Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/II.2012 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-01, 13:24   #601
pozycja77
Zadomowienie

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Nikotynka Moj tez tak garuje wlasnie od poczatku bylam zdania ze ta rasa to goldLeń

Nasz ostatnio znalazł sobie nowe miejsce w domu. Znosi tam swoje kocyki, zabawki i lezakuje

natalia najlepsze zyczenia
ślicznota:lov e:

dziewczyny, a jak ma się MMONIKA9 ?? bo nie widziałam od niej wiadomosci odkad wróciłam ze szpitala, trzyma się???

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:24   #602
AgaMili
BAN stały

Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I

Cytat:
Nikotynka Moj tez tak garuje wlasnie od poczatku bylam zdania ze ta rasa to goldLeń

Nasz ostatnio znalazł sobie nowe miejsce w domu. Znosi tam swoje kocyki, zabawki i lezakuje

ale slodziak
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:25   #603
MartuNiunia87
Rozeznanie

Jeeeeeeeeju takie słodziaki te wasze psiaczki i kociaczki

Dziś TŻ w biedronce zobaczył karmy dla zwierząt i się mnie pyta czy nie chcę jakiegoś kota czy psa!!
Mieliśmy wziąć w tym roku kota ale Tomkowi wyszło - słabe, bo słabe, ale wyszło uczulenie, tzn. lekarka powiedziała,że prawdopodobnie z niego wyrośnie bo małe ma to uczulenie, więc powtórzymy testy i jak będzie ok to może po nowym roku jak już gdzieś się ulokujemy na dłużej weźmiemy kiciaczka
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:25   #604
ewula83
Rozeznanie

Cytat:

Sliczny piesek,ja zawsze chcialam miec pieska,ale rodzice sie nie zgadzali.Teraz kiedy jestem na swoim,za male mieszkanie mamy.Musi mi wystarczyc kot.
Stary 2011-12-01, 13:26   #605
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja kupiłam szare mydło... w płynie... będzie do podmywania i do mycia się w szpitalu....

ja to kocham pieski nie było momentu w moim życiu zbey pieska nie bylo
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:30   #606
klaurencja
Raczkowanie

nie dam rady was nadrobić Rano byłam na jazdach i zdałam Za pierwszym razem

Stary 2011-12-01, 13:31   #607
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

gratulacje
Stary 2011-12-01, 13:32   #608
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja pisałam o butelkach, i myślę, że kupię na pewno małą dr Brown's tylko zastanawiam się czy nie kupić też TT bo na początku chciałam właśnie TT

A ten paciorkowiec nie taki straszny jak go malują... mi w szpitalu pobierali, ale lekarz kazał jeszcze raz bo to był 32tc i stwierdził, że to za wcześnie. Gmerają ci trochę patyczkiem, ale nie boli

Dobrze, że mamy dziś obiad od teściowej, bo nie chce mi się robić. Pulpety w białym sosie, ja nie lubię tego za bardzo, ale tż lubi
ja już kupię butelkę w sklepie i wizualnie taką jaka mi się spodoba

aaa pulpety ale mam fazę na nie ostatnio mogłabym jeść codziennie
Cytat:

ano leń przez pół dnia a jak ktoś przyjdzie to jakby ścieżkę koksu wciągnął tak szaleje i nie da się go uspookoić taki jest pobudzony, chce się bawić, skacze, biega i wogole

w wannie? oo ciekawe mój lubi w kablach spać więc się kładzie przy lapku, telewizorze albo przy kablu antenowym
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja kupiłam szare mydło... w płynie... będzie do podmywania i do mycia się w szpitalu....

ja do podmywania mam płyn nivea, używam go od lat i będzie ok. do tego tantum rosa jeszcze

a właśnie Psiary
nie boicie się jak smoczury zaregują na dzidzię? ja się boję, że moj bedzie zazdrosny
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:32   #609
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

Brawo, to pijemy

Aaaa, czytałam Twoją historie w klubie. Ewidentnie wysunęłaś się na pierwsze miejsce w plebiscycie na najciekawszą teściową
Stary 2011-12-01, 13:34   #610
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Brawo, to pijemy

Aaaa, czytałam Twoją historie w klubie. Ewidentnie wysunęłaś się na pierwsze miejsce w plebiscycie na najciekawszą teściową
Pogratuluję jej

Dziękuję
Stary 2011-12-01, 13:37   #611
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

aaa pulpety ale mam fazę na nie ostatnio mogłabym jeść codziennie

ano leń przez pół dnia a jak ktoś przyjdzie to jakby ścieżkę koksu wciągnął tak szaleje i nie da się go uspookoić taki jest pobudzony, chce się bawić, skacze, biega i wogole

w wannie? oo ciekawe mój lubi w kablach spać więc się kładzie przy lapku, telewizorze albo przy kablu antenowym

ja do podmywania mam płyn nivea, używam go od lat i będzie ok. do tego tantum rosa jeszcze

a właśnie Psiary
nie boicie się jak smoczury zaregują na dzidzię? ja się boję, że moj bedzie zazdrosny
ja normalnie używam lactacydu ale cztam i czytam i pytam i wszyscy mi radzą szare mydło....

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:

no to pijemy :soczek:
Stary 2011-12-01, 13:37   #612
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
już sobie podopisywałam czego mi brakuje
gdzie kupowałaś bluzki do karmienia? bo o tym nie pomyślałam

no i ciuszków wydaje mi się, że mam mało i dokupię pewnie jeszcze trochę

2 tygodnie? o Jezuuuuu poważnie się robi !! ja się boję

ja liczę - jak jest 10 wieczorami to jest ok i przestaję wtedy gdzieś czytałam, że w godzinach największej aktywnośći powinno być 10 ruchów w 10 min a jak nie to coś zjeść słodkiego i 10 ruchów w godzinę.
Moja mała nie ma z tym problemu i w 2 minuty mam więcej niż 10 ruchów nawet więc luz ale ma też dni lenia

aaaaaaaaaaaaaaa

trzymamy kciuki

też mam 2 opakowania tych nart belli i jedne duże najzwyklejsze podpaski
no i chyba jest pięciokąt bo jeszcze Kamciurka się z Pearl love
ja już się kilka tygodni męczę

ja takie rzeczy jak karuzela, leżaczek, niania, kosz na pieluszki czy kołyskę zostawiłam na później i mąż się wczoraj ucieszył bo stwierdził, że kupimy je razem będzie mial w okolicach świat urlop i będziemy kompletować resztę, jezeli do tego czasu nie urodzę

idę dzisiaj do gina - jestem mega ciekawa co powie, czy mała się pcha czy siedzi grzecznie

wam tez jest coraz cięzej? bo u mnie ze wstawaniem z łożka jest coraz gorzej..
mój tż ostatnio jak oglądałam te rzeczy w sklepie naskoczył na mnie; 'daj szanse coś ludziom kupić' taaa już widzę jak mnie wszyscy obdarowują leżaczkiem czy karuzelą taką jak ja chcę rodzince jak się spyta to powiem co chcę prosto z mostu

trzymam kciuki za wizytę u ginka, daj znac co powiedział

mój synuś teraz mnie smyra boleśnie stopą po żebrach, raz z prawej raz z lewej - super znalazł sobie nową zabawę od kilku tygodni

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Jestem osobą przewidującą, która woli WSZYSTKO SAMA robić i załatwiać, i wolę naprawdę mieć przed niż po... jestem taka i o
taka zośka samośka
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie ,gaziki do przemywania oczek muszą być jałowe czy mogą być zwykłe
ja mam jałowe ale też kupiłam paczkę zwykłych, żeby były w razie czego

Cytat:
aaa i co moja miłości robi w południe
fotka sprzed chwili
niezły słodziak z niego

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
stawiam torcika i kawke imieninową
wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Cytat:
czesc
byłam z rana na tym badaniu na paciorkowce... przyjemne to to nie bylo... bylam w laboratorium mikrobiologicznym zapłaciłam 35 zł ;/ ale mi pobierali oddzielnie dwoma wymazówkami... i na dwie oddzielne pożywki (podgladałam jak robili preparat od razu ) Z pochwy to tak jak na czystosci czy cytologie, gorzej z odbytu- mało przyjemne... nawet troche bolało ;/
a kto pisał że miał jedną bo już nie wrócę do posta ale jakoś kojarzę że ktoś pisał że miał jednego patyka i dziwne mi się to wydało
ja będę mieć w pon o ile dobrze się dowiedziałam bo w mojej przychodni to gin pobiera (taką info otrzymałam na infolinii, dodam że dzień wcześniej dzwoniłam i koleś mi powiedział że nie robią nigdzie tego badania ale położna zdziwiła się na maxa jak z nią rozmawiałam o tym i kazała raz jeszcze przedzwonić, na szczęście teraz rozmawiałam z babką i ta z kolei powiedziała że robią ) i musiałam się zapisać do gina

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:40   #613
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Kosmetyki dla mnie,zel pod prysznic,szampon do wlosow i inne ☠☠☠☠☠☠☠y.Stwierdzila m,ze nie bede brala takich duzych butli,za duzo miejsca zajmuja a takie probki na te cztery dni to wystarcza.
aaa... na pewno starczą
Ja takie małe buteleczki pokupowałam na wyjazdy kilkudniowe i niektóre rzeczy starczały nawet na 1,5 tygodnie
No i co lepsze jakościowo pojemniczki napełniam ponownie

Cytat:

Uszykowałam całą pralkę prania dla Młodego, ale wstawię jak wrócę ze sklepu - mąż (i ja - pierogożerca) ma ochotę na pierogi, więc lecę do sklepu. Sama jeszcze się za takowe nigdy nie zabrałam brak dobrego przepisu na ciasto

Będę później, papa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:40   #614
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
a kto pisał że miał jedną bo już nie wrócę do posta ale jakoś kojarzę że ktoś pisał że miał jednego patyka i dziwne mi się to wydało
ja będę mieć w pon o ile dobrze się dowiedziałam bo w mojej przychodni to gin pobiera (taką info otrzymałam na infolinii, dodam że dzień wcześniej dzwoniłam i koleś mi powiedział że nie robią nigdzie tego badania ale położna zdziwiła się na maxa jak z nią rozmawiałam o tym i kazała raz jeszcze przedzwonić, na szczęście teraz rozmawiałam z babką i ta z kolei powiedziała że robią ) i musiałam się zapisać do gina
Agatek miała jedną
Stary 2011-12-01, 13:48   #615
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie i ich brzusie

my z Tuptusiem już po usg wszystko w jak najlepszym porządku Mały rośnie a rośnie jest o tydzień starszy niż obliczenia według miesiączki
Jego waga to 1920 +/- 200 na 33 tydzień ciąży. Do porodu osiągnie wagę 3600-4000. Nóżki też ma długie pani doktor od razu to skomentowała i pochwaliła jego dorodne klejnociki Także jesteśmy z Tuptusiem bardzo szczęśliwi że wszystko ok a i mały już obrócony główką w dół dzisiejszej nocy dał mi wyraźnie odczuć swoje nóżki pod żebrami kopał nie miłosiernie. I jaki śliczny ma języczek pokazywał mamusi

a teraz zajadam bułeczkę z serkiem danio i do tego pączuś ze śmietaną plus kawka

co do budżetu domowego to my kaskę z TZ mamy wspólną głownie teraz z jego wypłaty się utrzymujemy bo moje L4 to na takie przysłowiowe waciki czyli dla mnie. Tz wszystko co zarobi od razu daje mi i się z wszystkiego rozlicza sam tak zadecydował i tak praktykujemy
gratulacje wizyty!!super że synuś taki duży
ale ci fajnie ze go mozesz ogladać na 3d na wizytach, moja ginka nie ma takiego sprzetu i troszke mi czasami smutno ze tylko takie czarnobiale zamazane- no ale jest najlepsza w mieście więc trudno musze sie z tym pogodzić
my sie utrzymujemy tylko z wypłaty tż bo ja nie pracuje a wczesniej to tylko zlecenia bralam -ale masz małża dobrego że ci wszystko dajemój się boi że wydam wszystko i daje mi połowe swojej pensji na konto i za to mamy sie utrzymac a reszte oszczedzamy

Cytat:

ty to już wszystko masz czy to lista i np. części nie masz bo mało co zawału nie dostałam jeśli już masz wszystko jak bardzo jestem w tyle
ja przez was zawal prawie mialam jak czytałam non stop ze to kupujecie i tamto a wtedy jak myslalam ze mi wody odeszły to na leżąco wszystko przez neta zamawiałam...
nie mam kilku rzeczy -niektóre wg mnie zbedne jak np. kocyk bawelniany skoro mam kocyk akrylowy i ten z mikrofibry i kołderke i jeszcze 2 śpiworki do spania to po co jeszcze bawełniany
musze dokupić jeszcze:
*podusie
*przewijak z wanienka
*wózek
*szaliczek(zastanawiam sie czy nie jest zbedny)
*smoczków na butelki dodatkowych mam sztuk1 a nie 4(i nie kupuje wiecej na razie-mam nadzieje ze bede karmic a na 2 dni w tyg wystarcza 2)
*termometr pokojowy
*paracetamol w czopkach- wstrzymuje sie-mamy blisko apteke a po co wywoływac wilka z lasu
*nawilżacza nie kupuje-ponoć lepsze są mokre reczniki na kaloryferze
*niania- możliwe ze bede musiala kupić bo kuzynka cos mówiła że jej się zepsuła-zobaczymy

a dla siebie mi brakuje:
*biustonoszy- po porodzie
i *bluzek do karmienia- mysle czy kupic w ogole bo mam kilka zakładanych na koperte wiec chyba moga byc

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wiesz co, jak przejrzałam dokładniej, to nie jest tak źle
Ja też połączyłam kilka w jedną i potem eliminowałam

_________________________ ____
Bry

Po wczorajszych 2 spacerkach odpoczęłam i niby było OK.
No i dzisiaj wyszłam o 8 rano do lumpka po ciuszki dla młodego (chodziło mi głównie o jakieś chłopięce) i szybko skończyłam zakupy, bo czułam jakieś bóle i kłucia w podbrzuszu
Jedyne co, to znalazłam chyba z 20 ciuszków każdy po 1 zł wszystkie fajnej jakości i wszystko od 62 wzwyż

Jak wróciłam, to poleżałam trochę i już jest dobrze
tylko 20?haha ładne to twoje tylkopochwal sie!
Cytat:
ja nie wiem czy karuzela będzie ci potrzebna już zaraz teraz może możesz poprosić kogoś o taki prezent z okazji urodzin dziecka, co a monitor oddechu chyba zbędna rzecz skoro macie jeden pokój o ile dobrze kojarzę, taki gadżet przydaje się chyba kiedy dzidzia jest w drugim pokoju, żeby ciągle nie latać i nie sprawdzać

właśnie do tego tak podeszłam- jak urodze wczesniej to tż podjedzie i kupi monitor a jak w terminie i mała bedzie zdrowa to bezsensu...
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka mamuśki

Plan na dzisiaj, puścić dwa prania(w tym 1 dzidziusiowe) Ugotować obiad, dwa filety z kurczaka się rozmrażają ale pomysłu brak No i czeka mnie sterta prasowania

Ach.... i zamawiamy w końcu wózek, zaraz zadzwonię do babki czy mają dostępny kolor bo jak tak to piszą że dostawa w ciągu 48h

Ja tez biorę kosmetyki, Podkład i kredkę. Mam zamiar za ok 3 tyg zrobić hennę za rzęsy bo jak nie wyjdzie mi malowanie sie to chociaż rzęsy będą jako takie Co bym tylko szybciej nie urodziła hehe
Mi się wydaje ze to taka Renatkowa lista, każdy robi ją pod siebie. Ja kilku rzeczy z tej listy nie mam na swojej bo uważam że nie są potrzebne
Super ze Ci pomogły migdały, mi to mleko nic nie dało i skończyło sie na 2giej reni ale pomogła w końcu

Ja nie liczę bo jest dość aktywna cały dzień.
no następna mnie bierze i to jeszcze podwójniejaki wózio?
moja córcia raz aktywna raz mniej -ale ogólnie ja czuje cały czas wiec nie licze

Cytat:
już sobie podopisywałam czego mi brakuje
gdzie kupowałaś bluzki do karmienia? bo o tym nie pomyślałam

no i ciuszków wydaje mi się, że mam mało i dokupię pewnie jeszcze trochę

wam tez jest coraz cięzej? bo u mnie ze wstawaniem z łożka jest coraz gorzej..
bluzki do armienia są jeszcze na liściepewnie cos na allegro zamówię jeśli w ogóle-tak jak pisałam wyżej myśle że moje dotychczasowe kopertówki wystarczą u mnie też tragedia ze wstawaniem- mamy jeszcze materac w sypialni na takim niskim stelażu- to tez na liscie-łóżko bo jak ja mam sie tam z małą kłaść
Cytat:
aaa i co moja miłości robi w południe
fotka sprzed chwili
słoziul!! uwielbiam pieski
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

Który TP uznajecie za ten ostateczny? Alo, który sie powinno uważać? Ten co wyliczy USG? Czy ten z miesiączki? U mnie jest roznica 10 dni. Ale u TŻta cała rodzina jest z lutego, może sie na czyjeś urodziny trafi
mój z miesiaczki jest taki sam jak z usg (jeden dzien wachnięcia)
Cytat:
Witam dziewczyny
stooo lattttt!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:48   #616
pearpearl
Wtajemniczenie

Mialam nie wchodzic, ale musze sie pochwalic, ze PRZEPUSCILI MOJA PRACE I JUZ JEST ZAREJESTROWANA PRZEZ INSYTUT :benet ton:
tak wiec udalo mi sie !!!

Nietopson sie tak podjaral, ze mam teraz dyskoteke w brzuchu. Cieszy sie z Mamunia

teraz tylko czekac na termin obrony
ciekawe, czy promotor wpadnie na taki super pomysl i powie, ze mamy ja jutro...
przez ta niepewnosc nie moge wyjsc z domu, bo caly czas czatuje przy ksiazkach i sprawdzam co chwila maila, czy jest jakies info

Cytat:
Ja już pozostaję wierna mojej Pearl
aacchhhhhh
mialam nie cytowac, ale na to nie moglam pozostac obojetna

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:55   #617
AgaMili
BAN stały

Pearl super

A ja tu zaraz zejde. Policzki mi sie pala i mi sie w glowie kreci, nie mam nic do roboty i zasypiam na fotelu. Jeszcze godzina
Stary 2011-12-01, 13:55   #618
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

gtaki w takim razie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Uszykowałam całą pralkę prania dla Młodego, ale wstawię jak wrócę ze sklepu - mąż (i ja - pierogożerca) ma ochotę na pierogi, więc lecę do sklepu. Sama jeszcze się za takowe nigdy nie zabrałam brak dobrego przepisu na ciasto

Będę później, papa
ja też jestem pierogożercą, moja babcia często mi robi, ja sama ich nie robię bo ni eumiem sklejać, ale czekam właśnie na przesyłkę z "tupperware" w której zamówiłam sobie 'pierożka' do sklejania

Cytat:
Agatek miała jedną
aha to dobrze mi dzwoniło

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:02   #619
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Czy Was ktoś przywiązał do klawiatury???????
Nadrabiam od rana (z przerwami), zaznaczam posty do odp. i co dojdę do końca strony, to pojawiają się dwie nowe .....
Oszalałyście .. .

Mam jeszcze chwilkę do przyjazdu TZta z pracy, obiadek prawie gotowy, więc zrobię herbatkę i odpisuję

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:07   #620
Haniula
Zakorzenienie

Ja tez dla siebie do szpitala kupiłam te małe 50ml kosmetyki. Wziełam białego jelenia do intymnej , żel pod prysznic dove, szampon do włosów i małą paste do zębów.wezme jeszcze kulke pod pache, tusz do rzes i podkład w razie jakby lans na porodowce był i chyba wystarczy na tą 1 dobę bo u mnie tyle trzymają jak jest wszystko ok

nikotynka nasz napewno bedzie zazdrosny, juz dał popis w niedziele jak byli znajomi ze swoja roczna córcia. Bardzo ciekawy był takiego małego człowieka, jak bylo zainteresowanie dzieckiem to on od razu tez chciał byc na tapecie Fakt ze był cierpliwy, i kiedy Jagoda wkladała mu palce do buzi czy oka to siedzial i czekal az skonczy i mimo ze widzialam ze byl zazdrosny to ładnie sie zachowywał i biorac pod uwage ze zadko ma do czynienia z dziecmi to bylo okej
Nasz bład bo wychowalismy go na takiego naszego 'synusia' ale jestem dobrej myśli, bo on jest naprawde bardzo mądry i szybko sie uczy wiec jestem przekonana ze w tej sytuacji tez sobie poradzimy
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:09   #621
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Lepiej solą fizjologiczną, bo na rumianek dzieci lubią być uczulone i wtedy zamiast być lepiej to jest gorzej
Jak mojemu synusiowi zaropiały oczka (w szpitalu po urodzeniu nabawił się zapalenia spojówek) to właśnie moja mama wyskoczyła z rumiankiem ja poszłam do okulisty bo już mnie te oczy wkurzały jego i mi pan doktor powiedział właśnie, że rumianek to sposób babciny, może i dobry ale u noworodka nie koniecznie, bo nie wiadomo czy nie jest uczulony....a oko to oko i lepiej nie ryzykować, zapisał maść i kropelki i musiałam masować mu dolną powiekę żeby ropka wypływała a nie zatkała kanaliku łzowego bo jak się zatka to trzeba potem przekłuwać!!
Zapomniałam napisać ze sól tez zamierzam kupić w razie co a o rumianku to nie wiedziałam.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ja już po spotkaniu z położną. Oczywiście standard: jak się czujesz? Coś Ci dolega, mierzenie ciśnienia, słuchanie serduszka i do domu
To tak u mnie wygląda wizyta u pielęgniarki, w poniedziałek idę
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
no gaziki, to też bym odpuściła, ale przewijak i koc to już kwota ok80pln. Paczka już przyszła, i mają szczescie bo przewijak ładniejszy niz ten co zamawiałam wszystko skompletowali mi pod kolor, no i dodatkowo nie zamawiany sliniaczek - taki chyba gratis do zakupów. Teraz czekam jeszcze na zwrot pieniedzy za kocyk...
To sie fajnie zachowali z tym śliniaczkiem, teraz niech tylko kaskę oddadzą i sprzedawca oki
Cytat:

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
no następna mnie bierze i to jeszcze podwójniejaki wózio?
moja córcia raz aktywna raz mniej -ale ogólnie ja czuje cały czas wiec nie licz
Wózek bez zmiennie tako jumper x o taki. Kolor STTF C01.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:15   #622
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
znikam dzis ważny dzień dla mojej rodziny i mam stresa jak nie wiem co - mama ma tomografię, która m a potwierdzic czy to co lekarz widział w badaniach to przerzuty, do tego zebranie w przedszkolu, wizyta w Ali przychodni (wrrr skierowanie do specjalisty zawsze ma krótszy termin niż wyznaczona wizyta).

Wrócę dopiero wieczorem
Trzymam kciuki

Cytat:
A i mi sie jeszcze ze wczorajszej wizyty przypomniało, jak ta moja Pani doktor do mnie z żalem czy mają jej odciągać od wypłaty za te lekarstwa refundowane ? Tak sobie myślę, czy jej nie zmienić na lepszy model, bo już mnie to babsko wkurza. Prywatnie to jest cud nie kobieta, a przez NFZ to szkoda gadać. Chociaż .. może sie dowiem gdzie przyjmuje ten doktorek co mi USG robił
Bezczelna ta lekarka jest Ona mało zarabia, biedaczka, i jak przepisze lek to jej odejmą z wypłaty, a pacjent skąd ma brać kasę na te leki? To taka filozofia - ja muszę zarabić, więc ty płać więcej Oj nagadałabym takiej

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Liczycie ruchy płodu? Ja od dziś zaczęłam i rano przez godzinę miałam 23, nie wiem czy to mało czy może być.
Kochana, już Ci dziewczyny odpisywały - minimum chyba 10 ma być, więc u Ciebie jest super Nie zamartwiaj się

Cytat:
kurdę słabo... może ni ebędzie tak źle z tym zamówieniem
ja od nich nie zamawiałam tylko od rp77 i tylko dostałam jedną pakę pieluch wymiarowo inną niż chciałam
Ja zamawiałam od r_p77 i dostałam wszystko tak, jak chciałam
A jak zamawialam u GR-ANa, to od razu zadzwonili, że nie mają wybranego przeze mnie wzoru ręczniczka i czy chcę inny i jaki

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie i ich brzusie

my z Tuptusiem już po usg wszystko w jak najlepszym porządku Mały rośnie a rośnie jest o tydzień starszy niż obliczenia według miesiączki
Jego waga to 1920 +/- 200 na 33 tydzień ciąży. Do porodu osiągnie wagę 3600-4000. Nóżki też ma długie pani doktor od razu to skomentowała i pochwaliła jego dorodne klejnociki Także jesteśmy z Tuptusiem bardzo szczęśliwi że wszystko ok a i mały już obrócony główką w dół dzisiejszej nocy dał mi wyraźnie odczuć swoje nóżki pod żebrami kopał nie miłosiernie. I jaki śliczny ma języczek pokazywał mamusi
Ultra, super, że z małym wszystko ok
Jak Twój do porodu będzie miał 4 kilo, to moja dzidzia chyba 6

Stary 2011-12-01, 14:16   #623
renata:)
Zadomowienie

Cytat:

ale bossskkkooo
Cytat:

ja mam szare mydlo do okolic intymnych plus tantum rosa i plus lactacyd- nie wiem co mozna wiec wezme wszystko byleby sie szybko zagoilo
ja tez kocham i teraz pierwszy raz od 20lat nie mam psa w domumojego mama wziela jak sie wyprowadzila a teraz nie kupimy żadnego bo nowy pies i malutkie dziecko to nie jest dobry pomysl
Cytat:

: oklaski:
Cytat:

a właśnie Psiary
ja sie tez boje jak bedzie mój przychodzil z mama do nas- mój rozpieszczony strasznie mówimy na niego król bo tak sie zachowuje jakby wszystko do niego należało- z jednej strony na szczescie mieszka teraz z mama ale z drugiej to strasznie za nim tesknie
Cytat:

zgadzam sie w 100%!!!!!padłam wczoraj jak to przeczytalam:coje st:

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:20   #624
AgaMili
BAN stały

Serio chcecie sobie podklad nakladac w szpitalu? . Ja po I porodzie mialam cala popekana twarz (naczynia krwionosne pekly od parcia) ale bylam taka umeczona ze nawet by mi sie nie chcialo malowac. Poza tym dla kogo jak sale sa pojedyncze a lekarz przuchodzi 1x dziennie . Najwyzej bede straszyc ludzi
Stary 2011-12-01, 14:26   #625
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
ojj taaaak... tak zatkało, że rozplanował przelew tak, że oddał mamie swojej, na spłaty zadłużeń i nie zamówię teraz łóżeczka i materaca tylko dopiero zrobię to 13 grudnia (bo jutro mi nic nie przeleje bo muszą zapłacić za mieszkanie, a to jest cała pensja tygodniowa i dopiero 9.12 zrobi przelew, ale zanim dojdzie... ) A ja chciałam mieć wszystko już, a tu dupa.. z moich spłacimy jego, zostanie mało, ale nie tyle, ile potrzebne jest ma monitor oddechu :/
Jak ja nie lubię kupowania na ostatnią chwilę....
A jak mówiłam, żeby odkładał kiedy zaszłam, to nie, bo po co?! "wyrobimy się!" a teraz to wszystko w nerwach na ostatnią chwilę no wrrr.... i tu moja pierwsza wątpliwość się pojawia, czy dobrze zrobiłam zgadzając się na spłatę z tego, co dostanę z urzędu... bo przez to nie zamówię monitora oddechu i karuzelki (to sobie zaplanowałam i dobrze o tym wiedział)... a jeszcze nie wiadomo co z tą karuzelą, bo nie ma z czego jej kupić smutno mi
Agatek, sama mu zaproponowałaś, że z tej Towjej kasy coś tam spłacicie. A on nie wiedział, że chcesz łóżeczko zamówić?Może tak kasa dla mamy mogła trochę poczekać, albo z tamtej spłacić to co macie do spłaty, a z Twojej zamówić łożeczko?
Trochę zamieszałaś i się nie łapię, ale nie smutaj się

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
skad masz takich? daj troche
ja tam swojego z zamknietymi oczami poznam
albo poznam, ze to nie moj
Pearl, teście byli nie na swoim terenie, to się nie czuli pewnie
A ja swojego tez poznam, ale wiesz, różnie może być, jak zbaraniejemy od tych baranków

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
Muszę wam napisać o moim zamowieniu z allegro - ciekawa jestem jak ta cała akcja się skończy
Zamówiłam w zeszłą środę parę przedmiotów od rodzyneczki tego samego dnia zrobiłam wpłatę i wysłałąm maila z potwierdzeniem kolorów.
I tak do wtorku ani kuriera, ani maila, kompletnie zero odzewu. Napisałam jeszcze raz i wczoraj pani oddzwoniła, że np. koca już takiego nie ma, przewijak też inny cholera jjasna u innych sprzedających - też zamowienie w srode - w piątek kurier, zamowienie w piątek, poniedziałek rano paczka, a tutaj bałagan i gdybym się nie upomniała to jeszcze by paczki nie wysłali Ciekawe zresztą co bedzie w tej paczce, czy mimo wszystko jeszcze czegoś nie pomieszają
No to niefajnie Może sobie nie radzą z dużą ilością zamówień? Ale to jakaś informacja się należy, a nie czekają aż ich zaczniesz ponaglać, a potem jeszcze tego nie ma, tamtego nie ma Daj znać, jak dostaniesz paczkę

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi jak to jest z tą zgagą? Jak się nie ma zgagi to się łysa dzidzia rodzi?
Bo ja sobie tak wymyśliłam że mój dzidziuś będzie miał śliczne czarne włoski.... a zgagi jak nie było tak nie ma i nie wiem czy się cieszyć z tego powodu?? (chyba głupia jestem nie?)
Magda, rozwaliłaś mnie
To bujda z tą zgagą i włosami, inaczej niektóre z dziewczyn musiałyby chyba urodzić futrzaki

Cytat:
Mojej to chyba od razu po urodzeniu kucyki bede robić
Warkocze będziesz zaplatać

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie odnośnie makijażu w szpitalu Nie jestem tapeciarą, nie nakładam tony mejkapu, ale jednak źle się czuję bez odrobiny podkładu i tuszu na rzęsach - to takie przyzwyczajenie.
Myślicie, że lekarze będą krzyczeć?
Wiem, wiem... szpital, a nie wybieg dla top model... nikt się tam nie stroi, ale może chociaż tusz do rzęs?
Anabellita, lekarzom wszystko jedno czy ty umalowana, czy nie, jak tylko będziesz miała siłę, to nikt Ci nie zabroni

Cytat:

Filip świętuje Andrzejki!!
Filip z flaszeczką boski

Ech, lecę nadrabiać kolejne strony

Stary 2011-12-01, 14:41   #626
*Agatek*
Zakorzenienie

Haniula ale psiaaaaak!! Może psiak czekał na kąpiel?? Lubi to??

klaurencja super, że zdałaś prawko!!!!! Pewnie trafił Ci się normalny gość, co?? Albo polecieli na Twój wielki brzuszek hihi, bo się pewnie przestraszył, że w razie co urodzisz Gratuluję, bardzo się cieszę Twoim szczęściem, wiem ile nerwów się traci na prawku
Cytat:
pffff jaka przeżuta wypluta? wypraszam sobie!

Cytat:
ja mi tak ginekolog kazał zrobić, więc zrobiłam
Cytat:
Mialam nie wchodzic, ale musze sie pochwalic, ze PRZEPUSCILI MOJA PRACE I JUZ JEST ZAREJESTROWANA PRZEZ INSYTUT :benet ton:
tak wiec udalo mi sie !!!
ale ekstra!!!!!!!!! Superancko, teraz się dalej ucz na obronę i przynoś dobre wieści!!

Cytat:
aacchhhhhh
mialam nie cytowac, ale na to nie moglam pozostac obojetna
Gupolu Ty mały mój

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, sama mu zaproponowałaś, że z tej Towjej kasy coś tam spłacicie. A on nie wiedział, że chcesz łóżeczko zamówić?Może tak kasa dla mamy mogła trochę poczekać, albo z tamtej spłacić to co macie do spłaty, a z Twojej zamówić łożeczko?
Trochę zamieszałaś i się nie łapię, ale nie smutaj się
No wiem, wiem, że sama zaproponowałam Wiedział, że teraz łóżeczko i materac, ale się nie wyrobił z tym, a i tak bym nie mogła zamówić, bo mamie oddaje 200 zł, i jeszcze jest dłużny 300 zł (dupe mu uratowała ogólnie)i ona sama mówiła, żeby coś tam oddał, i tak co tydzień po troszku oddaje i tak łóżko + materac to 410 zł... A z tej co dostanę do 10.12 to trzeba spłacić jedną rzecz na której A. bardzo zależy, bo chce jak najszybciej się wyzbyć lipa pogadam z nim na ten temat przez tel, zobaczymy co powie...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:43   #627
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Nie, jestem sama w biurze

Chyba jednak sie z siostra nie spotkam bo tz mi zabronil samej jechac autobusami (2 godziny drogi) no a ona raczej nie przyjedzie
Szkoda, ale może jednak jakoś uda się z siostrą zobaczyć?

Cytat:
Hejka mamuśki

Plan na dzisiaj, puścić dwa prania(w tym 1 dzidziusiowe) Ugotować obiad, dwa filety z kurczaka się rozmrażają ale pomysłu brak No i czeka mnie sterta prasowania

Ach.... i zamawiamy w końcu wózek, zaraz zadzwonię do babki czy mają dostępny kolor bo jak tak to piszą że dostawa w ciągu 48h

[...]
Hmm... czyli od nie jest taki super jak myślałam bo sama też mam troszkę pokiełbaszone, nic poważnego wiec odpuściłam.

Zamówiłam w zeszły czwartek 11pozycjii u rodzyneczki na adres teściów. Dostałam w piątek meila ze paczka został wysłana. W sobotę dzwonią teście ze dzwoniłą babka i mówi że ona przeprasza ale gazików co zamawiałam nie mają i da mi inne 1zł. tańsze. Już mnie to zdziwiło bo jedyne gaziki jakie zamawiałam to jałowe i one kosztowały właśnie 1zł . Paczka doszła we wtorek i gazików brak. Olałam to bo za 1zł nie będę sie kłócić bo takie rzeczy sprawdza sie przy kurierze a ja tego osobiście nie odbierałam.

Kasik
, to plan dnia bardzo podobny do mojego
Też 2 prania, prasowanie i obiad
Z czego jedno praie już zrobione, a obiad w połowie reszta leży i kwiczy

Jaki wózek bedziecie zamawiać?

A do tej rodzyneczki to może jakiś pytajnik dopiszemy na pierwszej stronie, żeby pamiętać, że tak nie do końca super ten sprzedawca?

Cytat:
Który TP uznajecie za ten ostateczny? Alo, który sie powinno uważać? Ten co wyliczy USG? Czy ten z miesiączki? U mnie jest roznica 10 dni. Ale u TŻta cała rodzina jest z lutego, może sie na czyjeś urodziny trafi
Zoska, z tymi terminami to róznie jest Jak mnie ktoś pyta, taki, jak mi gin podał na pierwszej wizycie. A dzidzia i tak sama sobie ustali termin jej odpowiadający

Cytat:
Witam dziewczyny
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Stary 2011-12-01, 14:47   #628
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Ooo to psiuta przekupna jest ja się boję psów bo mojego ojca pogryzły jak byłam mała i nie ma połowy łydek i jak sobie naciśnie na rany to go boli nadal... byłam wtedy mała. Najlepsze- on znał te psy A mnie kiedyś czapnął wilczur za szyje i mam bliznę- dawałam mu jeść jako 4latka i miałam głowę pod nim

Oj tam badań się nie bój, nic pewnie nie poczujesz

Ja już pozostaję wierna mojej Pearl
N1kotynka jest przeżuta, wypluta i jej takiej nie chcę ona ma Zuzie
Ja też się psów boję panicznie, bo też mnie taki jeden ugryzł jak byłam mała i został mi uraz na całe życie
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:49   #629
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Agawoo ja tej lekarce odpowiedziałam tylko ,że "Pani to powiedziała, nie ja" a i tak sie zamknęła

Dziewczyny matko kurde :/ Ukruszyła mi sie górna jedynka.. teraz sie boje, ze juz zaczna sie wszystkie zeby kruszyc. Pierwszy raz mnie takie cos spotkało, jadłam bułkę, ale była taka twardsza, bardziej przypieczona i normalnie mi kawałeczek sie ułamało zęba. W ciąży ponoć można stracić zęby, moja ciotka straciła wszystkie przy pierwszym dziecku i teraz nosi sztuczna szczękę, a jak ze mną bedzie tak samo? Moze ja jednak za mało wapna biorę, ah mialam isc do dentysty juz na samym początku wyrwac tego jednego zęba, pewnie on osłabia reszte.

Wyglądam jak wampir !! :/

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-12-01 o 14:50
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:51   #630
Anabellita
Zadomowienie

Niedawno wróciłam z USG. Przeleciałam forum na szybciora.
Dziękuje za trzymane kciukiWszystko jest ok Asieńka nadal jest dziewczynką, jak to lekarz powiedział "zdrowa baba" " Dziś zaczynamy 30 tydz, a mała waży 1340g.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi odnośnie makijażu w szpitalu, teraz to już na pewno kosmetyczka pojedzie ze mną do szpitala, bo nie chcę nikogo straszyć

Cytat:
Anabellita możesz sobie zrobić hennę rzęs i nie będziesz musiała malować
No właśnie też o tym myślałam. Kiedyś próbowałam sama zrobić hennę na rzęsy, ale strasznie mi oczy łzawiły, więc nie wiem czy u mnie to zda egzamin.
Cytat:

GRATULACJE
Ja byłam w strasznym szoku, bo też zdałam za pierwszym podejściem, pomimo tego, ze podczas jazdy po mieście sporo przekroczyłam dopuszczoną prędkość

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości