|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Melduję się , że jestem
ale tylko na chwilke, bo Julcia się wybudza![]() Miałam zapalenie piersi i 40 stopni, dreszcze i wogóle tragedia-jeszcze na dodatek Julka się odemnie nagrzała(od cyca) a ja jej zmierzyłam temp. i wyszła bardzo wysoka pojechalismy do lekrza,a le na szczeście fałszywy alarm ![]() No nic uciekam do córki ![]() POZDRAWIAM |
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka u mnie herbatka nie przejdzie bo mały nic poza moim mlekiem z butki nie pociągnie, może ta pieluszka zadziała
|
|
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na czkawkę pomaga smoczek ale nie zawsze Julka ma ochotę go cmokać - zwykle samo przechodzi po kilku minutach. Ostatnio już rzadziej ma czkawki a wcześniej to nawet 4-5 razy na dobę.
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweet będzie dobrze, i to wcale nie jest Twoja wina,że mały się nie najadał. I wiem cos o tym,że tesknisz za Igorkiem i chcesz jak najszybciej do niego wracac... i fluidy za zdrowko dla Małego
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool jeżeli mówisz o tym Koala podwójnym X to mi w instrukcji piszę, że wiek dziecka to : dziecko musi samodzielnie trzymać główkę, Twój już trzyma?Ja wypróbuję kieszonkę
W ogóle to sobie wydrukowałam instrukcję, a przychodzi listonoszka i przynosi mi list, a w nim instrukcja do chusty dostałam ją w sumie na CD, ale wolę zdecydowanie formę książki. Jacieee moja zasypia w bujaczku i w sumie jak ją położę to też zaśnie, są takie dni że " mam ochotę na noszenie" więc nie raz na rękach dopiero zasypia. Wkręć sobie, że Twoje dziecko nie lubi noszenia i każdy grymas tak odbieraj ![]() Brunetka Ja też chciałam allegro i od 12stej nie umiem wejść Sweet Boże mogliby Ci dać chociaż materac Mówiłam Wam, ze uwielbiam jak moja kruszyna się uśmiecha !! Robi to gdy widzi cyca, kiedy do niej mówię,kiedy za nią powtarzam, Ależ Ja ją kocham Właśnie ugotowałyśmy wspólnie obiad ![]() a wczoraj moja królewna przewróciła się z brzuszka na bok ! |
|
|
|
#2017 | |||
|
Zakorzenienie
|
Allegro już działa!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy dzisiaj u ortopedy z bioderkami, dostaliśmy skierowanie na usg. Jutro mam dzwonić o termin.
Jeszcze ortopeda znalazł u Radka wodniaka jąder ![]() Byliśmy się przy okazji zważyć i Radzio waży 4700 gr Teraz śpi to ja troszkę Was nadrobię. |
|
|
|
#2020 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rosną ![]() Też mi się wydaje wcześnie na zęby ale mama właśnie przed chwilą mnie uświadomiła że mojemu bratu pierwszy wyszedł jak miał 3,5 miesiąca mnie niewiele później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie mogę się doczekać własnego małego domku, na milion procent będzie tam wanna
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw chwilę czekam, bo nie raz po 2 min przechodzi sama, jak nie przejdzie to daję pierś
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachwyt Szymonka na widok nowej maty edukacyjnej
Aż kwiczy
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Macie na allegro zdjęcia
|
|
|
|
#2024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co czujesz A ja nawet rodziców nie mam przy sobie. Tzn tata jest ale ciągle w pracy i mało zagląda. Cytat:
![]() Cytat:
A i jeszcze biszkopty! Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-09-08 o 15:40 |
|||
|
|
|
#2025 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka też mam tą matę i moja Hanka też ją uwielbia, ale maksymalnie przez 15 minut
no i na razie fascynują ją jedynie kręcące się motylki ![]() beatko wizyta dopiero na 17.... o ile nie będzie zastojów...ja chyba jajko zniosę od tego czekania... |
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Mam super wiadomość od Mariny
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- To allegro już mnie wkurza !!!! Nie mogę nic wystawić !!! I wejść na strony !!!! |
|
|
|
#2027 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
+ rota, a pneumo mamy pierwsza dawke w pazdzierniku ![]() Cytat:
Karolinka zniosla dobrze za tydzien w piatek nastepna dawka ![]() Cytat:
Dzis u nas zdecydowanie lepiej nocka ladna i teraz ucina sobie juz druga drzemke w sobote wesele musze rajtuzki kupic małej
|
|
#2028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kąpiemy się co drugi dzień... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-09-08 o 15:52 |
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Aania ja to mam takie same body dla Radka, te niebieskie z Kubusiem i prosiaczkiem. Dałam za nie 11zł
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że szybko Was wypuszczą ze szpitala patik87 Wszystkiego najlepszego! |
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Termoopakowanie - Ja mam z canpola i jakieś allegrowskie. Nie wiem czy są super, czy nie bo nie wykorzystałam ich jeszcze, w sumie raz do Kościoła i trzymały ciepło. Z canpola kupiłam bo tam wchodzi butelka z aventa tylko.
brunetka a co daje pieluszka na głowe, sucha ciepła jaka? na tą cxkawkę,. Aż jestem ciekawa. Chyba już allegro działa |
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa suchą normalną jej przykładam Mi nadal nie działa allegro!!! ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- OOOOOOOO i jest Marina |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Edit : mi też nie działa
tzn nie mam obrazków A to po jakim czasie ta czkawka ucieka? jak dasz ta pieluszkę ?! |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,przepraszam,że sie wtrącę,ale jesli pielęgniarki, które mają szczepić Wasze dzieci tak sie dopytują czy aby na pewno nie chcecie zapłacic to może naleząłoby im powiedzieć,że to czy dzieciaczka będzie bolało zależy od umijętności i podejściu pielęgniarki do dziecka...więc czy to bedą 3 czy 1 wkłucie to dobra pielęgniarka zaszczepi tak,ze maleństwo cieprieć nie będzie
i do razu mam pytanie:jaki wózek poleciłybyście dla dzieciaczka zimowego?będe mieszkała na wsi więc dźwigac po schodkach go bym nie musiała.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-08 o 16:16 |
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
No więc....zaszalałam.
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2037 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie mamy - przerwę techniczną sobie urządzili
Cytat:
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaaaa jak slicznie przydałoby się wybrać wreszcie ![]() poproszę o adresik Brunetko i Zmalowana - mam nadzieję że nie będziecie mieć za złe że przesyłeczki wyśle Wam jutro? bo dziś adresu Zmalowanej nie miałam a tak na raty nie chciało mi się jeżdzić - załatwie jutro obie przesyłeczki hurtem - kolczyki już spakowane - ale macie podobny gust kochane bo obie wybrałyście dwie pary identycznych kolczyków - Zmalowanej dorobiłam te które się dublowały Brunetko - jesteś niesamowita - właśnie mi listonosz przyniósł liścik od Ciebie - piorunem doszło
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-08 o 16:40 |
|||||
|
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
moniczka trzymam mocno kciuki zeby to okazlo sie ttylko podejrzeniem musialam az przeczytac co to za choroba trzeba byc dobrej mysli,trzymajcie sie dzielnie
sweet za wasz tez ogromniaste kciuki najwazniejsze ze jest juz lepiej z tymi szczepieniami tez sie zastanawiam w ciazy bylam pewna ze wezme te na nfz a teraz sie zastanawiam wlasnie przez pielegniarki bo jak bylismy z mala tydzien temu to tez tak zachwalaly te platne itd,az mi sie glupio robilo i sama niewiem ale jak narazie bardziej te na nfz przemawiaja domnie a moja kruszyna dzis w nocy spala jak nigdy przespala cala noc az ja bdzilam na jedzenie o 4 szokkkk bo tak w nocy caly czas z nia tancowalam,ale najlepsze jest ze ona nie placze jak niespi tylko steka jeka prezy sie ,chyba kolki sie zaczynaja niezawczesnie?nie chwalic i odpukac moja mala plakala tylko raz wczoraj w dzien a tak przez dwa tygodnie nikt jej placzu nieslyszal. co do usmiechow to jest cos pieknego nawet te nieswiadome one sa przpiekne,moglabym na nia ppatrzec i patrzec |
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
"Około godziny 14:40 portal Allegro zaczął ponownie działać, ale wciąż napływają informacje od Internatów, że w dalszym ciągu występują problemy. Boją się także, że strona padła ofiarą hakerów, a ich dane wyciekły do sieci. Sama grupa Allegro nie poinformowała jeszcze o źródłach problemów, ani kiedy strona zostanie całkowicie naprawiona."
No to pięknie
|
|
|
|
#2040 |
|
BAN stały
|
Lili spokojnie,Krystek miał wodniaka wielkiego na jądrze i sie wchłonął.
Żanetko co ugotowałyście? Piękne te uśmieszki co?Ja też kocham a Izie sie śmieja napierw oczy,brwi,policzk,broda a dopiero usteczka Pieleszko ja już przebieram nogami.Trzymam kciuki i wiem,ze dziurka sie zrosła.Daj koniecznie znać bo nie wyrobię. Podaj mi na PW jeszcze raz nr tel. bo nie mam ![]() Brunetko mi też allegro nie dziła(ło). Zmalowana ale szał!!!Cudnie!!! Brumku oby kolejne nocki były jak zawsze ![]() Beatko a zapodałam Black Cashmere i Szulca.i nie pomogło ![]() Pomóżcie Dygotce znaleźć wózek ![]() Bo ja tempa w tym temacie. Monia nadrabiaj i bądz już na bieżąco. Marinko No i ja w klubie wyrodnych matek i wcale mi z tym nie jest źle Moja córcia sama zasypia.Wszyscy sami zasypiali. Sweet oby szybko Igorek wyzdrowiał,życzę też Wam cierpliwości ![]() Madziulka pięknie!!!
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-09-08 o 16:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

ale tylko na chwilke, bo Julcia się wybudza

Boże mogliby Ci dać chociaż materac 

Bo nie mam zielonego pojęcia

.

przydałoby się wybrać wreszcie