|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
no nic temat wyjaśniony |
||
|
|
|
#1682 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
ej no sory ja nie wiedziałam, że tam nie można wejść. już mnie nie ma.
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
czasem sie zdarza, ale niech go zalozycielka zamknie po co ma ktos niepowolany buszowac, po to jest klub, zeby obcy was nie ogladali i nie czytali waszych wypowiedzi
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- dziewczynom na pewnoe nie chodzilo ze sie wpisalas tylko o to ze byl otwarty - prawda??dziewczyny?? |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Bo do tej pory bardzo uważałyśmy na to żeby był zamknięty, a tu takie coś, że każdy może wejść I nie chodzi o Ciebie Asynastra, ale o kogokolwiek, o sam fakt.
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-12-30 o 12:35 |
|
|
|
|
#1685 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski:Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mi się wydaje że wystarczająco, bo wcale oznak głodu nie wykazywał. Nie chciał to nie, stwierdziłam że jakby był głodny to się potrafi upomnieć ![]() Nic się nie bój, Tymek też sobie na pewno sam dopilnuje ![]() Cytat:
dla mnie z tym glutenem to tylko kupa zamieszania..... Na razie nie dałam, ale raczej do 10go miesiąca też nie będę czekać, chyba że tak akurat zejdzie... kiedyś wklejałam fajne linki, jeden z nich - http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1..._czy_nie_.html ten ostatni post jest bardzo sensowny.... Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1687 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Moja pannica wczoraj nie chciała zasnąć Tylko zabawa jej w głowie, wreszcie wzięłam ją do nas i zasnęła cwaniara, tulenia się jej zachciało WOW!!! Sto lat dla Panny Zuzanny! Babonik, Mamad, witaj! Miałam dziś o was pytać. Brumek, Zosia je tak 6-7 razy na dobę, słoików i jabłuszka nie liczę, bo po troszkę dostaje. Co do wprowadzania glutenu, zapytałam doswiadczoną koleżankę i ona swojej córce od skończonego 5 m-ca dodawała do zupki lub owoca 1/3 łyżeczki bułki tartej - czekała aż chwilę zmięknie i siup do buzi. Słyszałyscie o takiej metodzie? Zaleona przez pediatrę. Lecę na spacer póki nie leje. |
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
no ja mialam isc na spacer i co ?? i doopa pada deszcz ze sniegiem kuuurczak blady
wodaqua moaj tez zaznasc nie chciala, ale po herbatce polozylam ja do lozeczka, zgasilam swiatlo i wiercila sie wiercila az padla. Dran maly. Teraz zjadla marchewke z ziemniakie (pol sloika) skonczylo sie i patrzy dalej zeby jej dac - a mialam tylko pol sloika bo z wczoraj mi zostalo. Takze zaraz dam jej chyba kaszke i moze wyjde jakos na ten spacer albo znowu kolo 16 pojdzie jak wczoraj |
|
|
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
a ile teraz Wasze dzieciątka śpią w ciągu dnia?
moje dziecię śpi może ze 3 razy po 45minut...i trochę mnie to przeraża... ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- aaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam ZUZIA
|
|
|
|
#1690 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W dzień Radek zasypia przy piersi, jest na boczku i tak go zostawiam. Raz obracam na brzuszek, taką jedną drzemkę ma na brzuszku. A w nocy na pleckach. Cytat:
![]() Ale wieczorem przed snem nadrobił. W ciągu godziny karmiłam go 3 razy ![]() Daj znać jak wystartujesz z glutenem ![]() Zdradź jakaż to waga Cię Brumku tak przeraża ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w południe około godzinkę i popołudniu też do godzinki. Wcześniej miał krótkie drzemki, takie po 20min ale w nocy spał. Teraz "menda" pośpi w dzień a w nocy mamy więcej pobudek. |
||||||||
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
moje tak spia.... tesknie za czasami jak spały 1,5h
|
#1692 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam, my po spacerku.
Brumek ciekawy ten artykul. Zdecydowalam, ze wprowadzimy gluten po ukonczeniu 5. miesiaca, zreszta przedyskutuje z pediatra. Cytat:
.Musisz sie ladnie do TZta usmiechnac .Cytat:
Ale chociaz wykorzystal po tych drinkach ?Buziaki równiez dla EMILIE |
||
|
|
|
#1693 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mały ' ciumkał ' róg pieluszki i chyba podrażnił sobie dziąsełko, bo po chwili zobaczyłam na pieluszce krew.Cytat:
![]() dla ZuzannyCytat:
Jak to klub zrobił się otwarty???
|
|
#1694 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry.
My Dzis prawie do 10 spalysmy ![]() Agni a ja mam krowke z Cow&Gate Eveewe dawaj tego 3 bita. Chętnie zrobię
|
|
|
|
#1695 |
|
Zadomowienie
|
Witam was wszystkie!
Zaglądam tu czasem poczytać ostatnią stronę, ale ciężko się wbić do rozmowy jak się nie uczestniczy codziennie. Widziałam kolejne ząbki, miesiące i rocznice ślubu. Wszystkim wam gratuluję serdecznie, zbiorowo .Z tego co pamiętam: Drzemki w dzień - ze 3-4 razy z czego jedna dłuższa ok 2 godzin. Pozostałe po ok 30 min. Gluten - jeszcze nie wprowadzałam, poczekam jeszcze 2 tygodnie jak Kropka będzie mieć skończone 6 miesięcy. Tak się umówiłam z pediatrą, bo mała jest bardzo alergiczna. Mięsko też czeka na 6 miesiąc. Pieluszki - podzielam gust Brumka. Pieluszki lidlowe stawiam nad biedronkowymi, ale uwaga lidlowe te bez napisu "air comfort". Te z napisem są takie sztywne. Spanie na boku - Ida sama się przekręca na bok - lubi tak spać. W nocy zmienia pozycję kilka razy A co u nas? Kropka wkłada już nogi do buzi, leżąc na brzuszku podpiera się tylko jedną ręką, kufer pcha do góry - mamy wrażenie że lada dzień zacznie raczkować. Czasem przekręci się przez drugi boczek i ciągnie do siadania. Eh... stęskniłam się za wami.... Był już temat jak spędzacie Sylwestra? Muszę poczytać. My witamy Nowy Rok we trójkę u siebie. |
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby Agata mogła jeść zwykłe mm to bym kupiła tą kaszkę mleczną manne z bobovity i dosypała do ciepłej zupki i tak dała, ale że Agata bezlaktozowa to sie bawiłam z manną. Robiłam tak. Gotową zupkę (albo moją albo słoikową) przekładałam do rondla i gotowałam, w szklance w 4 łyżkach ciepłej wody bełtałam manne (bo inaczej mi sie grudy robią) i do gotującej wlewałam gotowałam 2 minuty i gotowe. Teraz daje Agacie piętke chleba do memłania. |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
Hej......
a mnie dopadlo cos dziwnego....... goraczka, bole wszystkich miesni, i straszny bol brzucha ![]() myslalam ze to grypa zoladkowa ale wymiotow ani biegunki brak..... ![]() nie wie mco to zle czuje sie paskudnie...do Igiego tez probuje sie nie zblizac za bardzo zeby nie przeszlo ale co to moze byc??? jutro Sylwester a ja cala spocona w szlafroku brudna glowa bolem glowy i paskudnym humorwm przez ten brzuch |
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo Tymek nie śpi w dzień albo wcale, albo ma na spacerze 15-20 minutową drzemkę. I rzadko, ale zdarza mu się w samochodzie zdrzemnąć ok. 10 minut, jeśli gdzieś jedziemy. Tak więc na cały dzień jest to 30 minut, max godzina, ale to rzadko. Cytat:
To mój Tymek na zupełnie innym biegunie jest ![]() A waga (dla mnie) przerażająca i aż się wstydzę wypowiadać to na głos ![]() Cytat:
Cześć kochana
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Agaty najdłuższa drzemka to około godziny po obiedzie, a tak to kimnie na 10-15 minut
|
|
|
|
#1702 |
|
Wtajemniczenie
|
CrazyMachine my tu sie na Sylwestra Umówiliśmy z dziewczynami na forum. Spędzamy razem. Ja przynosze baloniki, Iustyna picollo i draze. Zapraszamy do nas
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Brumek oczywiście że mało
mój dzieć nie śpi dużo w nocy,więc w dzień zawsze odsypiał i własnie sie to zmienia ale dziś to chyba go wszystko swędzi,bo wysypany znów od kostek po czubek głowy ale 3 stycznia idę do lekarza i chyba przejdziemy na butlę...nie wiem czy sie cieszyć czy nie... Wodaqua- nie podawałabym bułki tartej z tego względu,że jest to produkt pszeniczny...ale z wieloma dodatkami ...tzn wszystko co dodają do białego pieczywa,żeby było smaczne,długo świeże itd... ale w zasadzie to pomysł nie najgorszy ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Brumek no powiedz ile wazysz,bo umieram z ciekawości |
|
|
|
#1705 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak późno wychodzisz??? Ja staram się za widnego, kurcze, może tak spróbować czasami? Cytat:
Spacerowo miedzy 11-14 - zależy jak wyjdziemy - ze 2 h Około 15 dżemka max 1 h Około Klanu dżemka do 1 hJejku, dużo moja Zołza śpi! I ja się dziwie, że wieczorem rozhahana
|
||
|
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
u nas sa dwie 30-1 h drzemki i jedna 2-3 godziny
Brumku - Tymuś nie spi cal dzen ale za to noc Ci przesypia cala ![]() Wprowadzilam przedwczorja Igorowi kaszek zyzowa do jadlospisu na noc daje 150 ml tyle co mleka i 4-5 lyzek ale on to pozera i chce wiecej.....i musze dorabiac 30-60 ml myslalam ze kaszka jest bardziej sysca niz mleko ?????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-30 o 15:20 |
|
|
|
#1707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponad 51 kg I wcale a wcale go nie lubię Muszę się wziąć za siebie, bo jak tak dalej pójdzie, to za 3 miesiące do 60-tki dojadę
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Scio widziałaś tego posta?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post31308107
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Sweet nie mam pojęcia co to może być, ale życzę szybkiego powrotu do zdrówka
Aaa zapomniałam Szymcio zjadł dzisiaj 6 łyżeczek dyni z ziemniaczkami - otwierał sam buźkę, rozkosznie mruczał, wyciągał rączki do miseczki i na koniec chciał jeszcze... - nie ma piękniejszego widoku jak taki maluszek zjada coś z apetytem
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
I u mnie to samo
.Malwinka chce się podciagac, zadziera glowe az oczy wybausza i buzie jednoczesnie otwiera. Rano zlapala TZtowi kabel od sluchawek i tak mocno ciagnela dopoki wtyczki nie wyrwala z lapka hehe. Znacie jakas fajna zabawke dla dzieci, zeby moglo nozkami w nia uderzac i jednoczesnie wydawala by dzwieki? ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Acha Eve mialam pytac, gdzie w Kielcach rodzilas i jakie wrazenia? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

Bo do tej pory bardzo uważałyśmy na to żeby był zamknięty, a tu takie coś, że każdy może wejść
I nie chodzi o Ciebie Asynastra, ale o kogokolwiek, o sam fakt.

klask i:
Tymek je 8 razy na dobę, ale to dlatego, że ja mu podstawiam pierś. Inaczej jadłby rzadziaej, max 5 razy. I właśnie stąd mój wywiad z Wami, bo zastanawiam się, czy mu na to pozwolić. Chyba powinnam, bo w końcu dziecko wie najlepiej... Ale jakoś się przyzwyczaiłam i mam stracha, że ... sama nie wiem że co
Chyba po prostu weszło mi to mocno w nawyk, że w dzień podtykam mu pierś co 2h i boję się zmiany trybu dnia.

Tylko zabawa jej w głowie, wreszcie wzięłam ją do nas i zasnęła cwaniara, tulenia się jej zachciało 

ale dziś to chyba go wszystko swędzi,bo wysypany znów od kostek po czubek głowy