Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1413 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-21, 20:13   #42361
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawy efekt
Co do objętości - suszyłaś głową w dół?

A coś mi się obiło, że kręcone to lepiej suszyć bez jonizacji? Ja suszę bez, a może spróbuję z jonizacją, jak Wy kochane suszycie?
Nie mogę suszyc głową w dół przy tej długości bo się wtedy prostują
ale starałam się unosic je u nasady jak zwykle.
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Nie liniejesz po Nerilu? Kończy mi się Seboradin Niger, robię casting na nową wcierkę, Neril miałam dawno temu na biwaku, wszystkie osy się do mnie zlatywały
Nie linieję, ale ja praktycznie po niczym nie linieję. Jedyne co mnie ruszyło to dredy, po nich faktycznie leciały garściami.
Cytat:
Ale u mnie widać przedziałek
No przedziałek u mnie też widac. Ten właściwy. Tylko po bokach ciężko się do skóry dostac.

Przepraszam was bardzo, ale nie mam siły dziś więcej nadrabiac. Padam na gębę.

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 20:45   #42362
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
obiecałam zdjęcia, a więc są. po żelu, jeszcze nie do końca wyschły, w rzeczywostości lepiej to wygląda
zdj 1 rano po nocy ( myłam wczoraj wieczorem)
zdj2 i 3 nałożyłam troszkę żelu na spryskane wodą włosy, a więc reanimacja o ile dobrze używam Waszej terminologii
Przyjmę wszystkie opinie i zaznaczam, że dopiero zaczynam pielęgnację włosów, będę testować, sprawdzać i szukać najlepszej metody dla swoich włosów, musiałam 2 tygodnie temu ściąć pare cm włosów no, ale teraz zapuszczam zdrowe i marzą mi się takie do wcięcia w talii
Reanimacja wyszła świetnie, super, że żel dobrze się sprawuje
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:27   #42363
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
agulaaaa bardzo mi się podoba efekt jaki uzyskałaś piękne falo-loki
Cytat:
Reanimacja wyszła świetnie, super, że żel dobrze się sprawuje
dziękuję dziewczyny
żeby z porostem też ruszyły
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 21:55   #42364
Volyova
Rozeznanie

Eloe, przestudiowałam Twój wpis w Dzienniku i napisałaś, że
Cytat:
- Aletrra morelowa - jest jeszcze bardziej emolientowa, przebija Garnier z awokado i masłem karite
A maska Alterra z granatem jak wg Ciebie wypada w tym porównaniu?
Maskę już mam i teraz się zastanawiam, czy na tą morelową odżywkę jeszcze się nie skusić

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:19   #42365
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
A teraz OT
Witaj ;*
Świetna Gwiazda
Trzymaj się ciepło!!
Cytat:
obiecałam zdjęcia, a więc są. po żelu, jeszcze nie do końca wyschły, w rzeczywostości lepiej to wygląda
zdj2 i 3 nałożyłam troszkę żelu na spryskane wodą włosy, a więc reanimacja o ile dobrze używam Waszej terminologii
Super efekt

Ja ma jakiś dzień na eksperymenty. Najpierw na trening zaklajstrowałam się żelem lnianym zmieszanym z olejem lnianym - włosy dały się ulizać w ciasny kucyk bez szkód bo z odżywiadłem Będę częściej
Niestety zmyć mi się to nie chciało, obawiam się smalcu jak stąd na Madagaskar ;P
A potem umyłam głowę mydłem w kostce, tak mnie coś naszło i już. Zobaczymy z jakim skutkiem. Na razie nie gryzie ;P

I chlip! skończył mi się żel aloesowy A następne zakupy po wypłacie :/

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:26   #42366
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziękuję

No ja nałożyłam sam krem... Bardzo mi wygładził włosy, a efektem tego było ich wyprostowanie się... Jednak włosy kręcone i falowane, to dwie różne rzeczy. Ja potrzebuję kosmetyku, który przede wszystkim utrwali skręt, nawilżenie nie jest dla mnie tak ważne.

A z jaką odżywką mieszałaś ten krem? Bardzo by mi pomogła ta informacja
No właśnie, bo sam krem działa nieszczególnie. Nie pamiętam co to była za odżywka, to było tak dawno - ale strzelam że to mogła być Joanna miodowa albo Nivea krem do loków albo jeszcze coś innego... nie pamiętam czego wtedy używałam
Cytat:
tak, błagam Benka o przebaczenie
Rybiorka mi się roi gdzieś w główce, bo dawno jej nie było
No coś Ty...
Cytat:
Napisane przez EnjoyYourLife Pokaż wiadomość
To co używać zamiast Baby Dream?

