|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
Muszę najpierw dowiedzieć się, co na miejscu w szpitalu dają. Fajnie byłoby zmieścić się w jedną torbę. W kazdym razie szpital nie jest aż tak daleko, to jeśli będę musiała coś dowieźć, wymienić etc to na pewno nie będzie problemu (bo na pewno ciągle ktoś u mnie będzie xD ).
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie moja znajoma (ta co wczoraj z nią rozmawiałam na sylwestrze) mówiła, że idzie w najbliższym czasie do swojej pani gin z listą "do torby mamy i maluszka" poproszę ją o weryfikację tego co my mamy i powiem Wam
![]() na razie mówiła, żeby podobno nie brać kosmetyków dla maluszkaale nie wiem.. jak coś się dowiem to Wam powiem.. poród na 31 stycznia przewidują, także na pewno zdążymy
|
|
|
|
#1924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Witam się w nowym roku! i uciekam odpoczywać, bo poszłam spać dopiero koło 5, znajomi długo siedzieli, a się nie wyspałam mimo, że wstałam po 12 ![]() miłego wieczorku i dobrej nocki ![]()
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgagi jak na razie brak, nie wiem nawet czy rozpoznałabym jak to jest bo chyba nigdy w życiu nie miałam...
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-01 o 20:18 |
|
|
|
|
#1927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w piatek pytalam mojej poloznej co musze spakowac do torby szpitalnej, a ta kosmitka do mnie...magazyny do czytania i wklady poporodowe...aha to sie dowiedzialam wiec jej pytam czy w szpitalu jak pojade pod koniec lutego na ta 3 godzinna lekcje cos niby szkola rodzenia czy tam sie sie dowiem, a ona...mozliwe ze powiedza
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Pali w żołądku i dolnej części przelyku. Bardzo nieprzyjemne uczucie, gorsze od niestrawności.
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy pierwszym porodzie mialam jedna wieksza (ale nie jakas bardzo duza) torbe.
Ale ja do szpitala dla maluszka nie musze miec nic procz pampersow i jakies pieluszki tetrowe. Tam daja ubranka, kapia, wiec kosmetykow swoich uzywaja, jedynie co to ubrania na wyjscia ze szpitala, ale to juz w dniu wypisu maz przywozi dopiero z domku. Za to ja rodze dalej, bo 40 minut jazdy bez korkow mam do szpitala, no wiec musze miec wiecej dla siebie i musze byc dobrze przygotowana z ewentualnym szybkim dowiezieniem jest problem, tym bardziej, ze teraz mamy Filipa... A wogole my dzieciate juz mamy tez problem z kim zostawic dziecko gdyby akcja porodowa sie rozkrecila.... I tak z mama i mezem myslalam, co jesli bede sama w domu z Filipem, maz moj i mama moja beda w pracy a mi sie zacznie i bnp trzeba jechac szybko do szpitala? (a kawalek drogi jest) no i co zrobimy z malym, itd.... ![]() Wiec pomyslelismy ze 2 tyg. przed terminem zamieszka u nas moja babcia, zeby nie tracic czasu na ubieranie i zawozenie malego gdzies po czyjas opieke i w razie gdyby odeszly mi wody w domu i trzeba by szybko jechac do szpitala, to maly zostanie z babcia, maz po mnie przyjedzie zwalniajac sie z pracy i szybciutko do szpitala wtedy... Wprawdzie porod z Filipem mialam taki, ze przed odejsciem wod czulam skurcze od nocy i czulam sie jeszcze w miare, a wody odeszly na izbie przyjec w szpitalu, jednak kazdy porod moze byc zupelnie inny, jak np mojej bratowej, ktorej odeszly wody w domu i musieli migusiem jechac do szpitala bo wtedy od odejscia wod trzeba juz szybko dzialac, bo mozna urodzic nawet w przeciagu pol godziny. Ja urodzilam od odejscia wod w przeciagu 2 godzin, ale naprawde roznie to bywa. A po odejsciu wod juz nie jest tak lekko, wtedy bole sa mocne i np ja nie bylabym w stanie zajac sie malym, wiec chyba opcja babci w domu bedzie dobra. A Wy mamusie dzieciate jak organizujecie to zeby jakos dac sobie z tym rade?????
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-01 o 20:25 |
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w przypadku męża droga mogłaby zająć 10-15 minut a szwagier tak by jechał, że pewnie urodziłabym w samochodzie ze strachu
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zarazem współczuję , bo wiem jak to potrafi napierniczać, ja jeszcze jak leżę na boku to nie zawsze mogę unieść nogę , a jak się uda to boli , masz tak? |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Moje postanowienia to po porodzie zaczac ćwiczyc, dojśc do formy-schudnac,nie przejmowac sie błahostkami i byc najlepsza mama i żoną na świecie
![]() Jesli chodzi o pomoc ze strony rodziców jednych i drugich finansowa to od poczatku nie liczylismy na jakies wspomaganie w wyprawce. Moi i TZ rodzice czesto podrzucaja nam pyszne jedzenie, zawsze sa chetni do pomocy, podwiezienia mnie i wiem ze moge liczyc na cenne rady i pomoc w zajmowaniu sie maluszkiem- w zupelnosci nam to wystarcza Jezeli chca cos wnusiowi kupic to juz ich dobra wola![]() Torbe mam w planach jedna duża
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Nina nie miała takie meszku tylko włosy jak "stara"
|
|
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do wydatkow do wydalam wlasnie na allegro 200zl na razie na rozek, kocyk, buretelki itp mam kupila nam komode za 500zl a tesciowie wozek za 900zl my musimy reszte czyli lozeczko, posciel itp wiec na razie nie jest tak zle z finansami naszymi |
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby z Małą znajomych było wszystko ok, może to jakieś zmniejszone napięcie mięśniowe ? Mam nadzieję,że ćwiczenia jakieś pomogą
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-01 o 20:58 |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko tylko bardziej mojego męża mobilizowało (no i moje "marudzenie")
|
|
#1938 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana!ja zabieralam dwa reczniki kapielowy i maly ciemny taki do podmywania,kosmetyki to wiadomo jakie chcesz co do podkladu tych maternity to sa do dupy bo ta sa z jednym paskiem i sie przesuwaja wiec kup sobie te podpaski tena najwieksze jakie sa bylam z nich najbardziej zadowolona bo sa wytrzymale i nie biegasz co 10 minut ich zmieniac zreszta uzywam ich na noc jak mam miesiaczke i nie przeciekaja zrobisz jak uwazasz ale polecam....do dziecka pieluchy mala paczke,chusteczki nawilzajace,waciki,4 body,3 spiochy lub pajacyki,pieluchy tertrowe 3,kocyk jeden lub dwa,2 czapeczki,wkladki do stanika,2 staniki,2 pizamy lub dwie pary spodni,wode mineralna,batony lub cos pozywnego do jedzenia dla Ciebie i partnera na czas porodu dla Ciebie tez na pobyt w szpitalu,rozek jak masz zamiast dwoch kocykow wtedy jeden bo mi dowozili,drobne pieniadze na parking i automaty ja maila 20f rozmienione na 1f i 0.50p fotelik i rzeczy na wyjscie w zaleznosci od pogody ciuszki zabierasz TY fotelik Radek przywozi ladowarke i telefon doladowany i tez drobne na telefon bo mozesz nie miec zasiegu to byla moja wyprawka-to cytat co ona mi napisala i jeszcze w sms,ze zapomniala o poranniku i jakiejs starej koszuli do porodu.Mam nadzieje,ze jakos pomoglam. Ja mam tu mame niepracujaca,wiec z mloda zostanie.
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w rubrykę zgaga obecna, włos mały
|
|
|
|
|
#1940 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i byłam zła na lekarza, że źle określił płeć, bo ja mam już wszystko dla chłopczyka kupione ![]() Cytat:
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim szpitalu za czasów Niny ( teraz jest nowa władza i trochę większa bieda) dla dziecka potrzebowałam tylko chusteczki i ciuszki na wyjście, więcej musiałam mieć dla siebie, ale zapewniali koszule i ja z nich mam zamiar znów korzystać , dopytajcie czy dają sztućce do posiłków i kubki , bo z tym też jest różnie |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=karo_z;31351604]
![]() Mi się też dzisiaj śniło, że urodziłam...dziewczynkę i byłam zła na lekarza, że źle określił płeć, bo ja mam już wszystko dla chłopczyka kupione ![]() Tak jak Koniakonia radziłabym Ci żebyś powieziała o tym lekarzowi...słyszałam, że jak boli za bardzo, to jest to wskazanie do cesarki..jeśliby przy porodzie naturalnym rozeszła się miednica, to byłabyś unieruchomiona na parę dobrych tygodni...[/QUOTE] ponoć 8 tygodni leżenia z obciążnikami po bokach , ale pocieszające ,ze rzadko się to zdarza .... No i Pempku staraj się ile możesz oszczędzać ,żeby czasem nic się nie stało przed , pewnie będzie dobrze, ale wiesz...nie ma co szarżować ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
i jak wtedy tak wolno idzie to jest taki ból specyficzny....no i to pieczenie cholerne
|
|
|
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tyle bym miala gdybym rodzila u siebie w miescie. A tam gdzie rodze, jedzie sie droga szybkiego ruchu 40 minut droga jest prosta jednak gdyby jakies korki lub objazdy sie trafily to juz jest gorzej. Niby fajnie, bo nie trzeba jechac przez centrum miasta bo szpital jest obok drogi szybkiego ruchu zaraz wiec z tym super, ale wiesz czasem na drogach szybkiego ruchu zdarzaja sie korki, czasem wypadek i wtedy nie mamy jak dojechac a z kazda sytuacja trzeba sie liczyc. Wtedy jechalo nam sie szybciutko bo to byla sobota rano godz. 9 ![]() Ale jechalismy tez spokojnie, bo ja czulam bole, coraz mocniejsze ale jeszcze nie wiedzialam, ze bede rodzic, w sumie jchalismy zeby mnie tylko polozna zbadala. Ja czulam ze to juz to, ale moj maz ciagle powtarzal, ze to na pewno jeszcze nie porod i pewnie odesla mnie do domu a tu jednak moje przeczucia sie sprawdzily ![]() Cytat:
myslalam ze wszystkim bobaskom wypadaja![]() Moj mial tez jak stary wloski dlugie takie ze o jej A potem takie delikatniutkie mu rosly. Jak znajde fotke to wkleje. Super
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja dzisiaj właśnie o tych wodach rozmyślam i zaczynam się bać tego paciorkowca, dobrze że mam w środę wizytę to mnie gin znów naprostuje.Niby dwa razy takie pecha mieć nie powinnam , ale ....no właśnie zawsze jest to ale |
|
|
|
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo były nierówne
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cóż, nie moja wina, że mieszkam na rogatkach miasta. Ale nie chciałabym mieszkać gdzie indziej (jeśli chodzi o moje miasto).
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i Filip do tej pory jest wolnym dzieckiem, wiadomo biega tez itd. ale nie tak jak niektore "nakrecone" dzieciaczki, ktorych nie da sie zatrzymac bo ciagle biegaja ![]() Moj Filip dlugo raczkowal a pierwsze samodzielne kroki postawil majac nie roczek a 16 m-cy ale dlugo raczkowal bo pol roku. My nawet bylismy u neurologa sprawdzic czy wszystko ok, ale lekarz mowil ze pieknie sie rozwija i wszystko jest w porzadku, ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie a nie widzi u niego zadnych niepokojacych objawow.
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ninę mialam jechać rodzic ( śniegi i mrozy 2010) to miałam w głowie wizję,że gdzieś w drodze utkniemy i mnie będą helikopterem zabierać z trasy Mam nadzieję,że teraz śniegu w marcu nie będzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

2012 Niech bedzie dla Was magiczny i nie zapomniany 

wiec jej pytam czy w szpitalu jak pojade pod koniec lutego na ta 3 godzinna lekcje cos niby szkola rodzenia czy tam sie sie dowiem, a ona...mozliwe ze powiedza

za oknem panowie z wodociągów w połączeniu z koparka szybko sie uwineli na szczęście ale trzeba bylo jeszcze wode spuścić brązowa