|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Cytat:
|
|
#3392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Amelka jest już z nami,na resztę dzieciaczków czekamy z otwartymi ramionami.I/I
Hej, Brzucholiny
Wpadam na chwilke sie zameldowac i zaraz wypadam. Tz odwozi mnie do Lomzy, tam odbiera mnie Tato Nie omieszkam odwiedzic wszystkich pan kosmetyczek i manikiurzystek, zeby sie odgruzowac, bo u mnie w grajdolku kosztuje to o polowe taniej niz tutaj W koncu pojade tez do swojego ukochanego gina i bede wiedziala, co tam slychac u mojego szalenca brzuchaczowego ![]() Kupilam ta kiecke na slub, ale powiem Wam, ze ta pani w reklamie duzo lepiej w niej wyglada. Na mnie lezy jakos dziwnie i wygladam w niej jak balwanek buli . Wszystko wskazuje na to, ze jednak ja oddam i bede musiala szukac czegos innego Tak wiec caluje wszystkie Smoki i ich Mamusie ![]() , zycze milego dnia i do zobaczenia
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zmykam, bo mnie łepetyna boli teraz od żołądka
A jak mi przejdzie to lecę na pocztę, bo jakiś durny listonosz nie dość, że nie zadzwonił domofonem, że jest paczka - koperta A4, to jeszcze wystawił awizo na moje imię nazwiska tylko pierwsze 2 litery i szlaczek, ulica obok, a numer właściwy... Paaa
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
Zgodnie z obietnicą wklejam lepsze fotki wózka. Do niego dołączają moskitierę, uchwyt na butelkę, folię przeciwdeszczową oraz osłonkę na nóżki nie tylko do gondoli ale też do spacerówki.
Więcej fotek w klubiku Z tym nacięciem to ja byłam zawsze przeciw, bo sam argument "że krocze może ulec pęknięciu" do mnie nie trafiał - może albo nie - położna powinna to wiedzieć. Ale teraz zastanawiam się czy nie ma sporo racji w wym "rozciągnięciu". A co do materacyków - my śpimy na twardym ortopedycznym i jest cudowny, więc też kupiłam Młodemu twardy - gryka pianka kokos. I jak was czytam to czuje się jak wyrodna matka.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2011-12-15 o 11:25 |
|
|
|
#3395 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuchy
![]() Alee mam dzis dzien na NIE nie wyspalam sie w nocy, jak juz dobrze zasnelam to znowu obudzil mnie Tifi teraz ten mały pierdziel chrapie a ja chociaz jestem zmeczona to nie moge usnacI tak mnie jakos dziwnie podbrzusze ćmi, jak na okres ale leciutenko ![]() Zrobilam prace do szkoly i nie zamierzam dzis z lozka wychodzić ! a co mi tam |
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki!
Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach ze SR... nic nowego się nie dowiedziałam, czekam jednak na kolejne zajęcia, zeby zobaczyć jak oddychać no i dużo sympatycznych dziewczyn poznałam, więc nie ma tego złego;-)
|
#3397 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będę później szaleć ![]() a co do bratowej to ręce opadają Cytat:
u mnie 38 sie zaczyna a tetra leży niewyprana ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i mała jest spora moja miala w 31 tyg 1650 ![]() Cytat:
żeby nie miec tam dziury nie wiadomo jakiej mamy cwiczyć mięśnie Kegla. mi na SR mówili, ze lepiej lekko pęknąć niż być naciętą, bo rana się łatwiej goi i szybciej się wraca do formy. Jak rozmawiałam ze swoją położną to prosiłam, żeby w miarę możliwości starała się ochronić krocze. Pamiętam jak moja siostra się męczyła po nacinaniu - podobnie jak mala_stopka, dochodziła do siebie znacznie dłużej niz 2 tygodnie. To samo koleżanka, aż dostałam od niej pompowane kółko do siedzenia, gdyby mnie jednak pocieli :P Cytat:
![]() wieczorkiem będę podpisywac protokół zdawczo - odbiorczy to się okaże czy mamy wszystko czy kolejny problem się pojawi jeszcze jestem sama, bo męża nie ma i wraca dzisiaj dopiero o 22 więc jakby co to kłocic się musze sama ![]() a babiszon to mamy do niej zadzwonic jak sie spakujemy i wyniesiemy rzeczy musze zaraz jechac po pudła, bo 15 kartonow mialam i mi brakło własciciwie starczyło tylko na jeden pokój i częśc łazienki a gdzie salon i kuchnia ![]() oj Kochana to mamy sporo wspólnego faktycznie! w ogóle zapomniałabym - wszystkim warszawiankom musze polecic włoską knajpe w arkadii jadłam tam przedwczoraj przepyszną kolację z tz my to w ogole zaszaleliśmy bo potem mnie jeszcze małż wziął do grycana na tort czekoladowy kochany Zuziu właśnie ja słyszałam na odwrót - lepiej pęknąć niż byc naciętą ide wstawic pranie.. mam ich dzisiaj chyba z 4 do zrobienia
|
||||||||||
|
|
|
#3398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mama piła to świństwo żebym przyspieszyć poród, bo miałam 2 tyg opóźnienia ![]() Teściowa już mnie opierdzieliła i grzecznie sobie leże w łózku a tz sprząta . Wkurzlam sie bo jest syf na górze a do świąt już blisko.W ogóle to miałam dziś jechać do lodzi na wizytę ale ginka jest jescze chora i kazała przyjechać w poniedziałek w południe. Zła jestem bo opuszcze dzień w szkole no ale dzidziol najważniejszy
|
||
|
|
|
#3399 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3400 |
|
Rozeznanie
|
witam kobietki
Dzisiaj byłam u pobrania krwi i siuśki oddac ,bo jutro mam wizytę u lekarza - juz nie mogę sie doczekac!!! Wybieram się też jutro do szpitala tam gdzie będę rodziła zobaczyc porodówkę
|
|
|
|
#3401 |
|
Zadomowienie
|
polozna mi tlumaczyla ze lozysko sie wtedy odkleja zaczyna sie porod i na bank lozysko nie bedzie wtedy przodujace.. i jest to duzo lepsze nic olej rycynowy bo olej stosje sie na wywolanie miesiaczki.. i nie skonczyla bo byla moja pora do lekarza a potem zapomnialam;p
|
#3402 | |
|
Zadomowienie
|
Może jakoś po świętach ,albo zaraz po Nowym Roku bo teraz przy łóżku mamy szafkę nocną gdzie trzymam leki ,wodę i migdały na zgagę a i pieczywo chrupkie do podgryzania,a w tym miejscu będzie łóżeczko więc szafkę bedzie trzeba wynieść do pokoju małej na razie
Cytat:
Dziś zadzwoniła do mnie tesciowa zapytać jak się czuję ,bo jej i jej siostrze śniło się że urodziłam,mówię ,że od 3 dni ok 6-7 rano budzi mnie ból brzucha jak na okres i tak boli ,boli aż przestanie ,a ona mi powiedziała ,ze to pewnie czuje jak dziecko się wierci.No tak nie odróżniam ruchów dziecka od bólu okresowego.Powiedziałam tylko ,że no nie wiem bo już mnie wkurzyła.Jak ona ma mi dawać jakieś rady jak urodzę i przyjedzie to dziękuję,wyprowadzę się do mamy ![]() Monia a jak ty tak zapierdzielałaś i się zmęczyłaś to myslisz ,ze miała byś jeszcze tyle siły żeby jeszcze urodzic.Ja bym chyba padła
|
|
#3403 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to co wcześniej pisałam to od koleżanek, które mają poród za sobą nawet mój kolega z pracy przekazywał mi takie mądrości od swojej żony my niedawno z racji "ostatnich wychodnych" byliśmy w meksykańskiej - sama wybrałam a potem miałam dość było mi niewygodnie, bo wiadomo knajpa ze stosownym wystrojem to i krzesła takie a ja bidula nachylić się nad stołem nie mogłam z tym moim brzuchem ![]() mój tż jest fanem BMW z tej mej miłości do x6 się smieje bo ona wygląda jak wielki robal ale co z tego jak mi sie takie duze samochody podobają może jak wygram w totka to sobie taki sprawię póki co musze się zadowolić duuuużo mniejszym wozem ![]() trzymam kciuki za odbiór, oby tutaj wszystko było dobrze, no i drugie kciuki za babola żeby wam problemów nie robiła ![]() co do kawki to daj znać jak ty wolisz, nie narzucam się bo masz przeprowadzkę na głowie więc czekam na znak jak już będziesz wolna A grycana we wt zaliczyłam - mus truskawkowy z bitą śmietaną tortów jeszcze nigdy od nich nie jadłam, zawsze lody, koktajle/musy ale muszę spróbować następnym razem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
lece do klubu Cytat:
chyba bym nie wytrzymała, no jeśli bym musiała to co innego ale tak z własnego wyboru to nie ![]() ja ide na badanka ostatni raz mam nadzieję w nast pt bo wyniki musze miec na wtorkową 27.12, ostatnią już chyba wizytę u lekarza
|
|
|
#3404 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przeprosi ła cie chociaz? w ogóle co to ma byc ze pozycza komus jeszcze twoja rzecz![]() dziw ne...u nas na szczescie miedzy kuzynkami sie pozycza ale to jest taki zbiór-każda dokłada co kupiła swojemu dziecku i czekaja te pudła na następne a to co sie zniszczyło się po prostu wyrzuca Cytat:
![]() Cytat:
![]() no wiesz pijacka czkawka Cytat:
a w ogóle macie spiworki te do spania dla malucha? wtedy kołderki nie trzeba chyba ani rożka żadnego no nie? no i dzidziuś ma mieć coś ubrane pod spód tego śpiworka-śpiochy i kaftanik? ![]() Cytat:
Cytat:
za te okna!! mądra teściowaCytat:
a propos kosmetyczek- można robić mikrodermabrazje twarzy w ciąży?czytałam gdzies że jest też swietna na rozstępy prawda to? nasze forumowe kosmetyczki? (al e pewnie nie mozna teraz robić tego na piersiach... ale np na biodrach?śliczny ten twój wózek....bardzo bardzo mi sie podoba
|
|
#3405 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Ja jak zwykle nadrabiam Wczoraj miałam pracowity dzień: najpierw upiekłam drożdżówkę (do kawusi albo mleka - pyyyychota ), a potem udało mi się poprasować połowę bardzo zaległego, bo jeszcze poletniego prania (w szafie nie rzuca się w oczy, ale przed nowym rokiem warto mieć wszystko pokończone). Dzisiaj cd prasowania...
|
|
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() zabieram się za nadrabianie
|
#3407 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...oducer=feretti pewnie w body i kaftan bo śpiworek jest bez rączek Cytat:
|
|
|
#3408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja dziś od rana jeździłam po mieście, a i tak jeszcze wszystkiego nie kupiłam ![]() Teraz szybciutko Was nadrobię, i biorę się za obiad, może jeszcze zdążę pojechać raz na miasto, zanim TZ wróci z pracy ![]() Cytat:
Dlatego ja nic nie chcę od nikogo pożyczać, bo się boję, że się zniszczy Wolę kupić nowe, albo odkupić.
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeeeeeeeeesc
![]() znow Was nadrobiłam po lebkach nie bijta ![]() co do nacinania krocza to mając do wyboru ale pęknąć we wszystkie strony świata albo miec jedno naciecie to wybieram naciecie ale coraz czesciej słysze, ze szpitale odchodzą od nacinania tak jak od lewatywy....
|
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ale jaja u mnie czekaja do wtorku z wyplata socjalnego dla wszystkich czy urodze czy nie;p zeby tylko nie wyplacic;p
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W związku z tym moje pytanie: czy Ty w IE miałaś omawiany jakiś plan porodu? Bo ja oczywiście nie, a myślałam, że zrobi mi coś takiego dziś, no, ale nie! Wizyta jak każda jedna od samego początku: ciśnienie, siuśki w pojemniczku(które zresztą dziś pani była łaskawa mi oddać wraz z pojemniczkiem, bo od początku ciąży mam jeden i ten sam) tętno dziecka, sprawdzenie ułożenia i do domu
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no a z tym że pożyczyła go szwagierce która śpi na kasie no to już odlot i tego się nie spodziewałam :/ ale spoko kupię sobie pokrowiec jakiś poprzyklejam albo pozszywam pęknięcia i może się jeszcze nada a teraz z innej beczki ja właśnie mam przerwę w myciu okien, zjadłam pyszną zupkę jarzynową od mamy i zaraz się zabieram za następne jeszcze dwa mi tylko zostały. Ale spokojnie ja mieszkam na poddaszu i mam malutkie okna jak stanę na krześle to nie muszę się wyciągać w górę ![]() CZY MACIE JAKIEŚ SPRAWDZONE PRZEPISY NA ŚWIĄTECZNE CIASTECZKA???
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja też się za moimi baaardzo stęskniłam, wsumie to tęsknię cały czas . Udanego wypoczynku Ci życzę, ładuj akumulatory po stresującym okresie, relaksuj się u kosmetyczek i swojego doktorka zobaczył am Cię w niej oczyma wyobraźni i napewno przesadzasz . No, ale najważniejsze żebyś czuła się w niej dobrze, więc jeśli masz taką potrzebę to ją oddaj.
|
|
|
|
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też byłam w lumpku dzisiaj i upolowałam parę fajnych rzeczy dla dzidzi, koszulkę dla TZta i polar dla mamy (dziś jest wyprzedaż, i wszystko po 1 zł ) Cytat:
Cytat:
![]() Ja się własnie zastanawiam nad wigilią u TZta, bo jakoś nie mam ochoty udawać wielkiej miłości i sympatii do jego brata, a do tego jeszcze on ostatnio takie cyrki odstawia, że w ogóle nie mam ochoty go widzieć
|
|
|
#3418 | |
|
Zadomowienie
|
dph a powiedziałaś jej coś jak ci go oddawała, że np. taki zużyty to mogła powiedzieć że raczej nie nadaje się do ponownego użytku
tak się nie robi, nie wiem czy to jest przyjaciółka z tych 'tylko koleżanek' czy przyjaciółka przyjaciółka.... ja bym tak nie zrobiła swojej przyjaciółce a od koleżanki to w ogóle nic bym nie brała Cytat:
![]() co za dziady cholerne, boże w głowie się nie mieści jak można tak ciężarną traktować ![]()
|
|
|
#3419 |
|
Zadomowienie
|
dokladnie.. bo ja mam umowe do dnia porodu i jak urodze to po socjalu.. a ja juz dadza to nawet jak urodze przed swietami to nie zabiora..
|
#3420 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dybry
![]() ja wlasnie skonczylam sprzatac i robic obiad, zaraz tesciowka przyjedzie , jeszcze spitolil mi sie przedluzacz i nie dziala mi lodowka i zmywarka, ale ten przedluzacz jest tak pociagniety za meblami, ze tz bedzie musial chyba pol kuchni rozebrac, by go wymienic ![]() Cytat:
, dzisiaj wziełam się za posprzątanie jej pokoju, bo oczywiście do szkoły poszła, wyro rozwalone, a wiedziała, że będzie teściowa u nas, no ale nic zaczęłam ścielic, otwieram ten pojemnik na posciel, a tam wszystko ja już nie mam do niej siły naprawdę... nie chcę jej dawać kar, ale widzę, ze inaczej to nie dy rydy ![]() dph no właśnie Twoja ma 6 lat a moja 12 i to o to w tym chodzi, że stary babulec z niej ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

. Wszystko wskazuje na to, ze jednak ja oddam i bede musiala szukac czegos innego 
, zycze milego dnia i do zobaczenia
nie wyspalam sie w nocy, jak juz dobrze zasnelam to znowu obudzil mnie Tifi

jeszcze jestem sama, bo męża nie ma i wraca dzisiaj dopiero o 22 więc jakby co to kłocic się musze sama
musze zaraz jechac po pudła, bo 15 kartonow mialam i mi brakło 

lece do klubu

. Udanego wypoczynku Ci życzę, ładuj akumulatory po stresującym okresie, relaksuj się u kosmetyczek i swojego doktorka