Dziewczyny, potrzebuję delikatnego szamponu. Czy może być jakiś z Joanny?
Chciałabym, żeby moje włosy się bardziej kręciły, a one się rozprostowały....
Używam:
-balsam Mrs. Potters aloesowy
-szampon garnier do włosów farbowanych (narazie nie mam innego)
-odżywka garnier avocado i karite
I po tym mi się strasznie włosy rozprostowały. Są bardziej miękkie - to fakt. I co ja mam z tym zrobić?
Ja nabyłam ostatnio szampon Alterry z jojobą - bardzo mi się spodobał. Ładnie wygładza włosy - nie to co Babydream, po którym są szorstkie.
Cytat:
Przyjmę wszystkie opinie i zaznaczam, że dopiero zaczynam pielęgnację włosów, będę testować, sprawdzać i szukać najlepszej metody dla swoich włosów, musiałam 2 tygodnie temu ściąć pare cm włosów no, ale teraz zapuszczam zdrowe i marzą mi się takie do wcięcia w talii
Śliczne ja też chcę do wcięcia w talii

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:39   #42367
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Dziś będą moje słabojakościowe zdjęcia Na tym tyłem nie przerzuciłam wszystkich włosów do tyłu, normalnie zakochana jestem i nie myślę
Śliczne korkociągi!!! Też tak chcę, choćby i na końcach...

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

No wariatka no
No , wariatka na punkcie skrętu (i cierpiąca na potarganiofobię)
Cytat:
To ja za mocno rozcieńczam... Porcja szamponu do 1l 'kubła', zalewam wodą do połowy może [zależy jak mi się wleje], że aż za dużo piany wychodzi i hop na łepek...zmywa wszystko, więc chyba działa
I znów się potwierdza, że każdy bebla co mu służy.

Cytat:
Świetnie!!! W życiu bym nie powiedziała, że to dopiero poczatek. Super skręcik. ( u mnie jest odwrotnie- w rzeczywistości gorzej niż na zdjęciu)
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dla mnie pikne
Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
ag rafka... masz piękne włosy ! jakie długie!
Dzięki Długie są (wprawdzie nie takie jak b.blue),ale piękne tylko zaraz po myciu, potem już gorzej... Twoje za to takie ładne gładkie i kolor śliczny.

Cytat:

Ag Rafko kochana, ja nie widzę żadnych strąkow
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nie widać żadnych strączków Są piękne
No właśnie na zdjęciu nie widać tego...dlatego nie umiem Wam pokazać mego problemu.
Cytat:
Ty nie widzisz pędzelków, a ja strąków u Ciebie tak to jest ze zdjęciami a jak nie nałożysz żelu to jakie są włoski? jeśli Ci to przeszkadza, to może trzebaby innego stylizatora poużywać (nivea fc?)

a w ogóle to mnie się wydaje, że przyzwyczaiłaś się do gładkich włosów, bez zdefiniowania pojedyńczych pasm jakie daje czasem żel i dlatego Ci to przeszkadza, moim zdaniem jest bardzo ładnie
Masz rację w każdym punkcie. Przyzwyczaiłam się-tyle lat prostowania...
Muszę spróbować tej nivei.
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
niema co pokazywać dziś wyglądam jakby piorun w rabarbar
strzelił
Pokazuj!!!
Cytat:
Maliniarko muszę ci powiedzieć że jesteś bardzo ładna i ślicznie się malujesz
Potwierdzam, a te usta....

Cytat:
twoje włosy są śliczne
gdzie ty tam strąki widzisz
ja miałam wczoraj dużo strąków po lnianym
Dzięki, ale to naprawdę tylko na zdjęciu tak...
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość

Ja strąków nie widzę ale wierzę że są skoro tak mówisz bo często na zdjęciach nie widać tego, co nam się nie podoba
I tak mi się bardzo podobają
W rzeczy samej! I dzięki również.
Cytat:
Moje włosy dziś bardzo niefajne. Myślalam że ten miód zrobi pozytywny efekt a jest odwrotnie Siano masakryczne, gorsze niż zazwyczaj i jakieś takie strąki... Może to jeszcze kwestia Isany z jedwabiem, której użyłam wczoraj pierwszy raz albo może ze mało jej dałam (dałam jej mniej niż odżywek d/s zazwyczaj). Ale jestem niepocieszona
No, szkoda, że miodek nie posluzył, ale może w innej konfiguracji...

Eloe, wzorcowy wpis w dzienniku. Teraz widzę , jaki mój niedoskonały. I śliczne włoski. Samo zdrowie!

No, zaraz się okaże, czy w końcu umiem cytować hurtem...
Strasznie czasochlonne to(2 godziny z przerwami mi zajęło i jeszcze nie dojechałam do końca), chyba wolę pisać z pamieci.

Przycięłam włoski przed dzisiejszym myciem odżywka. Może jutro wrzucę foty rano, ale pewnie niewiele widać, bo z 2 cm tylko poszły. Delikatnie wycieniowałam końce, sama jestem ciekawa, jak to wyszło.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:49   #42368
yarrowia
Zadomowienie

agulaaaa! A mówiłaś, że nie ma co pokazywać Jak to jest początek, to się nie mogę doczekać co będzie później

A poza tym to nie nadążam za wami
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 22:51   #42369
Piechniak
Rozeznanie

hej dziewczyny , nie mam czasu na razie nadrobić, więc wybaczcie jeśli pytanie już by ło i odeslijcie do odpowiedzi...chodzi o maseckę dermaglin z glinką kambryjską i jedwabiem. wydaje mi się zgodna ale pewna nie jestem (mogę wkleić skład), któraś już uzywała?
i jeszcze: wczoraj nakładalam maskę na twarz aloesem (bielendy) i musiałam zmyć po 2 sekundach, tak piekły mnie oczy. reakcji skornej brak ,no ale zmyłam szybko więc może dlatego. teraz pytanie: czy to uczulenie na aloes? może na inny składnik, ale inne skladniki raczej są we wszystkich innych maseczkach, nowy był tylko aloes...i czy to oznacza , że skalp zareaguje tak samo jak oczy czy alergia moze dutyczyć tylko ich?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 23:10   #42370
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
agulaaaa! A mówiłaś, że nie ma co pokazywać Jak to jest początek, to się nie mogę doczekać co będzie później
Podpisuje się
Aż się zazdrość odezwała

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2011-09-21 o 23:17
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-21, 23:13   #42371
kascysko
Zakorzenienie

Ag Rafka, dziękuję Za to ja chciałabym mieć tyle włosów co Ty, bo mam strasznie malutko
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 07:38   #42372
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie poddawaj się tak od razu z tym miodem. Mi po pierwszym razie też się wydawało, że nie dla mnie bo też miałam puch/busz i bardzo sztywne włosy ale zaryzykowałam drugi raz z troszkę inną mieszanką (dodałam trochę drugiego oleju i odżywki dla konsystencji) i nawet mi pasował. Dziś zrobiłam maseczkę z miodem, żółtkiem i trzema olejami i buszu nie mam. Puch jest wiadomo ale leciutki. Tak w ogóle to puchu się chyba nigdy nie pozbędę. W moim przypadku to walka z wiatrakami Spróbuj może innych proporcji, jak radzi Anoska
Mi miod nigdy nie sprawial wiekszych klopotow w polaczeniu z odzywka i olejami. Najpiekniejsze wlosy - polysk, skret- mialam po Ziai rycynowej z miodem i olejem tamanu. To byl hit. Do rycyny jeszcze wroce, a oleju z tamanu bede szukac, moze maja na Mazidlach.
Cytat:
dziękuję dziewczyny
żeby z porostem też ruszyły
Drozdze, skrzyp, pokrzywa, wcierki i pojdzie szybko.
Dzis mycie, i chyba sobie znow ugotuje zel lniany, bo ten grafitti jakis slaby. Z sama odzywka bs bez zelu efekty mam mizerne. Czekam na paczke od mamy, miala mi upolowac zel czarny Isany.
A w ogole to mi apetyt szalony narobilyscie na maski Bingo, a na razie moge sobie pomarzyc chyba ze uskutecznie z ktora z Was transakcje mamy nie bede prosic, bo wiem doskonale ze tego nie ma w Skierniewicach, sa trzy Tesco a w zadnym Bingo nigdy nie widzialam.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:21   #42373
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Super efekt
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Śliczne ja też chcę do wcięcia w talii
mi się zejdzie troszkę zapuszczanie, ale będę je pielęgnować, zabezpieczać, idzie zima trudny okres, ale oleje pójdą w ruch z większą intensywnością

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Świetnie!!! W życiu bym nie powiedziała, że to dopiero poczatek. Super skręcik. ( u mnie jest odwrotnie- w rzeczywistości gorzej niż na zdjęciu)

tak tak początek u mnie na zdjęciach właśnie dziwnie wychodzą..

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

A poza tym to nie nadążam za wami
sama jestem ciekawa co z nich można wydobyć

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Podpisuje się
Aż się zazdrość odezwała
Wy to macie piękne włosy! ja 2 tygodnie ścięłam.. miałam takie za zapięcie stanika, ale co z tego, jak końce podniszczone, teraz mam zdrowe i zabezpieczam je dodatkowo zamówiłam sobie nożyczki fryzjerski, żeby sama sobie podcinać

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Drozdze, skrzyp, pokrzywa, wcierki i pojdzie szybko.
Dzis mycie, i chyba sobie znow ugotuje zel lniany, bo ten grafitti jakis slaby. Z sama odzywka bs bez zelu efekty mam mizerne. Czekam na paczke od mamy, miala mi upolowac zel czarny Isany.
A w ogole to mi apetyt szalony narobilyscie na maski Bingo, a na razie moge sobie pomarzyc chyba ze uskutecznie z ktora z Was transakcje mamy nie bede prosic, bo wiem doskonale ze tego nie ma w Skierniewicach, sa trzy Tesco a w zadnym Bingo nigdy nie widzialam.
wcierki stosuję od niedawna, piłam drożdże przez 11 dni, od października spróbuję miesiąc. pokrzywę mam też, ale muszę pić regularnie, a z tym mogą byc problemy..
co do skrzypu to albo też kupię do picia, a może polecacie jakieś tabletki ze skrzypem i pokrzywą?
Stary 2011-09-22, 08:35   #42374
Aoirghe
Raczkowanie

Kurka, mam problem - kłaki mi zaczęły mocniej wypadać. Po przemyśleniach stwierdziłam, że mogą to być tylko dwie opcje - jesień albo zmiana pielęgnacji. Obstawiam to drugie, bo od kilku lat mi tak nie wypadały

Myję glorią, omo z BD albo alterrą, z odzywek d/s to głównie alterry, na skalp kładę od czasu do czasu żel lniany (a potem płuczę).
Wcierek nie stosowałam na razie, ale kupiłam odżywkę jantar. Nie wcierałam, bo się obawiam przetłuszczania. Żel aloesowy sobie sprawię przy okazji. Włosy spinam tylko na fitness, ale i tak luźniej niż miałam w zwyczaju przedtem.
Skalp parę razy mnie zaswędział, ale bez sensacji i nie wiem juz sama po czym. Na pewno nie BD, bo używałam go znacznie wcześniej przed CG i nic się nie działo. Szampon Alterra też się sprawdził. Może jednak gloria... No ale wtedy to nie wiem, jaką odżywką myć, bo Isana odpada, Joaśki odpadają, a pottersy to chyba mają silikon (muszę sprawdzić, ale tak mi świta).

Poza tym, łykam skrzyp od dwóch tygodni, pokrzywę piję nawet trochę więcej, od kilku dni piję też drożdże i łykam olej z wiesiołka - no ale wiem, na efekty łykania trzeba czekać.

Coś faktycznie w tej pielęgnacji może wadzić, czy jednak ponownie szukać przyczyn gdzie indziej? Lecą mi paskudnie

A w ogóle po ponad miechu z CG moje włosy wyglądają koszmarnie :/ Może ze 2 razy miałam fajną fryzurę, a tak poza tym, co jak nie puch, to przyklep i nijak nie mogę wypośrodkować. Odbiera mi to chęci do dalszego mordowania się Dziś np. mam proste strąki, przy skalpie mimo spinek i suszenia łbem w dół uparcie przylizane
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:39   #42375
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
No rewelacja Gdybym nie wiedziała, że dopiero zaczynasz w życiu bym nie zgadła Super efekt Czułam, że będzie bardzo ładnie

Cytat:
co do skrzypu to albo też kupię do picia, a może polecacie jakieś tabletki ze skrzypem i pokrzywą?
Z polecaniem może być ciężko bo każdemu pasuje co innego. Ale z własnego doświadczenia Ci powiem, że mnie takie tabletki nie pomogły a się tego na prawdę sporo najadłam. Teraz stosuje kwasy omega i mimo tego, że dopiero od niedawna to widzę większą poprawę niż po skrzypie i pokrzywie. Ale też pokrzywę pijam codziennie
Jednak nie szkodzi spróbować urozmaicić suplementy

Mam pytanie do hennowych Dziewczyn
Trochę głupie, za co mi wybaczcie ale mnie nurtuje.
Czy po spłukaniu henny można wysuszyć włosy suszarką czy lepiej żeby wyschły naturalnie?

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-22 o 08:49
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 08:46   #42376
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Kurka, mam problem - kłaki mi zaczęły mocniej wypadać. Po przemyśleniach stwierdziłam, że mogą to być tylko dwie opcje - jesień albo zmiana pielęgnacji. Obstawiam to drugie, bo od kilku lat mi tak nie wypadały

Myję glorią, omo z BD albo alterrą, z odzywek d/s to głównie alterry, na skalp kładę od czasu do czasu żel lniany (a potem płuczę).
Wcierek nie stosowałam na razie, ale kupiłam odżywkę jantar. Nie wcierałam, bo się obawiam przetłuszczania. Żel aloesowy sobie sprawię przy okazji. Włosy spinam tylko na fitness, ale i tak luźniej niż miałam w zwyczaju przedtem.
Skalp parę razy mnie zaswędział, ale bez sensacji i nie wiem juz sama po czym. Na pewno nie BD, bo używałam go znacznie wcześniej przed CG i nic się nie działo. Szampon Alterra też się sprawdził. Może jednak gloria... No ale wtedy to nie wiem, jaką odżywką myć, bo Isana odpada, Joaśki odpadają, a pottersy to chyba mają silikon (muszę sprawdzić, ale tak mi świta).

Poza tym, łykam skrzyp od dwóch tygodni, pokrzywę piję nawet trochę więcej, od kilku dni piję też drożdże i łykam olej z wiesiołka - no ale wiem, na efekty łykania trzeba czekać.

Coś faktycznie w tej pielęgnacji może wadzić, czy jednak ponownie szukać przyczyn gdzie indziej? Lecą mi paskudnie

A w ogóle po ponad miechu z CG moje włosy wyglądają koszmarnie :/ Może ze 2 razy miałam fajną fryzurę, a tak poza tym, co jak nie puch, to przyklep i nijak nie mogę wypośrodkować. Odbiera mi to chęci do dalszego mordowania się Dziś np. mam proste strąki, przy skalpie mimo spinek i suszenia łbem w dół uparcie przylizane
Kochana, ja to myślę sobie nic na siłę. Jeśli czujesz,ze bardzo Ci CG nie służy, to może odstaw na jakiś czas i zobacz, co będzie. Rzadko isę zdarza, ale bywa,że CG sie włosom nie podoba. Zdaje się Indios Bravos miała ten problem. Leciały jej strasznie przy CG, więc wróciła do silikonów, choć została przy olejowaniu. Poczytaj może jej wpisy. To wszystko jest takie indywidualne... ale chyba nie ma co męczyć siebie i włosów.

Moim za to albo przestał służyć żel lniany(na poczatku pamiętam bylam zachwycona tym co mi robi z włosami), albo nie służy w połączeniu z Joaśka b/s. Przy następnym myciu wypróbuję bez Joaśki. I muszę też spróbować innego stylizatora. Dziś po prostu mega strąki. Niestety nie zdążyłam pstryknąć, bo musiałam dzieciaki odwieźć, wiec zgrzeszyłam znów-rozczesałam i dopiero mogłąm wyjść do ludzi.
Stary 2011-09-22, 08:48   #42377
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:

Gloria, z tego co zauważyłam, większości nie pasuje. Ma jakiś paskudny konserwant więc to może To Cię uczula. A co do Pottersów to one owszem mają silikon ale zmywalny wodą. Myłam tym i jest całkiem niezła, nie musisz się obawiać tego silikonu.

Cytat:
Trzeba czekać ale dobrze jest brać suplementy. Spróbuj tego Jantara, może wcale nie będzie Ci przetłuszczał włosów. Poza tym dopóki nie spróbujesz, nie dowiesz się. Ale dziewczyny bardzo polecają więc może warto spróbować

Znam ból wypadania. Również mi włosy lecą. Stosuje wcierkę, łykam suplementy ale jak na razie ciągle czekam na efekty.

Cytat:
Może dopadł Cię kryzys. Czasem trzyma dłużej. A wiesz po jakich kosmetykach masz przyklap? Może wina jakiegoś zestawu?
I proszę mi się tu nie poddawać
Stary 2011-09-22, 08:49   #42378
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
No rewelacja Gdybym nie wiedziała, że dopiero zaczynasz w życiu bym nie zgadła Super efekt Czułam, że będzie bardzo ładnie

Z polecaniem może być ciężko bo każdemu pasuje co innego. Ale z własnego doświadczenia Ci powiem, że mnie takie tabletki nie pomogły a się tego na prawdę sporo najadłam. Teraz stosuje kwasy omega i mimo tego, że dopiero od niedawna to widzę większą poprawę niż po skrzypie i pokrzywie. Ale też pokrzywę pijam codziennie
Jednak nie szkodzi spróbować urozmaicić suplementy

Czy po spłukaniu henny można wysuszyć włosy suszarką czy lepiej żeby wyschły naturalnie?
Ja podsuszyłam, bo mi wyszlo płukanie o 1.00 w nocy. Poszłam spać w wilgotnych, bo i tak na drugi dzień jest takie siano,że raczej bez spięcia się nie obejdzie.
Stary 2011-09-22, 08:51   #42379
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Ja podsuszyłam, bo mi wyszlo płukanie o 1.00 w nocy. Poszłam spać w wilgotnych, bo i tak na drugi dzień jest takie siano,że raczej bez spięcia się nie obejdzie.
Dziękuję za odpowiedź
Właśnie miałam wątpliwości. A co do sianka to też się tego spodziewam.
Stary 2011-09-22, 09:05   #42380
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, ja to myślę sobie nic na siłę. Jeśli czujesz,ze bardzo Ci CG nie służy, to może odstaw na jakiś czas i zobacz, co będzie. Rzadko isę zdarza, ale bywa,że CG sie włosom nie podoba. Zdaje się Indios Bravos miała ten problem. Leciały jej strasznie przy CG, więc wróciła do silikonów, choć została przy olejowaniu. Poczytaj może jej wpisy. To wszystko jest takie indywidualne... ale chyba nie ma co męczyć siebie i włosów.
Ja silikonów od dawna już nie używam, teraz jedynie niby chciałam skupić się na nawilżeniu i odzywieniu. A to mi wychodzi jakoś tak bez sensu. Normalnie siły nie mam do tych kłaków Pośledzę Indios Bravos, dzięki

A propos alterry morelowej - skoro jest bardziej emolientowa niż garnier z avocado, to znaczy, że cienkie włosy może przyprostowywać?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Gloria, z tego co zauważyłam, większości nie pasuje. Ma jakiś paskudny konserwant więc to może To Cię uczula. A co do Pottersów to one owszem mają silikon ale zmywalny wodą. Myłam tym i jest całkiem niezła, nie musisz się obawiać tego silikonu.

Trzeba czekać ale dobrze jest brać suplementy. Spróbuj tego Jantara, może wcale nie będzie Ci przetłuszczał włosów. Poza tym dopóki nie spróbujesz, nie dowiesz się. Ale dziewczyny bardzo polecają więc może warto spróbować

Znam ból wypadania. Również mi włosy lecą. Stosuje wcierkę, łykam suplementy ale jak na razie ciągle czekam na efekty.

Może dopadł Cię kryzys. Czasem trzyma dłużej. A wiesz po jakich kosmetykach masz przyklap? Może wina jakiegoś zestawu?
I proszę mi się tu nie poddawać
A mi się wydawało na początku, że gloria jest taka fajna... Dobra, spróbuję pottersów i zobaczymy
W sumie nie wiem, od czego mam przyklap, może coś technologicznie pomerdałam, ale w tym tygodniu nie robiłam eksperymentów żadnych, bo nie miałam czasu, więc tym bardziej mnie to dziwi. Już sama nie wiem, może umyję łeb szamponem i zobaczę, co będzie.

Chyba nie umiem się z tymi moimi kłakami dogadać i się tak ciągle kryzysują
Stary 2011-09-22, 09:11   #42381
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Wcierek nie stosowałam na razie, ale kupiłam odżywkę jantar. Nie wcierałam, bo się obawiam przetłuszczania.

A w ogóle po ponad miechu z CG moje włosy wyglądają koszmarnie :/
Ja Jantara uzywam i nic mi sie nie przetluszcza mocniej, choc ogolnie mam skalp sklonny do przetluszczania. Teraz mi sie uregulowal - podejrzewam ze to kora debu w szamponie ma takie dzialanie.
Ha, ja po pierwszym miesiacu wygladalam zalosnie, odwyk od czesania, straczki, pelny balagan na glowie. Co tu mowic o miesiacu - teraz, po dwoch latach nie zawsze jest cacy.
Wczoraj zaaplikowalam sobie winogrona i pestki dyni, plus na sam skalp vatika, bo przeciez musze ja zuzyc, a na wlosy nie klade, bo kokos. Na skore glowy w ogole mi nie szkodzi. I zaraz ide to zmywac.
Stary 2011-09-22, 09:18   #42382
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Wcierek nie stosowałam na razie, ale kupiłam odżywkę jantar. Nie wcierałam, bo się obawiam przetłuszczania.
Można stosować przed myciem, zrobi swoje jeśli mycie potem będzie łagodne. Robiłam tak kilka razy jak nie miałam czasu na odżywkę.

Skalp może nie kochać odżywek. Bywa. Wtedy OMO?
Nowa suplementacja może powodować różne rzeczy, ponoć 2-3 tygodnie to okres kiedy pogorszenie jest czymś normalnym. Kto mówi że objawami pogorszenia są tylko wypryski
Założmy że masz kryzys, nie poddawaj się na razie

Witajcie
Czekam na ochrzan za mydło a Wy nic ;P To się sama ochrzanię
Mam straszny smalec, olej mi się nie domył :/ Wieczorem przyszli goście do rodziców i już nie chciałam po domu w ręczniku latać, no to mam :/

Pytanie do dziewczyn z dość wrażliwym skalpem. Jaki żel aloesowy / łagodzący macie?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:19   #42383
mysia m
Zakorzenienie

ag rafko, dziękuję ta gładkośc bywa własnie problemem, bo łatwo mi się te fale prostują. Natomiast Twoje mają w sobie cos jak włoski wojowniczek z filmów fantasy..

ktoś do mnie cos pisał o nieczesaniu i że fal od czubka głowy sa swietne.. nie wiem kto, bo nie moge za diabłą odnalexc tego postu i tak mi sie zdajsie ze moj jeden post został wcięty, ale odpowiadam

Zapuszczam grzywkę, wiec jak restz włosów się zawija od góry, to wygląda to wprost dramatycznie- prosta grzywka a wokół jakies wzburzenie. Dlatego, dopoki biedulka nie dorosnie gdzies do ust (póki co jest lekko za brwi) nie bedzie sie dało zrobic z nia niczego sensownego. Moje włosy zawijają sie wraz z długością. Bez niej, wycisniecie fal, to sporo pracy.

Wrzucam zdjecie z zeszłego roku, gdy walczyłam ze zniszczonymi włosami i okazało się, ze to są fale. Zamieszczłam juz to zdjecie, ale mnie samej miło popatzrec z czego wyszłam, do czego doszłam i.. wkurzam sie trochę, że zarzuciłam, bo nie akceptowałam siebie w falach. Wszyscy domowi twierdzili zas, że wygladam przedziwnie, bo przeciez zawsze miałam proste włosy i cos sobie uroiłam.. poza męzem, kt sie podobały i to bardzo.. ale jakos zraziłam się, ze tylko jemu, ze moze faktycznie cos mi się zdaje, ze wcale nie są falujące.. Ale teraz juz się nie dam. Ciekawe, czy oni wiedza, ile ja się nasiedziałam ze szczotka i suszarką w łązience, dzien w dzien i z prostujacymi silikonowymi mleczkami, zeby je zrobic na ekstra gładko.. a tfuu! na psa urok!

ostatnie zdjęcie (jeszcze przed okresem ekstra dbałosci, widac przesuszenie) to włosy bez zadnej stylizacji, jak wygladają gdy wyschną same, rozczesane.. no wiec to nie sa proste włosy ale czasem tak mam, ze własnie myslę, ze troche sobie wymyslam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ucze sie wlosow2.jpg (174,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg troche mokre.jpg (58,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg włosy bez stylizacji.jpg (41,7 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2011-09-22 o 09:30
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:28   #42384
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Ja Jantara uzywam i nic mi sie nie przetluszcza mocniej, choc ogolnie mam skalp sklonny do przetluszczania. Teraz mi sie uregulowal - podejrzewam ze to kora debu w szamponie ma takie dzialanie.
Ha, ja po pierwszym miesiacu wygladalam zalosnie, odwyk od czesania, straczki, pelny balagan na glowie. Co tu mowic o miesiacu - teraz, po dwoch latach nie zawsze jest cacy.
Wczoraj zaaplikowalam sobie winogrona i pestki dyni, plus na sam skalp vatika, bo przeciez musze ja zuzyc, a na wlosy nie klade, bo kokos. Na skore glowy w ogole mi nie szkodzi. I zaraz ide to zmywac.
Dobra, spróbuję dziś jantar wetrzeć popołudniu i zobaczę, co się będzie działo. Widziałam, że dobrze jest zmieszać z czymś (żelem aloesowym chyba, nie pamiętam, musiałabym poszukać), ale i tak jeszcze nie mam a do wypłaty jeszcze daleko

Bałagan na łbie jest mi dobrze znany - w zasadzie cały czas wyglądam jakbym ledwo co zerwała z łóżka Ostatnio ktoś sie mnie pytał, czy ja się w ogóle czeszę i musiałam przyznać, że w zasadzie to wcale

Ale Ty masz na myśli olej z pestek dyni czy cuś rozumiem? Tak głupio pytam, bo mam torbę pestek i jeśli da się je zmiksować na maskę, to co mi szkodzi

No wiem, że trzeba cierpliwości, ale ja tam naiwnie liczyłam, że po miesiącu to jakaś drobna zmiana na plus będzie, a tymczasem kłaki mi lecą i niezmiennie wyglądam okropnie

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Można stosować przed myciem, zrobi swoje jeśli mycie potem będzie łagodne. Robiłam tak kilka razy jak nie miałam czasu na odżywkę.

Skalp może nie kochać odżywek. Bywa. Wtedy OMO?
Nowa suplementacja może powodować różne rzeczy, ponoć 2-3 tygodnie to okres kiedy pogorszenie jest czymś normalnym. Kto mówi że objawami pogorszenia są tylko wypryski
Założmy że masz kryzys, nie poddawaj się na razie

OMO ok, tylko to mycie odzywka mi pasowało, bo zawsze to łagodniej do codziennego mycia, ech :/
Na razie wyprysków nie mam, przygotowałam się zresztą na to i mam pod ręką brevoxyl, jak tylko coś wyłazi to robię terapię szokową Mam nadzieję, że przy tym pogorszeniu mi wszystkie kłaki nie wypadną
Stary 2011-09-22, 09:40   #42385
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dżem dobry

Moje włosy dostały dziś jakieś psikadło, którego składu nie pamiętam (robiłam przed przeprowadzką i teraz nie wiem, co w nim siedzi (nie zapisałam ofkors ) i wylądowały pod spinkami. Mycie wieczorem.
Widzę, że dyskutujecie o miodzie, więc się zainspiruję

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Uwierz, że ja też...
No to czekamy
Cytat:
Moje włosy po takim cięciu zrobiły się niemalże proste
Najważniejsze, ze zareagowałaś od razu
Cytat:
Eloe
czytałam wpis w dzienniku, bardzo rzetelny
dziękuję.
W sumie to nie wiedziałam, co napisać. Niewiele się zmieniło, a lektura o trwaniu w postanowieniach i pielęgnacji zwykle nie jest ciekawą.
Cytat:
strasznie mi się podobają te spiralki zachodzące się nawzajem jak para kochanków
też je lubię. Nie rozdzielam - byłoby grzechem
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Eloe a zdradzisz mi gdzie mogę kupić żel Fitness z gliceryną?
To konkretnie ten żel. Ja go sprowadzam z Niemiec, gdzie jest o połowę tańszy, ale jest dostępny w necie. Widzę, że zaczyna się pojawiać w aptekach internetowych, więc kto wie, może będzie popularniejszy?
Ma siłę porównywalną z KCCC i jedyną rzeczą, która może działać jak polimer stanowi carbomer.
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Eloe odwiedziłam dziennik regeneracji i piękne masz włosy a przemiana bardzo efektowna!
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Niedawno widziałam najpiękniejsze (no może trochę spuszone i zaniedbane, ale i mogłyby być najpiękniejsze) włosy na świecie. Długość 2/3 pleców, skręt na pewno 4 i gęstość afro. Coś pięknego:love :. Żałowałam, że jadę autobusem i za krótko się śliniłam.
Pomarzyć...
Widziałam ostatnio dziewczynę z gimnazjum w księgarni. Miała loki typu 3b/c rozczesane Jaką miałam ochotę zatrzymać się i skarcić za to!
Takie cudo czesać! Wyglądało to (już późnym popołudniem, więc spód zdążył wrócić nieco do siebie, za to wierzch nadal był okropny) jak strzecha słomiana na pięknych lokach...
Serduszko bolało
Cytat:
Zrobiłam to bez zastanowienia, na suche, dlatego obawiam się reakcji włosów
Też jestem ciekawa, co wyszło.
Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Eloe chciałam powiedzieć tylko, że twój wpis w dzienniku jest imponujący
dziękuję
Cytat:
obiecałam zdjęcia, a więc są
Jestem pod wrażeniem. Ile masz włosów
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
A maska Alterra z granatem jak wg Ciebie wypada w tym porównaniu?
Jak dla mnie dużo mniej emolientowa, delikatniejsza, rzadsza. Efekt nieco skromniejszy - loki bardziej rozdzielone, drobniejsze, mniej korkociągów.
Cytat:
Maskę już mam i teraz się zastanawiam, czy na tą morelową odżywkę jeszcze się nie skusić
Skuś się Warto

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 09:45   #42386
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty masz na myśli olej z pestek dyni czy cuś rozumiem? Tak głupio pytam, bo mam torbę pestek i jeśli da się je zmiksować na maskę, to co mi szkodzi
Tak, mialam na mysli olej z pestek dyni a pesteczki zawsze mozesz skonsumowac, bedzie omega 6 od wewnatrz moze i mozna by zmiksowac, ale nie jestem pewna jak taka papka by sie zmywala.
Najadlam sie na sniadanie i musze z myciem odczekac.
Dzis znow bedzie nieczesanie po bs. Rybiorek pisal - po ostatnim plukaniu nie uzywaj grzebienia - no i sie musze zaczac sluchac, bo frizz jak byl tak byl. I lapy precz od wlosow - to moj grzech nr 1.
Stary 2011-09-22, 09:59   #42387
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Odkryłam Eldorado!!

Wczoraj jak wracałam ze szkoły weszłam do pawilonów w których nigdy nie byłam i odkryłam mały kiosk zielarski. Niestety był już zamknięty ale obejrzałam sobie dokładnie wystawę.

Jest tam dosłownie WSZYSTKO. Chyba wszystkie możliwe zioła, mnóstwo olejków eterycznych, a nawet rzucił mi się w oczy jeden szampon Vatiki. Może mają coś jeszcze Muszę zrobic rekonesans.

Stary 2011-09-22, 10:00   #42388
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Możesz, czemu nie ja po hennie i tak daję na długość trochę odżywki, szkoda mi kręciołów po prostu

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 10:25   #42389
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Jestem pod wrażeniem. Ile masz włosów
trochę ich jest, ale w tym roku strasznie dużo mi wypadło dobrze, że tego nie widać...
kiedyś nauczycielka od niemca mówi do mnie: Agnieszka ile Ty masz włosów... na głowie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Odkryłam Eldorado!!

Wczoraj jak wracałam ze szkoły weszłam do pawilonów w których nigdy nie byłam i odkryłam mały kiosk zielarski. Niestety był już zamknięty ale obejrzałam sobie dokładnie wystawę.

Jest tam dosłownie WSZYSTKO. Chyba wszystkie możliwe zioła, mnóstwo olejków eterycznych, a nawet rzucił mi się w oczy jeden szampon Vatiki. Może mają coś jeszcze Muszę zrobic rekonesans.
na jakiej ulicy? gdzie dokładnie? będę w lublinie w październiku
Stary 2011-09-22, 10:38   #42390
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
na jakiej ulicy? gdzie dokładnie? będę w lublinie w październiku
Na ulicy Leonarda, ale ile to muszę sprawdzic. Jest w takich pawilonach koło biblioteki, której szyldu nie da się nie zauważyc I tam się wchodzi w taką bramę, jest tam sklep spożywczy, poczta, apteka i właśnie to.

Jak chcesz dobry zielarski to jest też przy deptaku w Lublinie. Jak się wchodzi na deptak od strony hotelu Europa to w którejś z bram po prawej jest taki kiosk z szyldem "Zioła" i tam też jest dużo fajnych rzeczy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości