|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
No ja mialam wlasnie ten problem. Mieszkam na 2 pietrze i przyszly 2 wielkie paki: 1 - fotelik, 2 - baza izo-fix.
Ja wtedy bylam tyle co po szpitalu i mialam lezec w lozku. zadzwonil domofon i kurier powiedzial, ze czeka na mnie na dole. Poprosilam go, zeby mi wniosl na gore te paki, wiec wniosl. Miny nie mial za milej, tym bardziej, ze musial 2x na dol leciec, ale wniosl. Dostal ode mnie MERCI i tyle. |
|
|
|
#1322 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
tuszka - mnie też bardzo biodra bolą. Szczególnie w nocy, budzę się z bólem i muszę zmienić bok spania i za jakiś czas znowu to samo.
muffinka90 - śliczny brzusio u mnie w brzuszku też mieszka Filip za wizytęfatal21, bienioka, Bahamadia_25- cieszę się że wizyty udane ![]() truscafka - greatuluję nowego tygodnia ![]() U mnie dziś pochmurno ale ciepło. Siedzę w domu i wyciągam rzeczy z szafy i szafek zmiana paneli jednak w piątek,chciałabym już mieć to za sobą.Po tej zmianie ustawimy już łóżeczko Filipka hehe ale co się dziwić jak ciągle głodna jestem Co do fotelika to można kupić używany od znajomego mając pewność że nic złego się z nim nie działo, czy lepiej zainwestować więcej pieniążków i kupić nowy???
|
#1323 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj myłam podłogi na kolanach że później mnie bolały pół dnia
![]() Dzisiaj zrobię powtórkę z rozrywki a schodów u nas nie ma za bardzo bo mieszkam niby na 1 piętrze ale jest bardzo niziutkie a dom ogólnie ma dwa piętra więc nie mam gdzie za bardzo się naszaleć Właśnie w tym problem że nie mam gdzie kupić liści z malin bo chyba można dostać tylko w zielarskim a u mnie du.... w sklepie pewnie normalnym nie dostanę ![]() Co do okien też mi gin powiedział że broń Boże je myć bo odkleja się łożysko i nieszczęście gotowe kurier akurat w Angli wnosi wszystko na górę ja tylko usłyszę kurier i otwieram drzwi domofonem niech tacha na górę ale nikt nigdy nic nie powiedział ani się nie skarżył
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-21 o 13:34 |
|
|
|
#1324 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bliska byłam wyjazdu na Izbę, wzięłam 2 nospy i aspargin i koło 2 wreszcie zasnęłam ale dziś cały czas brzuch mi się stawia, na szczęście nie ma to formy regularnych skurczy i nie idzie w dół na szyjkę; w tamtej ciąży nie miałam takich dolegliwości, więc trochę mnie to wystraszyło na szczęście jutro gin mnie obejrzy i powie, co z szyjką Cytat:
Cytat:
mój synek jeździł w pierwszym foteliku do ok roczku, ale to za długo-główka już mu wystawała bo kryterium nie są tylko kilogramy, ale też to czy główka nie wystaje spoza oparcia też polecam Tobi - bardzo wygodny, stabilny po zamocowaniu. Mamy dodatkowy frotkowy ochraniacz, więc dziecko nie lepi się do sztucznej tapicerki. Tylko to już grupa 9-18kg. AA i jeszcze teraz są tendencje ( w które Tobi się nie wpisuje, bo dziecko jedzie przodem) do jak najdłuższego wożenia dziecka tyłem. Np. 0-18 jest Maxi-Cosi Mobi, w którym dziecko jedzie tyłem, ale podobno jest dla noworodka za duży, więc i tak na początek trzeba mieć coś innego. idę się położyć po ciężkiej nocy
|
|||
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
mszpilko jasne, ze dam znac. Wieczorem bedziemy soczki robic
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
hej
nadrobiłam Was, ja o laktatorze myślałam medeli mini elektric - kosztuje na allegro ok 234zl, to w porownaniu z ręcznym 100 zl róznicy a wydaje mi się, że szybciej pójdzie niż pompowanie... Ale sam zakup laktatora odkładam jak już bobas będzie na świecie, zobaczymy jak sobie radzi z cycem i jak cyc sobie radzi z bobasem .. Co do studiów to niestety nie rozpocznę w tym roku, bo długiej dyskusji z kilkoma świeżymi mamami - zrezygnowałam -widać, że mojemu mężowi z lekka ulżyło i mojej mamie też, więc chyba to była słuszna decyzja ... może od semestru letniego pójdę na sgh na analogiczny kierunek - ale tam trzeba zdac egzamin - zakres materiału jest dla mnie czarną dziurą, bo moje studia do tej pory były w zupełnie innym kierunku no i mam dołka i to takiego porządnego, zastanawiam się jak to bedzie z tą depresją poporodową, skoro teraz ze mną tak źle ... no to się wyżaliłam - idę sobie robić omleta na obiad buziaki dla mamusiek w brzuszki |
|
|
|
#1327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Ja narazie nawet nie myslę o depresji bo chyba bym oszalała. Przy Julci miałam .Wogóle to dzis mam nerwy sama nie wiem na co Chciałam sie Wam pożalić ze Julcia od poniedziałku nie chce chodzić do przedszkola bo płacze, rano do chwili Mojego wyjścia a potem jest spokój.
|
|
|
#1328 |
|
Zadomowienie
|
czytam co tam piszecie o studiach i sama wpadam w co raz większe wątpliwości...robie magisterkę w tą sobote mam pierwszy zjazd, jestem na drugim roku. Zatem teraz czeka mnie obrona pracy mgr. Boje się że z dzieckiem nie dam rady, tym bardziej, że sesja będę miała w grudniu, styczniu a termin porodu mam na 30 grudnia. Boje się ,ale chyba nie będę brać urlopu dziekańakiego
|
#1329 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
ja mam wersję papierową gazetki i jakoś nie widziałam tego laktatora.ja w każdym bądź razie dostałam laktator więc nie zamierzam kupować Cytat:
Cytat:
Cytat:
zostały mi jeszcze "tylko"4 stro do nadrobienia :brz ydal:
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cos jeszcze dla dzieciaczków mają w ofercie?? Goldika pytałaś chyba o cenę Dzidziusia tak wiec 400 g kosztuje 5.88 i jest na 8 prań 3 kg kosztuje21.88 na 21 prań proszek Bobas 2kg za 20.35 widziaalm w carrefourze
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
No jestem
moje dziecie jest baaardzo uparte ciekawe po kim nie ma juz miejsca, zeby kopac, ale rozpycha na wszystkie strony, glowka na dole, pupa pod zebrami, stopy na uszach nie dawal sie tradycyjnie zmierzyc, ale w koncu sie udalo, wszystko z nim w calkowitym porzadku, wymiary zgadzaja sie z terminem, nie znam tylko wagi, bo sprzet mojego ginka nie podaje niestety, orientacyjnie ok.2 kg ma. Wody w normie, za to moja waga na wakacjach u rodzicow to jakas masakra: +6 kg w 6 tygodni chociaz w ogole nie widze, gdzie to poszlo (oprocz brzucha moze) ale lekarz sie ucieszyl, ze tyle przytylam ( ), widac bylam za chuda nastepne usg za trzy tygodnie, mam miec pobrany wymaz na paciorkowca i potem po dwoch tygodniach z ostatnimi wynikami i tyle, i czekac, w dniu terminu mam sie pokazac w szpitalu, zeby zbadali i decydowali ile czekac jakby sie nic nie ruszalo.
|
|
|
|
#1333 |
|
Zadomowienie
|
Musze sie Wam pochwalic, jakies2-3 godziny temu przyjechala do mnie ciocia z wielkimi torbami, lezaczek, przewijak, kosz wiklinowy i troche poscieli i kolejne zakupy mamy z glowy
Baha gratuluje udanej wizyty
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
no ponoc mycie okien to jeden ze sposobów na wywołanie porodu-ile w tym prawdy-nie wiem
mycie podłogi ponooc tez..Cytat:
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-21 o 14:35 |
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze gratuluje wizyt dzisiejszych, bienioka przeprowadz powazna rozmowe z cora, niech mamy w konia nie robi
![]() glam zobaczysz, szybko zleci, jak trzeba to nie ma wyjscia... |
|
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muffinko super, ze wszystko ok z malym. Ale po co mu stopy na uszach to nie wiem Co do studiow to przez Was zaczelam sama sie martwic jak to bedzie. Ale mimo wszystko sprobuje ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() fajnie, ze koszty odejda. Objadlam sie nutella i teraz mnie muli bleee... |
||
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny wy sie modlcie, zeby w ostatnich tyg wasze dzieci sie nie poobracaly glowa do gory. Wiecie co mi polozna kazala robic?? Swiecic malej latarka od glowy w strone nog - pomaga przy obracaniu sie do tego jakas terapia MOXA ma pomoc. Ponoc to jakies kadzidelka, ktore sie miedzy palce wklada i do tego wykonuje jakies cwiczenia - hehehehehe, ale moja kasa chorych za to podobno placi!!!!![]() O akupunkturze juz nie wspomne, poniewaz wedlug tutejszych poloznych jest dobra na wszystko... Tak sobie mysle: jak miala w 34 tyg miejsce, zeby sie przewrocic glowa do gory, to jeszcze teraz powinna moc sie obrocic. Zobaczymy... |
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynki ja tez za wami tesknie i bardzo mi przykro ze nic z wami popisac nie moge ![]() ale w pracy tez jest super jak jest taka zadyma, ja to bardzo lubie. od rana cos sie dzieje
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
goldika- ja się teraz pogubiłam i nie wiem jaki proszek kupić
|
#1341 |
|
Zadomowienie
|
Takie male sprostowanie jesli chodzi o foteliki samochodowe. My z auta korzystamy duzo i czesto i kupilismy porzadny fotelik, ale np moja kolezanka, ktora nie jezdzi autem, a fotelik jest jej potrzebny tylko i wylacznie jak ida do tesciow na obiad to wydaje mi sie, ze nie ma co inwestowac kasy. Wszystko zalezy od tego w jaki sposob i ile bedziemy z niego korzystac.
Dziewczyny ratujcie, dzisiaj mnie mega zgaga meczy i nawet mleko mi nie pomaga ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Glam tez mialam podane te zastrzyki 2 szt. Polozna klula mnie w tylek, tyle ze przy drugim zastrzyku nie powiedziala, zeby dac drugi posladek i ten drugi zastrzyk bardzo bolal |
|
|
|
#1342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sie czyta od początku to sie jedzie za koleją także pomyśl czasem zaczym sie zaczepisz ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Ja proponuje kefir mi pomaga ale na nie długi czas , jak ostro pali
|
|
|
#1343 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.tesco.pl/produkty/hity-miesiaca/
Dla dziewczyn, które chca kupic wieksze pampersy.Nie widziałam mniejszych niz 3.Ale chyba warto? One sa od 4kg. Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-09-21 o 14:58 |
|
|
|
#1344 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Strzykawka byla wbijana bardzo wysoko w udo, nie bezposrednio w posladek. czy bolalo? zalezy kto wbijal. Musisz poprosic, zeby pielegniarka bardzo powoli wstrzykiwala - dawka jest dosc duza, i pozniej piecze noga. Do przezycia Sprobuj zuc suche platki owsiane, albo bardzo powol jesc (dobrze rozgryzajac) migdaly (albo jakies orzechy). Podobno dziala - polozna na szkole rodzenia mowila. |
|
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
Kupujecie rajstopki dla maluszków czy bedzie ubierac tylko w spiochy???
|
|
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem o co Ci chodzi-chyba za głupia jestem na takie teksty
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dygotko co sie tak martwisz tym proszkiem ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Fatal juz wiem w ktorych sklepach jest promocja |
|
|
|
|
#1348 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=goldika;29539235]ta oferta jest tez w tych malych Tesco czy tylko w tych hipermarketach?
![]() Tego nie wiem????Byłam w duzym. |
|
|
|
#1349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ma zgagę to zjada 2 łyżki śmietany z moich sprawdzonych: - renie - ranigast tez można - woda Wielka Pieniawa - ja mam jeszcze ziółka które piję doraźnie i obowiązkowo na noc http://www.ekoizdrowie.pl/index.php/...duct,nr,9.html |
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
goldika-nie no martwic się to za duzo powiedziane
po prostu nie wiem jaki kupię - wolałabym by za brdzo nie pachniał,a nie wiem czy któryś proszek dla dzieciaczków jest perfumowane czy nie.miłego popołudnia cześć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

u mnie w brzuszku też mieszka Filip
za wizytę
hehe ale co się dziwić jak ciągle głodna jestem 

ja mam wersję papierową gazetki i jakoś nie widziałam tego laktatora.
:brz ydal:

Bo mój tylko powiedział żeby brać 2 razy dziennie magnez a jak będzie wysokie to na IP. Pisz, pisz moja skarbnico wiedzy 
nie ma juz miejsca, zeby kopac, ale rozpycha na wszystkie strony, glowka na dole, pupa pod zebrami, stopy na uszach
chociaz w ogole nie widze, gdzie to poszlo (oprocz brzucha moze) ale lekarz sie ucieszyl, ze tyle przytylam (