka razy w nocy i błagałam żeby wrócił bo zaraz oszaleję, już nawet z bezsilności darłam sie do słuchawki że albo Lenę przez okno wyrzucę albo sama wyskoczę, głowa pękała mi od płaczu jej i mojego
to co mi powiedział: radź sobie, ja nie wrócę, wiedziałaś że jadę na ryby, jakbym był w pracy to bym nie mógł wrócić

już nie mam do niego sił, co zrobię awanturę to na chwile poprawa i potem znowu
a ja boję się z nim zostawić dzieci, on ma tak mocny sen że za chiny się nie obudzi, dziś pół nocy Lena wyła i on nawet nie słyszał
boję się że zaśnie (bo ciągle zmęczony) i coś się złego stanie
raz zostawiłam go samego z Filipem, młody miał ok. 9 miesięcy, poszłam do fryzjera, nie było mnie ze 2 h bo robiłam wtedy chyba pasemka
no i oczywiście zasnął, a ja weszłam do domu to myślałam, że umrę, Filip wszystko z szafek wyciągnął, ważne dokumenty też, wszystkie płytki ze zdjeciami z wielu lat pocharatał o podłogę, normalnie jakby bomba wybuchła, serio takiego syfu nie widziała, dobrze ze Filipowi nic się nie stało
albo raz G. poszedł do Filipa do pokoju jak płakał nad ranem i polożył się tam z nim na takiej sofie małej to nawet nie widział, że młody się obudził i całego siebie i całą rękę męża sudocremem wysmarował, dopiero płyn do naczyń dał radę to zmyć z ciala
masakra
i jak mu zaufać?
i

Zanka szczerze Ci współczuję całej tej sytuacji i nastawienia męża.
Nie dziwię Ci się, że boisz się go zostawić z dziećmi jak śpi niedźwiedzim snem.Mogliby go wynieść z łóżkiem na osiedle i by się nie zorientował.
Uśmiałam się z sytuacji z sudocremem...wybacz, wiem że Tobie nie było do śmiechu.
Nie wierzę w to co czytam..-to co pogrubiłam...Wyobrażam sobie jak się wtedy czułaś. Okropne to i przykre dla Ciebie jako żony i matki. Brak oparcia w ciężkich chwilach.
Zawsze tak było? Mówisz, że Filipem się zajmował, wtedy chyba też pracował, i nie narzekał że zmęczony?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:27   #873
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc Mamusie!

Ja tylko na szybko chcialam zameldowac, ze juz jestesmy z malym w domu. Siostry euforia na widok brata, tudziez prezentu od brata
Dziekujemy za gratulacje!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:28   #874
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
UWAGA, UWAGA:
moja Ssawa ukochana 8 minut temu skończyła pierwszy TYDZIEŃ ŻYCIA

Brunetko, Jaciee, Beatko, Ellika, Editko - dzięki za odpowiedzi czyli w zasadzie wszystkie karmicie PO kąpieli Ja własnie jestem w fazie testów, jak lepiej. Najpierw dawałam przed, potem po, dziś znowu przed, ale chyba wolę po

Dzięki dziewczynki Mam nadzieję, że nam to przemywanie wystarczy i obejdzie się bez leków

Zero bólu No, prawie zero To dlatego, że chyba dobrze przystawiamy po prostu. Baaaaardzo głęboko wkładam mu do ust brodawkę i wtedy nic a nic nie kaleczy Teraz mam nawał i piersi jak kamienie, więc jest mu trudno uchwycić pierś, ale jak wycisnę najpierw kilka "łyczków", to się szybciutko przyssysa i już jest git
GRATULUJĘ 1 tygodnia
Cieszę się że tak fajnie Wam idzie karmienie - przed Wami wiele wspaniałych chwil

Cytat:
jak mam mojemu mężowi przetłumaczyć, żeby mi pomagał przy małej? gadam i gadam jak do ściany
od dziś G. chodzi na 2. zmianę (od 12.30 do 20.30), wstał koło 9.00 i przed 12.00 poszedł do roboty, mała rano spała ładnie, więc nie musiał mi pomagać, za to grał na konsoli
Potem już była tragedia, mąż w pracy, a mała marudna, półtorej godziny usypiania (w wózku, leżaczku, na rękach róznie) i max. 20 min snu i tak w kółko
o 20.00 ubrałam dzieci i poszliśmy po G. do pracy, to kawałeczek drogi, fajny spacer, tyle ze mała co chwilę budziła się i płakała
przyszliśmy do domu, musiałam mu zrobić kolację, wyszedł z psem, pomógł mi przy kąpieli (tzn. trzymał małą, zrobił mleko i wyniósł wanienkę, przynosiłam ją sama) i poszedł spać
namęczyłam się żeby Lena usnęła to pospała 30 min i znowu płacze
budziłam G. żeby pomógł, to nie bo on usypia na stojąco i że jak chcę to mogę się z nim zamienić
znowu się popłakałam, w końcu włączyłam na fulla suszarkę na youtube i jakoś zasnęła
jutro znowu będzie taki sam dzień
G. potrafi po 12-15 godzin spać a i tak zmęczony i śpiący, oczywiście żeby na ryby jechać to zawsze ma siły
ja już wymiękam, Filip też wymaga uwagi, mała wyje całymi dniami, a tu zero pomocy
powtarzam mu że to NASZE dziecko a nie tylko moje, ale jak grochem o ścianę
w weekend znowu pewnie na noc pojedzie na ryby, a potem będzie odsypiał całą niedzielę
już tracę siły, w depresję wpadnę niedługo
ech ci faceci

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Moja Wiktoria w dniu urodzenia.
Na pierwszej fotce (o ile ja widać) ma ślady na buzi po tym ssaniu. Trafili ja tym ssakiem prawie w oczko i ma pod oczkiem tez rozciecie. Na drugiej fotce Juz na drugi dzien tak wyglądała. Ciut lepiej.
Załącznik 4189648
biduleczka, ale szybciutko te ślady zniknąjest śliczna

Cytat:

aaaa ja mam jeszcze pytanie z kompletnie innej beczki
planujemy kupić pralkę i szukam na necie różnych ofert - ma któraś z Was pralkę ładowaną od góry i poleca?

bo mam nieustawną łazienkę i taka standardowa mi trochę za dużo miejsca zajmie a na taką od góry by było miejsce akurat i mam zagwozdkę jaką kupić no i się waham czy te z załadunkiem od góry się sprawdzają
ja mimo wszystko polecam pralke ładowaną od frontu - mam taką
http://www.ceneo.pl/3330989?se=FdBT2...FRc03wodPWA4AA
i jestem z niej bardzo zadowolona - mała a naprawde dużo na raz wypierze i w dodatku wykorzystujemy jej wierzch co w malutkiej łazience ma znaczenie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:31   #875
zanetaa88
Zakorzenienie

Zanka, rozumiem że jesteś wrażliwa i wrażliwość u kobiety jest piękna, ale sama widzisz dajesz od siebie wszystko co masz w sobie piękne, a nic nie dostajesz w zamian, baa nawet jesteś krytykowana i jest od Ciebie wymagane jeszcze więcej.Myślę,że nie tędy droga, długo nie pociągniesz .
Zapominanie i wybaczanie jest w porządku jak najbardziej tzn że można z Tobą dojść do kompromisu i współpracować. Nie jesteś Matką Teresą przecież i nie ogarniesz wszystkiego. Ty też musisz się POSTAWIĆ, powiedzieć NIE - NIE DAJE RADY proszę o pomoc. Myślę, że jak dasz G na głęboko wodę to podziała... przecież jest twardym facetem, nie ?

Dlaczego nie pisałaś wcześniej, że masz takie problemy z nastrojem w czasie ciąży ?

Każda z Nas ma jakieś wady, Ja np. nie raz nie umiem powiedzieć głośno co mnie denerwuje, ale walczę z tym

głowa do góry słońce

Kajool poczytałam,nie wiem czy to ten refluks. Będę obserwowała nadal. Kiedy mąż wraca?

Dziewczyny,pamiętajcie MUSIMY SIE TRZYMAC!
Bo my TWARDE baby jesteśmy !!

Moja kruszyna zasnęła,
na mamusi brzuszku.
Nadal przechodzi skok,
bo okropnie marudziła przed snem.
Xavier na szczęście pomógł i jest spokojna.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:31   #876
agulaaabar
Zakorzenienie

NADRABIANIE PRÓBA 2 :d

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.
Wczorajszy dzień niestety nie był tak miły jak myślałam...
Patik kochana wierze, że czujesz sie podle.... masz faceta, kocha Cię nad życie, nosi na rękach a po narodzinach dziecka stajesz się dla niego normalnie popychadłem... narzędziem do opieki nad dzieckiem... no cholera co z tymi facetami się dzieje! To dobrze, że martwi się o małą - choć trochę przesadnie... ale to jaki jest w stosunku do Ciebie to jest normalnie straszne
Cytat:

Czy mamuśki które karmią piersia
też się tak pocicie podczas karmienia
karmie prawą to czuje jak do lewej leje sie mleko
i czuje "mrówki" pod pachami czyli pot
taaaak! momentalnie się ze mnie leje jak po biegu długodystansowym! :mleje:
Cytat:
Czesc dziewczynki.

Jestem w koncu. Udało mi sie was nadrobić i jestem na biezaco.

No wiec tak: na poczatek ogromne Dzieki za wszystkie kciuki i gratulacje. Nie Bede wymieniać po kolei bo by miejsca zabrakło.
Po drugie GRATULACJE dla nowych mamus, ktorym nie gratulowalam. DaKaro, Brumek, Editka, Telik,AgaG, Sweet. Brida czekamy na Was tylko.

Jak Juz wiecie Wiktoria przyszła na świat 26.08 o 7.55 rano. Waga 4180 gr i 55 cm, obwód główki 36 cm.
Poród miałam ciężki. Ze wzgledu na wage miała problemy żeby wyjsc i wyciągali ja za pomocą instrumentów m.in ssakiem. Ma duży ślad na glowce i dodatkowo pokaleczyli ja na buzi. Wyglądała jak kupka nieszczęścia. Mało sie nie poplakalam jak ja zobaczyłam. Do tego była w ciężkim szoku. Powoli dochodzi do siebie i robi sie z niej prawdziwy noworodek. Zakochalismy sie w niej oboje z mężem. Ogolnie problemowa nie jest. Lubi sama sobie posiedzieć po jedzonku i sie przyglądać otoczeniu. Jedynie co to nie radzimy sobie z prawa piersią. Niby chwyta, ale zaraz wypluwa. Po paru minutach sie mocno denerwuje. Nie wiem co zle robie. Musze sie podszkolic Troche. A Wy nie Mialyscie żadnych problemów z przystawianiem do piersi? Od razu Wam dzieciaczki chwytaly?

Zanetaaa proszę dopisz mnie na listę jeśli możesz Marta 28 lat. SN 40+3. Parametry Wici patrz wyżej. Baboniku dziekuje

Fotke postaram sie późnej wrzucić. Po pierwsze nie wiem czy z telefonu mi sie uda a po drugie bateria mi sie kończy Wlasnie.
WItajcie! Super, że tak sobie radzicie :brawo:
Cytat:
Doktor powiedział, że raczej potówki,
ale to tak na szybko i nie umie dokładnie stwierdzić.
Kapać w nagmanianie potasu i oilatum.
Na twarz dostałam maść ( bez recepty) Cutibaza , miała któraś ?
i nie przegrzewać małej...
Też wczoraj kupiłam nadmanganian potasu.... Lili ma twarz i całą główke jak biedronka kropka w kropkę już nie wiem czym jej to traktować
Cytat:
Na pierwszej fotce (o ile ja widać) ma ślady na buzi po tym ssaniu. Trafili ja tym ssakiem prawie w oczko i ma pod oczkiem tez rozciecie. Na drugiej fotce Juz na drugi dzien tak wyglądała. Ciut lepiej.
Załącznik 4189648
Cytat:
jak mam mojemu mężowi przetłumaczyć, żeby mi pomagał przy małej? gadam i gadam jak do ściany
od dziś G. chodzi na 2. zmianę (od 12.30 do 20.30), wstał koło 9.00 i przed 12.00 poszedł do roboty, mała rano spała ładnie, więc nie musiał mi pomagać, za to grał na konsoli
Potem już była tragedia, mąż w pracy, a mała marudna, półtorej godziny usypiania (w wózku, leżaczku, na rękach róznie) i max. 20 min snu i tak w kółko
o 20.00 ubrałam dzieci i poszliśmy po G. do pracy, to kawałeczek drogi, fajny spacer, tyle ze mała co chwilę budziła się i płakała
przyszliśmy do domu, musiałam mu zrobić kolację, wyszedł z psem, pomógł mi przy kąpieli (tzn. trzymał małą, zrobił mleko i wyniósł wanienkę, przynosiłam ją sama) i poszedł spać
namęczyłam się żeby Lena usnęła to pospała 30 min i znowu płacze
budziłam G. żeby pomógł, to nie bo on usypia na stojąco i że jak chcę to mogę się z nim zamienić
znowu się popłakałam, w końcu włączyłam na fulla suszarkę na youtube i jakoś zasnęła
jutro znowu będzie taki sam dzień
G. potrafi po 12-15 godzin spać a i tak zmęczony i śpiący, oczywiście żeby na ryby jechać to zawsze ma siły
ja już wymiękam, Filip też wymaga uwagi, mała wyje całymi dniami, a tu zero pomocy
powtarzam mu że to NASZE dziecko a nie tylko moje, ale jak grochem o ścianę
w weekend znowu pewnie na noc pojedzie na ryby, a potem będzie odsypiał całą niedzielę
już tracę siły, w depresję wpadnę niedługo
No co z tymi facetami się dzieje! narodziny dziecka powodują u nich cofanie się w rozwoju czy co?! Taaa Ty nie masz prawa czuć się zmęczona, w żadnym wypadku! leżysz brzuchem do góry całymi dniami z pilotem z ręce... wrrr
Cytat:
Kategorie plebiscytu na naj naj naj mamuśki

