|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Karolinka przepraszam ze pytam ale rozumiem, ze dolaczylas do nas jako oczekujaca mamusia?
Bo chyba przegapilam Twoje pierwsze posty. Ale widze tez, ze masz duzo wiedze nt porodow etc i zastanawiam sie czy na co dzien masz z nimi cos wspolnego
|
|
|
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Paula odmowic PEPSI????????????
Ja nie pamietam w swim zyciu dnia BEZ pepsi!
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
Ja pepsi jakoś nie lubię zbytnio, wiem dziwadło ze mnie
![]() Wiecie co? następną wizytę mam w ukończonym 37tc a właściwie już 38-ym. A myślałam, że po 30tc wizyty są co 2tygodnie... |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
gora u mnie spacerowka podwojna w gre nie wchodzi, nie zniose i nie wniose jej z 1 i na 1 pietro sama, wic ze spacerami musialabym czekac na meza...odpada.
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
z napoi typu cola/pepsi to czasem wypiję, ale TYLKO ze szklanej butelki 0,2
smaka mi narobiłyście i nie wiem czy dzisiaj wracając z pracy sobie nie wstąpię na buteleczkę
|
|
|
|
#3156 |
|
Raczkowanie
|
Ja pamiętam w szpiatlu po urodzeniu Matiego
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy kolejna wizyte mi wpisze na 40tc skoro tak sie upiera na te 4tyg odstepu Pepsi... lubie ale moge zyc bez bardziej mi teskno za surowym mieskiem |
|
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
Tottie, ja jestem tego samgeo zdania, juz teraz pozwalam TZ podejmowac duzo decyzji dot. zakupow dla dziecka, czasami wiem, ze zle wybiera, ale coz, czlowiek uczy sie na bledach. Nie chce go odganiac od dziecka, bo niby ja umiem sie lepiej dzieckiem zajac. Niech on tez sie udziela, tym bardziej, ze widze ze chce. A ja nie chce sytuacji, ze na koncu dziecko bedzie chcialo tylko do mnie a ja przez to nie bede mogla wyjsc np. na uczelnie. Niech on się zajmuje jak umie, moze dziecko bedzie w brudnym spioszku czasami i skarpetkach nie do pary, ale krzywda mu sie nie stanie jak bedzie pod opieka tatusia. I beda mieli lepszy kontakt.
Ja tez skonczylam studia po ktorych nie mam NIC!!!! Tak bardzo na nie chcialam isc a na 3 roku sobie uswiadomilam ze to byl blad i porazka. Ale je skonczylam. W miedzyczasie pracowalam i robilam kursy, wiec na rynku pracy odnalazlam sie bez problemu. W sumie teraz to jakie studia sie konczy nie ma znaczenia, wazne co sie sobą reprezentuje i jakie sie ma doświadczenie. Np. Znam kilka osób które nie mają wyższego, ale maja super pracę bo to co robią to ich pasja i są specjalistami w tym co robią. Nawet jesli nie maja studiów ukończonych. Darusia, no wlasnie podejcie Twojego TZ jest wspaniale! Muffinko, zapraszam do mnie, ja nie lubie prasowac, zawsze zostawiam sobie pranie wyschniete na pozniej, a pozniej placze jak sie trzy pralki uzbieraja. Goldika, a moze to nie od podpaski, tylko tak juz po prostu spuchla? Ja mam wrazenie, ze jestem spuchnieta jakos troche tam....ale jak to dojrzec? Musze sie dzis zapytac TZ ![]() Jesli chodzi o myszki w domu, to ja polecam moje kotki Uwielbiaja polować i są nauczone siedziec w domku, wiec moge je wypozyczyc za miskę dobrego kociego jedzonka |
|
|
|
#3159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale słodkie jadłabym teraz tonami - apropos, zeżarłam 2 czekolady |
|
|
|
|
#3160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak narazie wozek stoi prz skrzynce na listy, no,ale jest mniejszy. Cytat:
Ale teraz mnie cos nalecialo na ten ''chemiczny'' smak .. a se kupie pozniej a co! Najwyzej wyleca mi te moje slabe zeby heheh ( Tz zawsze mowil mi , ze bedzie mnie kochal jak bede stara i brzydka, wiec szczerbata tez moge byc )---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Ja dokonczylam czekolade przed chwila- a pozniej bede plakac, ze kupa nie chce wyjsc...eh
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eeeej nooo... nie chce miec takiej wielkiej malej ![]() Mielismy kiedys myszki w domku nad jeziorkiem...
|
|
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
ja przed ciążą nie piłam pepsi i wogóle napojów gazowanych,ale w ciązy łapie mnie zachcianka i to tylko na pepsi zimno i taką mocno gazowaną
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
sozaa tz ma takie podejscie bo e tak sie wyraze od samego poczatku " mial pozwolenie na wszystko"
to on kupil 1 zestaw spiochow, pierwsza zabawke, pierwszy przewijal, ubieral, robil co chcial, zostawilam mu zuuuupelnie wolną ręke, wlasnie dlatego zeby czul sie jak tatus i zeby mieli z mala fajowski kontakt i maja na prawde super. Mielismy tez ciezkie chwile kiedys nawet myslalam zeby go zostawic, ale jak patrzylam na niego i mala to nie umialabym jej tego zrobic , bo dla niej to najwieksza krzywda by byla bo jak on wraca z pracy to nawet siku nie moze isc spokojnie bo stoi pod drzwiami i puka i taaaaataaaa, tata, ttaaatuuusss ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- a juz wiem ze jak on pojdzie z nia na zakupy to fortuna poleci wiec wtedy ide z nimi ![]() on nie zna ograniczenia, ja mowie mu nieraz "Michal nie w tej chwili, nie ma na to za bardzo" a on na to "nie ma? dla dziecka nie ma? nie ma rzeczy ktorej nie moze byc dla dziecka"
|
|
#3164 |
|
Wtajemniczenie
|
Goldika ja w takiej awaryjnej sytuacji stosuję maść Clotrimazolum gsk. Ja miałam kiedyś tak jak Ty, to się przeraziłam, bo miałam wary jak u murzyna
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- PEPSI |
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
pisalam wam kiedys ze nasza sytuacja finansowa byla tragiczna, ale jak np dpostal wyplate to nie przeszkadzalo mu to pchacza kupic za ponad 2 stwoy maluchowi, to jest slodkie tak na prawde bo mala zawsze miala wszystko czego potrzebowala , a ja szczerze mowiac lubie jak oni tak szaleja za soba
mam nadzieje ze z 2 tez bedzie mial kontakt, codziennie cos jej tam gada do brzucha, ale mowi ze po cichu zebym nie slyszala ![]() jak on to mowil "Pamiętaj kochanie ja jestem i awsze będę twoim rycerzem, a mamusia to zła smoczyca ziejąca na nas ogniem" ( np jak zrobili syf ze sie przejsc nie dalo)
|
|
#3166 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bić się trzeba będzie Cytat:
Albo w rożku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety nie mogę, a szkoda Cytat:
Goldika może to podrażnienie albo reakcja alergiczna. Spróbuj jeszcze tantum rosa, całkiem fajnie na takie rzeczy pomaga ![]() Proszę mi tu o czekoladach nie pisać, ja protestuję, cukrzycy nie mogą
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
ja pepsi uwielbiam jeszcze mocno zimną z lodem mniam
a ja właśnie kupiłam już chyba ostatnie rzeczy na allegro http://allegro.pl/nivea-baby-mleczko...825718576.html - 1szt http://allegro.pl/huggies-newborn-pi...825718563.html - 2szt http://allegro.pl/wielorazowe-majtki...825697541.html - 2szt. http://allegro.pl/paklanki-woreczki-...825696867.html - 2szt jak będzie się szło w gości http://allegro.pl/chusteczki-nawilza...825715975.html - 4szt http://allegro.pl/podklady-poporodow...825714652.html - 4szt. Tak się zastanawiam co jeszcze. A jutro malujemy pokój dla Olivci zmiana koncepcji delikatny róż
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
Elf ja też myślałam, że teraz to częściej te wizyty będę mieć.. We czwartek miałam czyli w 33/34tyg (zależy kto mi liczy..
, bo w necie w kalkulatorze mam 34, a u ginka leci 33), a następna wizyta 37/38 Jakoś tak
|
|
|
|
#3170 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiedzę mam sporą choć teoretyczną bo studiowałam i w zasadzie skończyłam położnictwo na AM ale nie pracuje w zawodzie pracuje w szkole jako pedagog a szpitale warszawskie głównie ginekologiczne znam z wielogodzinnych praktyk szpitalnych a ze jestem za zwolnieniu od kilku dni więc co jakiś czas się wtrącam do rozmowy
Edytowane przez karolinka_12 Czas edycji: 2011-09-30 o 15:53 |
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
no nic kobietki, ja ubieram malucha i spadamy , znowu wrocimy po 20 to wieczorkiem was doczytam , buziaki
|
|
#3172 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3173 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też myślałam o dżungli ale w końcu mąż uparł się jak dziecko na dinusie
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry, poczytam co naskrobałyście jak mnie nie było dziś ugotowałam krupnik-ale dumna jestem z siebie jeszcze barszcz czerwony ugotuję-bo buraki też bardzo dobre na zaparcia są
|
|
#3175 | |
|
Rozeznanie
|
Ja bym chciała zielono-grafitowy (podstawa wózka jest do wyboru - czerń lub grafit) tak aby teraz kolor pasował dla chłopca a za 2-3 lata jakby się trafiła dziewczynka to żeby też wóżeczke był pod nią. Mąż chce żółto-grafitowy i narazie walczymy o kolor wózka
Jutro mam zjazd więc odpada ale w poniedziałek (najpóźniej we wtorek) jedziemy po wózek ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
poza tym w mieście mam obie babcie więc w razie czego podjadą i pomogą Aha... na wszelki wypadek kupiłam wałeczki do łóżka aby zawsze kładł między nimi dzieciątko na boku jeśi nie będzie miał cierpliwosci nosić je po posiłku na tyle długo żeby poczekać aż dzidzi się odbije
|
|
|
#3176 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie popołudniowo... ja po obiadku, standardowo zaraz zasnę :P ale znow sie nie dam, bo jedynie dzieki temu przesypaim noc :P
ja tez kontynuuje naukę- ostatni rok wiec szkoda rezygnowac... bardziej wkurzam sie na promotorke, bo po 2 tyg potrafi odpisac w sprawie pracy... a ja czekam i czekam i moglabym juz pisac :/ ehhhhh na czas zjazdow małą zajmie się moja mama z M. a jak ona juz poleci sobie w siną dal, to wtedy mała bedzie na łasce M. i jego mamy, wiec cóż jakos trzeba sobie radzić... piękna pogoda wiec wybywam na spacer, po drodze zachaczając Maca bo naszło mnie na lody, wiec MUSZE zjeść
|
|
|
|
#3178 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Odebrałam dziś wyniki badań i są kiepskie. Mimo brania żelaza, nadal ma anemię, to by tłumaczyło, czemu jestem taka ospała i szybko się męczę ostatnio. Zaraz postaram się Was nadrobić. Goldika w weekend na hali targowej MT Polska przy Marsa 56c będą targii Zoo Expo, a podczas nich m.in. wystawa świnek rasowych http://www.zooexpo.com.pl/wydarzenia...-morskich.html Byłam dzisiaj przez chwilkę i widziałam jakieś łyse, kudłate itd. |
|
|
|
#3179 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodkie-mniam mniam...mam nutelle,ale walcze by jej nie ruszyć.zjadłam kawałek szarlotki.od wczoraj napiłabym sie kaw a nie chce mi się zrobić ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Karolinka 12-to który spital w wawie polecasz do poordu a który kategorycznie nie?w razie co to jesli nie na forum to na pw poprosze o inf ![]() ja mam 2 tytpy szpiytali to jak sie ogarne i zrobię sobie ta kawę to wyslę do Ciebie prywatna wiadomośc z pytaniem o nie-mogę?? ja nie kupuję żandego śpiworka tylko 2 kompety poscieli Elf-ty jeszcz CAŁĄ czekoladę czy tylko cząstki?bo jakoś nie wyobrazam sobie zjedznei 2-3 całych czekolad...
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-30 o 17:02 |
||
|
|
|
#3180 |
|
Zadomowienie
|
2 całe czekolady i żaden to powód do dumy
![]() jedną ciemną i jedną białą - znajoma przyniosła i nie oparłam się, nie mam hamulców... myślę czy nie przetrącić burakiem, bo nie chce stękać znowu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

Bo chyba przegapilam Twoje pierwsze posty. Ale widze tez, ze masz duzo wiedze nt porodow etc i zastanawiam sie czy na co dzien masz z nimi cos wspolnego

, bo w necie w kalkulatorze mam 34, a u ginka leci 33), a następna wizyta 37/38 Jakoś tak