|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku? | |||
| Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
22 | 51,16% |
| Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki |
|
5 | 11,63% |
| Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie |
|
5 | 11,63% |
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe |
|
1 | 2,33% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy |
|
1 | 2,33% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci |
|
4 | 9,30% |
| Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
|
|
|
|
#452 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Wyraźnie było widać, że to dziewczynka |
|
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
Witam was!
Jeśli chodzi o farbowanie to ja pytałam się mojego ginekologa i on powiedział że nie ma medycznych przeciwwskazań do farbowania |
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze wiecie co pod brzuszkiem nosicie. Ja tez chciałabym juz wiedziec
|
|
|
|
#456 |
|
Raczkowanie
|
Ale skrobiecie
![]() Byłam dzisiaj na wizycie u mojej gin, w końcu jest po 1,5 m-ca nieobecności. Musiałam jej opowiadać przez 15 min co się działo z ciążą, oglądała wszystkie wyniki i usg genetyczne. Dostałam żelazo na receptę, skierowania na badania z krwi, moczu i przeciwciała (???) i poniedziałek znowu wizyta, dalej l4 będę miała dalej D. 3 razy na dzień nie badała mnie, ale u położnej mierzyłyśmy tętno Dzidziola Pytałam też o kłucie w boku jak położę się od razu na bok - podobno to normalne, trzeba poleżeć na wznak i potem się przekręcić dostałam też reklamówkę gazetek z ulotkami i próbkami kosmetyków dla dziecka.Co do ślubów zimowych - ja polecam w samej sukni na weselu po dworze chodziłam sesja na zamku też pięknie wyszła 3 dni po ślubie. Kościół też jest właśnie świątecznie ubrany, więc cudny i niepowtarzalny klimat jest ![]() p.s. mam suknię do sprzedania
|
|
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje że znacie już płec dzieci dziś na pewno nic nie zobaczymby bo to 11 tydz, pewnie w 13 tyg na genetycznym też nie będzie widac mam na poczatku grudnia a potem nie wiem kiedy kolejne pewnie to połówkowe w ok 20 tyg ale to bedzie 1,5 miesiąca później znaczy się pod koniec stycznia a już chcę wiedziec
![]() zmykam papa najpier poczta potem empik usg i do domku
Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2011-11-23 o 15:42 |
|
|
|
#458 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30677168]Cześć Dziewczyny, Ja już po wizycie u gina. Badania są OK, na ten mocz też nic nie mówił, a specjalnie go dopytałam czy mocz OK. W karcie ciąży mam wpisane: MOCZ L 2-4, zaraz będę analizować, co to oznacza. Termin porodu 18.06.2012 Na początku mi pielęgniarka na rejestracji mówi, że 18.07. Ja zrobiłam takie gały i mówię "jak to lipiec?" "No, z ostatniej miesiączki wychodzi lipiec". Myślę sobie, że jestem ciemna, to pewnie źle policzyłam. Ale później pytam się doktorka i okazało się, że położna wpisała mi datę ost. miesiączki 11.11.2011 I wszystko jasne. No to mówię: "Uff, to jednak będzie na Euro ". W przyszły piątek, 2.12 mam USG prenatalne (miałam do wyboru takie albo zwykłe, oczywiście nie byłam przygotowana do pytania i musiałam na szybko wybierać, ale sobie myślę, no trudno, zapłacę, dzidzi najważniejsze) - 200 zł. Też tyle płaciłyście? Tak sobie myślę, czy tych badań przezierności nie da się zrobić na zwykłym USG, no ale tak czy inaczej nie chcę oszczędzać, nie na tym, i zrobię już dla świętego spokoju to płatne (bo takie zwykłe miałabym w przychodni chyba za darmo, ja nic już z tego nie wiem). .[/QUOTE] super ze wszystko wporzadku ![]() Cytat:
bo na swieta by pasowalo cos z moimi wlosami zrobic ![]() Cytat:
![]() troche luzu ![]() trzymam kciuki za sliczna pogode Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
To możesz spokojnie bo produkt nie dochodzi do skóry
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
ufff to super wiadomosc
![]() w takim razie musze sie z fryzjerka umowic ![]() dzieki
|
|
#465 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hehe, ależ parówkowe dni nastały
Dla mnie to też jedno z szybszych i prostych ciast.A ja dziś jeszcze poszłam z Maksem do laryngologa, bo już umówiłam go kilka dni temu, jak jeszcze "tylko" kaszlał. W sumie wybieraliśmy się już miesiąc, jak nie więcej, a i tak nie mogłam się wstrzelić między jego choroby Wizyta była bardzo szybka, tak jak się spodziewałam od razu lekarz wypisał nam skierowanie na przycięcie migdałków... Od ok. 2 lat przebadaliśmy Maksa już na 10tą stronę, wszystkie alergie, astmy, itp. wykluczone, a on dalej ciągle chory. Ostatniej wiosny zapadła decyzja, że jak tej jesieni nie będzie poprawy (3ci rok w przedszkolu), to już jedziemy z migdałkami... A teraz Maks już jest chyba na 5tym antybiotyku od wrześniaCytat:
Cytat:
Przypominam, że w pierwszym poście jest link "ile powinno się przytyć w ciąży". Cytat:
Np. ostatnio miałam straszną ochotę na konserwę, którą pamiętam z dzieciństwa jako "pek". Tż twierdził, że obecnie można to kupić pod nazwą "gulasz angielski" i miał rację, zajadam się od kilku dni ![]() Cytat:
Fajne spodnie w kantkę kupiłam w Tarnovii - na piętrze jest sklep z odzieżą ciążową, nie były tanie (139 zł), ale w porównaniu do tych które mam z allegro za 49 są fantastyczne, nie gniotą ani nie zjeżdżają. W sklepie z jeansami pytałam też (też w Tarnovii na piętrze), są tam jeansy ciążowe od 119 zł, ale nic nie mierzyłam, to nie wiem jakie. Ja zdecydowaną większość rzeczy kupiłam jednak na allegro - bluzki, legginsy, spódnicę, a kurktę bombkę jak już kiedyś wspominałam w Carry. Cytat:
Oby niegroźne W sumie dość szybko Maksiu z takich chorób wychodzi, ale to już drugi raz tej jesieni ma chore dolne drogi oddechowe, a płuca gdzieś 5ty raz w życiu - już się pogubiłam ![]() Cytat:
Ja myślę, że każda z nas może tam sięgnąć w razie potrzeby, a u nas stopniowo też sobie stworzymy taką naszą super listę Cytat:
Tyle się nasiedziałam, żeby wyrównać tą listę po zmianie czcionki... Zrobię z powrotem po staremu do III cz., ok? Dla mnie teraz jest czytelniej ![]() Cytat:
Niestety ja też rozumiem Cię doskonale... Tyle że u nas to trwa już 3ci rok Liczę, że po przycięciu migdałków coś się poprawi. Ale to dopiero pewnie za kilka miesięcy jakiś termin dostaniemy Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30677168]Termin porodu 18.06.2012 Na początku mi pielęgniarka na rejestracji mówi, że 18.07. Ja zrobiłam takie gały i mówię "jak to lipiec?" "No, z ostatniej miesiączki wychodzi lipiec". Myślę sobie, że jestem ciemna, to pewnie źle policzyłam. Ale później pytam się doktorka i okazało się, że położna wpisała mi datę ost. miesiączki 11.11.2011 I wszystko jasne. No to mówię: "Uff, to jednak będzie na Euro ".[/QUOTE]Co za babsztyl Dajcie mi taki test ciążowy, co 12 dni po OM potwierdza ciążę
|
|||||||||
|
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
Persephone mi z usg też wypada na 18.06
a wg lekarza na dzień ojca 23.06.ale Wy szybko piszecie, nie wyobrażam sobie zrobić dnia przerwy, bo zaległości takie, że szok. |
|
|
|
#467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
6.01.2012 A Ty kiedy ślubujesz?no tak, ale Ty jesteś w 13 tygodniu a ja w 16 ![]() Cytat:
tak jak już napisałam w Trzech Króli I też mi się marzy, żeby było duuuużo śniegu.
|
|
#468 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jakie widzisz efekty? Cytat:
za wizytę Cytat:
![]() ![]() za zabieg i żeby pomogłoTrochę się martwiłam bo od wczoraj nie czułam maleństwa ale właśnie od 15 minut mnie łaskocze Widocznie było inaczej ułożone
|
||||
|
|
|
#469 |
|
Zadomowienie
|
Po pracy szybko wskoczyłam do Piotra i Pawła, kupiłam co trzeba i po wejściu do domu zanim zjadłam obiad to już zdązyłam zdrobić tego murzyna. Ekspresem, chyba z 10 minut mi to zajęło i już zjadłam pierwszy kawałek.
Nie wiem czemu tylko pękł mi na górze. Częstuję Was wirtualnie
|
|
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was dziewczyny,
ale naprodukowałyście przez ostatnie dni jak mnie nie było ![]() U mnie wszystko w porządku, od dwóch dni znów gorzej się czuję ale wrócił TŻ i przynajmniej jesteśmy razem ![]() POwiedzcie mi jak to jest przy pierwszym zwolnieniu lekarskim w czasie ciąży? Od 16.11 jestem na zwolnieniu, przykładowo za miesiąc listopad powinnam dostać 2000 zł, czy tyle dostanę czy to już pracodawca liczy jak średnie wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy? Czy dopiero po 33 dniach Zus liczy w ten sposób?
|
#471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekamy na fotki ![]() co ja bym dała żeby przeżyć ten dzień jeszcze raz
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze jak w list dostalas 2 tysiaki to na chorobowym tez. Moze sie myle.... ....
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam zdjęcie sukienki ze strony salonu
Jak leży na mnie pokażę w piątek . Ale fotka i tak nie oddaje tego jak pięknie ona wygląda na żywo
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co, ja byłam cały wrzesień na zwolnieniu. Moim zdaniem Zus zlicza z ostatnich 12 miesięcy jeśli masz ZLA powyżej 30 dni.
Ja powinnam dostać wtedy 80% wynagrodzenia a wliczono mi w to wszystkie nagrody, dodatki czy bóg wie co jeszcze i praktycznie dostałam mało co mniej niż pensję (dokładnie o 80zł mniej) |
|
|
|
#475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Udało mi się bilet na pociąg przez internet kupić. Ja pitole. Paranoja. Żeby przedrzeć się przez stronę ICC to trzeba powłączać 7000 zakładek i akceptacji itp. Ale udało się. W niedzielę po raz pierwszy od 5lat jadę pociągiem
|
||
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, spacerze i obiedzie. Wyniki mam bardzo dobre, mocz w porządku, i dostałam już skierowanie na glukozę - zrobię w 21. tygodniu. Od razu robię 75 g.
Wciągnęliśmy pizzę na ekstremalnie cienkim cieście, taką lubię najbardziej. Cieniuteńkie ciasto i 2-3 składniki. ![]() I kupiłam te nieszczęsne parówki. ![]() ![]() Cytat:
A po porodzie podadzą ci immunoglobulinę anty-D żeby zapobiec ewentualnemu konfliktowi w drugiej ciąży. Możesz jeszcze mieć podaną w 28. tc żeby zwiększyć bezpieczeństwo. Ja będę miała. Cytat:
Ale gdyby lista była do lewej to nie byłoby problemu z rozjeżdżaniem
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zadomowienie
|
andzya to Ty 2 szczęścia naraz, ślub i bobas.
Chociaż dla mnie ślub to był stres, potem wiadomo, było ok, ale ta droga przed ołtarz...w połowie kościoła myślałam, ze już nie dojdę, jeszcze wku...mnie teściowa, bo w kościele jakieś kalambury wymyślała, wymachiwała łapami, potem się okazało, że nie mogła przeżyć, że wiązenkę niosłam za wysoko i mi pokazywała, że mam obniżyć. A mnie tam wtedy najwięcej wiązanka interesowała. mala, wiem, ale ja nie byłam na ciążowym, bo jeszcze nie byłam w ciąży
|
|
|
|
#479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A uwielbiam jeździć pociągiem. Jak się z chłopem poznaliśmy to co drugi weekend jeździłam Warszawa-Kielce-Warszawa...
|
|
|
#480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzialyscie ten filmik? dzieciaki sa boskie http://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

dalej D. 3 razy na dzień 

I wszystko jasne. No to mówię: "Uff, to jednak będzie na Euro 
bo na swieta by pasowalo cos z moimi wlosami zrobic 

Wizyta była bardzo szybka, tak jak się spodziewałam od razu lekarz wypisał nam skierowanie na przycięcie migdałków...
Od ok. 2 lat przebadaliśmy Maksa już na 10tą stronę, wszystkie alergie, astmy, itp. wykluczone, a on dalej ciągle chory. Ostatniej wiosny zapadła decyzja, że jak tej jesieni nie będzie poprawy (3ci rok w przedszkolu), to już jedziemy z migdałkami... A teraz Maks już jest chyba na 5tym antybiotyku od września

za wizytę
13.08.2011