|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
|
|||
| Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
|
17 | 32,08% |
| Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
|
1 | 1,89% |
| Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
|
5 | 9,43% |
| Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
|
0 | 0% |
| Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
|
3 | 5,66% |
| Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
|
0 | 0% |
| Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
|
2 | 3,77% |
| Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
|
18 | 33,96% |
| Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
|
0 | 0% |
| Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
|
2 | 3,77% |
| Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
|
3 | 5,66% |
| W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
|
2 | 3,77% |
| Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Natasza a Ciebie dalej przśladuje ta baba z rogami?? ja juz o niej zapomniałam
![]() a co do Tap Madl, to mnie denerwuje Michalina, dziwną na buzie, i niby co ona ma w sobie , bo oczu "hipnotajzing" nie ma, i te piersi dziwne, a tak w ogóle to tam na dole to pitaszek, czy pęknięty jeż??jest? ciekawa jestem
|
|
|
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Wczoraj miałyśmy towarzyszki
: zankę, dziubka, kajool, editkę, marzenę i piwnooką (chyba o nikim nie zapomniałam ).
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-12-01 o 11:38 |
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
Iustynka zapomniałyście mnie obudzić
|
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
W związku z TM : Michalina wkurzająca, choć podziwiam za odwagę.
Anka wkurzająca, choć podziwiam za determinację (i figurę) Czyli powinna wygrać ta trzecia co ma Baby Face i ostatnio tak schudła Iustyna Ty mi tej Zołzy nie wybaczysz nigdy, co? Ale co tam! Dawaj te zlewki ![]() Agadus też jestem ciekawa
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
BADANIA PROFILAKTYCZNE ZA FREE!!!!!!! http://www.frm.org.pl/n/aktualnosci/...ofilaktycznych zobaczcie czy w waszych miejscowosciach. kiedys bylam na usg ze starszym, wg mnie warto!
edit: Badania adresowane są do dzieci w wieku od 9 miesiąca do 6 lat. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-12-01 o 11:50 |
|
|
|
#2856 | |||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Obudziałam się w genialnym nastroju, pewnie przez to nocne imprezowanie z Wami Dzieć jeszcze śpi. Tzn. dosypia. Łaskawy z niego człowiek i dobry dla mamy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A pomysł na organizowanie takich seansów jest świetny!!! A ja głupia myślałam, że to tylko filmy dla dzieci tak będą organizowane i nawet się tym kuponem nie zainteresowałam, chociaż gazetę miałam Cytat:
Świetnie się spisałyście dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż dla Was to pewnie nieco stresujące było, co? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz się już organizuj i bez takich ![]() Cytat:
![]() Ja też Cytat:
|
|
#2857 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moooże symbolicznie jakiegoś gryzaczka jej kupie. wychodze z założenia, że mnóstwo pieniążków dzidźka nas kosztuje, więc póki sama nie powie mi o czym marzy, jaką zabaweczke by chciała to nie będę się silić![]() Cytat:
Cytat:
Czyżby udało mi się wszytsko ładnie zacytowac????
|
||||
|
|
|
#2858 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Wtajemniczenie
|
alibany dzieki, ale nie dodałam, że prześcieradło dla nas, 160-200 rozmiar
|
|
|
|
#2861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Bo ja mam tego pecha, że poczucie humoru odziedziczyłam po tacie a on ma baaardzo specyficzne poczucie humoru. Charakter to chyba po połowie (moja mama to ZOŁZA totalna, ja trochę mniejsza ).Cytat:
.
|
|
|
#2862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: czworaczki, i tam tez byly...
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-12-01 o 11:56 |
|
|
|
|
#2864 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Doczytałam - dla Adasia. Kiedy mój załapie takie rzeczy? Ale on musi się do mamy poprzytulaćCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kolina ![]() Cytat:
Potraktuj jako wyzwanie
|
|||||
|
|
|
#2865 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za bioderkaCytat:
![]() Cytat:
![]() A ja albo będę mieć okres, albo w ciąży jestem.... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-12-01 o 12:04 |
||||||
|
|
|
#2866 | |||||
|
Zadomowienie
|
czesc
i ja po nocnej imprezie w dobrej formie przez ostatnie tygodnie mam w koncu czas dla siebie ...nocą Dawid zasypia ok 23:00 i spi do rana czasami padam razem z nim, ale ostatnio wróciłam do starych nawyków - komputer ![]() Cytat:
podwójnedokąłdnie to samo mnie irytuje u lekarzy, gimnastyka z malym na rękach, nosidełkiem, torbą i swoim ubraniem brrrrrr teraz zawsze mama ze mną jeżdzi i chodzi za mną jak wielbłąd z całym ekwipunkiem inna sprawa to brak osobnych poczekalni dla dzieci chorych i zdrowych, mam do dyspozycji dwie przychodnie dla Dawida, w obu poczekalnia jest wspólna, irytuje mnie to, dzieci z gorączką obok dzieci do szczepienia, piszę to, bo wiem że są przychodnie z osobnymi pomieszczeniami, lub porami przyjmowania dzieci zdrowych i chorych Cytat:
![]() ja pewnie dopiero w warszawie będę miała możliwość wybrać się na taki senas dokładnie to samo dotyczy basenu bo u nas obie atrakcje sa nie dostępne ![]() Cytat:
Cytat:
dzisiaj mam w planie mycie okien, chociaż jeden pokój chcialabym zrobić... a zamiast tego wiszę na laptopie... w piżamie ![]() zanetaa88 za usg bioderek ![]() i zbiorczo za wszystkie pozostałe wizyty ![]() Cytat:
a i mnie ten emot wieeeele przypomina ![]() no nic, idę zjeść kolejnego michałka gęba się rozkoszuje a dupsko rośnie
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm ... do kiedy karmic piersia dziecko? http://www.youtube.com/watch?v=qRqGXS6RmKs
moje skromne zdanie: (nie bijcie) jak zaczyna gadac z sensem to juz troche dziwnie bym sie czula karmiac piersia... |
|
|
|
#2868 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Naataaszkaa;3082646 3
Panna z rogami mnie prześladuje już drugą noc... Shiraaa /QUOTE] zawsze do usług Cytat:
Cytat:
skutki porażające lepiej niech młodego zaszczepi, bo.....ale ale kochane baby zapomniałam Wam napisać wczoraj! Żbik ma dobre bioderka jeszcze wczoraj byliśmy na usg wszystko ok rozwalił klepeta jak kermit żaba dalsze kontrolowanie nie jest potrzebne!!!
|
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to możesz być pierwsza na tym wątku, ale zapewne nie ostatnia. Trzymać kciuki?
![]() Mi też, ale nic nie pisałam, bo nie chcę wyjść na największą pijaczkę na wątku .Cytat:
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
zakażcie mi ogladania YT!!!
http://www.youtube.com/watch?feature...cwobbKaWI&NR=1 czy to nie przegiecie? przeciez amstaff to pier, pies nie lubi jak sie mu w trakcie jedzenia w misce grzebie! przecież może ugryźć!!! psiary, powiedzcie ze mam racje... uscisk szczeki zwierzat: 1. Krokodyl (4,7 m. długości) - 1133 kg. 2. Żółw Sępi (47 kg wagi) - 455 kg. 3. Hiena - 453 kg. 4. Tygrys - 313 kg. 5. Rekin Żarłacz biały (6 m długości) - 303 kg. 6. PIT BULL - 148 kg. 7. Owczarek niemiecki - 143 kg. 8. Człowiek - 57 kg |
|
|
|
#2871 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Michaliny to ja myślę, że ona się nie nadaje na modelkę... dziwne chodzenie, dziwne pozy, ciągle ta sama mina z lekko rozchylonymi ustami... A i samo jury ciągle mówi, że źle jej poszło a i tak ją przepuszczają.. bo oglądalność programu ![]() I chciałabym, żeby mimo wszystko wygrała Ania ![]() Cytat:
http://allegro.pl/sliczne-przesciera...951535214.html Cytat:
A co do drugiej części - Cytat:
![]() Hanka odkryła, że potrafi krzyczeć i piszczeć Od pół godziny leży pod karuzelką i tak wyzywa te biedne motylki, że aż mi ich szkoda
|
||||
|
|
|
#2872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-12-01 o 12:20 |
|
|
|
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest dobre: http://www.youtube.com/watch?v=6Juce...eature=related
|
|
|
#2874 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Przyszedł Oball - dal mnie żadna rewelacja, zobaczymy co Zosia powie ![]() Spacery - u mnie chodzą jakieś samotne mamuśki ale nie wiem jak zagadać, nieśmiała jestem w te klocki. Zabawki i rzeczy dla dziecka - ja jakoś nie mam za bardzo szans kupować dla Z. gadżetów bo mi do domu wszyscy cos zawsze pchaja (właśnie czekam na dostawę po chrześniaczce męża) i w sumie dobrze, bo kasa zostaje w kieszeni, albo debet mniejszy. Z Oballem zaszalałam, a co! Za 3 dychy toć to istne szleństwo ![]() Monia - zamawiam to Centrum Edukacyjne Ryan K`s Kids dla córki koleżanki - sama bym takie chciała ![]() @ dostałam ![]() Marina, czekam na zdjęcia nowego gniazdka Wyjście samotne - w sob kuzyn urządza 30-tkę i zaprosił nas. Tż wyjeżdża, więc chyba poproszę mamę o posiedzenie z Zosiakiem ze 2-3h i chyba się odstresuję, chyba nalezy mi się co? Jaram się normalnie, jaram jak nastolatka przed pierwszą dyskoteką ![]() Do dentyty się zapisałam, przez Was miałam wyrzuty, że jeszcze się nie skontrolowałam, tak więc mam wizytę 23, akuratnie przed swiętami :P Jakoś tak mi dziwnie bez klikania w banerki Noce u nas coraz gorsze - pobudki około 1, czasem o 3 potem po 6. Dzisiaj o 1 nakarmiłam o 2 się do zabawy obudziła, myślałam ze padnę, w nocy nie mam dobrego humoru Ale karuzelka z projektorem ją uśpiła na szczęscie. rano Tz chodził na paluszach żeby nas nie obudzić, bo wiedział, że oberwie za to ![]() Kolina, moja dr też Zosię całuje w główkę, szczególnie jak zagląda w gardło i mała się ksztusi. Słodkie to takie. Cytat:
2 - to przez te wieczone pogaduchy o piciu ![]() Monia, zazdroszczę kina, zazdroszczę na maxa Telik, pilnuj cyców, ja jak raz pomyliłam to potem się wykaraskac nie mogłam ![]() Cytat:
U mnie na powincji pewnie nie znajdę No i kciuki dla potrzebujacych, gartki dla zasłużonych tak ogólnie... Przepraszam! Ja pierdziu, Was nadrobić....
|
||
|
|
|
#2875 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i dalej nie ruszyłam tyłka do tych okien... no i czekam na paczkę z ramkami na zdjęcia
|
|
#2876 |
|
Wtajemniczenie
|
aja tak z innej beczki
pomóżcie mi , bo całkiem wyłysieje, co polecacie z odżywak, może serum, tylko nie do łykania, bo nie mogę jeszcze, Marinka pisała o skrzypowicie, ale to sa tabletki, doradźcie czy się smarować, co stosować
|
|
|
|
#2877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Beata w temacie snu o wielkiej strasznej gęsi: http://mistrzowie.org/367196 Może i na moją fobię jest nazwa .
|
|
|
#2879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chciałabym ale nie
Cytat:
![]() kiedy powtórka ?? Cytat:
oj jestem nie da się ukryć Cytat:
o Wy zołzy-konkurencja dla naszej Justyny ?? ![]() Cytat:
Znajoma pojechala z 2 letnią córeczką do brata, pomagac w przygotowaniach do ślubu, pies w rodzinie x lat, dziecko znał o urodzenia , pogryzł małej twarz, szycie, blizny, trauma na całe życie ... |
||||
|
|
|
#2880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanim doszliśmy do tego co jest problemem to troche to trwało Cytat:
własnie mam pytanie... nie lepiej kupić taki chodzik jak w załaczniku? ponoć tę piłkę można demontować i dziecko jak jest malutkie bawi się nia w łapkach, a później może z tym chodzić tylko nie jestem do końca pewna że to jest to samo, czyli twardośc itp taka sama macie zdanie na ten temat? któraś ma oballa z rączką?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Szalone.
: zankę, dziubka, kajool, editkę, marzenę i piwnooką (chyba o nikim nie zapomniałam
).

jakoś boję się bardziej niż przed pierwszym...

tak w ogóle to znowu muszę iść do sklepu po te żarówki.. niedługo kartę stałego klienta dostanę jak tak dalej pójdzie
hahaha od razu mi się przypominają moje imprezki kiedy sama tak wyglądałam

zębole