|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
BAN stały
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Padłam
Przyprowadziłam Szymona z przystanku(z Izą),Krystian spał. Szymon taki padnięty-robił w szkole sałatkę,że wchodzę do pokoju a on śpi na podłodze w kurtce. Krystian wykorzystujac okazję,grzebnał Mu w plecaku i gwizdnął jogurt(widział rano jak mu pakowałam). Iza leży i śpiewa żółwiowi z serduszkiem piosenkę Kot we Izy łóżeczku bo Ją wcześniej usypiał i sam padł. |
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-09-23 o 14:00 |
|
|
|
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela u nas na temat wit D nic nie mówili. Nie bylo zalecenia podawac. W sumie ja karmie większość MM wiec tam jest. Mam nadzieje ze to wystarczy, jak myślicie? Witamine K dostała w zastrzyku z godzinę po urodzeniu.
Dostaliśmy Dzis pisemko z data wyznaczonej wizyty na USG bioderek. Idziemy 14 października. Mojej Wiki tez brodka czasami drży. |
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- to prawda. my u malego mielismy ograniczone podawanie D co trzy dni po jednej dawce bo ciemiączko za szybko kostniało. krzywicy u niego brak |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=beata_1988;29578255
moją też podrażniają chusteczki pampersa i przemywamy na mokro wacikiem i wodą ale czasem jak już muszę chusteczkami przemyć to przepłukuje je ciepłą wodą i jest już ok ![]() [/QUOTE] ja teraz używam chusteczek nivea baby soft&cream ... i są rewelacyjne i Maksa nie uczulają Cytat:
|
|
|
|
|
#3936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
#3937 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Naucz mnie hula hop ) Kiedyś umiałam, ale to daaaawno i już nie pamiętam nic, a mojej talii bardzo by się przydało Cytat:
Cytat:
![]() A co do wstawania to nie wiem, gdzieś czytałam że dziecko w swoim tempie wszystko robi, jeśli tylko wstaje samo, a nie jest podnoszone to nic w tym złego, widocznie jest na to gotowe.. Cytat:
![]() Cytat:
dziękuję Cytat:
|
|
|
#3938 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w prawdzie w swoje spodnie wchodze już pare tyg, ale kształt moich bioder pozostawia jeszcze wiele do życzenia... plus ten obwisły brzuszek... nie wspomnę że moje cycki zmniejszyły się chyba o 2 rozmiary... wszystkie staniki do wymiany![]() Zobaczymy czy to moje picie herbatki cos da ![]() Ja siebie tez nie nawet gumke 5 razy sprawdzam zawsze![]() Cytat:
musze spróbować brzuszkiCytat:
Cytat:
Cytat:
ale po troche po troche i już kręciłam 20min ale zaszłam w ciąże i trzeba było przerwać. A kupiłam sobie jakieś najtańsze http://allegro.pl/odchudzajace-kolo-...798876212.html To sam plastik - lekkie bardzo... nasypałam piasku, pokleiłam taśmą i jest dużo lepiej się kręci takim ciężkim - ale nie za bardzo bo mozna się siniaków nabawić... już nie mogę sobie doczekać aż sobie pokręce![]() Mój Misio przez sen mamla pieluche tetrową.... ![]() Jutro wizyta u Neurologa moja oczywiście, nie Lilki na szczęście... i robię listę do drogerii, muszę zainwestować w kosmetyki do ciała, bo wyglądam jak flak!A właśnie, jak któraś używa podkładu LOREAL TRUE MATCH to w Naturze jest po 39zł! W rossmanie chusteczki Pampers zielone i Nivea pure&fresh w promocji! |
|||||
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sciągłam kod z rossnetu i chyba nie kupie chusteczek pampers 4x62szt za 17,49zł. Nie mam jak sie dostać do rossmana
|
#3940 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj moj Skarbek konczy miesiac, jestem z niej dumna
![]() witam. Ellika Kolina trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki, bedzie dobrze. Brunetko ja zauwazylam, ze Cie nie ma, wczoraj myslalam o Tobie, ale nic nie napisalam, bo ostatnio wiecej czytam niz sie udzielam-nie lubie pisac z komorki. Musze skonsultowac zazywanie witaminy D z pediatra, Malwinka ma ciemiaczko przodujace 0,5x0,5. |
|
|
|
#3941 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a czy jakoś specjalnie dbalaś o to, żeby mleczko nie zanikało? W sensie - piłaś jakieś herbatki, karmi ?![]() Ooo! Bródka u nas też drży, ale zawsze wtedy, jak Maja płacze, tak jakby chciała podkreślić, jak bardzo jej źle ![]() |
|||
|
|
|
#3942 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety nie wiem co dalej...powoli wdrażam sie w temat. Myślę ze koniecznie trzeba poznać przyczynę niedosłuchu. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jak byłam mała to na wszystkim potrafiłam kręcić hula-hopem (szyi, rękach, nogach, tali ). Myślałam, że to jak jazda na rowerze i tego się nie zapomina. No i hula-hop wylądowało za szafą Mąż się ze mnie śmiał, że sierota jestem, że to na pewno nie jest takie trudne. Sam spróbował i jemu też się nie udało .
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki brunetce upolowałam a lumpku sukienkę na wesele
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
Cześć moje kochane mamusie i ich kochane maleństwa
Daaaaaaaaaaawno mnie nie bylo wybaczcie ![]() U nas wszzystko dobrze za nami szczepienie (ja wyrodna matka zaszczepilam dziecko bezplatna szcepionka) oczuwiscie zostalam zjechana za to przez pielegniarki i doktorke bo oczywiscie platne lepsze ;/ .. Dziś mija tydzien od szczepienia jest super maly slicznie to zniosl zero goraczki itd.własnie sobie słodko spi ![]() Tydzień temu maluszek wazył już 3730 ![]() Wczoraj bylam u ginekologa na kontroli i wszystko jest super badanie wogóle nie bolało Doktorek powiedział ze wszystko slicznie sie wygoiło nawet nie popekałam w srodku Dostałam tabletki ![]() I wczoraj byla pierwsza proba wspolzycia ![]() i jest super ![]() pozdrawiam
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-09-23 o 15:29 |
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sexy ![]() A my po spacerku, ale że Tymon się nie obudził po powrocie, to go wystawiłam na balkon i dalej chłopak spaceruje
|
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
Zmalowana sliczna sukienka. Ile zaplacilas za to cudenko?
|
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale świetna, Wy to tam macie fajne lumpki i komisy
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
15 zł
![]() ![]() iustyna to wpadaj do nas na zakupowe szaleństwo )---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Dziewczyny Moj Pszczoła je Bebilon Comfort, czy mogę mu już powoli wprowadzać zwykły Bebilon ? ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-09-23 o 15:54 |
|
|
|
#3955 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziękuje za odpowiedzi, może faktycznie na niego juz pora (zawsze wychodzi przed orkiestrę i straszy mamę ) sama mu nie pomagam wręcz utrudniam kładąc na płaskim ale jemu to nie przeszkadza , leżąc też próbuje łobuz mały ![]() Cytat:
oczywiście nie za darmo ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#3956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pampers 4szt za 17,49zł ale z kodem, a nivea 2 paczki za 9.99zł bez kodu ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Ciekawe jak tam Scio
|
||
|
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Pochwalę się dostałam dziś przesyłkę z kosmetykami do higieny intymnej Baifem - była tu w dziale konkursy ankieta do wypełnienia
. Ja generalnie to w żadnych konkursach nie wygrywam, takie mam szczęście, (ale pocieszam się, że za to w miłości mi się wiedzie), a tu taka niespodzianka. No, ale to nie był prawdziwy konkurs, tylko ankieta i losowanie .
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super i za 15 zł ja też taką chcę
|
|
|
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piasek do środka i dawaj... ale nie udało mi się nigdy więcej niż kilka razy okręcić... a jak byłam mała to tak fajnie szło ![]() bardzo ładna! Cytat:
Siąść jeszcze nie siądzie, ale wzmacnia sobie mięśnie w ten sposób ![]() Mój dzieć to wie jak się zachować w towarzystwie poszłam odwiedzić w pracy koleżanki, to cały czas był taki grzeczniutki, uśmiechał się do nich, zaczął przysypiać, wszyscy wychwalili jaki to on spokojny i grzeczny, a jak wróciliśmy do domu to się opcja grzeczności zacięła ![]() Choć nie powiem, teraz śpi ładnie w wózeczku koło domu Kupiłam sobie internetowy kurs językowy, siadam od dziś godzinę dziennie... mam nadzieję że mi się uda i moja silna wola to wytrzyma A w ogóle to muszę zapisać się na taki stacjonarny kurs egzaminacyjny...trochę się boję jak sobie poradzę, ale nawet moja mama mnie namawia bo mówi że ile da radę to mi pomoże, żebym szła... Do tej pory języka się uczyłam a jakoś nie pomyślałam nigdy o certyfikacie
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie potrafiła się tak zmobilizować w domu Zawsze coś ciekawszego miałabym do roboty
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Maja płakała tak, jak jeszcze nigdy w ciągu całego swojego półtora miesięcznego żywota
ja płakałam razem z nią - swoją drogą myślałam, że będę twardsza 
i żebym próbowała małą karmić bez, ale ja przecież próbowałam!!!! I ona nie chce!!! Przecież nie robię tego bo takie mam "widzimisię" 

a ja myslalam, ze tylko pracodawcy uwazaja, ze opieka nad dzieckiem obniza poziom inteligencji i wiedzy u kobiet...

czy Wasze dzieci też tak mają??? Mamy obserwować, czy się nasila (ja zauważyłam ten odruch może ze 2 razy), jeśli tak - wypisała nam na wszelki wypadek skierowanie do neurologa 

Zakończone: 2

Musi być dobrze, musi!!!!!!

ja też taką chcę