Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-03, 15:58   #4411
spa82
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cześć Mamuśki
Kurcze nadrabiam Was od 2dni i tak jakoś co siądę to juz trzeba wstawać bo coś...
Na bierzaco narazie nie jestem (może uda mi sie wieczorkiem) ale narazie wysyłam to co juz nadgonilam.
Ogólnie u nas jest super-mala juz 5nocy z rzędu spi nam tak długo więc to nie przypadek
Wogole mam wrażenie że jakby dorosła przez te pare dni Więcej gaworzy siedzi grzeczniej w lezaczku i sama sie soba zajmuje ehh ale tfu tfu zeby nie zapeszyć

QUOTE=archinta;30244103]
no prosze !!!Dzieki za te info!!!A nie wiesz czy u nich tez takie szalenstwo ze skaza bialkowa?? i kolka to
tez odpowiedz na kazde wieksze dacie sie dziecka? co wtedy robia?[/QUOTE]
Archi w tej kwestii juz nic nie mowila a ja nie pytalam-my akurat kolki ne przechodzilysmy wiec sila rzeczy temat jakby mnie ominal...a jesli chodzi o skaze to tez jest na to nacisk tzn.jesli jest wysypka uczulenie objawy skazy to kaza mamusi odstawic nabial i juz-czyli w tej kwestii jest tak samo jak u nas.

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Wyluzowałam i jak ma takie dni narączkowe, to po prostu nic nie robie, trudno, nie odkurzam, nie gotuję, nie prasuję. Robię to jak Franek
pozwoli lub jak mąż wróci z pracy. I nie przejmuję się, nie muszę
być idealną mamą, żoną, gospodynią domową
.
Też w końcu dojrzałam do takiego podejścia

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Jak nosicie maluszki na rączkach? W pozycji poziomej czy pionowej? Bo moja
lubi tylko na pionowo i nie wiem czy tak można?
Większość sie juz wypowiedziała-ja też noszę pionowo. J.jest tak ciekawa świata że z nią pozycja pozioma nie przeszłaby

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ny juz zakupilismy mate edukacyjna:

http://allegro.pl/fisher-price-n8850...868249668.html

jest bardzo fajina i moge polecic

Dokladnie taką mamy i my jak tam Fabi juz reaguje na zabawki lusterko? Bo moja zaczęła sie interesować tak ok.5-6tygodnia tak naprawdę. Napoczątku to były moje widzimisie że widzi hehe

Ściskam was wszystkie i buziaczki od Fabiego dla wizażowych
cioteczek
Ściskamy A Fabianek cmok cmok cmok

Powtarzam się ale uwielbiam zdjecia Waszych dziubasków

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka Mamuśki melduję się środowo, ale znowu cos mnie łapie. Cycek znów boli, ten sam co ostatnio, zrobiłam sobie ciepły okład, głowa boli i temp. 38 st. Wzięłam pyralginę i leże pod kocema do tego mały od kilku dni marudny, wczorajsza noc prawie wogóle nie spał, ach, mleko pije z cycka ale chwilę a później wypluwa, Sama nie wiem co robić... Dziś kuzynka ma mi przywieźć laktator i zobaczymy ile wogóle mam tego mleka, bo wczoraj i dziś dokarmiałam mm....najwyżej będę odciągać i dawać swoje z butelki lub tylko mm
to idę Was trochę ponadrabiać póki mały śpi
mam nadzieje że sytuacja juz opanowana? Co do podkreślonego to nie wiem czy tak mozna łykać pyralgine i karmić

Cytat:
U nas dzisiaj była pielęgniarka środowiskowa i pytałam o te luźne kupy, to powiedziala, że przy piersi to normalne .
za kazda taka opinię dziękuję Bo ja co chwila mam jakieś załamki i podejrzenia co do wyglądu/zapachu/konsystencji

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Hej babeczki
Przepraszam że wpadam rzadko i tylko biadolę, postaram się bywać częściej.
Wpadaj kiedy możesz

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Heloł, to ja ostatnia brzuchata
Hej Trzymamy mocno kciuki i czekamy na Was

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No a z żółtaczką mówiła, ze może niby być do 6tyg. jeszcze kolorek i , że jak mały dobrze przybiera to nie ma co się stresować. A na dzisiejszym ważeniu wyszło 4640g czyli od ost. ważenia które było 11 dni temu przytył 870 g
Ale już mi troszkę lepiej.
No to dobrze ze juz lepiej-a za wagę

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
to widzę że używane FP Rain Forest tak chodzą po 100zł, bo i ja tak mam.
To całkiem sporo naszych dzieciaków ma ta sama karuzele

Chociaż moja mała nie bardzo umie przy nie zasnąć - znaczy zasypia jak się melodyjka kończy
My tez mamy Moja Judytkę melodie kompletnie nie interesują Jej sie najbardziej i przede wszystkim podoba to ze listki się skladają
Gosia-córa

Małgosia-cieszę sie razem z Tobą za koopki Stefanka Sama nie przypuszczałam że ich pojawienie bedzie takie ekscytujące

Ancia-jak pytałam pediatry o to że mała b.d ługo nam śpi (że w nocy ciagiem nawet 7-8godzin) to czy jest to powód do zmartwienia czy budzic czy nie na karmienie (wie że karmię tylko piersią) to stwierdziła że należy się cieszyć że mała daje nam pospać i że jakby była glodna napewno podniosłaby alarm Więc wierzę jej i korzystam z tych nocek

To idę jakis obiadek skonsumowac i nadganiać Was dalej.
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:06   #4412
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
a to na chrzciny czy na komunię?? <bo albo ja źle przeczytałam, albo Ty źle napisałaś>
A co z karmieniem? Bo sukienka super, ale jak Staś dostanie się d bufetu?
bez kitu napisałam komunię
aa dekolt jest Staś się dostanie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Po dwóch godzinach walki z cycami mały dostał flachę i wtrąbił 100ml mm Ja nie wiem co się dzieje no
jej co się dzieje, jak to możliwe ??

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 16:13   #4413
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
a widzisz a ja głupia nawet nie podziękowalam!
: dziekuje-kwiatek:

w co sie ubrać na komunię ? Jestem jeszcze młoda więc .. nie wiem ?
Może być coś takiego http://moda.allegro.pl/lipmar-olowko...889879328.html ta zielona ?
Nie mam pomysłu wogóle , a nie chce wydawać na coś kasy dużo, a to wydaje mi się takie uniwersalne
Bardzo fajna

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

przepraszam że tak z doskoku, czytuję Was, ale nie starcza mi już czasu na pisanie :/

Już prawie 9 tyg nam stuknęło ale zaczęły się problemy z brzuszkiem Synek nadal karmiony jest piersią tylko i wyłącznie, ładnie waga przyrasta średnio 300 gr na tydzień, ale ma duże zaparcia. Masuję go, kładę na brzuszku, robimy ciepłe kąpiele ale niewiele to pomaga. Idziemy do lekarza zapytać, ale może znacie jeszcze jakieś "domowe metody"?
Gratulacje 9tyg Można jeszcze termometrem pomóc

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ale cie biedaku dopadło...zdrówka życzę

a za usmiechy
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

skąd znam ten błogi wyraz twarzy, u nas własnie to samo jest cudny Szymek

Czyli udany zakup

u nas babydreamy jak najbardziej okej, na pewno mniej śmierdzą po otwarciu paczki od dada. cenowo też oki 84 za ok 29,8, nie przemiekły ani razu, a chłonne są.
Dady faktycznie trochę śmierdzą Też muszę spróbować te z rossmana

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość

U nas też była cudna pogoda co spożytkowaliśmy spacerkiem ale niestety tylko godzinkę, bo mopsik zaczął marudzić i musieliśmy wrócić do domku

Ale extra Ja też się zastanawiam nad leżaczkiem
My też byliśmy i też krótko bo ja się jeszcze dobrze nie czuję i bałam się, że mi bardziej ucho przewieje

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:27   #4414
spa82
Raczkowanie

Hmm całkiem sprawnie mi poszło
Judyś gada do siebie w wózku więc dała mamie na spokojnie posiedzieć.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Bordana super

To i ja się pochwalę pełnym i szczerbatym uśmiechem mojego dziecia. Śmiesznie tak wygląda , nie ? haha.
Ja nie mogę
Bordana
Moja tez juz się cieszy od ucha do ucha-najbardziej lubi zabawę "pokaż mi język a ja pokazę Ci swój"

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Niewiem czy Wam pisalam ale karmie z kapturkami bo mala mi tak sutki zalatwila w pierwsze dni po porodzie ze az mi pekly na pol... Krew jeszcze leci do tej pory.... Ale powiem ze kapturki ratuja sytuacje....
Oj powiem Ci że kapturki uratowały mi życie a dokladniej cycorki i naszą przyszłość dot.karmienia. Ból nie do opisania-dobrze że ktoś wymyślił cos takiego Mam nadziej że szybciutko dojdziesz do siebie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Ancia ogólnie karmiłam piersia ale mój mały sie nei najada , albo mam za mało pokarmu albo jakis mało tresciwy i nik mi nie wmówi ze to nie możliwe
Możliwe możliwe Moja mam właśnie z tego powodu nie mogła karmić mojej siostry ani mnie. Miała jakby samą wodę nic konkretnego tak więc nie przybierałysmy na wadze więc trzebabylo skończyć na butelce-i mamy sie obie dobrze

Cytat:
A ja mlodego wystroiłam- pediatra ma przyjść- i wlasnie karmimy się i czuje ze na brzuchu zrobiło mi się ciepło siurek jeden noooo
nooooo ...a tą babę z klatki bym zrzuciła z tych schodów-fajura jedna

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Zdecydowalam się na szczepionkę 6w1 i pneumokoki 13 szczepową. Nie podam na rotawirusa, bo młody ciągle ulewa (nie stać mnie na to aby 300 zl zetrzec szmatą z podłogi), poza tym konsultowałam się ze swoją znajomą pediatrą i zupełnie prywatnie powiedziala co następuje: nie odradza szcz. na rota, ale to szczepienie nie gwarantuje ze dziecko nie zachoruje, a jeżeli ktoś ma dylemat rota czy pneumo to zdecydowanie pneumo, bo przez to się umiera. Natomiast jezeli kogos stać na wszystko, to nie ma sprawy. Ona swojej malej córeczki nie szczepiła na rota i ja zrobię tak samo.
ale tak serio to nie wesoło jakby sie tak przydarzyło...właśnie jak byłysmy na tym szczepieniu to jakis babel przed nami zwymiotował 300zł

Cytat:
Przyszła moja przesyłka A tu fotka jak bardzo podoba się Szymkowi
Przystojniak

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello

Czytam Was troszkę ale nie piszę, złapało mnie choróbsko i niestety Zuzię zaraziłam, bidulka męczy się ma straszny katar i kaszelek, jutro pędzimy do lekarza bo boję się że jej jakieś zapalenie oskrzeli albo płuc się zrobi z tego kaszlu i kataru

Taka ładna pogoda, pewnie ostatnie ciepłe dni tej jesieni a my siedzimy w domu

ehh brak humoru konkretny mnie dopadł
Bidula Wiem co czujesz-ja tez zaraziłam Judytkę jak miała 3tygodnie-katarek/kaszel/chrypa naszczęscie obyło si bez gorączki.
Oklepuj jak najczęściej plecki zeby wydzielina z noska nie spływała niżej.

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a my pospałyśmy długo...pogoda do bani to nic tylko spać. mała coraz ładniej śpi w nocy. praktycznie wstaje tylko między 4-5 i potem rano koło 7 .. no i potem różnie. dziś pogadała godzinę i poszłyśmy spać w u mnie w łóżku do 10 jej własny pokój i łóżeczko jej służą
Zdolna córa!
Musimy zacząć bardziej wierzyć w nasze pociechy Ja do tej pory czasem walczyłam godzine nawet więcej zeby ja ululać uspić i nic. A ona o wiele lepiej sobie radzi sama położona w łóżeczko Pogada powierci się i nagle odlot Czasem to my mamy wiekszy problem niż te nasze szkraby hehe. Powoli myslę o przeniesieniu łóżeczka z naszej sypialni do jej pokoiku-ale chyba wstrzymam się do końca listopada hehe.

Cytat:
Zanim Was nadrobię to mam pytanko - pierzecie jeszcze nowe rzeczy przed założeniem? Chodzi mi np. o kurtki itp. Mam strój na chrzest i mama mówi, żeby nie prać. I nie wiem.
Ja bym uprala-ale ja mam lekkiego bzika na tym punkcie. Poprostu widzę te łapy różnych ludzi którzy to macali dotykali ktos to tez musiał uszyc zapakowac przewieżć rozpakować powiesić bleee Zeby nie było w paranoje nie popadam ale czasem takie dziecko weźmie rękawek do buzi pociumka itp. Takie oto moje zdanie w tym temacie!

QUOTE=MalgosiaM8;30301999]bez kitu napisałam komunię
aa dekolt jest Staś się dostanie [/QUOTE]
Prawdziwy facet z krwi i kości
Co do sukienki to b.mi się podoba-sama się chyba na nią skuszę Tylko ze ja zamiast brzucha mam coś ala budyń ale chrzciny robimy w styczniu/lutym więc mam ambitny plan pozbycia się go.

Moje dziecię usnęło samo! Boszzzze ja z nią nie mogę-ktoś mi dziecko podmienił! a ja zamiast skorzystac i poprasowac czy cuś to zaparrzylam sobie meliskę i czytam to i tamto. A co!

A pochwale się Wam że mój SZ.TŻ po 8tygodniach w końcu się ocknął i przyniosł mi kwiaty i dostałam tez branzoletkę z okazji urodzenia naszej córy Nie powiem-miło mi się zrobiło ze hej-lepiej późno niż później
Stary 2011-11-03, 17:29   #4415
archinta
Zakorzenienie

Mały śpi już 2h no szok bo od dwóch dni to góra 1,5h!

Cytat:
u nas dzis była kumpela i kumpel i dopiero pojechali koło drugiej mała jak zwykle pokazowo grzeczna była
taaa skąd ja to znam
Chociaz wczoraj jak przyszły znajome to zaczął kwękać- ale na rączkach u cioć od razu było lepiej.

Cytat:
milo z jego strony chciał mame ogrzać

Cytat:
, ja do swojej zawsze mówię "Agatko, jak sie ubranko nie podoba powiedz Mamusi, a nie zasikujesz"

Cytat:
nam przeciekały zielone pampki, dady nr 2, rossmanowskie 2 są OKI

my też szczepienie 6w1+pneumokoki i to darmowe jaki ostatni załapaliśmy się do programu klinicznego i dlatego za freee. ale się cieszę, no ale naczytałam się o powikłaniach po szczepionkach i to takie błędne koło
My chyba na razie wrócimy do białych Pampersów, chociaz liczyłam na te tanie wersje z Biedry albo własnie Rossm.

I super się wam udało z tymi pneumo
Cytat:
u mnie tak samo!! Zielone przeciekały, aż po same paszki
i jakich używacie??

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Wczoraj udalo mi sie 70ml sciagnac, WOW. I to w ciagu dnia jakies 40 ml na raty i w nocy reszte. Tak sobie pomyslalam - zeby sie w ogole oplacalo np. Zamrozic to taka porcje 70 ml przynajmniej...
Oj, ciezka walka

Heh, a teraz po karmieniu Mala spie, ja ciepla ciepla herbatke i dawaj laktator...i..? Odczekalam pol godziny po karmieniu i z obu cyckow po 10 min kazdy sciagnelam tyle, ze nawet dna nie zakrylo
Wsciec sie mozna.
Ja się jakoś ostatnio do odciągania zmobilizowac nie mogę0 mały od 2 dni wisi na piersiach co godz, półtorej to nawet nie mam jak.

A miałam też Ciebie pytac- jak to jest w Niemczech z zaleceniami co do diety matki karmiącej??

Cytat:
Po dwóch godzinach walki z cycami mały dostał flachę i wtrąbił 100ml mm Ja nie wiem co się dzieje no
apetyt dopisuje nie długo sie unormuje z tym mlekiem u Ciebie- zobaczysz
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Ogólnie u nas jest super-mala juz 5nocy z rzędu spi nam tak długo więc to nie przypadek
Wogole mam wrażenie że jakby dorosła przez te pare dni Więcej gaworzy siedzi grzeczniej w lezaczku i sama sie soba zajmuje ehh ale tfu tfu zeby nie zapeszyć
zazdroszczę i jeszcze raz zazdroszczę!!!
Cytat:
Archi w tej kwestii juz nic nie mowila a ja nie pytalam-my akurat kolki ne przechodzilysmy wiec sila rzeczy temat jakby mnie ominal...a jesli chodzi o skaze to tez jest na to nacisk tzn.jesli jest wysypka uczulenie objawy skazy to kaza mamusi odstawic nabial i juz-czyli w tej kwestii jest tak samo jak u nas.
No ja rozumiem wlasnie odstawianie jak cos sie dzieje, a nie jak wiele osób poleca "na wszelki wypadek" nie jesc od początku
Cytat:
no ja wlasnie tak sie zaczelam zastanawiac co za komunia, ze o kiecce zapomniałam napisać jest git
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:35   #4416
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Indygo, jakie powikłania, gdzie wygrzebałaś coś o tym? Muszę chyba poszukać...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:38   #4417
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Moje dziecię usnęło samo! Boszzzze ja z nią nie mogę-ktoś mi dziecko podmienił! a ja zamiast skorzystac i poprasowac czy cuś to zaparrzylam sobie meliskę i czytam to i tamto. A co!

A pochwale się Wam że mój SZ.TŻ po 8tygodniach w końcu się ocknął i przyniosł mi kwiaty i dostałam tez branzoletkę z okazji urodzenia naszej córy Nie powiem-miło mi się zrobiło ze hej-lepiej późno niż później

Hi hi ....a mnie tez ktos podmienil dziecko..... z racji tego, ze leje caly dzien to spacerku nie bylo...za to mala co chwile sobie ucina drzemki.....usnie na rekach ja ja odkladam po 15 minut pobudka, grymas, placz....i znowu rece....ale i tal jes grzeczna....

No gratulacje dla meza.........moz e ktos mu uswiadomil.......ale bardzo ladnie sie zachowal.....

mamuski karmiace mm......

1.ile u was trwa karmienie
2.ile wasze dziecie wypije
3.co ile karmicie
4.ile wypija wasze dziecie w ciagu doby

moja od kilku dni znowu pije po 90-100 ml.....karmienie trwa czasami 30 minut bo mi normalnie przysypia przy butli.... a w ciagu doby potrafi zjesc od 750-800 ml na dobe....
Przed paroma dniami pila po 120 ml co 3 h

Ogolnie dzien w dzien zawsze wieczorem tak mnie napie......kolano ze czasami placze....lykam tabletki ale ile mozna.....??smaruje sie roznymi masciami ....niby pomaga na troche ale na drugi dzien wieczorem znowu to samo....po schodach zeby wejsc i zejsc to masakra.....Mialam juz tyle razy robiona artroskopie na obydwa kolana i nic nie pomoglo....( sorry na pol roku pomaga potem znowu to samo )...ech nie wiem co robic....tutejsi lekarza to szkoda pisac....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 17:39   #4418
archinta
Zakorzenienie

i sie obudzil za szybko pochwalilam znow- oczywiscie zainstalowany na piersi spokojny ale odrywa sie co jakis czas i jest jazz. Jak ja sama przetrwam ten wieczor

Cytat:

no no no, fiu fiu fiu
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 17:39   #4419
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Musimy zacząć bardziej wierzyć w nasze pociechy Ja do tej pory czasem walczyłam godzine nawet więcej zeby ja ululać uspić i nic. A ona o wiele lepiej sobie radzi sama położona w łóżeczko Pogada powierci się i nagle odlot Czasem to my mamy wiekszy problem niż te nasze szkraby hehe. Powoli myslę o przeniesieniu łóżeczka z naszej sypialni do jej pokoiku-ale chyba wstrzymam się do końca listopada hehe.

Co do sukienki to b.mi się podoba-sama się chyba na nią skuszę Tylko ze ja zamiast brzucha mam coś ala budyń ale chrzciny robimy w styczniu/lutym więc mam ambitny plan pozbycia się go.

Moje dziecię usnęło samo! Boszzzze ja z nią nie mogę-ktoś mi dziecko podmienił! a ja zamiast skorzystac i poprasowac czy cuś to zaparrzylam
sobie meliskę i czytam to i tamto. A co!

mój jak jest najedzony to ze smokiem też sam uśnie, obojetnie gdzie ale jak coś mu nie pasi to nie ma siły żeby zasnął

też mam zamiast brzucha taki budyn, dlatego inwestne w jakiś pas wyszczuplający, tylko jaki, polecacie coś ??

a co do małża to ci zazdroszczę lepiej późno niż wcale

Cytat:
Mały śpi już 2h no szok bo od dwóch dni to góra 1,5h!

no ja wlasnie tak sie zaczelam zastanawiac co za komunia, ze o kiecce zapomniałam napisać jest git
to ty sie ciesz i korzystaj z wolnego
ja nie wiem skąd mi ta komunia wyszła

25.08.2011

Stary 2011-11-03, 17:43   #4420
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

też mam zamiast brzucha taki budyn, dlatego inwestne w jakiś pas wyszczuplający, tylko jaki, polecacie coś ??

ja mam taki zwylky...dla sportowcow czy jakos tak...
Stary 2011-11-03, 18:05   #4421
19natka88
Zakorzenienie

Jak mnie w krzyżu łupie Smyk po półgodzinnym koncercie padł Ciekawe na jak długo

Cytat:
Przystojniak

Dla tż lepiej późno niż wcale

Cytat:
apetyt dopisuje nie długo sie unormuje z tym mlekiem u Ciebie- zobaczysz
To fakt 6kg z niczego się nie wzięło Teraz już trochę jakby lepiej, po butli i spacerze, mały obudził się dwa razy co 2h na jedzonko
Tak się zastanawiam, że może to moje złe samopoczucie ma wpływ na ilość mleka

Dominik

Martynka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 18:08   #4422
cotynato
Zakorzenienie

A moj oczywiscie w ma spanie. Ja jestem już tak rozdrazniona ze masakra.
Tz nie ma od 16 a mi się wydaje że to mega długo.

Co gorsze zamówiłam huśtawkę. Miała być dzisiaj - nie ma. Zamówiłam chuste miała być dzisiaj- nie ma... I generalnie ratuje mnie tylko karuzelka pod którą teraz umieściłam małego.

Wymianka.
Stary 2011-11-03, 18:16   #4423
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A moj oczywiscie w ma spanie. Ja jestem już tak rozdrazniona ze masakra.
Tz nie ma od 16 a mi się wydaje że to mega długo.

Co gorsze zamówiłam huśtawkę. Miała być dzisiaj - nie ma. Zamówiłam chuste miała być dzisiaj- nie ma... I generalnie ratuje mnie tylko karuzelka pod którą teraz umieściłam małego.

Mojego tż nie ma od 11, wróci za godzinę i będzie chciał mieć spokój bo musi się uczyć

Chce mi się jakiegoś fastfooda

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-03, 18:20   #4424
cotynato
Zakorzenienie

Oj

Czy wkładanie piąstek do buzi może być oznakiem czegoś innego niż głód?

Wymianka.
Stary 2011-11-03, 18:26   #4425
spa82
Raczkowanie

Sorki za brak pl znaków ale wlasnie Judyś jest na raczkach i wcina swoją piąstkę z elementem rękawka

Cytat:
No ja rozumiem wlasnie odstawianie jak cos sie dzieje, a nie jak wiele osób poleca "na wszelki wypadek" nie jesc od początku
a ze to tak u nas jest to fakt-przesadzaja najlepiej kurczak i marchewka. I wcale się nie dziwię że niektóre mamy mają dość. Ja na początku się katowałam że to zaszkodzi tamto ale jak poczytałam posty Stokrotki że kfc tiramisu itp. pogadałam z tą kolezanka ze Stanów to powiedziałam BASTA Od tej pory jem własciwie wszystko (wiadomo ze nie wypije naraz litra mleka czy nie wsune kg kapuchy) ale jem wszystkiego po trochu-i nie zauwazyłam zeby mała miała jakies mega problemy ba! nawet od paru dni brak stękania

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
1.Hi hi ....a mnie tez ktos podmienil dziecko..... z racji tego, ze leje caly dzien to spacerku nie bylo...za to mala co chwile sobie ucina drzemki.....usnie na rekach ja ja odkladam po 15 minut pobudka, grymas, placz....i znowu rece....ale i tal jes grzeczna....

2.No gratulacje dla meza.........moz e ktos mu uswiadomil.......ale bardzo ladnie sie zachowal.
1.Wazne ze podsypia cokolwiej
2.Hmm wole myslec ze sam na to wpadł

Cytat:
no no no, fiu fiu fiu
a no fiu

Cytat:
a co do małża to ci zazdroszczę lepiej późno niż wcale
Dzięki-ale kto wie może Twój ma jeszcze późniejszy zapłon
co do pasa to ja mam taki jaki zakłada sie po operacjach kupiony w sklepie ze sprzetem medycznym za 30zl.fajnie wyszczupla ale trzeba go na jakies ubranie zakładac wiec podnoszenie blizki w góre do karmienia nie przejdzie

Idę poodciagac trochę mleczka...od poniedziałku codziennie zamrazam 100-150ml bo mam w planach pobawic się na maxa w Andrzejki itp. a reszte zostawimy na czarne godziny

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Oj

Może Moja właśnie to czyni po bardzo obfitym posiłku
Stary 2011-11-03, 18:26   #4426
81gosia
Zadomowienie

tego posta pisze na raty chyba od 16

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
No nie Gosiu, na pieluszkach to my ie oszczędzamy, bo mój synek ma mega wrażliwą pupkę i wystarczy, że jest trochę dłużej w pampku (np 3 godz. na spacerze) to zaraz świeci tyłkiem pawiana. Pupcię myjemy wodą, a chusteczki tylko w wyjątkowych sytuacjach. Z tym, że nie stosuję żadnych maści (pogarszają stan pupy, macerują skórkę) a pupę posypuję mąką ziemniaczaną. Więc być może przyklejala się ta mąka. W zielonych pampkach nie ma tego efektu i to mi odpowiada.
Tu nie chodziło o oszczędzanie i kupowanie jakiś no name tylko o promocje na Pampersy i Huggisy Ostatnio te drugie kupiłam w Tesco po 38gr za sztukę a zwykle po ~60gr za sztukę mi wychodziły. U nas z czyszczeniem pupy dokładnie tak samo, tylko niczym nie posypuje i pewnie faktycznie ta mąka się u was kleiła. W szpitalu początkowo używałam chusteczek Johnsona i maści Alantan (żółtej) i nawet myślałam, że krostki są od pieluszek Huggisa, więc zmieniłam na Pampers, odstawiłam chusteczki i maść - przeszły krostki z pupy. Do pieluszek wróciłam, czyli albo maść szkodziła albo chusteczki albo to coś poporodowego było.

archinta - współczuje sąsiadki - też mam taką od lewych donosów
od przeszło 10 lat nie mówię jej dzień dobry

Cytat:
chciałam 7-5-3 , ale jak pomysle ze musiałabym siedziec 30 minut przy laktatorze to masakra
a co innego do roboty?
ja tak po 3 razy dziennie
potem małą tata może nakarmić butlą jak wraca z pracy, a ja mam chwilę dla siebie, no i zawsze przed spacerem jest butla bo wiem ile zjadła no i szybciej niż z cyca.
Cytat:
mój nie
może miło by było
ale szczerze jak czytam jakie niektóre z was mają problemy z tz'ami to ja wolę mój spokój i nic nie dostać.
Cytat:
ma bardzo duży wpływ - niestety zły
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:33   #4427
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

oby wszystko wróciło do normy po chorobie

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-03, 18:38   #4428
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki-ale kto wie może Twój ma jeszcze późniejszy zapłon
A może po prostu nie wie ze tak się robi

Jak mnie mama kiedyś zapytała "ciekawe co ci mąż kupi?" to wywaliłam na nią oczy, bo pierwszy raz słyszałam, że się coś kupuje.
Dla mnie to takie jakieś staromodne. No owszem kwiatki są miłe ale coś więcej? Przecież największym prezentem jest ten mały skarb, który się właśnie narodził. Mamie skwitowałam, że kupiliśmy samochód z tej okazji i na razie nie pyta.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
oby wszystko wróciło do normy po chorobie
nie martw się wróci
tylko myśl pozytywnie
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 18:53   #4429
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt 6kg z niczego się nie wzięło Teraz już trochę jakby lepiej, po butli i spacerze, mały obudził się dwa razy co 2h na jedzonko
też się nad tym zastanawiam, bo dziś humor o taki o i mleka mniej, wczoraj było lepiej i mleko aż płyneło.

Cytat:

Mojego tż nie ma od 11, wróci za godzinę i będzie chciał mieć spokój bo musi się uczyć

Chce mi się jakiegoś fastfooda
mojego od 8 rano , do teraz , co dzień jestem sama prawie cały dzień, świra można dostać

25.08.2011

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 19:01   #4430
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
IMHO - in my humble opinion czyli moim skromnym zdaniem - powinien byc polski skrót: MSZ

my tez lubimy rosmanowe pieluszki
taaaaaaaaaaaaa ot blondynka ze mnie

Cytat:

ale tak serio to nie wesoło jakby sie tak przydarzyło...właśnie jak byłysmy na tym szczepieniu to jakis babel przed nami zwymiotował 300zł
to nieźle

Cytat:
Indygo, jakie powikłania, gdzie wygrzebałaś coś o tym? Muszę chyba poszukać...
my mamy szczepionkę infanrix hexa i piszą różne takie wkurza mnie to, bo to wszystko takie niejednoznaczne

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
mamuski karmiace mm......

1.ile u was trwa karmienie
2.ile wasze dziecie wypije
3.co ile karmicie
4.ile wypija wasze dziecie w ciagu doby

moja od kilku dni znowu pije po 90-100 ml.....karmienie trwa czasami 30 minut bo mi normalnie przysypia przy butli.... a w ciagu doby potrafi zjesc od 750-800 ml na dobe....
Przed paroma dniami pila po 120 ml co 3 h
1. Agacia potrafi wypić 120 w 15 minut, a potrafi to dojadać na raty i godzinę 20 min ( tak bywa dzień i po kapieli)
2. 130 to był maks, zazwyczaj ok 90
3. no staram sie dotrwac do 3 godzin, dziś dwa razy było prawie po 4. w nocy Agatka woli co 2 godziny po 70 ml
4. w ciągu doby waha się od 550 do 720 ml (norma na jej wiek wg bebilonu pepti to 720)

właśnie, co ciekawe - jak wydłużyłam Młodej przerwy miedzy karmieniu to nie zjadała więcej, tylko tyle samo co przy częstszym karmieniu, w ciągu doby wychodziło mniej

Cytat:
Oj

wg mnie tak może dostrzegł istnienie swoich piąstek i je lubi ciamkać

Cytat:

Jak mnie mama kiedyś zapytała "ciekawe co ci mąż kupi?" to wywaliłam na nią oczy, bo pierwszy raz słyszałam, że się coś kupuje.
Dla mnie to takie jakieś staromodne. No owszem kwiatki są miłe ale coś więcej? Przecież największym prezentem jest ten mały skarb, który się właśnie narodził. Mamie skwitowałam, że kupiliśmy samochód z tej okazji i na razie nie pyta.
a mnie było miło jak dostałam o małża kwiaty i prezent, bo to nie tyle "za urodzenie" Agatki, a za to że dzielna byłam i mu nawet w ciąży strasznie nie marudziłam nie powiedział tego ale pewnie pomyślał

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 19:02   #4431
acelinka
Zakorzenienie

internet wrócił

teraz ide wykąpać Natalcie bo to jej pora, ale potem jak będe miała chwilke to wpadne

jejciu jak się ciesze, jak głupi głupek uzależnienie jak się patrzy!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-03, 19:16   #4432
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

jej co się dzieje, jak to możliwe ??
Gdzieś przegapiłam Twojego posta
Właśnie nie wiem co się dzieje no Mam lekką gorączkę, chore zatoki i zatkane uszy i łamie mnie tak ogólnie więc może dlatego Do tego doszedł skok rozwojowy Szymka i chce więcej jeść no i cycki jakoś nie nadążają

Cytat:

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

nie martw się wróci
tylko myśl pozytywnie
Staram się

Cytat:
też się nad tym zastanawiam, bo dziś humor o taki o i mleka mniej, wczoraj było lepiej i mleko aż płyneło.

mojego od 8 rano , do teraz , co dzień jestem sama prawie cały dzień, świra można dostać
Ja niby mieszkam w domu pełnym ludzi ale też w zasadzie jestem sama, bo każdy ma swoją pracę, swoje zajęcia
Mówisz, że humor ma aż taki wpływ na mleko

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
internet wrócił

teraz ide wykąpać Natalcie bo to jej pora, ale potem jak będe miała chwilke to wpadne

jejciu jak się ciesze, jak głupi głupek uzależnienie jak się patrzy!
Hejka

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-03, 19:24   #4433
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
tego posta pisze na raty chyba od 16

Tu nie chodziło o oszczędzanie i kupowanie jakiś no name tylko o promocje na Pampersy i Huggisy Ostatnio te drugie kupiłam w Tesco po 38gr za sztukę a zwykle po ~60gr za sztukę mi wychodziły. U nas z czyszczeniem pupy dokładnie tak samo, tylko niczym nie posypuje i pewnie faktycznie ta mąka się u was kleiła. W szpitalu początkowo używałam chusteczek Johnsona i maści Alantan (żółtej) i nawet myślałam, że krostki są od pieluszek Huggisa, więc zmieniłam na Pampers, odstawiłam chusteczki i maść - przeszły krostki z pupy. Do pieluszek wróciłam, czyli albo maść szkodziła albo chusteczki albo to coś poporodowego było.

archinta - współczuje sąsiadki - też mam taką od lewych donosów
od przeszło 10 lat nie mówię jej dzień dobry

a co innego do roboty?
ja tak po 3 razy dziennie
potem małą tata może nakarmić butlą jak wraca z pracy, a ja mam chwilę dla siebie, no i zawsze przed spacerem jest butla bo wiem ile zjadła no i szybciej niż z cyca.

mój nie
może miło by było
ale szczerze jak czytam jakie niektóre z was mają problemy z tz'ami to ja wolę mój spokój i nic nie dostać.

No ja mam wiele pomysłów na to co bym mogła robić w tym czasie. Tym bardziej, że moje dziecie wisi prawie ciągle na cycku , kórym się swoją drogą średnio najada, więc każda minuta która jest dla mnie jest mile widziana. A takie pół godziny dla mnie aktualnie to marzenie

Mój mały właśnie pospał tyle co odciąganie pokarmu. Gdzie ten tż , gdzie ta chusta

Wymianka.
Stary 2011-11-03, 19:27   #4434
spa82
Raczkowanie

Cytat:
a mnie było miło jak dostałam o małża kwiaty i prezent, bo to nie tyle "za urodzenie" Agatki, a za to że dzielna byłam i mu nawet w ciąży strasznie nie marudziłam nie powiedział tego ale pewnie pomyślał
Dokładnie o to chodzi Mi tż.powiedział, ze to za moje bóle porodowe/poporodowe i za to że tak super zajmuję sie teraz Judytką. Z miejsca wybaczyłam mu późne wracanie do domu-ach te baby
Stary 2011-11-03, 19:36   #4435
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś przegapiłam Twojego posta
Właśnie nie wiem co się dzieje no Mam lekką gorączkę, chore zatoki i zatkane uszy i łamie mnie tak ogólnie więc może dlatego Do tego doszedł skok rozwojowy Szymka i chce więcej jeść no i cycki jakoś nie nadążają

Ja niby mieszkam w domu pełnym ludzi ale też w zasadzie jestem sama, bo każdy ma swoją pracę, swoje zajęcia
Mówisz, że humor ma aż taki wpływ na mleko

Hejka
nie wiadomo .. jak od wielu dni nie miałam tak kiepskiego dnia jak dziś, jakoś się łatwo denerwowałam , byłam ospała, odbiło sie to na mleku, trochę częściej karmiłam.

czy wasz dzieciaczki się ślinią ? Mojemu to po brodzie czasem już cieknie i tak się zastanawiam czy nie za wcześno ?

25.08.2011

Stary 2011-11-03, 19:40   #4436
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiadomo .. jak od wielu dni nie miałam tak kiepskiego dnia jak dziś, jakoś się łatwo denerwowałam , byłam ospała, odbiło sie to na mleku, trochę częściej karmiłam.

czy wasz dzieciaczki się ślinią ? Mojemu to po brodzie czasem już cieknie i tak się zastanawiam czy nie za wcześno ?
To by pasowało bo mnie od wczoraj męczą uszy i źle się czuję no i wczoraj te problemy się zaczęły
Szymon też się ślini, szczególnie jak mamle piąstki, ale po brodzie mu nie cieknie.

Dominik

Martynka
Stary 2011-11-03, 19:44   #4437
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

tak, tak nasza Agacia ślini się od kilku dnia - pediatra o to dziś mnie pytała, w sensie, ze wszystko okej

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 19:48   #4438
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak nasza Agacia ślini się od kilku dnia - pediatra o to dziś mnie pytała, w sensie, ze wszystko okej
to dobrze

Agnyske widze na pasku

25.08.2011

Stary 2011-11-03, 19:56   #4439
kaileight
Zadomowienie

natka, agnieszka 0605

dziękuję za rady Dziś znów synek cały czerwony ze złości i wysiłku Dostał delicol, dicoflor, rumianek z koperkiem i czekamy

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:

Tak, Ignaś strasznie się ślini, czasem nawet aż się krztusi
Stary 2011-11-03, 20:23   #4440
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cotkałobuzie forumowy daj no proszę proszę proszę jeszcze raz linka do tej chusty co ją zamówilaś

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości