|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() Moja kolezanka też przez nakładki karmiła i nie miała problemu z pokarmem, więc sie nie przejmuj. Moja mama tez się czepia, że przez nakładki karmię, ale ja próbowałam - znowu mnie pogryzła, nawet przez nakładki boli czasem. Ostatnipo też próbowałam ją dostawić "na golasa" ale nie potrafiła już chwycić Moja mama nawet się ucieszyła jak ostatnio u nich w domu zostawilam nakładkę Na szczęsice miałam drugą u siebie Trochę mi Zosi szkoda, ze mamy taką barierę, ale żeby nie te nakładki to już bym nie karmiła!I jeszcze jedno zw. z nakładkami - wstawię za chwilę zdjęcie do klubu, mało się wczoraj nie posikaliśmy ze śmiechu |
|
|
|
|
#3903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze jednak sama dieta, bez ćwiczeń to jednak trochę mało. Chętnie wróciłabym na step. A ja chcę jeszcze z 6-8 kg zrzucić
|
|
#3904 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 3 miesiące ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze że badania wyszły ok, mam nadzieję że wszystko sie wyjasni i będzie ok Cytat:
Cytat:
a mój tez całą nockę w jednym bo przebieranie w nocy rozbudzało i były problemy z zasypianiem witam kochane, u mnie niestety nie wesoło , mąż wstał bardziej chory niż w poniedziałek jak był u lekarza a na dodatek dowiedział się że jego szef poprzednie l4 skomentował że na chorobę to go na pewno nie wziął mnie wysiada kręgosłup, kolana i dziś w nocy zaczął mi napierdzielać łokieća wczoraj chyba umkneło; Moje "genialne" dziecko zaczęło się podnosić mam dość... |
|||||
|
|
|
#3905 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyżalaj się nam, lżej się zrobi na sercu. Cytat:
Ala tak ładnie śpi. Fajnie Ci, wyśpisz się. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
madzia jak test? robiłaś beatka łeb po spotkaniu z karniszem cały. Trochę się zatrzymał na drzwiach balonowych jeden koniec i siła uderzenia była mniejsza. Rano dostałam @ ![]() ![]() Crazy jeszcze się nie dowlekłam do gina po połogu, i narazie się nie zabezpieczaliśmy. Trzeba o czymś pomyśleć. (my nigdy się niczym nie zabezpieczaliśmy-metody naturalne i wpadki przez tyle lat nie było, ale teraz się boję.) Shira ![]() za 3 mce. Wasze dzieci tak ładnie w nocy śpią. Kiedy ja tego doświadczę? Dzisiaj chyba z 13 razy do niej wstawalam. Tak tak, 13.. Pierwsze spanie po kąpieli 4,5 h. Po 2 h ryk- przez godzinę co zamknęła oczy ze smokiem w buzi, zdążyłam się na minutę położyć i znowu płacz. I tak przez godzinę aż zgłodniała. Potem już co 1-2 się budziła... Niewyspana jestem, brzuch boli. teraz 9-10 spała to dom ogarnęłam. Aktualnie się bawi na macie. Dziubek jak sam siada bez niczyjej pomocy to chyba dobrze? bo jak masz niby hamować jego rozwój i kłaść na siłę? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-09-23 o 11:44 |
||||||
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mała tylko polizała sutka i odwróciła główkę a jak widzi, ze zakładam nakładkę to już wie, że będzie szamanie - rusza łapkami, miele jęzorkiem więc ten silikon dla niej równa się jedzenie ![]() Moja bidulka śpi po tym szczepieniu, obudziła się tylko na karmienie... Zapomniałam jeszcze o jednym...Jak byliśmy w gabinecie, rozebraliśmy Majkę, to zaczęła jej drżeć lewa noga - tak jakby z zimna, ale tylko jedna czy Wasze dzieci też tak mają??? Mamy obserwować, czy się nasila (ja zauważyłam ten odruch może ze 2 razy), jeśli tak - wypisała nam na wszelki wypadek skierowanie do neurologa ![]() |
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zadomowienie
|
a ja myslalam, ze tylko pracodawcy uwazaja, ze opieka nad dzieckiem obniza poziom inteligencji i wiedzy u kobiet...![]() jako mama niepracujaca juz dwa lata - dementuje - wcale nie "zglupialam" ![]() Monia, podpadlas mi ![]() Cytat:
lekarka mi kazala - dwa razy dziennie linomagiem Cytat:
![]() wynalazkiem jest samo dziecko - jak przyjdzie czas - zniknie koniecznosc przewijania w nocy. karolinee - gratulacje dla Corci! |
||
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinee to moze byc ale nie musi niedojrzały układ nerwowy maluszka, naszym Balbinom tez drżały ale teraz jest ok, i do neurologa chodzimy, teraz dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.... i udało się nam na NFZ dopiero na 7 listopada, bo tak wyszło by jakieś 800zł+ koszty dojazdu, a jesteśmy spłukani ...
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję pięknie
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
No właśnie też słyszałam, że to może być przez ten niedojrzały układ nerwowy (mam taką nadzieję), zwłaszcza, że nasza mała ma również dosyć silny odruch moro, zawsze jak zasypia to ją wybudza - śmiesznie to wygląda, łapki tak rozkłada jakby na krzyżu wisiała (ale mi się porównanie trafiło , sorki, ale tak to wygląda ) No nic- będę obserwować!
|
|
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na nosie między oczami wyskoczyła mi wielka krosta. Nie jest dojrzała, tylko taka czerwona gula. Jutro wesele, macie pomysł jak się pozbyć
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Lena zasnęła wczoraj przed 24.00 i obudziła się przed 6.00 na mleko, zjadła i spała do 9.00 potem znowu mleko i spała do 12.00
odpoczęłam w końcu teraz leży na leżaczku i walczy z rękami ![]() muszę ją później na brzuszku położyć, bo ona nie chce na brzuszku, denerwuje się, a musi ćwiczyć główkę Filip na brzuszku uwielbiał leżeć, w dzień nawet spał, a ta mała łobuzica nie chce
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze nie mam poblemów z krostami ale może Tormentiol pomoże, ale wątpię żeby do jutra nie było śladu po krostce no nie wiem może żel punktowy ...ja Ci nie pomogę bo nie wiem |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do reszty, to z mężem kiepsko wyszło, a ze wstawaniem nie pomogę, bo po prostu nie mam pojęcia
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Drżenie nóżek i brody - u nas zdarza sie już sporadycznie, ale było nawet kilka razy dziennie, pediatra stwierdziła, ze to niewykształcony uklad nerwowy i samo minie
|
||
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamusie.
Ja z takim szybkim pytankiem. Ma któraś na zbyciu Moze DEBRIDAT ? moja Mala ma problemy z kupa. Strasznie ciężko jest jej zrobić. Napina sie, czerwienieje i nic. A tutaj nie dostanę tego specyfiku. |
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
mam recepte na debridat
|
#3917 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My dopiero o 10 30 wstaliśmy Kolinko mocno zaciskam za Was.Cytat:
za szczepienie ![]() Ale 4 tygodnie to nie miesiąc... Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że tak wczesnie wykryto wadę.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit : 3 kilo
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-09-23 o 13:23 |
|
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
dziubek - troszke spieszy sie twojemu Szymusiowi, ale trudno - na to nic nie poradzisz, sila go przytrzymywac nie bedziesz przeciez...
Widzialam kiedys czteromiesieczniaka ladnie samodzielnie bez trzymanki siedzacego na kolanach u mamusi no i coz.. - nie zdolala go powstrzymac. Poprostu niech czesciej siedzi w lezaczku-bujaczku, nie bedzie mu sie tak nudzic jak w pozycji lezacej i moze wtedy nie bedzie probowal sie podnosic?? |
|
|
|
#3920 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie i Maluszki
u nas dziś męcząca noc od 19.40 do pólnocy Jaś nie mógł spać, co zasnął to sie wybudzał i przeraźliwie płakał. Zaczelismy stosowac kropelki colinox. Dziś też bidulek marudny. ![]() o 15 przyjdzie nasz pediatra zobaczymy może coś uradzi
|
#3921 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja byłam dzisiaj z moją małą na badaniach słuchu, bo mała jest teoretycznie obciążona przez moją wadę, ale u nas póki co wyszło ok. Gratulacje!!!! Cytat:
|
||||
|
|
|
#3922 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chciałam wystawić na allegro neutralny komentarz za transakcję ( napisałam w nim, że nie polecam allegrowicza itp. ), a przypadkiem wystawiłam pozytywny. Da się to jakoś zmienić?
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Ja też po cc i moja gin na wizycie popołogowej (6 tygodni po cc) powiedziała, że mogę już 20-30 brzuszków dziennie ćwiczyć i ewentualnie mogłabym się zapisać na jakiś lightowy aerobik, ale takiego to ja nie znam. Pozwoliła mi też na basen chodzić (wczoraj kupiłam nowy strój) i stwierdziła, że po takim rozruchu to za 2,5 miesiąca mogę ruszyć na normalny fitness.
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Nooo
![]() Cytat:
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kolina, Ellika trzymam kciuki za Wasze maluszki!!! ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Jak mieszkalismy w Irlandii to tam żaden niemowlak nie dostawał D. Dziewcyny z UK, a jak jest u Was??? |
|||
|
|
|
#3927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze wstawaniem hmm troszke za wcześnie, ale tak jak dziewczyny piszą siłą przecież nie będziesz przetrzymywać... Cytat:
![]() Także karolineee nie przejmuj się ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że mokry to co ? on nie protestuje 3 w sensie trójki.
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej no co z tym testem ciążowym? Czekam na wyniki, mamy już pierwszą mamusię z drugą fasolką, czy nie?
![]() Moja mała właśnie sobie spała w łóżeczku, kiedy usłyszałam straszny krzyk. Lecę do łózeczka, patrzę a ta mała łobuzica sobie przez sen włosy wyrwała i dlatego płakała .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

i żebym próbowała małą karmić bez, ale ja przecież próbowałam!!!! I ona nie chce!!! Przecież nie robię tego bo takie mam "widzimisię" 
Moja mama nawet się ucieszyła jak ostatnio u nich w domu zostawilam nakładkę
Na szczęsice miałam drugą u siebie

I znowu przewinęłam i dziecko dalej samo się bawiło na łóżku (rozkładam mu matę edukacyjną). A nocka minęła spokojnie. Wstawaliśmy tylko do karmienia i przewijania
a ja myslalam, ze tylko pracodawcy uwazaja, ze opieka nad dzieckiem obniza poziom inteligencji i wiedzy u kobiet...

Zakończone: 2

mocno zaciskam za Was.
Dobrze, że tak wczesnie wykryto wadę.
w ostatnich dniach tak ładnie śpi,

zębole