|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
Zaraz Was poczytam, ale najpierw napisze gdzie bylam.
A wiec poszlam w koncu do internisty (z powodu tego kolatania serca, przyspieszonego tetna i tego ze robi mi sie slabo). Pani doktor mnie osluchala i nie jest pewna ale wydawalo jej sie ze slyszala jakies szmery dodatkowe w sercu. Kazala zrobic Ekg, wiec zrobilam, ale w Ekg zadnych zmian nie widziala, mowila, ze Ekg jest w porzadku. Dala skierowanie do kardiologa i juz zapisalam sie na 15 grudnia. Nic mi wiecej nie mowila, zobaczymy co powie kardiolog. A dzis rano tez czulam sie niezbyt ciekawie, bo czulam ze serce chce mi wyskoczyc, tetno mialam 100 ud/min.
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Był półmetek jest 100-dniówka. A co potem? PORODÓWKA! Mamcie III-IV 2012 cz. 5
u mnie tez miesiąc prezentów
najpierw mikołajki później moje urodziny i święta ![]() matko Aguska mam nadzieje ze wszystko sie wyjaśni i to nic poważnego ![]() przez ta zgagę to chyba sie przekręcę Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-12-09 o 15:31 |
|
|
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też je pamiętam . Ooo...kaskada Cytat:
|
||
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
iw u mnie kiedyś rodzina chciała sie wycwanić na jeden prezent i stanęło na tym ze czasem teściowie z mężem wspólnie cos droższego kupują
|
|
|
|
#2857 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka- nie przejmuj się - na pewno wszystko z serduchem jest w porządku. nachodziłam się do kardiochirurgów i kardiologów i każdy z nich mówił, że w ciąży serce wykonuje mega ciężką pracę. i mogą być arytmie, szmery i inne dziwne reakcje .serduszko męczy się po prostu. najważniejsze to duuuużo wypoczywać i dodatkowo nie przemęczać serducha stresem i dużym wysiłkiem. po ciąży wszystko wróci do normy.jestem tego pewna
|
#2858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie niezbyt wygodnie chociaz mozna sie przyzwyczaic ![]() Ja kochana juz spalam z roznymi zabawkami, jak Filip byl mlodszy to nie moglam uwierzyc, ze tyle zabawek mozna poznosic do lozka, budzilam sie a tu nad glowa cos z boku cos, pod reka cos, po prostu wszedzie Oczywisc ie nie raz mialam pobudke dostajac w twarz czyms twardym ![]() A ostatnio Filip kladzie na lozku moje kapcie no jak piesek hihihi zebym wkoncu sie ruszyla i go ubrala i dala mu sniadanko ![]() Albo klamie ze ma kupe, wycwanil sie, ale wie ze matka wtedy ruszy swoj zadek z lozka, albo wola: mama idz sie wysikac, bo wtedy zazwyczaj od razu sie nim zajmuje Cytat:
![]() Cytat:
Jak czesto Ci twardnieje brzuszek mimo lekow? Super ze z synkiem wszystko dobrze ![]() Cytat:
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ważne ,ze ekg dobre sprawdzić warto u speca , ale postaraj się nie zamartwiaćZariah Królowa Śniegu czekamy na dobre wieści
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Koniakonia prześliczny avek
![]() Aguśka, oby to było tylko takie przejściowe
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego myslalam ze to normalne. Nie mam porownania do tamtej ciazy, bo w tamtej ciazy bralam specyficzny lek p/skurczowy ktorego dzialaniem niepozadanym bylo kolatanie serca, niepokoj itd. wiec i tak mi bilo szybko serce, ale wtedy lekarz mowil, ze to przez ten lek, a teraz nie biore tego leku a mam takie dolegliwosci. Ale to jest strasznie uciazliwe to kolatanie serca. Moja kolezanka z pracy mowila mi ze miala tak samo w ciazy i podczas porodu byla podpieta pod kardiomonitor.
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. żeby do pracy nawet nie wracać, bo jak wrócę i znów ich zastrzelę tekstem JESTEM W CIĄŻY to mnie znienawidzą do końca...no nic , czas pokaże, oczywiście najważniejsza jest kwestia czy zdrowie pozwoli ( blizna itd.) no i jak się finanse będą mieć bieżące....ale psychicznie i "chciecowo" jestem jak najbardziej za
|
|
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
Jestem przekonana, ze to kolatanie serca spowodowane jest ciaza, jak wiele innych dolegliwosci, ale wkurzajace to jest, bo czasem mi sie zrobi tak slabo ze musze sie polozyc.konia fajny avatar to corcia?
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki bardzo
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No w pracy to musza miec ciekawie hihi Ja zawsze chcialam miec dwojke dzieciaczkow i moje marzenie sie spelnilo, no prawie. ![]() Teraz mysle o dobrym zabepieczeniu (chociaz nie lubie zadnych zabezpieczen
|
|
#2866 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po wizycie u gin
![]() Chłopak jest nadal chłopakiem, więc można mnie tam na niebiesko zakolorować Ładnie się zaprezentował, wszystko jest w normie, szyjka 41mm, muszę tylko zacząć łykać żelazo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kukuruku W sumie ohydny wafelek ale wszyscy się nim zajadali Ale Ty młoda jesteś ![]() Cytat:
Cytat:
Dlatego możesz przewodzić naszej grupie dinozaurów
|
|
|
#2867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wieści )) i piękne fotki!![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- nuutty witaj! Cytat:
![]() mniaaaaam, a gdzie można je jeszcze gdzies dostac? ale bym zjadła, kiedyś szukałam ale tam gdzie chodzę najczęściej na zakupy nie ma;/ |
||
|
|
|
#2868 |
|
Rozeznanie
|
Jestem załamana, w styczniu planuje przeprowadzkę do TŻ, on już teraz szuka lepszej pracy ze względu na dzidzie.. A moi rodzice cały czas że ja sobie nie poradzę, jak ja sobie poradzę z dzieckiem na głowie gdzie ja młoda jestem i napewno wielu rzeczy nie będę wiedzieć.. co ja zrobię jak ono będzie płakać.. Na mnie nie wykładają w ogóle pieniędzy sama sobie opłacam ginekologa i wszystko inne, a oni ciągle mają pretensje że TŻ nie znajdzie sobie lepszej pracy, że ja chcę do teściów iść (a prawda jest taka że oni by mi nieba uchylili) TŻ robi wszystko żeby się moim podpasować a oni nic.. Ma duży dom, ładny bo tyle co rok temu się wprowadził z rodzicami, z tego że jego rodzice to skromni są pomimo że pieniądze mają no ale w końcu mają już 52-53 lat, a moja matka z tekstami że "pewnie jakie ubrania tak mają w środku) co za bezczelna, nie wiedziałam że znienawidzę tak swoich rodziców.. Od godziny płacze, mam chęć stąd uciec, a ojciec do mnie jeszcze że jak będę odpowiadać to mogę się pakować.. Tak traktują własną córkę która jest w ciąży.. cudowne uczucie.. Wybaczcie dziewczyny ale musiałam się wyżalić..
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-09 o 15:58 |
|
|
|
#2869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja częściej paluchem jadłam Visolvit - mniam, taki kwaskowy ![]() A pamiętacie takie gumy - kulki - w długich opakowaniach, róznokolorowe? |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Kulkaaga no to super wiadomosci! A szyjke masz piekna, a zelazo jakie masz przepisane?
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Kulkaaga super, że wszystko w porządku i że synek dalej jest synkiem
![]() Mi z misiów najbardziej podoba się Wincenty ![]() Co do ustępowania miejsca. Wspominam sytuację, kiedy odebrałam moją 3letnią wtedy bratanicę z przedszkola i musiałam z nią kawałek jechać autobusem do domu. Ona zasnęła mi na rękach...weszłam do autobusu pełnego smarkaczy i co...i musiałam stać. Miejsce ustąpiła mi kobieta po 40tce z połowy autobusu. Dzieci oczywiście nie zauważyły, że ktoś stoi z małym dzieckiem na rękach. |
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolka niesamowita jesteś )))---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- ona10101 witaj!!!!
|
|
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
To Moja Eskimoska i Pożeracz Musów w jednym
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-09 o 16:52 |
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- karo_z super wieści
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka ona jest slodka
Idealna synowa
|
#2876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
![]() MoniaHan ślicznie wyglądasz! i masz super pieska![]() A ta polecana klinika okulistyczna we Wrocku to Spektrum. Nowaken super brzuszek! pięknie! widzę że na zdjęcui prosto z zakupów wróciłaś? ![]() Tikki laseczka z Ciebie ślicznie wyglądasz![]() Flowerbombka super foteczki Synka
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-09 o 16:06 |
||
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Konia śliczna jest ta Twoja córcia
19claudia91 bądź silna dla dzidziusia |
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2879 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
||
|
|
|
#2880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Staram się ale to tak na psychikę wchodzi bo są źli że w trakcie ciąży nie biorę ślubu bo myślą że chcemy siedzieć na kocią łapę, my chcemy wziąść ślub ale dopiero po narodzinach dziecka, chcemy żeby uczestniczyło w tym z nami. Nie potrafią zrozumieć że chcę sama kierować swoim życiem a nie z ich pomocą. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

najpierw mikołajki później moje urodziny i święta 

Kasy idzie, że hej. Dobrze, że dostałam jakieś dodatkowe pieniądze z pracy na święta bo ciężko by było

Oczywisc ie nie raz mialam pobudke dostajac w twarz czyms twardym

niezapomniany smak
Jolka niesamowita jesteś