|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witam
Znowu rześka i wyspana Agadus WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NATALKI Zmykamy na śniadanko i na spacer |
|
|
|
#512 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Danke schon. Cytat:
![]() Cytat:
1 reka pisane |
|||||
|
|
|
#513 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej hej!!!
Uf jak to dobrze że ten tydzień w końcu się skończył. Zapowiadał sie tak dobrze a skończył nieciekwie... Otóż opowiem o mojej sytuacji w firmie. Jak w większości firm budowlanych jest kryzys. U nas tez nieciekawie to wyglądało jeszcze jak byłam w ciąży no i nic do tej pory się nie zmieniło. Zwolnień jeszcze na szczęście nie ma w biurowcu, ale atmosfera nietęga. Ja pracowałam w kadrach nademna była jeszcze "szefowa" Gł. spec d/s kadr a ja byłam w sumie do pomocy. Na czele stoi oczywiście dyrektor. Atmosfera u mnie w pracy była zawsze rewelacyjna. Uwielbiałam chodzić do pracy, zawsze było pełno śmiechu. Do tego bardzo lubiłam to co należało do moich obowiązków. Jak tak słyszałam o tym jak się traktuje młode mamy po urodzeniu dzieciaczków, nawet u nas na forum to się cieszyłam, że mnie to nie tyczy. A jednak.... Jak jesteś w firmie jest ok ale jak już cię nie ma to się nie liczysz... Otóż co roku u nas były talony albo kasa na święta. W tym roku dyrektor nie chciał dać bo taka ciężka sytuacja i w ogóle szuka oszczędności. No ale w końcu się zgadzał. Kadrowa przygotowała listę (zawsze ja to robiłam) i co..... i dyrektor mnie z niej skreślił Wiecie jak się poczułam.....szok, tym bardziej, że chodziłam do pracy do 8miesiąca, a wcześniej jak miałam np 2tyg L4, bo lekarka stwierdziła, że mam sobie odpocząć, to tez chodziłam do pracy i tylko wcześniej wychodziłam... Nie spodziwałam się tego, zreszta wszyscy w firmie tez są w szoku. Mam teraz taki żal, że nie wiem czy tam chce mi się w ogóle wracać... I nie chodzi mi wcale o ta kasę tylko o sam fakt potraktowania mnie nie fair. Jutro mam iść na wigilię w pracy, ale taka tylko nasze piętro, mamy zawsze losowanie i robimy sobie prezenciki ale jakoś tak nawet nie mam ochoty iść... Cytat:
za smaczna zupkę, która mamusia przygotowała.Cytat:
Ja masuję na podstawie tego linka od praktycznie od samego początku ok 2tygodnia i jest to nasz rytuał po kąpieli.
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
scio nie liczylabym ze nie ma ludzi w realu, zobaczysz jakie sa tlumy kolejki do kas. Ja bylam w piatek dramat, Marysia spala w nosidle a mysmy stali w mega kolejce.
madzia1k1 przykro ze szef sie tak zachowal, jakby nie bylo nadal jestes pracownikiem tej firmy a to ze na macierzynskim to jakie ma to znaczenie. moja mala wypila wlasnie herbatke i padla na lezaczku. Ide sie ogarnac bo po lekarzu Kluski idziemy do CH na zakupy, ostatnie prezenty. I oddam wreszcie ksiazki do biblioteki, bo sa juz 2 tyg po terminie - kara bedzie jak nic |
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja tak na szybko, później nadrobię. Mam pytanie odnośnie żelaza Actiferol w saszetkach. Dziewczyny które podają, taką saszetkę to w jakiej porcji mleka rozrabiacie? Dzisiaj zaczynam podawać. |
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce nawet słyszec że spałyście do 10
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#519 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wychodzi na to, że albo ja jestem beznadziejna :co nfused:![]() Po tych dwóch tyg. "leczenia" jest taka poprawa, że kaszel minął, ale charczenie nadal jest mocne i tak jakby coś jej tam zalegało głęboko w nosku. jutro idziemy do kontroli........ |
||||
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja różnie - 90 albo 150 ml. Zależy ile robiłam akurat mleka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- U nas dzisiaj beznadziejna pogoda, wieje strasznie i ponuro... A ja od 3 dni jestem taka senna...
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak karmię piersią?
I tu pojawia się problem bo jak pokarmu w ogóle nie ściągam..... Jakąś odrobinkę by mi się udało ale 150ml |
|
|
|
#523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja spałam nawet do 10.20. Tylko co z tego, jak nie spałam od 4.30 do 7.30 bo mała nie spała ... Nie liczę innych pobudek. Wyglądam jak królik, takie czerwone oczy mam . O workach nie wspomnę. Cookie miałaś moją małą wysłać ze swoją na Marsa i co?I kolejna noc do duszy... Brumek a ja bym się zamieniła żeby mała w dzień nie spała ani minuty, jakby spała od 20.00 do 11.00 następnego dnia .
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
to mozesz podac z herbatka, a jak nie pije herbatki to tyle ile mleczka sciagniesz, moze to byc nawet 30ml
|
#525 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() melduję się w końcu w nowej części jakaś taka zalatana ostatnio jestem..... czyżby swięta się zbliżały ![]() Cytat:
ehhhhh niestety bardzo dobrze wiem jak się czujeszczasami się zastanawiam czy to nie przypadkiem wina tej branży (też pracuję w firmie budowlanej) jak pracujesz to jest wszystko fajnie ale jak dłużej nie ma Cię w pracy to jakoś człowiek niewidzialny się robi. W poprzedniej ciąży i poprzedniej pracy też pracowałam do końca 8 miesiąca i oczywiście nikt tego nie docenił, a po powrocie, po roku po trzech miesiącach mnie zwolnili. (na szczęście szybko znalazłam nową pracę) Od tamtej pory postanowiłam się nie angażować (niestety cięzko mi to przychodzi) i teraz z niepokojem myślę co będzie jak wrócę do pracy. A takie gadanie o kryzysie to mnie strasznie wkurza, bo u nas szefostwo to kasę zawsze ma, tylko właśnie na takich pracownikach jak my oszczedzają i to w dodatku przy okazji świąt najbardziej widać. Przykre to bardzo.Mam nadzieję, że u Ciebie jednak będzie dobrze i może to chwilowy kryzys. |
|
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomagał mamie w jakiś pierdach, ale nigdy nie robił nic samego, po za kanapkami. Mama za nich zawsze wszystko robiła. Poznał mnie,która uwielbia gotować. Widział, że sprawia mi to radość i satysfakcję, zaczął sam coś wydziwiać których Ja w ogóle nie robię tylko mój mąż. No i nie dawno zaczął się interesować domowymi szyneczkami, wcześniej i w sumie nadal jest mania nalewek. Emilie chyba się już przekonała do butli. Podałam jej moje mleko które odciągnęłam wczoraj, bo cyce mi rozwalało i wypiła 80ml ,bo tylko tyle miałam ![]() No i dojadła jeszcze troszeczkę z piersi |
|
|
|
|
#527 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Cytat:
Cytat:
Taki partyzancki sposób, ale jakoś się dało. Choć przyznam, że zachodu z tym trochę było, bo to ustrojstwo bardzo ciężko się rozpuszcza. Nie chciałam mu butli podawać, nawet ze swoim mlekiem, dlatego tak robiłam. Cytat:
![]() Oczywiście postawię na swoim, ale chciałam się przekonać jak Ty to widzisz Bo wiem, że np. Natka była sama i bardzo im się podobało.Cytat:
![]() A Tymuś niestety w hipermarkecie jest zawsze co najmniej raz w tygodniu, bo ktoś zakupy musi zrobić, a samego go w domu nie zostawię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wesołao ![]() Cytat:
|
|
#528 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I moja co noc o 1 się budzi. jak w zegarku co do minuty!! Nie ma znaczenia o której zaśnie po kąpieli, punkt 1 = pobudka!! Cytat:
Ja zawsze miałam stresa na wyjście do CH z małą, boję się strasznie, że złapie jakąś jelitówkę, czy inne ustrojstwo!! Po weekendzie powinno być mniej ludzi! Cytat:
Wierzę, że przez takie postępowanie, Twoje nastawienie do tej pracy się zmieniło, to jest takie demotywujące!! Cytat:
![]() Mój coś ostatnio wspominał, że na wiosnę moglibyśmy sprawić sobie wędzarnię więc może chociaż wędzonki zacznie mi pitrasić ![]() dla Emi![]() Oby tak dalej!! A ja się nie pochwaliłam, że pokazałam w weekend Ali jak się przekręcać z plecków na brzuszek i załapała po jednym razie!! i wczoraj co....zasnęła już po kąpieli, po godzinie słyszę jakieś wierzganie, wchodzę do pokoju a mała na brzuszku, peryskop do góry i zabawa w najlepsze![]() Mężula ma imieniny, a ja przez to siedzenie w domu ciągłe nawet nie miałam dla niego prezentu nawet odświętnego śniadania nie mogłam mu zrobić bo w lodówce tylko światło Właśnie pojechał sam zrobić zakupy, mówiłam żeby sobie jeszcze jakiś prezent kupił
|
|||||
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama idź spokojnie jak chcesz to na youtube jest dużo filmików z zajęciami dla takich maluchów. Na razie to wiadomo że tylko oswajanie z wodą, trudno mówić o nauce pływania Niedługo pójdziemy na takie zajęcia na których już coś się będzie uczył, ale na razie odpada, bo są w godzinach kiedy ja pracyję... A ja mam dziś w pracy spotkanie wigilijne. Ale chyba nie chce mi się iść
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-12-19 o 12:16 |
|
|
|
|
#530 |
|
Wtajemniczenie
|
witam południowo, ja sie nie wyspałam, pokłuciłam się wieczorem z małęm i nie spalam prawie całą noc, ale juz jest dobrze, dwonił i rozmowę dokończymy w domu, oj dobrze będzie, nie?
a Kochana Brunetka mnie ubiegła, moja Natalka kończy 5 miesięcy i wszystkiego naljepszego dla Ali ..bo nasze kasztanki z jednego dnia ale nam juz kobitki porosły |
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dla dziewczyn!
|
|
|
#532 |
|
Wtajemniczenie
|
a i zapomniała bym Brunetka dziękuję w imieniu Natalki
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- dziękuję |
|
|
|
#533 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() I na pewno będzie dobrze, chęci na rozmowę są to musi się dobrze skończyć
|
|
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
też mam taka nadzieję
|
|
|
|
#535 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to sto lat dla Ali i Natalii
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teliczku - kasa jest? A poza tym dziękuję Ci za patent z łaskotaniem stópki przeciwległą rączką ![]() A moje małe cudo kończy dziś 17 tygodni .
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego dla ALI i NATALKI
No i takie mniejsze najlepszego dla Tymka .Ja pierniczę, patrzę przez okno a tam zielono. No zima jak marzenie, mówię Wam . Ale nie narzekam, bo mogę spokojnie pojechać po Kubę, nie ma ślizgawki, śniegu, mrozu, lodu, skrobania szyb i akumulatory nie padają . I odśnieżać nie trzeba .Sama nie wiem, co chcę od tej piękniej zimy
|
|
#537 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A antybiotyk tak jak dziewczyny pisały, OSOBNO, nie łącz z osłonką. Cytat:
19 tygodni ma skończone.Po nowym roku wprowadzamy gluten, jak skończy 5 miesięcy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i powodzenia w supermarkecie Ja na pierwszych zakupach większość czasu spędziłam z Radkiem w toalecie. Cały czas mi się wydawało, że jest głodny (nie płakał) i że ma mokro. Z perspektywy czasu stwierdzam, ze ja durna byłam ![]() Cytat:
Ale wydawało mi się, że to za mała proporcja płynu do rozpuszczenia saszetki... Jutro spróbuję bo dziś rozpuściłam w herbatce. Oczywiście Radek NIE CHCE HERBATKI, NIE CHCE Z BUTELKI ! Troszkę wypił, może wystarczy. Cytat:
![]() dla Nati, duża pannica już i Dla Aluni też dla cudnego cuda ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Wiążę sznureczki do cukierków na choinkę
|
|||||||
|
|
|
#538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- |
||
|
|
|
#539 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja ślę buziaczki dla Ali i Natalii i Tymka
Cookie ta rakieta z dzieciaczkami już poszła? Jest jeszcze jakieś miejsce? Dominik ledwo patrzy na oczy, trze je, ewidentnie jest śpiący, a na próbę usypiania jest dziki wrzask
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-12-19 o 13:42 |
|
|
|
#540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Nadal jest śnieg u Ciebie? Wczoraj chyba pisałaś, że padał?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

Tata najpierw jadł bułkę i mały długo się w nią wpatrywał, a jak tatuś wziął jabłko i zaczął jeść, to rączki wyciągał. Polizał trochę, posmakował i oddać nie chciał 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za prezenty
W tym CH jest Wójcik i babcia chce coś ładnego kupić Dominikowi pod choinkę, więc będę miała okazję sama wybrać 
nie znalazłam nic ciekawego mimo że przeszłam całą Bonarkę i M1 
zębole

ehhhhh niestety bardzo dobrze wiem jak się czujesz
i to w dodatku przy okazji świąt najbardziej widać. Przykre to bardzo.