|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Widzę że macie podobne podejście do zabobonów, powiem tak ja mojej teściowej nic na pomysł z kupowaniem po porodzie wszystkiego dla dzidzi nie odpowiedziałam i tak jak napisała_agata zrobię po swojemu najwyżej bedzie miał się czy martwic
|
|
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślałam, że w tej przezierności się już to wszystko zamyka.
|
|
|
|
|
#3333 |
|
Konto usunięte
|
No to przyszła-matka-histeryczka przychodzi z kolejnym problemem
Na razie to tylko katar, jestem zaopatrzona w chusteczki, cytrynę i miód, czosnku i cebuli nie strawię za żadne skarby, i poustawiałam sobie jednak jutro wolne (dzięki moim kolegom z pracy . Mam zamiar leżeć i pić rosołek teściowej. Jakieś rady oprócz tego? Jak Wy walczycie z przeziębieniem, wyłączając leki?
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2011-11-04 o 22:16 |
|
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez tak myslalam
|
|
|
#3335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka w Stanach w ciąży nie miała żadnego USG. ![]() Cytat:
Jeśli Twój lekarz to zrobi, to wystarczy ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30319240]No to przyszła-matka-histeryczka przychodzi z kolejnym problemem Na razie to tylko katar, jestem zaopatrzona w chusteczki, cytrynę i miód, czosnku i cebuli nie strawię za żadne skarby, i poustawiałam sobie jednak jutro wolne (dzięki moich kochanym kolegom z pracy . Mam zamiar leżeć i pić rosołek teściowej. Jakieś rady oprócz tego? Jak Wy walczycie z przeziębieniem, wyłączając leki?[/QUOTE]Wyleż się, wygrzej, odpocznij, weź ciepłą kąpiel. Będzie dobrze
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-11-04 o 17:46 |
|||
|
|
|
#3336 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30319240]No to przyszła-matka-histeryczka przychodzi z kolejnym problemem
Na razie to tylko katar, jestem zaopatrzona w chusteczki, cytrynę i miód, czosnku i cebuli nie strawię za żadne skarby, i poustawiałam sobie jednak jutro wolne (dzięki moich kochanym kolegom z pracy . Mam zamiar leżeć i pić rosołek teściowej. Jakieś rady oprócz tego? Jak Wy walczycie z przeziębieniem, wyłączając leki?[/QUOTE]Ja tydzień temu też miałam masakryczne przeziębienie. Myślałam, że się wykończę a do tego jeszcze do pracy. Katar no i najgorszy ból gardła, który nie pozwolił w nocy nawet na chwilkę zmrużyć oczu. No ale już zwalczone. Ja tak tradycyjnie sobie z tym radziłam czyli mleko z miodem i z czosnkiem (ale to z tego co piszesz odpada ) do tego syrop z malin własnej roboty i sok z pigwy również własnej roboty zamiast preparatów z witaminą C (podobno pigwa ma 7 razy więcej witaminy C niż cytryna). Nie wiem czy wolno czy nie wolno w ciąży ale ja jeszcze dodatkowo smarowałam gardło maścią rozgrzewającą.
|
|
|
|
#3338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o powaznie? Mi pierwsze co polozna zrobila usg a z ginem widze sie dopiero w srode ![]() Cytat:
|
|
|
#3339 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30319240]No to przyszła-matka-histeryczka przychodzi z kolejnym problemem
Na razie to tylko katar, jestem zaopatrzona w chusteczki, cytrynę i miód, czosnku i cebuli nie strawię za żadne skarby, i poustawiałam sobie jednak jutro wolne (dzięki moich kochanym kolegom z pracy . Mam zamiar leżeć i pić rosołek teściowej. Jakieś rady oprócz tego? Jak Wy walczycie z przeziębieniem, wyłączając leki?[/QUOTE]Ja jeszcze posiekany imbir zalany miodkiem dodaje do herbaty i malinki
|
|
#3340 |
|
Konto usunięte
|
Czosnek odpada, ale mleko z miodem jak najbardziej, ile można pić tej herbaty... No i cieszę się, że 2 dni chociaż poleżę, nie chcę iść na L4 za bardzo teraz :/
|
|
|
|
#3341 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Ale fajniutkie te Wasze kociaki, póżniej postaram się wrzucić zdjęcia mojego zwierzyńca
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Freya..... mmmm ale slodziak kotecek
)Wrozcilam z jazd <robie prawko> i szlo mi mega zle, woglole nie czailam nic co do mnie mowil ![]() Nie spalam w dzien, wstalam wczesno i jakos o tej godzinie zwyczajnie wylancza mi sie myslenie :P
|
#3345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teściów kocham przeogromnie, to wspaniali ludzie. MIeszkamy blisko, a niedlugo będzie jeszcze bliżej, widzimy się bardzo często, a mimo tego nie mam ich dosyć. Byc może dlatego, że nie wtrącają się, nie narzucają swojego zdania, szanują nasze decyzje, a my ich. Zawsze służą dobrą radą, pomocą, dobrym słowem, potrafią pocieszyć, obiektywnie ocenić. Każdemu takich teściów życzę ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30319594]Czosnek odpada, ale mleko z miodem jak najbardziej, ile można pić tej herbaty... No i cieszę się, że 2 dni chociaż poleżę, nie chcę iść na L4 za bardzo teraz :/[/QUOTE] Pamiętaj żeby miodu nie zalewać wrzątkiem. CO najwyżej 36 stopni, bo powyżej tej temperatury wszystko co wartościowe w miodzie ginie. ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pytalam wlasnie mojej kolezanki ktora tutaj rodzila i ona tez mialam pierwsze USG jako w 8tc a pozniej dopiero w 20tc podobno jesli lekarz nie widzi zadnego zagrozenia dla dziecka , kobieta znosi ciaze dobrze i wyniki sa dobre to nie ma takiej potrzeby .. duzo ludzi uwaza ze USG nie jest wcale takie dobre dla dziecka ...
|
|
#3347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3348 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale napisałyście dużo... próbuję nadrobić. ![]() Cytat:
Mnie może mniej, ale mój mąż ciągle chodzi podrapany. I szczerze mówiąc boję się jak zareaguje na malucha... Nie toleruje żadnych innych ludzi, nawet moich rodziców, u których bywa z nami co tydzień i zostaje na dłużej jak wyjeżdżamy na wakacje. Mam tylko nadzieję, że dziecko potraktuje jak członka "stada"... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mój mąż doskonale wie, czego mi nie wolno jeść, np. czy pić, innymi słowy ogranicza mi przyjemności a jednocześnie nie odciąża z obowiązków. Bardzo łatwo dostosowuje sytuacje do swoich potrzeb...
|
||||||
|
|
|
#3349 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A myślałam, że na tym 2 tygodniowym zwolnieniu wyśpię się za wszystkie czasy... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokoik bym chciała zielony... Pasuje i dla chłopca, i dla dziewczynki... Dziwne, bo nigdy nie lubiłam zielonego... Byłam u siostry dokładnie w pierwszy dzień OM, a u niej jeden pokój jest zrobiony właśnie na zielono i jakoś ten kolor do mnie przemówił... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30319240]No to przyszła-matka-histeryczka przychodzi z kolejnym problemem Na razie to tylko katar, jestem zaopatrzona w chusteczki, cytrynę i miód, czosnku i cebuli nie strawię za żadne skarby, i poustawiałam sobie jednak jutro wolne (dzięki moich kochanym kolegom z pracy . Mam zamiar leżeć i pić rosołek teściowej. Jakieś rady oprócz tego? Jak Wy walczycie z przeziębieniem, wyłączając leki?[/QUOTE]Ja przez przeziębienie wpadłam na to, że mogę być w ciąży. Już 5 dni spóźniała mi się @, nie miałam kiedy pójść do lekarza, więc postanowiłam się sama podleczyć. Właśnie mleczkiem z miodem... Takiego zatrucia jeszcze nigdy dotąd nie miałam. I zaczęłam się zastanawiać co się dzieje... Jak doszłam do siebie migiem do apteki i wyszło szydło z worka. Dwa tygodnia dusił mnie kaszel, ale już ok. Dlatego gin mi dał zwolnienie. Ale przy okazji odetchnę od złej atmosfery w pracy... Aż się boję wracać... ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Podrzucicie tajemnicze hasło i mi? Swoją drogą to wyborny pomysł! |
||||||||
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to przez to że miałam dwie ciąże obumarłe w 8tc więc co tydzień sprawdzaliśmy czy serduszko jeszcze bije. Z tego co mi wiadomo to usg nie jest szkodliwe dla maluszka
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
też chętnie zobacze te cuda na mailu
![]() czy was też tak rzuca jak coś zjecie - niby mam na to ochotę a potem - w diablu, jest mi niedobrze i mi się odechciewa w połowie jedzenia...co za los |
|
|
|
#3352 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=_agata;30321518]Teściowa swój czas już miała, teraz pora na nas.
![]() Ja teściów kocham przeogromnie, to wspaniali ludzie. MIeszkamy blisko, a niedlugo będzie jeszcze bliżej, widzimy się bardzo często, a mimo tego nie mam ich dosyć. Byc może dlatego, że nie wtrącają się, nie narzucają swojego zdania, szanują nasze decyzje, a my ich. Zawsze służą dobrą radą, pomocą, dobrym słowem, potrafią pocieszyć, obiektywnie ocenić. Każdemu takich teściów życzę ![]() No to najważniejsze że się nie wtrącają, wtedy są zdrowe relacje moi też są spoko tyle ze moja teściowa to lubi się czasem pomartwić na zapas ale to taki jej urok
|
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale czesto te usg robicie
ja mialam w 12 tyg, teraz bede miala w 21, pozniej to nie wiem.I to drugie polowkowe dopiero wlasnie po swietach, ah ale mam ochote pobiec i zrobic jeszcze jedno na boku pomiedzy zeby sie upewnic czy wsyztko jest ok .... a tak to bede czekala do okresu po swietach badz tez po nowym roku bu![]() wrocilam ze spaceru.... mam ten sam problem z brzuszkiem..... rano spoko plaski, leze, glaszcze go na plasko-popoludnie i wieczor- masakra jakas, brzuch wydety jakbym tam miala niewiadomo co ;/ do jedzenia mnie jako tako nie odrzuca, chyba ze do mies... nie mam na nie ochoty slodycze- cukierki batony raczej nie jem bo nie mam smaka, ale jakiegos placuszka to co innego ![]() tescie- moi sa ok z tz jestem juz niecale 7 lat, nie mialam z nimi do tej pory zadnego spiecia, wrecz tesciowa mi pomaga, nie wtracaja sie, jesli cos byloby nie tak wiem ze moge na nich liczyc.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-04 o 19:58 |
|
|
|
#3354 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Tacca;30323222]
Ja oglądam i mam wielką ochotę kupować, ale boję się, że jak zacznę to coś się zdarzy niedobrego albo kupię różowe a będzie chłopiec... Ale ochotę mam straszną... Wózki też wczoraj oglądałam i x-lander mi się podoba, ale muszę go zobaczyć na żywo... Pokoik bym chciała zielony... Pasuje i dla chłopca, i dla dziewczynki... Dziwne, bo nigdy nie lubiłam zielonego... Byłam u siostry dokładnie w pierwszy dzień OM, a u niej jeden pokój jest zrobiony właśnie na zielono i jakoś ten kolor do mnie przemówił... Nie, no po porodzie to zdecydowanie zbyt późno... Ja maks. poczekam do lutego. O ile wytrzymam. Strasznie to wszystko kusi. Rozumiem Cię dobrze bo wszystko co dot. dzidzi jest takie urocze ze najchętniej to już by się kupowało widzę że oglądałaś wózki ja też wczoraj przeglądałam wózki na necie i też mi wpadł w oko jeszcze x-lander ale to pewnie ciągle będzie się u mnie zmieniac |
|
|
|
#3355 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od razu widać efekty. Tylko nie czesz zbyt mocno i często, mojej Łaciatej przy tyłku został sam włos, bez tej puchatej okrywy - miziała się o niego sama.Na szczęście odrasta wszystko, dodatkowo jak byliśmy u pani weterynarz, to dała takie tabletki Vitawet, które działają na sierść :_Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakie słodkie Cytat:
Jak któraś wejdzie i poczyta ostatnie posty, to się bardziej dokształci w karmieniu futra niż dziecka A jak przeczyta o wysadzaniu dziecka w kuwecie to szok będzie Cytat:
A co, niech darmozjad też coś da od siebie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka przerazajaca ta opowiesc o tym kocie brrrr ;] Moja Zuza jest kochana, kolezanki przychodzily z dziecmi to troszke sie bala tlyko krzykow oi placzu, ale po chwili juz sie przyzwyczajala
Ale pomimo to troszke sie boje i napewno zastosuje sie do Waszych rad z daniem np spioszkow do powachania i takie tam;]
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście nasza Łaciata prędzej zaliże niż odwali takie coś Oczywiście, czasem jej też odbija i łapy idą w ruch, ale, i to dziwne, najczęściej tak ma jak teściowa jest w pobliżu ![]() A to moja gackowa jak była marna i teraźniejsza Różnica prawie 1,5 roku
Edytowane przez aneczka240 Czas edycji: 2011-11-04 o 20:45 |
|
|
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Tacca , aneczka240 śliczne te Wasze panny (kocham trikolorki miłością nieuleczalną). Ale mamy zakocony wątek
|
|
|
|
#3359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pędzel ogonkowy ma czarny jakby w smołę wsadziła
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka sliczna kociczka
lubie takie kociaki kolorowe;] a jak byla mala to oczka miala obledne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

Myślałam, że w tej przezierności się już to wszystko zamyka.
Na razie to tylko katar, jestem zaopatrzona w chusteczki, cytrynę i miód, czosnku i cebuli nie strawię za żadne skarby, i poustawiałam sobie jednak jutro wolne (dzięki moim kolegom z pracy

)

A myślałam, że na tym 2 tygodniowym zwolnieniu wyśpię się za wszystkie czasy... 
ja mialam w 12 tyg, teraz bede miala w 21, pozniej to nie wiem.