|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
dziewczyny, a jak ma się MMONIKA9 ?? bo nie widziałam od niej wiadomosci odkad wróciłam ze szpitala, trzyma się???
|
|
#602 |
|
BAN stały
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
|
|
|
|
#603 |
|
Rozeznanie
|
Jeeeeeeeeju
takie słodziaki te wasze psiaczki i kociaczki Dziś TŻ w biedronce zobaczył karmy dla zwierząt i się mnie pyta czy nie chcę jakiegoś kota czy psa!! Mieliśmy wziąć w tym roku kota ale Tomkowi wyszło - słabe, bo słabe, ale wyszło uczulenie, tzn. lekarka powiedziała,że prawdopodobnie z niego wyrośnie bo małe ma to uczulenie, więc powtórzymy testy i jak będzie ok to może po nowym roku jak już gdzieś się ulokujemy na dłużej weźmiemy kiciaczka
|
|
#604 |
|
Rozeznanie
|
Sliczny piesek,ja zawsze chcialam miec pieska,ale rodzice sie nie zgadzali.Teraz kiedy jestem na swoim,za male mieszkanie mamy.Musi mi wystarczyc kot.
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam szare mydło... w płynie... będzie do podmywania i do mycia się w szpitalu....
ja to kocham pieski nie było momentu w moim życiu zbey pieska nie bylo
|
|
|
|
#607 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#608 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aaa pulpety ale mam fazę na nie ostatnio mogłabym jeść codziennie Cytat:
i nie da się go uspookoić taki jest pobudzony, chce się bawić, skacze, biega i wogole ![]() w wannie? oo ciekawe mój lubi w kablach spać więc się kładzie przy lapku, telewizorze albo przy kablu antenowym ![]() Cytat:
i będzie ok. do tego tantum rosa jeszcze ![]() a właśnie Psiary ![]() nie boicie się jak smoczury zaregują na dzidzię? ja się boję, że moj bedzie zazdrosny
|
|||
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaaa, czytałam Twoją historie w klubie. Ewidentnie wysunęłaś się na pierwsze miejsce w plebiscycie na najciekawszą teściową |
|
|
|
|
#610 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
#611 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#612 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę u ginka, daj znac co powiedział mój synuś teraz mnie smyra boleśnie stopą po żebrach, raz z prawej raz z lewej - super znalazł sobie nową zabawę od kilku tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
niezły słodziak z niego ![]() wszystkiego najlepszego z okazji imienin Cytat:
bo już nie wrócę do posta ale jakoś kojarzę że ktoś pisał że miał jednego patyka i dziwne mi się to wydało ja będę mieć w pon o ile dobrze się dowiedziałam bo w mojej przychodni to gin pobiera (taką info otrzymałam na infolinii, dodam że dzień wcześniej dzwoniłam i koleś mi powiedział że nie robią nigdzie tego badania ale położna zdziwiła się na maxa jak z nią rozmawiałam o tym i kazała raz jeszcze przedzwonić, na szczęście teraz rozmawiałam z babką i ta z kolei powiedziała że robią
|
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja takie małe buteleczki pokupowałam na wyjazdy kilkudniowe i niektóre rzeczy starczały nawet na 1,5 tygodnie ![]() No i co lepsze jakościowo pojemniczki napełniam ponownie ![]() Cytat:
![]() _____________________ Uszykowałam całą pralkę prania dla Młodego, ale wstawię jak wrócę ze sklepu - mąż (i ja - pierogożerca brak dobrego przepisu na ciasto![]() Będę później, papa
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#615 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że synuś taki dużyale ci fajnie ze go mozesz ogladać na 3d na wizytach, moja ginka nie ma takiego sprzetu i troszke mi czasami smutno ze tylko takie czarnobiale zamazane- no ale jest najlepsza w mieście więc trudno musze sie z tym pogodzić ![]() my sie utrzymujemy tylko z wypłaty tż bo ja nie pracuje a wczesniej to tylko zlecenia bralam -ale masz małża dobrego że ci wszystko daje ![]() Cytat:
a wtedy jak myslalam ze mi wody odeszły to na leżąco wszystko przez neta zamawiałam...nie mam kilku rzeczy -niektóre wg mnie zbedne jak np. kocyk bawelniany skoro mam kocyk akrylowy i ten z mikrofibry i kołderke i jeszcze 2 śpiworki do spania to po co jeszcze bawełniany musze dokupić jeszcze: *podusie *przewijak z wanienka *wózek *szaliczek(zastanawiam sie czy nie jest zbedny) *smoczków na butelki dodatkowych mam sztuk1 a nie 4(i nie kupuje wiecej na razie-mam nadzieje ze bede karmic a na 2 dni w tyg wystarcza 2) *termometr pokojowy *paracetamol w czopkach- wstrzymuje sie-mamy blisko apteke a po co wywoływac wilka z lasu ![]() *nawilżacza nie kupuje-ponoć lepsze są mokre reczniki na kaloryferze *niania- możliwe ze bede musiala kupić bo kuzynka cos mówiła że jej się zepsuła-zobaczymy a dla siebie mi brakuje: *biustonoszy- po porodzie i *bluzek do karmienia- mysle czy kupic w ogole bo mam kilka zakładanych na koperte wiec chyba moga byc ![]() Cytat:
haha ładne to twoje tylkoCytat:
Cytat:
jaki wózio?moja córcia raz aktywna raz mniej -ale ogólnie ja czuje cały czas wiec nie licze Cytat:
pewnie cos na allegro zamówię jeśli w ogóle-tak jak pisałam wyżej myśle że moje dotychczasowe kopertówki wystarczą u mnie też tragedia ze wstawaniem- mamy jeszcze materac w sypialni na takim niskim stelażu- to tez na liscie-łóżko bo jak ja mam sie tam z małą kłaść![]() Cytat:
stooo lattttt!!!
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
Mialam nie wchodzic, ale musze sie pochwalic, ze PRZEPUSCILI MOJA PRACE I JUZ JEST ZAREJESTROWANA PRZEZ INSYTUT
tak wiec udalo mi sie !!! Nietopson sie tak podjaral, ze mam teraz dyskoteke w brzuchu. Cieszy sie z Mamunia teraz tylko czekac na termin obrony ciekawe, czy promotor wpadnie na taki super pomysl i powie, ze mamy ja jutro... przez ta niepewnosc nie moge wyjsc z domu, bo caly czas czatuje przy ksiazkach i sprawdzam co chwila maila, czy jest jakies info ![]() aacchhhhhh mialam nie cytowac, ale na to nie moglam pozostac obojetna ![]() ![]()
|
#617 |
|
BAN stały
|
Pearl super
A ja tu zaraz zejde. Policzki mi sie pala i mi sie w glowie kreci, nie mam nic do roboty i zasypiam na fotelu. Jeszcze godzina
|
|
|
|
#618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
aha to dobrze mi dzwoniło
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Czy Was ktoś przywiązał do klawiatury??????? Nadrabiam od rana (z przerwami), zaznaczam posty do odp. i co dojdę do końca strony, to pojawiają się dwie nowe ..... Oszalałyście .. . Mam jeszcze chwilkę do przyjazdu TZta z pracy, obiadek prawie gotowy, więc zrobię herbatkę i odpisuję
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez dla siebie do szpitala kupiłam te małe 50ml kosmetyki. Wziełam białego jelenia do intymnej , żel pod prysznic dove, szampon do włosów i małą paste do zębów.wezme jeszcze kulke pod pache, tusz do rzes i podkład w razie jakby lans na porodowce był
i chyba wystarczy na tą 1 dobę bo u mnie tyle trzymają jak jest wszystko ok nikotynka nasz napewno bedzie zazdrosny, juz dał popis w niedziele jak byli znajomi ze swoja roczna córcia. Bardzo ciekawy był takiego małego człowieka, jak bylo zainteresowanie dzieckiem to on od razu tez chciał byc na tapecie Fakt ze był cierpliwy, i kiedy Jagoda wkladała mu palce do buzi czy oka to siedzial i czekal az skonczy i mimo ze widzialam ze byl zazdrosny to ładnie sie zachowywał i biorac pod uwage ze zadko ma do czynienia z dziecmi to bylo okej ![]() Nasz bład bo wychowalismy go na takiego naszego 'synusia' ale jestem dobrej myśli, bo on jest naprawde bardzo mądry i szybko sie uczy wiec jestem przekonana ze w tej sytuacji tez sobie poradzimy
|
|
|
|
#621 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#622 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oj nagadałabym takiej Cytat:
Nie zamartwiaj się Cytat:
A jak zamawialam u GR-ANa, to od razu zadzwonili, że nie mają wybranego przeze mnie wzoru ręczniczka i czy chcę inny i jaki Cytat:
Jak Twój do porodu będzie miał 4 kilo, to moja dzidzia chyba 6
|
|
|
#623 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez kocham i teraz pierwszy raz od 20lat nie mam psa w domu mojego mama wziela jak sie wyprowadzila a teraz nie kupimy żadnego bo nowy pies i malutkie dziecko to nie jest dobry pomyslCytat:
![]() : oklaski:Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#624 |
|
BAN stały
|
Serio chcecie sobie podklad nakladac w szpitalu?
. Ja po I porodzie mialam cala popekana twarz (naczynia krwionosne pekly od parcia) ale bylam taka umeczona ze nawet by mi sie nie chcialo malowac. Poza tym dla kogo jak sale sa pojedyncze a lekarz przuchodzi 1x dziennie . Najwyzej bede straszyc ludzi
|
|
|
|
#625 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę zamieszałaś i się nie łapię, ale nie smutaj się ![]() Cytat:
A ja swojego tez poznam, ale wiesz, różnie może być, jak zbaraniejemy od tych baranków Cytat:
Daj znać, jak dostaniesz paczkę Cytat:
To bujda z tą zgagą i włosami, inaczej niektóre z dziewczyn musiałyby chyba urodzić futrzaki Warkocze będziesz zaplatać Cytat:
Filip z flaszeczką boski Ech, lecę nadrabiać kolejne strony
|
|
|
#626 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Haniula ale psiaaaaak!!
Lubi to?? ![]() klaurencja super, że zdałaś prawko!!!!! Pewnie trafił Ci się normalny gość, co?? Albo polecieli na Twój wielki brzuszek hihi, bo się pewnie przestraszył, że w razie co urodzisz Gratuluję, bardzo się cieszę Twoim szczęściem, wiem ile nerwów się traci na prawku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Wiedział, że teraz łóżeczko i materac, ale się nie wyrobił z tym, a i tak bym nie mogła zamówić, bo mamie oddaje 200 zł, i jeszcze jest dłużny 300 zł (dupe mu uratowała ogólnie)i ona sama mówiła, żeby coś tam oddał, i tak co tydzień po troszku oddaje i tak łóżko + materac to 410 zł... A z tej co dostanę do 10.12 to trzeba spłacić jedną rzecz na której A. bardzo zależy, bo chce jak najszybciej się wyzbyć lipa pogadam z nim na ten temat przez tel, zobaczymy co powie...
|
|
#627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kasik, to plan dnia bardzo podobny do mojego Też 2 prania, prasowanie i obiad Z czego jedno praie już zrobione, a obiad w połowie reszta leży i kwiczy ![]() Jaki wózek bedziecie zamawiać? A do tej rodzyneczki to może jakiś pytajnik dopiszemy na pierwszej stronie, żeby pamiętać, że tak nie do końca super ten sprzedawca? Cytat:
Jak mnie ktoś pyta, taki, jak mi gin podał na pierwszej wizycie. A dzidzia i tak sama sobie ustali termin jej odpowiadający WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
|
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
Agawoo ja tej lekarce odpowiedziałam tylko ,że "Pani to powiedziała, nie ja" a i tak sie zamknęła
Dziewczyny matko kurde :/ Ukruszyła mi sie górna jedynka.. teraz sie boje, ze juz zaczna sie wszystkie zeby kruszyc. Pierwszy raz mnie takie cos spotkało, jadłam bułkę, ale była taka twardsza, bardziej przypieczona i normalnie mi kawałeczek sie ułamało zęba. W ciąży ponoć można stracić zęby, moja ciotka straciła wszystkie przy pierwszym dziecku i teraz nosi sztuczna szczękę, a jak ze mną bedzie tak samo? Moze ja jednak za mało wapna biorę, ah mialam isc do dentysty juz na samym początku wyrwac tego jednego zęba, pewnie on osłabia reszte. Wyglądam jak wampir !! :/ Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-12-01 o 14:50 |
|
|
|
#630 | ||
|
Zadomowienie
|
Niedawno wróciłam z USG. Przeleciałam forum na szybciora.
Dziękuje za trzymane kciuki " Dziś zaczynamy 30 tydz, a mała waży 1340g. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi odnośnie makijażu w szpitalu, teraz to już na pewno kosmetyczka pojedzie ze mną do szpitala, bo nie chcę nikogo straszyć ![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam w strasznym szoku, bo też zdałam za pierwszym podejściem, pomimo tego, ze podczas jazdy po mieście sporo przekroczyłam dopuszczoną prędkość
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

takie słodziaki te wasze psiaczki i kociaczki

Rano byłam na jazdach i zdałam 

gratulacje

ale mam fazę na nie ostatnio

bo o tym nie pomyślałam
2 tygodnie? o Jezuuuuu poważnie się robi !! ja się boję 

bo u mnie tyle trzymają jak jest wszystko ok
mojego mama wziela jak sie wyprowadzila a teraz nie kupimy żadnego bo nowy pies i malutkie dziecko to nie jest dobry pomysl

bo mojego ojca pogryzły jak byłam mała i nie ma połowy łydek i jak sobie naciśnie na rany to go boli nadal... byłam wtedy mała. Najlepsze- on znał te psy