• najszybszy poród
  • najdłużej przeterminowana mamuśka - pewnie żadna nie chciałaby wygrać ale w razie czego medal bedzie się należeć za cierpliwość i wytrwałość
  • dzidziuś z największą wagą urodzeniową - za to medal musi być bo każdy dodatkowy dekagram to przy porodzie spory wysiłek więcej
  • najmniejszy dzidziuś - medal za wszystkie chwile strachu o zdrówko maluszka
  • urodzony/a w terminie - poród najbliższy terminu oszacowanego przez gin
  • najdłuższy poród
  • najmniejsza liczba szwów – bezszwowo
  • najwieksza liczba szwow,
  • najdluższy pobyt w szpitalu
No to się nie załapałam w żadnej kategorii

nadrabiam dalej..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:35   #877
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka, rozumiem że jesteś wrażliwa i wrażliwość u kobiety jest piękna, ale sama widzisz dajesz od siebie wszystko co masz w sobie piękne, a nic nie dostajesz w zamian, baa nawet jesteś krytykowana i jest od Ciebie wymagane jeszcze więcej.Myślę,że nie tędy droga, długo nie pociągniesz .
Zapominanie i wybaczanie jest w porządku jak najbardziej tzn że można z Tobą dojść do kompromisu i współpracować. Nie jesteś Matką Teresą przecież i nie ogarniesz wszystkiego. Ty też musisz się POSTAWIĆ, powiedzieć NIE - NIE DAJE RADY proszę o pomoc. Myślę, że jak dasz G na głęboko wodę to podziała... przecież jest twardym facetem, nie ?

Dlaczego nie pisałaś wcześniej, że masz takie problemy z nastrojem w czasie ciąży ?

Każda z Nas ma jakieś wady, Ja np. nie raz nie umiem powiedzieć głośno co mnie denerwuje, ale walczę z tym

głowa do góry słońce

pisałam o tym, nie trwało to długo, ale pisałam o moich dołach, wtedy wywiązała się też dyskusja o nerwicach i część dziewczyn odeszło
pamiętasz?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:35   #878
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool mój wraca na szczęście w czwartek,ale wcześniej przyjeżdżał tylko na weekendy...okropne były te rozstania, płakałam jak dziecko...pamiętaj że mu też jest ciężko, bo nie widzi małego i nie widzi jak się rozwija i jest sam dobrze by było, aby jak będzie dzwonił ,rozmawiał choć chwilę do małego aby mały nie zapomniał jego głosu - u mnie Emilie otwierała szeroko oczy gdy słyszała tatusia

Stary 2011-08-30, 13:37   #879
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

patik u mnie katar trwa 2 jak nie 3 tyg ! i caly czas frida, woda morska - musze kupic bo juz sie skonczyla.

Mała zjadła o 10tej. (je co 3-,35h)
Nie ulała.
Nie ulała serkiem.
Ale jest niespokojna, chyba dziś znowu skok się odzywa.
Poczytałam jej bajki.
Zasneła ale nie wiem na jak długo.
Przedtem oczy miała zamknietę zrobiła się wiotka ale zaraz oczy jak 5 zł.
Koope robi.

Chyba dziś znowu skok.

Zanka. Jeżeli o mnie chodzi, olałabym go tak samo jak on mnie by olewał. Zero kolacji, śniadania,prania itd...dlaczego masz robić ponad ? jak on tego nie docenia ?! bunt to bunt. On mowi ze pracuje zmeczony itd to dlaczego Ty masz nie byc zmeczona? nie bedzie kolacji , powiedz ze zmeczona jestes i koniec. Jak armagedon to armagedon ! oczy niech mu sie otworzą !!
ja też wczoraj drugie opakowanie" wody . Idzie jak woda

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
to ja w zadnej konkurencji nie moge startowac

zaneta a wiesz co sobie pomyslalam?? moze mala ma refluks i dlatego te ulewania.

u nas ciezko maly ma katar, do tego skok rozwojowy no i jeszcze moj niepokoj mu sie udzielil. wczoraj w ogole nie chcial jesc. spi na mnie. masakra. tesknie za swoim mezem straszliwie
refluks to jakby nie przybierała na wadze podobno?
Co z tym katarem? Pierwsze dni bez tz będą ciężkie, masz małego klona męża- czas szybko zleci, przyzwyczaisz się do sytuacji i myśli że do grudnia go nie będzie. Dasz radę, Szymek to wynagrodzi i wypełni pustkę za mężem.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
hej!
wpadłam tylko na chwile...
Poczytuje Was na bieżąco, ale niestety nie mam jak odpisywać...
Pochwalę się że mała waży już 4 kg Jest zdrowa piękna i w ogóle.
Wszytko byłoby dobrze, żeby nie ja... Tzn mi się wiecznie problemy przytrafiaja...
Chyba hemoroid mi pękł... Wypróżnianie to teraz ból porodowy... Kregosłup mi od wczoraj szwankuje, bardzo boli i stekam tylko. Do tego mam nawał pokarmu albo zapalenie piersi... Bpola mnie, okładam ciepłym, zimnym, kapusta, ale i tak od wczoraj mam gorączkę (max 38,3, ale boję się) i jakaś połamana jestem Żeby nie moja fizycznośc byłoby wszystko dobrze..
Poza tym w domu coś ciągle się psuje, becikowe dostaliśmy i juz prawie nie ma...
Jakiegoś doła załapuję
Trzymajcie się! Oby było lepiej !

Cytat:
ja też uwielbiam sprzątać
cieszy mnie potem efekt, strasznie się denerwuję jak zobaczę że ktoś mi nabrudził
Filip pół biedy bo to dziecko, wiadomo że bałagani
ale dziadek i mąż- zabiłabym
dlatego jak przychodzi sobota to staram sie żeby G. zajął się małą a ja wtedy sprzątam generalnie mieszkanie, lubię to, nie umiałabym siedziec jak w domu syf
no ale bałagani się strasznie, pies też brudzi a pysk ma wielki więc jak jęzorem zawinie to wszystko uchlapane brrr
czasem wiem, że przesadzam z tym, ale ja uwielbiam mieć czysto, a zwłaszcza dziadek brudzi gorzej niż nasza trójka razem

dzięki dziewczyny, ja mu za łatwo wybaczam, zapominam, nie umiem być tak twarda
groziłam nie raz, że wyprowadzę się do rodziców, bo nie chcę tak żyć
mam męża a czuję sie jak samotna matka, gdybym była bez faceta to przynajmniej jakos psychicznie bym się pogodziła z tym, że nikt mi nie pomoże, ale mam męża i powinien się angażować i pomagać
poza tym jestem mega wrażliwa, to mnie gubi
na początku ciąży przez hormony i tą moja wrażliwość nabawiłam się małej nerwicy, dopiero jak lekarka mnie uspokoiła że nic mi nie jest i żebym meliskę piła to przeszło mi a tak to aż kołatania serca miałam, duszności i myślałam, że umieram
wszystkim się przejmuję i zamartwiam, niepotrzebnie
panikara jestem do tego, same złe cechy mam

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

to pogrubione- cała ja.Walczę z tym, kiepsko wychodzi. Pogodziłam się z tym, że taka ze mnie kreatura i już.
Zanka, miałam kiedyś pytać o dziadka: to Twój czy tż? dlaczego z Wami mieszka?
Jak zdrowie mamy?

Moja niunia jest spokojna, nie płacze narazie. Wczoraj też miała dobry dzień ( oprócz wieczornego ataku..) Nie śpi, normalka. Już się przyzwyczaiłam. Ale uwielbia ramiona mamusi, i tu jej się najlepiej śpi, najlepiej jak tańczę albo chodzę.
Jak uśnie, odkładam do łóżeczka i ma 15 min woła mnie. Znowu rączki i oczy zamknięte...
Teraz zjadła, odłożyłam do łóżeczka, pośpiewałam, dałam smoka i wyszłam z pokoju. Narazie śpi. Ciekawe jak długo
Wiem że błędem jest, iż zasypia u mnie w ramionach a budzi się w łóżeczku, bo otworzy tylko raz oczy patrzy "gdzie ja jestem" i zonk.
A tak jak uśnie w łóżeczku sama i się nawet przebudzi to nie będzie zaskoczenia..dobrze gadam?

Przyszła mi dzisiaj parasolka do wózka. Zamówiłam oryginalną tako bo chciałam żeby był kolor identyczny.
Stary 2011-08-30, 13:42   #880
zanetaa88
Zakorzenienie

Zanka aaaa pamiętam kurde bele. Musisz się zbulwersować,postawić na swoim.

Wiecie co,
mimo że Was każdej nie znam,
ale o każdej coś wiem.
Czuje się na wizażu jak na obozie,
gdzie są baby która mają problemy teraz np. czy koopa ma dobry kolor.
Jestem tak do Was przyzwyczajona,
że to aż nie możliwe.
Piszemy sobie sms, wspieramy się, dyskutujemy co robimy na obiad.

No coś pięknego !

UWIELBIAM WAS !

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Patik podoba mi sie co napisałaś, pierwszy raz czuje z twojego postu radość. Widzisz Sarcia lgnie do Ciebie, potrzebuje Cie jak powietrza...zasypia tylko u Ciebie - nie jest to coś pięknego ? wiem czasem męczące, ale piękne. Zmęczenie minie, a zadowolenie malej jest bezcenne ! z czasem sie przyzwyczai, ze jak otwiera oczy to mamusi nie ma, bo mamusia ma tez inne obowiązki najważniejsze że daje znać, że chce do mamy poczekaj na pierwsze słowo !

Stary 2011-08-30, 13:45   #881
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co,
ale o każdej coś wiem.
że to aż nie możliwe.

No coś pięknego !

UWIELBIAM WAS !
Podpisuję się nogami i rękami,
Sara też się dołączy swoimi
Cieszę się, że tu trafiłam,
Sama zginęłabym ze wszystkim problemami ciąży i macierzyństwa.
Bo skąd miałabym wiedzieć, np:
-że jest woda morska do noska
-które butelki do karmienia najlepsze
-jaki wózek wybrać.
mogłabym tak wymieniać bez końca
Stary 2011-08-30, 13:50   #882
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

I jeszcze mam pytanie. Takie raczej z ciekawości niż wielkiej potrzeby Jak kąpiecie dzieci wieczorem, to karmicie je przed czy po kąpieli? I w jakim odstępie czasowym mniej więcej?

U nas tak jak u większości - najpierw kąpiel, później jedzonko bo próbuję małą nauczyć, że po tym papu przyszedł już czas na sen nocny na razie z różnym skutkiem

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
beatka u mnie to samo po kazdym prawie karmieniu po odbiciu ma czkawe
Cytat:
Moja dzisiaj miała czkawkę 4 razy !
3 razy dałam jej pić a 4 sama przeszła po 2min

nie raz czkawkę ma długo, długo po jedzeniu...

U nas też czkawka zdarza się kilka razy dziennie. Już nawet tż zaczął schizować, że może za często ma ale wszyscy mówią, że to normalne więc nie panikuję tym bardziej, że karmimy się przez nakładki więc powietrza może się nałykać

Cytat:
Załącznik 4189648
Bidulka ale mimo ran odniesionych w tym boju, nadal piękna

Cytat:
UWAGA, UWAGA:
moja Ssawa ukochana 8 minut temu skończyła pierwszy TYDZIEŃ ŻYCIA

Cytat:

u mnie tak samo. PATRZĄ jak na wyrodną matkę.
Wiecie co, moje dziecię nie miało jeszcze obcinanych paznokci? nie da się jej. Bo nie śpi wiecznie, a jak próbuję to się budzi. W nocy jest za słabe światło u niej w pokoju. Dzisiaj na spacerze spróbuję.
W sumie i tak ma krótkie, ale już się drapie. Nad oczkiem ma czerwone.

My obcięliśmy może ze dwa razy. Nie ma jakoś okazji, bo mała różnie śpi w ciągu dnia (a raczej nie śpi ) a w nocy to za ciemno dla nas a czasami jest tak, że jak w ciągu dnia w końcu zaśnie to mówimy z tżem: "dajmy już jej spokój z tymi pazurami, niech śpi spokojnie" tym sposobem jej paznokcie żyją własnym życiem, a u nóg to w ogóle nie obcinaliśmy jeszcze

Cytat:

A ja cały czas zapominam wstawić Pana Brzucha PO A więc oto on, 3,5 dnia po porodzie.
Jakoś nie dziwi mnie jego wygląd po

Cytat:

NAJWAŻNIEJSZE !!

Moja królewna dziś ma miesiąc

Musimy zdjęcie zrobić
my skończymy miesiąc w sobotę o godz. 00.20

Cytat:
I jeszcze fotka mojej Zosi dla cioteczek
Śliczna

Brumku i inne dziewczyny z Wawy... Macie jakieś namiary na poradnię ortopedyczną, gdzie mogę zrobić usg bioderek? Na razie udało mi się zapisać na październik, a to będzie już 9 tydzień potrzebuję się pilnie zapisać gdzieś, może być prywatnie...

EDIT: Maja nadal śpi

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:55   #883
CookieMonsters
Rozeznanie

a ja tak wypale nie w temacie.. wicie co mi sie marzy? 1 doba absolutnej ciszy i spokoju. tylko jedna.. bez przewijania, karmienia, krzyku i płaczu. bez prania sprzatania, gotowania.. tak tylko dla siebie. no moze z kilkoma godzinami razem z M. Kocham swoje dziecko, ale duzo bym za to dała
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 13:57   #884
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Kajool mój wraca na szczęście w czwartek,ale wcześniej przyjeżdżał tylko na weekendy...okropne były te rozstania, płakałam jak dziecko...pamiętaj że mu też jest ciężko, bo nie widzi małego i nie widzi jak się rozwija i jest sam dobrze by było, aby jak będzie dzwonił ,rozmawiał choć chwilę do małego aby mały nie zapomniał jego głosu - u mnie Emilie otwierała szeroko oczy gdy słyszała tatusia
wiem zanetko, dlatego staram sie mu nie okazywac jak mi ciezko i nie placze przez telefon, dopiero po skonczeniu rozmowy a ztym pomyslem odnosnie dawania malego do telefonu, to rewelka. dzieki
Cytat:
ja też wczoraj drugie opakowanie" wody . Idzie jak woda

refluks to jakby nie przybierała na wadze podobno?
Co z tym katarem? Pierwsze dni bez tz będą ciężkie, masz małego klona męża- czas szybko zleci, przyzwyczaisz się do sytuacji i myśli że do grudnia go nie będzie. Dasz radę, Szymek to wynagrodzi i wypełni pustkę za mężem.

to pogrubione- cała ja.Walczę z tym, kiepsko wychodzi. Pogodziłam się z tym, że taka ze mnie kreatura i już.
Zanka, miałam kiedyś pytać o dziadka: to Twój czy tż? dlaczego z Wami mieszka?
Jak zdrowie mamy?

Moja niunia jest spokojna, nie płacze narazie. Wczoraj też miała dobry dzień ( oprócz wieczornego ataku..) Nie śpi, normalka. Już się przyzwyczaiłam. Ale uwielbia ramiona mamusi, i tu jej się najlepiej śpi, najlepiej jak tańczę albo chodzę.
Jak uśnie, odkładam do łóżeczka i ma 15 min woła mnie. Znowu rączki i oczy zamknięte...
Teraz zjadła, odłożyłam do łóżeczka, pośpiewałam, dałam smoka i wyszłam z pokoju. Narazie śpi. Ciekawe jak długo
Wiem że błędem jest, iż zasypia u mnie w ramionach a budzi się w łóżeczku, bo otworzy tylko raz oczy patrzy "gdzie ja jestem" i zonk.
A tak jak uśnie w łóżeczku sama i się nawet przebudzi to nie będzie zaskoczenia..dobrze gadam?

Przyszła mi dzisiaj parasolka do wózka. Zamówiłam oryginalną tako bo chciałam żeby był kolor identyczny.
dziekuje. a z katarem to ma zapchany nos, gorzej spi i je. poprosze mame aby mi kupila ta masc majerankowa. Patik moj tez spi na rekach albo moim brzuchu. co odloze do wozka, to oczy otwarte i stekanie. i co mam zrobic?? chce aby spal wiec biore.

Cytat:

Wiecie co,
ale o każdej coś wiem.
że to aż nie możliwe.

No coś pięknego !

UWIELBIAM WAS !

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Patik podoba mi sie co napisałaś, pierwszy raz czuje z twojego postu radość. Widzisz Sarcia lgnie do Ciebie, potrzebuje Cie jak powietrza...zasypia tylko u Ciebie - nie jest to coś pięknego ? wiem czasem męczące, ale piękne. Zmęczenie minie, a zadowolenie malej jest bezcenne ! z czasem sie przyzwyczai, ze jak otwiera oczy to mamusi nie ma, bo mamusia ma tez inne obowiązki najważniejsze że daje znać, że chce do mamy poczekaj na pierwsze słowo !
zaneta my ciebie tez i wiecieco sobie myslalam, ze kiedys musimy zorganizowac zlot naszych dzieciakow :P

zanka ja tylko moge cie przytulic wirtualnie, bo niestety nie mam ze swoim takich przygod.
Stary 2011-08-30, 13:59   #885
BABONIK
Zadomowienie

Wodaqua ehhhhh widzę,że coś pod górkę.Moja rada: ściągaj pokarmu tylko tyle,żeby poczuc ulgę jeśli robi sie nawał.NIe ściągaj wszystkiego bo nakręcisz cycki jeszcze bardziej.Jeśli chodzi o wypróżnianie to mam ten sam problem.Dziś wyczytałam o czopkach Hemorectal i mąz mi kupił,zobaczymy czy bedzie jakaś poprawa.Mam tak zaburzone trawienie jak nigdy super,że mała ładnie przybiera na wadze ,trzymaj się.

Zanka ehhhh te chłopy.... nie wiem co Ci poradzic bo nie znam Twojego męża,ale może silny strzał miotłą w głowę by mu pozwolił oprzytomniec? trzymaj się

AgaGuernsey- ale fajnie,że jesteście już w domku teraz czekamy na opowiesc jak się to wszystko potoczyło

Aania -dziękuję bardzo za wizytę,dziękuję za śliczny prezent zaraz postaram się wstawic jakąś fotkę ze spotkania
coś nie chcą się załadowac zdjęcia,więc wrzuceje w klubie

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:02   #886
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Mam tak zaburzone trawienie jak nigdy super,że mała ładnie przybiera na wadze ,trzymaj się.
Moja przemiana materii po porodzie też leży i kwiczy jak zrobię koopę raz na trzy dni to jest dobrze nie wiem, może to przez żelazo, które muszę brać

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-30, 14:08   #887
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik noo nie ma jak tako jumper mi coś szwankuje jedno koło ! muszę je wymienić, torbę sobie zamawiam nową. Parasolki nie chce,mam oryginalna ale nie sprawdza mi się, wolę pieluchę na budę no i super duży pojemny kosz w Biedronie az się ze mnie śmiała baba żeamiast stać przy kasie to ja kucam i wkładam do kosza zakupy, bo pojedynczo wchodza...

Kajool możesz dać jeszcze na głośno mówiący zawsze jak zadzwoni. ja zawsze mowie ze tatusiek dzwoni żeby wiedziała kto do niej mówi

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Karolinee ja przez zelazo wlasnie robie czesciej.Ale przez 2 -3 tyg to tak jak ty koop rraz na tydzien..

Stary 2011-08-30, 14:08   #888
patik87
Zakorzenienie

obudziła się. Nie wygram , znowu na rękach. A niech śpi

zapomniałam sie pochwalic, ważę 55kg..zostało 3,5 kg do zrzucenia. W spodnie nadal nie wchodze bo biodra.
To i tak dobry wynik, w 5 tyg 15 kg...
Stary 2011-08-30, 14:09   #889
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam o tym, nie trwało to długo, ale pisałam o moich dołach, wtedy wywiązała się też dyskusja o nerwicach i część dziewczyn odeszło
pamiętasz?
no właśnie zaczełam czytać wątek w poczekalni od początku i zdziwiłam się że takie rzeczy tam się działy Zanka myślę że osoby którym to przeszkadzało odeszły a my tu już z tym nie mamy problemu bo każda czasem ma potrzebe ponarzekać , zresztą to co przeszlyśmy już razem w kolejnych cześciach w czasie ciąży mnie w tym utwierdza że za szczerość i potrzebę wygadania nikt nie zostanie źle oceniony

a mój głodomór właśnie przespał 1,5h na mnie (i przy okazji w końcu na brzuszku) dopiero 2 raz mu sie to zdarzyło a teraz dosypia w leżaczku , jak wstanie to jedzonko i na spacerek
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:13   #890
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Karolinee ja przez zelazo wlasnie robie czesciej.Ale przez 2 -3 tyg to tak jak ty koop rraz na tydzien..
No to w takim razie liczę, że mi się uregulują w końcu te dupne sprawy bo na razie to puszczam bony i zatruwam otoczenie

Cytat:
obudziła się. Nie wygram , znowu na rękach. A niech śpi

zapomniałam sie pochwalic, ważę 55kg..zostało 3,5 kg do zrzucenia. W spodnie nadal nie wchodze bo biodra.
To bardzo dobry wynik

EDIT: Moja nadal śpi... Moja psióła podpowiedziała mi, że ona może śpi w tych godzinach bo myśli, że na spacerze jest bo zawsze wychodzimy ok. 12 i wtedy śpi tak do 15... Dziś nie poszłyśmy bo zasnęła trochę wcześniej i nie chciałam jej maltretować przekładaniem do wózka... Ciekawe czy obudzi się ok. 15

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-08-30, 14:21   #891
zanetaa88
Zakorzenienie

Karolinee no te większa wersja wychodzi rano zazwyczaj a bączki to to mam wrażenie, że nawet po samej wodzie mam

Patik moja też dzisiaj od 7 nie spała i dopiero zasnęła na mnie o 12:30.

Zamówiłam torbę.
Teraz jakieś ciuszki mężowi chce zamówić.

Stary 2011-08-30, 14:29   #892
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej. odebralismy zdjęcia tylko muszę isc na górę i dorwac sie do skanera bo niestety nie mamy swojego...

Beatko do plebiscytu, to może byc kategoria na mamuśkę ale nie związana tylko z urodzeniem dzidziusia teraz latem?
Stary 2011-08-30, 14:29   #893
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja sie dzisiaj "pogniewałam" na Alusie Tak jej powiedziałam Bo wstała o 5 rano i spac już nie chciała To odłożyłam ją do wózka i powiedziałam, że się gniewam na nią i kładę się spać, a jak ona nie chce spać to niech się patrzy na misia. Postawiłam wózek koło naszego łóżka, wlazłam pod kołdrę i obudziłam sie o 8 a moje dziecko o 8:30 Czyli jednak sama umie zasypiać bez krzyku

ZANKA zawsze możesz na nas liczyć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

Potrzebuje jakiejś polonistki Znajdę tu jakąś ??? Bo ja chyba nigdy nie napiszę tej magisterki

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-08-30 o 14:31
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 14:40   #894
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brunetko ja tak robię z Lilką, natomiast Lenka zasypia w trakcie jedzenia, odija na spiaco odkładam do łóżeczka pokokosi się chwilę i spi dalej...
Stary 2011-08-30, 14:54   #895
zanetaa88
Zakorzenienie

Brunetka nawet się nie spodziewałaś co ?! że tak zaśnie

Stary 2011-08-30, 14:58   #896
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
A co do drugiej części to nieźle mnie zaskoczyłaś Ale jak to jest, dziecko cały czas ssie? Śpi w międzyczasie? Bo przecież nie je tyle czasu...
Prawie cały czas ssie, jak wyjmuje cyca z buzi to krzywienie, marudzenie i otwiera dziubka, żeby dać jej znowu. Ale wzięłam ją na sposób i na siłę wyjmuję, nie mogę przecież cały dzień ślęczeć z nią przy cycu.
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patryk od początku wiedział jak się przyssać (Mąż nazywa go Ssawką). Też zrobił mu się odcisk na górnej wardze, ale już zniknął Z oczkiem też już przerabialiśmy - nam wystarczyła sól fizjologiczna.
Mój mały jednak miał trochę przedłużony pobyt w szpitalu (8 dni siedzieliśmy), bo za dużo spadł z wagi i jeszcze antybiotyk przez dwa dni dostawał. W szpitalu troszkę go dokarmiali MM (nawet smoczka uspokajacza ssał, a teraz się nim krztusi i wypluwa), ale on i tak woli cyce mamy. Nie zniknęła też moja laktacja. Zreszta pani od laktacji powiedziałą, że w gruncie rzeczy to nie taka prosta sprawa, bo inaczej Afryka by wymarła. Uwielbiam karmić piersią Zawsze o tym marzyłam. Na początku tylko trochę bolały mnie brodawki, ale to normalne zanim się zahartują.

DaKaro mój też potrafi bardzo długo wisieć na cycu, zwłaszcza wieczorem. Ale teraz przynajmniej śpi w nocy po tym 4-5 godzin (pierwszy raz, gdy tak długo spał, to myślałam, że jest chory)...
Hmm czyli nie tylko moja mała uwielbia cysia i przytulanki z mamą. A na Malwinkę mówię mały odkurzacz.
Cytat:
Śliczniutka.

Cytat:
co najlepiej umamy??? szymek wlasnie na mnie spi.
kiedy twoj maz wraca??? moj pewnie dopiero w grudniu przyjedzie :/ nie wiem moze ja sie do niego z malym wybiorę
Ojej, to gdzie Twój mąż mieszka?
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie!

Ja tylko na szybko chcialam zameldowac, ze juz jestesmy z malym w domu. Siostry euforia na widok brata, tudziez prezentu od brata
Witamy w domku.
Zanko współczuję przejść z mężem. Nie wiem co Ci poradzić, chyba tylko tak jak dziewczyny piszą-zostaw go z dziećmi na cały dzień, to może się obudzi i zacznie Cię doceniać.

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-08-30 o 15:00
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:04   #897
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
hej moje kochane mamusie
u nas PIEKNA NOCKA, Szymus spał od 21 do 4:15 , potem kolejna pobudka o 7:30 ale już bez snu po jedzeniu

wczoraj bylismy z wynikami usg główki u neurologa no i ze względu na te zmiany w mózgu musimy rozpocząć rehabilitację bo one powodują asymetrię i lekkie napięcie mięśniowe. Lekarka twierdzi że szybko powinniśmy się uporać i taka mam nadzieję no i za 2 m-ce znów usg główki.
Również z tego względu będziemy się chyba wstrzymywać ze szczepieniem aż do kontroli główki.

za sprawną i pomyślną rehabilitację

Cytat:
A ja cały czas zapominam wstawić Pana Brzucha PO A więc oto on, 3,5 dnia po porodzie.
że niby gdzie on jest? pozazdrościć figurki

Cytat:

NAJWAŻNIEJSZE !!

Musimy zdjęcie zrobić

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kurde ja coś robię źle Dominik pięknie zasnął wczoraj po kąpieli, potem koło północy pobudka i też spanie w 5 minut po odbiciu.
O 2giej okazało się że mama nie potrafi dziecka ubrać, bo był osikany na plecach Nie chciałam czekać do następnego karmienia, tym bardziej że się kręcił i zabrałam się za przebieranie. Płacz był niemiłosierny i skończyło się wcześniejszym jedzeniem i usypianiem na rękach. Myślałam, że jemu przeszkadza ten przesikany pampek ale to nie o to chodziło, bo się strasznie spinał.
Następne jedzenie było o 6tej i też zasypiał na rękach.
A czemu??? Bo się spina a ja nadal nie wiem czemu. Widzę, że coś mu przeszkadza, że mieli językiem, troszkę ulewa i tak jakby się zapowietrzał.
A przecież odbijam go po karmieniach. To czemu zawsze po dwóch pierwszym butlach zasypia jak anioł, a dwie następne kończą się na rękach???

Dziś idziemy na bioderka. Mam nadzieję że będzie ok
Może ma wzdęcia tak jak moja, ale widze poprawe po sab simplex,mniej sie pręży i większość nocy przesypia spokojnie, ale czasem zdarzą sie noce ze stękaniem

Cytat:
hej!
wpadłam tylko na chwile...
Poczytuje Was na bieżąco, ale niestety nie mam jak odpisywać...
Pochwalę się że mała waży już 4 kg Jest zdrowa piękna i w ogóle.
Wszytko byłoby dobrze, żeby nie ja... Tzn mi się wiecznie problemy przytrafiaja...
Chyba hemoroid mi pękł... Wypróżnianie to teraz ból porodowy... Kregosłup mi od wczoraj szwankuje, bardzo boli i stekam tylko. Do tego mam nawał pokarmu albo zapalenie piersi... Bpola mnie, okładam ciepłym, zimnym, kapusta, ale i tak od wczoraj mam gorączkę (max 38,3, ale boję się) i jakaś połamana jestem Żeby nie moja fizycznośc byłoby wszystko dobrze..
Poza tym w domu coś ciągle się psuje, becikowe dostaliśmy i juz prawie nie ma...
Jakiegoś doła załapuję
Trzymajcie się! Oby było lepiej !
bidulko bedzie lepiej. jak gorączka bedzie sie utrzymywać to idź może do lekarza. Na hemroidy położna mi poleciła Cyclo3Fort, będę chyba kupować, bo cholerstwo nie przechodzi i tez dzisiaj zaliczyłam zgon w toalecie niby można go brać karmiąc piersią.
Bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie!

Witamy w domku

Cytat:
wiem zanetko, dlatego staram sie mu nie okazywac jak mi ciezko i nie placze przez telefon, dopiero po skonczeniu rozmowy a ztym pomyslem odnosnie dawania malego do telefonu, to rewelka. dzieki
dziekuje. a z katarem to ma zapchany nos, gorzej spi i je. poprosze mame aby mi kupila ta masc majerankowa. Patik moj tez spi na rekach albo moim brzuchu. co odloze do wozka, to oczy otwarte i stekanie. i co mam zrobic?? chce aby spal wiec biore.
Witam w klubie maminy cyc mi rośnie no ale mam nadzieję zę to ten skok i jej minie, bo dom całkiem mi zarośnie, a ja razem z nim
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:06   #898
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
NADRABIANIE PRÓBA 2 :d

Patik kochana wierze, że czujesz sie podle.... masz faceta, kocha Cię nad życie, nosi na rękach a po narodzinach dziecka stajesz się dla niego normalnie popychadłem... narzędziem do opieki nad dzieckiem... no cholera co z tymi facetami się dzieje! To dobrze, że martwi się o małą - choć trochę przesadnie... ale to jaki jest w stosunku do Ciebie to jest normalnie straszne

taaaak! momentalnie się ze mnie leje jak po biegu długodystansowym! :mleje:

WItajcie! Super, że tak sobie radzicie :brawo:

Też wczoraj kupiłam nadmanganian potasu.... Lili ma twarz i całą główke jak biedronka kropka w kropkę już nie wiem czym jej to traktować

No co z tymi facetami się dzieje! narodziny dziecka powodują u nich cofanie się w rozwoju czy co?! Taaa Ty nie masz prawa czuć się zmęczona, w żadnym wypadku! leżysz brzuchem do góry całymi dniami z pilotem z ręce... wrrr[/LIST] No to się nie załapałam w żadnej kategorii

nadrabiam dalej..
hmm to ja jeszcze cichutko podpowiem kleik z platkow owsianych. Ugotowac platki na wodzie i przetrzec przez sito. I tym kisielem przemywac twarzyczke.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Brunetko ja tak robię z Lilką, natomiast Lenka zasypia w trakcie jedzenia, odija na spiaco odkładam do łóżeczka pokokosi się chwilę i spi dalej...
Bella ajak ty radzisz sobie z dwojka?? Bo nigdy nic nie narzekasz a przeciez musi byc ci ciezko
Stary 2011-08-30, 15:12   #899
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj już nie miałam siły dopisać.
U lekarzy: ( o ile to kogoś interesuje)
usg nerek: poszerzenie miedniczki zmiejszyło się z 9mm na 5 Kontrola za 3 mce. Bynajmniej jeden problem z głowy.uff.
laryngolog: nic nie widzi w nosie niepokojącego. Wad budowy nosa typu krzywa przegroda itp nie ma. Gardło i uszy ok. Ale jak zwykle jak jesteśmy u pediatry czy u laryngologa to ładnie oddycha, a znowu w nocy był dramat Powiedział że pewnie ma po prostu katar infekcyjny. A takie charczenie to może być wiotkość krtani, i trzeba przeczekać, do 6mca czasami się utrzymuje.
Za dobre wiadomości!
Cytat:
Paticzku z tymi instrumentami to było tak ze Przez wagę Wiki rozwarcie prawie wcale nie postepowalo. Od 11 w dzien we czwartek z 3 cm zrobiło sie do godziny 20 raptem OK 5 cm. Skurcze miałam takie ze Juz nie wyrabialam. Chodziłam po ścianach. A dodam ze bez wód od 5 rano Juz byłam. W koncu powiedziałam żeby mu epidural dali. Zabrali mnie na inny oddział i tam dostałam epidural i oksytocyne. Od 21 w czwartek do 6 rano w piątek rozwarcie sie zrobiło na 10 cm i mogłam zacząć przec. Ale ni cholery nie szło. Jak siedziała tak siedziała. A Juz minęło ponad 24 godziny bez wód. W koncu zabrali mnie na sale operacyjna i powiedzieli ze spróbują instrumentami a jak nie to cesarka. Udało sie z instrumentami ale gdybym wiedziała co z nią zrobią to blagalabym o cesarke tylko po to by jej tego zaoszczędzić. Tak to mniej wiecej wyglądało.
Ja tez moge sie pisać na kategorie najdłuższy poród. W karcie mam 19 godzin wpisane. A tak naprawdę skurcze miałam i to dość ostre 48 godzin przed porodem.

Ale warto było. Jak zagladam do lozeczka i widzę moja kruszynke jestem w stanie jeszcze raz to przeżyć.

Dodam jeszcze ze Wiki urodziła sie w nie najlepszej kondycji. W 1 i 5 minucie dostała odpowiednio 2 i 5 pkt apgar. Także dobrze z nią nie było.
Bidulko to sie wymęczyłyście a Wicia śliczna na pewno szybciutko zejdą te okaleczenia... dzielne byłyście i to bardzo!
Cytat:
W nocy nie ulała, spała grzecznie 24,3 i 7.
Zjadła z rana, odbiła , kładę na wznak - kwasi się, język wyciąga jakby jej coś przeszkadzało, odbijamy -> serek.
Ok 1 h bawimy się, obserwujemy, rozmawiamy.
Kładę na wznak - kwasi się, mieli językiem.
Odbijam to tyko sobie bekła.
Jeszcze obserwujemy , rozmawiamy i czkawka.
Daję do piersi - napiła się i serek.
Odbiła.
Leży na kolanach to nie wiem czy jej się ulało,
czy to było coś innego.
Leżąc na kolanach wszystko co wyleciało jej z buzi to poleciało na moje kolana i na sofę...

Czemu za każdym razem po jedzeniu ulewa serkiem ?
Niby to dobrze, ale widzę że ją to męczy,
wiem że kwas itd.
W ogóle po każdym jedzeniu robi takie miny,
jakby jej coś nie pasowało w buzi,
a wcześniej tak nie było.
A leżenie na wznak mimo odbicia to tylko kiedy zaśnie.

Obserwuję nadal...
Żaneta czy nasze córcie sklonowali? u nas jest w ostatnich dniach to samo... praktycznie po każdym jedzeniu ulewa, albo mieli serki czasami się zdaży że wyjedzie z niej wszystko co zje..... no ale w sumie... dziecko przybiera na wadze, ma apetyt, może zjada za dużo czasami? nie placze przy tym, nie wymiotuje ciągle więc chyba nie ma co panikować przynajmiej się staramy nie panikować

Cytat:

NAJWAŻNIEJSZE !!

Musimy zdjęcie zrobić
brawo!
Cytat:

No cóż... to było do przewidzenia laseczko nasza
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
.
Dziś idziemy na bioderka. Mam nadzieję że będzie ok
na pewno będzie!
Cytat:
CrazyMachine Dzieki za Odp. Ja sie Wlasnie zastanawiam nad kupnem tych nakładek. Pokazywalam Juz trzem poloznej ta moja pierś. Jedna stwierdziła ze Wiki nie umie ssac ?? Lewa umie a prawa Juz nie umie? Dziwne. Reszta poprostu przycisnela mi ja na sile do piersi i zmusiła do ssania. Chwile pociumkala i Juz. Rozlozyly ręce. Jeszcze inna powiedziała ze mam zla pozycje przy karmieniu. Gdyby była to wina złej pozycji to by z lewej nie jadła tez.
Zostały mi te nakladki tylko. Jak to nie zadziała to chyba Bede musiała ściągać z tej prawej i podawać z butli. Za Chiny nie zrezygnuje z karmienia własnym mlekiem.
Kochana nie zastanawiaj się nawet przez moment! biegnij po nakladki, tez polecam avent Masz laktator? też nieźle sutki wyciąga, szkoda trochę żebyś odciągała, dawała w butli itd jak można inaczej
Cytat:
ojoj jaka śliczna!
Wodaqua bidulko Ty się nameczysz z tym kręgoslupem
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Moja przemiana materii po porodzie też leży i kwiczy jak zrobię koopę raz na trzy dni to jest dobrze nie wiem, może to przez żelazo, które muszę brać
Ha! nie jestem sama... od porodu byłam max 3 razy na kiblu
Cytat:
piękny wynik! jak mi się marzy takie 55.... chudzielcu

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-30, 15:17   #900
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
betko zrobie to jak bd miala 2 rece wolne.
wodauqa nie smutaj sie
jasne - zapomniałam że Ty jedną ręką piszesz

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
O matko, ja też jestem totalną, skończoną pedantką Chociaz to uciążliwe dla otoczenia U mnie nie przejdzie najmniejszy pyłek na podłodze, czy nawet świadomość, żeby taki mógł gdzieś tam się czaić. No i sprzątanie to dla mnie świetny relaks
ja też jestem chodzącą pedantką, każdy paproch na dywanie przyprawia mnie o dreszcz - uwielbiam mieć czysto i ładnie. i Też lubię sprzątać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości