Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1441 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 18:02   #43201
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
myszka2020 a sama kręciłaś odżywki z keratyną czy kupowałaś gotowe?

Właśnie tak sobie przypominam, że po jedwabiu też miałam takie piórka, a bardzo tego efektu nie lubię na moich kręciołkach.
Dodaję jakieś 10 kropel do jednorazowej porcji odżywki/maski

Cytat:
Napisane przez joanna871 Pokaż wiadomość
Hej jestem tu nowa ,podbijam do wątku mam niesforne suche loki,pielegnuje je i jest poprawa,ale jeszcze nie znalazlam nic takiego ekstra aby naprawde bylo sie czym pochwalic
Witamy
Czego używasz, opisz swoją pielęgnację i pokaż włoski

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość

Hmm Ja używam Garniera, ale rumiankowej odżywki i szamponu... nie wiem czy one są dobre dla kręconych?? Ja ich używam, bo jestem naturalną blondynką i naprawdę mi służą
Odżywka z tego co pamiętam ma chyba quaternium, więc niezgodna z CG, humektanty ma dalej w składzie, a co do szamponu - większość z nas myje albo odżywkami, albo delikatnymi dziecięcymi szamponami, albo metodą OMO.

Cytat:
Moje włosy dziś straaaasznie duży przeszły .

Myłam je aż 3 razy

Pierwszy raz szamponem i odżywką Johna Mastera, ale były takie przyklapnięte i nieestetyczne strąki
Drugi raz: Zmoczyłam je całe wodą i na nie żel aloesowy -efekt jak wyżej :|
Trzeci raz: Umyłam Kallosem, na to odżywka Isana z olejkiem Babassu na 3 minuty.

Moje włosy to kochają, chyba już nie będę nic zmieniać ani eksperymentować
To niech to będzie taki stały zestaw, a ja bym kombinowała z innymi odżywkami i maskami

Ale dziś senny dzień, leniuchujemy z TŻ-tem i cały czas spać się chce
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:07   #43202
ewcia1807
Zakorzenienie

To niech to będzie taki stały zestaw, a ja bym kombinowała z innymi odżywkami i maskami

. Jutro zamierzam kupić wychwalaną odżywkę Garniera z olejkiem (?) karite , oczywiście dokupię Isanę na zapas, skoro jest na przecenie

Kurcze, zamówiłabym tą keratynę, ale nie opłaca mi się, bo przesyłka będzie droższa od zakupów

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:26   #43203
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

. Jutro zamierzam kupić wychwalaną odżywkę Garniera z olejkiem (?) karite , oczywiście dokupię Isanę na zapas, skoro jest na przecenie

Kurcze, zamówiłabym tą keratynę, ale nie opłaca mi się, bo przesyłka będzie droższa od zakupów
Jeszcze tyle innych smakowitych rzeczy do włosków jest na mazidłach choćby, panthenol, mleczko migdałowe, owsiane i winogronowe no i oleje - szczególnie orzech laskowy i włoski
Stary 2011-10-02, 18:31   #43204
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Musze przemyśleć sprawę, bo w końcu jest forum wymiankowe, na którym wiesza się wątek i to sobie funkcjonuje bez zarzutu.
Bez specjalnego pozwolenia, ale zgodnie z regulaminem można założyć taki wątek właśnie tam. Byłyby wszystkie wymianki kręconowłosowe itp.
Ale zanim cokolwiek, radzę przeczytać regulamin (zabrania dogadywania się na PW...)

Co masz konkretnie na myśli, pisząc, ze Ci służą?
Będę nadrabiać nieco później, więc możliwe, ze znajdę więcej informajci o Twojej pielęgnajci i włosach.
Lata temu używałam Garniera rumiankowego (a może to był Ultra Doux ) i kolor był ok, za to włosy... nie bez kozery nazywano mnie szopą

W zasadzie to wpadłam, by nadać kilka słów na nowo zakupiony żel aloesowy. Hmm... Użyłam go na suche do reanimacji (myłam w czwartek wieczorem, więc rano miałam suszę) i średnio to widzę...
Teraz dołożyłam sporo do Pilowaxa Aloesowego (jako myjadło i odżywka jednocześnie, bo wcześniej był olej z orzechów włoskich) i czekam na efekty.
Jedno wiem na pewno - cuchnie jak mydło z babcinej szuflady. Analizę zrobię później. Teraz nazwa: Aloe Vera Relaxfit Gel firmy Virde (produkcja czeska). Aloes jest 4, po nim pantenol... Ale ten zapach
No chodzi mi głównie o kolor włosów, ale nie mam po nim ani trochę szopy, wręcz przeciwnie, są gładkie i miłe w dotyku... Kiedyś używałam timoteja rumiankowego, ale właśnie po nim miałam szopę i to jeszcze kręconą to była masakra... dosłownie włosy stały mi poziomo ... musiała bym narysować i link wysłać:P

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Dodaję jakieś 10 kropel do jednorazowej porcji odżywki/maski

Witamy
Czego używasz, opisz swoją pielęgnację i pokaż włoski

Odżywka z tego co pamiętam ma chyba quaternium, więc niezgodna z CG, humektanty ma dalej w składzie, a co do szamponu - większość z nas myje albo odżywkami, albo delikatnymi dziecięcymi szamponami, albo metodą OMO.

a możesz coś powiedzieć na temat tych metod?? Ja kiedyś myłam też odżywką, ale nic mi to nie dawało kompletnie... może coś źle robiłam... ale niby wedle porad itd... nie wiem...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:38   #43205
nusia114
Zadomowienie

Cytat:

coo? Isana na przecenie?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:49   #43206
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
paulownia, możesz coś napisać o tej odżywce NatuVive?
Szwecka firma, tak? Coś w internecie znalazłam, chyba właśnie to
W jakiej cenie jest?
Jak użyjesz to napisz jakie wrażenia
Odzywki sa dwie, jak wspomnialam, jedna z granatem i jedwabiem, druga z olejem jojoba i ekstraktem z papai...uzywalam granatowej i jest dobra, ladnie nawilza. Kosztuja obie 70 koron(ok. 35zl). Nie ma jednak sensu przeliczac na zlotowki tych cen, dla mnie przy tutejszych zarobkach 70 koron to tak jak dla Was kupic odzywke za 8 zlotych. Bez mrugniecia okiem wymienilabym ja za Bingo.
Cytat:

Ciekawią mnie te odżywki NatuVive, chyba nie ma składów na analizowym, a szkoda.
Chyba syrenka analizowala ta granatowo-jedwabna - poszukam i sprobuje zalaczyc link.

Cytat:
Musze przemyśleć sprawę, bo w końcu jest forum wymiankowe, na którym wiesza się wątek i to sobie funkcjonuje bez zarzutu.
Bez specjalnego pozwolenia, ale zgodnie z regulaminem można założyć taki wątek właśnie tam. Byłyby wszystkie wymianki kręconowłosowe itp.
Ale zanim cokolwiek, radzę przeczytać regulamin (zabrania dogadywania się na PW...)
Jak najbardziej, chce byc w zgodzie z wszelkimi przepisami nic nie uskutecznie bez zgody matki przelozonej.
Mam dylemat, dziewczyny - mam na oku jedna odzywke, ma keratyne hydrolizowana dosc wysoko w skladzie, chyba na trzecim miejscu, ale niestety ma tez quaternium 80 i ze dwa silikony, jeden cykliczny. Nie wiem czy wziac czy nie... jako kuracje proteinowa z raz w tygodniu, a SLS i tak idzie raz na miesiac. Jestem w kropce.
Wiem, obiecalam sobie juz wiecej nie kupowac, ale kobieta zmienna jest. A jeszcze kreconowlosa....
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 18:49   #43207
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
coo? Isana na przecenie?
Noooo !

Od piątku trwa promocja-3,99

Stary 2011-10-02, 18:50   #43208
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

a możesz coś powiedzieć na temat tych metod?? Ja kiedyś myłam też odżywką, ale nic mi to nie dawało kompletnie... może coś źle robiłam... ale niby wedle porad itd... nie wiem...
Tu masz o OMO --> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...01&postcount=5

A tu cały wątek o myciu odżywką --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=267906

Jest tego trochę, ale warto się zgłębić w temat, bo agresywne szampony z SLS czy SLES wysuszają loczki, które i tak już z natury są dość suche.

paulownia
- ja bym brała, sama mam chyba 2 odżywki z silikonami, używam co jakiś czas, i tak raz na miesiąc jest SLES, więc nie powinno być problemu

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-10-02 o 18:52
Stary 2011-10-02, 18:56   #43209
paulownia
Zakorzenienie

Sprostowanie - to nie syrenka tylko jumatt analizowala. Mam nadzieje ze link zadziala.
Odzywke jutro sobie kupie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post29335732
Stary 2011-10-02, 19:02   #43210
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
coo? Isana na przecenie?
Też kupiłam sobie właśnie tego garniera no a jako odżywkę będę używać maseczki z żółtka, zobaczymy co z tego wyjdzie

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Tu masz o OMO --> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...01&postcount=5

A tu cały wątek o myciu odżywką --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=267906

Jest tego trochę, ale warto się zgłębić w temat, bo agresywne szampony z SLS czy SLES wysuszają loczki, które i tak już z natury są dość suche.

paulownia
- ja bym brała, sama mam chyba 2 odżywki z silikonami, używam co jakiś czas, i tak raz na miesiąc jest SLES, więc nie powinno być problemu
Dzięki, zobaczę na pewno...
Stary 2011-10-02, 19:04   #43211
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Noooo !

Od piątku trwa promocja-3,99
to jutro też biegnę po zapas

Pracuję nad sobą
Stary 2011-10-02, 19:10   #43212
ewcia1807
Zakorzenienie

Jutro wybieram się na zakupy i czuję, że tyle kasy stracę , że .
I następne zakupy dopiero za 2 miesiące

Stary 2011-10-02, 19:37   #43213
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
No chodzi mi głównie o kolor włosów, ale nie mam po nim ani trochę szopy, wręcz przeciwnie, są gładkie i miłe w dotyku... Kiedyś używałam timoteja rumiankowego, ale właśnie po nim miałam szopę i to jeszcze kręconą to była masakra... dosłownie włosy stały mi poziomo ... musiała bym narysować i link wysłać:P
Wyobrażam sobie
Nie masz linku do tego Garniera? Z tego, co pamiętam, te poza awokado i karite nie były zgodne z cg, ale nie wiem, jakie masz oczekiwania co do kosmetyków i włosów...
Cytat:
Mogłaś mieć niewłaściwą odżywkę.
Ostatnio - a w myciu odżywką mogę już uznać się za weterankę - wymieniłam moją Mrs. Potters aloesową na arnikową. Niby skład identyczny, niby tylko różnica w ekstraktach, ale różnica diametralna. Mamy więc różnicę w stężeniach. Włosy są lekko po niej spiórkowane, jest więc lżejsza od aloesowej. Dla mnie jest lżejsza. Cóż, więcej nie kupię
Możliwe zatem, że to myjadło, które stosowałaś, nie pasowało i Tobie i włosom.

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Jak najbardziej, chce byc w zgodzie z wszelkimi przepisami nic nie uskutecznie bez zgody matki przelozonej
przykładna Zakręcona Wizażanka
Cytat:
Mam dylemat, dziewczyny - mam na oku jedna odzywke, ma keratyne hydrolizowana dosc wysoko w skladzie, chyba na trzecim miejscu, ale niestety ma tez quaternium 80 i ze dwa silikony, jeden cykliczny. Nie wiem czy wziac czy nie... jako kuracje proteinowa z raz w tygodniu, a SLS i tak idzie raz na miesiac. Jestem w kropce.
Wiem, obiecalam sobie juz wiecej nie kupowac, ale kobieta zmienna jest. A jeszcze kreconowlosa....
dobre! Będę powtarzać TŻowi
Q-80 to też silikon, ale do protein przyda się zabezpieczenie. W końcu silikon też emolientem jest... Weź i rób kurację, ale pamiętaj, ze słońca coraz mniej, za to walczyć będziemy z ucieczką wody - byle nie przedobrzyc z proteinami

A my sie suszymy.
W ramach back to the roots Joanna Naturia lniana I w lodówce żel lniany, ale oczywiście zapomniałam, że wczoraj upichciłam
Włosy w dotyku miękkie po Pilowaxie aloesowym, nie wiem, jak to jutro się zaprezentuje

Edit: dobrze, że zajrzałam na analizowy - juz robiłam ten żel aloesowy, którego dziś używałam. Analiza Już wiem, czemu go tak czuć babcinym mydłem...

Tymczasem życzę przyjmnego wieczoru. Wybieram baterię prysznicową

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-10-02 o 19:55
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 20:05   #43214
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Jutro wybieram się na zakupy i czuję, że tyle kasy stracę , że .
I następne zakupy dopiero za 2 miesiące
Ja też wybieram się na zakupy i niestety mój portfel trochę na tym ucierpi, no ale, czego się nie robi dla włosów

Pracuję nad sobą
Stary 2011-10-02, 20:19   #43215
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Wyobrażam sobie
Nie masz linku do tego Garniera? Z tego, co pamiętam, te poza awokado i karite nie były zgodne z cg, ale nie wiem, jakie masz oczekiwania co do kosmetyków i włosów...
Mogłaś mieć niewłaściwą odżywkę.
Ostatnio - a w myciu odżywką mogę już uznać się za weterankę - wymieniłam moją Mrs. Potters aloesową na arnikową. Niby skład identyczny, niby tylko różnica w ekstraktach, ale różnica diametralna. Mamy więc różnicę w stężeniach. Włosy są lekko po niej spiórkowane, jest więc lżejsza od aloesowej. Dla mnie jest lżejsza. Cóż, więcej nie kupię
Możliwe zatem, że to myjadło, które stosowałaś, nie pasowało i Tobie i włosom.
http://lula.pl/lula/1,95647,7948680,...i_Garnier.html
Rumianek i miód kwiatowy.
Kiedy myłam włosy odżywką stosowałam taką z rosmana polecaną własnie na którymś z forów na wizażu... ale jak widać często co innym służy mi nie służy i odwrotnie;/ Mam jakieś nietypowe włosy:P
A więc co do oczekiwać to chciała bym żeby moje włosy kręciły się jak kiedyś... teraz są gładkie i błyszczące, ale za to całkiem proste... nie wiem skąd ta zmiana... mówią ludzie, że może przez hormony czy coś... ale jako nastolatka miałam kręcone i bardzo suche a teraz są raczej normalne ze skłonnością do przesuszania i proste...
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ltra-doux.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-kwiatowy.html
recenzje na wizażu.

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2011-10-02 o 20:46
Stary 2011-10-02, 21:43   #43216
Kall
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Kall, a ostatnie zdjęcia były po cięciu czy przed? Jeśli przed, to poka aktualne!
Zdjęcia sprzed cięcia. Jutro wrzucę aktualne. Podłamana trochę jestem, bo włosy ledwo do szczęki sięgają.

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
dziękuję wszystkim za dobre słowo, chyba dam radę z nimi jakoś, mimo wszystko fajnie się ułożyły
dzisiaj cały dzień poza domem, nie miałam czasu o nich myśleć i się przejmować nawet (umyję i zaraz Was doczytam dalej )
Śliczne włosy, a cięcie dobre! Głowa do góry, bo nie jest źle

Ja od wczoraj mogę powiedzieć jedno: Kocham żel lniany! W piątek wieczorem zrobiłam, wczoraj pierwszy raz na włosy nałożyłam. Zero puchu i pięknie nawilżone włosy. Dzisiaj rano szybka reanimacja Joanną i miałam spiralki nawet Sprawdziłam też, jak kokos działa na moje włosy. Nie były przesuszone, chociaż miałam wrażenie, że źle działa na skręt. Dokończę opakowanie i spróbuję z innym olejem.
Kall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:47   #43217
Himee
Raczkowanie

Cytat:
Ja też wybieram się na zakupy i niestety mój portfel trochę na tym ucierpi, no ale, czego się nie robi dla włosów
Ja juro po szkole idę do zrewidować nowo otwarty Rossman, przy okazji kupić kończące się kosmetyki z czego 90% to kosmetyki do włosów
Dzisiaj sprawdziłam, że Isana ma na 3pozycji glicerynę, więc jestem ciekawa, czy uda sie znaleźć jej (lepszy) zamiennik.
A dodatkowo jutrzejszy poziom wilgoci nie jest za wesoły kilk .. jednak trzeba przygotować się na to, bo niestety jesień nadeszła
Himee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:49   #43218
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Ło matko jedyna!!! Jak wy zmywacie te maski z bananem?

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
He he, a ja z kokosem
Znowu mąż będzie się dziwił "co Ty tak te włosy ciągle myjesz i myjesz"

Wydaje mi się, że ten opis jest calkiem czytelny, ale masz rację, obiektywnego wskaźnika (łatwy do zmierzenia w obiektywnej skali) nie ma.
"F - Fine
Thin strands that sometimes are almost translucent when held up to the light. Shed strands can be hard to see even against a contrasting background. Similar to hair found on many people of Scandinavian descent.

You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Fine hair is difficult to feel or it feels like an ultra-fine strand of silk

M - Medium
Strands are neither fine nor coarse. Similar to hair found on many Caucasians.

You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Medium hair feels like a cotton thread. You can feel it, but it isn't stiff or rough. It is neither fine or coarse.

C - Coarse
Thick strands that where shed strands usually are easily identified against most backgrounds. Similar to hair found on many people of Asian or native American descent.

You can also try rolling a strand between your thumb and index finger. Coarse hair feels hard and wiry. As you roll it back and forth, you may actually hear it."
Fia's hairtyping

(jeżeli potrzebujecie mogę się pokusić o tłumaczenie)
Dzięki piękne, wystarczyło podać linka

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość

Nie przeczę przecież, właśnie próbuję ustalić, którego składnika właśnie moje włosy nie lubią Wtedy dam im to, czego im trzeba, a resztę będę omijać.

A w ogóle nie pomyślałam o drożdżach w tabletkach. No bo jednak picie drożdży to nie dla mnie :/ Wypiję wszelakie zioło, ale łykanie oleju i drożdży mnie przerasta, mam natychmiastowy odruch wymiotny Już zabijałam smak drożdży czym popadnie i było tylko gorzej. Jeśli chodzi o moje dotychczasowe picie drożdży, to na razie tylko jeden plus z całej męczarni, a mianowicie, TŻ wrednie mi ostatnio podpił z mojego kubka miksturę drożdżową (nienawidzę tego zwyczaju podpijania mi herbaty/kawy, a on ciągle to robi ghrr) i potem pluł przez kilka minut Teraz jak widzi jakiś mętny płyn to nie tyka
W sumie chyba wszystkie tutaj dążymy do tego, żeby poznać co naszym włosom służy, a czego unikać. Ot Eureka
Czaję się na picie drożdży, ale zabieram się do tego jak pies do jeża. A może zacznę od pokrzywy?

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Dlatego tak podpytuję o grubość włosa bo tak ze zdjęć wydaje mi się, że podobne są
ja mam drutowate (bliżej coarse)
Więc moje włosy są grube - Coarse, gęstość ii, skręt 2c/3a, z natury szatynka.

No to chyba możemy podać sobie rękę i zacząć wymieniać się doświadczeniami

Cytat:
powiem, tyle, dopóki nie zmoczyłam włosów wszystko ok, jak zmoczyłam i wzięłam te 5 (!) włosów w rękę to się popłakałam pod prysznicem
No i po kiego było płakać Pokaż lepiej co wyszło po lnianej płukance, bo i mnie ona kusi

Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale ja dziś pobawiłam się w fryzjerkę, bo chciałam trochę włosy pocieniować. Efekt? Miałam włosy za ramiona, a mam do linii szczęki Moja inwencja twórcza wzięła górę i teraz pozostaje mi tylko ubolewać nad tym, że kolejny raz osiągnęłam szczyt głupoty
Ja też mam skłonności do przesadyzmu z nożyczkami fryzjerskimi. Jak sopbie zapodałam cieniowanie w lipcu to warstwa na czubku głowy miała ok 10-15cm... Na szczęście zjednały się z zapuszczaną grzywką, więc nie jest najgorzej, ale czekam aż odrosną. W każdym razie muszę bardzo uważać, bo czasem mnie ponosi

Może ja się minęłam z powołaniem? Na studiach obcinałam kumpli NOŻYCZKAMI na typowe męskie fryzury na krótko (i śp. prababcię też), tatę i TŻ-ta maszynką, mamie końcówki i grzywkę, koleżance wielokrotnie ścinałam loki z bardzo dobrym efektem, a sobie zrobiłam grzywkę, nie mówiąc już o regularnym cieniowaniu

Moje motto brzmi: WŁOSY NIE ZĘBY, WIĘC ODROSNĄ.

Eloe witaj w klubie dziewczyn nazywanych szopami
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 22:02   #43219
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Himee Pokaż wiadomość
Ja juro po szkole idę do zrewidować nowo otwarty Rossman, przy okazji kupić kończące się kosmetyki z czego 90% to kosmetyki do włosów
O, ja też jutro idę do nowego (właściwie to nie wiem od kiedy tam jest, ale jest najbliżej mnie, a nigdy tam nie byłam, dopiero ostatnio dowiedziałam się o jego istnieniu) rossmana

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Ło matko jedyna!!! Jak wy zmywacie te maski z bananem?
Też przez to przechodziłam raz się skusiłam i NIGDY WIĘCEJ!

Cytat:
No i po kiego było płakać Pokaż lepiej co wyszło po lnianej płukance, bo i mnie ona kusi
Ja dziś się skusiłam na tą płukankę i też jestem zadowolona tylko po odciśnięciu włosów w koszulkę jeszcze na końce trochę dołożyłam, ale mimo wszystko trochę się napuszyły no, ale co by nie było, przyznaję, że płukanka bardzo mi się spodobała i chyba przy niej pozostanę

Pracuję nad sobą
Stary 2011-10-02, 22:20   #43220
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
Też przez to przechodziłam raz się skusiłam i NIGDY WIĘCEJ!

Ja dziś się skusiłam na tą płukankę i też jestem zadowolona tylko po odciśnięciu włosów w koszulkę jeszcze na końce trochę dołożyłam, ale mimo wszystko trochę się napuszyły no, ale co by nie było, przyznaję, że płukanka bardzo mi się spodobała i chyba przy niej pozostanę
No ja miałam przez moment wizję, że zostanę z tym bananem na włosach już na zawsze... Może trzeba by go porządnie zmiksować? Nie miałam jak, więc włożyłam je do woreczka i rozbiłam tłuczkiem do mięsa

Poka poka swoje bujne zakrętasy
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 22:46   #43221
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
włoski na tych zdjęciach
po myciu
na drugi dzień

są po tej płukance właśnie, cudo ze skrętem i połyskiem ale bardzo mocno wygniotłam włoski wtedy , po spaniu w chustce włosy niemal wcale się nie rozpadły, tak dobrej pobudki włosowej nie miałam nigdy od początku pielęgnacji, nie musiałam reanimować wcale niczym, do tego przez cały dzień super się trzymały dlatego przebolałam ich krótkość

ale na drugi dzień mi nie wyszło tak samo, czyli jednak zależy od tego co się nałoży przed, czym się umyje itd (chyba za długo trzymałam koszulkę na głowie i za dużo wypiła wilgoci, miałam bardziej proste włosy, wygniatały się piórka lekkie

trochę mnie mniej będzie teraz, bo w weekendy studium, a w tygodniu studia :x
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 23:42   #43222
MgielkaM
Zakorzenienie

Cześć Wam, nadrobiłam dzielnie te chyba 7 stron...
Miałam pracowiete pare dni, mamy u dzaidków niemal hektar leszczyny i zbiera się to ręcznie... więc i kolana i szyja mnie trochę bolą... a do tego dzięki ministrowi edukacji mając ze zeszły semestr srednia 5,0 nie dostane stypendium naukowego (nie mam innych osiągnięć artystycznych, sportowych czy naukowych - niestety paznokcie i makijaż się nie liczą) co za tym idzie od początku studiów pracowałam dorywczo, a teraz dorywczo to będę chyba spała, bo wygląda na to, że będę konczyc pracę wraz zamknięciem poszczegołnych hipermarketów... coz, z powodu braku stypendium musze pracowac (duzo), więc w zasadzie nie bede miała czasu nawet chodzic na wszystkie zajecia, a o nauce to nie ma nawet co marzyc.

A ooooo.... wybaczcie wywód, ale o ile byłam przygotowana juz od początku wakacji na brak stypendium i te wszystkie zmiany to dzisiaj wrociłam tak padnięta z tej roboty a to dopiero przdbiegi i najzwyczajniej w swiecie jestem zła... nawet nei za samą zmianę regulaminów itp, ale za to ze w zasadzie wiadomo to od czerwca kiedy juz się nie dało "nazbierac" tych "dodatkowych osiągnięc"...

A teraz co pamiętam,
Malinko, wsłoski wyszły sliczne jak tak biadolilas przez ostatnie dwie strony to aż sie przestraszyłam i doszłam do wniosku ze nie ide cieniowac jednak swoich... (a mam w planach)...
A teraz - no super są!
Miss T tez będę po cichu tęsknić za rudymi ale te tez sa śliczne, ciekawe czy jeszcze się zmienią

iiii chyba tyle pamiętam...
A no i oczywiście zrobiłam zakupy w Rossmanie Mam Garniera Volume cos tam, chyba zgodny z CG, Alterrę perfum frei, zel czarny z pomaranczowym, iiiii Altere migdał szampon.
Mam zapas i babassu i morelki, myslałam nad tą odzywką z granatem bo mi sie konczy a lubie zmiany...
I mam Pottersa z Arniką bo dopiero przeczytałam, ze Eloe nie bardzo podpasował...
I Hegrona bbs musze kupic (miałam d/s i chwalę sobie do mycia.)

Tyle włosowo ide gotowac lniany

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 00:05   #43223
Maliniarka
Zakorzenienie

heh ja też przed chwilką gotowałam lniany

idę odsypiać, kurczę, lubię być na bieżąco , postaram się
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 00:09   #43224
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
heh ja też przed chwilką gotowałam lniany
Ja też
Dziewczyny, poratujcie... Nie wiem co to jest harmonijkowanie i nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak to ma wyglądać...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 06:22   #43225
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
włoski na tych zdjęciach
po myciu
na drugi dzień

są po tej płukance właśnie, cudo ze skrętem i połyskiem ale bardzo mocno wygniotłam włoski wtedy , po spaniu w chustce włosy niemal wcale się nie rozpadły, tak dobrej pobudki włosowej nie miałam nigdy od początku pielęgnacji, nie musiałam reanimować wcale niczym, do tego przez cały dzień super się trzymały dlatego przebolałam ich krótkość

ale na drugi dzień mi nie wyszło tak samo, czyli jednak zależy od tego co się nałoży przed, czym się umyje itd (chyba za długo trzymałam koszulkę na głowie i za dużo wypiła wilgoci, miałam bardziej proste włosy, wygniatały się piórka lekkie

trochę mnie mniej będzie teraz, bo w weekendy studium, a w tygodniu studia :x
Ja wczoraj też zrobiłam sobie wodę lnianą i wyszło super Dawno nie miałam takich przyzwoitych falek, zero puszku, zero strączków, rewelka jak na moje dotychczasowe spotkania z żelem lnianym Rano też w zasadzie reanimacja minimalna, a głównie dlatego, że mi się żabki rozjechały i miałam kuku Mam nadzieję, że jednak następnym razem też będzie fajnie.
Tak czy inaczej, tej metody warto spróbować Ma tylko jeden minus - przy każdym myciu trzeba gotować żel :/

A w ogóle, tak swoją drogą, to w żadnym z trzech okolicznych rossmannów nie ma BD Wykupiłyście mi :P

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-10-03 o 06:24
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 07:59   #43226
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
No ja miałam przez moment wizję, że zostanę z tym bananem na włosach już na zawsze...
Tylko raz przyrzadzilam sobie taka maske, i to bylo piekielko - do nastepnego mycia wybieralam z wlosow okruchy wlokienek bananowych. Poszlam na latwizne i kupilam odzywke bananowa z TBS
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Ja też
Dziewczyny, poratujcie... Nie wiem co to jest harmonijkowanie i nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak to ma wyglądać...
Latwe uzywasz rak i dzialasz w kierunku odwrotnym do grawitacji np. trzymajac glowe w dol przyciskasz i ugniatasz mokre wlosy otwarta dlonia do skalpu.
Chyba jeszcze nigdy nie mialam tyle odzywek co teraz - bije rekordy. Trzeba bedzie zaczac akcje denko. Tyle ze sprezentowalam vatike kolezance z pracy- wlosy krecone, ale pielegnowane''tradycyjnie '' i ciasno spiete. Naprowadzalam ja delikatnie na nasze metody teraz juz wrocila do Polski, pracowala u nas tylko dwa miesiace, i jest poza zasiegiem wplywow.
Stary 2011-10-03, 09:30   #43227
milena798
Rozeznanie

Witajcie po weekendzie

Od razu wstałam i na wizaż

W weekend miałam pierwsze zajęcia w szkole fryzjerskiej i dlatego nie mogłam tu wpaść ;(
Wiecie co nasz "mistrz nożyczek" wczoraj wymyślił ma zajęciach aby przeprowadzić "wywiad włosowy" oczywiście padło na mnie i na koleżanke co siedziała obok. Koleżanka musiała określić według pytań z książki jakie ja mam włosy ale nie wiedziała,powiedziała,że jeszcze nie umie i,że przecież my się tu mamy dopiero nauczyć Oczywiście koleś zaczął jej jakieś kazania prawić W efekcie sam ocenił moje włosy ale chyba nie do końca umiejętnie no w każdym bądź razie powiedział tak:
Włosy matowe u nasady, matowe na końcówkach,skóra głowy lekko przesuszona,miejscami łupież , włosy bardzo gęste,sprężystość bardzo dobra,niema problemu z przetłuszczaniem, włosy suche i błyszczące później dodał,że suche ze względu na ich strukturę , ogólna kondycja włosów bardzo dobra.

Zdenerwował mnie troche tym łupieżem.Powiedziałam mu,że go nie mam,że to łuszczący się naskórek
I tu mam pytanie do was czy włosy mogą być suche i błyszczące jednocześnie?

według niego powinnam przeprowadzić jakiś zabieg nawilżający u kosmetyczki, i kupić produkt do wydobywania skrętu aby wyglądał bardziej "romantycznie" jak to on powiedział No ale jaki produkt to już mi nie powiedział w sumie to i tak pewnie by to była sama chemia

Pytał jeszcze jak wygląda moja pielęgnacja włosów ale za dużo mu nie gadałam bo by lekcji nie starczyło

Powiedział też,że używanie odżywek które nie są przeznaczone tylko i wyłącznie do włosów kręconych to bubel!! i,że nic nie robią z
włosami !!!!!!!

Koleś nas wszystkich strasznie irytuje jest na zastępstwo bo miała nas uczyć pani o kręconych włosach wszyscy czekamy tylko na dzień kiedy nas opuści

Jeszcze wam opowiem jak wyglądało w jego wykonaniu prostowanie włosów mojej koleżanki z grup
Inna dziewczyna umyła,wymodelowała poprawnie na szczotke,włosy były ładne,gładkie łuski były domknięte bardzo jej się podobał efekt
a ten się za prostownice wziął i zaczął..... powiem wam szczerze jestem pewna,że tak przeprostowanych włosów jeszcze nie widziałyście jedno pasmo prostował chyba ze 20 razy z puszystych zrobiło się bardzo mało włosów totalny przyklap,u nasady aż jej przetłuścił.ogólnie włosy wyglądały jakby ze 2 tygodnie były niemyte jak skończył to popsikał je dużą ilością lakieru,odszedł,usiadł na krzesło a z włosów leciał jeszcze dym bo były tak gorące !!! Ja to tylko siedziałam z koleżankami i się patrzyłam w myśli sobie mówiłam "Boże biedne włosy"

Przepraszam,że tyle napisałam musiałam wygadać się za te 2 dni
Teraz ide zrobić sbie jakieś śniadanie i będe nadrabiać zaległości z weekendu i was cytować.
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:39   #43228
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
No ja miałam przez moment wizję, że zostanę z tym bananem na włosach już na zawsze... Może trzeba by go porządnie zmiksować? Nie miałam jak, więc włożyłam je do woreczka i rozbiłam tłuczkiem do mięsa

Poka poka swoje bujne zakrętasy
Hahahah, miałam dokładnie tak samo, stałam i płukałam, i płukałam... i NIC! Nie wiem jak Ty, ale ja się w końcu poddałam i zostałam z resztkami banana na głowie, ale następnego dnia (chyba) nic nie było widać

Kurde no, nie wchodziłam już wczoraj więc nie zrobiłam zdjęcia, a dziś to już nie to samo

Pracuję nad sobą
Stary 2011-10-03, 09:40   #43229
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Tylko raz przyrzadzilam sobie taka maske, i to bylo piekielko - do nastepnego mycia wybieralam z wlosow okruchy wlokienek bananowych. Poszlam na latwizne i kupilam odzywke bananowa z TBS

Latwe uzywasz rak i dzialasz w kierunku odwrotnym do grawitacji np. trzymajac glowe w dol przyciskasz i ugniatasz mokre wlosy otwarta dlonia do skalpu.
.
Aaa... i tylko tyle? Dzięki
Miałam tą bananową z TBS - bossska

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 09:52   #43230
Aoirghe
Raczkowanie

milena798, to normalnie opowieść grozy, ale ja np. chętnie więcej poczytam I pewnie potem nigdy więcej nie pójdę do fryzjera
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości