|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
no to ta ma takie noce ze od 20 potrafi spokojnie do 5 spac.
Dzis bylam u niej 19 razy wlaczyc karuzele,ale od pol godziny nic nie mialczy z malego pokoju,reszta relacji nocnej jutro... trzymajcie prosze kciuki.
|
|
#4322 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Seona, Jagoda
Dzieki dziewczynyNie wiem jak mogłam nie podać najważniejszych inf o małej ![]() Urodziła się mając 4,5kg, 60cm długości i dostała 10pkt Apgar Tak jak było mówione wyrosła jak nie wiem co![]() Zaraz idę spać, w końcu mogłam sobie popatrzeć na tv, a Emilka na razie od 22 śpi jak aniołek. Mój pokarm jej wystarcza już nie muszę jej dopajać tak jak to trzeba było robić w pierwszych dobach. Jutro opiszę poród 3majcie się dzielnie Mamusie
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
wiszka super klocuszek!!!!!!!!!
ja sie ciesze ze jednak w ten termin 1(jaki liczyli na porodowce-wigilijny)nie rodzilam,bo tez by wazylo spokojnie tyle.... aleeee--masz chyba najciezsza core na watku!gratulacje!dzielna babka jestes
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
wiszkaa, dziewczyna jak rzepa
![]() mleko sciagam i zaraz klade sie spac dalej ![]() qrcze, juz chyba wszystkie sie rozpakowalysmy zostalo kilka mam, ktore sie nie udzielaja. Dobijamy watek i na odchowalnie spadamy Myslalyscie nad tytulem, kto bedzie zakladal? |
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
My wczoraj właśnie pierwszy raz użyliśmy do tej pory Huggisy ale jestem bardzo zadowolona z DADY na pewno będę je kupować
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj moje dziecię ma dzień marudy po szczepieniu prawie wcale nie płakała. Przybiera ładnie przez 6 tygodni 1,5 kg. Ale co się dziwić jak żarłok z niej straszny ![]() Wiszka ale masz dorodną kruszynkę Dziewczyna na medal ![]() Seona też mi się wydaję, że już wszystkie rozpakowane są. Z moją weną twórczą raczej ciężko, może ktoś inny podsunie tytuł. Joamic ja kończę pampki a dady czekają. Mam nadzieję, że się sprawdzą ![]() Darusia spokojnie moja też o 1 usypiałam teraz odpukać już pomału się przestawia. Twoja mała też się w końcu zaakceptuje, że w nocy się śpi
|
|
#4327 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Darusia a moze jakas herbatka na sen mogłaby pomóc?Chyba Humana ma herbatki "spokojna noc".U mnie noc w miare o 19 kapiel ale zasneła o 22 do 1.20 sen potem cyc potem 2 hsnu potem cyc 1h snu cyc i 30min snu teraz spi od 30min ale sie kreci wie musze wózkiem ruszac
|
#4328 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() moje dziecie dalej nie zostało zaszczepione ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- jak czytam o waszych nocach to mnie przerażenie ogarnia mój synuś ostatnimi czasy jak zaśnie koło 22 po kąpaniu to sie budzi koło 3 a później już rano koło 6 a później śpimy do 9-10
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Basiula to Ci się dziecko udało
![]() Mój w nocy wstawał chyba z 4 razy, teraz po godzinie usypiania zasnol może na 5min ![]() Zaraz go nakarmię i lecimy na dwór bo to jest jakaś masakra. Marudzi i marudzi. Śpiący jest a zasnąć nie może |
|
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety tego nikt nie mówi, jak i setki innych rzeczy dot dziecka........ |
|
|
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przerabane mamy co nie? ![]() Tak w ogole to nie mialam przez swieta kompletnie czasu na wizaz stesknilam sie za Wami.Za chwile idziemy na odchowalnie ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
Wiszka GRATULACJE !!! Duza corcia
![]() U nas to chyba jednak nie skok rozwojowy tylko koli. Mala kolejny dzien od 20 do 23- 24 placze bez powodu i nie bardzo da sie uspokoic. Chusta pomaga. A potem przed 1 sama z siebie zasypia. Tez jest przestawiona, bo w dzien potrafi spac 3-4 h bez przerwy a w nocy 2,5h. Najgorzej ze coraz bardziej jej sie przestawia, bo zasypiala wczesniej o 23, a teraz o 1 ![]() Ja wiedzialam, zde bedzie babel poszczepienny i jest, ale nie wiedzialamm, ze nie mozna kapac tej reki. A jak jest juz taki strupek i lekko zaognione dookola to mozna moczyc? |
|
|
|
#4333 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Gratulacje dla nowych mamusiek. Mały śpi mi na rękach więc korzystam. teraz niestety albo śpi jak go przytulam albo na rękach, jak go tylko odłożę to się za chwilkę budzi to znaczy ból brzucha go budzi. Ja miałam zamiar zaszczepić maluszka w tym tygodniu, ale ze względu na to iż biorę antybiotyk musimy to odłożyć. Tym razem ja nabawiłam się zum, w drugi dzień świąt pojechałam na IP bo z bólu to mnie w pół gięło, a wszystko przez to że zasnełam z pełnym pęcherzem. Ze mną już jest w porządku, ale maluszek cierpi. Jeśłi chodzi o pieluchy t ja z Huggisów byłam bardzo niezadowolona, bo sztywne i odgniatały maluszka. Obecnie też mam Dady - są o wiele lepsze od Haggisów. Zadowolona też jestem z Babydream z rossmana. Jednorazówek w sumie używam na noc i na wyjścia lub jak wielorazówki mi wyjdą choć to się coraz rzadziej zdarza bo dokupiłam otulaczy, ale kolejny zakup już szykuję. Też bym chciała takie noce, ale póki co nie mam co liczyć gdyż moje dziecko jest bombardowane antybiotykami. Przepisali mi za dużą dawkę i dwie ostatnie noce praktycznie nie spałam tylko małego tuliłam aby nie płakał. Mam nadzieję, że jak mu się brzuszek unormuje to zacznie lepiej sypiać - zdarzyło się już że 5 godz przespał bez problemu, no ale... |
|
|
|
#4334 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie po dłuuuugim czasie
![]() u nas ze spaniem nienajgorzej, Maja najlepiej śpi od 20-21, bo do 24-1 rzadko, ale zdarza się ze do 2 nawet... po 3 juz są pobudki co 2-1,5h a od 6-7 to nie ma spania właściwie co noc ... potem do 9-10 spanko a w dzien- różnie... na spacerkach nawet 2-3h pospi, ale bywaja dni ze po 15 min drzemka i dawaj... zabawiaj mnie matka :P najgorzej ze mam juz poprawki do licencjata a nie mam czasu usiasc i poprawic... a troche tego jest, w sensie musze troche podopisywac, bo za malo szczegolowo poruszylam temat... my na sylwestra do taty mego, bo brat w domu urzadza impreze, wiec raczej z mała nie bede siedziec... wczoraj Maja skończyła 4 tyg, a waży już 4kg wychodząc ze szpitala, mając 7 dni ważyła 2810, więc chyba jest OK ![]() nie mam ostatnio czasu na kompa, w swieta tyle zamieszania, ze nawet go nie uruchamiałąm, a dzis doczytywalam dopiero ostatni tydzien! GRATULUJE nowym mamusiom !!!!!!!! i zmykam, bo obudziła się bestia ![]() ps. dodam, ze mała niestety ma wadę jedną (moze i nawet wiecej, ale ja tam zaślepiona miłością) - w dzień na rączkach potrafi spać i spać, odkladam i po 3 min pobudka :/ a z pieluszek uzywamy happy, bo na all znalazłam 6x42 szt za 100zł i są OK
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-12-29 o 11:54 |
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Basiula, moja Lili śpi podobnie jak Twoja. Dzisiaj wstaliśmy wszyscy o 10:30. |
|
|
|
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
Dziewczyny HELP!! Nie wiem co się dzieje na główce Lilki walczę z tym od 2 tyg i jest coraz gorzej a nie lepiej Może się z czymś takim spotkaliście
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu kochana tak po mojemu to Lilce robi sie ciemieniucha...spróbuj posmarować jakimś tłustym kremem poczekac chwile żeby "namokło" i czesz szczotka albo czymś żeby tak delikatnie zdrapywało to tylko nie zdrapuj paznokciem żeby ranek nie zrobić później możesz dalej natłuścić a po jakimś czasie umyć główke.......ja Mikołajowi tak zrobiłam i na drugi dzień już śladu nie było co prawda nie dopuściłam żeby sie skorupa zrobiła ale już dużo nie brakowało a teraz jak tylko widze, że skórka sie robi sucha na główce to zaraz smaruje albo mleczkiem nawilżającym albo kremem
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Oj Darusia współczuję , ja parę nocek takich miałam że Miłosz o 3, 4 tej usypiał, masakra .U nas noce nadal nie unormowane, generalnie to budzimy się co 30 min, raz jest spanko 2,5h po kąpieli, tzn kąpię przed 20tą , synuś usypia po 21 i do 23.30 w miarę lula. Oolong, próbowałam mu dawać tę samą pierś to szarpie się, wygina, ale jak pije z drugiej to to samo. Mam wrażenie że brzuszek go wybudza, a ja i tak niewiele jem. Szpilka mam wrażenie że w Twoim poście maczał paluszki Twój współ małżon .I już nic więcej dziecku nie wyciskajcie Seona zazdraszczam przespanych nocek .Basiula mój miał być szczepiony normalnie w 6 tygodniu a będzie szczepiony w 3 miesiącu bo po ospie tyle trzeba czekać |
|
|
|
#4339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a to chłop jak dąb jest![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
to Mikuś jak dobrze pójdzie to będzie szczepiony pierwszy raz mając 8 tygodni o ile znowu czegos nie załapie.........następne dziecię będę tak majstrować żeby sie mi kwiecień-maj urodziło już na jesień nie będe sie bawić bo później biedactwo tylko choruje i się męczy bo pełno tego dziadostwa sie pleni jakieś wirusy-hujusy
|
|
#4340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam pampersy orginalne ale też kupiliśmy juz jedna paczke (z promocji Huggies-y ) i zobaczymy moze na zmiane będziemy używać. ja kiedyś lubiłam też Happy przy Julci. ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
O jejciu ale dzielna z Ciebie kobietka takiego klocuszka dałas rade urodzic ![]() ![]() klask i:![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Ela ja juz mam dosc T mi dzis powiedziała że obok w sąsiedniej wiosce OSPA panuje a Julcia do przedszkola chodzic zacznie teraz po nowym roku . Jejku mam nadzieje że nie przyniesie tego do domu ![]() ![]() :pro si:![]()
|
|
|
#4341 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
) steskniłam się.gratulacje dla nowych mamus )Mój maly w końcu troche pospał w nocy ,no i mama też pospała. Wkurzyłam sie troche bo nie dość ze tz ostatnio całe dnie w pracy to mu wcisneli nocke w sylwestra i znowu sama ( Bahamadia_25 ja też nie widze wielkiej różnicy miedzy pampersami a dada to po co przepłacac ![]() elf27 a myslalam ze tylko do mnie sie tak wpierdzielaja "wujki" dobre rady Normalnie jestem w szoku na mojego synka działa muzyka uspokajająca http://www.solitudes.pl/index.php?ca...aski::oklaski: W lutym bedziemy chrzcili malutkiego- mój tato sie uparł na małe wesele zwariował chyba
|
#4342 | |
|
Rozeznanie
|
na Helenkę działa jak tata jej śpiewa
(najlepiej irlandzką piosenkę o zdzirowatej Molly) i celtyckie melodieCytat:
zostawiłam otwartego posta a on dokończył ![]() Nie wiedzieliśmy o co chodzi z tym bąbelkiem i dopóki nie pękł to go nie ruszaliśmy. Nie wiedziałam, ze nie wolno tej ropy wyciskać |
|
|
|
|
#4343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje sylwestra. My chrzcic jednak będziemy w kwietniu żeby cieplej było. A to jak Twój tato chce małe wesele to niech zasponsoruje go ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Mój mały nie chce żadnej herbatki, ani wody tylko mleko by pił ![]() ![]()
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
A to nasza terrorystka od kilku dni nic tylko płacze i na rękach (najlepiej mamy
)
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna (nie ma jak u mamy)
|
|
|
#4346 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olek ma kapiel o 20, potem karmienie i ok 21,30 zasypia, spi do ok 2, karmie go i od razu zasypia i spi ok do 4, karmienie, a potem to budzi sie czesciej. Ok 8-9budzi sie juz konkretnie ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() albo tradycyjnie: mamusie listopad/grudzień 2011 mszpilko małza masz giganta ![]() Wiszko ale masz dziewuszke! gratulujeWidze ze Dade zachwalacie. jutro pojade kupic bo koncza nam sie pampersy 2, mamy 150szt rozmiar 3 ale sa troche za dlugie. Bylismy wczoraj na badaniu bioderek - wszystko ok ![]() szczepienie mamy w srode. Slyszalyscie o plastrach znieczulajacych dla niemowlakow? Mi pediatra o nich powiedzial ale ponoc sa od 3mc zycia dopiero. Oolong wysle Ci PW bo mam pytanie o rotawirusy
|
||
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
A do Bartoszka dziś doszły prezenty Mikołajowo-Choinkowe
pałąk.jpg stojak.jpg Wkońcu udało mi sie natrafić też na okazjonalna cene leżaczka z FP bo teraz to strasznie drogo schodzą na all po 120 zł + wysyłka
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 3dni temu tez kupilam lezaczek z FP za 125+wysylka
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie teraz jakos zdrozały wrrr Ja to czekam na okazje hihii, ale niewiem czy czasem sie dziewczyna nie wycofa bo czekam na wiadomosc do wieczora buuuu, a jaki kupiłaś ??
|
|
#4350 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiscie moj Tz zaraz pobiegl i przygotowal mm, nic nie mowilam, nie protestowalam, mala dostala mm i.... sie rozbeczala Wytlumacz ludziom, ze jak dziecko placze to nie zawsze oznacza bol brzuszka albo Ze jest glodne, czasami potrzebuje tylko kontaktu! A tak BTW,. moje mleko zle, co to kurna znaczy?! Na mm dzieci tez maja problemy z brzuszkami!Cytat:
GRATULACE i podziwiam!!!! Cytat:
Ok, mala przybrala kolejne 300 g, na moim niedobrym mleku dzis byla polozna i sprawdzala. tak to wszystko OK, a teraz jedziemy do mojej przyjaciolki, ktora sie bardzo za maluda stesknila, papa!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

Dzieki dziewczyny
Tak jak było mówione wyrosła jak nie wiem co

zostalo kilka mam, ktore sie nie udzielaja. Dobijamy watek i na odchowalnie spadamy

)
przerabane mamy co nie?
stesknilam sie za Wami.
juz moj tata zwraca na to uwage, z

klask i: