Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz. II - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł III cz. naszego wątku?
Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną 22 51,16%
Szybko rosną nasze brzuszki, a w nich kochane maluszki 5 11,63%
Na połówkowe biegamy radośnie, by wiedzieć kto w brzuchu rośnie 5 11,63%
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe 1 2,33%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy 1 2,33%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla naszych dzieci 4 9,30%
Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 (bez rymowanki) 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-23, 15:15   #451
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Moja biedna Chihuahua ledwo za mną nadąża
mam ratlerka, też zna ten ból
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:18   #452
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dot.: Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy. Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczynki
kiedy się dowiedziałaś??
właśnie najważniejsze żeby było zdrowe
Ja już wiem od poniedziałku. Zagroziłam lekarzowi, że jak mi nie powie jakiej płci jest dziecko to nie wstanę z fotela. Robił mi usg 10 minut albo i dłużej. Wkładał, wyciągał, kręcił i kręcił, potem robił jednocześnie usg dopochwowe i przez brzuch no i pokazała Wyraźnie było widać, że to dziewczynka
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:26   #453
Efijy
Rozeznanie

Witam was!

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
2 dni temu w końcu kupiłam drapaczkę,
miałam czuja

Dziewczyny, czy któraś z Was farbowała włosy? Bo ja się cały czas gryzę, czy w ogóle farbować a jeśli, to kiedy najwcześniej.
Jeśli chodzi o farbowanie to ja pytałam się mojego ginekologa i on powiedział że nie ma medycznych przeciwwskazań do farbowania
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:28   #454
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już wiem od poniedziałku. Zagroziłam lekarzowi, że jak mi nie powie jakiej płci jest dziecko to nie wstanę z fotela. Robił mi usg 10 minut albo i dłużej. Wkładał, wyciągał, kręcił i kręcił, potem robił jednocześnie usg dopochwowe i przez brzuch no i pokazała Wyraźnie było widać, że to dziewczynka
Ja teraz byłam na usg w 16tc i jak robił przez brzuch to nie było widać, stwierdził z zrobi dopochwowo i ukazały się dwa orzeszki

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:33   #455
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Fajnie, ze wiecie co pod brzuszkiem nosicie. Ja tez chciałabym juz wiedziec
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:33   #456
slimaczek19
Raczkowanie

Ale skrobiecie

Byłam dzisiaj na wizycie u mojej gin, w końcu jest po 1,5 m-ca nieobecności. Musiałam jej opowiadać przez 15 min co się działo z ciążą, oglądała wszystkie wyniki i usg genetyczne. Dostałam żelazo na receptę, skierowania na badania z krwi, moczu i przeciwciała (???) i poniedziałek znowu wizyta, dalej l4 będę miała dalej D. 3 razy na dzień nie badała mnie, ale u położnej mierzyłyśmy tętno Dzidziola 145/min było.
Pytałam też o kłucie w boku jak położę się od razu na bok - podobno to normalne, trzeba poleżeć na wznak i potem się przekręcić dostałam też reklamówkę gazetek z ulotkami i próbkami kosmetyków dla dziecka.

Co do ślubów zimowych - ja polecam sama brałam 15 stycznia. Strasznie chcieliśmy śnieg i mróz, a było +8 stopni i słońce w samej sukni na weselu po dworze chodziłam sesja na zamku też pięknie wyszła 3 dni po ślubie. Kościół też jest właśnie świątecznie ubrany, więc cudny i niepowtarzalny klimat jest zazdroszczę Wam
p.s. mam suknię do sprzedania
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:36   #457
diablica071086
Zadomowienie

gratuluje że znacie już płec dzieci dziś na pewno nic nie zobaczymby bo to 11 tydz, pewnie w 13 tyg na genetycznym też nie będzie widac mam na poczatku grudnia a potem nie wiem kiedy kolejne pewnie to połówkowe w ok 20 tyg ale to bedzie 1,5 miesiąca później znaczy się pod koniec stycznia a już chcę wiedziec

zmykam papa najpier poczta potem empik usg i do domku

Edytowane przez diablica071086
Czas edycji: 2011-11-23 o 15:42
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:51   #458
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was farbowała włosy? Bo ja się cały czas gryzę, czy w ogóle farbować a jeśli, to kiedy najwcześniej.
mi pasuje farbnac .. bo juz mam mega odrosty

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30677168]Cześć Dziewczyny,

Ja już po wizycie u gina. Badania są OK, na ten mocz też nic nie mówił, a specjalnie go dopytałam czy mocz OK. W karcie ciąży mam wpisane: MOCZ L 2-4, zaraz będę analizować, co to oznacza.
Termin porodu 18.06.2012 Na początku mi pielęgniarka na rejestracji mówi, że 18.07. Ja zrobiłam takie gały i mówię "jak to lipiec?" "No, z ostatniej miesiączki wychodzi lipiec". Myślę sobie, że jestem ciemna, to pewnie źle policzyłam. Ale później pytam się doktorka i okazało się, że położna wpisała mi datę ost. miesiączki 11.11.2011 I wszystko jasne. No to mówię: "Uff, to jednak będzie na Euro ".
W przyszły piątek, 2.12 mam USG prenatalne (miałam do wyboru takie albo zwykłe, oczywiście nie byłam przygotowana do pytania i musiałam na szybko wybierać, ale sobie myślę, no trudno, zapłacę, dzidzi najważniejsze) - 200 zł. Też tyle płaciłyście? Tak sobie myślę, czy tych badań przezierności nie da się zrobić na zwykłym USG, no ale tak czy inaczej nie chcę oszczędzać, nie na tym, i zrobię już dla świętego spokoju to płatne (bo takie zwykłe miałabym w przychodni chyba za darmo, ja nic już z tego nie wiem).

.[/QUOTE]

super ze wszystko wporzadku

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja farbowałam włosy z miesiąc temu, pytałam się gina przed pójściem i się dziwił dlaczego w ogóle się zastanawiam. Zresztą mam 2 książki i w obydwu jest napisane, że nie ma przeciwskazań, jedynie z uwagi na zmiany hormonalne może odcień wyjść inny niż zamierzamy, ale że nie ma to negatywnego wpływu na dziecko.
az musze mojego zapytac na wizycie bo na swieta by pasowalo cos z moimi wlosami zrobic

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Faktycznie straszne...przy dwójce małych dzieci będę miała zwierzaka, który nie wymaga opieki, nie zarazi ich żadnym choróbskiem, nie uryzie, nie podrapie, nie zajrzy do miski...jest odizolowany i żyje swoim życiem. Możemy wyjechać na wakacje i nie martwić się o niego...Noo straszne.
Mogłaś ten komentarz zachować do siebie...
Napisalam na samym poczatku ze przepraszam ze to pisze ... jesli Cie urazilam to sorki ale musisz liczyc sie z tym ze wrzucajac zdjecia na forum kazda osoba ma prawo wyrazic swoja opinie .. innym dziewczynom moze sie to podobac dla mnie jest to okropne i tyle ..
troche luzu

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Slub 17 grudnia trzymajcie kciuki żeby śnieg był i słoneczko
trzymam kciuki za sliczna pogode

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzieś kiedyś usłyszałam że ciężarówki nie powinny słuchac np. ostrego rocka a ja nie potrafię życ bez mojego żywiołaka może to nie cięzki rock ale zawsze troche mocniejsza muzyka troche pogansko słowiańska, bo niby potem będzie nerwiaste dziecko
chyba lekka przesada ...

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na wizycie u mojej gin, w końcu jest po 1,5 m-ca nieobecności. Musiałam jej opowiadać przez 15 min co się działo z ciążą, oglądała wszystkie wyniki i usg genetyczne. Dostałam żelazo na receptę, skierowania na badania z krwi, moczu i przeciwciała (???) i poniedziałek znowu wizyta, dalej l4 będę miała dalej D. 3 razy na dzień nie badała mnie, ale u położnej mierzyłyśmy tętno Dzidziola 145/min było.
Pytałam też o kłucie w boku jak położę się od razu na bok - podobno to normalne, trzeba poleżeć na wznak i potem się przekręcić dostałam też reklamówkę gazetek z ulotkami i próbkami kosmetyków dla dziecka.
super ze wszystko ok

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 15:52   #459
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam was!

Jeśli chodzi o farbowanie to ja pytałam się mojego ginekologa i on powiedział że nie ma medycznych przeciwwskazań do farbowania
Jestem fryzjerką i uważam że spokojnie można farbować włosy w ciąży, nie zagraża to dziecku

Stary 2011-11-23, 15:59   #460
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem fryzjerką i uważam że spokojnie można farbować włosy w ciąży, nie zagraża to dziecku
a co z rozjasniaczem?

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-23, 16:08   #461
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
a co z rozjasniaczem?
Rozjaśniasz od skóry czy pasmami??

Stary 2011-11-23, 16:09   #462
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Rozjaśniasz od skóry czy pasmami??
pasmami przez folie.

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-23, 16:13   #463
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
pasmami przez folie.
To możesz spokojnie bo produkt nie dochodzi do skóry

Stary 2011-11-23, 16:15   #464
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
To możesz spokojnie bo produkt nie dochodzi do skóry
ufff to super wiadomosc
w takim razie musze sie z fryzjerka umowic
dzieki

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-23, 16:19   #465
kism
Wtajemniczenie

Hehe, ależ parówkowe dni nastały Mnie też wzięło na parówki, jadłam wczoraj na kolację i dziś na śniadanie. Jak zwykle też zainspirowałyście mnie - chyba zrobię jutro murzynka Dla mnie to też jedno z szybszych i prostych ciast.

A ja dziś jeszcze poszłam z Maksem do laryngologa, bo już umówiłam go kilka dni temu, jak jeszcze "tylko" kaszlał. W sumie wybieraliśmy się już miesiąc, jak nie więcej, a i tak nie mogłam się wstrzelić między jego choroby Wizyta była bardzo szybka, tak jak się spodziewałam od razu lekarz wypisał nam skierowanie na przycięcie migdałków... Od ok. 2 lat przebadaliśmy Maksa już na 10tą stronę, wszystkie alergie, astmy, itp. wykluczone, a on dalej ciągle chory. Ostatniej wiosny zapadła decyzja, że jak tej jesieni nie będzie poprawy (3ci rok w przedszkolu), to już jedziemy z migdałkami... A teraz Maks już jest chyba na 5tym antybiotyku od września

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Podoba mi się, tylko od jakiego imienia to jest zdrobnienie? u mnie w rodzinie jest Iwona i na nią mówi się Inka.
A z podobnych podoba mi się Irena - Irka.
Mi pierwsze co to skojarzyło się z Celiną i faktycznie można tak zdrabniać wszystkie imiona kończące się na -ina. Ja lubię, żeby imię miało taką oficjalną "do dowodu" formę, więc chcąc dać imię Inka, dałabym Celina, a zdrabniała właśnie Inka. Podobnie kiedyś myśleliśmy o Lenie, ale chcieliśmy oficjalnie wpisać Helena (zresztą po babci tż, która była fajnie w rodzinie nazywana babcią Lusią).

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Nast wizyta za 4 tyg i mam dodatkowo zrobić jakieś CRP.
Jak jest z tą wagą w ciąży? 4 tyg temu (9tc) ważyłam X, teraz jestem w 13tc i przytyłam 1,2 kg. To dobrze czy za dużo? Bo nie wiem czy zwalać winę na dziecko, czy na dietę
CRP to badanie, które pokazuje, czy jest jakaś infekcja w organiźmie.
Przypominam, że w pierwszym poście jest link "ile powinno się przytyć w ciąży".

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A jakie pyszne mięso w słoiku jest w Biedronce... mmmmmmmm... z zasady nie kupuję takich rzeczy, ale skusiłam się i wpadłam. Na świeżym chlebie z masłem, posmarowane musztardą. Niebo w gębie.
Mnie też nachodzi na różne dziwne rzeczy Np. ostatnio miałam straszną ochotę na konserwę, którą pamiętam z dzieciństwa jako "pek". Tż twierdził, że obecnie można to kupić pod nazwą "gulasz angielski" i miał rację, zajadam się od kilku dni

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Kism jak masz namierzone jakieś fajne sklepy z ciuchami ciążowymi w naszym mieście to mnie poratuj, please... Bo ja znam tylko ten w Świcie i tyle.
rinco, nie pomogę Ci za bardzo Dla mnie ten sklep w Świcie marny... A nieraz przed ciąży marzyłam sobie, jak tam przechodziłam, że kiedyś to się w nim obkupię, a tu ceny kosmiczne, a ubrań takich jak szukałam m.in. do pracy prawie 0!
Fajne spodnie w kantkę kupiłam w Tarnovii - na piętrze jest sklep z odzieżą ciążową, nie były tanie (139 zł), ale w porównaniu do tych które mam z allegro za 49 są fantastyczne, nie gniotą ani nie zjeżdżają. W sklepie z jeansami pytałam też (też w Tarnovii na piętrze), są tam jeansy ciążowe od 119 zł, ale nic nie mierzyłam, to nie wiem jakie.
Ja zdecydowaną większość rzeczy kupiłam jednak na allegro - bluzki, legginsy, spódnicę, a kurktę bombkę jak już kiedyś wspominałam w Carry.

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
A później narzekanie, że pupilki tyle piszą i brak czasu na czytanie
Na pewno niegroźne zapalenie i szybko razem wyleczycie się z niego
Ja tam nigdy nie narzekam tylko tłumaczę się, że nie nadążam z odpisywaniem
Oby niegroźne W sumie dość szybko Maksiu z takich chorób wychodzi, ale to już drugi raz tej jesieni ma chore dolne drogi oddechowe, a płuca gdzieś 5ty raz w życiu - już się pogubiłam

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na wątku styczniowo-lutowym mają cudowną listę linków wszelakich ciążowo/wyprawkowo/pomocnych. Może zapytamy o opcję skopiowania sobie tego?
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...06&postcount=3
Ja dla mnie na każdym wątku jest coś wartościowego, więc jak potrzebuję jakichś informacji, to otwieram sobie 1szą stronę mam wiosennych, zimowych, jesiennych... i po kolei przeglądam. Nie jest to skomplikowane, a żeby zamieścić to u nas, to grzecznie byłoby wszystkie po kolei zapytać Ja myślę, że każda z nas może tam sięgnąć w razie potrzeby, a u nas stopniowo też sobie stworzymy taką naszą super listę

Cytat:
Widziałabym listę nie wyśrodkowaną, tylko po prostu przy lewej krawędzi postu, tak wydaje mi się czytelniej
I nie wiem czy nie byłoby czytelniej gdyby czcionkę zmienić... na taką standardową Mogłabyś spróbować, zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Okaż miłosierdzie, proszę Tyle się nasiedziałam, żeby wyrównać tą listę po zmianie czcionki... Zrobię z powrotem po staremu do III cz., ok? Dla mnie teraz jest czytelniej

Cytat:
Napisane przez raczek13 Pokaż wiadomość
Współczuję, niech Maksiu szybko wraca do zdrowia
Niestety wiem co znaczy miec chore dziecko w domu Mati chodzi od wrzesnia do przedszkola i ostatni miesiąc wygląda mniej więcej tak: tydzień w przedszkolu, tydzień w domu, tydzień w przedszkolu....
Od poniedziałku znowu chodzi ale ciekawe jak długo a nigdy wczesniej nam nie chorował
Dziękuję
Niestety ja też rozumiem Cię doskonale... Tyle że u nas to trwa już 3ci rok A tak go hartowałam od niemowlęcia... Pomijając 2-miesięczną przygodę ze żłobkiem, to miał raz anginę i raz zapalenie ucha. Ostatni antybiotyk wziął mając 1,5 roku. Potem 2 lata super zdrowe dziecko, a potem w przedszkolu zaczął się sajgon... Liczę, że po przycięciu migdałków coś się poprawi. Ale to dopiero pewnie za kilka miesięcy jakiś termin dostaniemy

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
rzecz jasna mróz złapał i trzeba było skrobać szyby
do tego biorę antybiotyk, bo uczepiła się do mnie angina niestety masakra jakas.
Pandzia, ale co to za skrobanie szyb przy antybiotyku? Czemu Ty w domu na pupie nie siedzisz? Oj, baciki jak nic się należą

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30677168]Termin porodu 18.06.2012 Na początku mi pielęgniarka na rejestracji mówi, że 18.07. Ja zrobiłam takie gały i mówię "jak to lipiec?" "No, z ostatniej miesiączki wychodzi lipiec". Myślę sobie, że jestem ciemna, to pewnie źle policzyłam. Ale później pytam się doktorka i okazało się, że położna wpisała mi datę ost. miesiączki 11.11.2011 I wszystko jasne. No to mówię: "Uff, to jednak będzie na Euro ".[/QUOTE]

Co za babsztyl Dajcie mi taki test ciążowy, co 12 dni po OM potwierdza ciążę
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:00   #466
8ewus8
Zadomowienie

Persephone mi z usg też wypada na 18.06 a wg lekarza na dzień ojca 23.06.

ale Wy szybko piszecie, nie wyobrażam sobie zrobić dnia przerwy, bo zaległości takie, że szok.
Stary 2011-11-23, 17:15   #467
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
suknie, suknie, suknie Zawsze jak przechodzę koło sklepu z sukniami muszę się zatrzymać i oglądać i oglądać.... W której części Wrocławia będziesz? jak zobaczysz taką blondi przyklejoną do szyby to ja
a byłam w różnych miejscach, w efekcie kupiłam już w sklepie za cmentarzem grabiszyńskim Jest piękna !!!

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
A kiedy ślub?? jeśli mogę spytać bo mnie też został nicały miesiąc do mojego
Oczywiście, że możesz, przecież to żadna tajemnica 6.01.2012 A Ty kiedy ślubujesz?

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Mnie do tej pory czasem pobolewa
no tak, ale Ty jesteś w 13 tygodniu a ja w 16

Cytat:
W święta będziesz brała ślub?
Będzie pięknie, oby tylko śniegu dużo napadało
Nie w święta, ale zaraz po tak jak już napisałam w Trzech Króli I też mi się marzy, żeby było duuuużo śniegu.
Stary 2011-11-23, 17:22   #468
raczek13
Raczkowanie

Cytat:
Ja to chyba dzisiaj zrobię tego murzynka, obawiam się, że do weekendu nie wytrzymam.
w ogóle zasmakowały mi pączki z takiej jednej cukierni i ostatnio 2 dni z rzedu je jadłam, wczoraj co prawda tylko 2 (to są takie mniejsze) ale i tak mam wyrzuty, że będę pulpet.
Odkąd nie mam już mdłości (dzięki Ci dozgonnie Boże) to nawet mam werwę żeby cokolwiek robić, bo tak to tylko gazem do domu po pracy i w kimono, więc dzisiaj piekę
pączki

Cytat:
Ja chodzę na takie zajęcia 2 razy w tygodniu. Są w porządku, ale gdybym miała się skupić tylko na nich to nie zauważyłabym efektu. Należy dodać do tego coś jeszcze, np. wykonywanie tych ćwiczen w domu, codziennie.
Chodze jeszcze na basen 4 razy w tygodniu i to jest dla mnie najważniejsze.
Poza tym staram się w te mrozy spacerowac min 40 minut, ale im zimniej tym bardziej ten spacer przypomina bieg. Moja biedna Chihuahua ledwo za mną nadąża

Ja mocno staram sie trzymac formę, ale mój mąż w kółko mnie rozpieszcza i przynosi mi różne mega słodkie ciasta, bajaderki itp. Jak go nastraszyłam, że przytyłam kolejny kg to powiedział, że koniec ze słodyczami. Och ciężko mi będzie no ale coż...
wow podziwiam, ale pewnie zanim zaszłasz w ciążę to dużo cwiczyłaś?
Jakie widzisz efekty?

Cytat:
gratuluje że znacie już płec dzieci dziś na pewno nic nie zobaczymby bo to 11 tydz, pewnie w 13 tyg na genetycznym też nie będzie widac mam na poczatku grudnia a potem nie wiem kiedy kolejne pewnie to połówkowe w ok 20 tyg ale to bedzie 1,5 miesiąca później znaczy się pod koniec stycznia a już chcę wiedziec

zmykam papa najpier poczta potem empik usg i do domku
za wizytę

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
A ja dziś jeszcze poszłam z Maksem do laryngologa, bo już umówiłam go kilka dni temu, jak jeszcze "tylko" kaszlał. W sumie wybieraliśmy się już miesiąc, jak nie więcej, a i tak nie mogłam się wstrzelić między jego choroby Wizyta była bardzo szybka, tak jak się spodziewałam od razu lekarz wypisał nam skierowanie na przycięcie migdałków... Od ok. 2 lat przebadaliśmy Maksa już na 10tą stronę, wszystkie alergie, astmy, itp. wykluczone, a on dalej ciągle chory. Ostatniej wiosny zapadła decyzja, że jak tej jesieni nie będzie poprawy (3ci rok w przedszkolu), to już jedziemy z migdałkami... A teraz Maks już jest chyba na 5tym antybiotyku od września
za zabieg i żeby pomogło

Trochę się martwiłam bo od wczoraj nie czułam maleństwa ale właśnie od 15 minut mnie łaskocze
Widocznie było inaczej ułożone
raczek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:39   #469
8ewus8
Zadomowienie

Po pracy szybko wskoczyłam do Piotra i Pawła, kupiłam co trzeba i po wejściu do domu zanim zjadłam obiad to już zdązyłam zdrobić tego murzyna. Ekspresem, chyba z 10 minut mi to zajęło i już zjadłam pierwszy kawałek.

Nie wiem czemu tylko pękł mi na górze.
Częstuję Was wirtualnie
Stary 2011-11-23, 17:51   #470
katka_19
Wtajemniczenie

Witam Was dziewczyny,
ale naprodukowałyście przez ostatnie dni jak mnie nie było
U mnie wszystko w porządku, od dwóch dni znów gorzej się czuję ale wrócił TŻ i przynajmniej jesteśmy razem
POwiedzcie mi jak to jest przy pierwszym zwolnieniu lekarskim w czasie ciąży?
Od 16.11 jestem na zwolnieniu, przykładowo za miesiąc listopad powinnam dostać 2000 zł, czy tyle dostanę czy to już pracodawca liczy jak średnie wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy?
Czy dopiero po 33 dniach Zus liczy w ten sposób?

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:54   #471
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a byłam w różnych miejscach, w efekcie kupiłam już w sklepie za cmentarzem grabiszyńskim Jest piękna !!!

czekamy na fotki
co ja bym dała żeby przeżyć ten dzień jeszcze raz
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:57   #472
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny,
ale naprodukowałyście przez ostatnie dni jak mnie nie było
U mnie wszystko w porządku, od dwóch dni znów gorzej się czuję ale wrócił TŻ i przynajmniej jesteśmy razem
POwiedzcie mi jak to jest przy pierwszym zwolnieniu lekarskim w czasie ciąży?
Od 16.11 jestem na zwolnieniu, przykładowo za miesiąc listopad powinnam dostać 2000 zł, czy tyle dostanę czy to już pracodawca liczy jak średnie wynagrodzenie z ostatnich 12 miesięcy?
Czy dopiero po 33 dniach Zus liczy w ten sposób?
Nie wiem czy sie nie myle, ale liczy sie tylko ostatni miesiac pensji.
Takze jak w list dostalas 2 tysiaki to na chorobowym tez.
Moze sie myle.... ....
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 17:58   #473
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
czekamy na fotki
co ja bym dała żeby przeżyć ten dzień jeszcze raz
wklejam zdjęcie sukienki ze strony salonu
Jak leży na mnie pokażę w piątek .
Ale fotka i tak nie oddaje tego jak pięknie ona wygląda na żywo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28-21.jpg (41,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2011-11-23, 18:01   #474
8ewus8
Zadomowienie

Wiesz co, ja byłam cały wrzesień na zwolnieniu. Moim zdaniem Zus zlicza z ostatnich 12 miesięcy jeśli masz ZLA powyżej 30 dni.

Ja powinnam dostać wtedy 80% wynagrodzenia a wliczono mi w to wszystkie nagrody, dodatki czy bóg wie co jeszcze i praktycznie dostałam mało co mniej niż pensję (dokładnie o 80zł mniej)
Stary 2011-11-23, 18:01   #475
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tu masz przepis, bardzo proste ciacho, które możesz "nadziewać" orzechami itp. jeśli masz ochotę
http://kotlet.tv/murzynek

A ja mykam na placek po węgiersku
mmm. Moje ulubione danie. Sami robicie, czy knajpkowe?

Cytat:
Dziewczyny gdzieś kiedyś usłyszałam że ciężarówki nie powinny słuchac np. ostrego rocka a ja nie potrafię życ bez mojego żywiołaka może to nie cięzki rock ale zawsze troche mocniejsza muzyka troche pogansko słowiańska, bo niby potem będzie nerwiaste dziecko
No bez przesady. Chyba lepsza rockowa mama zrelaksowana, niż znerwicowana ujadaniem delfinów

Udało mi się bilet na pociąg przez internet kupić. Ja pitole. Paranoja. Żeby przedrzeć się przez stronę ICC to trzeba powłączać 7000 zakładek i akceptacji itp. Ale udało się. W niedzielę po raz pierwszy od 5lat jadę pociągiem
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:03   #476
_agata
Zakorzenienie

Ja już po wizycie, spacerze i obiedzie. Wyniki mam bardzo dobre, mocz w porządku, i dostałam już skierowanie na glukozę - zrobię w 21. tygodniu. Od razu robię 75 g.

Wciągnęliśmy pizzę na ekstremalnie cienkim cieście, taką lubię najbardziej. Cieniuteńkie ciasto i 2-3 składniki.

I kupiłam te nieszczęsne parówki.

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
Ale skrobiecie

A jaką masz czynnik RH? Jeśli ujemny, a ojciec dziecka dodatni to przeciwciała obowiązkowo
A po porodzie podadzą ci immunoglobulinę anty-D żeby zapobiec ewentualnemu konfliktowi w drugiej ciąży. Możesz jeszcze mieć podaną w 28. tc żeby zwiększyć bezpieczeństwo. Ja będę miała.

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Okaż miłosierdzie, proszę Tyle się nasiedziałam, żeby wyrównać tą listę po zmianie czcionki... Zrobię z powrotem po staremu do III cz., ok? Dla mnie teraz jest czytelniej
Okazuję.
Ale gdyby lista była do lewej to nie byłoby problemu z rozjeżdżaniem

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:05   #477
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja byłam cały wrzesień na zwolnieniu. Moim zdaniem Zus zlicza z ostatnich 12 miesięcy jeśli masz ZLA powyżej 30 dni.

Ja powinnam dostać wtedy 80% wynagrodzenia a wliczono mi w to wszystkie nagrody, dodatki czy bóg wie co jeszcze i praktycznie dostałam mało co mniej niż pensję (dokładnie o 80zł mniej)
Ale na ciążowym zwolnieniu dostaje się 100%
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:06   #478
8ewus8
Zadomowienie

andzya to Ty 2 szczęścia naraz, ślub i bobas.
Chociaż dla mnie ślub to był stres, potem wiadomo, było ok, ale ta droga przed ołtarz...w połowie kościoła myślałam, ze już nie dojdę, jeszcze wku...mnie teściowa, bo w kościele jakieś kalambury wymyślała, wymachiwała łapami, potem się okazało, że nie mogła przeżyć, że wiązenkę niosłam za wysoko i mi pokazywała, że mam obniżyć. A mnie tam wtedy najwięcej wiązanka interesowała.

mala, wiem, ale ja nie byłam na ciążowym, bo jeszcze nie byłam w ciąży
Stary 2011-11-23, 18:06   #479
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

A dlaczego 80%? W ciąży każde zwolnienie jest płatne 100%, bez względu na powód zwolnienia. Pod warunkiem, że powiesz lekarzowi o ciąży.

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
mmm. Moje ulubione danie. Sami robicie, czy knajpkowe?

No bez przesady. Chyba lepsza rockowa mama zrelaksowana, niż znerwicowana ujadaniem delfinów

Udało mi się bilet na pociąg przez internet kupić. Ja pitole. Paranoja. Żeby przedrzeć się przez stronę ICC to trzeba powłączać 7000 zakładek i akceptacji itp. Ale udało się. W niedzielę po raz pierwszy od 5lat jadę pociągiem
Ja nie jechałam od ponad 3 lat. Ale nie opłaca nam się jeździć gdziekolwiek pociągiem. Jak już jedziemy we dwójkę, to taniej wychodzi samochodem.
A uwielbiam jeździć pociągiem. Jak się z chłopem poznaliśmy to co drugi weekend jeździłam Warszawa-Kielce-Warszawa...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-23, 18:06   #480
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie, spacerze i obiedzie. Wyniki mam bardzo dobre, mocz w porządku, i dostałam już skierowanie na glukozę - zrobię w 21. tygodniu. Od razu robię 75 g.
super ze wszystko ok

widzialyscie ten filmik? dzieciaki sa boskie

http://www.youtube.com/watch?v=_OBlgSz8sSM

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości