Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 21:28   #1861
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Ja po wielu testach stawiam na ch.Nivea i pieluszki Pampers Premium.
No właśnie u nas jak na razie też ten zestaw prowadzi

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
najlepiej kupić i przetestować samemu, bo wielu osobom odpowiada, ale jak i tu widać - wielu nie
No dokłądnie, masz rację Tylko nie chcę robić z pupy Tymka poligonu doświadczalnego Więc wolałam spytać, czy np. jakieś na pewno odpadają, bo są beznadziejne albo uczulają itp

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jesteśmy!!!
Informuję cioteczki,że małą wada poszła sobie i bioderka są idealne,piekne
Super

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Moja też cały czas "daj mi go ponosić", ostatnio się wurzyłam i powiedziałam, że nie bo mój syn to nie jest maskotka
Wczoraj powiedziała mojemu mężowi, że robimy z małego poganina, bo nie chcemy go ochrzcić A my chcemy tyle, że w październiku, a nie tak jak ona chciała max 2 tygodnie po urodzeniu
Cały czas truje mężowi, mi już nie bo powiedziałam jej że jak jeszcze raz usłyszę coś na temat chrzcin to go w ogóle w tym roku nie ochrzcze i przeniosła się na męża. A on z tego powodu codziennie się z nią kłóci, mówiąc że decyduję ja-matka dziecka.
Ja naprawdę jestem przerażona, co tym babom w średnim/starszym wieku się tak rzuca na mózg

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mojego uczulonego na jad tatę ugryzła dziś osa. Spuchł, poczerwieniał, zemdlał.
O matko, współczuję
I zazdroszczę kontaktu z ojcem. Ja i mój ojciec zawsze byliśmy dla siebie obcymi ludźmi, mimo ponad 20 lat spędzonych pod jednym dachem. Dzięki niemu było to ponad 20 "niefajnych" lat Moje dziecko nie będzie miało jednego dziadka przez to...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
O, wielkie dzięki To chyba na początek wypróbuję właśnie je

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mojego męża babcia jest w śpiączce Jadą jutro z teściową do niej
Rany, co za nieszczęście

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A co Wasze dzieci "robia/robily" w fazie tzw aktywnosci, kiedy mialy 2 tygodnie ? Zmykam ponadabiac i na kapiel
Cześć zaginiony Stronczku
Mój dwuipółtygodniowiec w fazie aktywności je, kąpie się, poddaje się przewijaniu, płacze i czasem sobie patrzy po prostu. Dla takiego malucha to szczyt możliwości. Na zabawy, uśmiechy i zajmowanie się samym sobą jest za wcześnie

Ale muszę się pochwalić, że z moim synkiem powolutku daje się złapać kontakt Tzn. że już wyraźnie zatrzymuje wzrok na twarzy na dłuższą chwilę, a nie tak tylko przelotnie Ale mam z tego radochę i pękam z dumy
Stary 2011-09-07, 21:34   #1862
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Co ty gadasz kochana dzięki Tobie i Scio nie robie krzywdy swojemu dziecku nosząc w chuście
O miło ze komus sie moja pisanina przydała

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Aha, miałąm jeszcze zapytać, bo kolejny "wywiad" robię
Jakie chusteczki do pupy najbardziej lubicie i polecacie? Ja dotąd używałam pampersów zielonych (active baby fresh), pampersów białych (sesnitive) i nivea pure&fresh. W sumie to nie zauważyłam specjalnej różnicy między nimi i wszystkie były tak samo ok. ALe że lubię próbować nowych rzeczy, to mam ochotę kupić teraz jakieś inne i nie wiem, które są fajne, a które do d...
Jakie są Wasze doświadczenia?
Ja używam babydreamów, po Pampersowych, Bambino, Nivea miała czerwoną dupkę. Za mokre dla nas. BD suche, ale ładnie zbierają.

Cytat:
Brumku sprobuj Dzidziusiowe od pierwszego dnia z 90% wody dla mnie superowe
Jak mi się BD skończą to spróbuje.

My byłyśmy dziś u koleżanek Agatka u starszej o trzy miesiące Natalki a ja u jej mamy W chuście, chusta to luksus Podjechałam sobie busikiem, połaziłyśmy po sklepach. Ja wolne ręce, a ona biedna musi się tarabanić z wozem. Kocham nosić moje dziecko w cuśce. Uwielbiam patrzeć jak śpi wtulone we mnie

Ja o szczepieniach nie czytałam Intuicyjnie wybrałam te na NFZ, o powikłaniach tez nie czytam, po co się nakręcać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:38   #1863
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie u nas jak na razie też ten zestaw prowadzi

No dokłądnie, masz rację Tylko nie chcę robić z pupy Tymka poligonu doświadczalnego Więc wolałam spytać, czy np. jakieś na pewno odpadają, bo są beznadziejne albo uczulają itp

Super

Ja naprawdę jestem przerażona, co tym babom w średnim/starszym wieku się tak rzuca na mózg

O matko, współczuję
I zazdroszczę kontaktu z ojcem. Ja i mój ojciec zawsze byliśmy dla siebie obcymi ludźmi, mimo ponad 20 lat spędzonych pod jednym dachem. Dzięki niemu było to ponad 20 "niefajnych" lat Moje dziecko nie będzie miało jednego dziadka przez to...

O, wielkie dzięki To chyba na początek wypróbuję właśnie je

Rany, co za nieszczęście

Cześć zaginiony Stronczku
Mój dwuipółtygodniowiec w fazie aktywności je, kąpie się, poddaje się przewijaniu, płacze i czasem sobie patrzy po prostu. Dla takiego malucha to szczyt możliwości. Na zabawy, uśmiechy i zajmowanie się samym sobą jest za wcześnie

Ale muszę się pochwalić, że z moim synkiem powolutku daje się złapać kontakt Tzn. że już wyraźnie zatrzymuje wzrok na twarzy na dłuższą chwilę, a nie tak tylko przelotnie Ale mam z tego radochę i pękam z dumy
pamppersy premium sa dobre jak kupa mala, teraz niestety kupa leci gora a znowu dostalam w prezencie. No coz ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby
Mam nadzieje, ze z chusteczek bedziesz zadowolona a w Rossmanie teraz na nie promocja.
Co do aktywnosci, to Szymek jak nie jadl to plakal ze glodny albo spac chce, tobyla jego aktywnosc.
No i gratuluje kontaktu z dzieckiem. niesamowite uczucie. A zobaczysz jak posle ci pierwszy usmiech.
A ja zapomnialam sie pochwalic ze Szymek smieje sie na glos
Stary 2011-09-07, 21:40   #1864
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
podziwiam Cię że masz siłę jeszcze karmić i to przy zachowaniu ostrej diety.
Nie patrz na ludzi.Rób Ci Ci podpowiada serce i rozum. Najważniejsze, że dziecko ma być najedzone i szczęśliwe.
Ja czułam presję, i ostre spojrzenia że nie karmię piersią.
A w doopie mieć ludzi.

Ze mną źle, bo rosną mi ósemki i już od jakiegoś czasu nie mogę paszczy otworzyć jak jem bo mi strzelało, a dzisiaj taki ból mnie złapał..
Pokarmię jeszcze przynajmniej do chrzcin, bo raz, że nie zniosę tego tematu przy stole, a dwa nie chcę, żeby mnie w tym dniu krew zalała, a jak znam swoje szczęście to tak by było. A potem to się zobaczy.

A z ósemkami to współczuję. Sama to przechodziłam, z opisu wnioskuję, że powinnaś się udać do dentysty. Ja na ketonalu leciałam, a i tak skończyło się usunięciem dwóch. Dwie następne mam w drodze i też nie rokują dobrze. Że mnie tak pokarało tymi zębami mądrości...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:42   #1865
agadus
Wtajemniczenie

coś mnie głowa boli tylko Was podczytuje nie wiem może na zmianę pogody Wy też tak się czujecie??

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

muszę iść do stomatologa na przegląd po ciąży i napewno mam 1 ząb do zrobienia nie wiecie czy mogę wziąć znieczulenie miejscowe jak karmię piersia??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:44   #1866
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
pamppersy premium sa dobre jak kupa mala, teraz niestety kupa leci gora a znowu dostalam w prezencie. No coz ale darowanemu koniowi nie zaglada sie w zeby
Mam nadzieje, ze z chusteczek bedziesz zadowolona a w Rossmanie teraz na nie promocja.
Co do aktywnosci, to Szymek jak nie jadl to plakal ze glodny albo spac chce, tobyla jego aktywnosc.
No i gratuluje kontaktu z dzieckiem. niesamowite uczucie. A zobaczysz jak posle ci pierwszy usmiech.
A ja zapomnialam sie pochwalic ze Szymek smieje sie na glos
O, dzięki za ten cynk o rossmannie
Uśmiechu nie mogę się doczekać, ale już zapowiedziałam mężowi, że jak go po raz pierwszy zobaczę, to ... chyba umrę Bo po prostu moje serce nie wytrzyma takiego szczęścia

My tz dotąd używaliśmy tylko dwóch rodzajów pieluch: pampersów active baby i tych białych pampersów premium care. I te białe przeciekły kilka razy Tak więc teraz już tylko zielone wchodzą w grę
Stary 2011-09-07, 21:47   #1867
CrazyMachine
Zadomowienie

Vaniliova, dziś środa, kończymy kolejny tydzień Który to już, chyba 8 nie?? Jak tam Krystek?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:51   #1868
nerola
BAN stały

I jeszcze raz z Izulka dziękujemy i za kciuki i za brawa

Żanetkonie ma tak łatwo
Najpierw muszą mi 2 pryszcze zejsć z pyska
A i z "fotografem" się pokłóciłam(czyt. z Maksem)

Brunetko czy Ala się uspokoiła?

Scio a jakże!Naprodukowałaś sie z Kajool przy tych opisach chust
Powiedziałam dziś ortopedzie,ze noszę w chuście,a ten...to pewnie przez to bioderka sie naprawiły.Proszę nosić dalej
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:58   #1869
zanetaa88
Zakorzenienie

Patik uuu właśnie ponoć 8ki bolą, mi wychodzą już chyba z 4 lata :| i wyjść nie umieją do końca. Sarcia na pewno będzie kładła się na lewą stronę a pokażesz zdjęcie Sarci ?!

Jacieee jeżeli o mnie chodzi wybudziłabym, wiem że są dziewczyny które tego nie robią - wyjątek zrobiłabym tylko wtedy kiedy np mała by dopiero zasnęła przed kapaniem bo np cały dzień nie spała. Jak rytutal to rytulal. Spróbować możesz, zobaczysz jak mały reaguje na kąpiel po obudzeniu.
Moja ma teraz tak, że np śpi do 18stej 18:30 i chyba już wie że ok 19stej będzie kąpiel.

Agadus a może to nie wyspanie? mnie nic nie boli.

GDZIE ZANKA?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 21:59   #1870
marzena_S
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie krwawienia po porodzie.
Wiadomo, nie chciałabym mieć jakichś zatorów, ale mam nadzieję, że niebawem się to skończy..

Blondynko
, moim zdaniem Bruno pięknie Ci przyrasta - przecież on z wagi 3300 startował więc wszystko jest w normie.

Brumku, jeśli chodzi o chusteczki to u nas najbardziej sprawdzają się pampers active baby i nivea, dobrze ścierają i mają przyjemny zapach.Z moich doświadczeń to te pampers sensitive mają paskudny zapach(ale dobrze ścierają),a dzidziuś są zbyt wilgotne i takie "gładkie" przez co słabo ścierają (za to przyjemnie pachną).

Wracając do tematu magicznego działania pieluszek do spania to ja jestem żywym przykładem, że to się sprawdza. Pieluszka(miałam tylko jedną jedyną ulubioną, której nie chciałam zastąpić nową(mama czasem mnie namawiała), bo była już taka "wyrobiona" i mięciutka a te nowe były zbyt sztywne ) była moim najlepszym przyjacielem do spania od czasów niemowlęcych- pozwoliłam mamie ją wyrzucić dopiero idąc do podstawówki, kiedy była już mocno podziurawiona i postrzępiona.
Stary 2011-09-07, 22:04   #1871
zanetaa88
Zakorzenienie

Nerolka to daj zretuszuje zdjęcie
Max zrób mamusi zdjęcie !

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

U mnie pieluszka to tylko oznacza:" Będzie żarcie"
kiedy daję jej pieluszkę na ramię to się uśmiecha i patrzy na cycuszka,
jakby przez tydzień nie jadła

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:05   #1872
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Szanowna mamusia się nie obraziła? To mnie by wyklęła bo my będziemy chrzcić małą tydzień przed pierwszymi urodzinami (razem z naszym ślubem). Moja mama też coś marudziła ale wie, że nic tym nie wskóra bo i tak zrobimy jak chcemy. Ja bym nawet chciała wcześniej dziecko ochrzcić (styczeń, luty) ale małż powiedział, że on nie będzie 2 imprez urządzał... Jak nie, to nie (ale to głównie dlatego, że jej nam ochrzcić księża nie chcą przez brak kościelnego ślubu, nawet to rozumiem)
Chyba nie, bo nic mężowi nie mówiła
Decyzja o chrzcinach należy TYLKO od rodziców
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:05   #1873
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Kurcze, zostawic Was na caly dzien i jak za dobrych czasow 5 stron do nadrobienia!

Niestety nie poczytam tego dzisiaj, bo oczy mi sie kleja, wiec zaraz ide lulu, tylko sie pochwale moimi cycami, bo przez 8 dni od wyjscia ze szpitala tak pieknie wykarmily malego, ze wazy juz 3985 g (wyjsciowa 3540 g). Do ropiejacego oczka dostalysmy masc, ale z zaleceniem odwiezenia okulisty.

Becikowe zlozone, zebranie w przedszkolu odfajkowane. Tatus przeszedl chrzest bojowy zostajac w domu sam z trojka dzieci. Antek chyba wyczul powage chwili, bo caly ten czas przespal. Obudzil sie dopiero jak mnie wyczul w domu.

Dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:16   #1874
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Agula, spróbuj, zacznij od jednego kawałka pizzy, małych ilości. Mieliście jakieś dolegliwości do tej pory? Kolki? Ja pizzy nie mogę, ze względu na żółty ser, ale w poniedziałek mieliśmy bardzo aktywny dzień, załatwialiśmy dużo spraw, a kiedy wróciliśmśy do domu nie mieliśmy sił na gotowanie i zamówiliśmy pizze, z nieznanego mi miejsca. Podrzucili nam jakąś ulotkę pod drzwi. To była najlepsza zamawiana pizza jaką jadłam!! Nie wiem, czy faktycznie była taka dobra, czy moje wyposzczenie tak podziałało. A skaza odezwała się tylko odrobinę
normalnie mi język do podłogi opada jak widzę pizze
Lilka póki co odpukać kolki nie miała, skazy raczej też nie, bo jem dużo nabiału i póki co nie było żadnych oznak...
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Agulaabar Ja zjadłam już 2 pizze wziełam prostą ser+ sos + szynka. Zjedz i obserwuj. Spaghetti też zjadłam...Teraz zjadłam 8 kostek czekolady tej małej Ritter Sport, aby miała bardziej zbite koopki - zalecenie położnej.
Mówcie mi tchórz, ale boję się że jej cos będzie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn po CC:
Jak długo krwawiłyście?

Ze mnie cały czas leci(a minęły 4 tygodnie..), tydzień temu jakby zaczęło stopniowo się zmniejszać, a od wczoraj się znowu rozbujało porządnie (to już okres? miałam nadzieję, że karmiąc piersią trochę później się pojawi).

Aaa, no i najważniejsze: Moj Haniutek ma dzisiaj 4 tygodnie!!
Krwawić juz dawno nie krwawie, ale takie brunatne sluzy dalej ze mnie lecą...
dla Hani!
Cytat:
To ja znowu jestem wyrodna matka, bo jem wszystko Absolutnie wszystko, nawet gołąbki itp itd No a najwięcej nabiału (gł. serków waniliowych i jogurtów/kefirów) , bo po prostu żyć bez nich nie mogę. A Tymek ma się dobrze, więc na razie nie zamierzam nic zmienić
Muszę sie przełamać w koncu...
Cytat:
Aha, miałąm jeszcze zapytać, bo kolejny "wywiad" robię
Jakie chusteczki do pupy najbardziej lubicie i polecacie? Ja dotąd używałam pampersów zielonych (active baby fresh), pampersów białych (sesnitive) i nivea pure&fresh. W sumie to nie zauważyłam specjalnej różnicy między nimi i wszystkie były tak samo ok. ALe że lubię próbować nowych rzeczy, to mam ochotę kupić teraz jakieś inne i nie wiem, które są fajne, a które do d...
Jakie są Wasze doświadczenia?
Pampers zielone - super
Pampers białe - ok
Nivea pure&fresh - super
Nivea crem&soft - nie za bardzo
Kindii dzidziuś - tragedia
huggies - porażka!

Póki co tyle wypróbwałam, ja zawsze biorę zielone pampers albo nivera pure&fresh, reszta to prezenty
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
generalnie wszystkie są do d...
Otóż to
Cytat:
Jesteśmy!!!
Tak się bałam.
Dziękuję Wam!!!za wszystkie kciuki.

No, a u nas wysmienicie. poklóciłam się z tż, wyszedł, pier... drzwiami i tyle go widziałam.... wiem, że wolał iść się wyciszyć niż kłócić się dalej... teraz śpią z Lilką a ja co? szoruje szafki w kuchni... usiadłam na chwile herbate wypic...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:21   #1875
agadus
Wtajemniczenie

żaneta może to i niewyspanie i przemęczenie
ja też sobie dzisiaj pomyslałam o zance tak się chyba odmienia nawet na FB jej dzisiaj nie widziała co często siedzi

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:27   #1876
Natka_
Zakorzenienie

Jacieeee dobrze, że z tatą już dobrze

Cytat:
Natka ja właśnie nie umiem sobie odmówić, miałam ochotę na pierś + pieczarki + ser to odmówiłam sobie sera..unikam wzdymających mnie potraw. Jak z ulewaniem ? przeszło?
Ja też unikałam na początku tylko tych wzdymających potraw. Jadłam nawet smażone.
A z ulewaniem u nas dalej ciężko, jak nie zagęszcze to leci wszystko

Cytat:
Ze mną źle, bo rosną mi ósemki i już od jakiegoś czasu nie mogę paszczy otworzyć jak jem bo mi strzelało, a dzisiaj taki ból mnie złapał..
Bidulka

Brumku mi najbardziej odpowiadają pampresy zielone, zarówno chusteczki jak i pampersy
Stary 2011-09-07, 22:27   #1877
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Brunetka a ile kosztuje ta szczepionka w ogóle ?!
Jakoś płaciłam 140 zł mam rachunek jutro ci dokładniej powiem

Cytat:

Brunetko czy Ala się uspokoiła?
Dałam jej czopka, zjadła butle i narazie śpi mi na rękach, kładłam ją już 2 razy ale wstawała z bekiem Nerolka jutro zadzwonie napisz mi nr na PW

WŁAŚNIE GDZIE ZANKA???????????????????? ?????
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:28   #1878
Natka_
Zakorzenienie

Zanka miała wizytę u ginekologa i od tamtej pory jej nie ma
Stary 2011-09-07, 22:30   #1879
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Zanka miała wizytę u ginekologa i od tamtej pory jej nie ma
No właśnie o tym samym pomyślałam. I bała się tej wizyty...
Stary 2011-09-07, 22:32   #1880
brunetka2000
Zakorzenienie

sms już do niej poleciał, troche późno może jutro odpisze
Stary 2011-09-07, 22:41   #1881
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj po południu jedziemy do ortopedy, proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mnie wcale nie bola te napisy i ogólnie ten nacisk na naturalne karmienie. Jedne nie karmia z wyboru, inne chca ale nie maja czym, najważniejsze ze dzieci najedzone!!!
ja nawet nie widziałam tego napisu na opakowaniu

Cytat:
Dziewczyny, ale to głupota karmić tylko pod presją otoczenia. To Wy jesteście matkami i to WY decydujecie czy chcecie karmić swoje dziecko piersią czy nie. Wszelkie pretensje szybko ucinajcie i niech se gadają!
Mnie to cieszy, że mogę karmić ale zdaję sobie sprawę z tego że nie każdą. Nie kierujcie się tym co ludzie mówią.
dobrze mówisz to indywidualna decyzja każdej z nas !!!

Cytat:
jeszcze do tego doszly problemy z Szymonem. Glupia pediatra stwierdzila, ze ma obnizone napiecie miesniowe i asymetrie ulozeniowa. maly nadal nie podnosi glowki za bardzo a lezac na brzuszku nie cierpi tego. Wczoraj bylismy u neurologa i wysmial moja pediatre Ze dziecko zdrowe, kontaktowe a ona wymysla. Ulzylo mi.
Aaa Nerolka moja mama nabija sie z pieluszki. Nazywa ja magiczna pieluszka, tylko u nas myk musi byc taki, ze pieluszke naklada mu sie na twarz. Szymek sam to wymyslil. Wtedy automatycznie jakby dziecko ktos wylaczyl.
no widzisz to u nas na odwrót, neurolog jeszcze ok , stwierdził ślad asymetrii ale lekarka od rehabilitacji stwierdziła że dziecko neurologicznie dramat... a pediatra do pionu nas postawiła swoją pozytywną opinią na szczęście!!!

Cytat:
No dobra,to i ja proszę o kciuki bo idziemy do ortopedy na kontrole bioderek.Boję sie bo ostatnio usg i ogólnie ok, ale...nie kładła kolan do podłoża.
Boję sie

Kajool ja bez Twojej pomocy bym chusty takiej jaką mam nie kupiła
Ale namotałam,co?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn po CC:
Jak długo krwawiłyście?

Ze mnie cały czas leci(a minęły 4 tygodnie..), tydzień temu jakby zaczęło stopniowo się zmniejszać, a od wczoraj się znowu rozbujało porządnie (to już okres? miałam nadzieję, że karmiąc piersią trochę później się pojawi).

Aaa, no i najważniejsze: Moj Haniutek ma dzisiaj 4 tygodnie!!
równe 4 tygodnie krwawienia, potem przerwa i dokładne w dzień kiedy mały zaczął 10 tydzień dostałam @

:brawa: za 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ja może jestem wyrodna matka, ale nie czytam o szczepionkach a tym bardziej o różnych historiach po szczepieniu. Po co mam się stresować. Zapytałam tylko pediatrę, które on poleca. I tak potem trzeba obserwować dziecko a po co mam sobie uroić, że coś nie tak. Też się długo nie zastanawiałam tylko wzięłam 6w1.
ja tak samo, opinia pediatry i nic wiecej

Cytat:
Jesteśmy!!!
Tak się bałam.
Dziękuję Wam!!!za wszystkie kciuki.

Cytat:
[/COLOR]U mnie pieluszka to tylko oznacza:" Będzie żarcie"
kiedy daję jej pieluszkę na ramię to się uśmiecha i patrzy na cycuszka,
jakby przez tydzień nie jadła
u mnie identycznie , jak tylko pieluszka ląduje pod bródką to już dziubek otwiera

no to się meldujemy i my po szczepieniu, było 1 wkłucie i parę sekund płaczu a za moment już sobie gadał

teraz śpi od 2 h bez żadnych dolegliwości i mam nadzieję że tak zostanie

no i pediatra go sobie pooglądała, popodciągała i wiele innych i stwierdziła że jest wszystko z nim ok, wg niej jest bardzo silny i rozwija się prawidłowo.

No i mamy z niego niezły ubaw bo zaczyna się już śmiać z dzwiękami, śmieje się bardzo często a jak do niego mówię to już w ogóle hehe no i już łączy sylaby bardzo długie dzwięki wydaje jest przecudowny !!

aaaa i mój grubasek waży 6450

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-09-07 o 22:45
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:50   #1882
zanka205
Zakorzenienie

Brunetko dziękuję za smsa
miło, że zauważyłyście, że mnie nie ma
jestem, żyję jeszcze
na wizycie u gina dowiedziałam się póki co, że mam mega infekcję i dostałam leki, za 2 tyg idę znowu
od poniedziałku jeździliśmy nad wodę na cały dzień, pogoda średnia ale mała ładnie w wózku spała
w domu z nią nadal tragedia, znowu nie śpi a już 3 razy ją usypiałam i po 10-15 min się budzi
chciałam zajrzeć w poniedziałek na wizaż, ale neta nie miałam, dopiero we wtorek wieczorem przejrzałam kilka stron i padłam
jestem wiecznie zmęczona i jakoś nic mnie nie cieszy ostatnio

dziś Lenka skończyła 2 miesiące i to chyba tyle z pozytywnych wieści

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:50   #1883
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie o tym samym pomyślałam. I bała się tej wizyty...
wyszpiegowałam Zankę na pasku nie ładnie tak się nie oddzywać
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:52   #1884
DaKaro
Zadomowienie

Brumek moja Mala tez kontaktowa sie robi. Patrzy mi prosto w oczy, choc nie wiem, czy to takie swiadome do konca.
Jacieeemam nadzieje, ze z tata ok. Wiem co znaczy to uczulenie, bo sama mam.
A co do wybudzania zrobilam to raz, Malwinka darla sie jak opetana w kapieli.
Meszsares :brawa: za kikucik.
AgaG piekna waga Antka .

Cytat:
Mojego męża babcia jest w śpiączce Jadą jutro z teściową do niej
Ojej, oby szybko sie wybudzila.

Pochwale sie, ze zapisalam sie na studia uzupelniajace magisterskie. Musze tylko dokumenty dostarczyc.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 22:59   #1885
brunetka2000
Zakorzenienie

usypiam małą ju 4 raz na rekach śpi a jak ją położe to ryk kto wymyślił te cholerne szczepionki
Stary 2011-09-07, 23:07   #1886
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
na wizycie u gina dowiedziałam się póki co, że mam mega infekcję i dostałam leki, za 2 tyg idę znowu
Uuu, fatalnie

A czy któraś z Was szczepiła dziecko "normalnymi" szczepionkami? Tymi refundowanymi? Bo widzę, że wszystkie piszecie o 6w1...
Stary 2011-09-07, 23:09   #1887
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Vaniliova, dziś środa, kończymy kolejny tydzień Który to już, chyba 8 nie?? Jak tam Krystek?
Tak już 8 leci ten czas Krystuś ma sie dobrze choć dalej budzi sie co 3 godz na jedzonko a jak tam Ida ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:20   #1888
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Uuu, fatalnie

A czy któraś z Was szczepiła dziecko "normalnymi" szczepionkami? Tymi refundowanymi? Bo widzę, że wszystkie piszecie o 6w1...
Ja, Ania, Beatka...

Paticzku a jak ona zaczyna Ci marudzić w chuście to przestajesz motać? Bo moja tez czasem marudzi przy motaniu. Bujam się wtedy na boki i spiewam. i Jak juz skoncze motac to sie uspokaja.

Nerolko az się zarumieniłam, ale ja jestem chustomaniaczka. Jak patrze na te biedne dzieci w nosidłach-wisiadłach to mi smutno ale kazdy ma prawo wyboru więc się nie wtrącam.

A Agu tak słodko śpi w chuście I widze ze jej bioderko prrawe coraz lepiej. Zresztą oropeda zalecił mi pionizowanie na zabke, wiec tak robimy.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:21   #1889
nerola
BAN stały

Dziubku i Tobie dziękujemy

Zanko no masz
Kurczę wylecz szybciutko i zabij dziada.Moja jak ma skok,to śpi na raty czuj,czuj czuwaj.

Brumku no ja pisałam,ze szczepiłam na NFZ

Żanetko -jutro jak szanowny P.Maksymilian zechce mi tym padniętym aparatem zrobić zdjęcie.Wszelkie skazy,nawet te,których nie ma wychodzą

Brunetko
pipciu moja,to Ty mi podaj nr a ja napisze bo ten głosnik spierdzielony a nawet nie znam tego nr.,bo to Maksa nowy.
Też sie zastanawiam kto wymyślił kłucie dzieci

Agulaaa wiem,wiem Tobie nie do smiechu ale tak fajnie napisałaś.I przypominasz mi mnie.Jak mam narwa to szoruję dom wykałaczkami do uszu.
O co się pogryzliście?
Za chwilę przejdzie

A mówiłam Wam,ze Iza piernęła dziś lekarzowi w twarz
A do tego ulała na tę ceratę co się lezy na usg i to solidnie.Doszła chyba do wniosku,że jak on ją pomoczył żelem to i Ona go zleje

8 tygodni już dziciaczki mają.OMG ależ ten czas szybko leci
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:31   #1890
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
mówiłam Wam,ze Iza piernęła dziś lekarzowi w twarz
A do tego ulała na tę ceratę co się lezy na usg i to solidnie.Doszła chyba do wniosku,że jak on ją pomoczył żelem to i Ona go zleje

Lekarz poczuł wiatr we włosach

Moja po bebilonie sadzi takie śmierdziele, normalnie sam gaz. I czasami się zastanawiam skąd ona ma aż tyle gazów w sobie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości