|
|
#2911 | |
|
Flawless
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Dziękuę
Cytat:
Poza tym udowodniłam sobie, że potrafię to zrobić bez eksa Obeszłam się bez jego pomocy, której nawet nie chciał udzielić Łaski bez. Teraz ja wymiatam
|
|
|
#2912 | |
|
jesterhead
|
Cytat:
Widzisz, on wcale nie jest taki fajny, umiesz sobie radzić bez niego
|
|
|
#2913 | |
|
Flawless
|
Cytat:
dam sobie radę ze wszystkim
|
|
|
#2914 | ||||||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Nadrabiam. Widzę, że świąteczne dylematy były na tapecie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bądź silna, bo raczej zależy Ci na stałym i poważnym związku, a nie takim na rok czy dwa. Bardzo ważne jest, aby ludzie pasowali do siebie pod kątem planów dalszego, wspólnego życia, poglądów na życie, tolerancji religijno-politycznej... Gdy mija zauroczenie, coś musi ludzi łączyć prócz sentymentów. Cytat:
Cytat:
Tkwisz w miejscu, bo wierzysz w lekkomyślnie wypowiadane słowa. Słowa, którym przeczy całym swym zachowaniem. On doskonale wie, że tym Cię do siebie przyciąga, jednak zrozum wreszcie, że należy do ludzi, dla których te słowa nie posiadają słownikowego znaczenia. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah no fajnie by było, jakby +2 w cycki poszło niestety, nadal wyglądam jak deseczka. do mnie ex też napisał i nie powiem- zaburzył mi jakąś tam już złapaną równowagę i harmonię. napisał w wigilię a raczej 1 dzień świąt, siedzę sobie godzina 3:15 a tu sms od niego. aż mnie w sercu zakuło, czytam a tam -wesołych świąt. odpisałam ze dzięki i wzajemnie a ten mi pisze znowu! że sorki jeśli obudził, myślę wtf napisałam że nie, nie że nie śpię. a on znowu (!) że to nie dobrze ale życzy dobrej nocy.. mówię no kurcze, po co? życzenia życzeniami-ok. ale już próbę wdawania się w jakąś dyskusję mógł sobie darować. ale fakt faktem, to była nasz pierwsza wymiana sms-ów od przeszło 8 miesięcy.. jejciu, jak Cię ciągle proszę- zerwij ten kontakt ! nic dobrego z tego nie masz. ex- to ex. przeszłość. coś co było- minęło. trzeba zacząć w końcu żyć przecież. ` jakie to dziwne tak bolało nie chciało się żyć a teraz takie nieważne niemądre jak nic. ` - ks. J. Twardowski
- mam nadzieję że kiedyś, w swoim tempie (oby jak najszybciej, wiadomo) każda z nas dojdzie do takiego właśnie wniosku.
|
|
|
#2916 | |
|
jesterhead
|
Cytat:
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat: Napisane przez Phoce
Hahah, Boże, widzę, że w święta oprócz zwierząt, także ch*** się odzywają ![]() Jakie to żałosne. no haha, mój kolega jak powiedziałam mu że ex napisał mi życzenia, skwitował- 'no cóż w końcu wigilia, więc nawet świnia przemówiła'
|
|
#2918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() od miesiąca normalnie nie rozmawialiśmy ani się nie umówiliśmy. jestem mimo wszystko zdziwiona, że Twój eks napisał dopiero po 8 miesiącach. byłam pewna, że zrobi to dużo wcześniej. cieszę się, że nie wdałaś się z nim w jakieś dyskusje i nie zaczełaś wyciągać rzeczy z przeszłości. Bo pewnie masz w głowie wiele pytań albo miałaś, ale to dobrze, że umiałas ruszyć do przodu po takim niespodziewanym rozstaniu. Mam nadzieję, że w 2012 będzie jeszcze lepiej ;* a ja się ogarnę kiedyś, tylko najpierw muszę przestać go widywać przypadkowo. a takie odcięcie się całkowite u mnie nie jest do końca możliwe, ale wierzę że będzie tylko lepiej
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Postanowienie noworoczne: wyrzucić całkowicie eksa ze swojego serca
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Raczkowanie
|
A ja siedzę i płaczę. Może zacznę od tego, że mam koleżankę Karolinę, która nigdy nie robi u siebie żadnych imprez, nigdy nie zaprasza do siebie żeby spać, czy coś w tym stylu. Trzymam się z nią jak i z jeszcze jedną Mariolą. Ostatni sylwester był u tej Marioli, a Karolina w przed tegorocznym sylwestrem zaczęła nalegać na Mariolę, żeby zrobiła go u siebie - a nie mogła zrozumieć, że do jej rodziców przychodzą znajomi, a sama Mariola idzie gdzieś indziej.
I eks napisał z pytaniem co robię w sylwestra, odpowiedziałam, że nic. Zapytał co robi Karolina w sylwka i żebym się jej zapytała, więc mu napisałam, że Ona nigdy do siebie nie zaprasza nigdzie i nie dam sobie wejść na głowę bo co impreza albo spanie to u mnie albo u Marioli, a eks zaczął na mnie najeżdzać ze "i dlatego jest jak jest bo wlasnie taka jestes ;p" - nie rozumiem kompletnie o co mu chodzi, kiey zapytałam "jaka" to napisał, że idzie się myć. W dupie mam tego sylwestra, chcę go zapytać, to dlaczego On mnie nie zaprosi skoro wie, że nic nie robię, a każe mi na siłe robić sylwestra z koleżanką, która przychodzi zwykle na gotowe, a poza tym do siebie nie zaprasza.. Jak mnie nie zaprosi to będę wiedziała jak bardzo ma mnie w dupie.. Ps. Zapytałam go co On robi w sylwestra, a ten że kombinują aby sylwek był u tego H. na strychu (niektóre dziewczyny wiedzą o co chodzi). Miałam mu ochotę powiedzieć, że zapraszałeś mnie, a teraz zero gadki czy z nim pójdę.. ale co tam, nie będę się go o nic prosić, mam swój honor. płaczę bo mi strasznie przykro jest
"Wszystko, co się opłaca posiadać, opłaca się również, aby na to czekać." — Marilyn Monroe Edytowane przez superMENKAAAAAAA Czas edycji: 2011-12-30 o 14:17 |
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
najlepszy kontakt to brak kontaktu !
przeczytałam to tutaj po moim rozstaniu, napisałam na kartce, przyczepiłam nad biurkiem. sheneedslove kochana. ja wiedziałam że nie odezwie się do mnie, zmienił się bardzo. jejciu, jakbym go poznała teraz to na bank bym z kimś takim nie była. burak i tyle. i teraz rozkmina : czy zawsze taki był a ja tego nie widziałam, czy na prawdę dopiero teraz się zmienił? zresztą, to nie sprawa. bardzo dobrze że kontakt już zerwany ! badź silna cały czas. ![]() TrueLook, wyrzucić całkowicie eksa ze swojego serca haha tak jest !
Edytowane przez Jacqueline__ Czas edycji: 2011-12-30 o 13:53 |
|
|
|
#2922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
BeforeIForget- mi też kilku facetów powiedziało takie coś. Że my, kobiety, wolimy tych bezczelnych drani. A miłych nie lubimy. I coś w tym jest, bo ja, nie wiedzieć czemu, tych "do rany przyłóż" spławiam szybko. Moim zdaniem facet musi byc charakterny, nie lubie ciepłych klusek, uległych, potulnych, zawsze grzecznych i poprawnych. Ale na skrajnych chamów tez nie chcialabym trafiać. |
|
|
|
|
#2923 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Nadrabiam dalej...
limonka1983 - wybacz, że Cię nie czytam, ale ta czcionka powala mój układ wzrokowy - wielkość, rodzaj, kolor, brak akapitu... nie dam rady tego przeczytać moimi podrażnionymi wgapianiem się w komputer oczami, a nie mam czasu kopiować w pracy do programu tekstowego i przerabiać ![]() sheneedslove - za co dostałaś karniaka? Za to samo, co Elve? ![]() Nie. Niemiłe było pisanie "kończę, pa", "pomyśl". Moja ulubiona emotka z gg -> <- może mieć negatywny wydźwięk, jest trochę ironiczna.Nie uraziłaś go obojętnością, tylko tonem wskazujący "myśl czasem, idioto" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak to od 2 tygodni? ![]() Cytat:
Fajnie widzieć, jak stajesz na nogi
|
|
|
#2924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba najgorsze jest to, że pokazują, że mają uczucia ... później nagle ich nie ma, oschli i obojętni na wszystko, nic ich nie rusza...a potem i tak przepraszają za to co zrobili czy powiedzieli ...i najgorsze...i tak tęsknimy ;/ |
|
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh... tak mi smutno
W dodatku nie mam nawet z kim porozmawiać ;( Mam wrażenie, że moi znajomi sądzą, że już mi przeszło i jak im wyskoczę z żalami to dziwnie spojrzą na to wszystko. ![]() Nawet ostatnio koleżanka mi powiedziała, że promienieję od rozstania i nikt by nie pomyślał, że to tak mnie zmieni i będę taka uśmiechnięta. Ale w środku... same wiecie co czasami się dzieje
|
|
#2926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a znajomi z roku mówią tylko: ale schudłaś, ale promieniejesz, wyładniałaś przez ostatnie dwa miesiące itd.. :/Schudłam bo nie mogę spać i jeść normalnie, zżera mnie stres.. :/ A całej reszty nie jestem w stanie logicznie wyjaśnić ![]() Wiem tylko ,że siedzę i płaczę o 18 wyjeżdżam, wrócę dopiero koło wtorku do domu i jeszcze nie jestem spakowana
|
|
|
#2927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o zauważyłaś ![]() nie wiem za co dostała Elve, ale ja za niewinność ;p tak naprawdę to mi się podniosło ciśnienie, jak przeczytałam, co Mandy pod wpływem emocji zrobiła i adnim uznał, że zbyt mało delikatnie napisałam, jak eksowie odbierają takie zachowanie eks-dziewczyn ![]() potem powstała dyskusja i się zrobił kwas . w ogóle jak tam po świętach? kot cały po wizycie w domu?
|
|
|
|
|
#2928 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Wciąż nadrabiam...
Cytat:
Jak się skończył jego związek z byłą, zdradziła go, on ją, kto to zakończył? Cytat:
![]() Ale kit z tym, ważne, żebyś wreszcie przestała to robić trwale, póki nie jesteście oficjalnie razem! Cytat:
![]() Potrzebujesz czasu, 5 miesięcy to nie jest mało, ale też po tak długim związku nie jest dużo. Wychodzisz z uzależnienia, jakim jest długi związek, musisz odzyskać emocjonalną samodzielność i poczucie własnej wartości. Nie pij za dużo, unikaj przygodnych zabaw. Żyj dla siebie, nie podglądaj jego życia - póki łudzisz się gdzieś w głębi serca, że wróci, nie wyjdziesz z tego. Zamknij ten etap. Jeśli będzie się to dłużyło, odśwież znajomość z psychiatrą i pamiętaj, że rozstanie nie siedzi w sercu, tylko w mózgu. Jak każde inne uzależnienie. Wódkę też można kochać ![]() Też to wymusiłam, po czym sobie wkręcałam "pogubił się, nie miał tego na myśli, przecież pisze, że mu zależy...". Na kupie mu zależy, nie na mnie
|
|
|
#2929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
Supermenka - słuchaj, ja bym zrobiła tak: skoro on Cię wcześniej zaprosił na Sylwestra i niedawno odwołał to i nie ponowi zaproszenia i pójdzie sam, to Ty nie idź z nim na ten półmetek. Niech ma dziad za swoje.. Wiem, że Tobie będzie pewnie ciężko mu powiedzieć, że nie chcesz z nim iść i idziesz z kimś innym, ale myślę, ze czas, żeby on choć przez chwilę poczuł jak to jest być olanym
|
|
|
|
#2931 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Jeszcze tryliard stron i nadrobię... Zniknąć na tydzień
![]() Cytat:
![]() Ten wątek to jedno wielkie "a nie mówiłam" i tutaj jest to ze smutkiem zawsze wybaczane. Bo kto sobie umie od razu poradzić z rozstaniem i nie wyprawia głupot, ten raczej tu nie trafia... Cytat:
Trochę pokory i cierpliwości, imienniczko! Cytat:
Dojrzałość związku to nie tylko wspólne rzeczy. Nie mieszkając z kimś też można planować przyszłość, nabrać się na piękne słówka i dostać po tyłku. I odwrotnie - wspólny kredyt i dziecko nie muszą wynikać z osiągnięcia dojrzałości. U Ciebie na przykład było tyle sytuacji, w których okazywał Ci brak szacunku, że nie wiadomo, czy Monika Twojego związku nie zakończyłaby parę miesięcy wcześniej, gdyby była na Twoim miejscu i miała Twoje doświadczenie. Nie wiemy tego i mam nadzieję, że nie będziemy musiały się tego dowiadywać. Nie masz wyjścia, musisz się od niego odciąć i ruszyć do przodu. Między Wami nie będzie już miłości, ale masz całe życie przed sobą i niejeden padnie Ci do stóp. Tylko zamiast dawać z siebie wszystko, zacznij też wymagać. Cytat:
Dziką radość sprawiało mi patrzenie, jak staje na nogi i wchodzi w nowy związek (choć uważam, że miało to miejsce zbyt szybko) i czekam na kolejne takie chwile zaserwowane przez nią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym tego typu akcje robią kobiety, bo myślą, że tym jakoś wstrząsną faceta, że się opamięta, jak 'poczuje się olany' A jak eks Supermenki powie 'spoko, pójde z koleżanką'? to się dopiero zacznie.... |
|
|
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale wiem jak to jest, znam ten schemat doskonale akurat. I pewnie jakby tak powiedział, to Supermenka by go prosiła, żeby jednak z nią poszedł.. |
|
|
|
|
#2934 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale pisałam wczoraj że przyjechał i przepraszał i że mówił to w złości ale widzę to były tylko puste słowa. nie poszłabym z nim na sylwestra, aczkolwiek chodzi mi o jego chęci, tym, że na prawdę mu przykro, że tak o mnie mówił, ale jak widać tak na prawdę gówno go to czy spędze sylwestra sama czy chociażby z Bradem Pittem ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
I macie rację, bardzo chce z Nim iść..
|
|
#2935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale chyba są tacy, co nie udają, tylko po prostu tacy są: kwestia wychowania, doświadczeń zyciowych- może stają się zimni i nieczuli przez to(?)No właśnie, najgorsze to, że okazują, jest pięknie, a potem oschłość ni z tego, z owego. Ale to chyba właśnie egoizm przemawia: jak chce to okazuje uczucia, później mi się odechciewa to mam w poważaniu (bo nie myślę o uczuciach innych ludzi), następnie znów zachciewa to przeproszę i będzie git. Na zasadzie robienia tak jak jemu wygodnie w danej chwili. Mi też ludzie mowią, że wyglądam dobrze. Że schudłam (bo tak jak dziewczyny powiedziały- nie jem i nie spie, za to nerwow łażę w tą i z powrotem) i ze promienieje. Kolega mi powiedział, że pomimo cięzkiej sytacji i tak wyglądam super. Miłe to, ale ja się wcale tak nie czuję. Coż, i tak zyczę wszystkim miłego piątku. Ja ide na piwko na miasto, musze się wyrwac, oderwać, choc cięzko
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przecież to wiadomo, że chcesz iść. najpierw będzie półmetek, później inna okazja. Albo przyjedzie i przeprosi, będzie super przez całe kilka godzin. I tak się będzie ciągnęło do usranej śmierci. Albo on sobie kogoś znajdzie i się ZAKOCHA naprawdę (wtedy pójdziesz w odstawkę) albo Ty sobie dasz spokój. Mniej będzie bolało jak sama odpuścisz. |
|
|
|
|
#2937 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nikt nie wie z moich bliskich jak bardzo mnie to boli wewnątrz...
|
|
|
#2938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() muszę być miła, ale jednocześnie obojętna na Niego, a jak mówicie że efekty będą to zapewne macie rację! ![]()
"Wszystko, co się opłaca posiadać, opłaca się również, aby na to czekać." — Marilyn Monroe Edytowane przez superMENKAAAAAAA Czas edycji: 2011-12-30 o 15:46 |
|
|
|
|
#2939 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Dalej nadrabiam... połowa postów pewnie już nieaktualna
![]() Cytat:
Uświadom sobie, jak bardzo nie był wart tych lat spędzonych z Tobą. Dobrze, że wyszło to z niego teraz niż po ślubie i z dziedzicem w brzuchu. Cytat:
Wyjdź z tego z podniesioną głową ![]() Życie w pojedynkę po takim czasie nie jest łatwe, ale też przez to przeszłam całkiem niedawno i dałam radę, więc Ty też dasz Cytat:
Jesteś dla niego niemiła i nie patrzysz na to, jak on zinterpretuje Twoje słowa. Denerwujesz się i nie panujesz nad sobą zamiast pogodzić się z tym, że to Ty schrzaniłaś i to on powinien teraz zdecydować, czy jeszcze chce z Tobą być. Wyluzuj i bądź miła, bądź jego marzeniem Inaczej byle Kaśka spod kiosku będzie dla niego atrakcyjniejsza. Dasz radę ![]() A ja przez 9 lat. No i co ![]() Cytat:
![]() Testowałam i nie rozumiem fenomenu tego urządzenia ![]() Cytat:
Ja po Świętach przytyłam do 43 kg ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie mówiłam Cytat:
![]() Cytat:
Tylko tak napisałam żeby pokazać że doceniamy tu siebie czasem nawzajem i nie ładnie było pisać o jakiś kółkach adoracji, ale nie chce od początku tego wałkować bo znowu będzie wojna.
Roguc mym Bogiem, Coma nałogiem, muzyka postawą, koncerty zabawą narCOMAnka http://www.youtube.com/watch?v=mf97F-SpBQU Życie motocyklisty nie liczy się w latach tylko w kilometrach Edytowane przez _Desolation Czas edycji: 2011-12-30 o 15:53 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

aż mi sie przypomniało jak bardzo ja szczęśliwa byłam jak ja zdałam, och ach pięknie było
Obeszłam się bez jego pomocy, której nawet nie chciał udzielić 

a podobno tak mnie kochal, a teraz nagle nic nie czuje, wogole mnie nie zna....
masakra jaka ja byłam oszołomiona, nie wiedziałam co się dzieje.złożył życzenia, trochę jeszcze pogadał o tym bym do niego wróciła itd itp a na koniec wręczył mi prezent na gwiazdkę.powiedziałam, że nie chcę żadnego prezentu .wyszedł, a gdy ja po jakiejś godzinie wychodziłam na cmentarz patrze a pod drzwiami leży ten prezent....otworzyłam a tam wieeelki album i nasze zdjęcia od początku naszej znajomości aż do ostatnich wspólnych chwil i flakonik moich ulubionych perfum
ale fakt faktem, to była nasz pierwsza wymiana sms-ów od przeszło 8 miesięcy.. 

<- może mieć negatywny wydźwięk, jest trochę ironiczna.