Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 19:47   #1921
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny a Wy bierzecie jedną torbę do szpitala czy dwie (osobną ze swoimi rzeczami i osobną z rzeczami dla malucha?)
Nie wiem
Muszę najpierw dowiedzieć się, co na miejscu w szpitalu dają.
Fajnie byłoby zmieścić się w jedną torbę.
W kazdym razie szpital nie jest aż tak daleko, to jeśli będę musiała coś dowieźć, wymienić etc to na pewno nie będzie problemu (bo na pewno ciągle ktoś u mnie będzie xD ).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:50   #1922
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

to ja chyba podjadę do szpitala dowiedzieć się co i jak, albo spytam kogoś

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:52   #1923
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Słuchajcie moja znajoma (ta co wczoraj z nią rozmawiałam na sylwestrze) mówiła, że idzie w najbliższym czasie do swojej pani gin z listą "do torby mamy i maluszka" poproszę ją o weryfikację tego co my mamy i powiem Wam
na razie mówiła, żeby podobno nie brać kosmetyków dla maluszkaale nie wiem.. jak coś się dowiem to Wam powiem.. poród na 31 stycznia przewidują, także na pewno zdążymy
Stary 2012-01-01, 19:54   #1924
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam Wam zyczyc Szczesliwego Nowego Roku!!!!! Aby kazda z Was jak najlepiej przeszła rozwiązanie, i by u wszytskich było wszystko dobrze z dzidziusiami i nie tylko!!!! Juz nie długo bedziecie miały swoje pociechy przy sobie 2012 Niech bedzie dla Was magiczny i nie zapomniany
Wzajemnie Wszystkiego dobrego !

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
aaaa.... przypomniało mi się coś wczoraj na początku imprezy sylwestrowej odbyła się taka rozmowa między mną(j) a synem znajomych 6l. (s)

(s) ciocia a Ty w brzuchu masz dzidziusia czy nadwagę tak jak ja?
(j) to pierwsze
(s) wiedziałem że to dzidziuś. A wujek wie że masz tam dzidziusia??
(j) no chyba wie ale zapytaj się go.
(s) pobiegł do drugiego pokoju i pyta : wujek a Ty wiesz że ciocia ma w brzuchu dziecko?
(tż) no wiem
(s) a skąd przecież jeszcze nie widziałeś

Witam się w nowym roku!
i uciekam odpoczywać, bo poszłam spać dopiero koło 5, znajomi długo siedzieli, a się nie wyspałam mimo, że wstałam po 12

miłego wieczorku i dobrej nocki

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:06   #1925
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
To ja powiem, że w takim razie to ja musze odszukać moją piłke
Dawno temu kupiłam sobie taką piłkę do ćwiczeń ze sprężynami do ćwiczeń, a teraz widzę, że nadała by mi się w sam raz
Troszkę się boję, że fretki mi zahaczą zębami dlatego będę musiała schować piłkę do garderoby/pokoiku malucha
Ja to nie wiem co się dzieje z tą moją wagą .. Troszkę się niepokoję, tym, że generalnie rzecz ujmując prawie nic nie przytyłam... Przed ciążą
ważyłam jakieś 51 - 52 kg
W karcie ciąży mam wpisane 53,5 kg (jako wagę wyjściową jak mniemam) a dziś - po śnaidaniu widziałam 57,1 kg
Niby ok jest jakiś przyrost .. ale jakiś taki mały
najgorzej, że przez tę zgagę, która mnie franca męczy 3 dzień generalnie nie chce mi się jeść... Jedzenie traktuję jako przykry obowiązek
Generalnie jestem delikatnie nie w formie .. psychicznej
Mimo, że staram się widzieć wszedzie same dobre rzeczy.. ale ta zgaga mnie okropnie przygasiła
ja mam podobny przyrost wagi, podobny czas ciąży.. Ale już mi trochę ciężko (szczególnie w nocy przy przewracaniu się z boku na bok), no i mięsnie mnie chyba jakieś ciągną bo po dłuższym siedzeniu pod piersiami przy żebrach czuję ból..;/
Zgagi jak na razie brak, nie wiem nawet czy rozpoznałabym jak to jest bo chyba nigdy w życiu nie miałam...

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-01 o 20:18
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:07   #1926
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a dzisiaj mam taką ochotę na Fante i już prawie 1l jej wypiłam

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:10   #1927
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
Wzajemnie Wszystkiego dobrego !

Witam się w nowym roku!
i uciekam odpoczywać, bo poszłam spać dopiero koło 5, znajomi długo siedzieli, a się nie wyspałam mimo, że wstałam po 12

miłego wieczorku i dobrej nocki
dobrej nocki Karo

w piatek pytalam mojej poloznej co musze spakowac do torby szpitalnej, a ta kosmitka do mnie...magazyny do czytania i wklady poporodowe...aha to sie dowiedzialam wiec jej pytam czy w szpitalu jak pojade pod koniec lutego na ta 3 godzinna lekcje cos niby szkola rodzenia czy tam sie sie dowiem, a ona...mozliwe ze powiedza

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:14   #1928
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Zgagi jak na razie brak, nie wiem nawet czy rozpoznałabym jak to jest bo chyba nigdy w życiu nie miałam...
Pali w żołądku i dolnej części przelyku. Bardzo nieprzyjemne uczucie, gorsze od niestrawności.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 20:21   #1929
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja przy pierwszym porodzie mialam jedna wieksza (ale nie jakas bardzo duza) torbe.
Ale ja do szpitala dla maluszka nie musze miec nic procz pampersow i jakies pieluszki tetrowe.
Tam daja ubranka, kapia, wiec kosmetykow swoich uzywaja, jedynie co to ubrania na wyjscia ze szpitala, ale to juz w dniu wypisu maz przywozi dopiero z domku.

Za to ja rodze dalej, bo 40 minut jazdy bez korkow mam do szpitala, no wiec musze miec wiecej dla siebie i musze byc dobrze przygotowana z ewentualnym szybkim dowiezieniem jest problem, tym bardziej, ze teraz mamy Filipa...

A wogole my dzieciate juz mamy tez problem z kim zostawic dziecko gdyby akcja porodowa sie rozkrecila....
I tak z mama i mezem myslalam, co jesli bede sama w domu z Filipem, maz moj i mama moja beda w pracy a mi sie zacznie i bnp trzeba jechac szybko do szpitala? (a kawalek drogi jest) no i co zrobimy z malym, itd....
Wiec pomyslelismy ze 2 tyg. przed terminem zamieszka u nas moja babcia, zeby nie tracic czasu na ubieranie i zawozenie malego gdzies po czyjas opieke i w razie gdyby odeszly mi wody w domu i trzeba by szybko jechac do szpitala, to maly zostanie z babcia, maz po mnie przyjedzie zwalniajac sie z pracy i szybciutko do szpitala wtedy...

Wprawdzie porod z Filipem mialam taki, ze przed odejsciem wod czulam skurcze od nocy i czulam sie jeszcze w miare, a wody odeszly na izbie przyjec w szpitalu, jednak kazdy porod moze byc zupelnie inny, jak np mojej bratowej, ktorej odeszly wody w domu i musieli migusiem jechac do szpitala bo wtedy od odejscia wod trzeba juz szybko dzialac, bo mozna urodzic nawet w przeciagu pol godziny. Ja urodzilam od odejscia wod w przeciagu 2 godzin, ale naprawde roznie to bywa.
A po odejsciu wod juz nie jest tak lekko, wtedy bole sa mocne i np ja nie bylabym w stanie zajac sie malym, wiec chyba opcja babci w domu bedzie dobra.
A Wy mamusie dzieciate jak organizujecie to zeby jakos dac sobie z tym rade?????
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-01 o 20:25
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:29   #1930
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Za to ja rodze dalej, bo 40 minut jazdy bez korkow mam do szpitala, no wiec musze miec wiecej dla siebie i musze byc dobrze przygotowana z ewentualnym szybkim dowiezieniem jest problem, tym bardziej, ze teraz mamy Filipa...
A ja uważałam, że jak bez korków mam pól godziny do szpitala to jest blisko ale w przypadku męża droga mogłaby zająć 10-15 minut a szwagier tak by jechał, że pewnie urodziłabym w samochodzie ze strachu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 20:49   #1931
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
no właśnie cały czas chodzę jak kaczka, jeszcze dodatkowo trochę przygięta... to jutro dzwonię do lekarza - dziś mu dam spokój
to witam w gronie kaczym
i zarazem współczuję , bo wiem jak to potrafi napierniczać, ja jeszcze jak leżę na boku to nie zawsze mogę unieść nogę , a jak się uda to boli , masz tak?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:51   #1932
tynka88
Zadomowienie

Moje postanowienia to po porodzie zaczac ćwiczyc, dojśc do formy-schudnac,nie przejmowac sie błahostkami i byc najlepsza mama i żoną na świecie

Jesli chodzi o pomoc ze strony rodziców jednych i drugich finansowa
to od poczatku nie liczylismy na jakies wspomaganie w wyprawce. Moi i TZ rodzice czesto podrzucaja nam pyszne jedzenie, zawsze sa chetni do pomocy, podwiezienia mnie i wiem ze moge liczyc na cenne rady i pomoc w zajmowaniu sie maluszkiem- w zupelnosci nam to wystarcza Jezeli chca cos wnusiowi kupic to juz ich dobra wola

Torbe mam w planach jedna duża

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:52   #1933
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Nio wlasnie niestety te pierwsze wloski pozniej wypadaja i rosna juz te wlasciwe. Chociaz zmieniaja sie ciagle wraz z wiekiem.
Filip urodzil sie z ciemnymi wloskami prostymi, potemmu wyrosly jasniejsze (brazowe) i jak rosly to pozniej mocno mu sie krecily i bardzo mierzwiły. Mial takie niesforne, splatane.
A teraz ma proste w moim kolorku, bo maz ma ciemniejsze.
a mojej nie wypadły , Nina nie miała takie meszku tylko włosy jak "stara"
Stary 2012-01-01, 20:54   #1934
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Mala nazwy Sprzedajacych ktorych moge Ci polecic: rodzyneczki, babyboom.
ja polecam rodzyneczki
co do wydatkow do wydalam wlasnie na allegro 200zl na razie na rozek, kocyk, buretelki itp mam kupila nam komode za 500zl a tesciowie wozek za 900zl my musimy reszte czyli lozeczko, posciel itp
wiec na razie nie jest tak zle z finansami naszymi
Stary 2012-01-01, 20:57   #1935
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
musze sie dowiedziec czy jest jakis limit wymiarowynajche tniej wzielabym taka mala walizke, ale nie wiem czy mozna, a jak nie mozna walizki to wezme dwie torby (i masz racje z tym podzialem torby na rzeczy dla dzidzi i dla mamy)
Dziewczyny ktore rodzily beda lepiej wiedzialy.

a wlasnie przypomnialo mi sie. moja przyjaciolka ma 9 miesieczna coreczka (ma jeszcze 2 letnia), i ta mlodsza nawet nie zaczyna siadac jeszcze, wiec troche tym zmartwieni wybrali sie do lekarza (w wawie), powiedzial ze to bardzo prawdopodobne ze to choroba genetyczna...bez zadnych badan tak im powiedzial, i polaczyl jeszcze to z plamami (ma biale plamy na nozkach, kolezanka uwaza ze to bielactwo lub plamy od slonca). powiedzialam jej ze bielactwo ja mam tez (moj tato rowniez), ze ono nie ma nic wspolnego z tym ze ona jeszcze nie siedzi. lekarz nazwal te odbarwienia ''plamami'', powiedzial ze w zwiazku z tym serduszko jej tez pewnie prawidlowo sie nie rozwija.wystraszyli sie bardzo ta diagnoza ''choroby genetycznej'' bezpodstawnej tak naprawde i znalezli dobrego neurologa i poszli do niego. zbadal malutka, stwierdzil ze zadnej choroby genetycznej nie widzi, poprostu za malo byla malutka stymulowana, z ''plamami'' nadal nie wiadomo, maja isc na dalsze badania. kazal cwiczyc z malutka czesciej i stwierdzil ze ma ruchowy rozwoj opozniony o 2 miesiace a tak poza tym wszystko dla niego wyglada dobrze. kolezanka przyznala, ze z pierwszym dzieckiem wiecej pracowala, z ta malutka stanowczo za malo, przewaznie lezala w bujaczku lub w wozku na podworku, glownie na pleckach, kolezanka wtedy przygotowywala sie do egzaminu na aplikacje, mieli przeprowadzke, remont i sama stwierdzila ze to pewnie ich wina.
Ja biorę tym razem torbę walizkę na kólkach, ostatnio miałam kilka toreb takich miękkich i wyglądaliśmy z tż jak akwizytorzy jacyś z ciuchami na handel

Oby z Małą znajomych było wszystko ok, może to jakieś zmniejszone napięcie mięśniowe ? Mam nadzieję,że ćwiczenia jakieś pomogą

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-01 o 20:58
Stary 2012-01-01, 20:57   #1936
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Moje postanowienia to po porodzie zaczac ćwiczyc, dojśc do formy-schudnac,nie przejmowac sie błahostkami i byc najlepsza mama i żoną na świecie

Jesli chodzi o pomoc ze strony rodziców jednych i drugich finansowa
to od poczatku nie liczylismy na jakies wspomaganie w wyprawce. Moi i TZ rodzice czesto podrzucaja nam pyszne jedzenie, zawsze sa chetni do pomocy, podwiezienia mnie i wiem ze moge liczyc na cenne rady i pomoc w zajmowaniu sie maluszkiem- w zupelnosci nam to wystarcza Jezeli chca cos wnusiowi kupic to juz ich dobra wola

Torbe mam w planach jedna duża
u mnie z pomoca jest tak samo, rodzice kasy jako kasy nie daja ale przynosza jedzenie itp
Stary 2012-01-01, 20:59   #1937
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja polecam rodzyneczki
co do wydatkow do wydalam wlasnie na allegro 200zl na razie na rozek, kocyk, buretelki itp mam kupila nam komode za 500zl a tesciowie wozek za 900zl my musimy reszte czyli lozeczko, posciel itp
wiec na razie nie jest tak zle z finansami naszymi
no, ja kosztów remontu nie liczę, bo to było w planach bez względu na dziecko Dziecko tylko bardziej mojego męża mobilizowało (no i moje "marudzenie")

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 21:03   #1938
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A wiesz,że ja już u którejś Mamy potwierdzenie z tymi kłaczorami i zgagą znajduje , nawet śmiem podejrzewać,że gdzieś to hormonalnie jest uzasadnione ....wg mnie pewien typ kobiet może mieć dzieci z czuprynami i te same kobiety mają dużo tych hormonów co rozluźniają mięśnie przy wpuście do żołądka ...
U mnie w pierwszej ciazy wczesnie zaczela sie zgaga i trzymala do konca,codziennie-corka bez wlosow.Teraz nie mam poki co zgagi.Zreszta moje dwie ciaze sa calkiem rozne..

Cytat:
ja czasami musialam liczyc na pania z banku jak szlam pytac czy dostane jakis gowniany kredyt gotowkowy, beda na studiach nie chcialam prosic rodzicow o pieniadze,a musialam sie utrzymac jakims cudem w wawie.
No ja bardzo czesto musialam liczyc na pania z banku.Mieszkalismy na wynajmowanym mieszkaniu,po 3 m-cach macierzynskiego poszlam na bezrobocie,bo nie chcialam dawac tak malego dziecka do zlobka.Maz zarabial niewiele.Tak ze w Anglii wyladowalismy z kupa dlugow(no juz praktycznie sa splacone)

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny a Wy bierzecie jedną torbę do szpitala czy dwie (osobną ze swoimi rzeczami i osobną z rzeczami dla malucha?)

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

ivonka7 MoniaHan gosia261282 ślicznie wyglądacie
Chyba wezme dwie,w jedna sie nie zmieszcze,a poza tym bedzie mi wygodniej szukac,w zaleznosci czy potrzebuje cos dla siebie czy dla dziecka.I dziekuje za komplement

Cytat:
dobrej nocki Karo

w piatek pytalam mojej poloznej co musze spakowac do torby szpitalnej, a ta kosmitka do mnie...magazyny do czytania i wklady poporodowe...aha to sie dowiedzialam wiec jej pytam czy w szpitalu jak pojade pod koniec lutego na ta 3 godzinna lekcje cos niby szkola rodzenia czy tam sie sie dowiem, a ona...mozliwe ze powiedza
No faktycznie,magazyny to rzecz priorytetowa.Ja ide do poloznej 19-tego i sie spytam.Ale mam kolezanke,ktora rodzila w tym samym szpitalu,w ktorym ja bede rodzic.Wiec moze cie to zaciekawi,podala mi taka liste:

Kochana!ja zabieralam dwa reczniki kapielowy i maly ciemny taki do podmywania,kosmetyki to wiadomo jakie chcesz co do podkladu tych maternity to sa do dupy bo ta sa z jednym paskiem i sie przesuwaja wiec kup sobie te podpaski tena najwieksze jakie sa bylam z nich najbardziej zadowolona bo sa wytrzymale i nie biegasz co 10 minut ich zmieniac zreszta uzywam ich na noc jak mam miesiaczke i nie przeciekaja zrobisz jak uwazasz ale polecam....do dziecka pieluchy mala paczke,chusteczki nawilzajace,waciki,4 body,3 spiochy lub pajacyki,pieluchy tertrowe 3,kocyk jeden lub dwa,2 czapeczki,wkladki do stanika,2 staniki,2 pizamy lub dwie pary spodni,wode mineralna,batony lub cos pozywnego do jedzenia dla Ciebie i partnera na czas porodu dla Ciebie tez na pobyt w szpitalu,rozek jak masz zamiast dwoch kocykow wtedy jeden bo mi dowozili,drobne pieniadze na parking i automaty ja maila 20f rozmienione na 1f i 0.50p fotelik i rzeczy na wyjscie w zaleznosci od pogody ciuszki zabierasz TY fotelik Radek przywozi ladowarke i telefon doladowany i tez drobne na telefon bo mozesz nie miec zasiegu to byla moja wyprawka-to cytat co ona mi napisala i jeszcze w sms,ze zapomniala o poranniku i jakiejs starej koszuli do porodu.Mam nadzieje,ze jakos pomoglam.

Cytat:

A Wy mamusie dzieciate jak organizujecie to zeby jakos dac sobie z tym rade?????
Ja mam tu mame niepracujaca,wiec z mloda zostanie.
Stary 2012-01-01, 21:08   #1939
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
U mnie w pierwszej ciazy wczesnie zaczela sie zgaga i trzymala do konca,codziennie-corka bez wlosow.Teraz nie mam poki co zgagi.Zreszta moje dwie ciaze sa calkiem rozne..

No ja bardzo czesto musialam liczyc na pania z banku.Mieszkalismy na wynajmowanym mieszkaniu,po 3 m-cach macierzynskiego poszlam na bezrobocie,bo nie chcialam dawac tak malego dziecka do zlobka.Maz zarabial niewiele.Tak ze w Anglii wyladowalismy z kupa dlugow(no juz praktycznie sa splacone)

Chyba wezme dwie,w jedna sie nie zmieszcze,a poza tym bedzie mi wygodniej szukac,w zaleznosci czy potrzebuje cos dla siebie czy dla dziecka.I dziekuje za komplement

No faktycznie,magazyny to rzecz priorytetowa.Ja ide do poloznej 19-tego i sie spytam.Ale mam kolezanke,ktora rodzila w tym samym szpitalu,w ktorym ja bede rodzic.Wiec moze cie to zaciekawi,podala mi taka liste:

Kochana!ja zabieralam dwa reczniki kapielowy i maly ciemny taki do podmywania,kosmetyki to wiadomo jakie chcesz co do podkladu tych maternity to sa do dupy bo ta sa z jednym paskiem i sie przesuwaja wiec kup sobie te podpaski tena najwieksze jakie sa bylam z nich najbardziej zadowolona bo sa wytrzymale i nie biegasz co 10 minut ich zmieniac zreszta uzywam ich na noc jak mam miesiaczke i nie przeciekaja zrobisz jak uwazasz ale polecam....do dziecka pieluchy mala paczke,chusteczki nawilzajace,waciki,4 body,3 spiochy lub pajacyki,pieluchy tertrowe 3,kocyk jeden lub dwa,2 czapeczki,wkladki do stanika,2 staniki,2 pizamy lub dwie pary spodni,wode mineralna,batony lub cos pozywnego do jedzenia dla Ciebie i partnera na czas porodu dla Ciebie tez na pobyt w szpitalu,rozek jak masz zamiast dwoch kocykow wtedy jeden bo mi dowozili,drobne pieniadze na parking i automaty ja maila 20f rozmienione na 1f i 0.50p fotelik i rzeczy na wyjscie w zaleznosci od pogody ciuszki zabierasz TY fotelik Radek przywozi ladowarke i telefon doladowany i tez drobne na telefon bo mozesz nie miec zasiegu to byla moja wyprawka-to cytat co ona mi napisala i jeszcze w sms,ze zapomniala o poranniku i jakiejs starej koszuli do porodu.Mam nadzieje,ze jakos pomoglam.

No to wciągam Cię w moje statystki w rubrykę zgaga obecna, włos mały
Stary 2012-01-01, 21:15   #1940
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej laseczki-brzuchateczki!
Opadam z sil a tu dopiero szykowanie imprezy przed mna, a co dopiero wieczorne szalenstwa
Wlasnie wrocilam z zakupow - najwieksza radosc z powodu ciazowego kostiumu kapielowego - sliczne ma kolory, byl na 50% przecenie i mam nadzieje ze mnie zmotywuje do powrotu na basen. Chyba tylko no unoszenia sie na wodzie jak boja sie nadaje w moim obecnym stanie - czuje sie mega gruba i dobijam 80kg (+7,5)
Zaraz sie zabieram za zgrubsze porzadki i przygotowanie jedzonka na impreze - na szczescie nie wymyslilismy rzadnych pracochlonnych potraw. Ale i tak wiadomo jest co robic. Na 19 jedziemy odwiedzic kumpele ktora ma nowa (urodzona w listopadzie) coreczke, a potem wracamy do nas na imprezke.

Dodatkowo mam dzis studniowke
czyli wychodzi na to że ja mam dzisiaj!!!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
nie chwal bo zapeszysz
nas w nowym roku powitał brak wody w kranie za oknem panowie z wodociągów w połączeniu z koparka szybko sie uwineli na szczęście ale trzeba bylo jeszcze wode spuścić brązowa dobrze ze o 7 rano nie przyszło mi sie myc bo bym do 11 czekała
jejku takie głupoty mi sie dzis snily ze szok! miedzy innymi to ze urodziłam, tak mi wszyscy wczoraj życzyły bezbolesnego porodu ze az mi sie przyśnił
Mi się też dzisiaj śniło, że urodziłam...dziewczynkę i byłam zła na lekarza, że źle określił płeć, bo ja mam już wszystko dla chłopczyka kupione

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie noworocznie i życzę samych miłych momentów w 2012 roku

Ja miałam niezbyt fajnego sylwestra, więc nie będę go nawet wspominać

Dziewczynki mam do Was pytanko (chyba koniakonia coś o tym wspominała) - czy Was też tak boli spojenie łonowe? Mnie zaczęło bolec jakiś miesiąc temu, ale teraz ból jest wprost nie do wytrzymania... w nocy nie mogę wstać, płaczę z bólu... Najgorzej jest jak w ciągu dnia pójdę na jakiś spacer, później w ogóle nie mogę się ruszyć Myślicie, że powinnam kogoś o tym poinformować, czy tak ma być????? Bo już powoli nie daję rady
Tak jak Koniakonia radziłabym Ci żebyś powieziała o tym lekarzowi...słyszałam, że jak boli za bardzo, to jest to wskazanie do cesarki..jeśliby przy porodzie naturalnym rozeszła się miednica, to byłabyś unieruchomiona na parę dobrych tygodni...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:17   #1941
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Słuchajcie moja znajoma (ta co wczoraj z nią rozmawiałam na sylwestrze) mówiła, że idzie w najbliższym czasie do swojej pani gin z listą "do torby mamy i maluszka" poproszę ją o weryfikację tego co my mamy i powiem Wam
na razie mówiła, żeby podobno nie brać kosmetyków dla maluszkaale nie wiem.. jak coś się dowiem to Wam powiem.. poród na 31 stycznia przewidują, także na pewno zdążymy
z tymi ciuszkami , kosmetykami itp. dla maluszków to w każdym szpitalu jest inaczej, jedne dają wszystko swoje,w innych nie dostaje się nic, niektóre szpitale mają napisane na stronach co oferują, a co mama musi przytargać ze sobą...
w moim szpitalu za czasów Niny ( teraz jest nowa władza i trochę większa bieda) dla dziecka potrzebowałam tylko chusteczki i ciuszki na wyjście, więcej musiałam mieć dla siebie, ale zapewniali koszule i ja z nich mam zamiar znów korzystać ,
dopytajcie czy dają sztućce do posiłków i kubki , bo z tym też jest różnie
Stary 2012-01-01, 21:19   #1942
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę tym razem torbę walizkę na kólkach, ostatnio miałam kilka toreb takich miękkich i wyglądaliśmy z tż jak akwizytorzy jacyś z ciuchami na handel

Oby z Małą znajomych było wszystko ok, może to jakieś zmniejszone napięcie mięśniowe ? Mam nadzieję,że ćwiczenia jakieś pomogą
wlasnie tez kolezance o tym powiedzialam i pytalam czy brala nospe..bo wiem ze miala skracajaca sie szyjke, powiedziala ze w dwoch ciazach brala nospe bo grozil jej porod przedwczesny, nospe brala bo wiadomo ze nie chciala urodzic wczesnie. z pierwsza corcia wszystko jest ok, druga jeszcze nie siada, ale kolezanka mowi ze one ogolnie sa zupelnie rozne, starsza byla taka bardzo aktywna, do wszystkiego sie garnela, a mlodsza jest taka spokojna i nie przeszkadza jej jak musi dlugo lezec itd.

Stary 2012-01-01, 21:24   #1943
koniakonia
Zakorzenienie

[QUOTE=karo_z;31351604] czyli wychodzi na to że ja mam dzisiaj!!!

Mi się też dzisiaj śniło, że urodziłam...dziewczynkę i byłam zła na lekarza, że źle określił płeć, bo ja mam już wszystko dla chłopczyka kupione

Tak jak Koniakonia radziłabym Ci żebyś powieziała o tym lekarzowi...słyszałam, że jak boli za bardzo, to jest to wskazanie do cesarki..jeśliby przy porodzie naturalnym rozeszła się miednica, to byłabyś unieruchomiona na parę dobrych tygodni...[/QUOTE]

ponoć 8 tygodni leżenia z obciążnikami po bokach , ale pocieszające ,ze rzadko się to zdarza ....
No i Pempku staraj się ile możesz oszczędzać ,żeby czasem nic się nie stało przed , pewnie będzie dobrze, ale wiesz...nie ma co szarżować

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ja mam podobny przyrost wagi, podobny czas ciąży.. Ale już mi trochę ciężko (szczególnie w nocy przy przewracaniu się z boku na bok), no i mięsnie mnie chyba jakieś ciągną bo po dłuższym siedzeniu pod piersiami przy żebrach czuję ból..;/
mi momentami zgaga przypomina coś takiego jak się dzieje jak się zbyt duży kawałek jajka połknie gotowanego i jak wtedy tak wolno idzie to jest taki ból specyficzny....no i to pieczenie cholerne
Stary 2012-01-01, 21:28   #1944
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
A ja uważałam, że jak bez korków mam pól godziny do szpitala to jest blisko ale w przypadku męża droga mogłaby zająć 10-15 minut a szwagier tak by jechał, że pewnie urodziłabym w samochodzie ze strachu
blisko to jest 10-15 minut do szpitala
i tyle bym miala gdybym rodzila u siebie w miescie.
A tam gdzie rodze, jedzie sie droga szybkiego ruchu 40 minut droga jest prosta jednak gdyby jakies korki lub objazdy sie trafily to juz jest gorzej. Niby fajnie, bo nie trzeba jechac przez centrum miasta bo szpital jest obok drogi szybkiego ruchu zaraz wiec z tym super, ale wiesz czasem na drogach szybkiego ruchu zdarzaja sie korki, czasem wypadek i wtedy nie mamy jak dojechac a z kazda sytuacja trzeba sie liczyc.
Wtedy jechalo nam sie szybciutko bo to byla sobota rano godz. 9
Ale jechalismy tez spokojnie, bo ja czulam bole, coraz mocniejsze ale jeszcze nie wiedzialam, ze bede rodzic, w sumie jchalismy zeby mnie tylko polozna zbadala. Ja czulam ze to juz to, ale moj maz ciagle powtarzal, ze to na pewno jeszcze nie porod i pewnie odesla mnie do domu a tu jednak moje przeczucia sie sprawdzily
Cytat:
a mojej nie wypadły , Nina nie miała takie meszku tylko włosy jak "stara"
Ooo myslalam ze wszystkim bobaskom wypadaja
Moj mial tez jak stary wloski dlugie takie ze o jej
A potem takie delikatniutkie mu rosly. Jak znajde fotke to wkleje.
Cytat:
Super
SZYMONEK

Stary 2012-01-01, 21:29   #1945
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy pierwszym porodzie mialam jedna wieksza (ale nie jakas bardzo duza) torbe.
Ale ja do szpitala dla maluszka nie musze miec nic procz pampersow i jakies pieluszki tetrowe.
Tam daja ubranka, kapia, wiec kosmetykow swoich uzywaja, jedynie co to ubrania na wyjscia ze szpitala, ale to juz w dniu wypisu maz przywozi dopiero z domku.

A wogole my dzieciate juz mamy tez problem z kim zostawic dziecko gdyby akcja porodowa sie rozkrecila....
I tak z mama i mezem myslalam, co jesli bede sama w domu z Filipem, maz moj i mama moja beda w pracy a mi sie zacznie i bnp trzeba jechac szybko do szpitala? (a kawalek drogi jest) no i co zrobimy z malym, itd....
Wiec pomyslelismy ze 2 tyg. przed terminem zamieszka u nas moja babcia, zeby nie tracic czasu na ubieranie i zawozenie malego gdzies po czyjas opieke i w razie gdyby odeszly mi wody w domu i trzeba by szybko jechac do szpitala, to maly zostanie z babcia, maz po mnie przyjedzie zwalniajac sie z pracy i szybciutko do szpitala wtedy...

Wprawdzie porod z Filipem mialam taki, ze przed odejsciem wod czulam skurcze od nocy i czulam sie jeszcze w miare, a wody odeszly na izbie przyjec w szpitalu, jednak kazdy porod moze byc zupelnie inny, jak np mojej bratowej, ktorej odeszly wody w domu i musieli migusiem jechac do szpitala bo wtedy od odejscia wod trzeba juz szybko dzialac, bo mozna urodzic nawet w przeciagu pol godziny. Ja urodzilam od odejscia wod w przeciagu 2 godzin, ale naprawde roznie to bywa.
A po odejsciu wod juz nie jest tak lekko, wtedy bole sa mocne i np ja nie bylabym w stanie zajac sie malym, wiec chyba opcja babci w domu bedzie dobra.
Ja mieszkam z Mamą , a Mama nie pracuje już , więc tą sprawę mamy załatwioną .
Ja dzisiaj właśnie o tych wodach rozmyślam i zaczynam się bać tego paciorkowca, dobrze że mam w środę wizytę to mnie gin znów naprostuje.Niby dwa razy takie pecha mieć nie powinnam , ale ....no właśnie zawsze jest to ale
Stary 2012-01-01, 21:31   #1946
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

gosia bardzo Ci dziekuje za przeslanie tej listy, bardzo pomocne

Stary 2012-01-01, 21:32   #1947
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A tam gdzie rodze, jedzie sie droga szybkiego ruchu 40 minut droga jest prosta jednak gdyby jakies korki lub objazdy sie trafily to juz jest gorzej. Niby fajnie, bo nie trzeba jechac przez centrum miasta bo szpital jest obok drogi szybkiego ruchu zaraz wiec z tym super, ale wiesz czasem na drogach szybkiego ruchu zdarzaja sie korki, czasem wypadek i wtedy nie mamy jak dojechac a z kazda sytuacja trzeba sie liczyc.
Ale jechalismy tez spokojnie, bo ja czulam bole, coraz mocniejsze ale jeszcze nie wiedzialam, ze bede rodzic, w sumie jchalismy zeby mnie tylko polozna zbadala. Ja czulam ze to juz to, ale moj maz ciagle powtarzal, ze to na pewno jeszcze nie porod i pewnie odesla mnie do domu a tu jednak moje przeczucia sie sprawdzily

Super
Mojej się nie wytarly i potem Jej takie pędzle musiałam wycinać bo były nierówne
Stary 2012-01-01, 21:32   #1948
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Super
bliżej żadnego szpitala nie mam.
Cóż, nie moja wina, że mieszkam na rogatkach miasta. Ale nie chciałabym mieszkać gdzie indziej (jeśli chodzi o moje miasto).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 21:34   #1949
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie tez kolezance o tym powiedzialam i pytalam czy brala nospe..bo wiem ze miala skracajaca sie szyjke, powiedziala ze w dwoch ciazach brala nospe bo grozil jej porod przedwczesny, nospe brala bo wiadomo ze nie chciala urodzic wczesnie. z pierwsza corcia wszystko jest ok, druga jeszcze nie siada, ale kolezanka mowi ze one ogolnie sa zupelnie rozne, starsza byla taka bardzo aktywna, do wszystkiego sie garnela, a mlodsza jest taka spokojna i nie przeszkadza jej jak musi dlugo lezec itd.
Ja w poprzedniej ciazy nie bralam nospy, a Filip ruchowo byl wolniejszy, wszystko mu pozniej przychodzilo ale w dobrym czasie. Ale on tez byl grubaskiem a takiemu dziecku gorzej i ciezej sie ruszyc
No i Filip do tej pory jest wolnym dzieckiem, wiadomo biega tez itd. ale nie tak jak niektore "nakrecone" dzieciaczki, ktorych nie da sie zatrzymac bo ciagle biegaja
Moj Filip dlugo raczkowal a pierwsze samodzielne kroki postawil majac nie roczek a 16 m-cy ale dlugo raczkowal bo pol roku.
My nawet bylismy u neurologa sprawdzic czy wszystko ok, ale lekarz mowil ze pieknie sie rozwija i wszystko jest w porzadku, ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie a nie widzi u niego zadnych niepokojacych objawow.
SZYMONEK

Stary 2012-01-01, 21:36   #1950
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
bliżej żadnego szpitala nie mam.
Cóż, nie moja wina, że mieszkam na rogatkach miasta. Ale nie chciałabym mieszkać gdzie indziej (jeśli chodzi o moje miasto).
Ja z własnego wyboru pojadę 50 km ,60 minut nam styknie , bo dużo wiosek musimy przejachać ....
Jak Ninę mialam jechać rodzic ( śniegi i mrozy 2010) to miałam w głowie wizję,że gdzieś w drodze utkniemy i mnie będą helikopterem zabierać z trasy
Mam nadzieję,że teraz śniegu w marcu nie będzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości