Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 20:49   #1201
ellika
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

a dlaczego nie dasz rady?
Bo impreza jest we Wrocławiu a ja mieszkam w Brzegu - 50km
no i nie lubie odciągać pokarmu a Karolina nie lubi jeść z butelki. Taki klops

A co do spania bez stanika - od tygodnia cieszę się wolnością Owszem, przeciekam, ale po całym dniu ulewania i ślinienia na mnie już mnie to nie rusza A komfort niesamowityyyy
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:50   #1202
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Moje dziecko z arciem zjadło 60ml mleka przed snem

Od wcoraj ma nową ksywę Miss Kwęk

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:51   #1203
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja nie pomogę, bo temetu lrzesełkowego jeszcze nie zgłębiałam. Mam czas. POtem będę Was podpytawać

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki za bioderka! Są magiczne!
Z Szymonkowymi bioderkami już wszystko wporządku - mamy już nie pieluchować szeroko
Hurra!

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Laski proszę o kliki. Można co 5 minut
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Kochane możecie kliknąć na baner bo zaraz spadną z listy
Zrobione dziewczynki (powinna być odpowiednia emotka do klikania Tak jak ta do trzymania kciuków czy bicia brawa)

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

urologiczna..
Niby ponoć łatwa, ale z dużym ryzykiem powikłań no i jednak w pełnej narkozie..
Aniu, ale dlaczego, jeśli mżna spytać? Nie kojarzę żebyś coś o tym pisała. Oczywiście, jeśli wolisz, to nie pisz, ale po prostu zmartwiłam się o "mojego" Adasia

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Nie jadę na izbę bo nic mi tam nie wymyślą nowego.... jak będzie źle to jutro pojdę, smaruję się cały czas i jest już lepiej, już tylko okropnie piecze, głównie stopa, bo najpierw zrzuciłam z siebie leginsy a tę skarpetkę na końcu, to były sekundy, skakałam jak poparzona (wlasciwe okreslenie btw )
Twardzielka Nie dośc że do ekarza nie chce, to jeszcze się jej żarty trzymają

Cytat:
Laski jakbym jutro pojechała do szkoły i mnie nie będzie na wizazu to będziecie pamiętać o klikaniu
Tak jest, szefowo!

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
my po szczepieniu. Helenka dzielnie je zniosła, oczywiście nie obyło się bez płaczu ale w porównaniu z poprzednim szczepieniem było go zdecydowanie mniej. Samo wkłucie nie zrobiło na niej wrażenia, tylko wpuszczanie szczepionki - bo to zimne i rozpycha... Na koniec w "nagrodę" dostała cyca i szybko zasnęła a jak się obudziła to już się uśmiechała do nas.

A tak w ogóle to Helenka waży 6490 i ma około 66 cm i kończy dzisiaj 3 miesiące mamusia jej szczepienie w prezencie zafundowała...
Brawa dla super dzielne Heleny I za szczepienie, i za ten poważny wiek, i za ładną wagę

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Uwielbiałam jak Szymonek robił koopkę w każdego pampersa ( Wiem głupia jestem ). Teraz robi jedną na 2 dni i mama jest strasznie zawiedziona
Mam tak samo Ostatnio sie na mnie koleżanka popatrzyła jak na wariatkę, jak je o tym powiedziałam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

naciągnęłam sobie przedwczoraj bark i coraz bardziej boli... nawet oddychanie to ból... no i kinga tworzy 3 kupę, chyba od tego mleka koziego bo strasznie rzadkie były... ech, a takie słodkie to mleczko...
Oj niedobrze Nie ma to jak naciągnięty bark, gdy się ma dwójkę dzieci do noszenia, co?
Stary 2011-11-18, 20:52   #1204
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Meldujemy się po szczepieniu

Jula zniosła dzielnie 3 wkłucia - w sumie coś tam zapłakała przy wpuszczaniu ale jej zaraz przeszło - ale wściekła się przy ubieraniu już do wyjścia z przychodni ale wsadzona w fotelik migiem zasnęła.
Brawa dla Julki
U mnie był taki ryk, że chętnie bym na resztę nie poszła, żeby już go nie bolało

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Babonik-kwas hialuronowy,mocznik,niacy namid.
Ja nie uzywam kremów,szkoda kasy na silikony w słoiczku.Wolę naturalne
Nerola a gdzie kupujesz te rzeczy?

Cytat:
Napisane przez Gomra Pokaż wiadomość
dziekuje
załączam zdjęcie mojego misia
zly bo zamiast jechac to zdjecia robilam, ale minka bardzo slodka moim zdaniem

przepraszam, profil siostry
to ja bartessa
Tak czy owak minka słodka
MAły złośnik

[QUOTE=jacieeeee;30585083
Ja mam w sobie sporo miłości, ale trochę mniej spokoju i ostatnio nie mam pojęcia czemu to moje dziecię tak marudzi. Albo śpi albo marudzi z przewagą tego drugiego[/QUOTE]

A ja nieskromnie powiem i tylko dlatego, że bardzo się cieszę - bo przecież różnie mogło mi się zrobić- że jestem oazą spokoju nawet przy godzinnym marudzeniu.
Cały czas mam świadomość, że on będzie tak szybko dorastał i już nigdy nie będzie taki malutki i być może - po tym jak potoczyły się sprawy porodowe - więcej takiego maluszka tulić nie będę......... dlatego noszę go i bujam i w nosie mam jak mi mówią, że się przyzwyczai. Niech się przyzwyczaja.

Cytat:
hej mamuśki

Miałam dziś okropny wypadek domowy - wylałam na siebie cały wrzątek
A ja mam jakoś dziwnie - piję herbatę od razu po zalaniu - prawie wrzątek, kąpię się w super gorącej wodzie a jak zdarzy mi się chlapnąć na siebie to mam tylko plamkę czerwoną.
Wodę w podgrzewaczu sprawdzam palcem. Jakąś mam chyba inną recepcję

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Telik- suknia jak prostytutka,czy Ty nie byłaś na zakupach z moim tż'etem?? Mój też lubi żonę sexi,ale jego sexi a moje sexi to kolosalna różnica
I z moim - on też by tak chciał

[QUOTE=beata_1988;30585461

bo Bebiko to dobre mleczko jest [/QUOTE]

No właśnie ostatnio zwróciłam na nie uwagę na półce sklepowej - o połowę tańsze od tego co daję i nie wiem czy w pewnym momencie nie zmienię nie teraz, ale po którymś miesiącu

Shirko Współczuje, ja miałam to tak często, ze aż przywykłam
Na początku jakoś go podnosiłam, czasem ze strachu gwałtownie a teraz widzę że on instynktownie tak się ustawia, żeby się nie zakrztusić i tylko go uspokajam, że nic się nie stało
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:55   #1205
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
DDtvn:
widzicie, jak zawitkowski uczy podnosic dziecko?? ktoras z Wa sie az tak z tymm 'bawiła'?

ja

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Co do krzesełek do karmienia, dziewczyny z Klubu Kangura polecaja to zwyczajne białe z IKEI. My napewno je kupimy.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:57   #1206
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Co do krzesełek do karmienia, dziewczyny z Klubu Kangura polecaja to zwyczajne białe z IKEI. My napewno je kupimy.
Ja bym chciała takie składane, bo nie mamy za dużo miejscai z regulowaną wysokością, zeby Agata jadła z nami przy stole.

Brumku pytałam o książkę

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-18, 21:02   #1207
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
My w sumie od samego początku nosimy Lilkę w pionie, ona nienawidziła pozycji leżącej, jeśli już to lubiła leżącą ale na brzuszku nie buzią so sufitu.

Jak dla mnie to ten Zawitkowski trochę przesadza, nic się nie stanie jak chwilę dziecko w pionie ponoszę, przecież nie noszę jej cały dzień
wierze, ze jest dobrym specjalista ale czasami przesadza. np w temacie chust. Kategorycznie zabranial noszenia dzieci, mimo, ze w ogole nie wiedzial czym te chusty sa. Teraz to niby odwolal...

Cytat:
babonik - moj syn tez ma masc cholesterolowa, rzeczywiscie mega natłuszcza, mimo to suche miejsca nadal suche (ma takie plaski na zgieciu łokcia...)

CZY W PRZYPADKU SKAZY MOZNA JESC (JA) MLEKO KOZIE? bo wlasnie mam i testuje... wie któraś?
raczej nie, bo ma podobne bialko do krowiego

Cytat:
hej mamuśki

Uśpiłam Filipa, Lila spała więc zrobiłam sobie herbatę, zalałam wrzątkiem i poszłam siąść na kanapie.
Nie wiem co mi strzeliło do głowy bo z tą herbatą w ręku chciałam sobie usiąść po turecku, i jakoś tak się zaplątałam że cały ten wrzątek wylałam na prawe udo, wewnętrzne aż poleciało mi do pip.ki i całą lewą stopę
Zerwałam się od razu, w parę sekund zdjęłam z siebie leginsy i skarpetki i poleciałam do wanny.
W łazience spędziłam ze 2h, polewałam się lodowatą wodą i wyłam z bólu (skóra mi od razu złaziła płatami), potem psikałam się penthanolem i jakimś żelem na zmianę., polewałam wodą itd
Kuźwa ze 3h ból był niesamowity - nagorsze że poparzyłam sobie też normalnie wargi sromowe i cewkę żeby jakoś mniej piekło to przez cały czas przykładałam mokry ręcznik i chodziłam tak z nim między nogami.
Teraz jeszce piecze i boli ale chodze w samych majtkach i całe nogi na biało w piance, robią się już mega purchle.

dzizas, nawet nie chce sobie wyobrażać co czułoby takie małe dziecko jakby na siebie wrzątek wylało
Jedz do szpitala. Tam maja taki krem
ARGOSULFAN.

mi bardzo pomogl. Jak sie rana zagoi to pozniej linomagiem aby natluscic. No i troche zle zrobilas, ze zdjelas z siebie leginsy, bo pewnie dlatego skora zeszla.

Ja swego czasu, gotowalam jajka i jak nioslam garnek, to mi sie ucho wylalo i tez wrzatek polecial na udo i tez zrobilam ten numer co ty, ze zerwalam rajstopy. TZ mnie zaniosl do wanny i polewal woda. Trzy tygodnie sie goilo, tylko, ze pojechalam od razu na IP
Cytat:
ja syna musiałam - 1,5 roku jak ząbkował to prawie co 2-3 dni był nurofen w ruchu bo by nie zasnął wieczorem... aż sąsiedzi pytali czy tak mocno ząbkuje bo ciagle płacze...

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

naciągnęłam sobie przedwczoraj bark i coraz bardziej boli... nawet oddychanie to ból... no i kinga tworzy 3 kupę, chyba od tego mleka koziego bo strasznie rzadkie były... ech, a takie słodkie to mleczko...
Ojej jakies wypadki chodza po forum.

A ja jestem intelektualnie wypompowana. Jak jeszcze raz uslysze pytanie: "a dlaczego?" to w leb sciana przywale. Jeszcze moj TZ mnie dobija, bo ma komorke wlaczona i sie martwie jak wariatka.
Stary 2011-11-18, 21:07   #1208
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
A co do spania bez stanika - od tygodnia cieszę się wolnością Owszem, przeciekam, ale po całym dniu ulewania i ślinienia na mnie już mnie to nie rusza A komfort niesamowityyyy
Ja nigdy nie śpię w staniku Nie muszę, bo - o dziwo - w ogóle "nie cieknę" Opróćz dwóch nocy tuż popowrocie ze szpitala, mleko nigdy mi nie wyciekało. Wkładki latacyjne zużyłam 4, choć w ciąży kupiłam całe wielkie opakowanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No i ma moje Dziecię anemię
Żelazo przez 3 tygodnie - witajcie zaparcia???
Może nie... Po tym Actiferolu, kktóry my bierzemy, ponoć nie ma zaparć. Za to Tymek po nim nie ma apetytu

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
ze co sciema
?
No bo zobaczyłam, że pisze jakaś Gomra, a to się okazuje że to jednak Ty

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Matko ile mi się rzeczy śniło przez te 2 godziny.
Między innymi śniła mi się kolekcja obroży i smyczy dla jeży.
Może to jakaś wskazówka na otworzenie własnego biznesu - nie mam pojęcia skąd mi się to wzięło...
Padłam A pomysł na biznes niezły - na pewno nie miałabyś konkurencji

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
W weekend prawdopodobinie będę miała teściową na stanie, więc musze chatę ogarnąć i jakoś to przeżyć. Nastawiam się pozytywnie, ale wiadomo, jedno słowo i będzie wk.rw
Trzymajcie mnie jak coś
MOje najszczersze kondolencje

Cytat:
Brumku wiem, ze Ty masz tą książke Zawitkowskiego. Polecasz? O czym ona jest dokładnie? Bo mnie ten film zainteresował się zastanawiam, czy sobie sprawic.
Polecam
To mój mąż ją kupił, jeszcze gdy byłam w ciąży. Ja nie chciałam, bo jakoś sobie wymyśliłam, że ten Zawitkowski to taki medialny pseudo-znawca. Ale zaczęłam czytać i sie bardzo miło rozczarowałam. Pisze fajnie, przystępnie, ciekawie i naprawdę do mnie trafiają jego argumenty. Jego idea to: robić wszystko tak, żeby dziecko czuło się bezpiecznie i było mu wygodnie. Więc w sumie wszystko dozwolone, tylko z poszanowaniem tej zasady, co bardzo mi się podoba
Są tam rozdziały na różne tematy, np: noszenie dziecka, kąpiele, przewijanie, kwestia nosidełek i chust ozar fotelików samochodowych, sporo o nauce siadania i chodzenia, o tym jak wybrac odpowiednie pierwsze buciki i dużo porad jak wspomagać rozwój (tzn. stwarzać warunki do optymalnego rozwoju fizycznego, bez wspomagania go na siłę i przyspieszania). I jeszcze rozmowy z lekarzami różnych specjalności o rozwoju mowy, aparatu ruchu itp u dziecka Nawet z weterynarzem o tym, jak przygotować psa/kota na przybycie nowego członka rodziny

Cytat:
działku do soboty od 8:30 do 18

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Ale się nacałowałaś

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Brumek - gratki za szczepienie dla dzielnego synka!
Zanetka - a Ty kochana myslisz ze jak dziecko przestan

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku zapomniałam Ci napisać: ja myślę, że niepotrzebnie budzisz Tymcia, to już duży chłopak i widocznie tyle snu potrzebuje, przybiera ładnie, więc nie ma się czym martwić Zostaw chłopaka niech sobie śpi, na zdrowie!
Dominik czasem śpi 10h bez przerwy
Tak zrobię Nateczko Tylko trochę sobie pokwękać najpierw muszę
Stary 2011-11-18, 21:13   #1209
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Uśpiłam Filipa, Lila spała więc zrobiłam sobie herbatę, zalałam wrzątkiem i poszłam siąść na kanapie.
Nie wiem co mi strzeliło do głowy bo z tą herbatą w ręku chciałam sobie usiąść po turecku, i jakoś tak się zaplątałam że cały ten wrzątek wylałam na prawe udo, wewnętrzne aż poleciało mi do pip.ki i całą lewą stopę
Zerwałam się od razu, w parę sekund zdjęłam z siebie leginsy i skarpetki i poleciałam do wanny.
W łazience spędziłam ze 2h, polewałam się lodowatą wodą i wyłam z bólu (skóra mi od razu złaziła płatami), potem psikałam się penthanolem i jakimś żelem na zmianę., polewałam wodą itd
Kuźwa ze 3h ból był niesamowity - nagorsze że poparzyłam sobie też normalnie wargi sromowe i cewkę żeby jakoś mniej piekło to przez cały czas przykładałam mokry ręcznik i chodziłam tak z nim między nogami.
Boże, kochana, tak mi przykro Szczęście w nieszczęściu, że tylko noga...

Cytat:
Telik- suknia jak prostytutka,czy Ty nie byłaś na zakupach z moim tż'etem?? Mój też lubi żonę sexi,ale jego sexi a moje sexi to kolosalna różnica
Haha A mój ma odwrotnie - lubi jak kupuje ciuchy, a la grzeczna dziewczynka Wkurza mnie to

Cytat:
a i jeszcze nałykałam się prochów więc Lilka dziś bez cycka, a ja muszę ściągać laktatorem

Cytat:
Właśnie nakręciłam film jak z Agatą ćwiczymy obroty, jak odkryje jak se wrzuca to Wam pokaze
Wrzuć szybciutko!

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Radek zrobił dzisiaj dwie kupki, i w obydwu była krew
takie pojedyncze nitki, niby niewiele ale...
Najgorsze jest to, że on tak ma od czasu do czasu.
Badania wyszły ok.
Co to może być?
Skąd ta krew?

Lekarka przepisała żelazo bo trochę miał niskie ale jeszcze w normie,
ale na ostatniej wizycie powiedziała, ze jak kupki rzadkie to żeby nie podawać bo żelazo jeszcze je rozrzedzi.
Nie wiem co robić, nie chcę się wkręcać.
Ojej Ni emam pojęcia co może być przyczyną, ale z tym żelazem coś mi się nie zgadza Bo żelazo "zagęszcza" raczej, a nie rozrzedza.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
to i ja się pochwalę
moja Nati juz sama przekręca się z plecków na brzuszek
no i oczywiście piję z kubeczka, ale o tym chyba wczoraj pisałam
Brawo brawo klask i:

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Brumku pytałam o książkę
Ależ odpisałam Tylko że na raty, bo dużo mi się uzbierało po całym dniu

Cytat:
Agatka-Kwękawka

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
wierze, ze jest dobrym specjalista ale czasami przesadza. np w temacie chust. Kategorycznie zabranial noszenia dzieci, mimo, ze w ogole nie wiedzial czym te chusty sa. Teraz to niby odwolal...
No coś Ty W tej książce, którą mam, on BARDZO POLECA chusty!!! Cały rozdział jest im poświęcony, nawet pokazuje kilka metod wiązania. Poleca naprawdę bardzo!
Stary 2011-11-18, 21:14   #1210
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie śpię w staniku Nie muszę, bo - o dziwo - w ogóle "nie cieknę" Opróćz dwóch nocy tuż popowrocie ze szpitala, mleko nigdy mi nie wyciekało. Wkładki latacyjne zużyłam 4, choć w ciąży kupiłam całe wielkie opakowanie
W staniku spałam tylko w szpitalu i to pod koniec pobytu (spędziłam tam tydzień) ale to bardziej z tego względu, że dawali tam koszule z mega dużym dekoltem
W domu w ogóle i prawie w ogóle nie cieknę, może zdarzyło się ze dwa razy jak się położyłam na brzuchu... Natomiast zauważyłam inną prawidłowość, że jak karmię lewą piersią to z prawej mi cieknie na odwrót rzadko...

A i dziękujemy razem z Helenka za życzenia i gratulacje

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2011-11-18 o 21:16
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:16   #1211
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Ja zdaje sobie sprawe ze miejsce pasazera jest niebezpieczne dla dziecka, ale , wole miec Sophie kolo siebie niz dekoncentrowac sie jak zaczyna z tylu plakac I wtedy nie wiem o co kaman. Jak jade z mezem to we dwie z tylu ladujemy
Ja też woże z przodu z tych powodów co Ty Ale wiem, że to nie najlepszy pomysł. No i mąż się na mnie o to wścieka

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
W staniku spałam tylko w szpitalu i to pod koniec pobytu (spędziłam tam tydzień) ale to bardziej z tego względu, że dawali tam koszule z mega dużym dekoltem
W domu w ogóle i prawie w ogóle nie cieknę, może zdarzyło się ze dwa razy jak się położyłam na brzuchu... Natomiast zauważyłam inną prawidłowość, że jak karmię lewą piersią to z prawej mi cieknie na odwrót rzadko...
No a u mnie nawet tego nie ma Choć sie na to nastawiałam, bo większość dziewczyn pisałam, że tak się właśnie dzieje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 21:22   #1212
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Zazdroszczę! ja zużyłam chyba 4 ale opakowania teraz już nie używam bo nauczyłam się, że jak karmię to muszę przycisnąć wolną pierś przez parę chwil i to tamuje "wyciek"
I też mam i polecam książkę Zawitkowskiego
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:25   #1213
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meszsares;30584745
[B
Marinko [/B]- znalazlam fajna stronke (w temacie Attachment Parenting, ktory ostatnio u mnie na tapecie) i czytajac rozdzial o placzu dziecka, pomyslalam o Tobie - ze jestes wyjatkowa mama, bo mimo, iz maly wykancza Cie swoim placzem, to Ty i tak dajesz mu wszystko czego on w takich chwilach potrzebuje...:
http://www.przytulmniemamo.pl/vertic...ko-placze.html
kochana jejku, miło mi się zrobiło - dziękuję.
a stronkę już przeczytałam i podbudowała mnie.
fajny tekst.

Cytat:
Moje dziecko z arciem zjadło 60ml mleka przed snem

a mój ma srakę, 7-8 kup, ale babka mówiła, ze przy tym syropie moze tak być. Dała niby probiotyk, ze ma pomóc no i nie pomógł

youyou o kudre, jedz może jednak na to pogotowie, co?
Albo zadzwoń chociaż do jakiegoś zaufanego lekarza...
A jak nie to rób coś z tym cały czas, pryskaj, okładaj...
bidulko
wiem jak boli, nie ma słów...

Monia oj, Ciebie te musi boleć.
Jak nie urok to sraczka...

dziewczyny, chciałam Wam raz jeszcze podziękować za wsparcie. Jesteście N I E Z A S T Ą P I O N E W S Z Y T K I E ! ! !
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:35   #1214
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
DDtvn:
widzicie, jak zawitkowski uczy podnosic dziecko?? ktoras z Wa sie az tak z tymm 'bawiła'?
Ja.
Juz od drugiego dziecka, czyli od Zuzi, ale nie za sprawa Zawitkowskiego, tylko rehabilitantki, ktora mi pokazala jak dziecko podnosci, nosic, jak stymulowac przez zabawe, zeby sie prawidlowo rozwijalo. Z tego wszystkiego teraz pamietam tylko to podnoszenie i noszenie i sie do tego stosuje.

Cytat:
No i ma moje Dziecię anemię
Żelazo przez 3 tygodnie - witajcie zaparcia???
Jacieeee moze nie bedzie zaparc? A co macie i jaka dawke?
My dostalismy Ferrum w syropku. I zaczelam od 0,5 ml i mam zwiekszac az dojde do 2,5 ml. Przy czym gdyby sie cos dzialo (biegunki, zaparcia...) to mam zejsc do takiej dawki, przy ktorej nic sie nie dzieje. Na razie daje 1,5 ml i chyba ok. Zaparc nie ma, wczoraj jedna kupka, dzis dwie.

Cytat:
Patik norma u takiego malucha to 10,5 a Dominik ma 9,3. Niby niedużo mu brakuje, no ale pani doktor kazała podawać. Może nie będzie tak źle
Kurcze u nas jakies inne normy. Bo Antek ma 10,6 a widelki zaczynaly sie od 9,3. Wiec w zasadzie Antek sie lapie w normy, ale ma jeszcze troche niskie erytrocyty i kazali dawac zelazo.

Cytat:
hej mamuśki

Teraz jeszce piecze i boli ale chodze w samych majtkach i całe nogi na biało w piance, robią się już mega purchle.

dzizas, nawet nie chce sobie wyobrażać co czułoby takie małe dziecko jakby na siebie wrzątek wylało
Bardzo Ci wspolczuje!!!
Mnie jako dziecko mama oparzyla po twarzy i uchu wrzaca zupa. Na szczescie blizny nie mam, czego i Tobie zycze.

Cytat:
Meszsares- właśnie sobie wyobraź co przechodzę,cały czas myślę czy nie przejść na pepti...dzis dałam jedną flachę żeby spróbowac czy mu podejdzie i łyknął ją jak najlepsze mleczko na świecie.... co robić nie chce karmić MM
Justynko zrob co Ci serce dyktuje! Rozumiem Twoje rozterki, bo dla mnie 3 dni na MM byly koszmarne, ale pomysl, ze to dla zdrowia Nikosia. Choc jak piszesz nie wiesz jeszcze na co ta alergia, wiec moze jeszcze sie wstrzymaj z MM? No i zawsze jest jakis plus diety - schudniesz.

Cytat:
Fajne jest! Mamy bardzo podobne juz ponad 4 lata i nadal sluzy, teraz jeszcze Zuzce (siedzi na najnizszym poziomie - sama wchodzi i wychodzi), za chwile Antkowi. W tym, ktore pokazujesz podoba mi sie, ze sa 4 kolka (my mamy kolka tylko z tylu) i to, ze odchyla sie niemal do pozycji lezacej i podnozek takze jest regulowany.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
urologiczna..
Niby ponoć łatwa, ale z dużym ryzykiem powikłań no i jednak w pełnej narkozie..
Ehhh, ale cos sie dzieje? Nie zamartwiaj sie na zapas! Choc wiem, ze stresu nie da sie uniknac w takim przypadku. Zuzka miala przycinane migdaly i tez w pelnej narkozie. Bardzo to przezylam, nawet nie chce o tym pamietac...

Cytat:
Laski jakbym jutro pojechała do szkoły i mnie nie będzie na wizazu to będziecie pamiętać o klikaniu
Czy Wy tez tak macie, ze jak np. klikniecie Zance, a za chwile chcecie komus innemu, to wyskakuje blad? Trzeba w takim przypadku tez odczekac te 5 min. Dziwne, bo to przeciez inna osoba...

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
i w końcu zasnąć bez stanika.

Jeszcze musisz spac w staniku? Ja juz jakis miesiac spie bez. Tylko jak karmie, czasem wkladam do drugiej piersi pieluche.

Dobra wysylam, bo mi bateria padnie, a jeszcze chcialam napisac cos o krwi w kupce
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:40   #1215
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
ała , no nie wiem co napisać, bo wiem jak to boli (ale na małej powierzchni a Ty się konkretnie załatwiłaś)

a dlaczego nie dasz rady?

* Ty masochistko nasza
* skakałam jak oparzona - chyba nie jest tak źle, jak się Ciebie jeszcze żarty trzymają
* przebij, przebij, przebij!!! Nie no żartowałam, nie ruszaj (ale i tak wiem, że przebijesz )
za szczepienie i 3 miesiące Helenki
za prezent dla malutkiej na 3 miesiące

Vaniliova u Ciebie też taka masakra z ząbkowaniem? Ja już nie wiem co zrobić. Przecież codziennie przed snem nie będę jej faszerować przeciwbólowymi .
Ja już dwie nocki nie śpie smaruje Krystkowi dziąsełka bobodentem ale nie wiem czy to coś daje te zębiska chyba nigdy nie wyjdą
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ja

Też sie nad nim zastanawiam
Cytat:

Ale się nacałowałaś
No coś dzisiaj taka całuśna sie zrobiłam
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:41   #1216
youyou
Zakorzenienie

Kurcze beznadziejny ten laktator ręczny TT
lepiej mi idzie ściąganie ręką niż nim
Mini electric był o niebo lepszy.
Po południu udało mi się ściągnąc 80ml, a teraz 90ml, ale co się naamachałam to moje
i czuję że w cyckach mleko jeszcze jest a ręcznie tylko kropelki lecą.
No nic , ide próbować spać

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
O Matko
Wyobrażam sobie jak tam na dole może Cię szczypać

rób sobie okłady i jak tylko coś poczujesz że jest nie tak,
to aut na IZBĘ zrozumiano ?
.
dobrze dobrze tylko nie bij bo ałć

Cytat:
ała , no nie wiem co napisać, bo wiem jak to boli (ale na małej powierzchni a Ty się konkretnie załatwiłaś)

* Ty masochistko nasza
* skakałam jak oparzona - chyba nie jest tak źle, jak się Ciebie jeszcze żarty trzymają
* przebij, przebij, przebij!!! Nie no żartowałam, nie ruszaj (ale i tak wiem, że przebijesz ).
nie pieprze, nie przebijam, wolę się już nie dotykać nigdzie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:43   #1217
sygine
Zadomowienie

Witam!
Dwa dni nieobecności (wczoraj na minutkę) i 21 stron do nadrobienia
Spóźnione:
1. Carmela sto lat!
2. dla Izuni

A nasze dziecię postanowiło dzisiaj nie iść spać Wypił 270 ml mleka, 120 ml herbatki uspokajającej i świetnie się bawi Tatuś go nosi a on się śmieje Przed chwilą prowadził głośną dyskusję z małpą z karuzeli... Tak coś mi się zdaje że o zęby mu chodzi
Stary 2011-11-18, 21:43   #1218
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja jestem intelektualnie wypompowana. Jak jeszcze raz uslysze pytanie: "a dlaczego?" to w leb sciana przywale. Jeszcze moj TZ mnie dobija, bo ma komorke wlaczona i sie martwie jak wariatka.
Ja mam to codziennie i też mam ochotę czasami przywalić w ścianę. Z dzisiaj:" po co auta mają koła?", "żeby mogły jeździć", "a jak jest zima, to mogły by mieć łyżwy nie, dlaczego nie mają?" . Aaaaaa!

Cytat:

MOje najszczersze kondolencje
Szczęściara! Ja się długo zalewałam mlekiem, czasami jak się tylko pochyliłam . Pudełek z wkładkami nie zliczę .

Twoje kondolencje przez ten uśmieszek nie wydają się szczere .

Coś chciałam pisać i zapomniałam.
Aaaa a mi się dzisiaj śniła wielka gęś, która chciała mnie zabić . Ale była taka wielka, że przez okno tylko łeb jej się mieścił i nie mogła wejść do mieszkania, więc latała w koło bloku i władała łeb do okien, żeby mnie dosięgnąć

Debilne te sny mam

To się chyba do leczenia nadaje, co?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:46   #1219
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Ojej Ni emam pojęcia co może być przyczyną, ale z tym żelazem coś mi się nie zgadza Bo żelazo "zagęszcza" raczej, a nie rozrzedza.
No wlasnie niekoniecznie, nasza pediatra mowila, ze skutkiem ubocznym moze byc zarowno biegunka, jak i zatwardzenie.

No al e o tych nitkach krwi wlasnie Lili mialam odpisac. Dlugo podajesz to zelazo?
Moja szwagierka miala zalecenie podawac synkowi zelazo, no i zaraz na poczatku pojawily sie slady krwi w kupce. odstawila zelazo, po jakims czasie kupka wrocila do normy (nie wiem, czy byl sluz). Sprobowala jeszcze raz z zelazem - znowu krew. Okazalo sie, ze maly po prostu nie toleruje zelaza i w koncu calkiem odstawili.

No dobra... po lebkach nadrobilam i ze spokojem ide spac.

Dobranoc!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 21:49   #1220
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Boże, kochana, tak mi przykro Szczęście w nieszczęściu, że tylko noga...

Haha A mój ma odwrotnie - lubi jak kupuje ciuchy, a la grzeczna dziewczynka Wkurza mnie to

Wrzuć szybciutko!

Brawo brawo klask i:

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ależ odpisałam Tylko że na raty, bo dużo mi się uzbierało po całym dniu

Agatka-Kwękawka

No coś Ty W tej książce, którą mam, on BARDZO POLECA chusty!!! Cały rozdział jest im poświęcony, nawet pokazuje kilka metod wiązania. Poleca naprawdę bardzo!
tak wiem,bo zmodyfikowal swoje poglady ale wczesniej nie polecal.
Stary 2011-11-18, 21:53   #1221
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Ja już dwie nocki nie śpie smaruje Krystkowi dziąsełka bobodentem ale nie wiem czy to coś daje te zębiska chyba nigdy nie wyjdą
no to u nas podobnie, mam dentinox i widzę, że tylko na chwilę pomaga
dzisiaj kupiłam Camilie ale to chyba nie działa
najgorsze jest to, że nawet dziąseł nie ma opuchniętych
Cytat:
To chyba tylko dobrze o nim świadczy, że jak się dokształcił, to zmienił zdanie (a nie jak niektórzy idzie w zaparte) .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:55   #1222
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam to codziennie i też mam ochotę czasami przywalić w ścianę. Z dzisiaj:" po co auta mają koła?", "żeby mogły jeździć", "a jak jest zima, to mogły by mieć łyżwy nie, dlaczego nie mają?" . Aaaaaa!

Szczęściara! Ja się długo zalewałam mlekiem, czasami jak się tylko pochyliłam . Pudełek z wkładkami nie zliczę .

Twoje kondolencje przez ten uśmieszek nie wydają się szczere .

Coś chciałam pisać i zapomniałam.
Aaaa a mi się dzisiaj śniła wielka gęś, która chciała mnie zabić . Ale była taka wielka, że przez okno tylko łeb jej się mieścił i nie mogła wejść do mieszkania, więc latała w koło bloku i władała łeb do okien, żeby mnie dosięgnąć

Debilne te sny mam

To się chyba do leczenia nadaje, co?
dialog dzisiejszy:
Czytamy Brzechwe "pali sie"
- a dlaczego tutaj sie pali??,
ja - bo pani zapomniala wylaczyc gaz
-a dlaczego zapomniala?
- bo jest gapa, wyszla z domku po zakupy i zapomniala wylaczyc
- a dlaczego wyszla z domku??
- bo musiala kupic makaron
- a dlaczego musiala kupic makaron??
- bo jej zabraklo?
- a dlaczeg jej zabraklo?
.......

Ciociu ty tez jestes gapa, bo zapomnialas wstukac kod do domofonu .

Coiciu a nie przyjedzie po mnie karetka-autobus??
itd. itp
Stary 2011-11-18, 21:59   #1223
zanka205
Zakorzenienie

Vaniliova najlepszego

Youyou boże ale wypadek... kurcze, ja pewnie od razu na pogotowie bym pojechała, mam nadzieję, że szybko się zagoi uważaj na drugi raz biedaku

Brunetko super! ja już nie pamiętam co to żółta kupka, Lena robi jakieś dziwne, raz brązowe, raz jakby zielone...

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:07   #1224
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze beznadziejny ten laktator ręczny TT
lepiej mi idzie ściąganie ręką niż nim
Mini electric był o niebo lepszy.
Po południu udało mi się ściągnąc 80ml, a teraz 90ml, ale co się naamachałam to moje
i czuję że w cyckach mleko jeszcze jest a ręcznie tylko kropelki lecą.
TAK, TAK, TAK, TAK!!!
Wreszcie kogoś też wkurza to dziadostwo
Ja też się przerzuciłam na rękę, bo tym to bym się zamachała na śmierć

Cytat:
Jedna lepsza od drugiej z tymi snami Ale Twój to ma elementy dramatyczne

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No wlasnie niekoniecznie, nasza pediatra mowila, ze skutkiem ubocznym moze byc zarowno biegunka, jak i zatwardzenie.
Aha, możliwe. Ja wiem (niestety z własnego doświadczenia) tylko o tym drugim.

Cytat:
Aha. Dobrze że jest otwarty na argumenty w takim razie

Cytat:
dialog dzisiejszy:
Czytamy Brzechwe "pali sie"
- a dlaczego tutaj sie pali??,
ja - bo pani zapomniala wylaczyc gaz
-a dlaczego zapomniala?
- bo jest gapa, wyszla z domku po zakupy i zapomniala wylaczyc
- a dlaczego wyszla z domku??
- bo musiala kupic makaron
- a dlaczego musiala kupic makaron??
- bo jej zabraklo?
- a dlaczeg jej zabraklo?
.......
Można mieć dość, co?
Stary 2011-11-18, 22:12   #1225
brunetka2000
Zakorzenienie

wystarczy tylko kliknąć
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:15   #1226
83monia
Zakorzenienie

iustyna - mi to mleko smakuje bardziej od sojowego, tamto to jakbym wode z olejem piła a kozie juz lepiej, takie słodkie mocno

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:15   #1227
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja chyba sprzedam karuzelke Bo oprócz pozytywki to praktyczne jej nie używamy

I znalazłam prezent o coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-konik...929690877.html

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-18, 22:21   #1228
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja chyba sprzedam karuzelke Bo oprócz pozytywki to praktyczne jej nie używamy

I znalazłam prezent o coś takiego http://allegro.pl/fisher-price-konik...929690877.html
Ale słodziak ten konik
A jaką masz karuzelkę? U nas to hit nad hitami
Stary 2011-11-18, 22:30   #1229
83monia
Zakorzenienie

kajol, iustyna - fajny jest etap "dlaczego" ale strasznie męczący. za to mam nieprzebrane pokłady fantazji (oj, przydaje sie)...

dzis artur mnie naprawial - ja nie mam siusiaka wiec starał sie mi go zamontowac plastikową wiertarką... (w ramach zabawy w doktora) jak sie nie dało to kazał się połozyc na "złamanych kościach" (rulon bibuły na podłodze) i mnie już leczyl bardzoej konwencjonalnie (kremik, powietrze, młotek...)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:45   #1230
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Ale słodziak ten konik
A jaką masz karuzelkę? U nas to hit nad hitami
Rainforesta Fisher Price. Owszem jak włącze to się chwile popatrzy, ale bez rewelacji. Woli pod matą. Woli takie namacalne zabawki. Mieliśmy fajną pozytywke z Baby ono, ale się nam popsuła. I tak się zastanawiam, czy nie sprzedać karuzelki i kupić właśnie takiego konika

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
kajol, iustyna - fajny jest etap "dlaczego" ale strasznie męczący. za to mam nieprzebrane pokłady fantazji (oj, przydaje sie)...

dzis artur mnie naprawial - ja nie mam siusiaka wiec starał sie mi go zamontowac plastikową wiertarką... (w ramach zabawy w doktora) jak sie nie dało to kazał się połozyc na "złamanych kościach" (rulon bibuły na podłodze) i mnie już leczyl bardzoej konwencjonalnie (kremik, powietrze, młotek...)

Agatka jest już z nami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości