Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-19, 09:59   #511
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witam
Znowu rześka i wyspana

Agadus WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NATALKI

Zmykamy na śniadanko i na spacer
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:08   #512
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
To był wybór dziecka Tata najpierw jadł bułkę i mały długo się w nią wpatrywał, a jak tatuś wziął jabłko i zaczął jeść, to rączki wyciągał. Polizał trochę, posmakował i oddać nie chciał
U mnie jest to samo.I jak jem jabłko to Emilie dostaje kawałek i sobie ssie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kajool a jaka zupę Szymkoei zaserwowalas?

Brumeczku za prezenty

Pytanko do masażu - ile czasu go wykonujesz?
Kurcze muszę poszukać tego linka do masażu

A ćwiczenia to te z YouTube co dziewczyny kiedyś wklejaly czy jeszcze jakieś ?

Kobietami kiedy dzieciaczki łapią się za stopki?
Bo Jaś jakoś nie przymierza się do tego
Moja jak skończyła 4 miesiace.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Witam po "super" nocy
Dominik obudził się 3 razy, a ponowne usypianie zajmowało mu około godziny. Ostatnia nocna pobudka była o 4, zjadła i ... zrobił kupę, więc o spaniu w ogóle nie chciał myśleć. Włączyłam suszarkę, poprzytulałam i zasnęliśmy o 5.40 na jeszcze dwie godziny. W ogóle to już dziś poszły 2 kupy. Ech.

A jutro zostawiam Małego z tatą i jadę rano do Futura Parku z mamą i bratową. Kasy co prawda nie ma, ale chcę po prostu wyjść sama. Od kiedy urodził się Dominik nie byłam nigdzie bez niego W tym CH jest Wójcik i babcia chce coś ładnego kupić Dominikowi pod choinkę, więc będę miała okazję sama wybrać

Zanetaa Dominik wieczorem jest tak padnięty (staram się żeby z ostatniej drzemki nie wstał później niż o 17) że przy butli już mu oczy lecą i po odłożeniu do łóżeczka zasypia w sekundzie. A jak nie to daję smoka i wychodzę. Jak słyszę, że marudzi to idę podać smoka. Czasem pogłaszczę po policzku, dam buzi, przytulę. Czasem włączam mu melodyjkę z karuzelki, takie odgłosy nocy(tylko wtedy jak jest bardzo pobudzony, bo to zwraca jego uwagę na jednej rzeczy i ułatwia się wyciszyć). Zawsze na noc ściągam mu te zabawki z karuzeli, żeby go nie rozpraszały przy usypianiu. Usypianie nigdy nie trwa dłużej niż 20 minut.

Danke schon.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Szykuje Agu do fizoterapeuty trzymajcie kciuki.
A potem na przedświąteczne zakupy, pierwszy raz z Agatą to hipermarketu. Boje się troche
Moja juz byla nie raz nie dwa

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

kozaków nie ma nie znalazłam nic ciekawego mimo że przeszłam całą Bonarkę i M1

życzę miłego dnia

idę szukać kozaków na allegro
HJak cos znajdziesz to pokaz

1 reka pisane

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:08   #513
madzia1k1
Raczkowanie

Hej hej!!!
Uf jak to dobrze że ten tydzień w końcu się skończył. Zapowiadał sie tak dobrze a skończył nieciekwie...
Otóż opowiem o mojej sytuacji w firmie. Jak w większości firm budowlanych jest kryzys. U nas tez nieciekawie to wyglądało jeszcze jak byłam w ciąży no i nic do tej pory się nie zmieniło. Zwolnień jeszcze na szczęście nie ma w biurowcu, ale atmosfera nietęga.

Ja pracowałam w kadrach nademna była jeszcze "szefowa" Gł. spec d/s kadr a ja byłam w sumie do pomocy. Na czele stoi oczywiście dyrektor. Atmosfera u mnie w pracy była zawsze rewelacyjna. Uwielbiałam chodzić do pracy, zawsze było pełno śmiechu. Do tego bardzo lubiłam to co należało do moich obowiązków. Jak tak słyszałam o tym jak się traktuje młode mamy po urodzeniu dzieciaczków, nawet u nas na forum to się cieszyłam, że mnie to nie tyczy. A jednak.... Jak jesteś w firmie jest ok ale jak już cię nie ma to się nie liczysz...
Otóż co roku u nas były talony albo kasa na święta. W tym roku dyrektor nie chciał dać bo taka ciężka sytuacja i w ogóle szuka oszczędności. No ale w końcu się zgadzał. Kadrowa przygotowała listę (zawsze ja to robiłam) i co..... i dyrektor mnie z niej skreślił i wprowadził do regulaminu, że pracownicy na urlopach macierzyńskich i wychowawczych nie przysługują ta kasa na święta
Wiecie jak się poczułam.....szok, tym bardziej, że chodziłam do pracy do 8miesiąca, a wcześniej jak miałam np 2tyg L4, bo lekarka stwierdziła, że mam sobie odpocząć, to tez chodziłam do pracy i tylko wcześniej wychodziłam... Nie spodziwałam się tego, zreszta wszyscy w firmie tez są w szoku. Mam teraz taki żal, że nie wiem czy tam chce mi się w ogóle wracać... I nie chodzi mi wcale o ta kasę tylko o sam fakt potraktowania mnie nie fair.

Jutro mam iść na wigilię w pracy, ale taka tylko nasze piętro, mamy zawsze losowanie i robimy sobie prezenciki ale jakoś tak nawet nie mam ochoty iść...

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
aaa i zapomnialam sie pochwalic zupka ugotowana przeze mnie bardzo Szymkowi smakowala
za smaczna zupkę, która mamusia przygotowała.

Cytat:
Kajool a jaka zupę Szymkoei zaserwowalas?

Brumeczku za prezenty

Pytanko do masażu - ile czasu go wykonujesz?
Kurcze muszę poszukać tego linka do masażu

A ćwiczenia to te z YouTube co dziewczyny kiedyś wklejaly czy jeszcze jakieś ?

http://www.youtube.com/watch?v=a8ZUt...eature=related
Ja masuję na podstawie tego linka od praktycznie od samego początku ok 2tygodnia i jest to nasz rytuał po kąpieli.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:13   #514
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

scio nie liczylabym ze nie ma ludzi w realu, zobaczysz jakie sa tlumy kolejki do kas. Ja bylam w piatek dramat, Marysia spala w nosidle a mysmy stali w mega kolejce.
madzia1k1 przykro ze szef sie tak zachowal, jakby nie bylo nadal jestes pracownikiem tej firmy a to ze na macierzynskim to jakie ma to znaczenie.

moja mala wypila wlasnie herbatke i padla na lezaczku. Ide sie ogarnac bo po lekarzu Kluski idziemy do CH na zakupy, ostatnie prezenty. I oddam wreszcie ksiazki do biblioteki, bo sa juz 2 tyg po terminie - kara bedzie jak nic
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:19   #515
Lili 83
Zakorzenienie

Cześć!

Ja tak na szybko, później nadrobię.

Mam pytanie odnośnie żelaza Actiferol w saszetkach.
Dziewczyny które podają, taką saszetkę to w jakiej porcji mleka rozrabiacie?

Dzisiaj zaczynam podawać.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:25   #516
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Witam
Znowu rześka i wyspana
Nie chce nawet słyszec że spałyście do 10

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:26   #517
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Nie tylko do 9:45
Stary 2011-12-19, 10:28   #518
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nie tylko do 9:45
szczesciara, ja do 8.05 dzis wyjatkowo
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:28   #519
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Kurcze strasznie duzo tego dostala, az tak zle z nia bylo? Antybiotyk i te sterydy? No nic, lekarz pewnie wie, co robi.
Co do probiotyku (dicoflor), zazwyczaj podaje sie go godzine przed lub po antybiotyku, a nie lacznie z nim. Czasem pisze w ulotce. Czesto tez w aptece informuja. Ja w kazdym razie nigdy nie podaje lacznie z antybiotykiem.
Przez ponad tydzień były same inhalacje plus te wszystkie syropki, a że nie było większej poprawy doszedł antybiotyk! Nie wiem już sama mam nadzieję, że lekarka wie co robi

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a to nie sa czasami leki dla astmatyków?mi sie zdaje, że takie leki dla malego dziecka sa chyba za mocne, no chyba , że ma satmę
Nie ma astmy, zapalenia oskrzeli też nie miała ale kaszel był przerażający stąd decyzja lekarki o lekach jak na zapalenie oskrzeli:/

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To proszę daj mi przepisy.
Tak z tą gumką. Nie popękała.
Mój mąż dał jeszcze nitkę,
ale gumka lepiej trzymała zdecydowanie.

Mój mąż zrobił rok temu tzn zapeklował coś tam porobił
i dzisiaj ją wyciąga i wyobraź sobie, że wyszła jak prowansalska.
Zazdroszczę u męża takiego bakcylka kulinarnego. Mój to dwie lewe do gotowania:/

Cytat:

przede wszystkim podawaj albo godzine przed antybiotykiem albo dwie po, mozesz zmienic probiotyk na inny np. biogaia ale dicoflor jest najlepszy

strasznie duzo tych lekarstw tylko nie rozumiem dlaczego podajesz dwa syropy?? jeden jest na kaszel a drugi dziala wykrztusnie, wiec stodal hamuje odksztuszanie. No i po co dwa rodzaje kropli do nosa?? Dlugo juz podajesz nasivin?? On moze byc stosowany max trzy dni. Za duzo kropelek wysusza sluzowke nosa, katar moze sie przerodzic w chroniczny

NIE WOLNO LACZYC, gdyz oslabia to dzialanie lekarstw
Amroksol miał być na dzień, stodal na noc. Ale stodal odstawiłam po tygodniu bo małą bardzo drażnił i dostawała ataku kaszlu łącznie z ulewaniem itd.! I krople tak samo jedne w dzień, drugie na noc. Nasivin podaje codziennie jutro będzie dwa tyg !!!

Wychodzi na to, że albo ja jestem beznadziejna albo po zmianie lekarza trafiliśmy na beznadziejną lekarkę?????:co nfused:

Po tych dwóch tyg. "leczenia" jest taka poprawa, że kaszel minął, ale charczenie nadal jest mocne i tak jakby coś jej tam zalegało głęboko w nosku. jutro idziemy do kontroli........
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:30   #520
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Cześć!

Ja różnie - 90 albo 150 ml. Zależy ile robiłam akurat mleka
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:37   #521
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Cześć!

Tyle ile Dominik akurat je, zazwyczaj podaje to ok 10, kiedy wiem, że na pewno wypije całość mleczka czyli 160ml

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

U nas dzisiaj beznadziejna pogoda, wieje strasznie i ponuro... A ja od 3 dni jestem taka senna...

Stary 2011-12-19, 10:45   #522
Lili 83
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak karmię piersią?
I tu pojawia się problem bo jak pokarmu w ogóle nie ściągam.....
Jakąś odrobinkę by mi się udało ale 150ml
Stary 2011-12-19, 10:47   #523
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień doberek

A potem na przedświąteczne zakupy, pierwszy raz z Agatą to hipermarketu. Boje się troche
No to kcuki za wizytę u fizjoterapeuty!

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja spałam nawet do 10.20. Tylko co z tego, jak nie spałam od 4.30 do 7.30 bo mała nie spała ... Nie liczę innych pobudek.

Wyglądam jak królik, takie czerwone oczy mam . O workach nie wspomnę.

Cookie
miałaś moją małą wysłać ze swoją na Marsa i co?I kolejna noc do duszy...

Brumek a ja bym się zamieniła żeby mała w dzień nie spała ani minuty, jakby spała od 20.00 do 11.00 następnego dnia .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 10:49   #524
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a jak karmię piersią?
I tu pojawia się problem bo jak pokarmu w ogóle nie ściągam.....
Jakąś odrobinkę by mi się udało ale 150ml
to mozesz podac z herbatka, a jak nie pije herbatki to tyle ile mleczka sciagniesz, moze to byc nawet 30ml

Stary 2011-12-19, 10:56   #525
JustPi
Rozeznanie

Cześć mamusie
melduję się w końcu w nowej części
jakaś taka zalatana ostatnio jestem..... czyżby swięta się zbliżały

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hej hej!!!
Uf jak to dobrze że ten tydzień w końcu się skończył. Zapowiadał sie tak dobrze a skończył nieciekwie...
Otóż opowiem o mojej sytuacji w firmie. Jak w większości firm budowlanych jest kryzys. U nas tez nieciekawie to wyglądało jeszcze jak byłam w ciąży no i nic do tej pory się nie zmieniło. Zwolnień jeszcze na szczęście nie ma w biurowcu, ale atmosfera nietęga.

Ja pracowałam w kadrach nademna była jeszcze "szefowa" Gł. spec d/s kadr a ja byłam w sumie do pomocy. Na czele stoi oczywiście dyrektor. Atmosfera u mnie w pracy była zawsze rewelacyjna. Uwielbiałam chodzić do pracy, zawsze było pełno śmiechu. Do tego bardzo lubiłam to co należało do moich obowiązków. Jak tak słyszałam o tym jak się traktuje młode mamy po urodzeniu dzieciaczków, nawet u nas na forum to się cieszyłam, że mnie to nie tyczy. A jednak.... Jak jesteś w firmie jest ok ale jak już cię nie ma to się nie liczysz...
Otóż co roku u nas były talony albo kasa na święta. W tym roku dyrektor nie chciał dać bo taka ciężka sytuacja i w ogóle szuka oszczędności. No ale w końcu się zgadzał. Kadrowa przygotowała listę (zawsze ja to robiłam) i co..... i dyrektor mnie z niej skreślił i wprowadził do regulaminu, że pracownicy na urlopach macierzyńskich i wychowawczych nie przysługują ta kasa na święta
Wiecie jak się poczułam.....szok, tym bardziej, że chodziłam do pracy do 8miesiąca, a wcześniej jak miałam np 2tyg L4, bo lekarka stwierdziła, że mam sobie odpocząć, to tez chodziłam do pracy i tylko wcześniej wychodziłam... Nie spodziwałam się tego, zreszta wszyscy w firmie tez są w szoku. Mam teraz taki żal, że nie wiem czy tam chce mi się w ogóle wracać... I nie chodzi mi wcale o ta kasę tylko o sam fakt potraktowania mnie nie fair.

Jutro mam iść na wigilię w pracy, ale taka tylko nasze piętro, mamy zawsze losowanie i robimy sobie prezenciki ale jakoś tak nawet nie mam ochoty iść...
ehhhhh niestety bardzo dobrze wiem jak się czujesz
czasami się zastanawiam czy to nie przypadkiem wina tej branży (też pracuję w firmie budowlanej)
jak pracujesz to jest wszystko fajnie ale jak dłużej nie ma Cię w pracy to jakoś człowiek niewidzialny się robi.
W poprzedniej ciąży i poprzedniej pracy też pracowałam do końca 8 miesiąca i oczywiście nikt tego nie docenił, a po powrocie, po roku po trzech miesiącach mnie zwolnili. (na szczęście szybko znalazłam nową pracę) Od tamtej pory postanowiłam się nie angażować (niestety cięzko mi to przychodzi) i teraz z niepokojem myślę co będzie jak wrócę do pracy.
A takie gadanie o kryzysie to mnie strasznie wkurza, bo u nas szefostwo to kasę zawsze ma, tylko właśnie na takich pracownikach jak my oszczedzają i to w dodatku przy okazji świąt najbardziej widać. Przykre to bardzo.
Mam nadzieję, że u Ciebie jednak będzie dobrze i może to chwilowy kryzys.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:11   #526
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Zazdroszczę u męża takiego bakcylka kulinarnego. Mój to dwie lewe do gotowania:/

Jak go poznałam nie miał bakcyla do kuchni,
pomagał mamie w jakiś pierdach,
ale nigdy nie robił nic samego, po za kanapkami.
Mama za nich zawsze wszystko robiła.

Poznał mnie,która uwielbia gotować.
Widział, że sprawia mi to radość i satysfakcję,
zaczął sam coś wydziwiać teraz ma swoje potrawy,
których Ja w ogóle nie robię tylko mój mąż.
No i nie dawno zaczął się interesować domowymi szyneczkami,
wcześniej i w sumie nadal jest mania nalewek.

Emilie chyba się już przekonała do butli.
Podałam jej moje mleko które odciągnęłam wczoraj,
bo cyce mi rozwalało i wypiła 80ml ,bo tylko tyle miałam
No i dojadła jeszcze troszeczkę z piersi

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 11:42   #527
brumek
Zakorzenienie

Hej hej

Cytat:
Jak jesteś w firmie jest ok ale jak już cię nie ma to się nie liczysz...
Madziu, świetnie to ujęłaś. Sama (niestety) prawda...

Cytat:
Lili, ja podawałam je przez trochę i robiłam tak, że wysypywałam saszetkę na łyżkę do zupy, bezpośrednio na to wyciskałam trochę mleka z piersi, mieszałam paluchem i już Taki partyzancki sposób, ale jakoś się dało. Choć przyznam, że zachodu z tym trochę było, bo to ustrojstwo bardzo ciężko się rozpuszcza.
Nie chciałam mu butli podawać, nawet ze swoim mlekiem, dlatego tak robiłam.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Na basenie pierwszy raz byliśmy na zajęciach dla niemowlaków, ale tylko dlatego że były w ramach tygodnia pływania niemowląt darmowe A dlatego wtedy, że u nas na basenie można się zapisać tylko na cały kurs, płatny z góry, więc jakby mu się nie spodobało to bez sensu wywalanie pieniędzy. A po tym pierwszym wyjściu chodzimy sobie już indywidualnie
Dzięki Aniu Pytam dlatego, że przymierza się do tego basenu, Tymuś już ma 3 miesiące więc można, ale chciałam pierwszy raz pójśc tak po prostu, indywidualnie, oswoić go z miejscem. A mój mąż się zapiera, że nie, że pierwszy raz trzeba na zajęcia, żeby instruktor pokazał co i jak
Oczywiście postawię na swoim, ale chciałam się przekonać jak Ty to widzisz Bo wiem, że np. Natka była sama i bardzo im się podobało.

Cytat:
Kciuki trzymam
A Tymuś niestety w hipermarkecie jest zawsze co najmniej raz w tygodniu, bo ktoś zakupy musi zrobić, a samego go w domu nie zostawię

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Brumek randka sie udala. Marysia niestety nie wytrwala w swoim slucznym ubranku, bo jej za goraco bylo i musialam bodziaka z krotkim rekawem nalozyc i spodenkiale jak sie patrzyli na siebie, usmiechali i raczkami dotykali.
Znaczy sie że zmieniła kreację w trakcie mprezy, jak prawdziwa dama

Cytat:
Po tych dwóch tyg. "leczenia" jest taka poprawa, że kaszel minął, ale charczenie nadal jest mocne i tak jakby coś jej tam zalegało głęboko w nosku. jutro idziemy do kontroli........
Nie wesołao

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek a ja bym się zamieniła żeby mała w dzień nie spała ani minuty, jakby spała od 20.00 do 11.00 następnego dnia .
Wypraszam sobie, wcale tak długo nie śpimy! O północy jest krótkie karmienie
Stary 2011-12-19, 11:49   #528
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Moja po skończonych 5mcach zaczęła się interesować stópkami. Teraz skarpetki są ściągane, rajstopki rozciągane ogólnie szał stópek

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Dzisiaj Helenka miała problemy ze spanie, w ogóle od paru dni nie może zasnąć, płacze przez sen, dopiero na rękach się uspokaja. W końcu zasnęła spokojnie po tym jak ją położyłam na brzuszku - jest szansa, że dłużej pośpi. Przez pierwsze 2.5 miesiąca spała tylko na brzuszku... i wtedy ładnie spała w nocy ale były problemy z zasypianiem, trzeba było ją usypiać na rękach jak się nauczyła sama zasypiać na pleckach to się budzi w nocy... no ale dziecko na brzuszku podobno śpi głębszym snem...

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Jednak nie ma znaczenia jak śpi moje dziecko, godzina 1 ona jest głodna i czas na jedzonko. Już po karmieniu zmykam spać
Moja już dłuuuugo nie spała na brzuszku. Zawsze to był sposób na najdłuższą drzemkę w ciągu dnia, ale od kiedy leżenie na brzuszku zaczęło byc tak fascynujące dla Ali o spaniu na nim możemy zapomnieć.

I moja co noc o 1 się budzi. jak w zegarku co do minuty!! Nie ma znaczenia o której zaśnie po kąpieli, punkt 1 = pobudka!!

Cytat:
Dzień doberek

Powodzenia!!
Ja zawsze miałam stresa na wyjście do CH z małą, boję się strasznie, że złapie jakąś jelitówkę, czy inne ustrojstwo!! Po weekendzie powinno być mniej ludzi!

Cytat:
Hej hej!!!

Eh beznadziejne takie podejście pracodawców. U mnie było podobnie rok temu, kiedy na początku grudnia poszłam na l4 ciążowe, a tydzień później była wigilia firmowa, nie byłam już przez prezesa brana pod uwagę na liście osób będących na kolacji:/ Zresztą przestali mi wtedy opłacać studia ( nie miałam żadnej umowy na to, ale 5 semestrów opłacili, ostatni musiałam już sama płacić) Przykre, śmiac mi sie chce jak sobie przypomnę, że firma miała startować w plebiscycie na najlepszego pracodawce roku!!

Wierzę, że przez takie postępowanie, Twoje nastawienie do tej pracy się zmieniło, to jest takie demotywujące!!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jak go poznałam nie miał bakcyla do kuchni,
pomagał mamie w jakiś pierdach,
ale nigdy nie robił nic samego, po za kanapkami.
Mama za nich zawsze wszystko robiła.

Poznał mnie,która uwielbia gotować.
Widział, że sprawia mi to radość i satysfakcję,
zaczął sam coś wydziwiać teraz ma swoje potrawy,
których Ja w ogóle nie robię tylko mój mąż.
No i nie dawno zaczął się interesować domowymi szyneczkami,
wcześniej i w sumie nadal jest mania nalewek.

Emilie chyba się już przekonała do butli.
Podałam jej moje mleko które odciągnęłam wczoraj,
bo cyce mi rozwalało i wypiła 80ml ,bo tylko tyle miałam
No i dojadła jeszcze troszeczkę z piersi
Fajnie, że tak zaraziłaś męża swoją pasją
Mój coś ostatnio wspominał, że na wiosnę moglibyśmy sprawić sobie wędzarnię więc może chociaż wędzonki zacznie mi pitrasić

dla Emi
Oby tak dalej!!

A ja się nie pochwaliłam, że pokazałam w weekend Ali jak się przekręcać z plecków na brzuszek i załapała po jednym razie!! i wczoraj co....zasnęła już po kąpieli, po godzinie słyszę jakieś wierzganie, wchodzę do pokoju a mała na brzuszku, peryskop do góry i zabawa w najlepsze

Mężula ma imieniny, a ja przez to siedzenie w domu ciągłe nawet nie miałam dla niego prezentu nawet odświętnego śniadania nie mogłam mu zrobić bo w lodówce tylko światło Właśnie pojechał sam zrobić zakupy, mówiłam żeby sobie jeszcze jakiś prezent kupił
Stary 2011-12-19, 12:10   #529
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki Aniu Pytam dlatego, że przymierza się do tego basenu, Tymuś już ma 3 miesiące więc można, ale chciałam pierwszy raz pójśc tak po prostu, indywidualnie, oswoić go z miejscem. A mój mąż się zapiera, że nie, że pierwszy raz trzeba na zajęcia, żeby instruktor pokazał co i jak
Oczywiście postawię na swoim, ale chciałam się przekonać jak Ty to widzisz Bo wiem, że np. Natka była sama i bardzo im się podobało.

Sama idź spokojnie jak chcesz to na youtube jest dużo filmików z zajęciami dla takich maluchów. Na razie to wiadomo że tylko oswajanie z wodą, trudno mówić o nauce pływania
Niedługo pójdziemy na takie zajęcia na których już coś się będzie uczył, ale na razie odpada, bo są w godzinach kiedy ja pracyję...
A ja mam dziś w pracy spotkanie wigilijne. Ale chyba nie chce mi się iść

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-12-19 o 12:16
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 12:10   #530
agadus
Wtajemniczenie

witam południowo, ja sie nie wyspałam, pokłuciłam się wieczorem z małęm i nie spalam prawie całą noc, ale juz jest dobrze, dwonił i rozmowę dokończymy w domu, oj dobrze będzie, nie?

a Kochana Brunetka mnie ubiegła, moja Natalka kończy 5 miesięcy

i wszystkiego naljepszego dla Ali
..bo nasze kasztanki z jednego dnia

ale nam juz kobitki porosły

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 12:11   #531
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

dla dziewczyn!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 12:12   #532
agadus
Wtajemniczenie

a i zapomniała bym Brunetka dziękuję w imieniu Natalki

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
dla dziewczyn!
dziękuję

Stary 2011-12-19, 12:24   #533
alibany
Rozeznanie

Cytat:
witam południowo, ja sie nie wyspałam, pokłuciłam się wieczorem z małęm i nie spalam prawie całą noc, ale juz jest dobrze, dwonił i rozmowę dokończymy w domu, oj dobrze będzie, nie?

: roza: Dla Natalki i Ali

I na pewno będzie dobrze, chęci na rozmowę są to musi się dobrze skończyć
Stary 2011-12-19, 12:41   #534
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

też mam taka nadzieję

Stary 2011-12-19, 12:52   #535
brumek
Zakorzenienie

No to sto lat dla Ali i Natalii

Cytat:
A ja się nie pochwaliłam, że pokazałam w weekend Ali jak się przekręcać z plecków na brzuszek i załapała po jednym razie!! i wczoraj co....zasnęła już po kąpieli, po godzinie słyszę jakieś wierzganie, wchodzę do pokoju a mała na brzuszku, peryskop do góry i zabawa w najlepsze
A to spryciula mała

Cytat:

Sama idź spokojnie jak chcesz to na youtube jest dużo filmików z zajęciami dla takich maluchów. Na razie to wiadomo że tylko oswajanie z wodą, trudno mówić o nauce pływania
Niedługo pójdziemy na takie zajęcia na których już coś się będzie uczył, ale na razie odpada, bo są w godzinach kiedy ja pracyję...
A ja mam dziś w pracy spotkanie wigilijne. Ale chyba nie chce mi się iść
Dzięki Aniu, zaraz sobie pooglądam

Teliczku - kasa jest?
A poza tym dziękuję Ci za patent z łaskotaniem stópki przeciwległą rączką Tymcio się zaśmiewa z tego na głos

A moje małe cudo kończy dziś 17 tygodni \

.
Stary 2011-12-19, 13:01   #536
iustyna1
Wtajemniczenie

Najlepszego dla ALI i NATALKI

No i takie mniejsze najlepszego dla Tymka .

Ja pierniczę, patrzę przez okno a tam zielono. No zima jak marzenie, mówię Wam . Ale nie narzekam, bo mogę spokojnie pojechać po Kubę, nie ma ślizgawki, śniegu, mrozu, lodu, skrobania szyb i akumulatory nie padają . I odśnieżać nie trzeba . Nie marzniemy i nie mokniemy .

Sama nie wiem, co chcę od tej piękniej zimy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-19, 13:08   #537
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz trochę zgłupiałam i nie wiem czy dobrze robię, a nie dopytałam o to lekarki:/
Czy dając ten dicoflor osłonowo, oznacza to, że mam to dawać razem z antybiotykiem czy podawać go (mam ten w kropelkach) tak jak na etykiecie jest napisane 5 kropli na dzień???

Kciuki za wizytę!!
Zadzwoń do lekarki i dopytaj, będziesz pewniejsza.
A antybiotyk tak jak dziewczyny pisały, OSOBNO, nie łącz z osłonką.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

W ogóle to zapomniałam Wam napisać, że 10 grudnia byłam z Szymciem na III dawce szczepień. Mały waży 6600 g i pediatra kazała wprowadzić już zupki i obiadki, ponieważ mały średnio przybiera na wadze ( 760 g przez 6 tygodni ). Także 25 grudnia zaczynamy przygodę z rozszerzaniem diety, mały skończy wtedy 5 miesięcy
Dziś ważyłam Radka i ma 6600g 19 tygodni ma skończone.
Po nowym roku wprowadzamy gluten, jak skończy 5 miesięcy.

Cytat:
aaa i zapomnialam sie pochwalic zupka ugotowana przeze mnie bardzo Szymkowi smakowala
Na pewno była pyszna

Cytat:
Radek łapię się za kolanka póki co

Cytat:
Dzień doberek

za wizytę i powodzenia w supermarkecie
Ja na pierwszych zakupach większość czasu spędziłam z Radkiem w toalecie. Cały czas mi się wydawało, że jest głodny (nie płakał) i że ma mokro.
Z perspektywy czasu stwierdzam, ze ja durna byłam

Cytat:
Hej hej
Lili, ja podawałam je przez trochę i robiłam tak, że wysypywałam saszetkę na łyżkę do zupy, bezpośrednio na to wyciskałam trochę mleka z piersi, mieszałam paluchem i już Taki partyzancki sposób, ale jakoś się dało. Choć przyznam, że zachodu z tym trochę było, bo to ustrojstwo bardzo ciężko się rozpuszcza.
Nie chciałam mu butli podawać, nawet ze swoim mlekiem, dlatego tak robiłam.
Tak też sobie myślałam, żeby na łyżce rozpuścić z moim mlekiem.
Ale wydawało mi się, że to za mała proporcja płynu do rozpuszczenia saszetki...
Jutro spróbuję bo dziś rozpuściłam w herbatce.
Oczywiście Radek NIE CHCE HERBATKI, NIE CHCE Z BUTELKI !
Troszkę wypił, może wystarczy.

Cytat:

a Kochana Brunetka mnie ubiegła, moja [B][SIZE=6][COLOR=Magenta]Natalka kończy 5 miesięcy [SIZE=2][COLOR=Black]
Czym mąż zawinił?

dla Nati, duża pannica już
i Dla Aluni też

Cytat:
A moje małe cudo kończy dziś 17 tygodni \
dla cudnego cuda

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Wiążę sznureczki do cukierków na choinkę
Stary 2011-12-19, 13:12   #538
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dla dziewczyn!
Cytat:

Cytat:
[B]No to sto lat dla Ali i Natalii

.
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Najlepszego dla ALI i NATALKI

Dziękuję w imieniu mojej "kruszynki"

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:

dla Nati, duża pannica już
i Dla Aluni też

thx
Stary 2011-12-19, 13:40   #539
jacieeeee
Wtajemniczenie

I ja ślę buziaczki dla Ali i Natalii i Tymka
Cookie ta rakieta z dzieciaczkami już poszła? Jest jeszcze jakieś miejsce? Dominik ledwo patrzy na oczy, trze je, ewidentnie jest śpiący, a na próbę usypiania jest dziki wrzask

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-12-19 o 13:42
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-19, 13:57   #540
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
I ja ślę buziaczki dla Ali i Natalii i Tymka
Cookie ta rakieta z dzieciaczkami już poszła? Jest jeszcze jakieś miejsce? Dominik ledwo patrzy na oczy, trze je, ewidentnie jest śpiący, a na próbę usypiania jest dziki wrzask
Widzę, że mamy podobne nastawienie. Ja miałam ochotę odpalić rakietę o 5.00 rano .

Nadal jest śnieg u Ciebie? Wczoraj chyba pisałaś, że padał?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości