Scent Bar XXXIII - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 01:33   #4921
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar XXXIII

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
ideu spa©

o jakie øadne © i ø

hehe

kolorowych

albo jeszcze popróbujé

i mamy é, á , z z kreseczká nie ma , æ a to jest z z kropká ß i mamy s z kreseczká

bredze ide spa© ©
kolorwych
Flo, daj mi to samo, co przed chwilą brałaś!

---

Kto czaska najwięcej postów?

Rejcz
Skrbtk
ja
Spo
Flo

Dobranoc

Edit: Trzecie szczytowanie pod rząd, to mój dzień, zdecydowanie!

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2011-10-07 o 01:34
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 07:52   #4922
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

No żeby o tej porze żadnego machania znad kawy nie było?
To ja pomacham. Znad ostatniego łyka.

Pogoda się ziebała. I po lecie

Dopijam i lecę.
Kurde, jeszcze rok akademicki się nie zaczął, a ja już na kacu na zajęcia.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 07:56   #4923
Maja102
Zakorzenienie

ale nie mój dzień
spaać
Stary 2011-10-07, 08:16   #4924
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
No mówita, mówita zupełnie o czym innym. Więc powtórzę: czym innym jest budowanie wizerunku firmy a czym innym jest wartość rynkowa logo.

A teraz będzie ogólnie, żeby nie było, że do Kameny.
Wymundrzać bedem się łogólnie w ramach edukowania społeczności barowej. Bo jeszcze się pobijeta jak tak dalej pójdzie.

Po pierwsze primo: logo i logotyp, to są dwie różne rzeczy.
Po drugie primo: logo czy logotyp to sigil. I takie jest jego główne zadanie. To działa inaczej jak herb, który tylko miał identyfikować daną osobę czy ród. Tu działa się w innej przestrzeni, jakkolwiek brzmi to dziwacznie i niewiarygodnie.
Po trzecie primo: marketing tak naprawdę jest ładnie opakowanym wciskaniem kitu, natomiast logo lub logotyp powinno być dziełem sztuki. (Uprzejmnie proszem nie zadawać pytań typu "A co jest dzisiaj sztuką?", bo odpowiem jak mój ulubiony profesor "Dzisiaj sztuką jest zrobienie fikołka do tyłu w naszym wieku." )

Akurat w przypadku Apple, logo było całkowicie oparte na JEDNYM skojarzeniu i wyrażało DOKŁADNIE misję firmy.
Pierwotne logo Apple wyglądało zupełnie inaczej. Drugie - również. Dopiero trzecie jest tym, które wszyscy znają, czyli ugryzionym jabłkiem.
Pomijając całą otoczkę i plotki na temat skąd pochodzi nazwa firmy, to Apple jest jabłkiem Newtona. Było hołdem dla odkrycia przez Newtona prawa grawitacji, i to samo było misją firmy: dokonać rewolucji. Pierwsze logo Apple było dosłowne i przedstawiało Newtona siedzącego pod drzewem. Kolejne, przedstawiało zwykłe jabłko. Skąd ugryzienie? To marzenie o ugryzieniu Wielkiego Jabłka - na zasadzie "zdobędziesz NYC - zdobędziesz cały świat".
(A nie jak głosi plotka, że Ś.P. Jobs z Woźniakiem w garażu mieli tylko mekintosze do jedzenia.)

