![]() |
#4861 | ||||
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar XXXIII
Cytat:
![]() Mnie wyszło "Przeminęło z wiatrem" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Te też są fajne ![]() Bo Ty jesteś amoralna ![]() Żarcik taki! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
grozi wypollizowaniem
|
flo
![]() tak t ojest fuaśnie ![]() ja kiedys po kilku takich wycieczkach juz sie tak przyzwycziłam do absurdów ze nie mogłam potem uwierzyc ze ktos chce mi cos zrobic od razu ![]() ja-mam tu takie skierowanie.... - teraz robimy? ja- słucham?! -czy teraz chce pani robic czy w inny dzień ja-ale jak to? ![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- mnie wyszło Radosc z seksu analnego z kozą
#4863 |
Zakorzenienie
|
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad film - e no coś Ty ?????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Ale jutro nie będziem grać ino chlać, ja tylko muszę zadawać szyku bo kto wie jakich starych znajomych spotkam przy okazji, o ho ho. Mi też pasi Gucci ale jeszcze nie ffiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
BAN stały
|
Jeśli w tabsach lek jest gorzki, to w syropie również
![]() Cytat:
![]() Dzięki Bogu nie muszę latać po szpitalach i przychodniach, tfutfu! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Nindżopesz
|
Kurde... nie wiem jakie chcę buty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
grozi wypollizowaniem
|
aaa kapuje taki dzołk..niekumata juz jestem dzis ![]() to syndrom skarbiatka jest ![]() uwielbiam jak wpada w srodku nocy skrbitko i takie niekumate ![]() fogle to mialam sie pytac czy jest taki film ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bier pewniki roztaczające aurę seksapilu ( choć nie musisz ) ale zawsze to miło merdać nosy bywalcow ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-10-06 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |||
BAN stały
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
a tera zasiadam do nadrabiania baru
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na ten przykłąd wiem jakie chce - jest ich 6 par - typów no bo wiadomo że nie założę jakiś tam botków do wełnianych sukienek do kolan i spódnic cza inne, do płaszcza inne, do kurtki inne, odlotowe na impre inne i tak zminimalizowałam do 4 par i wysżło mi ponad tysiak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
grozi wypollizowaniem
|
a femme jolie by pasiło na wesele czy niebałdzo?
kokufa-ja nie mam zapachof na ludziowe wyjscia ![]()
#4874 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ad2. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | ||
Nindżopesz
|
Nie, z moją zostaną
![]() Cytat:
![]() Pewnie się skończy na BC i tyle. Bo Smok mi zaraz wyparowuje tzn. z fajnego amarettowego początku lubi popadać w kwiatuchy. Cytat:
![]() A takie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4876 | ||
BAN stały
|
Nie narzekaj, nie jest wcale duzo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz będzie ogólnie, żeby nie było, że do Kameny. Wymundrzać bedem się łogólnie w ramach edukowania społeczności barowej. ![]() ![]() Po pierwsze primo: logo i logotyp, to są dwie różne rzeczy. Po drugie primo: logo czy logotyp to sigil. I takie jest jego główne zadanie. To działa inaczej jak herb, który tylko miał identyfikować daną osobę czy ród. Tu działa się w innej przestrzeni, jakkolwiek brzmi to dziwacznie i niewiarygodnie. Po trzecie primo: marketing tak naprawdę jest ładnie opakowanym wciskaniem kitu, natomiast logo lub logotyp powinno być dziełem sztuki. (Uprzejmnie proszem nie zadawać pytań typu "A co jest dzisiaj sztuką?", bo odpowiem jak mój ulubiony profesor "Dzisiaj sztuką jest zrobienie fikołka do tyłu w naszym wieku." ![]() Akurat w przypadku Apple, logo było całkowicie oparte na JEDNYM skojarzeniu i wyrażało DOKŁADNIE misję firmy. Pierwotne logo Apple wyglądało zupełnie inaczej. Drugie - również. Dopiero trzecie jest tym, które wszyscy znają, czyli ugryzionym jabłkiem. Pomijając całą otoczkę i plotki na temat skąd pochodzi nazwa firmy, to Apple jest jabłkiem Newtona. Było hołdem dla odkrycia przez Newtona prawa grawitacji, i to samo było misją firmy: dokonać rewolucji. Pierwsze logo Apple było dosłowne i przedstawiało Newtona siedzącego pod drzewem. Kolejne, przedstawiało zwykłe jabłko. Skąd ugryzienie? To marzenie o ugryzieniu Wielkiego Jabłka - na zasadzie "zdobędziesz NYC - zdobędziesz cały świat". (A nie jak głosi plotka, że Ś.P. Jobs z Woźniakiem w garażu mieli tylko mekintosze do jedzenia.) "zamiast jabłka był napis Apple krojem tym co logo Microsoftu a cała reszta byłaby bez zmian" Apple nie ma logotypu tylko logo. W związku z tym gdyby zamiast logo był logotyp, to by nie był taki cool jak był pierwotnie, tzn. do czasu Intela w środku (sory, jam Macowa, więc Intel dla mnie to złuo ![]() Czy Apple gdyby miało zamiast jabłka napis byłoby takie popularne? Czy słyszał ktoś spoza branży o SGI czyli Siliconach? Wątpię. A to też komputery i to super komputery. Ale firma zbankrutowała w 2009 roku. Logo mieli TAKIE. Na sukces Apple złożyło się wiele rzeczy, ale firma również stała nad progiem załamania, bo nagle stała się niszowa. W sumie później nie zrobili niczego nowego, ale to właśnie to ugryzione jabłko nadal jest marzeniem wielu osób, pomimo iż Samsung czy IBM produkują prawie dokładnie takie same produkty. Ludzie pragną tego konkretnego, ugryzionego jabłka a nie jakiegoś smartfona, dokładnie tak samo jak pragną torebki z logo LV, chociaż za cenę jednej można mieć i 100 innych. "co wyraża 3M" - to jest skrót od Minnesota Mining and Manufacturing Company. I nie musi wyrażać niczego innego, bo to jest trzy "M". "Klub Stodoła" - no jak to co wyraża? Tańce plemienne! ![]() ![]() Nie ma się co oszukiwać, ale gdzie się tylko nie obrócimy, to mamy "prane mózgi". Jak nie na poziomie świadomości, to w ramach nieświadomości indywidualnej a jeszcze częściej nieświadomości zbiorowej. Ludzie mogą nie rozumieć, ale ludzie czują. To jest dokładnie tak samo jak z każdym dziełem sztuki. Kto tak naprawdę wie dlaczego Mona Lisa jest tak ważna dla historii sztuki? Teraz latają ją oglądać z powodu Kodu Leonarda. Ale czy ten fakt umniejsza w czymkolwiek samo dzieło? "specjaliści od identyfikacji wizualnej mogą wymyślić dokładnie to samo co osoba bez przygotowania teoretycznego, tylko będą potrafili obudować to teorią" Oczywiście, że tak. Ale pomiędzy pomysłem a wykonaniem droga jest długa. I w praktyce, najczęściej w sieci, to niestety widać. Logo czy logotyp jest tak samo niepowtarzalny jak obraz. Ale o ile większość osób przyznaje się, że obrazu namalować nie potrafi, to znaczna część uważa, że logo to zrobić potrafi, i to pewnie lepsze niż te które funkcjonują. "Bo to przecież żaden problem." No żaden problem. Tylko jeszcze cza wiedzieć coby plagiatu nie popełnić, mieć jako-takie pojęcie o symbolach i kolorach coby klienta nie odstraszyć, i wiedzieć jak ustawić światło żeby było czytelne i oczy nie bolały od patrzenia na literki. W skrócie. Ale "śpiewać każdy może, trochę lepiej, trochę gorzej..." Przecież tego nikt nikomu nie zabrania. "I co przyjdzie komu z teorii jak zamawiający się skrzywi na projekt i powie: to mi się nie podoba....?" A to już jest problem zamawiającego, skoro albo nie wiedział czego chciał, albo nie potrafił wyartykułować swoich sugestii, albo zmienił zdanie. Zamawiał, podpisał umowę - musi zapłacić. Może nie używać, ale zapłacić musi. I tym się różni zamawianie logotypu czy logo od kupowania butów w sklepie. ![]() To czy klient wybierze produkt z logo X czy z Y - to zupełnie insza inszość. Równie dobrze może wybrać produkt firmy krzak, tudzież perfumę FM. Ale firma dbająca o swój wizerunek, zazwyczaj dba i o jakość swoich produktów. A odbiór identyfikacji wizualnej, to indywidualna kwestia percepcji każdego z nas. I to by było na tyle. ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zależy co masz w szafie i do czego je widzisz - ja tego nie umiem robić ale Tobie zestawianie wychodzi majstersztykowo 1. miałam pisać 2. o - dokładnei może pojechać ciosem poniżej pasa - mnie to do głowy nie przyjszło bo się obracam w męskim towarzystwie co nie znosi wanili a zwłaszcza sztucznej, odpycha ich - moze czas zmienić towarzycho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem ![]() ![]() gratulacje ![]() niech Ci pachnie ![]() brrry, fuuu itp. ![]() ![]() Cytat:
ad2. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Eee no teraz to nie, wszyscy są na bieżąco przecie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
co do wywodu Karkki to chciąłam powiedzieć, ze cały czas zastanawiałam się gdzie analogia Apple do NY - firma w Californi przeca
![]() ![]() kur dwa znowu przeczytałam art w gazetapraca - nacomito - ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-10-06 o 23:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --- W kwestii logo jeszcze, jakieś polskie miasto ma je bardzo zbliżone do logo nowojorskich (?) gejów i lesbijek, jakiś czas temu były jaja, w tv widziałem (i była również poruszona kwestia "plagiatów", co w sumie jest trudne do ogarnięcia, bo o ile hasło, nazwa czy slogan są łatwe do researchu, to logo w google nie wkleisz, c'nie?) ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no nie spławiłam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4884 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Dobra, ostatnie dwie finałowe pary, co brać ![]() http://moda.allegro.pl/venez-militar...812625570.html http://moda.allegro.pl/drewniaki-kop...812167985.html Karkki, ale czy parcie na Macki to nie jest tylko kwestia mody? Eee no dobra, pewnie moda wynika z logo? Nie no, bessęsu. Podstępnie spytałam TŻta jaki laptop by sobie kupił - wybrał Toshibę ![]() Zmieniając temat pytałaś w Tró o dodawanie zdjęć, nie wiem czy ktoś odpisał ale najpierw musisz dać fotki w swoim własnym albumie czyli klikamy Karkki - Albumy - wszystkie albumy - dodaj album etc, etc a na końcu pokaże się pod fotką opcja Dodaj do Klubu - wybierasz Tró i wsjo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Wam też na fragrantice każą się rejestrować?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]()
#4887 |
Nindżopesz
|
Kiedyś nie kazali, dopiero jak chciałam se perfum ocenić czy cuś.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4888 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() --- Zapomniałem o ![]() ![]() ![]() Spo, kto nie kocha HP, nie jest w stanie zrozumieć i pokochać mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Branoc ![]() Cytat:
![]() Lecę też spać, dobranoc ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Toshiba - "bo japońskie to niezawodne, wieczne"? Ciekawe czemu prezerwatyw nie produkują a może japońskie gumki są serio niezawodne? - no ale chyba małe ? to takie luźne dywagaje na temat Red - bier pierwsze ( popieram Spo - ![]() takie mierzyłam nawet - no ale ja nei mam do czego ich nosic mimo ze som swietne i gruba podejszwa i wsio idealnie nie cukierkowate acz kobiece Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2011-10-06 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.