|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
A u mnie na obiad sosik z wczoraj, ziemniaki a dla TŻ extra kotlet, bo inaczej nie poje
![]() ![]() Zanetaa bo odcinki Top Model były nagrywane wcześniej i trójka finalistek jest już wybrana, tylko my nie wiemy kto to będzie. Dopiero finał jest na żywo i będzie wyłoniona zwyciężczyni. Podejrzewam, że one w kontrakcie mają zakaz wyjawiania, kto będzie w finale.
#812 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Ad 1. Tak , druga dawaka za ok. 6 tygodni. Wypada 29 grudnia, więc pójdziemy już na poczatku stycznia. Ad 2. Trzeba zrbobić posiew kału ![]() ![]() Ad 3. te zamieszki to były tylko na dwóch ulicach. Ja się o nich dowiedziałam dopiero następnego dnia, bo TV nie oglądam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#813 |
Zadomowienie
|
O zesz, zezarlo mi posty zaznaczone :/.
Brumku ciesze sie, ze Tymek w koncu zaszczepiony ![]() Beatko dokladnie, w koncu rodzinka bedzie w komplecie. A to oznacza, ze czesciej bede w Mielcu. Moze kiedys uda nam sie spotkac we trzy z Marinka ? Marina zycze Ci, zeby te Swieta byly takie jak sobie wymarzylas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
no to trzymam nadal ![]() Cytat:
jak sie uda,będziemy sie jarać z Tobą ![]() ![]() ![]() wkładasz w filet byle co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u mnie dziś sajgon,właśnie wygoniłam Nadię do góry do babci,bo jak została tu dłużej to chyba ze złości bym jej włosy wyrwała albo sobie żyły podcięła ![]() ![]() ![]() ![]() gdyby nie grawitacja to by po sufitach skakała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
BAN stały
|
Agaduś nie bój sie.
Jak będize jakikolwiek problem,pisz na PW.,Wytłumaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Rozeznanie
|
dobra, to beda zwykle kotlety z kurczaka i kopytka
![]() znaczy beda, jak pojde do sklepu po zakupy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj dostalismy skierowanie na rehabilitację ze względu na niechęć do lewej strony i nietrzymanie główki - czy on już mając 8 tygodni powinien ją podnosić? Cytat:
Cytat:
U nas szał na karuzelę i misia centrum gimnastyczne takiego: http://www.urwis.pl/sk lep/index.php?strona=opis&id= 7360 Podejrzewam, że dlatego, że obie rzeczy świecą / migają Cytat:
Marina ja również trzymam kciuki za mieszkanie, bo to reż moje marzenie My w poniedziałek na szczepieniu mielismy straszny płacz. W kolejce do opłat mnie przepuscili wszyscy, zebym juz tylko wyszła Okres pierwszy po porodzie mam taki, ze musiałam sobie pieluchy wycinac, bo podpaski nie wyrobiły i czuje sie znowu jakby ktos powietrze spuscil. Kiedys zmieniałam dekoracje tylko ze wzgledow higienicznych, bo ilosciowo to moglam 1 nosic cala dobe. Czy to wróci ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#818 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czemu tak daleko mieszkasz, ja chcę Cie zabrać na piwo. Podejrzewam, że ze śmiechu, to byśmy pod stołem leżały ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek nie było nocnych Polaków rozmów, bo mam bezzębnego terrorystę w domu: "albo mi podasz tego smoczka, albo się będę darła" oraz " bolą mnie dziąsła, ten żel, to sobie mamusiu możesz wsadzić, sama wiesz gdzie"! No i wolałam iść szybciej spać ![]() Za dużo też nie popiszę, bo mała strajkuje i wiecznie stęka, popłakuje, złości się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
kurka wodna , jak Wy szalejecie z postami, nie wyrabiam na zakrętach za Wami ![]() U nas nocka dobra, jak zwykle. Teraz dzieciaki śpią, więc mam chwilę. Co do samodzielnego gotowania to ja podziwiam te mamy którym się chce ![]() 3zł. Na początek wiec mała dostanie słoiczki, potem będzie mix - słoiczki +nasze zupy (jeśli będzie akurat mogła je jeść). A potem przejdziemy na nasze. Filip po skończonym roku je w zasadzie to co my, w miesiącach jakoś 8-12 słoiczki były tylko na wyjścia lub awaryjnie jak nie mógł zjeść tego samego, albo chciałam mu dać coś czego sama nie robię, np kabaczek.
#820 | |
Zadomowienie
|
Carmela
![]() Kolina witaj ![]() Agadus- keratyna to naturalny budulec włosa.Ten zabieg to oblepienie włosa karatyną, utrzymuje się ok 6 m-cy w zależności od tego jaki szampon używasz i jak często myjesz włosy.Włosów nie niszy ale je bardzo prostuje.Więc zależy kto co lubi.Kręciłam włosy po zabiegu na papilotach i loki sie normalnie trzymały.więc też ten zabieg w kręceniu nie przeszkadza.Zabieg idealny dla osób stale prostujących włosy. Faktycznie dziwne że nie ma LadyInBlack ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() jestem dziś przez nią w rozsypce, wściekam się sama na siebie,że nie daję sobie z nią rady... normalnie miałam dzis ciśnienie u granic wytrzymałości. łep mi pęka od tego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
beatko, wodaqua o jakiej torbie z rossmana mówicie??
nerolko a napiszesz jakie to kosmetyki mają najprostsze składy??? podoba mi się bardzo Twój sposób pielęgnacji ![]() naturalność i prostota, zero zbędnej chemii, sama bym tak chciała
#822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#823 |
Rozeznanie
|
Napisalam wiadomosc do Lady, na maila, przz wizaz - moze cos to da
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edit: uczę się moje dziecko właśnie rozmawia z misiem a ja wziełam laptopa na kolana ![]() Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-11-17 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja stosuję Cerazette , właśnie zaczęłam drugie opakowanie i powiem Ci że jestem miło zaskoczona. żadnych sktków ubocznych, a libido nawet ostatnio podskoczyło i więcej z tż baraszkujemy ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Ale Wy pędzicie, zostawić Was na chwilę i już jest co czytac i pisać, a obiad się sam nie ugotuje
![]() Zmałpowałam i robię devolaja, a miał być zwykły schabowy, ale że jest ser i szynka..no chyba że mi dzień usilnie pezeszkodzi. Wodaqua możliwe że mi sie odechce, póki co nie zamiaruję gotować, a i blendera nie mam. Będę polować na promocje i robić zapasy. Jaciowa hahaha to ja tzrymam kciuki za figurę top madl ![]() Ja nie oglądam. Pierwszą serję oglądałam, teraz wolę spać. Ja już nic nie oglądam..wolę spać. Marina widzisz wszystko się powoli zaczyna układać. Byłam na spacerze godzinę i poodkurzałam-tyle dzisiaj zrobiłam ![]() To biorę się za ten obiad.... Brida Sara trzymała, tak jej się troszkę kicała ta główka...w książce "pierwszy rok życia dziecka " napisane że dziecko potrafi sztywno trzymać główkę jak skończy 3-4 mce. ma czas. Teściówka mnie wnerwiła, nic nie powiedziała do mnie, ale tym że jak wyciągałam Sarę z wózka po spacerze to przylazła i się na nią patrzyła. Zawinęlam się na górę ze śpiącym dzieckiem, i zaraz do teścia na mnie nawalała że dziecku nie daje spokojnie na dole w wózku pospać...( tzn nie słyszałam czy tak gadała ale prawie jestem pewna..) |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zadomowienie
|
albo popadamy już w paranoję,albo znamy tych debilnych ludzi "na pamięć". wierzę,że na pewno sobie tak pomyślała... a ja marzę,żeby oddać mojej teściowej mojego szatana na parę dni ![]() ![]() tylko dziecka mi szkoda,bo będzie tam żarła same słodycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
zanetka, brumek fajnie że już po szczepieniach
![]()
#829 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przede wszystkim: Isana odżywka z Rossa Joanna Naturia bez spłukiwania za 4 zł. z groszami-z makiem lub miodem lub lnem. Maska Biowax Do tedgo miód,oleje np. z oliwy,kokosowy z Efavitu. Potem zakupy na Mazidłach lub BU: keratyna niacynamid mocznik oleje i inne różnosci. Nie używam ręcznika a koszulki i mikrofibry.Nie czesze bo po co.Nie pusza sie,nie kołtunia i nie są tłuste przez 5 dni.Wcześniej na 3 musiałam myć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Wađnie bardyooo dużo osob myli devolay ze szwajcarem i gordon blue.
Devolay - samo masło Szwajcar - sam ser Gordon Blue- ser + szynka - zrobione ze schaboszczaka ![]() No. |
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na podnoszenie to ma jeszcze czas, tak mi się wydaje. Co do okresu to też miałąm tak na początku, ale teraz już jest norma. wodaqua - jestem za sorterem jakimś fajnym dla tej dziewczynki. babonik - oj coś ta Nadia widzę, że Cię wkurza ![]() ![]() ![]() i tak masz dobrze, bo widzę, że babcia blisko ![]()
![]() |
#832 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a fakt z babcią mam dobrze,bo w chwilach kryzysu mnie wyręcza ![]() ładny masz avaterek ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- coś mi imageshack szwankuje,nie chce mi zdjęć ładować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#833 | ||
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
u nas nocka spokojna, dwa budzenia na jedzenie ale potem szybko usnęła. Kiedyś tylko raz się budziła... I zmieniła się u niej częstość wypróżnień, wcześniej kilka w ciągu dnia a w tym tygodniu co drugi dzień, tzn mam nadzieję, że dzisiaj będzie bo wczoraj nie było... a nic nie cieszy mamy jak koopa malucha ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje dzisiejszych udanych szczepień, szczególnie dla Tymka i Brumka tak długo odkładane... Marina oby z mieszkaniem wszystko wypaliło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na spacer nie idę bo zimno (mi) Stąd czas na Wizaż F. nie chce leżeć na brzuchu w ogole. Z glową w lewą stronę to już absolutnie. Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-11-17 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj dopiero ide na wizyte poporodowa (wiem wiem, nie mial mnie kto w tylek kopnac zebym sie zebrala). Napiszcie prosze, jak ta wizyta wyglada? Przyznam sie, ze na sama mysl, ze lekarz bedzie mnie tam dotykal slabo mi sie robi...czy uzywa wziernika, a moze bada palpitacyjnie? Ale ze mnie cykor, dziecko silami natury urodzilam, a do gina sie boje isc...
I w koncu podpisze mi gin wniosek o becikowe, jeszcze nie zlozylam... |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Rozeznanie
|
Żaneta - polecałas jakis program do zdjęć.
Przypomnisz jaki? |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Ja nie Zanetka, ale polecała PhotoScape
![]() Nie mam czasu za bardzo na wizaż ![]()
![]() |
#838 | |
Rozeznanie
|
Babonik i dziewczyny z wątku firmowego - jak tam z ZUSem?
Bo u mnie OK ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie dzisiaj mam, ale niezbyt czesto mi sie to udaje To napisz tylko co u Ciebie? Babcia grzeczna? Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-11-17 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
U nas ok, Filip w 90% przypadków to aniołek. W pozostałych 10% lepiej brać nogi za pas i uciekać :P
Wprowadzamy nowe jedzonka, teraz codziennie na drugie śniadanie dostaje kleik kukurydziane do mleczka i jakieś owoce do smaku ze słoiczka. Wcześniej dawałam kaszkę, ale z cukrem i nie chcę go tak uczyć. Kleik jest ok. Czekam na sprawę. ![]() Jakoś się tak toczy. A moja mama w sumie ok, czasami mamy spięcia. Raz pomaga, raz nie. Różnie to jest. Ale w sumie to nie jej dziecko. Nauczyłam się już chyba sama funkcjonować ze wszystkim i raczej nie prosić o pomoc. ![]()
#840 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi w pn na szczepieniu lekarka powiedziała że nic z tym juz nie zrobimy, więc dajesz mi nadzieję że jednak się wysklepi. W ogóle to ja się nie przywitałam z Tobą, wybacz. W wersji kulturalno-kurtuazyjnej spodziewam się siebie za jaki miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.