"zamiast jabłka był napis Apple krojem tym co logo Microsoftu a cała reszta byłaby bez zmian"
Apple nie ma logotypu tylko logo. W związku z tym gdyby zamiast logo był logotyp, to by nie był taki cool jak był pierwotnie, tzn. do czasu Intela w środku (sory, jam Macowa, więc Intel dla mnie to złuo ).
Czy Apple gdyby miało zamiast jabłka napis byłoby takie popularne? Czy słyszał ktoś spoza branży o SGI czyli Siliconach? Wątpię. A to też komputery i to super komputery. Ale firma zbankrutowała w 2009 roku. Logo mieli TAKIE.
Na sukces Apple złożyło się wiele rzeczy, ale firma również stała nad progiem załamania, bo nagle stała się niszowa. W sumie później nie zrobili niczego nowego, ale to właśnie to ugryzione jabłko nadal jest marzeniem wielu osób, pomimo iż Samsung czy IBM produkują prawie dokładnie takie same produkty. Ludzie pragną tego konkretnego, ugryzionego jabłka a nie jakiegoś smartfona, dokładnie tak samo jak pragną torebki z logo LV, chociaż za cenę jednej można mieć i 100 innych.

"co wyraża 3M" - to jest skrót od Minnesota Mining and Manufacturing Company. I nie musi wyrażać niczego innego, bo to jest trzy "M".

"Klub Stodoła" - no jak to co wyraża? Tańce plemienne! Przeca to widać.

Nie ma się co oszukiwać, ale gdzie się tylko nie obrócimy, to mamy "prane mózgi". Jak nie na poziomie świadomości, to w ramach nieświadomości indywidualnej a jeszcze częściej nieświadomości zbiorowej. Ludzie mogą nie rozumieć, ale ludzie czują.
To jest dokładnie tak samo jak z każdym dziełem sztuki. Kto tak naprawdę wie dlaczego Mona Lisa jest tak ważna dla historii sztuki? Teraz latają ją oglądać z powodu Kodu Leonarda. Ale czy ten fakt umniejsza w czymkolwiek samo dzieło?

"specjaliści od identyfikacji wizualnej mogą wymyślić dokładnie to samo co osoba bez przygotowania teoretycznego, tylko będą potrafili obudować to teorią"
Oczywiście, że tak. Ale pomiędzy pomysłem a wykonaniem droga jest długa. I w praktyce, najczęściej w sieci, to niestety widać. Logo czy logotyp jest tak samo niepowtarzalny jak obraz. Ale o ile większość osób przyznaje się, że obrazu namalować nie potrafi, to znaczna część uważa, że logo to zrobić potrafi, i to pewnie lepsze niż te które funkcjonują. "Bo to przecież żaden problem." No żaden problem. Tylko jeszcze cza wiedzieć coby plagiatu nie popełnić, mieć jako-takie pojęcie o symbolach i kolorach coby klienta nie odstraszyć, i wiedzieć jak ustawić światło żeby było czytelne i oczy nie bolały od patrzenia na literki. W skrócie.
Ale "śpiewać każdy może, trochę lepiej, trochę gorzej..." Przecież tego nikt nikomu nie zabrania.

"I co przyjdzie komu z teorii jak zamawiający się skrzywi na projekt i powie: to mi się nie podoba....?"
A to już jest problem zamawiającego, skoro albo nie wiedział czego chciał, albo nie potrafił wyartykułować swoich sugestii, albo zmienił zdanie. Zamawiał, podpisał umowę - musi zapłacić. Może nie używać, ale zapłacić musi. I tym się różni zamawianie logotypu czy logo od kupowania butów w sklepie.

To czy klient wybierze produkt z logo X czy z Y - to zupełnie insza inszość. Równie dobrze może wybrać produkt firmy krzak, tudzież perfumę FM.
Ale firma dbająca o swój wizerunek, zazwyczaj dba i o jakość swoich produktów.
A odbiór identyfikacji wizualnej, to indywidualna kwestia percepcji każdego z nas.

I to by było na tyle.
Ooo.. i nawet czegos sie mozna tu dowiedziec ciekawego

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Karkki, ale czy parcie na Macki to nie jest tylko kwestia mody? Eee no dobra, pewnie moda wynika z logo? Nie no, bessęsu.
Podstępnie spytałam TŻta jaki laptop by sobie kupił - wybrał Toshibę
Zmieniając temat pytałaś w Tró o dodawanie zdjęć, nie wiem czy ktoś odpisał ale najpierw musisz dać fotki w swoim własnym albumie czyli klikamy Karkki - Albumy - wszystkie albumy - dodaj album etc, etc a na końcu pokaże się pod fotką opcja Dodaj do Klubu - wybierasz Tró i wsjo.
Ja bzm kciaa Maca - chyba jestem ofiarą marketingu. A fłaścifie to bym go kciała, bo jest taki cienki

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Wam też na fragrantice każą się rejestrować?
Si

Cytat:
Ha, widzisz! Ja je kocham, ino używać nie mogę

(A może po prostu przedawkowałam i dlatemu skutek uboczny się pojawił Kto przy zdrowych zmysłach tyle tego psika, co ja psikałam U mnie okazało się to trucizną dosłownie
Ty też jesteś zatruty? ).
Ja kiedys w upalny dzień zapodałam sobie 11 psików anioła fiolkowego. Zmasakrował mnie dosłownie. Długo go potem nie używałam

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:21   #4925
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Czy New Harleema warto mieć czy nie? Bo jadalne zapachy ostatnio mnie drażnią Szeroko omawianego HP jakoś nosić na razie nie daję rady

Dobry

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:25   #4926
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
aaa kapuje taki dzołk..niekumata juz jestem dzis

to syndrom skarbiatka jest
uwielbiam jak wpada w srodku nocy skrbitko i takie niekumate

fogle to mialam sie pytac czy jest taki film

jak zapytam ale o so chozi to sieu potwierdzi

Cytat:
]

to teraz szpital
wstałam rano, bardzo, bo rejestracja do 13 jest, a ja mam kawał drogi
się wybrałam, pojechałam (oczywiście musiałam wrócić, bo zapomniałam kalendarza )
dojechałam i się zaczęło
nie było gdzie zaparkować, 20 min czekałam na miejsce, zaparkowałam
ide do info,
pytam, gdzie leźć dalej z tym skierowaniem, pokazuję
odpo: na oddział
to leze na I piętro
tam do sekretariatu kolejka, czekam trochę, wchodzę
się dowiaduję, że to nie tu
mam zejść na ratunkowy i w lewo
ide
znalazłam
staję w kolejce
wchodzę
pani patrzy, ogląda i
to nie tu , znaczy TU ale później, najpierw na ratunkowy do rejestracji mam iść po sor
idę
staję w kolejce
podchodzę
pan mnie informuje, że najpierw do Pielęgniarki (jakiejś tam - nie pamiętam)
ide do pielęgniarki, byłam pierwsza, zero kolejki
ona mówi, że z takim skierowaniem to od razu do rejestracji
idę
jestem trzecia w kolejce
pan mówi, że do pielęniarki, ja że już byłam
pan wierząc mi chyba na słowo zaczyna rejestrować
pyta: ale gdzie potwierdzenie ubezpieczenia?
ja mówię: mam książeczkę rumowską, a ubezpieczona jestem przy mężu
pan; proszę rmua i zgłoszenie do ubezpieczenia
ja: ale dzwoniłam i nikt mi nie mówił, że muszę mieć
pan: proszę dowieźć
ja: ok.
mam sor
ide do kolejki (tej na lewo)
kolejka w miarę się posuwa
wchodzę szczęśliwa
a pani mnie się pyta, gdzie wynik wymazu
mówię: nie mam, byłam tu i Pani nie powiedziała, że muszę mieć, ale dowiozę, bo to i tak trzeba ok. 14 dni przed badaniem zrobić
pani: kto pani to powiedział?
ja:lekarz
pani: no chyba nie nasz
ja: no nie
pani: nie mogę zapisać, bo musi pani mieć to badanie, które jest ważne miesiąc!!!!
zrezygnowana mówię, że ok. to zrobię wymaz i przyjadę jeszcze raz się wpisać na ichne badanie, ale zobaczmy czy jest termin
pani: nie ma
ja: to o co chodzi?
pani: no takie są procedury, muszę mieć wyniki wymazu, aby się zapisać na oddział, na badanie, na który nie ma terminu , bo jest wykonywane tylko raz w tyg. (w poniedziałek) i tylko dwie pacjentki
ja: no dobrze, to przywiozę "wymaz" pani mnie zapisze na termin odległy i..???
pani: jak przyjdze pani kolej, to zrobi pani nowy wymaz

ja
i mówię, dopra to ja chcę zapłacić i zrobić to badanie, za 3 tyg. prywatnie
pani: nie można, nie robimy
ja czyli 8 pacjentek miesięcznie robicie ?
pani noo polityka prorodzinna

ogólnie Pani była b. sympatyczna i sama miała beke

czy ktoś się dziwi, że od jutra szukam prywatnie
nie wiadomo już czy śmiać się czy płakać , chyba i to i to... jak ten niemiec z różą w

rynce opadajo i wszystko opada a potem sie dziwio że w kraju nei ma przyrostu, że niż jest....\

Flo przeprszm, musiałam ograniczyć Twoją mimikę...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

hoł hoł hoł... dobijewa dziś bar mejbi....

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:07   #4927
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość

jak zapytam ale o so chozi to sieu potwierdzi

Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:11   #4928
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

uuuu dziś piątek

złamałam odwyk, kupiłam nu edp
i jeszcze chodzi za mną poison i dune

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:20   #4929
Polly_
grozi wypollizowaniem

jadeu

do zobaczenia w nowym barze!
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:23   #4930
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Moja kuracja antyanemiczna opiera się wyłącznie na surowych, nieprzetworzonych produktach

Inhibitor monoaminooksydazy?
Ale brokuły są tylko obsmażone , we środku surowe
2. eee , tyle to w każdej ulotce lekowej piszą

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość

Przynajmniej tyle, ze Ci się nic nie podoba...
Moja przyjaciółka ma Duet i pachnie na niej obłędnie

Dziś odwiedziłam chyba najbliższe mi miejsce wakacyjne- jeziorko typu oczko wodne w dole morenowym, otoczone lasem, z tylko wąskim dojściem...zryczałam się jak bóbr- ze szczęścia...Ostatnio byłam tam 25 lat temu- nic się nie zmieniło, tylko pomost popadł w ruinę
Jak przenosiny w czasie-uwierzyłabym tam we wszystko
Tak więc Wojtek zafundował mi jedną z najpiękniejszych chwil w życiu...a było ich może 5? 7? Takich naprawdę niezwykłych

1.jak się nie podoba , jak się podoba , tyle że nie z Sephory głównie , na wishliście mam ze 20 pozycji
2. zazdroszczę...
Cytat:
Napiszę coś mądrego:

(5aR-(3aS*,5aα,8b,8aS*,9a,10aα))-9-(1,1-dimetylometylo)-10,10a-dihydro-8,9-dihydroxy-4H,5aH,9H-furo(2,3-b)furo(3',2':2,3)cyclopent a (1,2-c)furan-2,4,7(3H,8H)-trion),

w skrócie: bilobalid
no to teraz narysuj wzór strukturalny

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Cytat:
chodzi o postrzeganie podświadome ( po części) nie trzeba nic analizować a człowiek i tak odbiera kolor , kształt liter, to czy w logo jest kółko, kwadrat czy glut ma ogromne znaczenie.
i nie chodzi o to by odczytac z logo wprost jakies tam tresci-ale o emocje i skojarzenia jakie budzi

weźmy np niech bedzie Nike i IBM. nawet nie znając kompletnie produktów kazdy w ciemno dobrze wybierze które logo jest logiem marki sportowej a które komputerowej-i własnie o to chodzi po krótce (po bardzo wielkiej krótce )

co do jabłka kóre nic nie mówi- owszem ktos widzi jabłko i wie ze to logo firmy z jajem ,działającej niestndartowo i nie ma wątpliwości ze być moze jest to logo prokuratury generalnej

co do postrzegania logo jeszcze -idziesz galerią handlową i po nazwach firm wiesz do kogo są skierowane-nie musisz nawet znać tych marek (mam tu na mysli ciuchowe)

dalej-idziesz szukać sprzetów do chaupy-masz nanu nana, home& you, duka, almi decor, villeroy& bosh-po samych napisach mozna je uszeregować co do poziomu cen
eeee na mnie to nie działa fogle jest jakaś firma ciuchowa , której logo mnie się kojarzy tylko i wyłącznie z ukraińskim tryzubem , nie ciuchami

Cytat:

Ja bym w ciemno powiedziała, że Duka i Nanu Nani to jakiś dziecki asortyment. Stradivarius sklep dla muzyków. Atmosphere dla spadochroniarzy a Zara dla spóźnialskich
H&M dla chamów

Cytat:
bo to wygląda jak taki wykres pracy serca, a potem jest linia ciągła i wyglada, jakby ktos właśnie zszedł
i tylko brakuje takiego biip-biip-biiiiiiiiiiiip jak na filmach
Może to symboliczny opis ich skuteczności

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
spróbowałam podać kotu no spę, w mięsku, ledwo polizała tego kurczaka i fuj, nie zje, no to ja też spróbowałam okruszek tabletki
OMG jakie to wstrętnie mega gorzkie pół paszczy wewnątrz mi skołowaciało i niczym nie mogę zagryźć żeby ten piekący gorzki smak usunąć ratunku

a na siłę niestety nie mogę zapodać tablety bo kota ma się nie stresować bo zapalenie pęcherza wg wetów ma podłoże psychiczne, jak nie przejdzie po drugiej dawce antybiotyku będę kotę prozakować
a może waleriany albo kocimiętki jej dać na polepszenie nastroju , jak to ze stresu ?

Dlaczego ludzie się nie myją , ani się , ani dzieci , jeszcze dziecko brudne to pół biedy , ale opiekunowie tak śmierdzą że
Małżon narzeka że się zlewam perfumami , a bez nich bym nie wytrzymała w gabinecie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:24   #4931
kamena
ʞɐɯǝuɐ

ziuty znad klawiatury

przybył dziś rano płaszczyk, zmieściłam się na styk

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
o rany - czyli siku pobrane i nic im w moczu nie pokazało?
no pokazało sie, zapalenie pęcherza o nieustalonej przyczynie

Cytat:
Kameno, a jakby wetknąć w mocno pachnącą kiełbasę czy cuś?
wetknąć w kiełbasę mogę, tylko jak potem wetknąć kiełbasę w kota?

Cytat:
nie wiem jaki zapach na wesele
prada?
molekuły 2?
poison?
safran?
fiore d'ambra?
elixir penhaligons?

chyba nic nie pasuje
a mi wszystko pasuje.. żadne nie śmierdzi nieludziowo więc wybierz to w czym najlepiej będziesz się czuła

Cytat:
]
to teraz szpital
...
tragikomedia ale opisane genialnie

Cytat:
I Ty się dziwisz, że Kota łykać tabletek nie chce? Mądra Kota. A nie ma NoSpy w syropie?
no mądra mądra, przyznaję może i no spa jest w syropie ale syropu nie mam jak podać nie na siłę

Cytat:
Po pierwsze primo:
...

I to by było na tyle.
ciekawy wykład, przeczytałam całość dwa razy i mam w niektórych miejscach parę uwag bo mimo wszystko widzę trochę inaczej, być może podchodzę do tematu z nie tej strony co trzeba... ale niestety nie umiem się wysławiać i nie potrafię sformułować tego o co mi chodzi

Cytat:
Zapomniałem o i dla Kameny i jej koty

Cytat:
ideu spa©

o jakie øadne © i ø

hehe

kolorowych

albo jeszcze popróbujé

i mamy é, á , z z kreseczká nie ma , æ a to jest z z kropká ß i mamy s z kreseczká

bredze ide spa© ©
kolorwych
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:25   #4932
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

a gdzie jedziesz?

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
uuuu dziś piątek

Dune to i za mną chodzi Gratuluję Nu

Stary 2011-10-07, 09:26   #4933
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Dlaczego ludzie się nie myją , ani się , ani dzieci , jeszcze dziecko brudne to pół biedy , ale opiekunowie tak śmierdzą że
Małżon narzeka że się zlewam perfumami , a bez nich bym nie wytrzymała w gabinecie
Urocze, co? Nie myją, się chodzą w brudnych i podartych rzeczach, ale wymagania,że ho ho

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:38   #4934
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Gratulacje!!
Piękne zapychy za Tobą chodzą Nie masz ochoty wymienić odlewki 5 ml Nu na 4 ml Poisona w miniaturce po Esprit? Stwierdziłam, że nie mam okazji go używać.

Cytat:
Moda najpierw wynikała z tego, że Mac był niszowy, zarezerwowany tylko dla grafików. Pomijając już modę na niszowatość (jak wszędzie) to Mac się nie wieszał, nie łapał wirusów (z wyjątkiem graficznych) i nikt się na Maca nie włamywał. Później zrobił się modny jak wypuścił serię z "i". A dalej tak samo jak u Diora. Jak zaczęli modyfikować, to wyszła kicha, i ci co się znają to przestali kupować, a ci co się nie znają, to lecą na logo.

A dzięki, dzięki. Już się dowiedziałam, tylko nie widzę na tym monitorze lewej strony. Jak zmienię, to wrzucę.
1. Achaaa
2. to jest astygmatyzm a nie zły monitor

Cytat:

Cytat:
Dodałam tró-foty.
Kolorowych.

PS Za koszmary odpowiedzialności nie ponoszę.
Idę się pobać

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Obluczywszy Karkki Pierwsza myśl: Janis Joplin! Ale zdjęcie goth wymiata, stylowa i dorosła Sadako

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:42   #4935
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem jaki zapach na wesele
prada?
molekuły 2?
poison?
safran?
fiore d'ambra?
elixir penhaligons?

chyba nic nie pasuje
ja bym wzięła Pradę (jakbym ją umiała nosić bez pawia of kors )
Cytat:
TAK
Nie
Nie znam/nie pamiętam

Podłączam się z pytaniem - na urodziny TŻta w erpegowym klubie co zapodać?
T4T narazie próbkowo
BC
Dune
Nu
Messe
Smok
Kokon
Gucci PH
Stara Mania?
Mój typ to chyba smok.
obstawiam BC albo Gucia albo Smoka
Cytat:
]

to teraz szpital

szukaj prywatnie

nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać

Cytat:
flo

tak t ojest fuaśnie

ja kiedys po kilku takich wycieczkach juz sie tak przyzwycziłam do absurdów ze nie mogłam potem uwierzyc ze ktos chce mi cos zrobic od razu
ja-mam tu takie skierowanie....
- teraz robimy?
ja- słucham?!
-czy teraz chce pani robic czy w inny dzień
ja-ale jak to?

też bym się zdziwiła
Cytat:
Dodałam tró-foty.
Kolorowych.

składam reklamację, nie widać Cię na fotach
Cytat:

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Czy New Harleema warto mieć czy nie? Bo jadalne zapachy ostatnio mnie drażnią Szeroko omawianego HP jakoś nosić na razie nie daję rady
moim zdaniem bardzo warto właśnie się zastanawiam czy nie wziąć na zapas bo mi się odlewka kończy tylko ta cena

Pogoda dziś bardzo zachęcająca do spania także znów nie udało mi sie pobić rekordu wczesnego wstawania, może w przyszłym tygodniu się uda

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:42   #4936
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
ziuty znad klawiatury

przybył dziś rano płaszczyk, zmieściłam się na styk

a ja znów się za oferty pracy wzięlam i znów nic dla mnie na byle pracownika w dziekanacie 700 chętnych
I katar mam i przeziębienie mnie rozkłada

I źle mi, że żadna muza mi nie odpowiada, wszystko mnie nudzi albo drażni

Niech mnie ktoś ubije

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2011-10-07 o 09:44
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:42   #4937
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

ale chętnie się pośmieją
Ale to nieśmieszne, ino tró

Cytat:
nogi tak bolom, że ledwo dojechałam, a i tak miałam przerwę u rodziców i siostry o spotkaniu z dziewczynami (Win) w Gdańsku to nawet nie myślałam
O masakra, Biedactwo

Cytat:
iepne dziś 9 tyś. chyba
Myślałam, że o kasie mówisz a to pościki

Cytat:
Ale tuman ze mnie, no jacha!
Z grzeczności nie zaprzeczę

Cytat:

Zacytowałam sobie to, ale nie pamiętam po co Nie będę się już wracać i sprawdzać

EDIT: Przypomniało mi się Chciałam tylko napisać:

Cytat:
Dodałam tró-foty.
Kolorowych.

No zgadza się, ja przeżyłam prawdziwy szok i koszmar

Więcej cholero jedna nie wrzucaj takich fot

Ty, Ty Chudzielcu jeden !

Cytat:
I z czego się cieszysz? Przez rok już się to nie powtórzy

Cytat:
Napisane przez pin3ska Pokaż wiadomość

Ja kiedys w upalny dzień zapodałam sobie 11 psików anioła fiolkowego. Zmasakrował mnie dosłownie. Długo go potem nie używałam
Mnie HP też i Sensuelle tyż

Cytat:
Czy New Harleema warto mieć czy nie?

Witam w ten piękny... deszczowy piątek

dziecię zapisane do zębologa dziecięcego na....

... za tydzień Tak szybko Ale to w prywatnej przychodni Tylko, że na kochane NFZ zapisana
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2011-10-07 o 09:53
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:45   #4938
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

a gdzie jedziesz?
Polly na wesele jedzie

a właśnie baw się dobrze

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2011-10-07, 09:45   #4939
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Justynko, wydaje mi się że wzięłaś moje słowa osobiście i że Cię uraziły, nie miałam zupełnie takiego zamiaru, słowo. Jeśli jakiś temat jest nam bliski to wiadomo że z naszego własnego punktu widzenia wygląda on inaczej, niż wygląda on dla osób patrzących na ten sam temat z zewnątrz...
Na poczatku wzięlam osobiście, ale już przy odpisywaniu- spox, tylko W wtedy przyjechał i juz dzwonił żeby Mu bramę otwierać i tal byle szybko napisałam byle skończyć
wszystko w porządku- przecież wiem

Cytat:
Napisane przez pin3ska Pokaż wiadomość
Dokładnie tam

Oj, nie mogło mnie tam zabraknać
nie dziwię się- nawet twój podpis jest cięty

Cytat:

I to by było na tyle.
A LE !!!!
umówmy się- na spotkaniu Ty będziesz mówić i nie poczytasz mi za złe, jeśli się nie odezwę
Będę tylko zadawać pytania

Och, jak mi się chce CZEGOŚ!!!!!! Pachnącego, jesiennego, słodkiego, syropowego, za każdym razem innego, tęsknego, nie wiem czego!!!!

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 09:47   #4940
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Polly na wesele jedzie

a właśnie baw się dobrze
to już

a bolerko?

Polly masz to bolerko?

Stary 2011-10-07, 09:52   #4941
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
jadeu

Tylko się nie opij za bardzo

Cytat:

Cytat:
a ja znów się za oferty pracy wzięlam i znów nic dla mnie na byle pracownika w dziekanacie 700 chętnych
Aplikuj i tak, może to będziesz Ty tą jedną z 701

Cytat:
Niech mnie ktoś ubije
Może być młotkiem?

Stary 2011-10-07, 09:57   #4942
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Och, jak mi się chce CZEGOŚ!!!!!! Pachnącego, jesiennego, słodkiego, syropowego, za każdym razem innego, tęsknego, nie wiem czego!!!!
mi też się chce czegoś, ale sama nie wiem czego
ale nie perfum
jakaś tesknica mnie gniecie i nie wiadano co jeszcze
Cytat:
Może być młotkiem?
może
Stary 2011-10-07, 10:01   #4943
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Urocze, co? Nie myją, się chodzą w brudnych i podartych rzeczach, ale wymagania,że ho ho

Cytat:

Może być młotkiem?

tak boleśnie i długo , nie masz litości

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
ale nie perfum
A może głodna jesteś

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:04   #4944
Pin up girl
Zakorzenienie

Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:07   #4945
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
ale nie perfum
Sexu

Cytat:
może
<pier***nięciemłotem>

Cytat:

tak boleśnie i długo , nie masz litości
Ii tam to będzie raz a dobrze

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Ziuta Pin

Stary 2011-10-07, 10:08   #4946
justynaneyman
Zakorzenienie

Chyba czegoś w typie Jasmin Noir mi się chce
Może gdzieś Kobako dorwę?
W Nidzicy

Mieliśmy jechać do Szczytna- bo niedaleko, czytam atrakcje turystyczne i kulturalne- kino Jurand, zamknięte w 2004 r i zburzone w 2005, nie wybudowane lotnisko, symboliczne miejsce tragedii Juranda i Danusi i równoleżnik nr 21, wybory Miss Szczytna i swięto Policji
wybraliśmy Nidzicę

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:10   #4947
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
jadeu

baw sie dobrze

Cytat:
a może waleriany albo kocimiętki jej dać na polepszenie nastroju , jak to ze stresu ?
na kocimiętkę nie reaguje, walerianą się raczej nakręca niż uspakaja

Cytat:
masakra, współczuję...

Cytat:
na byle pracownika w dziekanacie 700 chętnych
jak to na byle, toż to niezła fucha taki dziekanat tzn. tak sobie wyobrażam

Cytat:
Na poczatku wzięlam osobiście, ale już przy odpisywaniu- spox, tylko W wtedy przyjechał i juz dzwonił żeby Mu bramę otwierać i tal byle szybko napisałam byle skończyć
wszystko w porządku- przecież wiem
to dobrze, bo sie zmartwiłam
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:12   #4948
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
obstawiam BC albo Gucia albo Smoka
Chyba będzie BC

Cytat:
ale nie perfum
Seksu

Cytat:
Sexu

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

A, i Kamenie gratuluję idealnego płaszcza

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:14   #4949
Maja102
Zakorzenienie

hej Pin
Cytat:
A może głodna jesteś
to też
i spać pogaduchy do 2 w nocy na temat filozoficznego poszukiwania sensu życia mnie wykończą
Cytat:
Sexu

Cytat:
<pier***nięciemłotem>

dziękować

Ju, dobry wybór!
zamek w Nidzicy ładniejszy
w Szczytnie większa część zamku po Krzyżakach w ruinie
Stary 2011-10-07, 10:16   #4950
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
to już
pisała że dzień wcześniej jedzie
Cytat:

Mieliśmy jechać do Szczytna- bo niedaleko, czytam atrakcje turystyczne i kulturalne- kino Jurand, zamknięte w 2004 r i zburzone w 2005, nie wybudowane lotnisko, symboliczne miejsce tragedii Juranda i Danusi i równoleżnik nr 21, wybory Miss Szczytna i swięto Policji
wybraliśmy Nidzicę
słusznie
Cytat:
Chyba będzie BC
dobry wybór
Cytat:
Seksu
o!

Zimno mi

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości