|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Dzieki dziewczyny za te odpowiedzi bo sobie wkręcilam tzn. połączyłam temp. z oddechem i się martwilam Cytat:
Cytat:
![]() Mój Stefek je lapczywie. My go znamy i wiemy, że poprostu rzuca się na jedzenie/cycki bo taki jest głodomorek. A teściowa do mnie ostatnio: "Boże jaki on jest głodny", ale takim tonem jakbym dziecko głodzila ![]() W sypialni mamy średnio koło 24-25 st. bez włączania kaloryfera więc dziecko śpi w bodziku i skarpetkach ew. go nakrywam lekkim kocykiem, a ta: "Dlaczego on nie ma nóżek przykrytych" na co ja, że jest tutaj 25st. i nie chce go przegrzać...Nic nie powiedziała. Za to jak wróciłam do sypialni to co zobaczyłam? Moje dziecko okryte od szyji w po stópki I mogłabym tak długo, a to byla tylko jenda wizyta ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja juz zapowiedziałam Tz, że teściowej dziecka nie dam. Nie mam zaufania bo jej nie znam. Poza tym dała już sie poznać po tym kocyku i okryciu małego kiedy wyraźnie powiedziałam, że NIE. Nie chce żeby pod moją nieobecność wyprawiała Bóg wie co z moim dzieckiem. Dwa lata nie utrzymywała z nami kontaktu więc może spokojnie kilka lat poczekać na sam na sam ze Stefkiem Muszę kupić inną butle do karmienia polecacie jakąś? Bo mały ciągnie ze szkalnej którą dostaliśmy w szpitalu z mleka gotowego Hipp. Uwielbia ten smoczek. Tylko że butelka jest 90ml, a on ma większe potrzeby i musze dorabiać Zastanawiam się nad antykolkową TT albo Dr Brwon'a? Co sądzicie?
|
|
#2702 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
=))) he he
|
|
|
|
#2703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
hahah, takich cudów to ani nie widziałam ani nie słyszałam Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-10-20 o 10:54 |
|||
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry wszystkim
Moja znowu dala koncert Dobrze ze jutro mamy wizyte u pediatry Zapomnialam Wam napisac ze jak mialam wizyte kontrolna u lekarza ( 6 tyg po cc ) to nawet nie zerknela na moja rane ![]() Indygo wspolczuje tesciowej Moja tez zawsze mowila ze jak mala placze to na pewno glodna :Co do smoczkow to moja polubila lateksowy z TT a butelki tez takie mamy
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Ja wolę nie myśleć co Moja teściowa będzie gadać gdy wpadnie w niedziele.
Zmykam się wykąpać i lecę do fryzjera =))) |
|
|
|
#2706 | ||
|
kosmitka
|
Szaleństwo, mój śpi już 1h 20 minut
Sprzątnęłam i poprasowałam oraz wstawiłam zupę, ba nawet się umalowałam.Cytat:
![]() U nas w ciągu dnia jak jest noszenie, to w nocy nie tak łatwo da się spławić. A juz próbowaliśmy go zostawić, żeby się uspokoił, to dał taki koncert, że potem tylko trudniej było go wyciszyć .Postaram się oduczyć go rączek maksymalnie jak się da. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Inaczej mój kręgosłup powie stop. Cytat:
Indygo my mamy ten szum fal w owieczce, też przy tym usypiamy
|
|
|
#2707 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
|
|
#2708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce byc jak nowa i cos mi nie wychodzi
|
|
#2710 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ogólnie to Oj tak. I nadal śpi, aż sprawdzam czy na pewno.
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Helołł mamuśki
Udało mi się nadrobić 3 strony, ale nie zdążę Was pocytować bo Adasiek sie już zaczyna wybudzać. Ancia, Małgosia Współczuję Wam z powodu problemów z dzieciaczkami, mój też wieczorami marudny, cyckiem pluje, spać nie chce, ale też się pocieszam że do 3 miesiąca już bliżej niż dalej ![]() A co do tz to mój mi pomaga, jak mu powiem, żeby przewinął to nie ma problemu, zawsze trzyma małego do kąpania, ja jeszcze nie , usypia wieczorem, i nie ma problemu, żeby został z małym na godz, ale w nocy to ja się Adasiem zajmuję, a jak zaczyna płakać to tylko się odwraca na drugi bok i przykrywa poduszką , ale wiem, że rano musi wstać do pracy. A w week godz 8.00 mały się obudził i mówię do tz, żeby go przebrał bo ja nie mam mocy ( dał mi w nocy popalić) to skrzywił się tylko, i powiedział, czemu ja go budzę w środku nocyA byliśmy wczoraj na badaniu bioderek, doktor zbadał i wszystko jest ok , nie wiem czy nie iść się umówić na prywatną wizytę z badaniem USG.Kurczę muszę kończyć bo głodzilka się obudziła, dopiszę potem bo mam parę pytanek do Was
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 kg to jest juz cos, masakra a Ciebie przytulam
|
|
|
#2713 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() :Hej: Cytat:
Ja polecam te z TT antykolkowe....jak pisala Cotka...maja te wklady i sa rewelacyjne....a poza tym smoczek wyglada jakk sutek i malej to pasuje Cytat:
Cytat:
.....i czy daje rade w opice nad dzieckiem....---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
O rany ponad 6 kg.....duzy Franio.... .....t o jeszcze miesiac i odzyjesz,...
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Minio-za bioderka a lekarz udany..my wczoraj też badaliśmy bioderka myslałam że będą kolejki, a tu zonk- nawet 5 minut nie czekaliśmy .Z bioderkami OK, Marcel praktycznie przespał całe badanie- a to wszystko przez smoczek od butelki, który coś się spierniczył i mleko nie chciało lecieć, więc wczoraj moje dziecie mało zjadło do 16-ej (ok.100ml przez cały dzien), cały czas na rękach, głodne, płaczące w końcu skapowałam że coś jest nie tak ze smoczkiem i gdy zmieniłam na nowy to na raz zjadł 50 ml i usnął na 3 godziny. ..i to jest polityka, znowu musze zamawiac przez neta specjalny dla niego smoczek a nigdzie nie jest dostepny od reki a kosztuje tylko 20zł tak firmy żerują na chorych dzieciach.Ancia- masz juz co dźwigać 6 kilo złota moje dalej taka chudzinka..
|
|
#2715 | |
|
kosmitka
|
Wstał!
Minio gratuluję bioderek!! Dziękuję. Cytat:
Oby jeszcze miesiac! Urośnie i Twój! Masz masakre z tymi smoczkami. Karmie i smigam na spacer, pa mamusie.
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic dziwnego ze kregoslup boli. Moj ciagle 4kg i nie chce wzrosnac waga a teraz to pewnie spadnie.jakies czary ze tyle spi ;D |
|
|
|
|
#2717 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dzińdybry - niczym z Allo Allo ![]() Cytat:
A jeśli byłby odpukać przełamany to te ćwiczenia wszystko "naprawią" i maluch już nie będzie wtedy taki marudny i płaczliwy. Miałam już pisać wczoraj - jak zobaczyłam Twój podpis to aż mi łezka w oczach stanęła... Cytat:
i sprawdza się ta owca? Lula brawa za urodzinki Mikiego |
|||
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
mam wrazenie ze my nie dojdziemy do takiej wagi. teraz wlasnie maly spi na cycku, po 3 lyczkach a mii sie konczy cierpliwosc
|
|
|
|
#2720 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może i kiedyś mm było jałowe no ale kurde świat sie zmienia i wymyślają coraz lepsze te mleczka a one dalej swoje.ja też odróżniam a moja mama właśnie na odwrót ja do niej że nati płacze bo chce cyca a mama do mnie że ją przekarmie Cytat:
będe trzymać kciuki ![]() Jak natalce się tak zdarza że się budzi po odłożeniu no to znowu biore na ręce aż zaśnie i odkładam, jak sie obudzi to znowu i tak w koło macieju. Wiem że jak jej dam raz, drugi, trzeci pospać na rękach to się nauczy i będe miała klopsa. Ciężko mi się ją odkłada no bo przecież ona tak słodo śpi na rączkach, tak się wtula i czuje jak oddycha Chyba większosc mamuś tak robi, i się nie dziwie bo mi tez by się nie chciało co chwile wstawać do łóżeczka. Ja mam ten komfor że nati śpi długo w nocy. Moja teściowa tak co 2 tygodnie wpadała na chwile, ale jak widać już jej się znudziło bo od chrzcin 3 tygodnie minęły a jej ani widu ani słychu, gdyby tż nie zadzwonił to pewnie dalej by wnuczki nie odwiedziła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam dwie butelki z Dr Browns'a jedną małą szeroką, a drugą dużą wąską i z obu jestem zadowolona ![]() Cytat:
dobrze że idziecie do lekarza moze to rzeczywiście coś z gazami, może jakies dobre kropelki przepisze ![]() Cytat:
szum fal w owieczce? Fajnie ja mam tą owieczke z bijącym serduchem i uważam że bratowa wywaliła pieniądze w błoto na ten prezent bo nic a nic ta owieczka nie kręci Natalki, szum fal albo suszarki to by była całkiem inna bajka
|
||||||||
|
|
|
#2721 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Moje zabiegi upiekszające kończą się na nałożeniu kremu
Cytat:
Mój to pewnie w wieku 2 miesięcy będzie ważył 10kg Śmigaj śmigaj ten make up nie może pozostać w domu Kapka Co to jest w Twoim avku? Masakra. Smoczki dwie dychy? Rozumiem, że specjalne, ale kurde tyle kasy za smoczka... I jeszcze się psują.. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Tyle co mój w 2 tygodniu Kurde mówicie, że Brown super..i cena też "super"... Muszę to przemyśleć. ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
No własnie te wytyczne to moja by miała glęboko w poważaniu no bo co ja mogę wiedzieć o wychowaniu dziecka ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Trzeba zmienić suwaczek bo mi z leksza termin minął
|
|
#2722 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
dałam wczoraj młodej 5 kropli espumisanu do wieczornego karmienia i drugie 5 dostała o 2 w nocy do mleczka modyfikowanego i spała całą nockę oczywiscie budzila sie do karmienia ale potem usypiala od razu a wczoraj obejrzeliśmy z mężem odcinek Fringe'a i sie przytuliłam i od razu nabrałam energii tfu tfu obym jej nie wychwaliła za bardzo Cytat:
troszke podje mm troche twojego odciągniętego i bedzie super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mojej jeszcze nie mierzyłam..2) moja tez tak oddycha czasem szybko jakby była zdyszana a za chwile normalnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tez mam młodą na dole...nie wyobrażam sobie do niej gonic co chwile...wykonczyłabym sie chyba bieganiem po schodach i juz wogóle nic bym w domu nie zrobila Cytat:
Cytat:
ja bym chyba nie dała rady w takiej teperaturze. Nie dziwie sie ze Stefek prawie goły spi ![]() polecam dr browna ja to juz jak głowe zdąże umyc to jestem happy
|
|||||||||
|
|
|
#2723 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuski
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem ogólnie nerwus, ale przy dziecku jak na razie nie okazuje tego, choć pewnie mały jeszcze da nam popalić![]() gratki za miesiąc Mikiego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobre i słowa otuchy![]() Cytat:
za bioderkaA mój synek dzisiaj w nocy trochę marudny, budził się kilka razy co godzinę, a mi się wydawało, że to chwila jak zasnęłam ale teraz śpi to może się też zdrzemnę trochę
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosia to fakt, cena tez ładna tych butelek
zmykam troche poprasować póki Nati śpi
|
|
|
|
#2725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez tak usypiam mala....wlasnie tak mialam przed chwila....na rekach spi a jak ja odkladam to juz ryk i tak w kolo.....noo ale teraz mamusia jej powiedziala ze sie cierpliwosc konczy i ma spac...i spi.... ![]() Trzymajcie kciuki za nas.....przelozylam wizyte na dzisiaj na 18...mam nadzieje ze to jakis konkretny lekarz ....musze sobie liste z pytaniami przygotowac bo skleroza u mnie......
|
|
#2726 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Musimy przerzucić naszych chłopaczków na diete schabową, może wtedy by coś ruszyli z wagą![]() Cytat:
przynajmniej wiem,że lepiej wyglądam niż to stworzenie
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
Cotka wlasnie zerknelam z jaka waga sie Twoj Filipek urodzil...a teraz ile wazy???....Bo moja ur sie z 4190 i teraz dopiero wazy 4800 wiec przybrala w ciagu miesiaca i tyg 610 g.....
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Ja mam podobnie
|
|
|
|
|
#2730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. a u mnie byly wczoraj pierwsze przytulanki...... " z tego pospiechu TZ zle zalozyl gumke....---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
a co na to polozna/lekarz ??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

co do temp-u nas bylo to samo, 37,1

za bioderka
ale tylko na dworze, w domu mowy o tym nie ma, nie da się oszukać.
hahah, takich cudów to ani nie widziałam ani nie słyszałam 
.

mojej jeszcze nie mierzyłam..