Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1388 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-12, 22:20   #41611
malgosia86
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
no może trochę tak, ale równie dobrze może być to miejsce związania, bez zawijania
nie wiem sama...staram się być delikatna, ale też nakładam na twarz różne mazidła (silikony lub odbarwiające tkaniny i włosy) więc wolę je zabrać
Ja nie jestem pewna co do tych uszkodzeń Jeśli mogłyby się pojawić, to nawet nie wiem, po jakim czasie (może to kwestia indywidualna?)

Myślę, że to trochę inna sytuacja niż zwykłe wiązanie włosów w kitkę, bo przy kitce wiążemy włosy blisko skóry, a tam z reguły są silne i zdrowe. Natomiast włosy na końcówkach nie mają lekko - otarcia o ubrania, duże wahania temperatury zimą itp. Dlatego myślę, że im szybciej może się coś stać od gumki niż włosom bliżej skalpu.

Co do podpinania włosów, to może warto spróbować z klamrą lub z żabkami? czasem używam klamry i dla mnie to fajna alternatywa od gumek; żabki muszę sobie dopiero kupić, bo te co mam nie chcą już trzymać włosów

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:20   #41612
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
ścina OoO??? o kurczę, zawsze myśłałam, że białko można ściąć tylko kwasem, albo gorącem ... czego to się człowiek nie dowiaduje...
krem do rąk raz chciałam uzdatnić i się jajecznica zrobiła :/
Cytat:
nie znalazłam jej...albo to było moje złudzenie optyczne, albo już wykupili . kupiłam za to jedwab w płynie isany, to podobno można stosować zastępczo
Będzie zacne acz troszkę inne. Chyba nie wymaga takiego "dotłuszczania" jak Artiste. Dawno nikt jej nie widział, ja swoją mam od zimy jeszcze (że nie zakwitła? ;P )
Cytat:
kupiłam też masło shea . wiem, że je rozemulgowywałyście w oleju (cokolwiek to znaczy )
Podgrzałam z olejem słonecznikowym i dodatkiem lanolinki = naturalny emolgator, bez lanolinki nie chcą mieszać się na stałe, z lanolinką też nie ale lepiej jest :P
Cytat:
a można nałożyć i samo?
Można, jako olej przed myciem (ale tu może być problem ze zmyciem, czasem trzeba SLS kilka razy) albo po: rozetrzeć dokładnie odrobinę w rękach i przeciągnąć po włosach. Niestety nietrudno obciążyć ale jak się utrafi w ilość to bajecznie wygładza puszaka a włoski są mięsiste
Można dokapać do mieszanki olejowej, będzie bardziej treściwa
Cytat:
i do jakich odżywek ewentualnie dodawać? takich właśnie prostych emolientowych czy na odwrót na przykład proteinowych jak ta isana com ją właśnie kupiła?

To i to, tylko - wiadomo - na jedną porcję.
Poza tym niepokonane na suche dłonie, skórki przy paznokciach, wargi, stopy
Cytat:
a uczenie się na własnych włosach, przy których przecież nie widzi się co się robi (bo warkocz jest z tyłu) dla mni graniczy z cudem .
To rób z boku przedziałek przez pół i Marynę!

Gohs
- z tą keratyną dla mamy - na pewno coś da ale więcej przy "prawidłowym" zestawie, czyli oczyszczenie prostym SLS, maska z keratyną i na to emolientowa, a jako b/s już co tam chce

Malinka - ślinię się
Cytat:
a propos, stosujesz je na buzię jako maskę od czasu do czasu czy zamiast kremu na noc?

Zamiast kremu, zwłaszcza jak jest strasznie sucho
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Piechniak uważałabym z masłem shea na twarz, może zapchać koncertowo
Dlatego się testuje :P Mi nie zapchał, ale reaguję tak tylko na parafinę
Cytat:
nie zrażaj się KWC
Dokładnie KWC tworzą zwykli ludzie a nie zakręcone wizażanki

Cytat:
a to specjalnie dla Was, mój pseudo-ananas (to jest bardzo luźno zebrane palcami, a frotka jest rozflaczona )
bardzo twarzowy Nie zabija Ci falek? Bo wygląda jednak ciasnawo
Cytat:
mnie wołają Tryśka, a znajomi z kolei Paćka (a to już nawet lubię, da redę przywyknąć ), więc też nie jest lekko
Na mnie psiapsióła mówiła Marian

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:29   #41613
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Będzie zacne acz troszkę inne. Chyba nie wymaga takiego "dotłuszczania" jak Artiste. Dawno nikt jej nie widział, ja swoją mam od zimy jeszcze (że nie zakwitła? ;P )
na wszelki wypadek i tak rozcieńczę isaną, nie mam dośwaidczenia z proteinami, wolałabym nie przesadzić...
a propos protein: słyszałm, że niezastąpionym źródłem jest maska z żelatyny, próbowałyście?

Cytat:
Można, jako olej przed myciem (ale tu może być problem ze zmyciem, czasem trzeba SLS kilka razy) albo po: rozetrzeć dokładnie odrobinę w rękach i przeciągnąć po włosach. Niestety nietrudno obciążyć ale jak się utrafi w ilość to bajecznie wygładza puszaka a włoski są mięsiste
Można dokapać do mieszanki olejowej, będzie bardziej treściwa
a nie zaczęły Ci po nim włoski wypadać? bo słyszałm i takie opinie, że jeśli się położy nierozcieńczone to może być za ciężkie i powodować wypadanie...(a super mocnych włosów to ja nie mam niestety...)?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:35   #41614
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
a nie zaczęły Ci po nim włoski wypadać? bo słyszałm i takie opinie, że jeśli się położy nierozcieńczone to może być za ciężkie i powodować wypadanie...(a super mocnych włosów to ja nie mam niestety...)?
To raczej kwestia nie samego shea a wrażliwości skalpu na oleje. Jedne lubią, inne nie. Nakładałam na skalp też, pomaga na podrażnienia. Tu już nie trzeba domywać tak dokładnie jak włosów, skóra się z nim rozprawi prędzej czy później. Tzn sucha skóra

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-09-12 o 22:41
Stary 2011-09-12, 22:35   #41615
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Ja nie jestem pewna co do tych uszkodzeń Jeśli mogłyby się pojawić, to nawet nie wiem, po jakim czasie (może to kwestia indywidualna?)

Myślę, że to trochę inna sytuacja niż zwykłe wiązanie włosów w kitkę, bo przy kitce wiążemy włosy blisko skóry, a tam z reguły są silne i zdrowe. Natomiast włosy na końcówkach nie mają lekko - otarcia o ubrania, duże wahania temperatury zimą itp. Dlatego myślę, że im szybciej może się coś stać od gumki niż włosom bliżej skalpu.

Co do podpinania włosów, to może warto spróbować z klamrą lub z żabkami? czasem używam klamry i dla mnie to fajna alternatywa od gumek; żabki muszę sobie dopiero kupić, bo te co mam nie chcą już trzymać włosów
chyba masz rację, że może...ale nei robię tego codziennie, więc może sobie nei zrobię bubu :| i tak mam bidne te włosy
a z klamrą czy spinkami to chyba nie zasnę
Cytat:
bardzo twarzowy Nie zabija Ci falek? Bo wygląda jednak ciasnawo
troszkę zabija, ale nie tak bardzo jak w rozpuszczonych (ostatnio dałam dużo żelu lnianego do stylizacji, i na drugi dzień miałam falki jak się patrzy. ale teraz nie wiem jak będzie, bo nie dałam tyle żelu aż
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:42   #41616
MgielkaM
Zakorzenienie

Ehhhh znowu zaszalałyście. Poczytałam was ale cytowac nie bede za to mam zdjęcia

Z dzisiaj rana. Wczoraj paćnęłam kokosa na noc - pierwszy raz.
Rano umyłam Alterrą migdałową i dałam Alterre morelke na chwilę. bs joaśka z trawą cytrynową.
Potem żel lniany i dyfuzor.

Rano było fajnie... tylko jak wgniatałam żel lniany w mokre włosy to wydały mi się takie... hmmm gumowo miekkie... dziwne uczucie.. to na bank kokos i to chyba mało pożądany rezultat...

A potem tylko jak wyszłam na dwór to puszak jednak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09043w.jpg (37,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09036.jpg (62,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09038.jpg (34,7 KB, 50 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-09-12 o 22:44
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-12, 22:52   #41617
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Z dzisiaj rana. Wczoraj paćnęłam kokosa na noc - pierwszy raz.
Rano umyłam Alterrą migdałową i dałam Alterre morelke na chwilę. bs joaśka z trawą cytrynową.
Potem żel lniany i dyfuzor.

Rano było fajnie... tylko jak wgniatałam żel lniany w mokre włosy to wydały mi się takie... hmmm gumowo miekkie... dziwne uczucie.. to na bank kokos i to chyba mało pożądany rezultat...
Piękne
Protein im trza.
Wyglądają bardzo dobrze więc może nie dzieje im się krzywda? Jakby coś jeszcze możesz kokosa mieszać z mniej wnikającymi czyli jakimkolwiek olejem

Stary 2011-09-12, 23:11   #41618
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne
Protein im trza.
Mgiełeczko, to może się skuszę razem z Tobą na keratynę z mazideł?
skoro protein trza...

aaaaaale skręt Ci się uniósł do góry

nałożyłam lnianego, jak wyschnie to nie będę odgniatać, zawiążę i zobaczymy co rano się z tego ukaże
miłej nocy kręciołki

gdzie Eloe?
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-12 o 23:12
Stary 2011-09-12, 23:13   #41619
MgielkaM
Zakorzenienie

Ajrisz dzieki ale one tak wyglądają tylko do wyjścia, potem busz&susz ZAWSZE!
Przypuszczam, że protein moze być im brak... muszę się zebrać i zrobić na mazidłach zamówienie m.in na kreatynę hydr.... (moze nawet zaraz, le sama nie wiem co bym jeszcze chciała... a samą kratynę to bez sensu ) bo niestety nie mam w Naturze Artiste... niby mam tą Isanę liquid silk (ale niebardzo mi służy chyba) i Joaśkę z mlekiem b/s ale to duże proteiny.

Co do kokosa to następnym razem spróbuję stoi u mnie butla oliwy i olej arachidowy rafinowany... i stoją sobie..

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Ooooo Malinko to ja bardzo chętnie... bo właśnie j.w zamierzam się w końcu zebrac do zamówienia
nooo skręt sie poprawił to fakt czasem zeby się jeszcze bardziej zmotywowac to oglądam stare zdjecia i te z teraz

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-12, 23:14   #41620
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
To raczej kwestia nie samego shea a wrażliwości skalpu na oleje. Jedne lubią, inne nie. Nakładałam na skalp też, pomaga na podrażnienia. Tu już nie trzeba domywać tak dokładnie jak włosów, skóra się z nim rozprawi prędzej czy później. Tzn sucha skóra
mój skalp polubił oleje...a właściwie olej, bo na razie testowałm tylko kokosowy. czy mogę wobec tego uznać, że polubi shea ?
Stary 2011-09-12, 23:14   #41621
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
nałożyłam lnianego, jak wyschnie to nie będę odgniatać, zawiążę i zobaczymy co rano się z tego ukaże
zrobiłam dosłownie to samo, siedzę własnie i schną mi strączki tylko ja chyba nie bede wiązać...

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-12, 23:20   #41622
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Ooooo Malinko to ja bardzo chętnie... bo właśnie j.w zamierzam się w końcu zebrac do zamówienia
nooo skręt sie poprawił to fakt czasem zeby się jeszcze bardziej zmotywowac to oglądam stare zdjecia i te z teraz
no to poczekaj jeszcze trochę, może jutro przejrzę co oni tam mają na stanie (muszę oszczędzać, ale coś bym może jeszcze wzięła od razu) napiszę Ci PW jutro, ok?

no różnica jest wieeelka

a kokos mógł Ci nie posłużyć, bo dzisiaj dość letnio było na dworze, jak myślisz?

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
mój skalp polubił oleje...a właściwie olej, bo na razie testowałm tylko kokosowy. czy mogę wobec tego uznać, że polubi shea ?
ostrożnie z olejami na skalp, bo są osoby, którym nawet lekki (niby nie powinien być komedogenny) kokos robi krostki na skórze (także głowy), a shea chyba jest cięższa
Cytat:
zrobiłam dosłownie to samo, siedzę własnie i schną mi strączki tylko ja chyba nie bede wiązać...
hehe siostrzyczko

dobrze, ja piję miętkę na ten brzuch bolący i zmykam
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-09-12 o 23:21
Stary 2011-09-12, 23:29   #41623
Piechniak
Rozeznanie

za to próbowałam zrobić ananasa...związałam kucyk na czubku głowy i włosy sterczały na 40 cm w górę...przełożyłam go jak Maliniarka i wyszedł mi 20 cm ananas...a raczej wyszedłby, bo oczywiście tej długości ananas nie sterczy a opada...więc po 10 minutowym prysznicu mój skalp zrobił mi wyrzuty - boć to jednak ciężar ciągnie w dół. to chyba jednak nie dla mnie . ale uznałam, że może spróbuję tak: zwiążę kucyk na czubku głowy, owinę włosy dookoła gumki i podepnę je małymi żabkami. jutro więc wybieram się kupić żabki. jeśli coś wymyśliłam nie tak, to piszcie, najlepiej zanim te żabki kupię

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

ostrożnie z olejami na skalp, bo są osoby, którym nawet lekki (niby nie powinien być komedogenny) kokos robi krostki na skórze (także głowy), a shea chyba jest cięższa
mi się po kokosie nic nie dzieje, ale może faktycznie shea potraktuję ostrożniej...zacznę od nakładnia na same włosy. a jeśli zmieszam je z odżywką to mogę nałożyć na skalp czy też lepiej uważać?
Stary 2011-09-12, 23:45   #41624
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Ale jednak ściska włosy w jednym miejscu i być może mogą się właśnie tam stać słabsze.
Wiadomo, że nie po jednym razie, ale po kilku związaniach gumką?
Mogę powiedzieć na swoim przykładzie - przez długie lata wiązałam włosy w kitkę lub upinałam niby kok i ułamańców miałam śladowe ilości. U mnie frotki nie powodowały osłabienia na długości, ale za to dermatolog wykazała mi związek między wiązaniem a nadmiernym włosów wypadaniem Tak więc może być tak, że włos może okazać słabość nie w miejscu wiązania ale w miejscu cebulki.
I tylko z tego powodu unikam wiązania, bo tak na dobrą sprawę - włos to mimo wszystko dość mocny twór i nie chce mi się wierzyć, żeby od małej froteczki, przy prawidłowej pielęgnacji, doznawał katastrofalnych zniszczeń...

Cytat:
A no właśnie, to wszystko i tak zależy od osobistych predyspozycji. U mnie można śmiało powiedzieć, że frotki nie niszczą mi włosów (tylko osłabiają cebulki).

Cytat:
Wypadanie? chyba od nieumiejętnego nakładania. O ile wiem, shea jest tępe w nakładaniu, więc łatwo pociagnąć się za włosy (i je wyrwać)
Oczywiście mówię o nakładaniu na same włosy, bez skalpu. Bo skóra głowy może zastrajkować i wtedy może wzmóc się wypadanie, ale nie dlatego, że shea jest ciężkie tylko skład chemiczny jej nie pasi.
Stary 2011-09-12, 23:51   #41625
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
no to poczekaj jeszcze trochę, może jutro przejrzę co oni tam mają na stanie (muszę oszczędzać, ale coś bym może jeszcze wzięła od razu) napiszę Ci PW jutro, ok?
No problem, poczekam. Sama nie wiem jeszcze co bym chciała poza tą kratyną, bedziemy się naradzac, może mi coś podpowiesz

Cytat:
a kokos mógł Ci nie posłużyć, bo dzisiaj dość letnio było na dworze, jak myślisz?
szczerze mowiac pojecia nie mam
. Gumowate włosy na pewno od kokosa ale w sumie po nałożeniu zelu było chyba ok. Skręt całkiem ok. Trochę chyba szybko klapnęły... ale zazwyczaj dość szybko tracą objętośc... No a puszak...tez mam wiecznie po wyjsciu gdzies...
Cytat:
dobrze, ja piję miętkę na ten brzuch bolący i zmykam
no niech tam brzuszek dojdzie do siebie, kolorowych

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-13, 07:09   #41626
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
mi się po kokosie nic nie dzieje, ale może faktycznie shea potraktuję ostrożniej...zacznę od nakładnia na same włosy. a jeśli zmieszam je z odżywką to mogę nałożyć na skalp czy też lepiej uważać?
Jak Ci sama odżywka nie szkodzi to z shea już nie powinna, chyba że faktycznie skład chem jest bardzo nie dla Ciebie (nie umiem sobie tego wyobrazić, dla mnie to sama delikatność )

Dziewczyny, skręt mi się nie chce trzymać, obudziłam się z prostymi Znaczy z czymś mega krzywym :/ Są miękkie, gładkie - mycie Bingo z shea im słuzy jak nic... Dałam żel lniany po myciu, dałam kapkę Artiste z keratyną, powinno być OK... Hm
Może kolejność nie ta?
Kiedy wsadzić keratynę, jeśli odżywka moim myjadłem i maską jednocześnie?

Co zwykle radzę w takich sytuacjach?

Stary 2011-09-13, 07:56   #41627
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
za to próbowałam zrobić ananasa...związałam kucyk na czubku głowy i włosy sterczały na 40 cm w górę...przełożyłam go jak Maliniarka i wyszedł mi 20 cm ananas...a raczej wyszedłby, bo oczywiście tej długości ananas nie sterczy a opada...więc po 10 minutowym prysznicu mój skalp zrobił mi wyrzuty - boć to jednak ciężar ciągnie w dół. to chyba jednak nie dla mnie . ale uznałam, że może spróbuję tak: zwiążę kucyk na czubku głowy, owinę włosy dookoła gumki i podepnę je małymi żabkami. jutro więc wybieram się kupić żabki. jeśli coś wymyśliłam nie tak, to piszcie, najlepiej zanim te żabki kupię
Ja mam długie włosy i robię ananasa na czubku głowy, kucyk nie opada i nie ciągnie w żadną stronę, zwłaszcza, że robię to bezpośrednio przez spaniem, a w czasie snu opiera się o poduszkę, więc jeszcze mniejsze prawdopodobieństwo ciągnięcia

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ha, to mój ananas wygląda zupełnie inaczej Zawsze staram się włosy zebrać pod klamrę No i czym spinasz, bo niebardzo widzę?
załączone zdjęcie jest z internetu, ale robię podobnie i używam: 1 i zwykłej kudłatej, miękkiej frotki (której nie mam zdj), po prostu takie bez dodatków którymi moge dość luźno związaś włosy

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Do tej pokrzywy możesz jeszcze dorzucić skrzyp i będzie skrzypokrzywa, działanie combo
dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
też Wam kiedyś wstawię zdjęcia mojego ananasa większego od głowy hahahaha
ja czekam, bo uwielbiam Twoje włosy

Wczoraj wypróbowałam emulsję glorię, włosy miękkie i całkiem fajne, ogólnie sympatyczna odżywka

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:26   #41628
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mogę powiedzieć na swoim przykładzie - przez długie lata wiązałam włosy w kitkę lub upinałam niby kok i ułamańców miałam śladowe ilości. U mnie frotki nie powodowały osłabienia na długości, ale za to dermatolog wykazała mi związek między wiązaniem a nadmiernym włosów wypadaniem Tak więc może być tak, że włos może okazać słabość nie w miejscu wiązania ale w miejscu cebulki.
I tylko z tego powodu unikam wiązania, bo tak na dobrą sprawę - włos to mimo wszystko dość mocny twór i nie chce mi się wierzyć, żeby od małej froteczki, przy prawidłowej pielęgnacji, doznawał katastrofalnych zniszczeń...
Mogłabyś coś więcej na ten temat napisać? Jak to się działo, że wiązanie włosów powodowało ich wypadanie?
Ja właśnie wiążę włosy (ostatnio najczęściej plotę warkocz i delikatnie wiążę frotkę na jego końcu) i mam problem z nadmiernym wypadaniem włosów

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 08:54   #41629
Aoirghe
Raczkowanie

Po dzisiejszej nocy nadal myslę, że ananas jest nie dla cienkowłosych, krótkich falek. No w kazdym razie na pewno nie dla mnie
Jeśli zepnę luźno - to w zależności od tego, jak będę spać, zrobi mi się przyklep z którejś strony.
Jeśli trochę mocniej (nie mocno, tylko nie całkiem luźno), to mnie potem bolą cebulki (czuję, jak mi naciągnęło kłaki).
Używałam zawsze mięciusiej, grubej frotki i starałam się najdelikatniej spinać.

Poza tym, po ananasie rano wyglądam koszmarnie - robi mi się bezkształtna bulwa Zdecydowanie lepiej wychodzi mi jak na noc podepnę na czubku łba spinki.

W ogóle dziś mam włosowy koszmar. Niby nie zrobiłam nic nowego, ale chyba schrzaniłam proces suszenia i rano miałam sianowaty, suchy hełm Z trudem to jakoś przygładziłam, nadal jestem spuszona niesamowicie. Kurde, a wczoraj miałam taką fajną fryzurkę, te kłaki są nieznośne
W ogóle to one naprawdę nie chcą falować - bez dyfuzora nic z nich nie wyłazi. No nic, teraz opracuję uczesanie na prościaka
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:19   #41630
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Skoro wszyscy są za rudym to zostaję ruda
Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
na Dukanie wytrwałam całe 1,5 dnia, to jest koszmar a nie dieta brr
Zgadzam się, po 3 dniach tej "diety" czułam się tak źle jak jeszcze nigdy, a do tego przybyło mi 1,5kg
Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
apropo tego pola magnetycznego pierwszy raz spotykam się, żeby komuś cokolwiek pomogło dla mnie to ściema jak się patrzy, podobnie jak reszta zabiegów fizykoterapeutycznych, oprócz elektroterapii fakt w literaturze można spotkać się z szeregiem pozytywnych skutków jakie przynosi (łącznie z obniżeniem ciśnienia tętniczego i przyspieszenia metabolizmu), ale jakoś z całych studiów fizjoterapeutycznych wolę stricte leczenie ruchem
a pole magnetyczne podobnie jak laser zawsze i wszędzie przepisują
Mi bardzo pomogło po skręceniu kostki. Źle mnie zagipsowali i nie mogłam w ogóle ruszac tą częścią nogi. Po paru miesiącach rehabilitacji wszystko wróciło do normy. A leczenie ruchem było w moim wypadku na początku niemożliwe więc chyba jednak coś dają te zabiegi. Chyba że to autosugestia

katie100, bardzo ładny ten nowy kolor i włosy od razu wyglądają zdrowiej

Ajrisz, twój podyfuzorowy efekt jest taki sam jak mój, też chyba robię coś nie tak...

Myślałam, że nadrobię dzisiaj wszystkie zaległości, ale niestety czas leciec na zajęcia.

Wpadłam na chyba dośc głupi pomysł ale zasięgnę waszej rady Podobno kofeina stymuluje porost włosów, czy myślicie że mogłabym dodawac do wcierek moich kropelek na ciśnienie? Skład (w 1ml): Niketamid 100mg, Kofeina 100mg, Azotan strychniny 0,25mg.
Z tych desperackich prób przyspieszenia porostu w końcu wyłysieję

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-09-13 o 09:22
Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 09:48   #41631
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Mi to się kojarzy - jak AjriszMarcie - za nadmiarem nawilżaczy i niedostatkiem protein
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32
Ale wyglądają pięknie

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
To może mi zaradzicie Bo znowu parę godzin po wysuszeniu mam totalny przyklap na głowie. Na początku było ok, ale teraz włosy smętnie wiszą. Ja podejrzewam, że jednak mycie samą odżywką jest nie dla mnie i jednak trzeba wrócić do OMO. Bo to raczej nie kwestia odżywki b/s, bo stosowałam ją w obu metodach i przy OMO objętość była lepsza
A czy blisko skalpu nakładasz odżywkę d/s lub b/s? Jeżeli tak, to spróbuj zostawić zaczynać aplikację tak z 5cm od skóry głowy.

Widziałam jeszcze taki sposób (ale nie przetestowałam) - przed suszeniem dyfuzorem możesz podpiąć włosy na czubku głowy żabkami, na które naniosłaś wcześniej warstewkę żelu. Potem pewnie trzeba je będzię roztrzepać lekko, żeby nie były sztywne.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc

Edytowane przez Volyova
Czas edycji: 2011-09-13 o 09:33
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:21   #41632
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Ajrisz, twój podyfuzorowy efekt jest taki sam jak mój, też chyba robię coś nie tak...
Następnym razem spróbuję po prostu wysuszyć bez zabawy w układanie, tylko wybitne leniwce podepnę żabą na czas suszenia. Ciągle od nowa dochodzę do wniosku, że one się same układają jak im się nie przeszkadza :P
Cytat:
Wpadłam na chyba dośc głupi pomysł ale zasięgnę waszej rady Podobno kofeina stymuluje porost włosów, czy myślicie że mogłabym dodawac do wcierek moich kropelek na ciśnienie? Skład (w 1ml): Niketamid 100mg, Kofeina 100mg, Azotan strychniny 0,25mg.
Z tych desperackich prób przyspieszenia porostu w końcu wyłysieję
Ta strychnina mi się nie podoba :P
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Mi to się kojarzy - jak AjriszMarcie - za nadmiarem nawilżaczy i niedostatkiem protein
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32
To i ja brzmię jak niedobór protein...
Jak mogę zmusić włosy, żeby jadły proteinki? Myję maską z shea i jak widzę nałożone po niej nie robią wiele. Nałożenie przed myciem coś da? Może pod czepek, podgrzać? Może nie keratynę?
EDIT: Znaczy nałożenie przed myciem coś bo mycie od raz zafiksuje te proteinki inside, tylko jak zrobić żeby tam inside weszły :/

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-09-13 o 10:56
Stary 2011-09-13, 10:25   #41633
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Przez to, że widziałam jak zmieniły się niektórym z was włosy, tego samego oczekiwałam od swoich, no i czekałam na to i czekałam... Ale się nie doczekałam, dlaczego? Z prostej przyczyny, po prostu ja przed przyjściem tu miałam już wiele dobrych nawyków
Nusiu, masz piękny skręt

Myślę też, że efekty są też bardziej spektakularne u osób z falistą naturą. Moje fale potraktowane nieodpowiednio robią się niemal proste, a teraz przy większych staraniach potrafią się poskręcać.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 10:54   #41634
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Co zwykle radzę w takich sytuacjach?
urzekło mnie to
Stary 2011-09-13, 11:40   #41635
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Ja mam długie włosy i robię ananasa na czubku głowy, kucyk nie opada i nie ciągnie w żadną stronę, zwłaszcza, że robię to bezpośrednio przez spaniem, a w czasie snu opiera się o poduszkę, więc jeszcze mniejsze prawdopodobieństwo ciągnięcia
a jak długie (bo jakoś Twoje zdjęcia nie chcą mi się powiększyć, a na małych nie widzę dokładnie? bo moje mają praie 60cm...i ciężko je ogarnąć, no i mam fale a nie taki piękny skręt jak Ty, więc wszystko ma tendencje do większej deformacji i opadania a nie unoszenia

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

sama tego bardzo żałuję, bo pięknie mi to uniosło włoski u nasady (a miałąm go tylko 10 minut) nie prostując ich...wyglądałam jak jakaś seksbomba lat 80...

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

jeszcze mam jedno pytanie: wczoraj zobaczyłam, że w moim sąsiedztwie otworzono Body Shop skusiłam się i weszłam. strasznie spodobała mi się seria Rainforest Moisture (zapachy ), ale w pigułce wymienia się tylko odżywkę do włosów farbowanych (moje takie nie są, nigdy ich nie farbowałam, niczym), czy mogę kupić inną odżywkę z tej serii (myślałam o tej do włosów suchych)? sympatyczna pani zapewniała mnie, że w żadnym produkcie tej serii nie ma silikonów, ale czymmogę jej wierzyć?
na razie wzięłam bananową odżywkę, pewna, że ta jest bezpieczna, ale mam ochotę tam wrócić . a może w ogóle nie powinnam się przejmować tym, zo jest napisane na opakowaniu i wziąć tą wymienioną w pigułce, czyli teoretycznie do farbowanych?
Stary 2011-09-13, 11:55   #41636
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze mam jedno pytanie: wczoraj zobaczyłam, że w moim sąsiedztwie otworzono Body Shop
Kurka u Was kolejny a u nas nic :P
Rzeszów domaga się cywilizacji! I dostępu do morza!
Cytat:
sympatyczna pani zapewniała mnie, że w żadnym produkcie tej serii nie ma silikonów, ale czymmogę jej wierzyć?
Raczej nie, pewnie nie zna z nazwy

Poszperaj w analizowym

Stary 2011-09-13, 12:16   #41637
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze mam jedno pytanie: wczoraj zobaczyłam, że w moim sąsiedztwie otworzono Body Shop skusiłam się i weszłam. strasznie spodobała mi się seria Rainforest Moisture (zapachy ), ale w pigułce wymienia się tylko odżywkę do włosów farbowanych (moje takie nie są, nigdy ich nie farbowałam, niczym), czy mogę kupić inną odżywkę z tej serii (myślałam o tej do włosów suchych)? sympatyczna pani zapewniała mnie, że w żadnym produkcie tej serii nie ma silikonów, ale czymmogę jej wierzyć?
na razie wzięłam bananową odżywkę, pewna, że ta jest bezpieczna, ale mam ochotę tam wrócić . a może w ogóle nie powinnam się przejmować tym, zo jest napisane na opakowaniu i wziąć tą wymienioną w pigułce, czyli teoretycznie do farbowanych?
Cala seria Rainforest nie ma silikonow (4 rodzaje sa jak sie nie myle), bardzo przyjemne sa, mnie najbardziej podoba sie ta do farbowanych wlasnie przez zapach, inne maja takie standardowe zapachy.
Ja tylko wczoraj powachalam i odstawilam na polke (w moim przypadku to bohaterstwo), no ale w domu mam maly magazyn kosmetykow wlosowych.....
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:24   #41638
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
katie100, bardzo ładny ten nowy kolor i włosy od razu wyglądają zdrowiej
dziękuję
Stary 2011-09-13, 12:26   #41639
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
na razie wzięłam bananową odżywkę
Odżywka bananowa
Chyba dziś nałożę

Co słychać?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-13, 12:32   #41640
Piechniak
Rozeznanie

ha, biorę . w ogóle spodobał mi się sklep, taki proeko (jakoś wcześniej nie wchodziłam).
owszem, ten ma najładniejszy, ale ja nie farbowałam, więc chyba nie potrzeba mi skłądników wspomagających utrzymanie koloru itd...
Ajrisz, jeśli Cię to pocieszy niedługo przestanę być warszawianką .
dzisiaj robiłam zaplatańca, obudziłam się bowiem z "uszkodzonym" skrętem, pomyślałam: podrasuję go, no i tup, tup do łazienki, zwilżyłam łapki trochę odżywki b/s na nie (ten sposób jest polecany na FAQu a jeszcze go nie próbowałam, więc myślę sobie: czas najwyższy) i....strrąki.... no to nie było wyjścia, robię. wyszedł bardziej popląteniec niż zapalteniec (a nie miałm czasu poprawiać), ale i tak lepiej niż z tymi zlepami . nie wiem, albo to jest nie dla mnie, albo joaśka z mlekiem i miodem nie nadaje się do tego sposobu...
lecę dzisiaj kupić żabki, odżywkę i tukany...nadchodzi czas eksperymentów

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Eloe, super Cie widzieć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości