|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Bo impreza jest we Wrocławiu a ja mieszkam w Brzegu - 50km
no i nie lubie odciągać pokarmu a Karolina nie lubi jeść z butelki. Taki klops ![]() A co do spania bez stanika - od tygodnia cieszę się wolnością ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Moje dziecko z arciem zjadło 60ml mleka przed snem
![]() Od wcoraj ma nową ksywę Miss Kwęk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobione dziewczynki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1204 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie był taki ryk, że chętnie bym na resztę nie poszła, żeby już go nie bolało Cytat:
Cytat:
![]() MAły złośnik [QUOTE=jacieeeee;30585083 Ja mam w sobie sporo miłości, ale trochę mniej spokoju i ostatnio nie mam pojęcia czemu to moje dziecię tak marudzi. Albo śpi albo marudzi z przewagą tego drugiego[/QUOTE] A ja nieskromnie powiem i tylko dlatego, że bardzo się cieszę - bo przecież różnie mogło mi się zrobić- że jestem oazą spokoju nawet przy godzinnym marudzeniu. Cały czas mam świadomość, że on będzie tak szybko dorastał i już nigdy nie będzie taki malutki i być może - po tym jak potoczyły się sprawy porodowe - więcej takiego maluszka tulić nie będę......... dlatego noszę go i bujam i w nosie mam jak mi mówią, że się przyzwyczai. Niech się przyzwyczaja. Cytat:
Wodę w podgrzewaczu sprawdzam palcem. Jakąś mam chyba inną recepcję ![]() Cytat:
[QUOTE=beata_1988;30585461 bo Bebiko to dobre mleczko jest ![]() No właśnie ostatnio zwróciłam na nie uwagę na półce sklepowej - o połowę tańsze od tego co daję i nie wiem czy w pewnym momencie nie zmienię ![]() Shirko Współczuje, ja miałam to tak często, ze aż przywykłam Na początku jakoś go podnosiłam, czasem ze strachu gwałtownie a teraz widzę że on instynktownie tak się ustawia, żeby się nie zakrztusić i tylko go uspokajam, że nic się nie stało |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Co do krzesełek do karmienia, dziewczyny z Klubu Kangura polecaja to zwyczajne białe z IKEI. My napewno je kupimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumku pytałam o książkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ARGOSULFAN. mi bardzo pomogl. Jak sie rana zagoi to pozniej linomagiem aby natluscic. No i troche zle zrobilas, ze zdjelas z siebie leginsy, bo pewnie dlatego skora zeszla. Ja swego czasu, gotowalam jajka i jak nioslam garnek, to mi sie ucho wylalo i tez wrzatek polecial na udo i tez zrobilam ten numer co ty, ze zerwalam rajstopy. TZ mnie zaniosl do wanny i polewal woda. Trzy tygodnie sie goilo, tylko, ze pojechalam od razu na IP Cytat:
A ja jestem intelektualnie wypompowana. Jak jeszcze raz uslysze pytanie: "a dlaczego?" to w leb sciana przywale. Jeszcze moj TZ mnie dobija, bo ma komorke wlaczona i sie martwie jak wariatka.
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No bo zobaczyłam, że pisze jakaś Gomra, a to się okazuje że to jednak Ty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To mój mąż ją kupił, jeszcze gdy byłam w ciąży. Ja nie chciałam, bo jakoś sobie wymyśliłam, że ten Zawitkowski to taki medialny pseudo-znawca. Ale zaczęłam czytać i sie bardzo miło rozczarowałam. Pisze fajnie, przystępnie, ciekawie i naprawdę do mnie trafiają jego argumenty. Jego idea to: robić wszystko tak, żeby dziecko czuło się bezpiecznie i było mu wygodnie. Więc w sumie wszystko dozwolone, tylko z poszanowaniem tej zasady, co bardzo mi się podoba ![]() Są tam rozdziały na różne tematy, np: noszenie dziecka, kąpiele, przewijanie, kwestia nosidełek i chust ozar fotelików samochodowych, sporo o nauce siadania i chodzenia, o tym jak wybrac odpowiednie pierwsze buciki i dużo porad jak wspomagać rozwój (tzn. stwarzać warunki do optymalnego rozwoju fizycznego, bez wspomagania go na siłę i przyspieszania). I jeszcze rozmowy z lekarzami różnych specjalności o rozwoju mowy, aparatu ruchu itp u dziecka ![]() ![]() ![]() Ale się nacałowałaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1209 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Ależ odpisałam ![]() ![]() Agatka-Kwękawka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1210 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W domu w ogóle i prawie w ogóle nie cieknę, może zdarzyło się ze dwa razy jak się położyłam na brzuchu... Natomiast zauważyłam inną prawidłowość, że jak karmię lewą piersią to z prawej mi cieknie na odwrót rzadko... ![]() A i dziękujemy razem z Helenka za życzenia i gratulacje ![]() Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2011-11-18 o 21:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1212 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I też mam i polecam książkę Zawitkowskiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a stronkę już przeczytałam i podbudowała mnie. fajny tekst. Cytat:
![]() a mój ma srakę, 7-8 kup, ale babka mówiła, ze przy tym syropie moze tak być. Dała niby probiotyk, ze ma pomóc no i nie pomógł ![]() youyou o kudre, jedz może jednak na to pogotowie, co? Albo zadzwoń chociaż do jakiegoś zaufanego lekarza... A jak nie to rób coś z tym cały czas, pryskaj, okładaj... bidulko ![]() wiem jak boli, nie ma słów... ![]() Monia oj, Ciebie te musi boleć. Jak nie urok to sraczka... dziewczyny, chciałam Wam raz jeszcze podziękować za wsparcie. Jesteście N I E Z A S T Ą P I O N E W S Z Y T K I E ! ! !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz od drugiego dziecka, czyli od Zuzi, ale nie za sprawa Zawitkowskiego, tylko rehabilitantki, ktora mi pokazala jak dziecko podnosci, nosic, jak stymulowac przez zabawe, zeby sie prawidlowo rozwijalo. Z tego wszystkiego teraz pamietam tylko to podnoszenie i noszenie i sie do tego stosuje. Cytat:
My dostalismy Ferrum w syropku. I zaczelam od 0,5 ml i mam zwiekszac az dojde do 2,5 ml. Przy czym gdyby sie cos dzialo (biegunki, zaparcia...) to mam zejsc do takiej dawki, przy ktorej nic sie nie dzieje. Na razie daje 1,5 ml i chyba ok. Zaparc nie ma, wczoraj jedna kupka, dzis dwie. Cytat:
![]() Cytat:
Mnie jako dziecko mama oparzyla po twarzy i uchu wrzaca zupa. Na szczescie blizny nie mam, czego i Tobie zycze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze musisz spac w staniku? Ja juz jakis miesiac spie bez. Tylko jak karmie, czasem wkladam do drugiej piersi pieluche. Dobra wysylam, bo mi bateria padnie, a jeszcze chcialam napisac cos o krwi w kupce |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No coś dzisiaj taka całuśna sie zrobiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1216 | ||
Zakorzenienie
|
Kurcze beznadziejny ten laktator ręczny TT
![]() lepiej mi idzie ściąganie ręką niż nim ![]() Mini electric był o niebo lepszy. Po południu udało mi się ściągnąc 80ml, a teraz 90ml, ale co się naamachałam to moje ![]() i czuję że w cyckach mleko jeszcze jest a ręcznie tylko kropelki lecą. No nic , ide próbować spać Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Witam!
Dwa dni nieobecności (wczoraj na minutkę) i 21 stron do nadrobienia ![]() Spóźnione: 1. Carmela sto lat! ![]() 2. ![]() ![]() A nasze dziecię postanowiło dzisiaj nie iść spać ![]() ![]() ![]() ![]()
#1218 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Twoje kondolencje przez ten uśmieszek nie wydają się szczere ![]() Coś chciałam pisać i zapomniałam. Aaaa a mi się dzisiaj śniła wielka gęś, która chciała mnie zabić ![]() ![]() ![]() ![]() Debilne te sny mam ![]() To się chyba do leczenia nadaje, co? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No al e o tych nitkach krwi wlasnie Lili mialam odpisac. Dlugo podajesz to zelazo? Moja szwagierka miala zalecenie podawac synkowi zelazo, no i zaraz na poczatku pojawily sie slady krwi w kupce. odstawila zelazo, po jakims czasie kupka wrocila do normy (nie wiem, czy byl sluz). Sprobowala jeszcze raz z zelazem - znowu krew. Okazalo sie, ze maly po prostu nie toleruje zelaza i w koncu calkiem odstawili. No dobra... po lebkach nadrobilam i ze spokojem ide spac. Dobranoc! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1221 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj kupiłam Camilie ale to chyba nie działa najgorsze jest to, że nawet dziąseł nie ma opuchniętych ![]() To chyba tylko dobrze o nim świadczy, że jak się dokształcił, to zmienił zdanie (a nie jak niektórzy idzie w zaparte) ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytamy Brzechwe "pali sie" - a dlaczego tutaj sie pali??, ja - bo pani zapomniala wylaczyc gaz -a dlaczego zapomniala? - bo jest gapa, wyszla z domku po zakupy i zapomniala wylaczyc - a dlaczego wyszla z domku?? - bo musiala kupic makaron - a dlaczego musiala kupic makaron?? - bo jej zabraklo? - a dlaczeg jej zabraklo? ....... Ciociu ty tez jestes gapa, bo zapomnialas wstukac kod do domofonu . Coiciu a nie przyjedzie po mnie karetka-autobus?? itd. itp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
Zakorzenienie
|
Vaniliova najlepszego
![]() Youyou boże ale wypadek... kurcze, ja pewnie od razu na pogotowie bym pojechała, mam nadzieję, że szybko się zagoi ![]() Brunetko super! ![]()
#1224 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wreszcie kogoś też wkurza to dziadostwo ![]() Ja też się przerzuciłam na rękę, bo tym to bym się zamachała na śmierć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Aha. Dobrze że jest otwarty na argumenty w takim razie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
iustyna - mi to mleko smakuje bardziej od sojowego, tamto to jakbym wode z olejem piła a kozie juz lepiej, takie słodkie mocno
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
A ja chyba sprzedam karuzelke
![]() ![]() I znalazłam prezent o coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-konik...929690877.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaką masz karuzelkę? U nas to hit nad hitami ![]()
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
kajol, iustyna - fajny jest etap "dlaczego" ale strasznie męczący. za to mam nieprzebrane pokłady fantazji (oj, przydaje sie)...
dzis artur mnie naprawial - ja nie mam siusiaka wiec starał sie mi go zamontowac plastikową wiertarką... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Rainforesta Fisher Price. Owszem jak włącze to się chwile popatrzy, ale bez rewelacji. Woli pod matą. Woli takie namacalne zabawki. Mieliśmy fajną pozytywke z Baby ono, ale się nam popsuła. I tak się zastanawiam, czy nie sprzedać karuzelki i kupić właśnie takiego konika
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.