Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 10:49   #2701
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Avek w sumie stary bo taki byl moj poczatek z wizażem co do temp-u nas bylo to samo, 37,1 i normalne; co do oddychania-tez ma podobnie, ale u maluszkow to wszystko jest jeszcze tak nieskoordynowane ze maja prawo tak oddychac.
Stary, ale jary
Dzieki dziewczyny za te odpowiedzi bo sobie wkręcilam tzn. połączyłam temp. z oddechem i się martwilam

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
mój tez awentowego nie lubi a wszedzie go dawali w gratisie tzn w tych pudełkach co dawali przy wypisie, przy laktatorze... a maly nie chce i koniec.

lulla chyba faktycznie jestem dla niego wielkim smokiem
Dokladnie te same I smoczka z od butelki aventu też nie chce

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
martusiu, nie chodzi o nią, chodzi o mnie - nie będe się czuła spokojnie zostawiając z nią dziecko chociaż teoretycznie wychowała czwórke swoich to nie powinnam mieć obaw, ale mam jakąś niechęć do niej jako babci po tym jak w ciąży nawet się nie interesowała moim stanem, a teraz też już od chrzcin 3 tygodnie prawie i nawet nie zadzwoniła spytać jak tam wnuczka ogólnie to ona mi się wydaja taka jakaś nieporadna przy dziecku najlepiej by nosiła cały czas, jak płacze to nosić no bo jak inaczej i oczywiście jej teoria - BO ONA MA KOLKI, ona chyba nie wie jak kolki wyglądają, jak już natalka zaśnie to dalej ją nosi - BO JAK ODŁOŻE TO SIE OBUDZI
Mamy chyba tą samą teściową
Mój Stefek je lapczywie. My go znamy i wiemy, że poprostu rzuca się na jedzenie/cycki bo taki jest głodomorek. A teściowa do mnie ostatnio: "Boże jaki on jest głodny", ale takim tonem jakbym dziecko głodzila
W sypialni mamy średnio koło 24-25 st. bez włączania kaloryfera więc dziecko śpi w bodziku i skarpetkach ew. go nakrywam lekkim kocykiem, a ta: "Dlaczego on nie ma nóżek przykrytych" na co ja, że jest tutaj 25st. i nie chce go przegrzać...Nic nie powiedziała. Za to jak wróciłam do sypialni to co zobaczyłam? Moje dziecko okryte od szyji w po stópki
I mogłabym tak długo, a to byla tylko jenda wizyta

Cytat:
i widzisz, natalka ma kolki a Wy jałowe mleko mm

Cytat:
[/COLOR]i chcialam sie pochwalic ze nasze dziecię ma juz miesiac

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no mogła, nie mówiąc u utuczeniu, siostra szybko to dojrzała i wylewała mleko, no i kłótnie z teściową. a to ta sama teściowa, która budziła moją siostrę jak ta była w ciąży o 6ej rano na śniadanie bo uwaga "dziecko zagłodzi" mówiła, zjesz śniadanie możesz i do 12ej spać

Ja juz zapowiedziałam Tz, że teściowej dziecka nie dam. Nie mam zaufania bo jej nie znam. Poza tym dała już sie poznać po tym kocyku i okryciu małego kiedy wyraźnie powiedziałam, że NIE. Nie chce żeby pod moją nieobecność wyprawiała Bóg wie co z moim dzieckiem. Dwa lata nie utrzymywała z nami kontaktu więc może spokojnie kilka lat poczekać na sam na sam ze Stefkiem

Muszę kupić inną butle do karmienia polecacie jakąś? Bo mały ciągnie ze szkalnej którą dostaliśmy w szpitalu z mleka gotowego Hipp. Uwielbia ten smoczek. Tylko że butelka jest 90ml, a on ma większe potrzeby i musze dorabiać
Zastanawiam się nad antykolkową TT albo Dr Brwon'a? Co sądzicie?
Stary 2011-10-20, 10:50   #2702
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
aha, zapomniałam wam npisać - wczoraj włączyłam małej z easysleep na uśnięcie szum fal. i tak siedzę sobie, słuchamy tego morza, mała śpi jednym okiem, patrze a małż totalnie odpłynął i śpi. potem pyta mnie, a co to za fajne dźwięki puszczałaś tak dobrze sie spało
=))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:50   #2703
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

tez mam smoka z TT ten czasami ssie ale ogolnie to malo smoka jej dajemy bo najlepszy do usypiania i uspokajania jest tatus on na reke do malej u mnie nie chce spac a u taty odpływa
Ooo , mówisz? Ja sobie wypatrzyłam zestaw z dwoma butelkami TT za 49 zł i myślę czy nie kupić bo to chyba dobra cena tym bardziej że są dwie butle te ponad 200ml antykolkowe z tym wkładem który kontroluje temp. i do tego 2 smoczki 3m+ 2 i 6m+ i taki 0+. No i śliniaczki, ale to już jak dla mnie obojętne w zestawie

Cytat:
za bioderka

a nie nie, ja pisałam o smoczku od butelki,. taki smoczek do ciumkania z TT jej nie odpowiada, tu akurat woli aventowy ale tylko na dworze, w domu mowy o tym nie ma, nie da się oszukać.
Coraz sptrytniejsze maluchy. Mój też już nie nabiera się na smoka. Ewentualnie jak widzi ze długo cyca nie ma to pociumka od niechcenia

Cytat:
no mogła, nie mówiąc u utuczeniu, siostra szybko to dojrzała i wylewała mleko, no i kłótnie z teściową. a to ta sama teściowa, która budziła moją siostrę jak ta była w ciąży o 6ej rano na śniadanie bo uwaga "dziecko zagłodzi" mówiła, zjesz śniadanie możesz i do 12ej spać
hahah, takich cudów to ani nie widziałam ani nie słyszałam

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-20 o 10:54
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:50   #2704
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Dzien dobry wszystkim

Moja znowu dala koncert noszac ja na rekach czulam jak sobie puszczala baczki i tak mysle ze chyba ja to boli skoro tak ryczy
Dobrze ze jutro mamy wizyte u pediatry
Zapomnialam Wam napisac ze jak mialam wizyte kontrolna u lekarza (
6 tyg po cc ) to nawet nie zerknela na moja rane

Indygo wspolczuje tesciowej
Moja tez zawsze mowila ze jak mala placze to na pewno glodna :

Co do smoczkow to moja polubila lateksowy z TT a butelki tez takie mamy
Stary 2011-10-20, 10:53   #2705
DzastaW
Zadomowienie

Ja wolę nie myśleć co Moja teściowa będzie gadać gdy wpadnie w niedziele.
Zmykam się wykąpać i lecę do fryzjera =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 10:59   #2706
anciaahk
kosmitka

Szaleństwo, mój śpi już 1h 20 minut Sprzątnęłam i poprasowałam oraz wstawiłam zupę, ba nawet się umalowałam.
Cytat:
Ja robilam to samo na poczatku, malo tego-niepedagogicznie bralismy go na noc do lozka przez pierwszy tydz kiedy bylismy juz w domu, ale jakos przestawil sie szybko na lozeczko, sęk w tym ze na rekach zasypia od razu i sie uspokaja, odkladany do lozeczka jest wrzask, chociaz jak jest padniety to dla niego zadna roznica gdzie i u kogo spi co noc byly krzyki i placz jak sie kladlismy z Ł a Miki byl w lozeczku i raz, drugi Ł stwierdzil ze trzeba go troszke oduczyc tego ze wiecznie jest na rekach bo malutki sie wycwanil i dalismy sobie i jemu 3 min, po 3 min po prostu zasnal, oczywiscie mowilismy do niego zeby wiedzial ze jestesmy obok i zeby czul ze go nie zostawilismy samego ale nie podchodzilismy i sie uspokoil. moze sprobuj w ten sposob? w ciagu dnia oczywiscie Miki ma mnie do dyspozycji all the time i go lulam, nosze, obcalowuje itd ale ma wiedziec ze noc jest do spania i chociaz odstawia czasami cyrki to jest to w mniejszej czestotliwosci

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

i chcialam sie pochwalic ze nasze dziecię ma juz miesiac
Gratuluję miesiąca!!
U nas w ciągu dnia jak jest noszenie, to w nocy nie tak łatwo da się spławić. A juz próbowaliśmy go zostawić, żeby się uspokoił, to dał taki koncert, że potem tylko trudniej było go wyciszyć.
Postaram się oduczyć go rączek maksymalnie jak się da. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Inaczej mój kręgosłup powie stop.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Moja znowu dala koncert noszac ja na rekach czulam jak sobie puszczala baczki i tak mysle ze chyba ja to boli skoro tak ryczy
Współczuję, my na wszelki wypadek zamówiliśmy te sab simplex, zobaczymy czy pomoże.

Indygo my mamy ten szum fal w owieczce, też przy tym usypiamy.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:03   #2707
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Stary, ale jary
Dzieki dziewczyny za te odpowiedzi bo sobie wkręcilam tzn. połączyłam temp. z oddechem i się martwilam

Dokladnie te same I smoczka z od butelki aventu też nie chce

Mój Stefek je lapczywie. My go znamy i wiemy, że poprostu rzuca się na jedzenie/cycki bo taki jest głodomorek. A teściowa do mnie ostatnio: "Boże jaki on jest głodny", ale takim tonem jakbym dziecko głodzila
W sypialni mamy średnio koło 24-25 st. bez włączania kaloryfera więc dziecko śpi w bodziku i skarpetkach ew. go nakrywam lekkim kocykiem, a ta: "Dlaczego on nie ma nóżek przykrytych" na co ja, że jest tutaj 25st. i nie chce go przegrzać...Nic nie powiedziała. Za to jak wróciłam do sypialni to co zobaczyłam? Moje dziecko okryte od szyji w po stópki

Ja juz zapowiedziałam Tz, że teściowej dziecka nie dam. Nie mam zaufania bo jej nie znam. Poza tym dała już sie poznać po tym kocyku i okryciu małego kiedy wyraźnie powiedziałam, że NIE. Nie chce żeby pod moją nieobecność wyprawiała Bóg wie co z moim dzieckiem. Dwa lata nie utrzymywała z nami kontaktu więc może spokojnie kilka lat poczekać na sam na sam ze Stefkiem

Muszę kupić inną butle do karmienia polecacie jakąś? Bo mały ciągnie ze szkalnej którą dostaliśmy w szpitalu z mleka gotowego Hipp. Uwielbia ten smoczek. Tylko że butelka jest 90ml, a on ma większe potrzeby i musze dorabiać
Małgos ja moge jedynie z autopsji polecic albo Avent albo Canpol

Cytat:
Dzien dobry wszystkim

Indygo wspolczuje tesciowej
Moja tez zawsze mowila ze jak mala placze to na pewno glodna :

Co do smoczkow to moja polubila lateksowy z TT a butelki tez takie mamy
W ogole nie spojrzala? moze wyszla z zalozenia ze po takim czasie wszystko jest wygojone pewnie

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Szaleństwo, mój śpi już 1h 20 minut Sprzątnęłam i poprasowałam oraz wstawiłam zupę, ba nawet się umalowałam.

Gratuluję miesiąca!!
U nas w ciągu dnia jak jest noszenie, to w nocy nie tak łatwo da się spławić. A juz próbowaliśmy go zostawić, żeby się uspokoił, to dał taki koncert, że potem tylko trudniej było go wyciszyć.
Postaram się oduczyć go rączek maksymalnie jak się da. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Inaczej mój kręgosłup powie stop.

Współczuję, my na wszelki wypadek zamówiliśmy te sab simplex, zobaczymy czy pomoże.

No bez jaj, Twoja dzidzia jest juz wieksza a Twoj kregoslup tez potrzebuje odpoczynku; to bede trzymala kciukasy a jak sie ogolnie czujesz? ogolnie..?
Stary 2011-10-20, 11:04   #2708
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak nowa co?
Stary 2011-10-20, 11:15   #2709
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja tez chce byc jak nowa i cos mi nie wychodzi
Stary 2011-10-20, 11:15   #2710
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No bez jaj, Twoja dzidzia jest juz wieksza a Twoj kregoslup tez potrzebuje odpoczynku; to bede trzymala kciukasy a jak sie ogolnie czujesz? ogolnie..?
Waży już ponad 6kg i jutro kończy 2 miesiące.
Ogólnie to . Dobrze, że jest Franek. Im mniej czasu na myślenie, tym lepiej.
Cytat:
Jak nowa co?
Oj tak. I nadal śpi, aż sprawdzam czy na pewno.

Stary 2011-10-20, 11:17   #2711
minio1984
Zadomowienie

Helołł mamuśki
Udało mi się nadrobić 3 strony, ale nie zdążę Was pocytować bo Adasiek sie już zaczyna wybudzać.
Ancia, Małgosia Współczuję Wam z powodu problemów z dzieciaczkami, mój też wieczorami marudny, cyckiem pluje, spać nie chce, ale też się pocieszam że do 3 miesiąca już bliżej niż dalej
A co do tz to mój mi pomaga, jak mu powiem, żeby przewinął to nie ma problemu, zawsze trzyma małego do kąpania, ja jeszcze nie, usypia wieczorem, i nie ma problemu, żeby został z małym na godz, ale w nocy to ja się Adasiem zajmuję, a jak zaczyna płakać to tylko się odwraca na drugi bok i przykrywa poduszką, ale wiem, że rano musi wstać do pracy. A w week godz 8.00 mały się obudził i mówię do tz, żeby go przebrał bo ja nie mam mocy ( dał mi w nocy popalić) to skrzywił się tylko, i powiedział, czemu ja go budzę w środku nocy

A byliśmy wczoraj na badaniu bioderek, doktor zbadał i wszystko jest ok, następna kontrola za 2,5 miesiąca. Ale jaki cyrk tam wczoraj był to szok. W środę zadzwoniła pani z przychodni, czy mogę przyjść pół godz wcześniej, to mówię, że ok. wchodzimy do tej przychodni a tam już ze 20 rodziców z dzieciaczkami, każdy umówiony na tą godz, no to spoko czekamy w kolejce, a rodziców cały czas przybywa, a doktora nie ma, oczywiście się spóźnił ponad pół godz, rodzice wkurzeni, a jak przechodził koło nas to przez kom gadał, że dopiero co skończył operować. Ciekawe czy naprawdę czy tylko taką ściemę walnął. A potem prosił po dwie osoby na raz, a samo badanie trwało dosłownie 30 sekund, nie wiem czy nie iść się umówić na prywatną wizytę z badaniem USG.
Kurczę muszę kończyć bo głodzilka się obudziła, dopiszę potem bo mam parę pytanek do Was

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:17   #2712
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

6 kg to jest juz cos, masakra a Ciebie przytulam
Stary 2011-10-20, 11:27   #2713
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mi sie chce spac w ciazy nie moglam spac bo bezssennosc a teraz nie moge spac bo mam żywy budzil w sypialni
ja tez mialam problem w ciazy ze spaniem.... a teraz tak jak u Ciebie...

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

:Hej:

Cytat:

Ja polecam te z TT antykolkowe....jak pisala Cotka...maja te wklady i sa rewelacyjne....a poza tym smoczek wyglada jakk sutek i malej to pasuje

Cytat:

ooo....no prosze.....

ja nie wiem czy to kolki...dawalam przez pare dni i jakos nie widze poprawy i wydaje mi sie ze boli jak puszcza baczki....

Indygo my mamy ten szum fal w owieczce, też przy tym usypiamy

moja tez czasami usnie przy owieczce...do tego jeszcze smoczek.....i odplywa....ale nie zawsze
.
Cytat:

W ogole nie spojrzala? moze wyszla z zalozenia ze po takim czasie wszystko jest wygojone pewnie
nic a nic.....a chyba powinna.....chociaz zerknac ....zmierzyla mi cisnienie i standardowe pytanie jak moj umysl ........i czy daje rade w opice nad dzieckiem....

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

O rany ponad 6 kg.....duzy Franio.........t o jeszcze miesiac i odzyjesz,...
Stary 2011-10-20, 11:33   #2714
kapka
Zadomowienie

Cytat:
dzieci posnęły to i cichooooo

aha, zapomniałam wam npisać - wczoraj włączyłam małej z easysleep na uśnięcie szum fal. i tak siedzę sobie, słuchamy tego morza, mała śpi jednym okiem, patrze a małż totalnie odpłynął i śpi. potem pyta mnie, a co to za fajne dźwięki puszczałaś tak dobrze sie spało
Ostanio z TŻ-tem usnelismy prz suszarce, tzn, on usną a mi głowa leciała,za to Precelek oczka wielgaśne i miał w doopce suszare.

Minio-za bioderka a lekarz udany

..my wczoraj też badaliśmy bioderka myslałam że będą kolejki, a tu zonk- nawet 5 minut nie czekaliśmy.
Z bioderkami OK, Marcel praktycznie przespał całe badanie- a to wszystko przez smoczek od butelki, który coś się spierniczył i mleko nie chciało lecieć, więc wczoraj moje dziecie mało zjadło do 16-ej (ok.100ml przez cały dzien), cały czas na rękach, głodne, płaczące w końcu skapowałam że coś jest nie tak ze smoczkiem i gdy zmieniłam na nowy to na raz zjadł 50 ml i usnął na 3 godziny.
..i to jest polityka, znowu musze zamawiac przez neta specjalny dla niego smoczek a nigdzie nie jest dostepny od reki a kosztuje tylko 20zł tak firmy żerują na chorych dzieciach.

Ancia- masz juz co dźwigać 6 kilo złota moje dalej taka chudzinka..

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:44   #2715
anciaahk
kosmitka

Wstał!
Minio gratuluję bioderek!!
Cytat:
6 kg to jest juz cos, masakra a Ciebie przytulam
Dziękuję.
Cytat:
ja tez mialam problem w ciazy ze spaniem.... a teraz tak jak u Ciebie...

O rany ponad 6 kg.....duzy Franio.........t o jeszcze miesiac i odzyjesz,...
Tez miałam bezsenność, teraz nie wiem co to.
Oby jeszcze miesiac!
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Urośnie i Twój!
Masz masakre z tymi smoczkami.

Karmie i smigam na spacer, pa mamusie.

Stary 2011-10-20, 11:46   #2716
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze,ale rosnie nic dziwnego ze kregoslup boli. Moj ciagle 4kg i nie chce wzrosnac waga a teraz to pewnie spadnie.

jakies czary ze tyle spi ;D

Wymianka.
Stary 2011-10-20, 11:52   #2717
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
:
Dziewczyny przyznac się ktora mi dziecko zaczarowała? Natalka zasypiała jak nigdy 1,5 godziny, pospała pół godziny i mnie wzywa znowu, a ja miałam prace pisać
a widzisz - te nasze dzieci tak mają jak się je za bardzo chwali

Cytat:
dzińdybry
a dzińdybry - niczym z Allo Allo

Cytat:
J

No póki co u mnie się nie schodzi, więc nie wiem, czy przełamane czy nie..
nie martw się - na to potrzeba czasu
A jeśli byłby odpukać przełamany to te ćwiczenia wszystko "naprawią" i maluch już nie będzie wtedy taki marudny i płaczliwy.
Miałam już pisać wczoraj - jak zobaczyłam Twój podpis to aż mi łezka w oczach stanęła...

Cytat:
S
te z Browna są ponoć super

Cytat:
S
i sprawdza się ta owca?

Lula brawa za urodzinki Mikiego

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 11:54   #2718
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Mala byla wazona w szpitalu i wazy juz 4800 kg
Stary 2011-10-20, 11:59   #2719
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
mam wrazenie ze my nie dojdziemy do takiej wagi. teraz wlasnie maly spi na cycku, po 3 lyczkach a mii sie konczy cierpliwosc

Wymianka.
Stary 2011-10-20, 11:59   #2720
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Co za dzień co za noc
Podsumowując, mały od 12 spał tyle co przy cyckach czyli max 30 min.Czyli cały dzień przekarmiłam. Teraz daliśmy mu mm więc powoli odpływa. Jestem padnięta .

Kolorowych
moja bohaterka!
Cytat:
Ja sie nie moge doczekac kiedy moje dziecie przespi cala noc bez pobudki.... Ciekawe kiedy to nastapi
nom ciekawe
Cytat:
o matko, rozumiem Cię. ja teraz to tylko z małżem moge małą zostawić. chciał żebyśmy w niedzielę wyszli na takie spotkanie ważne ale powiedziałam, ze ja nie idę. nie zostawię małej z kimkolwiek ( no bo moja siostra nie przyjedzie). wkurza mnie, ze kto nie przyjdzie np teściów, teść, szwagierka a mała zapłacze to od razu hasło na pewno głodna jest. a ja odróżniam płacz mojego dziecka, wiem kiedy głodne.

spoko teściowa mojej siostry jak ta się odwracała to dosypywała dwie dodatkowe miarki, bo wg niej mleko było takie jałowe
o boziu może i kiedyś mm było jałowe no ale kurde świat sie zmienia i wymyślają coraz lepsze te mleczka a one dalej swoje.

ja też odróżniam a moja mama właśnie na odwrót ja do niej że nati płacze bo chce cyca a mama do mnie że ją przekarmie
Cytat:
Dzięki Acelinko , jakaś przewrażliwiona jestem.
Ja najdłużej poza pogrzebem zostawiłam Frania raz dla mamy na 2 godziny i potem nie mogłam się go naprzytulać, nie wiem jak cały dzień przeżyję.
Miałam właśnie pytać jak teściowa. Moja wpada maksymalnie raz w tygodniu i z mostu stwierdza słysząc płacz Franka, że głodny albo ma kolkę. Liczę do 10 i milczę.

A co robić jak płacze? Też się czasem boję odkładać , ale mój naprawdę się budzi.

Walczyłam w nocy o spanie w łóżeczku, póki co 1:0 dla mnie, spał do 4.30. O 4,30 przekazałam tatusiowi to już było lulanie i spanie w naszym łóżku. Teraz znowu położyłam w łóżeczku - suszarka + owieczka i śpi już 10 minut .

Słuchajcie chyba sama popełniłam błąd- nosząc go jak płakał, lulając, kładąc z nami spać. Ale to po części z wygody, bo go to szybciej uspokajało. Do tego w swoim łóżeczku spał wyłącznie w nocy, to jak się miał do niego przyzwyczaić, bo w dzień był ze mną na dole, tam ma łóżeczko turystyczne - może to za dużo bodźców dla takiego maluszka, musi wiedzieć, że ma 1 łóżeczko w którym śpi. Chodziło o to, by nie latać po schodach do niego na gorę, a może właśnie źle zrobiłam.
Przeżyjesz kochana, zobaczsz będe trzymać kciuki

Jak natalce się tak zdarza że się budzi po odłożeniu no to znowu biore na ręce aż zaśnie i odkładam, jak sie obudzi to znowu i tak w koło macieju. Wiem że jak jej dam raz, drugi, trzeci pospać na rękach to się nauczy i będe miała klopsa. Ciężko mi się ją odkłada no bo przecież ona tak słodo śpi na rączkach, tak się wtula i czuje jak oddycha no ale trudno, jak trzeba to trzeba.

Chyba większosc mamuś tak robi, i się nie dziwie bo mi tez by się nie chciało co chwile wstawać do łóżeczka. Ja mam ten komfor że nati śpi długo w nocy.

Moja teściowa tak co 2 tygodnie wpadała na chwile, ale jak widać już jej się znudziło bo od chrzcin 3 tygodnie minęły a jej ani widu ani słychu, gdyby tż nie zadzwonił to pewnie dalej by wnuczki nie odwiedziła
Cytat:

Cytat:

ja dam teściowej wytyczne niż wyjde, najwyżej się obrazi że jej rozkazuje też pewnie będzie nakrywać małą po uszy bo u mnie tylko 20 stopni i mi dziecko zmarznie nic wezme termos melisy do szkoły i może jakoś wytrzymam a po 13 moja mama wpadnie jak pójdzie z pracy to obada sytuacje

ja mam dwie butelki z Dr Browns'a jedną małą szeroką, a drugą dużą wąską i z obu jestem zadowolona
Cytat:
Dzien dobry wszystkim

dobrze że idziecie do lekarza moze to rzeczywiście coś z gazami, może jakies dobre kropelki przepisze
Cytat:

dziki szał

szum fal w owieczce? Fajnie ja mam tą owieczke z bijącym serduchem i uważam że bratowa wywaliła pieniądze w błoto na ten prezent bo nic a nic ta owieczka nie kręci Natalki, szum fal albo suszarki to by była całkiem inna bajka
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:12   #2721
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez chce byc jak nowa i cos mi nie wychodzi
Moje zabiegi upiekszające kończą się na nałożeniu kremu

Cytat:
Pięknie waży. Super!
Mój to pewnie w wieku 2 miesięcy będzie ważył 10kg
Śmigaj śmigaj ten make up nie może pozostać w domu

Kapka
Co to jest w Twoim avku?
Masakra. Smoczki dwie dychy?
Rozumiem, że specjalne, ale kurde tyle kasy za smoczka... I jeszcze się psują..

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
nie martw się - na to potrzeba czasu
A jeśli byłby odpukać przełamany to te ćwiczenia wszystko "naprawią" i maluch już nie będzie wtedy taki marudny i płaczliwy.

te z Browna są ponoć super
Ja się boję, że jak go naciągne to go połamie

Cytat:
Tyle co mój w 2 tygodniu

Kurde mówicie, że Brown super..i cena też "super"...
Muszę to przemyśleć.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Jak natalce się tak zdarza że się budzi po odłożeniu no to znowu biore na ręce aż zaśnie i odkładam, jak sie obudzi to znowu i tak w koło macieju. Wiem że jak jej dam raz, drugi, trzeci pospać na rękach to się nauczy i będe miała klopsa. Ciężko mi się ją odkłada no bo przecież ona tak słodo śpi na rączkach, tak się wtula i czuje jak oddycha no ale trudno, jak trzeba to trzeba.

ja dam teściowej wytyczne niż wyjde, najwyżatego ej się obrazi że jej rozkazuje też pewnie będzie nakrywać małą po uszy bo u mnie tylko 20 stopni i mi dziecko zmarznie nic wezme termos melisy do szkoły i może jakoś wytrzymam a po 13 moja mama wpadnie jak pójdzie z pracy to obada sytuacje

ja mam dwie butelki z Dr Browns'a jedną małą szeroką, a drugą dużą wąską i z obu jestem zadowolona
Też tak robię.
No własnie te wytyczne to moja by miała glęboko w poważaniu no bo co ja mogę wiedzieć o wychowaniu dziecka

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Trzeba zmienić suwaczek bo mi z leksza termin minął
Stary 2011-10-20, 12:18   #2722
danika
Zakorzenienie

hej kochane

dałam wczoraj młodej 5 kropli espumisanu do wieczornego karmienia i drugie 5 dostała o 2 w nocy do mleczka modyfikowanego i spała całą nockę oczywiscie budzila sie do karmienia ale potem usypiala od razu
a wczoraj obejrzeliśmy z mężem odcinek Fringe'a i sie przytuliłam i od razu nabrałam energii

tfu tfu obym jej nie wychwaliła za bardzo

Cytat:
Dzięki Indygo, też się tym 3 miesiącem pocieszam. Szkołę teraz zupełnie odłożyłam, po tacie nie mogłam i nie mogę się pozbierać. Żałuję, mogłam jechać, a tak to chyba dopiero 12-13 listopada, a że zjazd 2-dniowy to jadę z Franiem. Potem 19 listopada pojadę sama.
Boję się tych zjazdów, tego odciągnięcia mleka, czy to wystarczy, a co będzie jak będą go musieli dokarmić mm, panikuję.
nic mu nie bedzie na pewno troszke podje mm troche twojego odciągniętego i bedzie super

Cytat:
To jest jakieś chore, że dokarmienie dziecka mm jest tak źle spostrzegane. Chyba lepiej, żeby jadło niż było głodne.Poza tym co komu do naszych cycek.
dokładnie

Cytat:
1)Jaką temperaturę mają Wasze pociechy?
Przyszedł dziś zamówiony termometr. Oczywiście pierwsze co to zmierzyłam dziecku i co? 37.2... To normalne?

2)I drugie pytanie: jak oddychają Wasze kruszynki?
Zauważylam, że przez sen oddycha bardzo szybko, tak jakby był zdenerwowany, ale nie przez cały czas tylko np. 15 minut szybko i potem spokojnie, prawie nie zauważalnie i potem znowu nerwowo....
1) nie wiem mojej jeszcze nie mierzyłam..

2) moja tez tak oddycha czasem szybko jakby była zdyszana a za chwile normalnie

Cytat:
Ja Ci się wcale nie dziwię... Sama jestem nerwus i byle co doprowadza mnie do płaczu, a co dopiero płaczące dziecko, któremu nie wiem jak pomóc... Staram się ze wszystkich sił trzymać emocje na uwięzi, ale to strasznie trudne. Muszę również zaopatrzyć się w melisę

mam to samo - czasem sobie pozwole na łezki, potem mi lepiej

Mój np. nie potrafi ssać smoczka z aventu Nie pasuje mu i koniec.
moja nie umie z avantowej butelki jesc, niby ciągnie strasznie a nic jej nie leci...

Cytat:
no fakt, chyba takie nieudane, ze jako gratisy dają. Moja Niunia lubi ten z tommee tippee 0+, faktycznie wyglądają te smoczki jak piers, usteczka tak szeroko otwarte jak do cysia, polecam.

moja lubi ten MAM Perfect i zwykłego Nuka za 10 zł chyba lubi najbardziej. Te TT sa fajne, ale jej sie nos zatyka tą gumą...musi do nich dorosnąć

spoko teściowa mojej siostry jak ta się odwracała to dosypywała dwie dodatkowe miarki, bo wg niej mleko było takie jałowe
boże co za pomysł wogóle...

Cytat:
Dzien dobry w ogole mamusie chcialam sie pochwalic ze nasz synek zaczyna coraz wiecej sie usmiechac, niesamowite, pewnie nie robi tego jeszcze do konca swiadomie ale kurcze, wyglada jakby naprawde czail o co chodzi
super

Cytat:

No póki co u mnie się nie schodzi, więc nie wiem, czy przełamane czy nie.

Do tego w swoim łóżeczku spał wyłącznie w nocy, to jak się miał do niego przyzwyczaić, bo w dzień był ze mną na dole, tam ma łóżeczko turystyczne - może to za dużo bodźców dla takiego maluszka, musi wiedzieć, że ma 1 łóżeczko w którym śpi. Chodziło o to, by nie latać po schodach do niego na gorę, a może właśnie źle zrobiłam.
mojej tez sie to kolanko z łokciem nie łączy....nie ma szans

tez mam młodą na dole...nie wyobrażam sobie do niej gonic co chwile...wykonczyłabym sie chyba bieganiem po schodach i juz wogóle nic bym w domu nie zrobila

Cytat:
wesoła teściowa

Cytat:

Zastanawiam się nad antykolkową TT albo Dr Brwon'a? Co sądzicie? [/U]
juz pomijając tesciową....ale macie gorąco ja bym chyba nie dała rady w takiej teperaturze. Nie dziwie sie ze Stefek prawie goły spi

polecam dr browna na pewno najwolniej z niej leci i mała łapie ten smoczek tak jak piers. TT tez są fajne, ale wydaje mi sie ze te smoki są dla mojej za szerokie bo jej sie czsem bokiem paszczy wylewa mleczko

Cytat:
Jak nowa co?
ja to juz jak głowe zdąże umyc to jestem happy
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:19   #2723
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamuski
Cytat:
o matko, rozumiem Cię. ja teraz to tylko z małżem moge małą zostawić. chciał żebyśmy w niedzielę wyszli na takie spotkanie ważne ale powiedziałam, ze ja nie idę. nie zostawię małej z kimkolwiek ( no bo moja siostra nie przyjedzie). wkurza mnie, ze kto nie przyjdzie np teściów, teść, szwagierka a mała zapłacze to od razu hasło na pewno głodna jest. a ja odróżniam płacz mojego dziecka, wiem kiedy głodne.

ja nie mogę co za teściowa
Cytat:

Dzien dobry w ogole mamusie chcialam sie pochwalic ze nasz synek zaczyna coraz wiecej sie usmiechac, niesamowite, pewnie nie robi tego jeszcze do konca swiadomie ale kurcze, wyglada jakby naprawde czail o co chodzi
super
Cytat:
Ja robilam to samo na poczatku, malo tego-niepedagogicznie bralismy go na noc do lozka przez pierwszy tydz kiedy bylismy juz w domu, ale jakos przestawil sie szybko na lozeczko, sęk w tym ze na rekach zasypia od razu i sie uspokaja, odkladany do lozeczka jest wrzask, chociaz jak jest padniety to dla niego zadna roznica gdzie i u kogo spi co noc byly krzyki i placz jak sie kladlismy z Ł a Miki byl w lozeczku i raz, drugi Ł stwierdzil ze trzeba go troszke oduczyc tego ze wiecznie jest na rekach bo malutki sie wycwanil i dalismy sobie i jemu 3 min, po 3 min po prostu zasnal, oczywiscie mowilismy do niego zeby wiedzial ze jestesmy obok i zeby czul ze go nie zostawilismy samego ale nie podchodzilismy i sie uspokoil. moze sprobuj w ten sposob? w ciagu dnia oczywiscie Miki ma mnie do dyspozycji all the time i go lulam, nosze, obcalowuje itd ale ma wiedziec ze noc jest do spania i chociaz odstawia czasami cyrki to jest to w mniejszej czestotliwosci

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

i chcialam sie pochwalic ze nasze dziecię ma juz miesiac
Lullka grunt to dużo cierpliwości ja jestem ogólnie nerwus, ale przy dziecku jak na razie nie okazuje tego, choć pewnie mały jeszcze da nam popalić

gratki za miesiąc Mikiego
Cytat:

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Helołł mamuśki
Udało mi się nadrobić 3 strony, ale nie zdążę Was pocytować bo Adasiek sie już zaczyna wybudzać.
Ancia, Małgosia Współczuję Wam z powodu problemów z dzieciaczkami, mój też wieczorami marudny, cyckiem pluje, spać nie chce, ale też się pocieszam że do 3 miesiąca już bliżej niż dalej
A co do tz to mój mi pomaga, jak mu powiem, żeby przewinął to nie ma problemu, zawsze trzyma małego do kąpania, ja jeszcze nie, usypia wieczorem, i nie ma problemu, żeby został z małym na godz, ale w nocy to ja się Adasiem zajmuję, a jak zaczyna płakać to tylko się odwraca na drugi bok i przykrywa poduszką, ale wiem, że rano musi wstać do pracy. A w week godz 8.00 mały się obudził i mówię do tz, żeby go przebrał bo ja nie mam mocy ( dał mi w nocy popalić) to skrzywił się tylko, i powiedział, czemu ja go budzę w środku nocy

A byliśmy wczoraj na badaniu bioderek, doktor zbadał i wszystko jest ok, następna kontrola za 2,5 miesiąca. Ale jaki cyrk tam wczoraj był to szok. W środę zadzwoniła pani z przychodni, czy mogę przyjść pół godz wcześniej, to mówię, że ok. wchodzimy do tej przychodni a tam już ze 20 rodziców z dzieciaczkami, każdy umówiony na tą godz, no to spoko czekamy w kolejce, a rodziców cały czas przybywa, a doktora nie ma, oczywiście się spóźnił ponad pół godz, rodzice wkurzeni, a jak przechodził koło nas to przez kom gadał, że dopiero co skończył operować. Ciekawe czy naprawdę czy tylko taką ściemę walnął. A potem prosił po dwie osoby na raz, a samo badanie trwało dosłownie 30 sekund, nie wiem czy nie iść się umówić na prywatną wizytę z badaniem USG.
Kurczę muszę kończyć bo głodzilka się obudziła, dopiszę potem bo mam parę pytanek do Was
kochany mążmój tak samo kąpie małego, przewija, ale w nocy to daje mu pospać bo do pracy chodzi, ale daje radę, ale jak się przebudzi czasem bo słyszy płacz małego to się pyta czy coś pomóc i że jestem bardzo dzielna dobre i słowa otuchy
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
..my wczoraj też badaliśmy bioderka myslałam że będą kolejki, a tu zonk- nawet 5 minut nie czekaliśmy.
Z bioderkami OK, Marcel praktycznie przespał całe badanie- a to wszystko przez smoczek od butelki, który coś się spierniczył i mleko nie chciało lecieć, więc wczoraj moje dziecie mało zjadło do 16-ej (ok.100ml przez cały dzien), cały czas na rękach, głodne, płaczące w końcu skapowałam że coś jest nie tak ze smoczkiem i gdy zmieniłam na nowy to na raz zjadł 50 ml i usnął na 3 godziny.
..i to jest polityka, znowu musze zamawiac przez neta specjalny dla niego smoczek a nigdzie nie jest dostepny od reki a kosztuje tylko 20zł tak firmy żerują na chorych dzieciach.

za bioderka

A mój synek dzisiaj w nocy trochę marudny, budził się kilka razy co godzinę, a mi się wydawało, że to chwila jak zasnęłam ale teraz śpi to może się też zdrzemnę trochę

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:22   #2724
acelinka
Zakorzenienie

Malgosia to fakt, cena tez ładna tych butelek

zmykam troche poprasować póki Nati śpi
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:24   #2725
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
mam wrazenie ze my nie dojdziemy do takiej wagi. teraz wlasnie maly spi na cycku, po 3 lyczkach a mii sie konczy cierpliwosc
Cotka nie martw sie.....napewno dojdziecie do tej wagi.....a co na to lekarz tzn co powiedzial z waga??

Cytat:
moja bohaterka!

nom ciekawe

o boziu może i kiedyś mm było jałowe no ale kurde świat sie zmienia i wymyślają coraz lepsze te mleczka a one dalej swoje.

ja też odróżniam a moja mama właśnie na odwrót ja do niej że nati płacze bo chce cyca a mama do mnie że ją przekarmie

Przeżyjesz kochana, zobaczsz będe trzymać kciuki

Chyba większosc mamuś tak robi, i się nie dziwie bo mi tez by się nie chciało co chwile wstawać do łóżeczka. Ja mam ten komfor że nati śpi długo w nocy.

dobrze że idziecie do lekarza moze to rzeczywiście coś z gazami, może jakies dobre kropelki przepisze

Ja tez tak usypiam mala....wlasnie tak mialam przed chwila....na rekach spi a jak ja odkladam to juz ryk i tak w kolo.....noo ale teraz mamusia jej powiedziala ze sie cierpliwosc konczy i ma spac...i spi....

Trzymajcie kciuki za nas.....przelozylam wizyte na dzisiaj na 18...mam nadzieje ze to jakis konkretny lekarz ....musze sobie liste z pytaniami przygotowac bo skleroza u mnie......
Stary 2011-10-20, 12:24   #2726
kapka
Zadomowienie

Cytat:
..i dla mnie taka waga jest nie realna, rodzą się dzieciaczki z wagą ponad 4000, a mój ma 6 tygodni i nawet tyle nie waży.Musimy przerzucić naszych chłopaczków na diete schabową, może wtedy by coś ruszyli z wagą

Cytat:
Moje zabiegi upiekszające kończą się na nałożeniu kremu

to tak jak u mnie, jeszcze włosy rozczesze czasami nawet wymyje zęby
Kapka
Co to jest w Twoim avku?
nie wiem, ale buzia mi się uśmiecha na widok Tego przynajmniej wiem,że lepiej wyglądam niż to stworzenie

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:26   #2727
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cotka wlasnie zerknelam z jaka waga sie Twoj Filipek urodzil...a teraz ile wazy???....Bo moja ur sie z 4190 i teraz dopiero wazy 4800 wiec przybrala w ciagu miesiaca i tyg 610 g.....
Stary 2011-10-20, 12:29   #2728
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka wlasnie zerknelam z jaka waga sie Twoj Filipek urodzil...a teraz ile wazy???....Bo moja ur sie z 4190 i teraz dopiero wazy 4800 wiec przybrala w ciagu miesiaca i tyg 610 g.....
waga urodzeniowa 3750, spadkowa ok 3450, przy wypisie 3570 a ostatnio 4020, wiec. b.powoli.

Wymianka.
Stary 2011-10-20, 12:31   #2729
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

1. A dużo małej brakuje?
2. Ja mam podobnie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 12:55   #2730
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
hej kochane

dałam wczoraj młodej 5 kropli espumisanu do wieczornego karmienia i drugie 5 dostała o 2 w nocy do mleczka modyfikowanego i spała całą nockę oczywiscie budzila sie do karmienia ale potem usypiala od razu
1.a wczoraj obejrzeliśmy z mężem odcinek Fringe'a i sie przytuliłam i od razu nabrałam energii

tfu tfu obym jej nie wychwaliła za bardzo

nic mu nie bedzie na pewno troszke podje mm troche twojego odciągniętego i bedzie super

dokładnie

1) nie wiem mojej jeszcze nie mierzyłam..

jak mojej mierze to ma tez ok 37 a potem jak jeszcze raz zmierze to 36,7....ale lekarz mowi ze ta temp jest ok....(te 37)

2) moja tez tak oddycha czasem szybko jakby była zdyszana a za chwile normalnie

moja nie umie z avantowej butelki jesc, niby ciągnie strasznie a nic jej nie leci...

ja tez probowalam ale nie da rady....zapytam dzisiaj lekarza

tez mam młodą na dole...nie wyobrażam sobie do niej gonic co chwile...wykonczyłabym sie chyba bieganiem po schodach i juz wogóle nic bym w domu nie zrobila

a moja wlasnie spi na gorze w naszym lozku...po poludniu zabieram ja a dol bo ma aktywny czas....

juz pomijając tesciową....ale macie gorąco ja bym chyba nie dała rady w takiej teperaturze. Nie dziwie sie ze Stefek prawie goły spi

a u mnie ok 18 -19 st.....

a ja wczoraj zaliczylam dluga goraca kapiel........kremu nie zdazylam nalozyc.....

1.
a u mnie byly wczoraj pierwsze przytulanki........ .. mala spala w naszej sypialni wiec udalismy sie do goscinnej...i mowi do Tz-a "szybko kochanie zeby mala sie nie obudzila "
z tego pospiechu TZ zle zalozyl gumke....

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
waga urodzeniowa 3750, spadkowa ok 3450, przy wypisie 3570 a ostatnio 4020, wiec. b.powoli.

a co na to polozna/lekarz ??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości