|
|
#4862 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kielczanki PO :)
A ja orzechy owijałam w ściereczkę i właśnie rozbijałam tłuczkiem do mięsa, albo po prostu tą ściereczką uderzałam o stół i też było dobrze hehe trzeba sobie jakoś radzić
|
|
#4863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4864 |
|
Rozeznanie
|
Ja z dwutygodniowym Kacprem buszowałam po Realu hehe A Laura miala ok 7-8 dni jak bylam z nia w Galerii Echo hehe
|
#4865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciastko dobra jesteś trzeba przyzwyczajać dzieci do codzienności od pierwszych dni...
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem
![]() Cukrzycy na szczęście nie mam Generalnie wszystko jest w porządku Edytowane przez alamig Czas edycji: 2011-12-20 o 18:22 |
|
|
|
#4867 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4869 |
|
Raczkowanie
|
Moja teściowa mieszka od nas 20 km i była u nas 3 razy. Ona uważa, że należy ją zapraszać: czerwony dywan i te sprawy. A że ja czerwonego w mieszkaniu nie toleruje to ...
![]() Śrubka kuruj się koniecznie. A co do gadania teściowej to jak mieli mieszkanie to było im łatwiej żyć i poza tym o ile tańsze były takie rzeczy jak prąd, paliwo i jedzenie. Pracował tylko mężczyzna a i tak stać go było na wynajem mieszkania i utrzymanie rodziny. A teraz utrzymaj się za jedną pensję. Chyba że mąż jest prezesem.. Alamig fajnie że dzieciaczek rośnie sobie zdrowo ![]() Eve staraj się olewać teściową. Moja dla odmiany na mnie psy wiesza do teścia i męża ale do dalszej części rodziny chwali mnie jaka to jestem cudowna. Jest taka obłudna.. jak twoja.. A ja się znowu zdenerwowałam. Kupiłam prezent teściowi bo teściowa prosiła. Brat tż i jego dziewczyna chcieli się dołożyć. Więc kupiłam też teściowej (2 piżamki damską i męską). I mąż mi teraz mówi że tamci polecieli i kupili coś od siebie. Jak zawsze pewnie wywalili z 300zł albo lepiej bo wiecznie muszą być lepsi. Normalnie czuję się jak w przedszkolu. Czy to jakiś wyścig? Dla mnie to chore. Przecież te prezenty to jak dla mnie symboliczne są, dla zabawy a nie że ja muszę pokazać że stać mnie na więcej.. dobrze że was mam bo inaczej bym chyba darła się na tż. Albo poszła wyżywać się na praniu
|
|
#4870 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny padam na twarz... Wzięłam się za sprzątanie wymyłam listwy pod meblami, wyszorowałam szczoteczką do mycia zębów fugi, umyłam lustro ( a jest bardzo duże) no i jeszcze prasowanie.... uff a jutro dalszy ciąg sprzątania. w tym roku u nas Wigilia i dlatego chciałabym by wszystko wypadło ok. Lece odpocząć miłego wieczorku
|
|
#4871 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No niestety nie mogę się z tym zgodzić. Mieszkanie można było rzeczywiście dostać ale trzeba było mieć mega układy...moi rodzice gdyby nie dziadek ktory mial znajomosci to by pewnie dalej mieszkali na kupe z reszta rodziny. A przeliczeniowo za jedną pensje można bylo o wieeeele mniej kupic niz teraz. Bo np. teraz za 1 najniższą krajową pensję można kupić 1 pralkę a jak nasi rodzice byli w naszym wieku taka pralka w przeliczeniu na teraźniejsze pieniądze kosztowałaby 10tys zł !!! Nie wspomne o TV Zreszta teraz samochod ma praktycznie kazda rodzina, TV tez, jedzenie tez jest o wiele tansze. Mój tata wspominal ostatnio ze najtansza najzwyklejsza kielbasa na dzisiejsze pieniadze kosztowala 40 zl ! to teraz za ta cene to kupisz cos extra.
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
mało się odzywam ale hmmm trochę problemów nas dopadło. Tydzień temu jak był fizjotrerapeuta u Małej stwierdził że jest duża asymetria, nie ciągnie główki jak się ja trzyma za ręce ect (nie chciał mi nawet powiedzieć za ile może to przejśc miesiąc a nawet rok). Mamy jedno ćwicznie z metody Woyty, i nie pozwalać jej patrzeć w lewą stronę , wkładać rączki ogólnie wszystko ma robić na prawo. Jak ktoś ćwiczył medoą wojty to wie co przeżywam 4 razy dziennie, kiedy Mała tak wrzeszczy że aż się krztusi, ja jestem mokra, płakać mi się chcę ale wiem że to dla jej dobra. Ciągle na nią musze patrzeć aby nie wkładał rączki, nie przekręcałą się, nei wyginała się , echhh szkoda mówić. A właśnie jest na etapie że rączka w buzi to wieeelkie szczęscie. Na dodatek coś jej się poprzestawiało i w nocy budzi się co 2 godziny a nawet co 1,5, nie musze wam mówić że rano czuje się jak zombi. Podajecie cudowne przepisy, chętnie bym wszystko zrobiła, ale jestem na diecie, więc te święta dla mnie będą cięzki. Wszyscy będą się zajadać smakołykami a ja ...... no cóż co się nie robi dla dziecka. Mąż kupił naturalną choinkę zrobioną z gałązek, taką lubię najbardziej, bo wiem że nie jest zcięta. Małej strasznie się podobało wczoraj dekolorwanie, nawet grzecznie w leżaczku siedziała, oglądała a ja jej śpiewała kolędy. Zaczeła pięknie gaworzyć, głośno się śmiać, codziennie rano i na wieczór koniecznie musi z nami "porozmawiać". Na wigilję jedziemy z moimi rodzicami do teściów. Ja się cieszę, ale mama marudzi że jej się nie chcę że najlepiej jakbyśmy byli u nich a potem u teściów. Dla mnie to bez sensu, jeżdzenie w tę i z powrotem z małym dzieckiem. I nie oszukujmy się u moich rodzicó bylibyśmy krócej, a mnie było by przykro siedzieć przy stole tylko z teściami i rodzinom męża. U teściów jest duży dom, w tamtym roku byliśmy wszyscy i było na prawdę spymaptycznie, ale moja mama to taki nie reformowany człowiek. Najlepiej żeby wszyscy ją odwiedzali ale ona do nikogo by nie jechała- nie rozumiem, ale zawsze taka była. Dziś byliśmy z Mała pierwszy raz w Galerii, oczy miała tak szeroko wciąż otwarte ale w końcu zasneła ze zmęczenia bo byliśmy prawie 3 godziny. I mam jedno wieeelekie zastrzeżenie co do pokoju dla matki z dzieckiem, czy tam musi być tak strasznie głóśno. Kurcze nawet tem lecąreklamy na maxa, mogli by daś sobie na wstrzymanie. Byłam pewna że będzie tam tak spokojnie jak w Dani, a tutaj hałas i jeden pokoj na I piętro, to duuuużo za mało. Musiałam czekać 20 minut aby się zwolnił.Co do prezentów już dawno kupione, ja lubie zamawiać przez internet Już je nawet dzisiaj opakowałam
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2011-12-20 o 22:46 |
|
|
|
#4873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4874 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak dla mnie pokoje sa ok, jeszcze nigdy nie czekalam w kolejce (zreszta na cala galerie jest ich chyba 5 wiec calkiem sporo). Fajne jest w nich to ze jest dodatkowo kibelek co nie zawsze sie zdarza. Nas w tym roku (jak co roku zreszta) czekaja 3 wigilie...najpierw u mojej mamy, potem jedziemy do babci (mamy mojego taty) i na koniec do cioci (siostry taty). ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Aaa... zapomnial wspomniec o wczasach, dla naszych rodzicow wyjazd za granice na 2 tygodnie byl czyms nie osiagalnym a teraz wystarczy troche odlozyc i lecimy gdzie chcemy.
|
|
#4875 |
|
Konto usunięte
|
Lowczyni a właśnie Cię widziałam dziś
. Z mężem i dzieciątkiem,w galerii !
|
|
|
|
#4876 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4877 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Lowczyni no faktycznie masz teraz ciężko. Niedługo wszystko wróci do normy. Ale rozczuliłam się jak pisałaś, że ubierałaś choinkę i śpiewałaś małej kolędy W ogóle ostatnio dużo rzeczy mnie rozczula. Leciała dzisiaj w radiu piosenka świąteczna, zaczęłam ją śpiewam i wyobraziłam sobie, że śpiewam ją mojemu Wojtusiowi. Efekt? Oczywiście się popłakałam ![]() Co do tego jak żyło się kiedyś to dodam jeszcze, że kiedyś 1 TV w domu to było coś, a teraz 2 TV to za mało
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
My też w tym roku mamy 2 wigilie. Jedna u Tż gdzie mieszkamy oczywiście a później jedziemy do mojej babci gdzie zawsze co roku spotykamy się wszyscy na wigilii czyli moje rodzeństwo z mężami żonami rodzice wujki i dziadki. Nie wyobrażam sobie tam nie jechać w taki dzień tym bardziej.
Lowczyni trzymaj się dasz radę i śpiewaj małej te kolędy mnie też się jakoś tak fajnie zrobiło jak przeczytałam o tym tak rodzinnie klimatycznie świątecznie ![]() Co do tego co było wcześniej to mnie wydaję się że i tak było łatwiej. U nas np. moja mama wogóle nie pracowała tata utrzymywał całą i jakoś się dało. A było nas 4 dzieci każde ubrać wyżywić szkoła wycieczki a oprócz tego utrzymanie całego mieszkania. Teraz przy jednej pensji byłoby to nie możliwe po prostu. Takie jest moje zdanie. |
|
|
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
Ciastko - oczywiście nie mówię, że tamte czasu były usłane różami. Każdy miał pieniądze, ale nie było czego za nie kupić. Człowiek stał godzinami w kolejkach i brał to co zostało. Ja mogę zrezygnować z wakacji zagranicznych, ale chciałabym mieć swoje 4 kąty. Bez świadomości, że wisi nade mną bank, jak tylko któreś z nas straci pracę, to istnieje ryzyko zabrania mieszkania czy domu. Teraz jak zapiszesz się na mieszkanie z TBS-u, to fakt ładne, nowiutkie za w sumie małe piniądze, ale czynsz za 50 m - 800 zł. No to przecież skandal! Tyle to płaci się za wyjamowanie i masz wiekszość spraw w nosie. Czy teraz utrzyma się rodzina 4 osobowa z jednej pensji? Nie... a wtedy tak. Oczywiście jakość życia była inna. Ale tak, jak mróweczka napisała - my też dzisiaj za dużo wymagamy. Dlatego uważam, że w wieku 24 lat nie muszę mieć mieszkania czy domu i widma kredytu nad sobą - wolę poczekac rok, dwa, aż sytuacja zawodowa unormuje się. Aaa i jescze jedno - wtedy każdy miał pracę...a teraz? Ja marzę o wyrwaniu się w z domu i co? Jak coś się znajdzie to tylko oszukać
człowieka chcą. Wtedy bez problemu wracało się po macierzyńskim do pracy, a teraz wygląda to nieco inaczej. Nie idealizuję tamtych czasów, bo patrząc na sytuację polityczną - były straszne. Ale chodziło mi o to, że wtedy młodzi ludzie mieli łatwiejszy start. Lowczyni- ojjj Ty biedulko
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Moja mala cosik dzis marudzi wlasnie padla na lezaczku po godzinnym marudzeniu. Zabki jej chyba podchodza, bo jesc nie je tylko gryzie smoka od butelki, albo pieluche albo swoje raczki. Spac spi grzecznie obudzila sie tylko raz w nocy na jedzonko o 3.50.Wczoraj maz przywiozl jej hustawke od kolezanki bo jej corka bala sie w niej hustac, a nasza zadowolona. Tesciowa przyszla nagadala sie ze ja sadzamy itd (hustawka ma regulowane oparcie i nie jest pod katem 90 stopni), ale nagadac sie musiala. Mala ma ponad 4 miechy i sile, sama sie podnosi do siadania, wiec czemu mam dziecku bronic. Ja wiem ze ksiazkowo moze nie jest to dobre, ale jesli jest silna i sama sie rwie to nie jest to nic zlego. Na brzuszku podnosi wysoko glowe, prostuje raczki i oglada sie na wszystkie strony. Co prawda ucieka jej glowa na prawo i sadzam ja i bawie sie z lewej strony, zeby jej sie miesnie nie zastaly. Marysia po marketach lubi chodzic bo podobaja jej sie dekoracje i ludzie. Ona do wszystkich sie smieje.
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Ciastko ja również sie z tobą nie zgodzę że kiedyś naszym rodzicom było gorzej. Może to wynika z tego że mam starszych rodziców rocznik 42 i 45. Moja mama sama stwierdziła że w dzisiejszych czasach by się w życiu tyle nie dorobiła co wtedy, a zaczynali od przysłowiowej "łyżki". Były np bardzo dobre kredyty, pożyczki na bardzo niski procent. Fakt w kolejce trzeba było stać ( i się podpisywać, sama dobrze pamietam to wszystko włącznie z kartkami na buty, cukier ect) Nie dało się wyjeżdzać za granicę. Ale w każde wakacje z rodzicami byłam nad morzem (4 osobowa rodzina) z pracy mamy lub taty. Ostatnio się jej pytałam jaki to był koszt, okazało się że za 2 tygodnie za 4 osoby płaciła połowę swojej miesięcznej pensji. Znajdzie mi dzisiaj wyjazd nad morze za np 800 zł dla 4 osobowej rodziny na 2 tygodnie???. Oprócz tego kolenie latem, w zimę wyjazdy na zimowiska, nawet sprzętu nie musiałam swojego mieć bo był w zakładzie pracy.
Mieszkanie moi rodzice dostali też późno po wielkim załatwianiu jak byli małżeństwem 10 lat. Nie było wielu rzeczy w sklepach, ale w szkole nie było takich różnic pomiędzy zamożnością dzieci, ludzie byli bardziej życzliwi ect. No dzisiaj też pobudka w nocy była co 2 godziny a dwa razy nawet co godzinę. Dobrze że mąż jest w domu, ale dzisiaj w nocy będę sama . Strasznie mi daje popalić kręgosłup i ciężko mi mała dźwigać.Może któraś z was wie co to za cholerstwo wyskoczyło mi na sutku - biała krostka bardzo boli?Próbowałam to wycisnąć ale nic z tego, czytałam że może to być zatkany kanalik mlekowy, ale przy wyciskaniu nic nie dało rady, a jak przebiłam igłą to poszła mi krew. Może nie trafiłam na ujście kanału mlecznego ale jego wogóle nie widać.
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Lowczynko trzymaj sie bedzie dobrze
opinia alamig |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
evewe jak oglądam zdjęcia twojej córki też odnoszę podobne wrażenie
włosy to mają chyba identyczne hihi
|
#4884 | ||
|
Raczkowanie
|
http://gruper.pl/referrer.php/937936 Dziewczyny jest promocja na seans do groty solnej
może będziecie zainteresowane Ja już zamówiłam mojej babci i mamie, bo mają problem z tarczycą, niech sie kobiety trochę zrelaksują![]() Ale chyba w centrum zdrowia promedica jest fajniej? Ja nie byłam w ogóle, więc nie mam zadnego rozeznania;/ może Wy macie porównanie, gdzie jest fajniej? ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Cytat:
Też twierdzę, że Wasze córeczki są baaardzo podobne widziałam fotki i jak dla mnie to są identyczne![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Lowczyni mam do Ciebie pytanie odnośnie cery... Ja mam cerę w sumie normalną, tylko teraz zauważyłam, że skóra na twarzy zaczęła mi się trochę łuszczyć:/ jak się maluję to baza, która zawsze ładnie mi się nakładała tak mi się ,,ściąga'' i nie wiem, czym ją natłuścić, może mi coś podpowiesz? Bardzo nie lubię kremów, bo czuję się taka ,,tłusta'' na twarzy:/ co Ty na to?
Edytowane przez iiiinesss Czas edycji: 2011-12-21 o 13:02 |
||
|
|
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie starych czasów:
Moja mama miała na ostatniej stronie jakiegoś dokumentu (chyba legitymacji ubezpieczeniowej członków rodziny) wypisane coś w stylu: śpiochy x2, kaftaniki x2... do tego pieczątka i podpis. To było to co mogła dostać/kupić po moim urodzeniu. Tyle jej przysługiwało. Chyba w szpitalu taką rozpiskę robili. Kiedyś powiedziłam rodzicom , że powinni wywalić z piwnicy stare meble, bo miejsce tylko zajmują. A mój tata mówi, że on je "wystał" przez kilka dni na zmianę z wujkiem Markiem i są bardzo cenne
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy - walcze z lukrem!
Jak mi nie wyjdzie to zrobie polewe czekoladowa. Zaczne od tego ze nie mialam cukru pudru (w sklepach sa opakowania po 125 g za duze pieniadze. Usilowalam wiec zmielic zwykly. Jest on bardziej mialki niz nasz krysztal. Zmielil sie na drobniutka kaszke - ze tak to nazwe. Wiecej nie chcial. Zrezygnowalam wiec i zaczelam dodawac soku z cytryny. Potem troszke pomaranczowego no i na koniec goracej wody. Lukier jest rozpuszczony na mniej wiecej taka konsystencje jak chcialam - lejacy sie - ale niestety krysztalki cukru sa wyczuwalne. Co zrobic? Podgrzalam go i sie cukier nie rozpuscil. Jak mi nic nie doradzicie to albo pojde po ten puder albo zrobie polewe czekoladowa a ten cukier uzyje moze do murzynka.
Przykładna żonka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2011-12-21 o 14:20 Powód: bledy :( |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
sjoanna, ja czasami robię taki lukier gotowany.
Gotuję cukier z wodą/sokiem, aż upuszczona kropla będzie zastygała. Trochę to trwa, ale możesz spróbować ![]() Tylko ja go do ciast używam, a co ciasteczek nie próbowałam.
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Agata - nawet czasu dzisiaj nie mam zeby isc na takie zakupy.
Czyli co - do garnuszka ten niby lukier i pogotowac? Jak dlugo mniej wiecej?
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Gotuję na dużym ogniu, aż przy wyciąganiu łyżki ciągnie się nitka. Lekko przestudzić i ucierać, aż zbieleje i będzie gęsty (można dodać odrobinę wody/soku gdyby bardzo gęstniał). I tym pokrywam ciasto.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

hehe trzeba sobie jakoś radzić

Potrzebne będą do dwóch keksów, no i bloku
dobrze że was mam bo inaczej bym chyba darła się na tż. Albo poszła wyżywać się na praniu
Zreszta teraz samochod ma praktycznie kazda rodzina, TV tez, jedzenie tez jest o wiele tansze. Mój tata wspominal ostatnio ze najtansza najzwyklejsza kielbasa na dzisiejsze pieniadze kosztowala 40 zl ! to teraz za ta cene to kupisz cos extra.

wlasnie padla na lezaczku po godzinnym marudzeniu. Zabki jej chyba podchodza, bo jesc nie je tylko gryzie smoka od butelki, albo pieluche albo swoje raczki. Spac spi grzecznie obudzila sie tylko raz w nocy na jedzonko o 3.50.
. Strasznie mi daje popalić kręgosłup i ciężko mi mała dźwigać.
Podgrzalam go i sie cukier nie rozpuscil.