|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Kobietki zaraz zwariuję! Jak nic wywiozą mnie do wariatkowa
To oczywiście nie żadne sprawdzone informacje, ale no przeraziłam się, mam nadzieję, że to tylko jakieś plotki. Jak myślicie czy coś takiego jest w ogóle możliwe, że nie poinformowaliby o zagrożeniu? Teraz to ja na pewno nie zasnę
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witki, cycki, wszystko mi dosłownie opadło. A z tą sepsą to masakra. Tez bym się na grubo zestresowała . Oby to plotki były.
|
|
|
|
|
#2073 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie wierzę w optymistyczny nastrój po porodzie. Euforia tak, ale potem jak dochodzi zmęczenie, osobiste problemy itp to o optymizm chyba ciężko Niemniej jednak musisz pamietać, że zawsze warto próbować sklejać - nawet to co wydaje się nie do sklejenia. I za to trzymam Cytat:
cały czas zaciśnięte ![]() Aa2 może najpierw napisz do sprzedawcy i zapytaj jakie rozwiązanie sugeruje, które by zadowoliło obie strony. Stokrotka Witamy Anetika ale masz przeboje... Ale wydaje mi sie że przy dużym zagrożeniu to by nie przyjmowali chyba pacjentów tylko by odsyłali do jakiegoś innego pobliskiego szpitala U nas podobno w sierpniu było tyle porodów, że rodzące odsyłali do szpitala oddalonego o jakieś 20-30km co ogólnie uważam za skandal, bo jak taka rodząca ma tam dotrzeć jeśli nie ma kto jej tam dowieźć? Pociągiem?A może zagrożenie w tym Twoim szpitalu jest ale tylko na jakimś oddziale i dla rodzących nie ma większego zagrożenia Tak czy inaczej trzymam by wszystko okazalo się pomyłką, a Ty i Sebastian za kilka dni pojawicie się na forum w pełni zdrowi
|
||
|
|
|
#2074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem nadszedł lekki zonk, jakoś się podniosłam, bardziej mi nerwy dają w kość ![]() Uda się uda wierzę w to Cytat:
ale aż się boję co będzie jak sie znowu obudzi
|
|
|
#2075 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wciąż z niecierpliwością czekamy na opis porodu ![]() Buziaki dla malutkiej Sary Cytat:
Może zadzwoncie tam albo na miejscu ocenicie sytuacje... Nie wiem, chyba powinni Wam udzielić informacji. Trochę dziwne wydaje się, że szpital obdzwania apteki, a nie bezpośredno dzwoni do hurtowni farmaceutycznych:confused : Naprawdę nie wiem co Wam doradzić... Sama bym się wściekła chyba... Z drugiej strony dobrze, że dowiedzieliście w razie czego się przed. Myslę, że jutro się wszystko wyjaśni
|
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam...
3,5 godz. zajęć dzisiaj No ale ostatnie już były, a tż ładnie wykąpał lalkę ![]() To lecę nadrabiać to czego nie zdążyłam |
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nawiązując do wywoływania porodów. Skoro jest ta 2 tygodniowa granica błedu, to chyba nie powinni aż tyle czekac po terminie z wywołaniem...Głupie to wszystko. Co by im szkodziło wywołać np. 3 dni po terminie...
Ja wiem, że to oni są specjalistami i wiedzą co robią, ale jak jest ciąża donoszona to ja bym wolała urodzić tydzień, półtora wcześniej (biorac pod uwagę to ryzyko błędu)niż za późno ![]() Czy nie? ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Wpadlam na chwile sprawdzic co ze Stokrotka i widze na pierwszej stronie, ze w doczekalas sie Sarusi
OGROMNE GRATULACJE ! A teraz ide przeleciec ten stos stron, moze uda mi sie znalezc wiecej info
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam do Agnyski dzisiaj ją trochę okrzyczeć
![]() I teraz pisze że po tym zastrzyku jej brzuch twardnieje, teraz dostała drugi a o 6 rano trzeci , ma nadzieje że jutro rano ruszy ![]() I pyta jak reszta sobie radzi. Napisałam, że spray współczuła bo coś pisała o tym że babki kłuli w tyłek a rodziły po 3 dniach to napisała, że u niej idzie szybciej Więc musimy mocno trzymać kciuki
|
|
|
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2081 | |||
|
Rozeznanie
|
Masakra po prostu ciągle jakieś przeboje
Idę się wykąpać, ogarnąć, dopakować torbę i spróbuję się położyć. Za dużo emocji jak na jeden dzień![]() Trzymajcie jutro za nas kciuki i za to, żeby ta cała sepsa okazała się tylko kiepską plotką ![]() Od jutra nie będę miała dostępu do internetu, ale na pewno będę Was informować co u nas Cytat:
Też mam nadzieję, że to plotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2082 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ucałuj ją od nas Cytat:
![]() Będzie dobrze, w końcu kiedyś trzeba urodzić ![]() Cytat:
Nie nadrabiaj, tylko napisz nam więcej o porodzie, oczywiście jak tylko Ci Mały pozwoli Cytat:
![]() I wcale nie bądź taka skromna- niejedna zastanawiała się co u Ciebie. A Judytka śliczniusia ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
A z tą sepsą to mam nadzieję że plotka... Przecież w szpitalu są jakieś normy i procedury i w przypadku wykrycia czegoś takiego muszą jakos zadziałać, nie mogą tego ukrywać. Tym bardziej na takim oddziale jak położnictwo... |
|||||
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się
najedzona, wykąpana poczytam co naskrobałyście
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
No to zmiana warty
![]() Dobranoc
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
W sumie to nic poza tym co już tu rozmawiałyśmy, tzn:
- po kąpieli pępuszek, tak jak oczka, buzię i narządy pł., przecieramy wacikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie - jeśli coś się dzieje z pępuszkiem (jest zaczerwieniony) to można spryskać Octe... cośtam (sorki, nie jestem w stanie zapamietać tej nazwy , ale wiecie o co chodzi)- pępek można zamoczyć w wanience, bo potem i tak go przecież osuszamy - przy zmianie pieluchy pupcię przecieramy chusteczkami, ale co ileś zmian (np. co 3) przecieramy wodą z mydłem, żeby zmyć ten tłusty film, który po chusteczkach zostaje (położna porównała to do nakładania makijażu bez zmycie poprzedniego...) - z kosmetyków to w sumie tylko jakaś emulsja/płyn do kąpieli i ewent. oliwka po, ale tylko jeśli skóra jest wysuszona. Bo jak nie- to nic (im mniej tym lepiej). A do pupy, przy zmianie pieluszki jakiś natłuszczający, np. Alantan czy Linomag. Sudocrem czy inne na bazie cynku tylko jak pojawi się zaczerwienienie I fajnie było, bo jak nam to wszystko opowiadała (oczywiście z lalką, wanienką itd) to zwracała się głównie to tż-tów. A na zakończenie, jak owinęła lalę w rożek to z tekstem: "i tak przygotowane dziecko podajecie mamusi do karmienia, a wy sprzątacie po kąpieli "I była dzisiaj jeszcze dziewczyna co uczyła nas chustę wiązać- ja jestem pod wrażeniem, mąż chyba jeszcze większym. I chyba sobie takie coś zafundujemy
|
|
|
|
#2086 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki, żeby Małgosia urodzila się zdrowiutka i nie dawała mamusi za dużo w kość i to już w czwartek to będziemy świętować urodziny w ten sam dzień ale będzie czerwono w tym tygodniuCytat:
za jutro, oby wszystko poszło bez komplikacji i będziesz tulić Tomeczka![]() Cytat:
Kochana nie masz za co przepraszać każdy ma gorsze dniCytat:
super, że już jutro wychodzicie i Sara daje Mamusi odpocząć czekamy na relacje i foteczki małej księżniczkiCytat:
żeby to były tylko plotkiCytat:
![]() To mamy Agnyskę, Miss, Anetikę, może Lullka i Cotka ma na jutro termin ![]() dobranoc
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-09-12 o 23:11 |
||||||
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że tak pokazują jak wiele może zrobić facet bo wbrew pozorom ciężko wielu samym na to wpaść A ja bym chciała być jutro na czerwono i być w tym niewielkim porcencie 100% terminówek, ale nic się nie zapowiada, więc chyba jednak przeterminowanie sobie wykrakałam .
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z całych sił, żeby Twoje życzenie się spełniło![]() a jak tam remont, już wszystko skończone? jak tat0?
|
|
|
#2089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze- mam dziś jakieś mroczki w oczach jak w kompa patrzę
Cytat:
![]() 3mam kciuki jutro za Was ![]() i miss- za Ciebie też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wielkoludka słodka Zmykam lulu bo rano do pracy muszę się znów wybrać. Mam nadzieje, że mi minie ten dziwny migoczący świat w oczach ![]() Dobranoc |
||||
|
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odp oczywaj kochana
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdy razie widać już koniec ![]() A tato od czwartku wraca do szpitala i strasznie się tym stresuje... A ty jak, już na swoim i to już na gotowym, więc cudnie nie? A dla maluszka wszystko gotowe? Torby spakowane ?
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas tak w miarę ogarnięte, wiadomo jeszcze jakieś drobne wyprawki zostały do zrobienia ale to ze spokojem. Mąż w weekend i dziś robił średni pokój, bo jego wcześniej nie ruszaliśmy, a teraz znalazł trochę czasu więc wyszpachlował i pomalował jutro będzie montował szafę![]() co do wyprawki to większość mam pokupione, jeszcze kilka rzeczy muszę dokupić, w tym torbę więc jeszcze spakowana nie jestem, ale jeszcze 5 tyg więc zdążę jeszcze dziś ostatnie ciuszki prałam, jutro prasowanie i została pościel i jakieś pieluchy do poprania A Ty kochana może jeszcze zaskoczysz Tatę i Filipek szybciej będzie na świecie niż Tata do szpitala pójdzie na pewno będzie wszystko dobrze, trzeba być dobrej myśli
|
|
|
#2093 | |
|
Zadomowienie
|
Spa serdecznie gratuluję Judytki
![]() anetika ![]() aha cotka żeby u Ciebie Filip ruszył pupkę![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
![]() Lau już niedługo zobaczysz córcie i synka
Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-09-13 o 00:45 |
|
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc dzisiaj Filip ma swój dzień. Skończonych pełne 40 tygodni. Wkraczamy w 41 tydzień ![]() Martusia zazdroszczę wam tego waszego kącika. Macie jeszcze trochę czasu więc pewnie wszystko ładnie wykończycie i skompletujecie na czas ![]() Pisałam do Lulki, ale nic nie odpisała - może rodzi ?Ok idę spać z moją koleżanką zgagą
|
|
|
|
|
#2095 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis wielki dzien powodzeniaCytat:
wracaj szybko i czekamy na opis porodu ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki zeby to byly plotki i zeby oddzial połozniczy nie był niczym zagrozony Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tylko na chwilę, już po śniadanku, no i udało mi się spać w nocy dobrze Niedługo się zbieramy, buziaki dla wszystkich
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wracaj z synkiem do nas czekamy na wiadomosci
|
|
|
#2099 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem doświadczyłam poraz pierwszy skurczy... Szkoda, że to przepowiadacze, ale z drugiej strony lepsze to niż nic. Skurcz przychodził - trzymał i zanikał i tak kilkanaście razy chyba...Ból taki jak skurcz na miesiączkę... Pomagało mi chodzenie i opieranie się np. o blat kuchenny. Do tego od kilku dni biegunka i mega upławy. Może już za chwilkę ![]() Cytat:
Dobrze, że kłada nacisk na pomoc Tż-ów, to bardzo dobrze żeby mieć to wsparcie. Niestety np. moja koleżanka woli zrobić wszystko sama bo jej mąż "przewija za wolno, kapie za wolno, generalnie robi wszystko powoli i doookładnie", a ona mówi rach ciach i gotowe... Ciekawe jakie my będziemy Mimo wszystko wolalabym zrzucać obowiazki na Tż. Zobaczymy ![]() Chusta mnie też ciekawi. Na youtube jest mnóstwo filmików instruktażowych. Byłam w szoku jak babka 7 dniowego maluszka pyk pyk i do tej chusty Ale takie chusty to chyba nie na chłodne dni? Mówili coś o tym? Cytat:
Trzymamy kciuki Cotka dziś Wasz dzień!
|
|
#2100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak jak juz tutaj rozmawiałyśmy, jakoś lepiej do nich trafia jak ktoś obcy im pewne rzeczy uświadomi- my mogłybyśmy sobie gadać do woli... A nasza prowadząca w SR co chwila takie teksty do nich mówiła- podobało mi się też jak przy okazji omawiania połogu wyskoczyła do nich z pytaniem: "A prezenty dla żon już tatusiowie kupili?" Oni oczywiście konsternacja i kręcenie głowami, na co położna: "No to panowie, na co czekacie? Palce jeszcze bardziej zaraz spuchną i ciężko wam będzie rozmiar dobrać" |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

To oczywiście nie żadne sprawdzone informacje, ale no przeraziłam się, mam nadzieję, że to tylko jakieś plotki. Jak myślicie czy coś takiego jest w ogóle możliwe, że nie poinformowaliby o zagrożeniu? Teraz to ja na pewno nie zasnę

. Oby to plotki były.
Ja nie wierzę w optymistyczny nastrój po porodzie. Euforia tak, ale potem jak dochodzi zmęczenie, osobiste problemy itp to o optymizm chyba ciężko
Niemniej jednak musisz pamietać, że zawsze warto próbować sklejać - nawet to co wydaje się nie do sklejenia. I za to trzymam

U nas podobno w sierpniu było tyle porodów, że rodzące odsyłali do szpitala oddalonego o jakieś 20-30km co ogólnie uważam za skandal, bo jak taka rodząca ma tam dotrzeć jeśli nie ma kto jej tam dowieźć? Pociągiem?
potem nadszedł lekki zonk, jakoś się podniosłam, bardziej mi nerwy dają w kość 
czystej
u nas ok .poza szwami i tym, ze ciężko na tyłku siąść, nic już mnie nie boli prawie nic.mała jest cudowna.mam nadzieję, ze takim aniołkiem zostanie.spi i je.praktycznie nie płacze. Karmię piersią..mała załapała od razu .aż w szoku położne były. A poród..ehh...długa historia z pięknym zakończeniem w postaci Sary

Ale najwazniejsze przeciez zeby tylko byla zdrowa...
ja tak miałam na dwa dni - dzien przed urodzeniem K.
.