Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 14:43   #2791
jagata
Wtajemniczenie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Też bym pewnie nie ciągnęła mamy, gdyby mieszkała daleko i sama nie proponowała.

Co do księżniczek - ja w ogóle nie chciałam ich mierzyć. Ale teraz jedną z dwóch sukni, między którymi się waham jest ta:
http://www.bestbridalprices.com/whit...o-p-89631.html

Po prostu założyłam ją i uśmiechnęła się do mnie. Nie mogłam przestać o niej myśleć przez kilka dni.
o właśnie, moze tak jak pisałam - po prostu tiulowe doły do mnie nie przemawiają - stąd taka ocena mnie w takiej sukni. Natomiast tą suknię, którą pokazałaś sama bym przymierzyła
Stary 2011-10-05, 14:43   #2792
Blacky
Zadomowienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Jest duża i ciężka, może nie ogromna, ale naprawdę spora. I ma długaśny tren. To jest tak naprawdę jedyne moje zmartwienie - czy nie będzie za ciężka i czy się nie umęczę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:44   #2793
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
co do sweterków do sukni slubnej, to jest teraz bardzo modny trend tylko mam wrażenie ze te ze zdjęć "gryza "
a mnie właśnie wydają się milutkie może dlaytego ze w opisie na stronie ejst napisane " Włóczka jest niezwykle miła w dotyku", więc tym sie zasugerowałam jak oglądałam zdjęcia
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ewusia, ja pewnie zdecydowałabym się raczej na etolę zamiast sweterka. Bo w sweterku i tak dekolt masz odkryty, więc nie wiem czy byłoby Ci ciepło w nim
dekolt odkryty mi nie przeszkadza, zawsze mi najzimniej w ręce a w etoli znowu ramiona i dekolt przykryte a ręce odkryte .... poza tym nie chciałabym zakrywać pięknego dekoltu mojej sukni
Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość

Ewusia_marchew, super to bolerko! Naprawdę urocze i oryginalne, ja bym śmiało w czymś takim szła do ślubu gdyby mi pasowało
do mojej suknie chyba by pasowało... Jak sądzicie?( dla przypomnienia zdjęcie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1316098704 )
modelka na zdjęciach ma podobny krój sukienki więc tym sie sugeruję

Cytat:
Aha, no i było jeszcze o zaproszeniach. My jesteśmy wstępnie zdecydowani na takie: http://www.decorisus.pl/p/7/332/5622/Zaproszenia%20ślubne_supr eme_03/sp/z.html
Co prawda Decorisus ma trochę kiepskich opinii, ale liczę na to, że jeśli udamy się tam osobiście i wszystko załatwimy na miejscu (sklep jest w Warszawie na Pradze), to uda się bez żadnych błędów i niedociągnięć...
bardzo eleganckie
Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość

Sliczne te sweterki, ale czy beda pasowac do sukni z calkiem innego materialu?
cokolwiek bym nie wybrała będzie z innego materiału ślubne typowe bolerka są z satyny, tafty, tiulu albo koronki, etole tak samo, albo są futerkowe, a moja suknia nie ma żadnych takich elementów..

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
O widzę kolejne nowe PMki, nowe zaklepane daty, suknie i tak dalej......

a ja bym chciała już coś mieć odhaczone, a ciągle jestem w czarnej d. właśnie gadałam z mamą o sukni, a ona mi mówi, że ta moja wybrana, to chyba za tania, że pewnie wygląda jak firanka (nie widziała mnie w niej!) że powinnam mieć zakryte plecy (sukienka z zakrytymi plecami) bo nie mam idealnej cery i w ogóle o wszystko się czepia cholernie mi smutno....... naprawdę w tamtej sukience poczułam TO COŚ, w promocji teraz jest 1650 zł za szycie z bolerkiem i welonem i naprawdę jest leciutka i miła w dotyku....ach.... dołek mnie łapie....

dla przypomnienia poniżej zdjęcia w sukni....i dodam, że dekolt ma być uszyty w serduszko a kwiatek z fioletowymi dodatkami i może być inny niż ten w mierzonym modelu. No i w tym salonie suknia będzie szyta 2-3 miesiące przed ślubem i odbierana na tydzień przed, a zanim zaczną szyć mogę wszystko jeszcze zmienić.

ech, no nie umiem przejść nad tym do porządku dziennego, że mamy po prostu czasem się czepiają....ale jak można nie słuchać, że A) w kościele mam bolerko B) i w kościele i przez większość wesela mam welon, który plecy zakryje. Poza tym ja nie mam jakichś wielkich problemów ze skórą na plecach....

Twoja mama po prostu ma inny gust, trochę dziwny bym powiedziała bo czemuż panna MŁODA ma się zakrywać skoro jest młoda i piękna staraj sie tym nie przejmować i kupić coś co Cię zachwyci
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
ewusia bardzo mi się podoba ta dzianinka, ja też nie chcę typowego bolerka. A gdzie wynalazłaś takie cacko? Można linka?
jasne znalazłam adres tej stronki na blogu jednej z tegorocznych PMek podobno robią na zamówienie i można pozmieniać coś jakby się chciało inaczej
http://whitefashion.pl/index.php?k1,dzianiny
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja byłam kilka razy na takich ślubach, gdzie klaskano, gdy Pan Młody pocałował Pannę Młodą. Tak jak pisałam - bardzo mi się to podobało, jakoś tak ciepło na sercu się wtedy robi, zwłaszcza jak ksiądz powie w tym momencie coś od siebie np. "Moi Drodzy, Ania i Piotr są już małżeństwem, brawo!" Ja bym się czuła niesamowicie dumna w takim momencie. Szkoda, że mało księży zdobywa się na coś takiego.
mnie sie też sie podobają takie mniej formalne zagrania księży na ostatnim ślubie na którym byłam ksiądz znał dobrze pannę młodą i właśnie tak trochę luźniej było, fajnie
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
A tak wogóle zapomniałam Wam pokazać. Bardzo podoba mi się ta sukienka. Niestety PMka z butami ma mniej wzrostu niz ja bez więc
http://allegro.pl/dom-mody-fularazyw...847424128.html
piękna jest

Dziękuję za wszystkie komentarze dotyczące sweterków utwierdziły mnie w przekonaniu że to dobry pomysł trochę nietypowy ale czemuż miałabym mieć wszystko typowe
Pokazałam też siostrze i TŻowi i są również za więc prawdopodobnie sie skuszę na zamówienie ale to po następnej wypłacie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:44   #2794
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki!

Parę dni mnie tu nie było bo jestem zawalona robotą. Od piątku przygotowania do imprezy rodzinnej. Całą niedziele obsługiwanie gości, a od poniedziałku praktyki w szkole.

Wogóle ta szkoła to jakaś masakra. Niby na praktykach w Krakowie miałam technikum mechaniczne na hucie, ale nie było źle. A tu...też technikum, ale robią sobie co chcą. Nauczycielka bardzo fajna babka. Jak prowadzi lekcje upomni ich dwa razy i jak się nie uspokoją to prowadzi sobie dalej lekcje. Nie jest jakoś tragicznie głośno ale gadają cały czas, głupie gadki do nauczyciela czy do kolegów, rzucanie gumką do mazania itp. Np. w pon klasa 4 zrobiła sobie grilla koło szkoły. Przywieźli sobie grila i robili kiełbaski. Jak się dyrektorka dowiedziała to poszła do nich, a oni jej mówią, że ich nie ma w szkole i robią sobie grila. Normalnie maskara...szkoda, że sobie piwka nie przynieśli. No trudno jakoś będę musiała sobie z nimi poradzić.

Lecę was nadrabiać ale nie wiem czy mi się uda wszystko bo muszę się za konspekty zabrać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:45   #2795
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Może za ostrego słowa użyłam, wybacz. Nie zgodziłabym się na to, bo mam swoje warunki i nic taniej w gorszej jakości nie robię. A jeśli ktoś chce mniejszy standard/ za mniejsza kase to niech szuka innej firmy Nie chciałam Cię urazić, chcialam tylko wyrazić swoje zdanie na temat polityki firmy, ktora mi się totalnie nie podoba. ( a na stronie nie ma filmów bez i z camem.)

a parasole lampy i cała reszta jest w moim standardzie bez dopłat.
To jeszcze przyklad. Chcesz pełen reportaż za 5tys z plenerem w tym samym dniu i dodatkowo drugi plener w innym dniu, ale mówisz mi, że ten drugi chcesz za pół kasy i bez obróbki.
Napisałaś o dodadkowej opcji na weselu, za którą bym ci policzyła jako za opcję, a nie za jakość. Bo ja bym się nie zgodziła na zrobienie czegoś w gorszej jakości za mniejsza kase, bo to później pokazujesz innym i świdaczy o moich usługach.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:45   #2796
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

News nr 1: zrezygnowałam z pracy. Powodów jest kilka i po rozmowie z TŻtem i rodzicami podjęłam taką decyzję.
News nr 2: przyszedł welon i... jest cudowny i strasznie mi się podoba na mnie
News nr 3: jutro mamy rok
wstaw fotkę
Stary 2011-10-05, 14:48   #2797
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Och, jak Wy tak możecie, tak inaczej niż wszyscy
heh, no współczuję Ci tego hermetycznego środowiska, ale jestem przekonana, że Gościom spodobają się Wasze "innowacje" i nie uznają, że udziwniacie, czy przesadzacie. Nie wyobrażam sobie, żeby nie docenić starań Młodych, żeby ten dzień był wyjątkowy
Tylko wiesz co, czasami boje się że faktycznie to będzie jedna wielka klapa, udziwnienie i wówczas będzie dopiero gadane..
ale olać to. Skrzypeczki muszę załatwić

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:49   #2798
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
wstaw fotkę
Jutro wstawię bo brat zabrał mi aparat i gdzieś z nim pojechał

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:49   #2799
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!

Parę dni mnie tu nie było bo jestem zawalona robotą. Od piątku przygotowania do imprezy rodzinnej. Całą niedziele obsługiwanie gości, a od poniedziałku praktyki w szkole.

Wogóle ta szkoła to jakaś masakra. Niby na praktykach w Krakowie miałam technikum mechaniczne na hucie, ale nie było źle. A tu...też technikum, ale robią sobie co chcą. Nauczycielka bardzo fajna babka. Jak prowadzi lekcje upomni ich dwa razy i jak się nie uspokoją to prowadzi sobie dalej lekcje. Nie jest jakoś tragicznie głośno ale gadają cały czas, głupie gadki do nauczyciela czy do kolegów, rzucanie gumką do mazania itp. Np. w pon klasa 4 zrobiła sobie grilla koło szkoły. Przywieźli sobie grila i robili kiełbaski. Jak się dyrektorka dowiedziała to poszła do nich, a oni jej mówią, że ich nie ma w szkole i robią sobie grila. Normalnie maskara...szkoda, że sobie piwka nie przynieśli. No trudno jakoś będę musiała sobie z nimi poradzić.

Lecę was nadrabiać ale nie wiem czy mi się uda wszystko bo muszę się za konspekty zabrać.
Nieźle, kurcze ale Ci się trafiło.
Trzymam kciuki za przetrwanie tych praktyk
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:50   #2800
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro wstawię bo brat zabrał mi aparat i gdzieś z nim pojechał
no to będzie podwójna okazja do świętowania: roczek i fotka welonu
Stary 2011-10-05, 14:54   #2801
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
MagdziaS wracaj juz zupelnie do zdrowka!
Cytat:
magdziaS- pamiętamy
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość

MagdziaS witaj dużo pmek ma nowe suknie więc będziesz miała co robić

No to mnie sporo ominęło, jeśli są nowe suknie
Nie dostałam żadnego PW, a ciekawi mnie, które kolejne PMki się zdecydowały

Cytat:
Witajcie dziewczynki!

Co to się wyprawia w tych szkołach to przechodzi ludzkie pojęcie. Czy to rodzice tak wychowują swoje dzieci, czy po prostu już nie mają wpływu na nie bo środowisko sprawia, że młodzież tak się zachowuje ... Brak mi słów

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:55   #2802
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
no to będzie podwójna okazja do świętowania: roczek i fotka welonu

A już w piątek nikt nie będzie mi mógł powiedzieć, że to jeszcze cały rok. Bo teraz jeszcze słyszę takie komentarze przy okazji wybierania np. zaproszeń

Stary 2011-10-05, 14:55   #2803
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

cokolwiek bym nie wybrała będzie z innego materiału ślubne typowe bolerka są z satyny, tafty, tiulu albo koronki, etole tak samo, albo są futerkowe, a moja suknia nie ma żadnych takich elementów..
A jaki masz material? Muslin? Mi panie w salonie powiedzialy, ze moga uszyc bolerko z muslinu.
Cytat:
Witajcie dziewczynki!

Nie daj im sie!

Mykam zaraz na miasto - ide kupic sobie jakas bizuteryjke z okazji "zlotego tygodnia" u "znajomego jubilera"
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:58   #2804
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Witajcie kochane

News nr 1: zrezygnowałam z pracy. Powodów jest kilka i po rozmowie z TŻtem i rodzicami podjęłam taką decyzję.
Witaj z powrotem

I co, szukasz innej pracy? Jak to teraz wygląda?

Na welon czekam, aż pokażesz

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wracam powoli do żywych. Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście Czuje się już trochę lepiej, ale zatoki nadal dają mi się we znaki. Jutro już muszę iść do pracy, a tu akurat ma się robić zimno Podjęłam próbę żeby Was nadrobić, ale nie da rady, utknęłam w połowie wątku i musiałabym w co najmniej trzynastu postach Was wielocytować.

Z ostatnich stron doczytałam o buziakach w kościele i powiem Wam, że nam ksiądz na naukach powiedział, że BROŃ BOŻE NIE WOLNO sobie dawać buzi po przysiędze. "W końcu nie jesteśmy dziećmi, żeby tak cyrkować" może to nie dokładny cytat, ale mniej więcej tak to brzmiało. My z TŻtem zamierzamy sobie dać buzi, to takie miłe jest uważam. No i pewnie i tak byśmy to zrobili to raczej taki niekontrolowany odruch radości
Pamiętamy Ja też się starałam nadrobić po urlopie, ale odniosłam sromotną porażkę... Na szczęście dziewczyny były tak miłe, że mnie wdrożyły w nowości i zapoznał a tematami

O Boże, my mamy nauki 22-23 października, już się nie mogę doczekać co nam tam wspaniałego powiedzą

Cytat:
Wiesz, dla mnie zaręczyny były mega zaskoczeniem, nie ustalaliśmy nic, TŻ po prostu się zebrał i oświadczył Więc tak jakby nie było tu nic do gadania na temat jakichś terminów Zaręczyny nam zresztą w niczym nie przeszkadzają, nie są też w żadnej kwestii demotywatorem
Ja po prostu nie będę spokojna, dopóki On się nie obroni...
Rozumiem to świetnie, bo mó TŻ też był niespokojny do momentu mojej obrony i czekał na nią tak samo jak ja No ale teraz już jest dobrze, nawet ostatnio odebrałam dyplom U nas zaręczyny były bardzo oczywiste, oboje ich bardzo chcieliśmy, dlatego nie było to takie mega zaskoczenie chociaż oczywiście, jak już przyszło co doczego, to byłam baaaardzo zaskoczona i płakałam ze szczęścia

Cytat:
A co do mojej pracy, no cóż, szukam czegoś spokojnego, najchętniej w biurze czy urzędzie z papierami - generalnie jestem osobą, którą kręci taka praca, jakiej inni nie cierpią i na jaką narzekają z powodu monotonii i nudy Ja się ze sobą nigdy nie nudzę, więc chętnie bym znalazła jakieś takie biurowe zajęcie, najchętniej pracowałabym przy korespondencji, ew. jakichś pismach czy innych tekstach. Najfajniejsza praca, jaką miałam do tej pory (w sensie w jakiej dobrze i swobodnie się czułam) to praca w kancelarii administracyjnej w ZTMie - właśnie przy rozdzielaniu korespondencji, rejestracji faktur i pism, takich biurowych pierdołach. Bez kontaktu z klientami, czyli zero jakichś męczących interesantów (tego nie chcę na pewno), za to z kontaktem z innymi urzędami, firmami itd, co było całkiem fajne i rozwijające... A jak nie było co robić, bo akurat był przestój, to sobie czytałam książkę Trochę siedzenia za biurkiem, trochę latania po urzędzie z pismami, fajnie było Mogę też pracować jako korektor, przygotowywać jakieś teksty do ruszenia dalej w świat. Poza tym co mi każą, to się nauczę. W szkole mi się nie chciało nigdy uczyć, ale kasa jest dla mnie dobrym motywatorem i chętnie uczę się nowych rzeczy jak wiem, że to mi pomoże zawodowo i sprawi, że będę lepszym pracownikiem.
Tak mniej więcej mogłabym pracować, więc jak będziesz miała coś ciekawego w tę stronę, to podsyłaj, bo ja bym już bardzo chciała zarabiać jakieś stałe pieniążki.
Czyli może być np. praca w charakterze asystentki? Jakimiś językami (oprócz ludzi i aniołów ;-) mówisz?
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:02   #2805
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj z powrotem

I co, szukasz innej pracy? Jak to teraz wygląda?

Na welon czekam, aż pokażesz
Na razie z TŻtem stwierdziliśmy, że mam się zająć studiami i tą drugą szkołą.

Stary 2011-10-05, 15:05   #2806
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
rozumiem Cię doskonale. U mnie ktoś ciągle robi jakieś remonty. Najgorszy jest jeden z sąsiadów, który potrafi coś wiercić o godzinie 19-20 w niedzielę!

Tak jak któraś z dziewczyn napisała ile głów tyle opinii Pewnie gdyby mama była na miejscu to bym dla jej przyjemności zaciągnęła do salonu. Chociaż jak ostatnio była u mnie, to chodziłyśmy oglądać kreacje dla niej. O mierzeniu przeze mnie sukni nie było mowy - moze uznała, że i tak będę chciała to sama zrobić. I tak wyszło, że moja mamuśka kupiła sobie kreację na mój ślub wcześniej niż ja swoją wybrałam
No tylko teraz jest problem, ze zaczyna spadać jej waga i czy kupiona sukienka nie będzie za luźna

A zmieniając temat, to jak mierzyłam suknie w stylu księżniczek to jedyne skojarzenie miałam to takie, ze brakuje mi różdżki i mogę robić za wróżkę z bajek Nie obrażajcie się za to, ale po prostu ja w takiej sukni z niczym innym tylko z tym mogłam się skojarzyć. Natomiast w sukniach w greckim stylu wyglądałam jakbym miała zaraz iść gąski paść (tylko kijka mi brakowało). Wtedy wiedziałam, że muszę dać sobie spokój z tego typu sukniami.
Po tych przymiarkach utwierdziłam się dokładnie jakie suknie mi nie pasują i nie są w moim stylu.
Wybacz ale nie mogłam się powstrzymać od śmiechu Te argumenty są bardzo przekonujące Tak na serio to chyba Ci literka A została bądź empire lub rybka
Cytat:
dokładnie mi o to chodzi nam kamerzysta też powiedział że mamy się śmiać i ciągle nawet na siłe uśmiechać bo to lepiej wygląda niż w stresie drganie kazdego nerwa na Twojej twarzy :P no i swoją drogą o wiele lepiej pozniej film wychodzi. Za rękę na pewno będę trzymała TŻ. nie ma bata. I troche się dziwiej jak zdystansowani sią do siebie młodzi (bo jestetsmy w kosciele, bo nie wypada) nosz kurcze. W koncu to wesele a nie pogrzeb właśnie. UŚMIECHAJMY SIE
Z tym buziakiem to ja raczej nie dam bo by ludzie na zawał padli w kościele hehehehe
Aż taki odkurzacz Ci się przy tym włącza
Stary 2011-10-05, 15:09   #2807
niut0
Zakorzenienie

Cześć PMki

Cytat:
A tak wogóle zapomniałam Wam pokazać. Bardzo podoba mi się ta sukienka. Niestety PMka z butami ma mniej wzrostu niz ja bez więc
http://allegro.pl/dom-mody-fularazyw...847424128.html
cuuuuuudna

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
Ja sama czasem maluje PM, w związku z tym że obracam się w tym kręgu mam bardzo dużo znajomych wizażystów wiec miałam duży problem z wyborem, finalnie wybrałam bardzo dalekiego znajomego z którym tylko sporadycznie miałam kontakt, ponieważ jeśli bym wybrała jakąś bliska koleżankę, to mogło by się to źle skończyć, ona by się bardzo starała, a jak wiadomo im ktoś bardziej się stara tym gorzej wychodzi, mi było by głupio na coś zwrócić uwagę bo to przecież bliska koleżanka. Sama pomimo wykonywanego zawodu nie chcę się malować w tym dniu bo to stres i boje się że coś by mi nie wychodziło i jeszcze bardziej bym się zdenerwowała.
2 tygodnie temu byłam u mojego brata na weselu i przy okazji chciałam sprawdzić jak będę się czuła w makijażu wykonanym przez znajomego, w załączniku wstawiam zdjęcia, oczywiście makijaż na ślub nie będzie tak intensywny jak ten, ale że akurat na tym weselu miałam bardzo stonowana sukienkę to mogłam poszaleć z makijażem.
sexi

Cytat:
No ja ze swoją byłam i nie wyobrażam sobie inaczej. Jeszcze wtedy nie miałam nawet świadkowej wybranej, ale to i tak by nic nie zmieniło, bo mamy z mamą podobny gust, więc chciałam, żeby przy tym była Poza tym to ona płaci za wszystko, co związane z moim ślubnym wyglądem
Ja tak samo Też oglądałam suknie z mamą, z nią robi mi się zakupy najlepiej. Wprawdzie podobałam jej się we wszystkim ale i tak nie wyobrażam sobie tych zakupów bez niej

Cytat:
Ja to pisałam, ale zamawiam je na allegro, bo są bardzo tanie, a poza tym ja nie mam cierpliwości i zdolności, żeby się bawić w ręczne robienie
Bedziemy zamawiać takie http://allegro.pl/podziekowania-dla-...844775424.html albo takie http://allegro.pl/winietki-podziekow...854625975.html
ja tak samo nie mam cierpliwości ani zdolności, a na allegro są za złotówkę więc szkoda moich nerwów

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Neno dostałam konwerter
wrzucę wieczorem zdjęcia i pokażę wam co i jak
Stary 2011-10-05, 15:09   #2808
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie z TŻtem stwierdziliśmy, że mam się zająć studiami i tą drugą szkołą.
I słusznie, studia są najważniejsze!
Stary 2011-10-05, 15:10   #2809
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Ja tak samo Też oglądałam suknie z mamą, z nią robi mi się zakupy najlepiej. Wprawdzie podobałam jej się we wszystkim ale i tak nie wyobrażam sobie tych zakupów bez niej
Ja również wybierałam suknię z mamą bo wiem, że ona mi szczerze powie, że nie wyglądam dobrze itp.

Stary 2011-10-05, 15:16   #2810
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli musiałaś zrezygnować, to na pewno była to dobra decyzja Następna, lepsza praca na pewno już na Ciebie czeka
Czekamy na fotki welonu i jutro podwójne świętowanie

Cytat:
Wogóle ta szkoła to jakaś masakra. Niby na praktykach w Krakowie miałam technikum mechaniczne na hucie, ale nie było źle. A tu...też technikum, ale robią sobie co chcą. Nauczycielka bardzo fajna babka. Jak prowadzi lekcje upomni ich dwa razy i jak się nie uspokoją to prowadzi sobie dalej lekcje. Nie jest jakoś tragicznie głośno ale gadają cały czas, głupie gadki do nauczyciela czy do kolegów, rzucanie gumką do mazania itp. Np. w pon klasa 4 zrobiła sobie grilla koło szkoły. Przywieźli sobie grila i robili kiełbaski. Jak się dyrektorka dowiedziała to poszła do nich, a oni jej mówią, że ich nie ma w szkole i robią sobie grila. Normalnie maskara...szkoda, że sobie piwka nie przynieśli. No trudno jakoś będę musiała sobie z nimi poradzić
eh, okropne, co piszesz...Współczuję i mam nadzieję, że te praktyki miną Ci szybko i boleśnie

Cytat:
Tylko wiesz co, czasami boje się że faktycznie to będzie jedna wielka klapa, udziwnienie i wówczas będzie dopiero gadane..
ale olać to. Skrzypeczki muszę załatwić
Pewnie, że olać Skoro Goście są tacy konserwatywni, to powinno Im wystarczyć dobre jedzenie, dobra muzyka i duży parkiet, żeby nie mieli na co narzekać Resztę zaś potraktujcie jako udogodnienia i upiększenia dla siebie, bo to Wasz dzień i ma wyglądać tak, jak chcecie
Już nie mówiąc o tym, że wszystko, co wymieniłaś jako "udziwnienia" to są w większości regionów PL zupełnie normalne elementy wesela. Więc czas najwyższy, żeby i do Was dotarło Popatrzcie na siebie jak na pionierów w dziedzinie weselnej

Cytat:
Czyli może być np. praca w charakterze asystentki? Jakimiś językami (oprócz ludzi i aniołów ;-) mówisz?
Angielski i mój nieszczęsny chorwacki Asystentka pewnie ok, chociaż wolałabym być raczej asystentką biura, niż np. konkretnego jakiegoś dyrektora, bo to zwykle wiąże się z eleganckimi ciuchami i obcasami na co dzień, a tego wolałabym uniknąć. No i najpewniej się czuję, jak jestem z kimś w biurze, kogo mogę się poradzić i z kim dzielę obowiązki, sama bym się bała, że nie podołam wszystkiemu, boję się takiej totalnej odpowiedzialności za jakieś bardzo ważne sprawy (jestem w ogóle niepewna siebie pod tym względem, TŻ na mnie krzyczy, że powinnam bardziej w siebie wierzyć, ale jakoś tak... mam chyba atelofobię zawodową )
Ogólnie, to marzę o tym, żeby ktoś odkrył we mnie jakiś talent zawodowy, którego sama w sobie nie widzę

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-10-05 o 15:19
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:20   #2811
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
U mnie dochodzi do tego, że w ostatnim czasie nie kupuję sobie żadnych ciuchów, tylko zaopatruje mnie w nie mama, bo ja nie mam czasu, a ona zna mniej więcej mój gust ;-) Jedyne, co kupuję sama, to spodnie i buty.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Angielski i mój nieszczęsny chorwacki Asystentka pewnie ok, chociaż wolałabym być raczej asystentką biura, niż np. konkretnego jakiegoś dyrektora, bo to zwykle wiąże się z eleganckimi ciuchami i obcasami na co dzień, a tego wolałabym uniknąć. No i najpewniej się czuję, jak jestem z kimś w biurze, kogo mogę się poradzić i z kim dzielę obowiązki, sama bym się bała, że nie podołam wszystkiemu, boję się takiej totalnej odpowiedzialności za jakieś bardzo ważne sprawy (jestem w ogóle niepewna siebie pod tym względem, TŻ na mnie krzyczy, że powinnam bardziej w siebie wierzyć, ale jakoś tak... mam chyba atelofobię zawodową )
Ogólnie, to marzę o tym, żeby ktoś odkrył we mnie jakiś talent zawodowy, którego sama w sobie nie widzę
O kurde, chorwacki Ok, w takim razie poszukam trochę, dam Ci znać jak coś znajdę
Stary 2011-10-05, 15:20   #2812
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dochodzi do tego, że w ostatnim czasie nie kupuję sobie żadnych ciuchów, tylko zaopatruje mnie w nie mama, bo ja nie mam czasu, a ona zna mniej więcej mój gust ;-) Jedyne, co kupuję sama, to spodnie i buty.
Mnie ostatnio w ciuchy zaopatruje teściowa

Stary 2011-10-05, 15:22   #2813
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
To jeszcze przyklad. Chcesz pełen reportaż za 5tys z plenerem w tym samym dniu i dodatkowo drugi plener w innym dniu, ale mówisz mi, że ten drugi chcesz za pół kasy i bez obróbki.
Napisałaś o dodadkowej opcji na weselu, za którą bym ci policzyła jako za opcję, a nie za jakość. Bo ja bym się nie zgodziła na zrobienie czegoś w gorszej jakości za mniejsza kase, bo to później pokazujesz innym i świdaczy o moich usługach.
oj kobieto aleś się uparła, skoro jesteś fotografem wiec powinnaś zdawać sobie sprawę co to jest steadicam bo to pokrewna branża i nie porównywać obróbki zdjęć czy też filmu do ujęć za pomocą steadicam'u. Jak dla mnie steadicam jest opcją dodatkową, wiele firm jeszcze nie posiada takiego sprzętu a ich filmy wcale nie muszą być gorsze jakościowo od tych z camem, są po prostu inne, inaczej nagrane, jeśli ktoś kazał by mi płacić na taki stelaż podtrzymujący kamerę na ramieniu wtedy bym go obśmiała bo faktycznie, ujęcia całkowicie z reki nie wychodzą za dobrze, poza tym taki stelażyk jest wart pare groszy, natomiast profesjonalny steadicam to już większe koszty. Mi natomiast nie podobała by się polityka firmy która narzuca wszystkie opcje, "będziemy nagrywać cię ze śmigłowca bo inaczej jakoś naszego filmu nie będzie optymalna,, taaak ale po co mi to i po co mam za to płacić.

Wiec ciesze się że masz swoje zdanie, ani Ty nie przekonasz mnie ani ja Ciebie więc nie ma potrzeby przedłużać tej dyskusji.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:22   #2814
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

A już w piątek nikt nie będzie mi mógł powiedzieć, że to jeszcze cały rok. Bo teraz jeszcze słyszę takie komentarze przy okazji wybierania np. zaproszeń
ja miałam to samo każdy mi powtarzał że jeszcze tyle czasu a ja juz jest mniej niz rok to się troche uspokoili
Stary 2011-10-05, 15:22   #2815
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Ja również wybierałam suknię z mamą bo wiem, że ona mi szczerze powie, że nie wyglądam dobrze itp.

Mojej się we wszystkich podobałam ale wiedziałam, że chcę zrobić jej tą radochę i poprosiłam żeby przyjechała i mi pomogła Bardzo się wczuła i cierpliwie znosiła moje przymiarki, robiła mi fotki z ukrycia i doradzała. To był fajny weekend i nie żałuję, że ją namówiłam

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:24   #2816
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
łał ale masz fajnie trafia chociaż w Twój gust?
Stary 2011-10-05, 15:25   #2817
evoonia86
Zakorzenienie

maxwelka a tak z ciekawości ( o ile chcesz powiedzieć) jak długo będziecie czekać na mieszkanie? tzn. kiedy możecie liczyć na otrzymanie kluczy?
Stary 2011-10-05, 15:27   #2818
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurde, chorwacki Ok, w takim razie poszukam trochę, dam Ci znać jak coś znajdę
Hehe, no w końcu skończyłam () slawistykę, to coś tam umieć wypada...
Dzięki Kochana, ja sama szukam i wysyłam CV, ale na razie bez rezultatów.

dla Dziewczyn, co lubią taniec - normalnie czad http://www.youtube.com/watch?v=A5FoFdt8IoY&feature=fvst

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:30   #2819
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie kochane

jak odzyskasz aparat to wrzuć fotki welonu

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny wracam powoli do żywych. Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście Czuje się już trochę lepiej, ale zatoki nadal dają mi się we znaki. Jutro już muszę iść do pracy, a tu akurat ma się robić zimno Podjęłam próbę żeby Was nadrobić, ale nie da rady, utknęłam w połowie wątku i musiałabym w co najmniej trzynastu postach Was wielocytować.

Z ostatnich stron doczytałam o buziakach w kościele i powiem Wam, że nam ksiądz na naukach powiedział, że BROŃ BOŻE NIE WOLNO sobie dawać buzi po przysiędze. "W końcu nie jesteśmy dziećmi, żeby tak cyrkować" może to nie dokładny cytat, ale mniej więcej tak to brzmiało. My z TŻtem zamierzamy sobie dać buzi, to takie miłe jest uważam. No i pewnie i tak byśmy to zrobili to raczej taki niekontrolowany odruch radości

Chatko - gratuluje obrony
Witamy z powrotem zdrowiej szybko

Cytat:
to masz super teściowa a chociaż podobają ci się te ciuchy

Jeśli chodzi o wybór sukni, któraś z dziewczyn się pytała to mi tez pomaga mama bo wiem, że mi dobrze doradzi

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2011-10-05 o 15:32
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:31   #2820
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
maxwelka a tak z ciekawości ( o ile chcesz powiedzieć) jak długo będziecie czekać na mieszkanie? tzn. kiedy możecie liczyć na otrzymanie kluczy?
Odbiór techniczny mamy 14 października (ale mogliśmy mieć już we wrześniu, tylko byliśmy na urlopie i przedłużyło nam sie przez to staranie o kredyt), a klucze też jakoś w tym miesiącu, więc jak dobrze pójdzie, to pod koniec października będzie można tam wchodzić z ekipą remontową. Budynek został ukończony pod koniec sierpnia.

Cytat:
Hehe, no w końcu skończyłam () slawistykę, to coś tam umieć wypada...
Dzięki Kochana, ja sama szukam i wysyłam CV, ale na razie bez rezultatów.
Hehehe, pani magister, dobrze Wysyłaj dużo, jak najwięcej! Załóż też sobie konto na goldenline i linkedin, a polecam Ci też stronę www.cv-raport.pl - sama korzystałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości