Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 11:36   #3901
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ja od początku karmiłam w nakladkach i pod koniec mialam nawał a nie zmniejszanie się ilości pokarmu... więc guzik prawda, a skoro mala ladnie ciągnie i sie najada to i pokarm sie będzie produkował moja tez nie umiala zlapać później cyca, denerwowała się, szkoda Waszego stresu
Dziękuję za słowa otuchy bo jakoś tak mnie dół przez to złapał

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:37   #3902
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Pozytyw z wizyty - Maja w ciągu miesiąca przybrała ponad kilogram w 10 dobie życia miała 3540g a dziś mój mały klocuszek miał 4730g Ale pani pediatra nie omieszkała kubeł zimnej wody wylać mi na głowę, bo stwierdziła, że jak karmię przez nakładki to może mi się mleko zmniejszać i żebym próbowała małą karmić bez, ale ja przecież próbowałam!!!! I ona nie chce!!! Przecież nie robię tego bo takie mam "widzimisię" Ech... Mam nadzieję, że mleko jednak będę miała...
Brawo dla Majeczki za wagę
Moja kolezanka też przez nakładki karmiła i nie miała problemu z pokarmem, więc sie nie przejmuj.
Moja mama tez się czepia, że przez nakładki karmię, ale ja próbowałam - znowu mnie pogryzła, nawet przez nakładki boli czasem. Ostatnipo też próbowałam ją dostawić "na golasa" ale nie potrafiła już chwycić Nie powiem, ze jeszcze nie spróbuję Moja mama nawet się ucieszyła jak ostatnio u nich w domu zostawilam nakładkę Na szczęsice miałam drugą u siebie Trochę mi Zosi szkoda, ze mamy taką barierę, ale żeby nie te nakładki to już bym nie karmiła!
I jeszcze jedno zw. z nakładkami - wstawię za chwilę zdjęcie do klubu, mało się wczoraj nie posikaliśmy ze śmiechu
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:38   #3903
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Biore się za siebie bo nie moge na siebie patrzeć w lustrze... popijam czerwoną herbatę, jeszcze musze sobie błonnik kupic... kiedy mozna zaczął ćwiczyc po cc? najchętniej to juz bym wróciła do mojego hula hop
Misio zasnął w huśtawce, ide się zabrać szybko za robote
Ty mi nawet nie mów. Ja tu ostatnio pochwaliłam się dietą i jakoś mi się .... waga zatrzymała Nie chce spadać Kurcze jednak sama dieta, bez ćwiczeń to jednak trochę mało. Chętnie wróciłabym na step. A ja chcę jeszcze z 6-8 kg zrzucić

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:39   #3904
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja karmie juz trzy miesiace i nie mam miesiaczki, moja siostra nie miala 6 miesiecy

KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE. moje cudne sloneczko przywitalomnie usmiechem. Wzielam go na raczki a on tak mi te swoje cieplutkie lapki zarzucil na szyje. Szkoda, ze ten czas szybko leci bo z checia zatrzymalabym te chwile takie jakie sa. W ogole Szymek to mega pozytywny niemowlak jest. Sam potrafi sie bawic, smieje sie non stop i b. rzadko placze
za 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja zaczelam sie martwic bo sobie tak dalekosiężnie myślę... artur teraz ma 3 lata, kinga prawie dwa miesiace... za pół roku obydwoje beda uczeszczac: mala do żłoba, młody do przedszkola. cala pensja mi pojdzie na ich "edukacje" i dojazdy, bo to dwa rozne konce miasta i obydwa prywatnie. nie mam mozliwosci typu babcia, ciocia. jak nie wroce do pracy to 1. lipa bo jednak to taka odskocznia 2. bede miala braki w mózgu 3. artur uwielbia przedszkole a tak to zostanie ze mną bo 4. nie ebdzie tyle kasy z jednej pensji. i jakby teraz mialo sie 3 dziecko przydarzyć to masakra... a tak na zaś - jako 6latek artur pojdzie do szkoły. kto go bedzie odbieral jesli bede pracowac? zerowke mam nadzieje ze dostanie w przedszkolu albo ze bedzie mozna w szkole np. do 16 dziecko zostawic (swietlica?). a co pozniej? szczerze to chcialabym miec jeszcze jedno dziecko, moze wlasnie za 3 lata, to akurat bym mogla artura odbierac ze szkoly itd. no ale potem kolejna dwojka idzie i co wtedy? "male dziecko maly kłopot". nerolka sobie z tym radzi bo w domu. aga - ty pracowalas jak najstarsza corka chodzila do szkoly? jak to godzilas? niby to daleka przyszlosc a mnie juz troche martwi...
oj bardzo dobrze Cię rozumiem,wprawdzie nie mam 2 ale u mnie 1 to będzie logistyczne wyzwanie, na babcie podobnie jak Ty nie mam co liczyć, prywatny żłobek u mnie to rozbój w biały dzien (ok 1500zł za 9h dziennie) do panstwowego się nie dostanie bo jest aż 1 my z mężem pracujemy w zasadzie w tych samych godzinach i nie mam pomysłu jak ogarnać temat

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry

juz wczoraj sie zalogowalam, ale bylam tak zmeczona ze nie moglam zebrac mysli
ciezki dzien.. bylam z Dawidem do kontroli, u innego lekarza niz poprzednie 2x - i ta lekarka stwierdzila ze Dawid zbyt dlugo ma zoltaczke i ze jest ona pewnie na poziomie 9-10 (!), ze on sie nadaje do hospitalizacji i takie tam
(poprzednie 2 wizyty byly u innej lekarki, ona mowila o zoltaczce ale w sensie "no jest, dopajac woda dodatkowo i zbadac poziom bilirubiny przed szczepieniem, zadnych alarmow nie wszczynala)
ta wczoraj zlecila bezzwlocznie zrobic badania krwi i moczu (w pelni platne, ale to inna historia), dostalam tez od razu skierowanie do szpitala, kobieta dala mi swoj prywatny numer by od razu ja informowac o wynikach jak tylko odbiore
z dusza na ramieniu pojechalam do labolatorium, okazuje sie ze nie wszedzie potrafia pobrac krew tak malemu dziecku
dopiero w szpitalu i to nie w labie a na oddziale dzieciecym
ja wyszlam gdy to robili, widok dla matki przykry
Dawid plakal, ja z nim.. uspokoil sie od razu przy cycu

wyniki nie sa tak zle jak pani przewiadala, bilirubina 6,99, CRP 0,00, morfologia w normie
mocz w porzadku

po konsultacji odeszla od tematu hospitalizacji ale dala nam skierowanie do poradni patologii noworodka - jedziemy tam dzisiaj na 10:30

rozmawialam tez z pediatra, ktora podczas porodu maluszka ogladala, powiedziala ze mam nie panikowac, ze przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej trwa, a jej poziom obecnie nie jest tragiczny

dlatego jade to konsultowac, bo juz sama nie wiem...

jestem zmeczona stresem, nie wyspaniem itp
wczoraj poznym wieczorem balam sie nosic Dawida ze zasne na stojaco i go upuszcze, ostatecznie ja sie polozylam i zasnelam w 3 sekundy a moja siostra zabawila i uspala Dawida
dzisiaj przyjedza tz, wiec troche mnie odciazy

tak sie wam wyzalilam...

a to nie koniec, bo mam jeszcze wiesci z badania bioderek i sluchu
ale to napisze pozniej, bo maly muczy i musze isc do niego

trzymajcie prosze kciuki za konsultacje

dobrze że badania wyszły ok, mam nadzieję że wszystko sie wyjasni i będzie ok

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana.
Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte.
Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas...
może to szczęście w nieszczęściu że tak wcześnie wykryli, na pewno są na tym etapie rozwoju medycyny zadziałać odpowiednio i maluchowi poprawi się słuch

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
sleep and play ale są od 3 dopiero. podobno nawet pachna jak dziecko nasika ;d
moj w zwyklym pampku cala noc spi
ja tez czytałam wiele opinii mam że te pampki się nie sprawdzają
a mój tez całą nockę w jednym bo przebieranie w nocy rozbudzało i były problemy z zasypianiem

witam kochane, u mnie niestety nie wesoło , mąż wstał bardziej chory niż w poniedziałek jak był u lekarza a na dodatek dowiedział się że jego szef poprzednie l4 skomentował że na chorobę to go na pewno nie wziął no co za sku.........yk. W każsym razie mam od dziś jazdę sama z małym dzień i noc bo tata nie będzie się zbliżał mnie wysiada kręgosłup, kolana i dziś w nocy zaczął mi napierdzielać łokieć dół jak stąd do warszawy. Tym razem ja się wyżaliłam , tylko że jakos mi lepiej nie jest

a wczoraj chyba umkneło;
Moje "genialne" dziecko zaczęło się podnosić a to o wiele za wcześnie !!!!!!!!!!!
macie jakieś doświadczenia w tym temacie???? bo niby mówią, że jak samo tak robi to nie przeszkadzać tyle że utrudniać mu to kładąc na płask ale mój dzieć za długo na płask nie wytrzyma no i ze względu na ulewanie mamy go trzymać pod kątem od podłoża
mam dość...
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:40   #3905
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry

juz wczoraj sie zalogowalam, ale bylam tak zmeczona ze nie moglam zebrac mysli
ciezki dzien.. bylam z Dawidem do kontroli, u innego lekarza niz poprzednie 2x - i ta lekarka stwierdzila ze Dawid zbyt dlugo ma zoltaczke i ze jest ona pewnie na poziomie 9-10 (!), ze on sie nadaje do hospitalizacji i takie tam
(poprzednie 2 wizyty byly u innej lekarki, ona mowila o zoltaczce ale w sensie "no jest, dopajac woda dodatkowo i zbadac poziom bilirubiny przed szczepieniem, zadnych alarmow nie wszczynala)
ta wczoraj zlecila bezzwlocznie zrobic badania krwi i moczu (w pelni platne, ale to inna historia), dostalam tez od razu skierowanie do szpitala, kobieta dala mi swoj prywatny numer by od razu ja informowac o wynikach jak tylko odbiore
z dusza na ramieniu pojechalam do labolatorium, okazuje sie ze nie wszedzie potrafia pobrac krew tak malemu dziecku
dopiero w szpitalu i to nie w labie a na oddziale dzieciecym
ja wyszlam gdy to robili, widok dla matki przykry
Dawid plakal, ja z nim.. uspokoil sie od razu przy cycu

wyniki nie sa tak zle jak pani przewiadala, bilirubina 6,99, CRP 0,00, morfologia w normie
mocz w porzadku

po konsultacji odeszla od tematu hospitalizacji ale dala nam skierowanie do poradni patologii noworodka - jedziemy tam dzisiaj na 10:30

rozmawialam tez z pediatra, ktora podczas porodu maluszka ogladala, powiedziala ze mam nie panikowac, ze przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej trwa, a jej poziom obecnie nie jest tragiczny

dlatego jade to konsultowac, bo juz sama nie wiem...

jestem zmeczona stresem, nie wyspaniem itp
wczoraj poznym wieczorem balam sie nosic Dawida ze zasne na stojaco i go upuszcze, ostatecznie ja sie polozylam i zasnelam w 3 sekundy a moja siostra zabawila i uspala Dawida
dzisiaj przyjedza tz, wiec troche mnie odciazy

tak sie wam wyzalilam...

a to nie koniec, bo mam jeszcze wiesci z badania bioderek i sluchu
ale to napisze pozniej, bo maly muczy i musze isc do niego

trzymajcie prosze kciuki za konsultacje
nic się nie martw, widzisz 7 to wcale nie wysoki poziom, niektórym bobasom się długo utrzymuje. Wszystko będzie dobrze
Wyżalaj się nam, lżej się zrobi na sercu.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witam
Nie było mnie wczoraj, ale i tak nikt tego nie zauważył
Jutro idę na panieński Jak powinnam się ubrać ???? Nigdy nie byłam na takiej imprezie i nie mam pojęcia

Moje maleństwo jak zjadło wczoraj o 21 tak obudziła się dopiero o 4 a potem o 8 i teraz dosypia u nas na łóżku (oczywiście nie chwale jej )
normalnie, na luzie. Dodatkowo jakis gadżet typu rogi np..
Ala tak ładnie śpi. Fajnie Ci, wyśpisz się.

Cytat:
ja karmie juz trzy miesiace i nie mam miesiaczki, moja siostra nie miala 6 miesiecy

KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE. moje cudne sloneczko przywitalomnie usmiechem. Wzielam go na raczki a on tak mi te swoje cieplutkie lapki zarzucil na szyje. Szkoda, ze ten czas szybko leci bo z checia zatrzymalabym te chwile takie jakie sa. W ogole Szymek to mega pozytywny niemowlak jest. Sam potrafi sie bawic, smieje sie non stop i b. rzadko placze

Cytat:
Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana.
Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte.
Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas...
mogę sobie tylko wyobrazić jak jest Ci ciężko. Ważne, że wada wykryta szybko i można zacząć leczenie. A na czym ono polega? czy aparat słuchowy pomoże? oby konsultacja z lekarzem przyniosła dobre wieści i wróci dobry nastrój u Ciebie. Będę 3mać kciuki aby wszystko dobrze się skończyło.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
sleep and play ale są od 3 dopiero. podobno nawet pachna jak dziecko nasika ;d
moj w zwyklym pampku cala noc spi
wypróbuję

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa... Mój Mały sika na okrągło i wczoraj z powodu mokrej pieluchy pokłóciłam się z teściową.
Zaniosłam jej obudzone dziecko, głodny nie był, wyglądał na zadowolonego, ale zaczął marudzić u babci. Babcia stwierdziła, że on płacze i zaraz na rączki "aaaaa" i go usypia na siłę (a dopiero co wstał). Nie wiem, co we mnie wstąpiło i prawie wyrwałam jej to dziecko. Mówię, żeby nie usypiała go, bo on nie chce spać, a ja chciałąbym , żeby mi w nocy sypiał lepiej. To ona, ze jeśli mi nie spi, to ona w nocy się nim zajmie (coraz bardziej we mnie się gotowało). Na to to ja się nie zgodzę! I że nie znam się na dzieciach, bo w nocy to śpią takie, które mają rok, a nie takie małe...
To tak w skrócie, bo potem przepraszałąm, że podniosłam głos, a ona nadal, że takie dzieci muszą spać (ale ja mu nie bronię spać! Nie chcę tylko, żeby ktoś mi go na siłę usypiał w dzień. A spania w nocy chcę go nauczyć- do tej pory różnie z tym bywało, bo np. się rozgadał i rozbudził na całego). A to całe marudzenie u babci było spowodowane właśnie tym, że pielucha była za ciężka. Przewinęłam, zaniosłam z powrotem. dziecko zwrócono mi, gdy znowu zaczął marudzić, ale po długim bawieniu się na łóżku u babci. Powód - pielucha, ale tym razem już grubsza sprawa była I znowu przewinęłam i dziecko dalej samo się bawiło na łóżku (rozkładam mu matę edukacyjną). A nocka minęła spokojnie. Wstawaliśmy tylko do karmienia i przewijania Choć bączki trochę męczyły. A po 6. oczka już otwarte i znowu się bawimy (teraz śpi)

Dziecko tylko kwęknie, to już myślą, że płacze... Ech...
ehhh Jak one kiedys wychowywały naszych mężów?

madzia jak test? robiłaś

beatka łeb po spotkaniu z karniszem cały. Trochę się zatrzymał na drzwiach balonowych jeden koniec i siła uderzenia była mniejsza.

Rano dostałam @ uff. Już tz gadał do Sarki że mama ma w brzuszku rodzeństwo..

Crazy jeszcze się nie dowlekłam do gina po połogu, i narazie się nie zabezpieczaliśmy. Trzeba o czymś pomyśleć. (my nigdy się niczym nie zabezpieczaliśmy-metody naturalne i wpadki przez tyle lat nie było, ale teraz się boję.)

Shira za 3 mce.

Wasze dzieci tak ładnie w nocy śpią. Kiedy ja tego doświadczę?
Dzisiaj chyba z 13 razy do niej wstawalam. Tak tak, 13..
Pierwsze spanie po kąpieli 4,5 h. Po 2 h ryk- przez godzinę co zamknęła oczy ze smokiem w buzi, zdążyłam się na minutę położyć i znowu płacz. I tak przez godzinę aż zgłodniała. Potem już co 1-2 się budziła...
Niewyspana jestem, brzuch boli.
teraz 9-10 spała to dom ogarnęłam. Aktualnie się bawi na macie.

Dziubek jak sam siada bez niczyjej pomocy to chyba dobrze? bo jak masz niby hamować jego rozwój i kłaść na siłę?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-09-23 o 11:44
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:58   #3906
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Brawo dla Majeczki za wagę
Moja kolezanka też przez nakładki karmiła i nie miała problemu z pokarmem, więc sie nie przejmuj.
Moja mama tez się czepia, że przez nakładki karmię, ale ja próbowałam - znowu mnie pogryzła, nawet przez nakładki boli czasem. Ostatnipo też próbowałam ją dostawić "na golasa" ale nie potrafiła już chwycić Nie powiem, ze jeszcze nie spróbuję Moja mama nawet się ucieszyła jak ostatnio u nich w domu zostawilam nakładkę Na szczęsice miałam drugą u siebie Trochę mi Zosi szkoda, ze mamy taką barierę, ale żeby nie te nakładki to już bym nie karmiła!
I jeszcze jedno zw. z nakładkami - wstawię za chwilę zdjęcie do klubu, mało się wczoraj nie posikaliśmy ze śmiechu
No właśnie u nas próba przystawienia bez skończyła się tak samo mała tylko polizała sutka i odwróciła główkę a jak widzi, ze zakładam nakładkę to już wie, że będzie szamanie - rusza łapkami, miele jęzorkiem więc ten silikon dla niej równa się jedzenie

Moja bidulka śpi po tym szczepieniu, obudziła się tylko na karmienie...

Zapomniałam jeszcze o jednym...Jak byliśmy w gabinecie, rozebraliśmy Majkę, to zaczęła jej drżeć lewa noga - tak jakby z zimna, ale tylko jedna czy Wasze dzieci też tak mają??? Mamy obserwować, czy się nasila (ja zauważyłam ten odruch może ze 2 razy), jeśli tak - wypisała nam na wszelki wypadek skierowanie do neurologa

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-09-23, 12:04   #3907
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
2. bede miala braki w mózgu
a ja myslalam, ze tylko pracodawcy uwazaja, ze opieka nad dzieckiem obniza poziom inteligencji i wiedzy u kobiet...
jako mama niepracujaca juz dwa lata - dementuje - wcale nie "zglupialam"
Monia, podpadlas mi

Cytat:
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH
kochana, współczuje moze to nie okaze sie takie straszne, moze da sie skorygowac..

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mamuśki po CC: czym smarujecie bliznę? W ogóle to smarujecie już?
lekarka mi kazala - dwa razy dziennie linomagiem

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

SĄ TAKIE PAMPERSY KTÓRYCH NIE TRZEBA ZMIENIAĆ W NOCY ?!
jest taki wynalazek ?
chcialoby sie he he
wynalazkiem jest samo dziecko - jak przyjdzie czas - zniknie koniecznosc przewijania w nocy.

karolinee - gratulacje dla Corci!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:05   #3908
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Karolinee to moze byc ale nie musi niedojrzały układ nerwowy maluszka, naszym Balbinom tez drżały ale teraz jest ok, i do neurologa chodzimy, teraz dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.... i udało się nam na NFZ dopiero na 7 listopada, bo tak wyszło by jakieś 800zł+ koszty dojazdu, a jesteśmy spłukani ...
Stary 2011-09-23, 12:10   #3909
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
karolinee - gratulacje dla Corci!
Dziękuję pięknie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Karolinee to moze byc ale nie musi niedojrzały układ nerwowy maluszka, naszym Balbinom tez drżały ale teraz jest ok, i do neurologa chodzimy, teraz dostaliśmy skierowanie na rehabilitację.... i udało się nam na NFZ dopiero na 7 listopada, bo tak wyszło by jakieś 800zł+ koszty dojazdu, a jesteśmy spłukani ...

No właśnie też słyszałam, że to może być przez ten niedojrzały układ nerwowy (mam taką nadzieję), zwłaszcza, że nasza mała ma również dosyć silny odruch moro, zawsze jak zasypia to ją wybudza - śmiesznie to wygląda, łapki tak rozkłada jakby na krzyżu wisiała (ale mi się porównanie trafiło , sorki, ale tak to wygląda ) No nic- będę obserwować!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-09-23, 12:21   #3910
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny na nosie między oczami wyskoczyła mi wielka krosta. Nie jest dojrzała, tylko taka czerwona gula. Jutro wesele, macie pomysł jak się pozbyć
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:30   #3911
zanka205
Zakorzenienie

Lena zasnęła wczoraj przed 24.00 i obudziła się przed 6.00 na mleko, zjadła i spała do 9.00 potem znowu mleko i spała do 12.00
odpoczęłam w końcu
teraz leży na leżaczku i walczy z rękami
muszę ją później na brzuszku położyć, bo ona nie chce na brzuszku, denerwuje się, a musi ćwiczyć główkę
Filip na brzuszku uwielbiał leżeć, w dzień nawet spał, a ta mała łobuzica nie chce

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:30   #3912
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na nosie między oczami wyskoczyła mi wielka krosta. Nie jest dojrzała, tylko taka czerwona gula. Jutro wesele, macie pomysł jak się pozbyć

kurcze nie mam poblemów z krostami ale może Tormentiol pomoże,
ale wątpię żeby do jutra nie było śladu po krostce
no nie wiem może żel punktowy ...ja Ci nie pomogę bo nie wiem

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:45   #3913
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja tez czytałam wiele opinii mam że te pampki się nie sprawdzają
a mój tez całą nockę w jednym bo przebieranie w nocy rozbudzało i były problemy z zasypianiem

witam kochane, u mnie niestety nie wesoło , mąż wstał bardziej chory niż w poniedziałek jak był u lekarza a na dodatek dowiedział się że jego szef poprzednie l4 skomentował że na chorobę to go na pewno nie wziął no co za sku.........yk. W każsym razie mam od dziś jazdę sama z małym dzień i noc bo tata nie będzie się zbliżał mnie wysiada kręgosłup, kolana i dziś w nocy zaczął mi napierdzielać łokieć dół jak stąd do warszawy. Tym razem ja się wyżaliłam , tylko że jakos mi lepiej nie jest

a wczoraj chyba umkneło;
Moje "genialne" dziecko zaczęło się podnosić a to o wiele za wcześnie !!!!!!!!!!!
macie jakieś doświadczenia w tym temacie???? bo niby mówią, że jak samo tak robi to nie przeszkadzać tyle że utrudniać mu to kładąc na płask ale mój dzieć za długo na płask nie wytrzyma no i ze względu na ulewanie mamy go trzymać pod kątem od podłoża
mam dość...
Ja przewijam za każdym razem w nocy, bo i za każdym razem jest kupa. A nie chcę żeby leżał z taką niespodzianką, bo się odparzenia porobią czy coś...

Co do reszty, to z mężem kiepsko wyszło, a ze wstawaniem nie pomogę, bo po prostu nie mam pojęcia Ale czy to nie jest tak, że każde dziecko zaczyna różne czynności wykonywać kiedy po prostu robi sie gotowe?
Stary 2011-09-23, 12:57   #3914
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ty mi nawet nie mów. Ja tu ostatnio pochwaliłam się dietą i jakoś mi się .... waga zatrzymała Nie chce spadać Kurcze jednak sama dieta, bez ćwiczeń to jednak trochę mało. Chętnie wróciłabym na step. A ja chcę jeszcze z 6-8 kg zrzucić
mi też 7-8kg, tzn sprzed ciąży to w sumie 1 kg mi został ale byłabym zadowolona żeby mi waga dobiła do 55
Cytat:
No właśnie u nas próba przystawienia bez skończyła się tak samo mała tylko polizała sutka i odwróciła główkę a jak widzi, ze zakładam nakładkę to już wie, że będzie szamanie - rusza łapkami, miele jęzorkiem więc ten silikon dla niej równa się jedzenie

Zapomniałam jeszcze o jednym...Jak byliśmy w gabinecie, rozebraliśmy Majkę, to zaczęła jej drżeć lewa noga - tak jakby z zimna, ale tylko jedna czy Wasze dzieci też tak mają??? Mamy obserwować, czy się nasila (ja zauważyłam ten odruch może ze 2 razy), jeśli tak - wypisała nam na wszelki wypadek skierowanie do neurologa
U nas było tak samo z jedzonkiem

Drżenie nóżek i brody - u nas zdarza sie już sporadycznie, ale było nawet kilka razy dziennie, pediatra stwierdziła, ze to niewykształcony uklad nerwowy i samo minie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:57   #3915
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc Mamusie.

Ja z takim szybkim pytankiem. Ma któraś na zbyciu Moze DEBRIDAT ? moja Mala ma problemy z kupa. Strasznie ciężko jest jej zrobić. Napina sie, czerwienieje i nic. A tutaj nie dostanę tego specyfiku.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:09   #3916
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie.

Ja z takim szybkim pytankiem. Ma któraś na zbyciu Moze DEBRIDAT ? moja Mala ma problemy z kupa. Strasznie ciężko jest jej zrobić. Napina sie, czerwienieje i nic. A tutaj nie dostanę tego specyfiku.
mam recepte na debridat

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:11   #3917
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

My dopiero o 10 30 wstaliśmy

Kolinko mocno zaciskam za Was.

Cytat:
Witam my zaraz uciekamy na szczepienie zdecydowałam się jednak, po rozmowie z moją ciotką pielęgniarka, która szczepi takie maluszki, na 6w1. Tak naprawdę nadal mam dylemat, ale przynajmniej jedno wkłucie mała będzie miała boję się trochę tych ewentualnych efektów ubocznych... no nic, uciekamy
za szczepienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
no 25 ale suwaczek pokazal 4 tygodnie
Ale 4 tygodnie to nie miesiąc...

Cytat:
Witam
Nie było mnie wczoraj, ale i tak nikt tego nie zauważył
Jutro idę na panieński Jak powinnam się ubrać ???? Nigdy nie byłam na takiej imprezie i nie mam pojęcia

Moje maleństwo jak zjadło wczoraj o 21 tak obudziła się dopiero o 4 a potem o 8 i teraz dosypia u nas na łóżku (oczywiście nie chwale jej )
Miłej zabawy!

Cytat:
KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE.

Cytat:
Ojej Dobrze, że tak wczesnie wykryto wadę.

Cytat:
I My wstałyśmy
Coś ostatnio mała mi ulewa częściej z rana,
już 3 dzień...
Ale przybiera dobrze, więc się nie martwię.
Męczyły ją bączki z rana, ale puściła rundkę i przeszło
moja córcia chyba powoli staję się dorosła,
bo spała od 20:30 do 4:30 w ostatnich dniach tak ładnie śpi,
mamusia i tak wstaje o 2 i 4 bo piersi są OGROMNE !!
Już wie kiedy noc a kiedy dzień

Cytat:
A u mnie dziś słoneczko za oknem. A wczoraj nie było ! I mi się mordka cieszy !
Dominik ładnie spał w nocy, tylko rano zaczął się wiercić, ale niewzruszona mama kazała iść spać Co się potem okazało pisiorek się podwinął i moje dziecko się kręciło bo się pomoczyło Taka ze mnie bezduszna kobieta. Na szczęście skóra nie jest czerwona .
Uuuu Ty bezduszna
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jejku, co u nas za noc Ideał wręcz Moje miesięczne dziecko spało jak zabite najpierw 6 godzin, potem 4, więc i mamusia dzisiaj jest wyspana i rześka, jak skowronek

A teraz lecę nadrabiać
No to piekna nocka widzę i u Was
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:17   #3918
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
mi też 7-8kg, tzn sprzed ciąży to w sumie 1 kg mi został ale byłabym zadowolona żeby mi waga dobiła do 55
Mi koło 2 kg do wagi z przed ciąży ale nie chcę na tym poprzestać. Ciało się zmienia i na pewno nie wyglądam tak jak wtedy. Bluzki małe, spodnie małe. W ogóle cała jestem "obwiśnięta" dlatego marzę o aerobiku.

Edit : 3 kilo Chyba mój mózg nie dopuszcza do siebie tej cyfry i napisało mi się inaczej

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-09-23 o 13:23
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:17   #3919
meszsares
Zadomowienie

dziubek - troszke spieszy sie twojemu Szymusiowi, ale trudno - na to nic nie poradzisz, sila go przytrzymywac nie bedziesz przeciez...
Widzialam kiedys czteromiesieczniaka ladnie samodzielnie bez trzymanki siedzacego na kolanach u mamusi no i coz.. - nie zdolala go powstrzymac.
Poprostu niech czesciej siedzi w lezaczku-bujaczku, nie bedzie mu sie tak nudzic jak w pozycji lezacej i moze wtedy nie bedzie probowal sie podnosic??
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:26   #3920
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej Mamusie i Maluszki

u nas dziś męcząca noc od 19.40 do pólnocy Jaś nie mógł spać, co zasnął to sie wybudzał i przeraźliwie płakał. Zaczelismy stosowac kropelki colinox.
Dziś też bidulek marudny.
o 15 przyjdzie nasz pediatra zobaczymy może coś uradzi
Stary 2011-09-23, 13:27   #3921
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Crazy jeszcze się nie dowlekłam do gina po połogu, i narazie się nie zabezpieczaliśmy. Trzeba o czymś pomyśleć. (my nigdy się niczym nie zabezpieczaliśmy-metody naturalne i wpadki przez tyle lat nie było, ale teraz się boję.)
Ja po cesarce to nie zdam się na "naturalną ruletkę", bo to może skończyć się katastrofą. Jak chcieliśmy w ciąże zajść to odstawiliśmy gumki, zaczynałam od obserwacji, ale bez mierzenia temperatury i za nic nie mogłam zajść. Dopiero z termometrem się udało, ale po drodze okazało się, że mam endometriozę i konieczna jest laparoskopia. Całość dała efekty. Do naturalnych metod potrzebny jest regularny tryb życia i minimum 6 godzin snu, a z małym dzieckiem nie wyobrażam tego sobie. Poza tym z moją endo to niczego nie mogę być pewna. Podsumowując, nie widzę u siebie metod naturalnych.

Cytat:
Wiesz co, ale właśnie tak się robi! Konsultowałąm to ze znajomym lekarzem i potwierdził, że wit. D przyspieszyłaby proces kostnienia i zrastania tego ciemiączka a to byłoby złe, bo mogłoby zaburzyć rozrost mózgu. Oczywiście mogłoby nie znaczy że by zaburzyło, ale my nie dajemy
Brumek, ale wit D wpływa nie tylko na ciemiączko, nie boisz się krzywicy? W Europie choroba ta już praktycznie nie występuje m.in. dzięki profilaktyce witaminy D (wyjątek Wielka Brytania). Jeśli nie podajecie wit D to przynajmniej musicie małego dużo na słonko wystawiać.

Cytat:
\Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Kochana mogę jedynie powiedzieć, że dobrze się stało, że wada została tak wcześnie wykryta. Wcześnie zaczniecie rehabilitację, to będzie dobrze. Wynik badania może się jeszcze lekko zmienić, bo badanie słuchu zależy od stanu zdrowia, np kataru, czystości przewodu słuchowego itd. Lekarz z pewnością sprawdzi przewody słuchowe i jeśli były by zanieczyszczone to wyczyści i zleci kolejne badanie.
Ja byłam dzisiaj z moją małą na badaniach słuchu, bo mała jest teoretycznie obciążona przez moją wadę, ale u nas póki co wyszło ok.

Cytat:
KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE.
Gratulacje!!!!

Cytat:
Jak to jak? SEKSOWNIE!!!
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:31   #3922
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczyny chciałam wystawić na allegro neutralny komentarz za transakcję ( napisałam w nim, że nie polecam allegrowicza itp. ), a przypadkiem wystawiłam pozytywny. Da się to jakoś zmienić?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:34   #3923
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Biore się za siebie bo nie moge na siebie patrzeć w lustrze... popijam czerwoną herbatę, jeszcze musze sobie błonnik kupic... kiedy mozna zaczął ćwiczyc po cc? najchętniej to juz bym wróciła do mojego hula hop
Misio zasnął w huśtawce, ide się zabrać szybko za robote
Ja też po cc i moja gin na wizycie popołogowej (6 tygodni po cc) powiedziała, że mogę już 20-30 brzuszków dziennie ćwiczyć i ewentualnie mogłabym się zapisać na jakiś lightowy aerobik, ale takiego to ja nie znam. Pozwoliła mi też na basen chodzić (wczoraj kupiłam nowy strój) i stwierdziła, że po takim rozruchu to za 2,5 miesiąca mogę ruszyć na normalny fitness.
Stary 2011-09-23, 13:35   #3924
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
No to piekna nocka widzę i u Was
Nooo

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brumek, ale wit D wpływa nie tylko na ciemiączko, nie boisz się krzywicy? W Europie choroba ta już praktycznie nie występuje m.in. dzięki profilaktyce witaminy D (wyjątek Wielka Brytania). Jeśli nie podajecie wit D to przynajmniej musicie małego dużo na słonko wystawiać.
Wierz mi że zdecydowanie ważniejsze jest w tym momencie obserwowanie ciemiączka. I takie są zalecenia przy tego typu przypadkach, że się albo odstawia albo ogranicza witaminę D
Stary 2011-09-23, 13:37   #3925
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Wierz mi że zdecydowanie ważniejsze jest w tym momencie obserwowanie ciemiączka. I takie są zalecenia przy tego typu przypadkach, że się albo odstawia albo ogranicza witaminę D
Tak się pytam, nam pediatra właśnie mówił o krzywicy w kontekście witaminy D, więc byłam ciekawa jak to się ma do takich przypadków jak wy.
Stary 2011-09-23, 13:43   #3926
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
co polecisz na wzmocnienie zębów? Ja mam niestety z natury chyba słabe, a przy karmieniu dodatkowo lecą...
ja smaruje TOOTH MOUSSE-m z firmy GC

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Carmelka mam pytanie :
a warto inwestować w szczoteczki elektryczne??
czy nie ma co przepłacać
pewnie ze warto, ja zwykła szczotka juz chyba myc zebów nie potrafie

Kolina, Ellika trzymam kciuki za Wasze maluszki!!!

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Tak się pytam, nam pediatra właśnie mówił o krzywicy w kontekście witaminy D, więc byłam ciekawa jak to się ma do takich przypadków jak wy.
My też nie podajemy vit D ze wzgledu na nereczki.

Jak mieszkalismy w Irlandii to tam żaden niemowlak nie dostawał D. Dziewcyny z UK, a jak jest u Was???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:45   #3927
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Moje "genialne" dziecko zaczęło się podnosić a to o wiele za wcześnie !!!!!!!!!!! macie jakieś doświadczenia w tym temacie???? bo niby mówią, że jak samo tak robi to nie przeszkadzać tyle że utrudniać mu to kładąc na płask ale mój dzieć za długo na płask nie wytrzyma no i ze względu na ulewanie mamy go trzymać pod kątem od podłoża
mam dość...
A jak z bioderkami u was? Jeśli badanie wyszło dobrze, to możesz być spokojniejsza. Jeśli mieliście jakiś lekki problem to zalecane jest powstrzymywanie dziecka tak długo jak się da.
Stary 2011-09-23, 13:46   #3928
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
a wczoraj chyba umkneło;
Moje "genialne" dziecko zaczęło się podnosić a to o wiele za wcześnie !!!!!!!!!!! macie jakieś doświadczenia w tym temacie???? bo niby mówią, że jak samo tak robi to nie przeszkadzać tyle że utrudniać mu to kładąc na płask ale mój dzieć za długo na płask nie wytrzyma no i ze względu na ulewanie mamy go trzymać pod kątem od podłoża
mam dość...
Dużo zdrówka dla męża.
A ze wstawaniem hmm troszke za wcześnie, ale tak jak dziewczyny piszą siłą przecież nie będziesz przetrzymywać...

Cytat:
Drżenie nóżek i brody - u nas zdarza sie już sporadycznie, ale było nawet kilka razy dziennie, pediatra stwierdziła, ze to niewykształcony uklad nerwowy i samo minie
U nas właśnie samo minelo
Także karolineee nie przejmuj się

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej Mamusie i Maluszki

u nas dziś męcząca noc od 19.40 do pólnocy Jaś nie mógł spać, co zasnął to sie wybudzał i przeraźliwie płakał. Zaczelismy stosowac kropelki colinox.
Dziś też bidulek marudny.
o 15 przyjdzie nasz pediatra zobaczymy może coś uradzi
Ojj chyba kolki Was dopadły
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:46   #3929
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
I taki mokry sobie leży ?
moja jak nawali to aż pampers jej spada
od 3 miesiąca ?
Mój w nocy koopy nie robi a że mokry to co ? on nie protestuje
3 w sensie trójki.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:51   #3930
iustyna1
Wtajemniczenie

Ej no co z tym testem ciążowym? Czekam na wyniki, mamy już pierwszą mamusię z drugą fasolką, czy nie?

Moja mała właśnie sobie spała w łóżeczku, kiedy usłyszałam straszny krzyk. Lecę do łózeczka, patrzę a ta mała łobuzica sobie przez sen włosy wyrwała i dlatego płakała .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości