Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 12:17   #811
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

A u mnie na obiad sosik z wczoraj, ziemniaki a dla TŻ extra kotlet, bo inaczej nie poje No i surówka z czerwonej kapusty (zakupiona w sklepie rzecz jasna )

Zanetaa bo odcinki Top Model były nagrywane wcześniej i trójka finalistek jest już wybrana, tylko my nie wiemy kto to będzie. Dopiero finał jest na żywo i będzie wyłoniona zwyciężczyni. Podejrzewam, że one w kontrakcie mają zakaz wyjawiania, kto będzie w finale.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:22   #812
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
1. Brumek no i widzisz co za babolongi! Najważniejsze że Tymek zaszczepiony ! Mnie się pytała, czy brałam płatną WZW typu B tą pierwszą mówię, że nie - to tak dziwnie na mnie spojrzała. Następne szczepienie za 6 tygodni Wasze pewnie też,co ?
2. JAK SIĘ BADA CZY MA SIĘ TASIEMCA
bo to jest nie możliwe ,że ja tyle jem.
Baaa nie jem - wpierdzielam

3. WŁAŚNIE!!
Brumek
bo Ja wiecznie o Tobie myślę, ale zapominam zapytać odnośnie tych zamieszek które były 11 listopada.Wam mam nadzieję nic się nie stało ?! nie dosżło nic do Was?
To odpowiadam po kolei
Ad 1. Tak , druga dawaka za ok. 6 tygodni. Wypada 29 grudnia, więc pójdziemy już na poczatku stycznia.
Ad 2. Trzeba zrbobić posiew kału Ale obawiam się, że to nie tasiemiec, tylko ta sama żarłoczność co u mnie
Ad 3. te zamieszki to były tylko na dwóch ulicach. Ja się o nich dowiedziałam dopiero następnego dnia, bo TV nie oglądam Ale w sumie dziwne, że się na nie nie natknęlismy, bo o 16 poszliśmy na sushi, właśnie na tę ulicę gdzie to się wszystko 2-3 godzinki wczesniej działo. I nie widać było żadnych śladów już

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
brumeczku miło mi się zrobiło bardzo, że i Ty się cieszysz a ja się cieszę, że Tymko zaszczepiony!!!!!!!!
Pewnie że się cieszę, bo osobne mieszkanko dla swojej rodziny to super sprawa. No a a jeszcze jest ładne, to już w ogóle pełnia szczęścia

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Stary 2011-11-17, 12:23   #813
DaKaro
Zadomowienie

O zesz, zezarlo mi posty zaznaczone :/.

Brumku ciesze sie, ze Tymek w koncu zaszczepiony .

Beatko dokladnie, w koncu rodzinka bedzie w komplecie. A to oznacza, ze czesciej bede w Mielcu. Moze kiedys uda nam sie spotkac we trzy z Marinka ?

Marina zycze Ci, zeby te Swieta byly takie jak sobie wymarzylas .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:23   #814
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
a z mieszkaniem prawdopodobnie wszystko wypali!
no to trzymam nadal

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Mam pytanie natury egzystencjalnej:
Co dzisiaj na obiad ? bo pomysłów mi już brak
ja robię pseudo risotto,ryż,kurczak i warzywa jakie znajde w lodówce

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Wracając "z miasta" kupiła 2 kilo jabłek i melisę !
jak sie uda,będziemy sie jarać z Tobą to trzymam za dietę

Cytat:
Jak si robi devolay'a?
wkładasz w filet byle co ser,pieczarki,szpinak, masło,co chcesz zawijasz,taki wilgotny kurczak super się klei,potem panierka jak normalnie na kotlety a potem najlepiej do frytownicy, a jak nie to na patelni jak krokiety opiekasz

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
JESTEŚMY ZASZCZEPIENI!!!
\.
jedno z głowy!!!

u mnie dziś sajgon,właśnie wygoniłam Nadię do góry do babci,bo jak została tu dłużej to chyba ze złości bym jej włosy wyrwała albo sobie żyły podcięła mały terrorysta
gdyby nie grawitacja to by po sufitach skakała

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:26   #815
nerola
BAN stały

Agaduś nie bój sie.
Jak będize jakikolwiek problem,pisz na PW.,Wytłumaczę
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:30   #816
CookieMonsters
Rozeznanie

dobra, to beda zwykle kotlety z kurczaka i kopytka
znaczy beda, jak pojde do sklepu po zakupy bo narazie gnije w tiszercie i gaciach
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:37   #817
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agatka ma tylko jedno ćwiczenie, które nie jest bolesne, tzn. ona nie płacze (teraz tylko jęczy, ze ją trzymam). Następna kontrola 19 grudnia.
Mam nadzieje, ze niedługo to się z kończy
Agatka miała lekką asymetrie ułożeniową - nie chciała przekręcaćgłowy na lewą stronę. Miała tez lekkie napięcie w nóżkach - czuć było duży opór przy próbie wyprostu.
U nas też asymetria urodzeniowa, podobno popularne po cesarkach, bo nie ma porodowego ciśnienia

Wczoraj dostalismy skierowanie na rehabilitację ze względu na niechęć do lewej strony i nietrzymanie główki - czy on już mając 8 tygodni powinien ją podnosić?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
No to lampy mają jakąś magiczną moc, bo mój bratanek też.
Hania również zahipnotyzowana lampami, więc może być podobnie.
U nas to samo, jak go noszę do odbicia i zaczyna się wyrywać to stajemy pod lampą

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziekuję
My tez mamy plac zabaw, ale niestety Tymek nie poznał się jeszcze na niej Tzn trochę się interesuje, ale bez szału. A na karuzelkę i przyrząd playskool ma szał
A jaki macie przyrząd?
U nas szał na karuzelę i misia centrum gimnastyczne takiego:

http://www.urwis.pl/sk lep/index.php?strona=opis&id= 7360

Podejrzewam, że dlatego, że obie rzeczy świecą / migają

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
mam jeszcze 1,5 dniowe wizażowe zaległości, ale....
u nas spadł pierwszy śnieg taki delikatny i jakby trochę nieśmiały wiem, że zima oznacza pakowanie dzieci w te wszystkie ciuszki i kombinezony i przedzieranie się przez, niestety często, błotniste ulice....
ale uwielbiam śnieg
i tak do zimy pełną parą jeszcze trochę czasu pewnie zostało.
A dla mnie kombinezon zimowy to ulga. Dużo szybciej niż pięć warstw różnych polarków, bluz itd

Marina ja również trzymam kciuki za mieszkanie, bo to reż moje marzenie

My w poniedziałek na szczepieniu mielismy straszny płacz. W kolejce do opłat mnie przepuscili wszyscy, zebym juz tylko wyszła

Okres pierwszy po porodzie mam taki, ze musiałam sobie pieluchy wycinac, bo podpaski nie wyrobiły i czuje sie znowu jakby ktos powietrze spuscil. Kiedys zmieniałam dekoracje tylko ze wzgledow higienicznych, bo ilosciowo to moglam 1 nosic cala dobe. Czy to wróci
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 12:39   #818
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
pomidorowa z makaronem, na życzenie syna, wczoraj spagetti, wczesniej rosół...

edit - widze ze iustyna ma podobne menu
założyłam , że Cooki chce coś na szybko

Cytat:
Czyli tak... zabrałam Marudę na spacer, uśpionego wystawiłam na balkon gdzie się dotlenia.
Wracając "z miasta" kupiła 2 kilo jabłek i melisę Będę teraz pić i się wyciszać, a jabłka ponieważ wracam dziś na dietę. Zrobię z siebie taką laskę, że Anna Bałon z Top Model jak mnie zobaczy, to przestanie się jarać swoim wyglądem

Czemu tak daleko mieszkasz, ja chcę Cie zabrać na piwo. Podejrzewam, że ze śmiechu, to byśmy pod stołem leżały

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Oj przetłuszczały sie.Teraz tez jak nie umyję na 5 dzień ale kiedyś juz na 3.
łoooo o 3 dniach bez mycia to mogę pomarzyć

Cytat:
Bo na początku jest taki dylemat (przynajmniej u mnie był)- a później czytanie wizażu i bujanie dziecka w leżaczku nogą jednocześnie wszystko się da jakoś pogodzić

Cytat:
bo odcinki Top Model były nagrywane wcześniej i trójka finalistek jest już wybrana, tylko my nie wiemy kto to będzie. Dopiero finał jest na żywo i będzie wyłoniona zwyciężczyni. Podejrzewam, że one w kontrakcie mają zakaz wyjawiania, kto będzie w finale.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
u mnie dziś sajgon,właśnie wygoniłam Nadię do góry do babci,bo jak została tu dłużej to chyba ze złości bym jej włosy wyrwała albo sobie żyły podcięła mały terrorysta
gdyby nie grawitacja to by po sufitach skakała
I dlatego myślę, że przedszkole to super instytucja . Pół dnia terorrysta poza domem i pod dobrą opieką (wiem, że Nadia jeszcze za mała)

Brumek nie było nocnych Polaków rozmów, bo mam bezzębnego terrorystę w domu: "albo mi podasz tego smoczka, albo się będę darła" oraz " bolą mnie dziąsła, ten żel, to sobie mamusiu możesz wsadzić, sama wiesz gdzie"!

No i wolałam iść szybciej spać .

Za dużo też nie popiszę, bo mała strajkuje i wiecznie stęka, popłakuje, złości się .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:39   #819
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry
kurka wodna , jak Wy szalejecie z postami, nie wyrabiam na zakrętach za Wami

U nas nocka dobra, jak zwykle. Teraz dzieciaki śpią, więc mam chwilę.

Co do samodzielnego gotowania to ja podziwiam te mamy którym się chce ja jestem leń i dwie lewe ręce w kuchni i zwyczajnie i się nie chce gotować dla tych paru łyżeczek.. wiecej wody i prądu zmarnuję, za te
3zł.

Na początek wiec mała dostanie słoiczki, potem będzie mix - słoiczki +nasze zupy (jeśli będzie akurat mogła je jeść).
A potem przejdziemy na nasze.
Filip po skończonym roku je w zasadzie to co my, w miesiącach jakoś 8-12 słoiczki były tylko na wyjścia lub awaryjnie jak nie mógł zjeść tego samego, albo chciałam mu dać coś czego sama nie robię, np kabaczek.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:43   #820
BABONIK
Zadomowienie

Carmela za ładne jedzenie łyżeczką

Kolina witaj

Agadus- keratyna to naturalny budulec włosa.Ten zabieg to oblepienie włosa karatyną, utrzymuje się ok 6 m-cy w zależności od tego jaki szampon używasz i jak często myjesz włosy.Włosów nie niszy ale je bardzo prostuje.Więc zależy kto co lubi.Kręciłam włosy po zabiegu na papilotach i loki sie normalnie trzymały.więc też ten zabieg w kręceniu nie przeszkadza.Zabieg idealny dla osób stale prostujących włosy.

Faktycznie dziwne że nie ma LadyInBlack

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
I dlatego myślę, że przedszkole to super instytucja . Pół dnia terorrysta poza domem i pod dobrą opieką (wiem, że Nadia jeszcze za mała)
.
własnie rozpaczam ponieważ zapisałam Nadię do przedszokla na 2,5roku,ale się nie dostała z braku miejsc

jestem dziś przez nią w rozsypce, wściekam się sama na siebie,że nie daję sobie z nią rady... normalnie miałam dzis ciśnienie u granic wytrzymałości. łep mi pęka od tego

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-17, 12:46   #821
youyou
Zakorzenienie

beatko, wodaqua o jakiej torbie z rossmana mówicie??

nerolko a napiszesz jakie to kosmetyki mają najprostsze składy??? podoba mi się bardzo Twój sposób pielęgnacji
naturalność i prostota, zero zbędnej chemii, sama bym tak chciała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 12:50   #822
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Czemu tak daleko mieszkasz, ja chcę Cie zabrać na piwo. Podejrzewam, że ze śmiechu, to byśmy pod stołem leżały
Oj tak Też mam takie wrażenie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:51   #823
CookieMonsters
Rozeznanie

Napisalam wiadomosc do Lady, na maila, przz wizaz - moze cos to da
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:53   #824
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Bo na początku jest taki dylemat (przynajmniej u mnie był)- a później czytanie wizażu i bujanie dziecka w leżaczku nogą jednocześnie wszystko się da jakoś pogodzić
Wczoraj kupiłam na allegro leżaczek

Edit: uczę się
moje dziecko właśnie rozmawia z misiem a ja wziełam laptopa na kolana

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-11-17 o 12:56
Stary 2011-11-17, 12:54   #825
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jejku, właśnie dostałam pakę z ciuszkami od psiapsiólki Ale cuda!
Co moge kupić dla jej 10 m-cznej córki w prezencie w ramach odwdzięczenia się???? Help!

Dziewczyny stosujace cerazette jak wrażenia? Moje opakowanie lezy od września i podchodzę do niego jak do jeża... Nie wiem czy zacząć brać...
Dla 10m to może garnuszek na klocuszek, albo właśnie Szczeniaczek uczniaczek

Ja stosuję Cerazette , właśnie zaczęłam drugie opakowanie i powiem Ci że jestem miło zaskoczona. żadnych sktków ubocznych, a libido nawet ostatnio podskoczyło i więcej z tż baraszkujemy
Stary 2011-11-17, 12:56   #826
patik87
Zakorzenienie

Ale Wy pędzicie, zostawić Was na chwilę i już jest co czytac i pisać, a obiad się sam nie ugotuje

Zmałpowałam i robię devolaja, a miał być zwykły schabowy, ale że jest ser i szynka..no chyba że mi dzień usilnie pezeszkodzi.

Wodaqua możliwe że mi sie odechce, póki co nie zamiaruję gotować, a i blendera nie mam.
Będę polować na promocje i robić zapasy.

Jaciowa hahaha to ja tzrymam kciuki za figurę top madl

Ja nie oglądam. Pierwszą serję oglądałam, teraz wolę spać.
Ja już nic nie oglądam..wolę spać.

Marina widzisz wszystko się powoli zaczyna układać.

Byłam na spacerze godzinę i poodkurzałam-tyle dzisiaj zrobiłam
To biorę się za ten obiad....

Brida Sara trzymała, tak jej się troszkę kicała ta główka...w książce "pierwszy rok życia dziecka " napisane że dziecko potrafi sztywno trzymać główkę jak skończy 3-4 mce. ma czas.

Teściówka mnie wnerwiła, nic nie powiedziała do mnie, ale tym że jak wyciągałam Sarę z wózka po spacerze to przylazła i się na nią patrzyła.
Zawinęlam się na górę ze śpiącym dzieckiem, i zaraz do teścia na mnie nawalała że dziecku nie daje spokojnie na dole w wózku pospać...( tzn nie słyszałam czy tak gadała ale prawie jestem pewna..)
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:05   #827
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
( tzn nie słyszałam czy tak gadała ale prawie jestem pewna..)

albo popadamy już w paranoję,albo znamy tych debilnych ludzi "na pamięć". wierzę,że na pewno sobie tak pomyślała...

a ja marzę,żeby oddać mojej teściowej mojego szatana na parę dni bo dostałaby trochę popalić

tylko dziecka mi szkoda,bo będzie tam żarła same słodycze

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-17, 13:07   #828
youyou
Zakorzenienie

zanetka, brumek fajnie że już po szczepieniach
Stary 2011-11-17, 13:16   #829
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
beatko, wodaqua o jakiej torbie z rossmana mówicie??

nerolko a napiszesz jakie to kosmetyki mają najprostsze składy??? podoba mi się bardzo Twój sposób pielęgnacji
naturalność i prostota, zero zbędnej chemii, sama bym tak chciała
You wyżej albo str. wczesniej pisałąm.
Przede wszystkim:
Isana odżywka z Rossa
Joanna Naturia bez spłukiwania za 4 zł. z groszami-z makiem lub miodem lub lnem.
Maska Biowax
Do tedgo miód,oleje np. z oliwy,kokosowy z Efavitu.
Potem zakupy na Mazidłach lub BU:
keratyna
niacynamid
mocznik
oleje
i inne różnosci.

Nie używam ręcznika a koszulki i mikrofibry.Nie czesze bo po co.Nie pusza sie,nie kołtunia i nie są tłuste przez 5 dni.Wcześniej na 3 musiałam myć
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:16   #830
zanetaa88
Zakorzenienie

Wađnie bardyooo dużo osob myli devolay ze szwajcarem i gordon blue.
Devolay - samo masło
Szwajcar - sam ser
Gordon Blue- ser + szynka - zrobione ze schaboszczaka

No.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:17   #831
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
U nas też asymetria urodzeniowa, podobno popularne po cesarkach, bo nie ma porodowego ciśnienia

Wczoraj dostalismy skierowanie na rehabilitację ze względu na niechęć do lewej strony i nietrzymanie główki - czy on już mając 8 tygodni powinien ją podnosić?
Okres pierwszy po porodzie mam taki, ze musiałam sobie pieluchy wycinac, bo podpaski nie wyrobiły i czuje sie znowu jakby ktos powietrze spuscil. Kiedys zmieniałam dekoracje tylko ze wzgledow higienicznych, bo ilosciowo to moglam 1 nosic cala dobe. Czy to wróci
U nas też ta asymetria była, ale jakoś od dwóch tyg. widzę mega poprawę i główka prosto i na wszystkich stronach łądnie
A na podnoszenie to ma jeszcze czas, tak mi się wydaje.
Co do okresu to też miałąm tak na początku, ale teraz już jest norma.

wodaqua - jestem za sorterem jakimś fajnym dla tej dziewczynki.
babonik - oj coś ta Nadia widzę, że Cię wkurza zostaw wszystko, weź sobie np gorącą kąpiel, albo meliskę sobie zaparz, wycisz się i wróć pełna energii poskromić niegrzecznego aniołka
i tak masz dobrze, bo widzę, że babcia blisko
Stary 2011-11-17, 13:27   #832
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Wađnie bardyooo dużo osob myli devolay ze szwajcarem i gordon blue.
Devolay - samo masło
Szwajcar - sam ser
Gordon Blue- ser + szynka - zrobione ze schaboszczaka

No.
Devolay w domku to u nas z czym popadnie

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

babonik - oj coś ta Nadia widzę, że Cię wkurza zostaw wszystko, weź sobie np gorącą kąpiel, albo meliskę sobie zaparz, wycisz się i wróć pełna energii poskromić niegrzecznego aniołka
i tak masz dobrze, bo widzę, że babcia blisko
nie mam jak zostawić bo jeszcze jest Nikodem... chętnie bym wyjechała z domu na dwa dni,żeby zatęsknić za tym sajgonem.
a fakt z babcią mam dobrze,bo w chwilach kryzysu mnie wyręcza
ładny masz avaterek

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

coś mi imageshack szwankuje,nie chce mi zdjęć ładować gdzie można jeszcze zdjęcia wrzucić ?

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-17, 13:30   #833
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry,

u nas nocka spokojna, dwa budzenia na jedzenie ale potem szybko usnęła. Kiedyś tylko raz się budziła...
I zmieniła się u niej częstość wypróżnień, wcześniej kilka w ciągu dnia a w tym tygodniu co drugi dzień, tzn mam nadzieję, że dzisiaj będzie bo wczoraj nie było... a nic nie cieszy mamy jak koopa malucha
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

kciuki za szczepienie druga czy 3 dawka? my jutro na druga dopiero.
my jutro też mamy drugą dawkę, i tez szczepimy tymi na NFZ

Cytat:
Mam pytanie natury egzystencjalnej:
Co dzisiaj na obiad ? bo pomysłów mi już brak
U nas pierś z indyka, sos pieczarkowy i kasza

Gratulacje dzisiejszych udanych szczepień, szczególnie dla Tymka i Brumka tak długo odkładane...

Marina oby z mieszkaniem wszystko wypaliło bo brzmi nieźle.
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:33   #834
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ale Wy pędzicie, zostawić Was na chwilę i już jest co czytac i pisać, a obiad się sam nie ugotuje

Brida Sara trzymała, tak jej się troszkę kicała ta główka...w książce "pierwszy rok życia dziecka " napisane że dziecko potrafi sztywno trzymać główkę jak skończy 3-4 mce. ma czas.
)
Akurat dziś mój obiad ugotuje się sam, bo tz zamówił makaron z sosem z torebki
Na spacer nie idę bo zimno (mi)
Stąd czas na Wizaż

F. nie chce leżeć na brzuchu w ogole. Z glową w lewą stronę to już absolutnie.

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-11-17 o 13:34
Stary 2011-11-17, 13:33   #835
DaKaro
Zadomowienie

Dzisiaj dopiero ide na wizyte poporodowa (wiem wiem, nie mial mnie kto w tylek kopnac zebym sie zebrala). Napiszcie prosze, jak ta wizyta wyglada? Przyznam sie, ze na sama mysl, ze lekarz bedzie mnie tam dotykal slabo mi sie robi...czy uzywa wziernika, a moze bada palpitacyjnie? Ale ze mnie cykor, dziecko silami natury urodzilam, a do gina sie boje isc...

I w koncu podpisze mi gin wniosek o becikowe, jeszcze nie zlozylam...

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:37   #836
Brida
Rozeznanie

Żaneta - polecałas jakis program do zdjęć.
Przypomnisz jaki?
Stary 2011-11-17, 13:41   #837
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Żaneta - polecałas jakis program do zdjęć.
Przypomnisz jaki?
Ja nie Zanetka, ale polecała PhotoScape )

Nie mam czasu za bardzo na wizaż Podczytuje, ale z kiepskim skutkiem.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 13:45   #838
Brida
Rozeznanie

Babonik i dziewczyny z wątku firmowego - jak tam z ZUSem?
Bo u mnie OK

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja nie Zanetka, ale polecała PhotoScape )

Nie mam czasu za bardzo na wizaż Podczytuje, ale z kiepskim skutkiem.

Ja właśnie dzisiaj mam, ale niezbyt czesto mi sie to udaje

To napisz tylko co u Ciebie? Babcia grzeczna?

Edytowane przez Brida
Czas edycji: 2011-11-17 o 13:47
Stary 2011-11-17, 13:51   #839
Zmalowana
Zakorzenienie

U nas ok, Filip w 90% przypadków to aniołek. W pozostałych 10% lepiej brać nogi za pas i uciekać :P
Wprowadzamy nowe jedzonka, teraz codziennie na drugie śniadanie dostaje kleik kukurydziane do mleczka i jakieś owoce do smaku ze słoiczka. Wcześniej dawałam kaszkę, ale z cukrem i nie chcę go tak uczyć. Kleik jest ok.
Czekam na sprawę.
Jakoś się tak toczy.
A moja mama w sumie ok, czasami mamy spięcia. Raz pomaga, raz nie. Różnie to jest. Ale w sumie to nie jej dziecko. Nauczyłam się już chyba sama funkcjonować ze wszystkim i raczej nie prosić o pomoc.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:52   #840
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
U nas też ta asymetria była, ale jakoś od dwóch tyg. widzę mega poprawę i główka prosto i na wszystkich stronach łądnie
A na podnoszenie to ma jeszcze czas, tak mi się wydaje.
Co do okresu to też miałąm tak na początku, ale teraz już jest norma.
A przypomnisz w jakim msc masz dziecko i czy robiłaś cos w tym kierunku ?
Mi w pn na szczepieniu lekarka powiedziała że nic z tym juz nie zrobimy, więc dajesz mi nadzieję że jednak się wysklepi.
W ogóle to ja się nie przywitałam z Tobą, wybacz. W wersji kulturalno-kurtuazyjnej spodziewam się siebie za jaki miesiąc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości