Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 19:24   #1441
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

dla Jasia i Antosia

Cookie taka babę to tylko

Marinko to do jutra ... tylko powiedz mi jeszcze który z kolei jest ten Twój blok od ulicy głównej przy której jest stare kino bajka ( teraz to jakaś filia wyższej szkoły) bo nie wiem gdzie mam parkować i Was szukać

dziewczyny sprzedałam ten aspirator cleanoz .... ja tym sie obsługiwać nie potrafię i leżało mi to i ktoś to kupił .... hehhee przynajmniej nie poszłam do tyłu z kasą ....... i sprzedałam moja starą kurtkę narciarską

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:28   #1442
agni82
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią - czy któraś z Was ma już okres? Ja nie mam, ale od tygodnia mniej więcej cały czas o tym myślę, jakbym go zaczęła przeczuwać Cały czas czuję (psychicznie, bo objawów żadnych nie ma), że może nadejść
tez miałam pytac, bo u mnie cisza. nic nie ma i zaczęłam się martwic.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Piszecie o prezentach.
U nas niby nie ma tradycji.
Jednak było by miło, jakby mały dostał coś pod choinkę od kogokolwiek.
Ale nic a nic nie dostał. Ja oczywiście też
Przykreszkoda mi maluszka
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Edit: miałam zapytać gdzie Beata i Agni tez Juz kilka dni sie nie odzywa
jestem, tylko gości miałam

no więc.... jak wiecie teściowie przyjechali wraz z bratem T. wigilia wyszła super (pół na pół: polsko -duńska). Polska częśc jako starter,a duńska jako danie główne. Emil dostał mnóstwo prezentów i nie zdążył wszystkich rozpakowac, bo padł ze zmęczenia.. dostał pierzynke od teściowej, wraz z uszytą przez nią pościelką. jak znajdę chwilkę to zrobię zdjęcie i wstawię. dwie zmiany: zielone paski i zielone żabki. zrobiła nawet bumpersy. śliczne. i Emil spi pod pościelką i o dziwo wcale nie jest mu gorąco.Od nas dostał kilka zabawek i od reszty rodziny również.całe święta wyszły super, tylko szczerze zmęczona jestem. ja wolę jak to nade mną nadskakują, a nie jak to ja muszę komuś nadskakiwac,
A poza tym to Emil wydaje jakies nowe dźwięki, puszcza bombelki, nauczył się skakac i jak się go postawi na kolanach to zaczyna podskakiwac.

Poza tym wszystkim solenizantkom spóźnione sto lat!!

co do Sylwestra, to spędzamy go we trójkę w domku. zjemy pyszną kolację. ja przygotuję jakis deser i wypijemy szampana o połnocy. my raczej z tych nudziarzy,co raczej po imprezach nie chodząnawet w Sylwestra.. nie lubię się zmuszac do czegoś, a zwłaszcza do zarywania nocy i marnowania następnego dnia. Za to 1 stycznia jedziemy na przeceny do Centrum handlowego.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 19:45   #1443
Kolina
Zadomowienie

hej,
troche nadrobiłam
jak wiekszość z Was i ja sylwestra w domu przed tv spędzę, nie mam ochoty na imprezę, zresztą posprzeczałam się z tz, wkurza mnie i tyle

piszecie o pełzaniu, jak dokładnie wygląda pełzanie maluszków? unoszą się na rączkach? w jakim wieku powinien zacząć to robić?
Dawid troszke nóżki podciąga, ale na rączkach się nie unosi
ciągle się stresuję że czegoś w odpowiednim czasie się nie nauczy, boję się że to niedotlenienie da o sobie znać
Stary 2011-12-28, 20:01   #1444
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Mam tylko pytanko, u Ali dzisiaj wypatrzyliśmy żółty mały placek na główce, w pobliżu ciemiączka. Czy to jakiś zalążek ciemieniuchy, albo już ciemieniucha??? Do tej pory nic takiego nie było!!

U nas to była ciemieniucha

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a wogóle to mój Milky konczy dziś 4 miesiące kiedy to zleciało

dla Jaśka i Antka

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
piszecie o pełzaniu, jak dokładnie wygląda pełzanie maluszków? unoszą się na rączkach? w jakim wieku powinien zacząć to robić?
ciągle się stresuję że czegoś w odpowiednim czasie się nie nauczy, boję się że to niedotlenienie da o sobie znać
Radek tylko na nóżkach się unosi. Tyłkiem wywija na wszystkie strony.
Rączek jeszcze nie prostuje, nie dźwiga się na nich.

My Sylwestra też w domu.
Raczej go prześpimy. Na dzień dzisiejszy nie mam ochoty nocy zarywać,
zmęczona jestem i o 21szej padam na twarz.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:06   #1445
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

aania 20 dasz przepis na tego piernika?? bo uwielbiam piernika i moze bym na sylwestra upiekla.
to raczej nie ma szans już, ciasto musisz zrobić kilka tygodni wcześniej
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dla Adasia za dobre wieści z wizyty u lekarza

Cytat:
wodaaqua i Ania kochaniutkie przestrzegam przed dukanem
szcególnie wy, kobitki które nie jesteście otyłe ani nawet nie macie nadwagi
przyjmowanie tak dużych ilości białka przy jednoczesnej regukcji węglowodanów może mieć katastroficzny wpływ na organizm
s

brawa dla Jasia!!!
I dla Antosia Agi!

a co do diety, to nie uważam żeby była taka zła, byle z głową. Nawet moja promotorka ją stosowała, a to jest osoba która o żywieniu wie naprawdę dużo

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
dostał pierzynke od teściowej, wraz z uszytą przez nią pościelką. jak znajdę chwilkę to zrobię zdjęcie i wstawię. dwie zmiany: zielone paski i zielone żabki. zrobiła nawet bumpersy. śliczne. i Emil spi pod pościelką i o dziwo wcale nie jest mu gorąco.

super masz tą teściową

A my Sylwestra tez w domu Planowany z kilkoma osobami, ale co z tego wyjdzie to się okaże

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:07   #1446
Lili 83
Zakorzenienie

Rogaliki.
Składniki
Ciasto:
0,5 kostki drożdży
5 łyzek zimnego mleka
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 kg mąki
1 kostka margaryny
1 cukier waniliowy2 łyżki cukru
1 jajko
dowolna posypka

Z tego przepisu wychodzi 32 szt.

Wymieszać w kubeczku drożdże z mlekiem (zimnym!)
Połączyć wszystkie składniki: mąka, cukry, jajka, margaryna, proszek do pieczenia.
Zagnieść szybko rękoma dodać drożdże. Jeszcze raz zagnieść.
Zawinać ciasto w lnianą ściereczkę i włożyć do lodówki na 1,5-2 godzin.Wyciągnąć z lodówki, podzielić na 4 równe części.
Każdą część kolejno rozwałkować na koło. Podzielić na 8 trójkątów. Przy rozwałkowywaniu podsypywać mąką.

Na krótszym boku położyć nadzienie około 3/4 łyżeczki. Zwinać w rogalik.

Ułożyć na dużej blaszce - najlepiej na papierze do pieczenia.

Rozbełtac widelcem jedno jajko i posmarować wszystkie rogaliki pędzelkiem. Posypać: brązowym cukrem albo kolorowym maczkiem lub inną posypką.

Dziewczyny! Robiłam na Święta te rogaliki. Dwa razy! podwójna porcja

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-12-28 o 20:08
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:30   #1447
youyou
Zakorzenienie

hej mamusie

Wyrwałam się dziś z domu na parę godzin z siostrą na łowy na wyprzedażach w CH i padam na pysk.
Juz odzwyczaiłam się od takiego łażenia po sklepach ( a kiedyś sprawiało mi to taką przyjemność! ). Teraz wpadam chcę kupić coś konkretnego i jak najszybciej wyjść. Wkurzają mnie te tłumy, kolejki, rozwydzone małolaty.. chyba robię się stara i zgorzkniała..

Kupiłam sobie tylko kurtkę w Espricie i nic więcej, w domu okazało się że jednak powinnam kupić większą i tż ma mi jutro wymienić

teraz muszę nadrobić
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:38   #1448
SweetAngel1984
Zadomowienie

Hej....hej.....
to my dwa łobuzy

a wiec......

Święta minęły w miare przyjemnie

chrzciny bardzo sympatycznie odbyly sie u moich rodzicow bo u nas w jedynm pokoju nie ma warunkow....... bylooo kuuupe zarcia malo gosci i duzo fajnych wspomnien i prezentow

zdjecia po Nowym Roku bo aparat zostal u rodzicow

dopiero wczoraj wrocilismy do domu....wiem ze czeka nas rozmowa co dalej z "nami" ale jakos zadne z nas nie potrafi jej zaczac i tak plączemy sie wokół siebie

Brunetko
- spóźnione ale szczere zdrowkamilosci i duuuzo cierpliwosci

Sylwester - jedziemy do rodzicow bedzie brat z bratowa i moim chrzesniakiem dzis kupilismy im czapeczki na gumkach i po trabce Igus dmuchac w nia nie umie ale bawi sie nia super a w czapce wyglada odjazdowo

Dziękuje - wszystkim dziewczynom ktore o nas pamietaly

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamusie

Wyrwałam się dziś z domu na parę godzin z siostrą na łowy na wyprzedażach w CH i padam na pysk.
Juz odzwyczaiłam się od takiego łażenia po sklepach ( a kiedyś sprawiało mi to taką przyjemność! ). Teraz wpadam chcę kupić coś konkretnego i jak najszybciej wyjść. Wkurzają mnie te tłumy, kolejki, rozwydzone małolaty.. chyba robię się stara i zgorzkniała..

Kupiłam sobie tylko kurtkę w Espricie i nic więcej, w domu okazało się że jednak powinnam kupić większą i tż ma mi jutro wymienić

teraz muszę nadrobić
a w H&M cos było?

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-12-28 o 20:36
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:43   #1449
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marina szkoda dziecka. Jak mozna nie pomyslec i jakiegos drobiazgu nie przyniesc??nie rozumiem, moja dostala na mikolaja i oprocz tego pod choinka drobiazgi tez byly No coz zycie
aania 20 ale przepis daj zrobi sie na inna okazjeto zrobie na swylestra 3 bita - kolezanka w ciazy bedzie zadowolona a moj TZ to juz wogole wniebowziety.
Ja wykapalam po 19 Marysie, dalam flache mleka z kleikiem i usnelamam nadzieje ze to juz na noc.
sweetangel1984 za chrzciny i super ze sie udalo. Moze sie miedzy wami jakos ulozy jeszcze.
youyou mnie tez juz latanie po CH nie rajcuje, kupuje co mi potrzeba i wychodze. Ostatnio poszlismy za TZ spodniami weszlam do Tejli Wejli (chyba jakos tak sie to pisze) przymierzylam kilka bluzek i kupilam dwie. Zawsze rzeczy stamtad fajnie mi sie nosi.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Ponadto jestem dumna bo skonczylam wystawiac aukcje i teraz czekam na sprzedaz.
TZ szuka mi autka do pracy. Jak pomysle ze niedlugo wracam cos mi sie robi, bo ostatnio w pracy bylam 3 stycznia 2011.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:48   #1450
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
marina szkoda dziecka. Jak mozna nie pomyslec i jakiegos drobiazgu nie przyniesc??nie rozumiem, moja dostala na mikolaja i oprocz tego pod choinka drobiazgi tez byly No coz zycie
aania 20 ale przepis daj zrobi sie na inna okazjeto zrobie na swylestra 3 bita - kolezanka w ciazy bedzie zadowolona a moj TZ to juz wogole wniebowziety.
Ja wykapalam po 19 Marysie, dalam flache mleka z kleikiem i usnelamam nadzieje ze to juz na noc.
sweetangel1984 za chrzciny i super ze sie udalo. Moze sie miedzy wami jakos ulozy jeszcze.
youyou mnie tez juz latanie po CH nie rajcuje, kupuje co mi potrzeba i wychodze. Ostatnio poszlismy za TZ spodniami weszlam do Tejli Wejli (chyba jakos tak sie to pisze) przymierzylam kilka bluzek i kupilam dwie. Zawsze rzeczy stamtad fajnie mi sie nosi.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Ponadto jestem dumna bo skonczylam wystawiac aukcje i teraz czekam na sprzedaz.
TZ szuka mi autka do pracy. Jak pomysle ze niedlugo wracam cos mi sie robi, bo ostatnio w pracy bylam 3 stycznia 2011.
Co sprzedajesz

U mnie Agula usnęła o 19.30 przy mleczku.
Dziewczyny Wasze dzieci codziennie jedzą mięso? I po zjedzeniu dużego słoika z mięsem jest następny posiłek?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:52   #1451
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

Dziubku kochana nie wiem, czy to będzie dla Ciebie chociaż maciupkie pocieszenie, ale doskonale Ciebie rozumiem.
W 2007 roku przed ślubem ważyłam 64 kg. Nagle kg zaczęły iść w górę jak szalone w 2010 roku zachodząc w ciążę ważyłam 84 kg. W ciąży przytyłam tylko 6 kg i w dniu porodu ważyłam 90 kg. Tydzień po porodzie waga spadła do 77 kg ( czyli ważyłam 7 kg mniej niż przed ciążą! ), a tu nagle podczas karmienia piersią zaczęłam mieć straszny apetyt i waga znowu idzie do góry Dzisiaj ważę 79 kg. Jestem gruba i zrozpaczona

Miłego dnia.
łączę się w bólu pocieszenie żadne bo Ci tak źle jak mnie ale we dwójkę raźniej

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Oglądałam wczoraj od początku nasze/Wasze zdjęcia w klubie. Dziubek w ciemnych włosach Ci fajnie, ale w blondzie . Na ślubnych zdjęciach nie widać dodatkowych kg .
dziękuję kochana , miło słyszeć

Cytat:
madzia1k1 przy okazji zakupów kup test

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Czy Wy też tracicie cierpliwość do Waszego dziecka przy zmianie pampersa?
Mały od kilku dni zaczął się przewracać na brzuch na przewijaku, robi mostki, wygina się... A mi puszczają nerwy
proponuję dac do łapek coś do zabawy, wtedy zapominają łobuzy o obracaniu (przynajmniej mój )

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wrrr, ale mam parcie na słodkie, chyba Dukana wprowadzę w życie Właśnie Dziubku, mogę polecić Ci tą dietę, choć w Twoim przypadku to podejrzewam, że inne przyczyny tycia są aniżeli jedzenie... Wg mnie dieta Dukana jest bezpieczna dla osób z małą nadwagą, z większą lepiej z lekarzem się skonsultować. Ja zrzuciłam 10 kg (przytyłam z obżarstwa) od połowy lutego do końca września przeszłam wszytskie fazy, zmieniłam tryb jedzenia, potem już zaszłam w ciążę i nie zauważyłam jojo, wyniki miałam dobre przed dietą i po, generalnie polecam.
ja dukanowi mówię "nie" , byłam na tej diecie i efekty dla mnie średnie, dużo o niej słyszałam, czytałam i nie zdecyduję się już więcej. Dla mnie jednak to jeszcze dodatkowo problemowa dieta no i dość droga
ale dziękuję za pamięć

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziubek dzisiaj w ddtvn były osoby które schudły po 80 kg w rok, miałam zapamiętać nazwę tej diety i zapomniałam
U mnie humoru brak

obejrzałam materiał na stronie i mi gały wyszły !!!!!! żadnych konkretów w sumie, info że wszystko na stronie internetowej a tam musisz wykupić abonament. Uwaga abonament na 80 dni :779 zł na taką dietę mnie nie stać !!!!

za akcję z 3- baba powinna dostać , faktycznie po cholerę daje "pozytywną" ocenę skoro i tak nie zalicza !!!!

Cytat:

Nie idź. I tak jak Sara zostanie z teściową, to się nie będziesz dobrze bawić . Zostaniemy tu same i o 24.00 złożymy sobie życzenia (doczytałam, że Marina z nami baluje )

My też wcześniej umawialiśmy się ze znajomymi. Też odwołaliśmy, bo Zuziak nie da nawet godziny wieczorem spokojnie posiedzieć. Ciągle do niej latam i sobie odpuściliśmy.

Zapraszamy na wątkową imprezę sylwestrową (na razie jesteśmy Patik i ja, jakieś inne chętne?).
i ja i ja i ja mogęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęę ęęęe????????????????????? ????????

Cytat:

a wogóle to mój Milky konczy dziś 4 miesiące kiedy to zleciało

wodaaqua i Ania kochaniutkie przestrzegam przed dukanem
szcególnie wy, kobitki które nie jesteście otyłe ani nawet nie macie nadwagi
przyjmowanie tak dużych ilości białka przy jednoczesnej regukcji węglowodanów może mieć katastroficzny wpływ na organizm

to dieta dla osób które mają naprade duzo do zrzucenia a i w tym przypadku dietetycy zaczynają miec wątpliwości.
dla milkyego

za linki , jesteś kochana

MOJE POSTANOWIENIE NOWOROCZNE-DIETA -OD 2 STYCZNIA :d
akurat w poniedziałek wypada

Cookie podziwiam i współczuję jednocześnie. Masakra z takimi niereformowalnymi ludzmi

bry wieczór , dotarłam

dziś szukałam fotelika samochodowego dla łobuza i doopa zbita. Dziewczyny naszych starszaków o słusznych rozmiarach: jak Wy mieścicie swoje dzieci w fotelikach ??!!
Mój ledwo ramionkami sie mieści a pasy zaczynają mu się na łopatkach przecież zanim mi się przesiądzie do nastepnego to do tego go już zupełnie nie wcisnę

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Jak pomysle ze niedlugo wracam cos mi sie robi, bo ostatnio w pracy bylam 3 stycznia 2011.
ja byłam 22 listopada 2010 i wcale nie tęsknię

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Co sprzedajesz

U mnie Agula usnęła o 19.30 przy mleczku.
Dziewczyny Wasze dzieci codziennie jedzą mięso? I po zjedzeniu dużego słoika z mięsem jest następny posiłek?
gdzieś czytałam,że mięsko 2-3 razy w tygodniu. Daję słoik zamiast porcji mleka.

Dziś kupiłam (wyjątkowo) rosołek z kurczaczkiem i ryżem z bobovity i polecam, pachnie cudnie i małemu baaaaardzo smakował
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 20:53   #1452
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Scio sprzedaje ciuszki dzieciece - nie ma tego duzo poki co ale jak sie rozwinie to i bedzie, jak chcesz zobaczyc pisz na priva dam nick
Dziubek nosidlo mam maxi cosi niby do 13 kg - ale chyba wazone bylo nagie dziecko, bo na pewno nie inne. Moja ma 4,5 miesiaca i w spodniach i bluzce wejdzie, ale juz grubsza bluza lub kurtka albo nie daj Boze kombinezon nie ma mowy. Kupilismy juz fotelik od 9 kg, ale czekam az mala juz bedzie siedziec i przesadzimy ja tam, bo tak cos nas trafia.
Stary 2011-12-28, 21:00   #1453
youyou
Zakorzenienie

iustyna, Marina, Patik ja Sylwestra też z Wami spędzam przygarniecie mnie?
Przyniosę Piccolo brzoskwiniowe, Karmi i draże

Sto lat dla Milkiego
Stary 2011-12-28, 21:00   #1454
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziubek ja dietkuje razem z Tobą. Założymy se wątek odchudzaniowy w klubie

Madzia ja nie mam cierpliwości do przewijania. Agata za wszelką cenę chce mi zabrać chusteczki Tez jej musze zająć czymś ręce, najczęściej kremale i tak go wyrzuca jak chustki w zasięgu ręki są

Ja tez mogę na wizażową imprezę.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-28, 21:02   #1455
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
...

Radek tylko na nóżkach się unosi. Tyłkiem wywija na wszystkie strony.
Rączek jeszcze nie prostuje, nie dźwiga się na nich.

My Sylwestra też w domu.
Raczej go prześpimy. Na dzień dzisiejszy nie mam ochoty nocy zarywać,
zmęczona jestem i o 21szej padam na twarz.
to Dawid podobnie, może jednak nie ma opóźnień w poszczególnych etapach
dziękuję za odpowiedź
Stary 2011-12-28, 21:03   #1456
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Moja przy przewijaniu odpycha sie nogami do tylu, lub wyrzuca ja na boki i w gore. Zanim ja przewine to sie trzeba niezle nagimnastykowac.
Teraz sie znowu obudzila i TZ probuje ja uspic
Stary 2011-12-28, 21:03   #1457
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Dziękujemy za wszystkie buziaka, przytulasy i życzenia
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

a w H&M cos było?
Cieszę się ze Chrzciny wypalily

A w hm przed świętami już kupiłam reklamówek Cieszkowskiego za 75 zł
Np 2 pałace bawelniane za 20 zł
Super ceny

Muszę pojechać jeszcze coś wyłonić w innych sklepach
Może w piątek
Bo jutro mamy księdza
No i znajomi przychodzą kleic pizze

A ja właśnie pocwiczylam i idę zabić apetyt wieczorny herbatka

Ach miałam pisać sylwestra mieliśmy spędzić przed tv a Tz firma robi mała imprezke więc powinnismy się pojawić

Aj cieżko będzie mi zostawić Jasia
Stary 2011-12-28, 21:04   #1458
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/P...aropolski.html proszę

iustyna, ja też chcę z Wami na Sylwestra!!!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:08   #1459
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dobry wieczór. Ależ mnie tu nie było, tylko na pasku wiszę a czasu na czytanie nadal brak Dlaczego doba nie jest dłuższa
U nas święta dość ok, z tesciami () i rodzicami na dole u teściów własnie.
Zrobiłam 12 potraw których teraz nie ma kto zjadać. Jakaś chętna?? Stałam 10 godzin non stop przy garach a i tak każdemu coś nie pasowało, a to za słone a to coś tam.
Aha Brumku muszę Ci... podziękować! Dzieki Twojemu blogowi pokochałam SUSHI Teraz jemy je dość często Robiłam tez pierś w cieście francuskim i wyszła genialna, do tego różowe winko... pyszności!
Gratuluję wszystkim dzieciaczkom ukończonych miesięcznic
Madzia kup teścika. Trzymam
Cookie a na jakim osiedlu mieszkasz? Straszna baba z tej tesciówki.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:09   #1460
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kot wykąpany, obeszło się bez rannych

Kolina moja Agata ma pół roku i nie pełza. Fizjoterapeuta powiedział, ze za miesiąc (czyli 19 stycznia) pewnie zacznie, będzie mieć wtedy 7 miesięcy.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-28, 21:10   #1461
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/P...aropolski.html proszę

iustyna, ja też chcę z Wami na Sylwestra!!!!!
dziekujehmm mysle ze go teraz przyszykuje bedzie na walentynki
Stary 2011-12-28, 21:10   #1462
Kolina
Zadomowienie

nigdy w zyciu nie byłam na diecie, wagę mialam w sam raz, rozmiar 34-36 ale nie byłam chudziną
w ciąży martwiłam się że za dużo przytyję, przytyłam troche, ale po ciąży żrę jakby mi za to płacili, ciąglę jestem głodna i słodycze smakują mi jak nigdy, jak tak dalej pójdzie będę gruba jak bania
w ogóle mam doła i już

na rozladowanie kupiłam Dawidowi ciuszka na allegro, ale sie "wyładowałam" co?!
ide prasować
Stary 2011-12-28, 21:11   #1463
Marina1
Zakorzenienie

dziubek ja mojego ściskam jak parówę póki co. Mam do 13 kg, ale rozglądam się powoli za jakimś porządnym.

Cytat:

Nie idź. I tak jak Sara zostanie z teściową, to się nie będziesz dobrze bawić . Zostaniemy tu same i o 24.00 złożymy sobie życzenia (doczytałam, że Marina z nami baluje )

My też wcześniej umawialiśmy się ze znajomymi. Też odwołaliśmy, bo Zuziak nie da nawet godziny wieczorem spokojnie posiedzieć. Ciągle do niej latam i sobie odpuściliśmy.

Zapraszamy na wątkową imprezę sylwestrową (na razie jesteśmy Patik i ja, jakieś inne chętne?).

Wodaqua witaj !
O tak, ja się piszę na zbiorowego Sylwka!
Ja mam dobre wino jakieś Morgen Dawid czy jakosik tak.
Ciekawe, która pierwsza...padnie hehehe

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
To jakiego szampana kupujemy?

Wodaqua Nie mam humoru, bo:
- otworzyłam maila z ocenami z egzaminu, patrzę, a ja mam 3- i wielka raaadość.
A na samym dole pod listą ocen dopisek na czerwono, że 3- nie zalicza
Zabiję ta starą k***.
Po co stawiać 3- i 2 ? nie mogła samych 2? nie czaje jej toku rozumowania.
Pewnie zabrakło mi 1 punktu, bo to był test
Powinnam mieć pretensje do siebie, bo się nie uczyłam.
Poprawka 20.I . Jak się wezmę za siebie i poświęce 20 min dziennie to się nauczę........( 20 mam jeszcze jeden inny egzamin)
Aj kopa w doope mi trzeba.
I mgr do napisania. Wczoraj naskrobałam wstęp "az 3 strony"
patik no to faktycznie bezsensowna kobita.
Po co oni tak utrudniają życie nam - biednym studentkom...Ehh
Ale poprawisz. Też mam 20.I egz.

I siedzę razem z Tobą w uczelnianym nicnierobieniu...Normalni e nie mogę się zabrać...
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Witajcie
nadrobiłam Was bardzoo pobieżnie ..
dzikuje Wam za życzenia
i spóźnione życzenia urodzinowe dla DaKaro i brunetki
tyle chciałabym napisać, ale jakoś myśli zebrać ni moge.

Co do wagi, moja tez stanela.. mialam dzika nadzieje, ze zobacze z przodu 4.. a tu dupa, 51,5 kg. czyli do wagi sprezd ciąży 7,5 kg. zl zl zle, wielki smut.
Co do pobytu u teściówki - porażka.. moze ona ii mila, moze i kocha moja Zuzie.. al w ogól ni liczy si z moim zdaniem w kwastii dzicka!
mówie:
1. ni sadzać - ona sadza jak tylko z pokoju wyjde i podpiera poduchami ze wszech stron
2. mowie, kłaść na płaskim - ona kładzie na koldrze i poduszce i udaje z e nie slyszy jak prosze, zeby zarała dziecku spod grzbietu posciel..
3. chciala jej wczoraj ugotowac zupe na cielecinie, al taka na wywarze miesnym.. mowie, nie wolno! ona si obruszyla, ze te sloiki to o kant dupy , ze jej dzieci wszystko jadly i zyja..
4. jak nie widze, do ddaje Zuzce do buzi chleb, wedliny, cukierki!!! i mowi, z ona sie tylko bawi
5. ja mówie, ż dzicko chce isc spac, bo widze.. z rszta ryczy na pół bloku.. co slysz? ' oo nie, ona sie tylko bawi'..
6. w srodku nocy poslyszala, z Zuzka sie przbudzila.. przybigla, podniosla ja, zapalila wszystki swiatla, zaczela z nia tanczyc i spiewac a na koniec posadzila w krzselku do karmienia bo chcili zobaczyc, jak wyglada.. i tak rozbudzonego dzieciaka mi oddala i poszla spac, bo jutro do pracy..

ja ni wiem, co ja mam zrobic, bo ni widzi mi si taki zyci z tesciówką

a tym czasem...

Wasze Zdrowie
No w końcu jesteś!
( mam bliską rodzinę w Białymstoku tak na marginesie )
Z tym tańczeniem i sadzaniem w krześle, by zobaczyć jak wygląda rozespana Zuza to normalnie mi się chce śmiać i płakać na przemian.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamusie

teraz muszę nadrobić
yoyou podpisuję się pod pogrubionym, ale i tak zazdroszczę wypadu

evve, Agni mi też przykro było, tak jakoś dziwacznie...

Mój M. jedzie po nowym roku na miesiąc do Wawy na budowle. I ja sama z brzdącem w mieszkaniu . Mam nadzieję, że dam radę heh.

A, dzisiaj mi kuzynka tżta przyniosła wesele z przed 5 lat co był ze swoją ówczesną narzeczoną ( sama ją prosiłam o tą płytkę ), bo nigdy nie wiedziałam tej jego byłej, ale za to dużo o niej słyszałam, najwięcej od teściówki ( to ta, co to pobiera krew w przychodni i jest taka wykształcona - pamiętacie, pisałam Wam o tym ). No i nie urzekła mnie swoją urodą, taka se. Ale jak się za rączki trzymali fiu fiu. Ze mną się tak nie trzymał nigdy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:13   #1464
youyou
Zakorzenienie

Cookie masakra co za babsztyl jakieś przedpotopowe zwyczaje współczuję Ci, co teraz zmierzasz zrobić??

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Lila głównie kręci się wokół własnej osi ale też już posuwa się do przodu. Podnosi dupkę, kręci nią na boki. podkurcza kolana, podnosi się na rączkach i tak daje susa do przodu - udało jej się to parę razy, dziś dała nura do przodu prosto buzią w dywan i płaczu trochę było

Sweet do HMu nie zaglądałam bo szukałam głównie kurtki a tam nie ma takich ciepłych jak chciałam

Ale z dziecięcych sklepów fajne przeceny są już w Mothercare - kupiłam komplety bodziaków z fługim rękamem po 5szt za 54zł.
Są też komplety z pajacykami , bodziakami z krótkim itp

Scio Lila je codziennie słoiczek z mięsem - nawet ostatnio szukałam słoiczków po 5tym miesiącu bez mięsa ale po prostu nie ma takich

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-12-28 o 21:27
Stary 2011-12-28, 21:24   #1465
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Jak pomysle ze niedlugo wracam cos mi sie robi, bo ostatnio w pracy bylam 3 stycznia 2011.
No to mnie nie przebiłaś
Na zwolnieniu byłaś w ciąży? Miałaś poważne powody zdrowotne, czy chciałaś od pracy odpocząć?
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:26   #1466
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Scio sprzedaje ciuszki dzieciece - nie ma tego duzo poki co ale jak sie rozwinie to i bedzie, jak chcesz zobaczyc pisz na priva dam nick
Dziubek nosidlo mam maxi cosi niby do 13 kg - ale chyba wazone bylo nagie dziecko, bo na pewno nie inne. Moja ma 4,5 miesiaca i w spodniach i bluzce wejdzie, ale juz grubsza bluza lub kurtka albo nie daj Boze kombinezon nie ma mowy. Kupilismy juz fotelik od 9 kg, ale czekam az mala juz bedzie siedziec i przesadzimy ja tam, bo tak cos nas trafia.
no własnie z tym przesiadaniem jak zacznie siedzieć nie jest tak kolorowo. Też tak myślałam,że się szybko uda a tu nie do końca tak ...
po pierwsze mały nie siada wcale mimo , że za kilka dni kończy pół roku, kolejne foteliki-te od 9kg , przeznaczone sa najwcześniej od 9 miesiąca życia i to z wielu waznych powodów. Młodsze dzieci mają zbyt słabe mięśnie grzbietowe, żeby jeździc przodem w pozycji siedzącej. Najczęściej lekarze i fizjoterapeuci zalecają wożenie dzieci do nawet 15 miesiąca życia w tych pierwszych fotelikach. Tylko szkoda , że żaden producent fotelików chyba o tym nie słyszał

Marinko no mnie własnie szkoda małego, bo już ma mega ciasno i się wnerwia

Cytat:
Dziubek ja dietkuje razem z Tobą. Założymy se wątek odchudzaniowy w klubie
TAK TAK RAZEM będzie łatwiej.
Myślę, że już ostatecznie się zdecydowałam na dietę polecaną przez Telika i Carmele. Wydaje się bardzo sensowna
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:26   #1467
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziś szukałam fotelika samochodowego dla łobuza i doopa zbita. Dziewczyny naszych starszaków o słusznych rozmiarach: jak Wy mieścicie swoje dzieci w fotelikach ??!!
Mój ledwo ramionkami sie mieści a pasy zaczynają mu się na łopatkach przecież zanim mi się przesiądzie do nastepnego to do tego go już zupełnie nie wcisnę
Nasze Recaro też do 13 kg, Zosia dobija do 8 kg i nie wiem jak mam ją w kombinezonie do niego wciskać - już siedzi jak sardynka, a co będzie zanim siądzie??? Nie lubię jej takiej biedulki wozić, ale zanim nie siądzi, nie wsadzę jej do innego. Strasznie mnie to wkurza, że ten fotelik taki malutki się okazuje być (albo moja dama taki klocek )
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-28, 21:33   #1468
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia ja nie mam cierpliwości do przewijania. Agata za wszelką cenę chce mi zabrać chusteczki Tez jej musze zająć czymś ręce, najczęściej kremale i tak go wyrzuca jak chustki w zasięgu ręki są
mój synek łapie się za cycusia i ściska w rękach hehehe ... najgorzej jak jest kupa to wtedy trzeba ręce mu myć

Eveewe mój ostatni dzień w pracy był chyba 16 listopada, więc już ponad rok .... ach nie chce mi się tam wracać .... .... mam macierzyński do 18 stycznia a później urlop ...a najchętniej poszłabym na wychowawczy

Stary 2011-12-28, 21:36   #1469
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
No to mnie nie przebiłaś
Na zwolnieniu byłaś w ciąży? Miałaś poważne powody zdrowotne, czy chciałaś od pracy odpocząć?
tzn mialam 3 miesiace wymioty, zle sie czulam ogolem cale dnie i duzo spalam, nie wyrabialam w pracy z papieram a ze przy kasie pracuje i to duzej trzeba bylo byc bardzo skupionym, a nie bylo jak. A po drugie fakt chcialam tez odpoczac. Myslalam wrocic w 4 miesiacu, ale sie wybyczylam tyle, ze juz mi sie nie chcialo, pozniej znowu zaczelam puchnac, zagrozenie cukrzyca ciazowa, wiec sobie odpuscilam.
Kupilismy jej fotelik recaro ten w ktorym, da sie troszke odgiac to siedzisko i wtedy jest na wpol lezaco, ale poki co czekamy. Moja na kontroli w 4 miesiacu wazyla prawie 8 kg - wiec jest klocek.
cookie ja tez mam rodzine w Białymstoku, a ja wogole urodziłam sie w okolicy Białegostoku. Tam mam cala rodzine mojej mamy.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
mój synek łapie się za cycusia i ściska w rękach hehehe ... najgorzej jak jest kupa to wtedy trzeba ręce mu myć

Eveewe mój ostatni dzień w pracy był chyba 16 listopada, więc już ponad rok .... ach nie chce mi się tam wracać .... .... mam macierzyński do 18 stycznia a później urlop ...a najchętniej poszłabym na wychowawczy
ja macierzynski mam do 25 stycznia pozniej urlop za caly 2011 rok i kilka dni z 2012 i do pracy. Tez bym poszla na wychowawczy, ale kto mi da taka kase jaka zarabiam, zebym mogla zyc i zaczac budowe domu
Stary 2011-12-28, 21:44   #1470
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no własnie z tym przesiadaniem jak zacznie siedzieć nie jest tak kolorowo. Też tak myślałam,że się szybko uda a tu nie do końca tak ...
po pierwsze mały nie siada wcale mimo , że za kilka dni kończy pół roku, kolejne foteliki-te od 9kg , przeznaczone sa najwcześniej od 9 miesiąca życia i to z wielu waznych powodów. Młodsze dzieci mają zbyt słabe mięśnie grzbietowe, żeby jeździc przodem w pozycji siedzącej. Najczęściej lekarze i fizjoterapeuci zalecają wożenie dzieci do nawet 15 miesiąca życia w tych pierwszych fotelikach. Tylko szkoda , że żaden producent fotelików chyba o tym nie słyszał
ja kupiłam fotelik renolux od 0-18 i mały jeździ tyłem do kierunku jazdy samochodu w pozycji półleżącej .... a jak będzie siedział to odwrócę go przodem, fotelik jest ogromny masywny i jestem mega zadowolona ... na pewno posłuży ze 2 lata bo jak powyciągam te wkładki to całkiem spore dziecko jeszcze się tam zmieści

Evwewe ja też nie pójdę na macierzyński chodź nawet jakbym poszła na te pół roku to i tak nie odłożyłabym kasy na dom ..... no ale cóż jak mus to mus i niestety pewno w marcu trzeba będzie małego zostawić babci

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2011-12-28 o 21:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości