|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Jeśli mogłyby się pojawić, to nawet nie wiem, po jakim czasie (może to kwestia indywidualna?)Myślę, że to trochę inna sytuacja niż zwykłe wiązanie włosów w kitkę, bo przy kitce wiążemy włosy blisko skóry, a tam z reguły są silne i zdrowe. Natomiast włosy na końcówkach nie mają lekko - otarcia o ubrania, duże wahania temperatury zimą itp. Dlatego myślę, że im szybciej może się coś stać od gumki niż włosom bliżej skalpu. Co do podpinania włosów, to może warto spróbować z klamrą lub z żabkami? czasem używam klamry i dla mnie to fajna alternatywa od gumek; żabki muszę sobie dopiero kupić, bo te co mam nie chcą już trzymać włosów
|
|
|
|
|
#41612 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Można dokapać do mieszanki olejowej, będzie bardziej treściwa Cytat:
To i to, tylko - wiadomo - na jedną porcję. Poza tym niepokonane na suche dłonie, skórki przy paznokciach, wargi, stopy Cytat:
przedziałek przez pół i Marynę! ![]() Gohs - z tą keratyną dla mamy - na pewno coś da ale więcej przy "prawidłowym" zestawie, czyli oczyszczenie prostym SLS, maska z keratyną i na to emolientowa, a jako b/s już co tam chce Malinka - ślinię się Cytat:
Zamiast kremu, zwłaszcza jak jest strasznie sucho Cytat:
Dokładnie KWC tworzą zwykli ludzie a nie zakręcone wizażanki ![]() Cytat:
Cytat:
Nie zabija Ci falek? Bo wygląda jednak ciasnawoCytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#41613 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a propos protein: słyszałm, że niezastąpionym źródłem jest maska z żelatyny, próbowałyście? Cytat:
)?
|
||
|
|
|
#41614 |
|
Zakorzenienie
|
To raczej kwestia nie samego shea a wrażliwości skalpu na oleje. Jedne lubią, inne nie. Nakładałam na skalp też, pomaga na podrażnienia. Tu już nie trzeba domywać tak dokładnie jak włosów, skóra się z nim rozprawi prędzej czy później. Tzn sucha skóra
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-12 o 22:41 |
|
|
|
#41615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z klamrą czy spinkami to chyba nie zasnę troszkę zabija, ale nie tak bardzo jak w rozpuszczonych
|
|
|
#41616 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhh znowu zaszalałyście. Poczytałam was ale cytowac nie bede za to mam zdjęcia
![]() Z dzisiaj rana. Wczoraj paćnęłam kokosa na noc - pierwszy raz. Rano umyłam Alterrą migdałową i dałam Alterre morelke na chwilę. bs joaśka z trawą cytrynową. Potem żel lniany i dyfuzor. Rano było fajnie... tylko jak wgniatałam żel lniany w mokre włosy to wydały mi się takie... hmmm gumowo miekkie... dziwne uczucie.. to na bank kokos i to chyba mało pożądany rezultat... A potem tylko jak wyszłam na dwór to puszak jednak.
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-12 o 22:44 |
|
|
|
#41617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Protein im trza. Wyglądają bardzo dobrze więc może nie dzieje im się krzywda? Jakby coś jeszcze możesz kokosa mieszać z mniej wnikającymi czyli jakimkolwiek olejem |
|
|
|
|
#41618 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełeczko, to może się skuszę razem z Tobą na keratynę z mazideł?
![]() skoro protein trza... aaaaaale skręt Ci się uniósł do góry ![]() nałożyłam lnianego, jak wyschnie to nie będę odgniatać, zawiążę i zobaczymy co rano się z tego ukaże ![]() miłej nocy kręciołki ![]() gdzie Eloe?
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-12 o 23:12 |
|
|
|
#41619 |
|
Zakorzenienie
|
Ajrisz dzieki
ale one tak wyglądają tylko do wyjścia, potem busz&susz ZAWSZE!Przypuszczam, że protein moze być im brak... muszę się zebrać i zrobić na mazidłach zamówienie m.in na kreatynę hydr.... (moze nawet zaraz, le sama nie wiem co bym jeszcze chciała... a samą kratynę to bez sensu ) bo niestety nie mam w Naturze Artiste... niby mam tą Isanę liquid silk (ale niebardzo mi służy chyba) i Joaśkę z mlekiem b/s ale to duże proteiny. Co do kokosa to następnym razem spróbuję stoi u mnie butla oliwy i olej arachidowy rafinowany... i stoją sobie.. ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Ooooo Malinko to ja bardzo chętnie... bo właśnie j.w zamierzam się w końcu zebrac do zamówienia ![]() nooo skręt sie poprawił to fakt czasem zeby się jeszcze bardziej zmotywowac to oglądam stare zdjecia i te z teraz
|
#41620 |
|
Rozeznanie
|
mój skalp polubił oleje...a właściwie olej, bo na razie testowałm tylko kokosowy. czy mogę wobec tego uznać, że polubi shea ?
|
|
|
|
#41621 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam dosłownie to samo, siedzę własnie i schną mi strączki tylko ja chyba nie bede wiązać...
|
#41622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(muszę oszczędzać, ale coś bym może jeszcze wzięła od razu) napiszę Ci PW jutro, ok?no różnica jest wieeelka ![]() a kokos mógł Ci nie posłużyć, bo dzisiaj dość letnio było na dworze, jak myślisz? ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() dobrze, ja piję miętkę na ten brzuch bolący i zmykam
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-09-12 o 23:21 |
|||
|
|
|
#41623 |
|
Rozeznanie
|
za to próbowałam zrobić ananasa...związałam kucyk na czubku głowy i włosy sterczały na 40 cm w górę...przełożyłam go jak Maliniarka i wyszedł mi 20 cm ananas...a raczej wyszedłby, bo oczywiście tej długości ananas nie sterczy a opada...więc po 10 minutowym prysznicu mój skalp zrobił mi wyrzuty - boć to jednak ciężar ciągnie w dół. to chyba jednak nie dla mnie
. ale uznałam, że może spróbuję tak: zwiążę kucyk na czubku głowy, owinę włosy dookoła gumki i podepnę je małymi żabkami. jutro więc wybieram się kupić żabki. jeśli coś wymyśliłam nie tak, to piszcie, najlepiej zanim te żabki kupię ![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- mi się po kokosie nic nie dzieje, ale może faktycznie shea potraktuję ostrożniej...zacznę od nakładnia na same włosy. a jeśli zmieszam je z odżywką to mogę nałożyć na skalp czy też lepiej uważać? |
|
|
|
#41624 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak więc może być tak, że włos może okazać słabość nie w miejscu wiązania ale w miejscu cebulki. I tylko z tego powodu unikam wiązania, bo tak na dobrą sprawę - włos to mimo wszystko dość mocny twór i nie chce mi się wierzyć, żeby od małej froteczki, przy prawidłowej pielęgnacji, doznawał katastrofalnych zniszczeń... Cytat:
Cytat:
Oczywiście mówię o nakładaniu na same włosy, bez skalpu. Bo skóra głowy może zastrajkować i wtedy może wzmóc się wypadanie, ale nie dlatego, że shea jest ciężkie tylko skład chemiczny jej nie pasi.
|
|
#41625 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Gumowate włosy na pewno od kokosa ale w sumie po nałożeniu zelu było chyba ok. Skręt całkiem ok. Trochę chyba szybko klapnęły... ale zazwyczaj dość szybko tracą objętośc... No a puszak...tez mam wiecznie po wyjsciu gdzies... Cytat:
|
|
#41626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Dziewczyny, skręt mi się nie chce trzymać, obudziłam się z prostymi Znaczy z czymś mega krzywym :/ Są miękkie, gładkie - mycie Bingo z shea im słuzy jak nic... Dałam żel lniany po myciu, dałam kapkę Artiste z keratyną, powinno być OK... HmMoże kolejność nie ta? Kiedy wsadzić keratynę, jeśli odżywka moim myjadłem i maską jednocześnie? Co zwykle radzę w takich sytuacjach?
|
|
|
|
|
#41627 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj wypróbowałam emulsję glorię, włosy miękkie i całkiem fajne, ogólnie sympatyczna odżywka
|
|
#41628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja właśnie wiążę włosy (ostatnio najczęściej plotę warkocz i delikatnie wiążę frotkę na jego końcu) i mam problem z nadmiernym wypadaniem włosów
|
|
|
|
|
#41629 |
|
Raczkowanie
|
Po dzisiejszej nocy nadal myslę, że ananas jest nie dla cienkowłosych, krótkich falek. No w kazdym razie na pewno nie dla mnie
![]() Jeśli zepnę luźno - to w zależności od tego, jak będę spać, zrobi mi się przyklep z którejś strony. Jeśli trochę mocniej (nie mocno, tylko nie całkiem luźno), to mnie potem bolą cebulki (czuję, jak mi naciągnęło kłaki). Używałam zawsze mięciusiej, grubej frotki i starałam się najdelikatniej spinać. Poza tym, po ananasie rano wyglądam koszmarnie - robi mi się bezkształtna bulwa Zdecydowanie lepiej wychodzi mi jak na noc podepnę na czubku łba spinki.W ogóle dziś mam włosowy koszmar. Niby nie zrobiłam nic nowego, ale chyba schrzaniłam proces suszenia i rano miałam sianowaty, suchy hełm ![]() W ogóle to one naprawdę nie chcą falować - bez dyfuzora nic z nich nie wyłazi. No nic, teraz opracuję uczesanie na prościaka
|
|
|
|
#41630 | |
|
Zadomowienie
|
Skoro wszyscy są za rudym to zostaję ruda
![]() Zgadzam się, po 3 dniach tej "diety" czułam się tak źle jak jeszcze nigdy, a do tego przybyło mi 1,5kg ![]() Cytat:
![]() katie100, bardzo ładny ten nowy kolor i włosy od razu wyglądają zdrowiej Ajrisz, twój podyfuzorowy efekt jest taki sam jak mój, też chyba robię coś nie tak... Myślałam, że nadrobię dzisiaj wszystkie zaległości, ale niestety czas leciec na zajęcia. Wpadłam na chyba dośc głupi pomysł ale zasięgnę waszej rady Podobno kofeina stymuluje porost włosów, czy myślicie że mogłabym dodawac do wcierek moich kropelek na ciśnienie? Skład (w 1ml): Niketamid 100mg, Kofeina 100mg, Azotan strychniny 0,25mg.Z tych desperackich prób przyspieszenia porostu w końcu wyłysieję
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-09-13 o 09:22 |
|
|
|
|
#41631 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32 Ale wyglądają pięknie ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Widziałam jeszcze taki sposób (ale nie przetestowałam) - przed suszeniem dyfuzorem możesz podpiąć włosy na czubku głowy żabkami, na które naniosłaś wcześniej warstewkę żelu. Potem pewnie trzeba je będzię roztrzepać lekko, żeby nie były sztywne.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc Edytowane przez Volyova Czas edycji: 2011-09-13 o 09:33 |
||
|
|
|
#41632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak mogę zmusić włosy, żeby jadły proteinki? Myję maską z shea i jak widzę nałożone po niej nie robią wiele. Nałożenie przed myciem coś da? Może pod czepek, podgrzać? Może nie keratynę? EDIT: Znaczy nałożenie przed myciem coś bo mycie od raz zafiksuje te proteinki inside, tylko jak zrobić żeby tam inside weszły :/ Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-09-13 o 10:56 |
|||
|
|
|
#41633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślę też, że efekty są też bardziej spektakularne u osób z falistą naturą. Moje fale potraktowane nieodpowiednio robią się niemal proste, a teraz przy większych staraniach potrafią się poskręcać.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#41634 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#41635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- sama tego bardzo żałuję, bo pięknie mi to uniosło włoski u nasady (a miałąm go tylko 10 minut) nie prostując ich...wyglądałam jak jakaś seksbomba lat 80... ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- jeszcze mam jedno pytanie: wczoraj zobaczyłam, że w moim sąsiedztwie otworzono Body Shop skusiłam się i weszłam. strasznie spodobała mi się seria Rainforest Moisture (zapachy ), ale w pigułce wymienia się tylko odżywkę do włosów farbowanych (moje takie nie są, nigdy ich nie farbowałam, niczym), czy mogę kupić inną odżywkę z tej serii (myślałam o tej do włosów suchych)? sympatyczna pani zapewniała mnie, że w żadnym produkcie tej serii nie ma silikonów, ale czymmogę jej wierzyć?na razie wzięłam bananową odżywkę, pewna, że ta jest bezpieczna, ale mam ochotę tam wrócić . a może w ogóle nie powinnam się przejmować tym, zo jest napisane na opakowaniu i wziąć tą wymienioną w pigułce, czyli teoretycznie do farbowanych?
|
|
|
|
|
#41636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeszów domaga się cywilizacji! I dostępu do morza! ![]() Cytat:
Poszperaj w analizowym |
||
|
|
|
#41637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko wczoraj powachalam i odstawilam na polke (w moim przypadku to bohaterstwo ), no ale w domu mam maly magazyn kosmetykow wlosowych.....
|
|
#41638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41639 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Odżywka bananowa
![]() Chyba dziś nałożę ![]() Co słychać?
|
#41640 |
|
Rozeznanie
|
ha, biorę
![]() ![]() . w ogóle spodobał mi się sklep, taki proeko (jakoś wcześniej nie wchodziłam). owszem, ten ma najładniejszy, ale ja nie farbowałam, więc chyba nie potrzeba mi skłądników wspomagających utrzymanie koloru itd... Ajrisz, jeśli Cię to pocieszy niedługo przestanę być warszawianką .dzisiaj robiłam zaplatańca, obudziłam się bowiem z "uszkodzonym" skrętem, pomyślałam: podrasuję go, no i tup, tup do łazienki, zwilżyłam łapki trochę odżywki b/s na nie (ten sposób jest polecany na FAQu a jeszcze go nie próbowałam, więc myślę sobie: czas najwyższy) i....strrąki... lecę dzisiaj kupić żabki, odżywkę i tukany...nadchodzi czas eksperymentów ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Eloe, super Cie widzieć |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

Jeśli mogłyby się pojawić, to nawet nie wiem, po jakim czasie (może to kwestia indywidualna?)

. kupiłam za to jedwab w płynie isany, to podobno można stosować zastępczo
)

)?

Zawsze staram się włosy zebrać pod klamrę ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)