|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Ja to mam ostatnio dziwne sny Dziś np. śniło mi się, że mój tata kupił nam wózek Taki dziwny, starodawny bardziej-coś takiego jak na zdjęciu tylko bardziej kolorowy![]() Jutro po południu idziemy na USG-nie mogę się doczekać żeby zobaczyć tego wiercipiętka Mam straszne obawy czy wszystko ok, bo jutro zaczynam 15. tydzień a jeszcze dziecka nie widziałam...
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam obawy bo widzialam tylko raz ale tak mysle ze jakby cos bylo zle to by organizm chyba dal znac... |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moja teściowa wreszcie mi da spokój bo ja w tym roku skończę 23 lata a ona mi żyć nie dawała że nie mamy dzieci a było to tym bardziej przykre że się staraliśmy.. jeszcze rozumiem jakby wnuków nie miała ale już ma 3 wnuczków w wieku od 1,5- 3miesięcy..
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz jak to jest... |
|
|
|
|
#3097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że skoro tak jęczeli to teraz będą pomagać:P zwłaszcza finansowo chcieli to niech wyskakują z kaski hehe
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bym poczekala z tą wiadomością, ale moj TŻ jest taki , ze nie dopuszcza do siebie opcji, ze mogłoby coś pojsc nie tak...
ja bałam sie cały czas, teraz dopiero zaczynam luzować gdy koncze trzeci miesiac. |
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak zobaczyłam na usg jakie ruchliwe jest moje maleństwo to juz wiem dlaczego czasem mnie cos kłuje albo czuje chwilowy ucisk![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
a co do snów... dziewczyny ja mialam w pierwszych tygodniach takie horrory, ze budzilam sie z płaczem, sny dotyczyły takze dziecka... to byla masakra. tłumacze to sobie tym, ze bardzo sie bałam w pierwszych tygodniach
|
||
|
|
|
#3100 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie podobno też jest wyższa kwota ,ale tylko dla tych kobiet których lekarzem prowadzącym jest ktoś inny. A do mojego lekarza przychodzą tylko na to konkretne USG. Mówiłaś,mówiłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi się podoba ten wózek,miałam w dzieciństwie podobnyKamila za wizytę !!! ![]() A wracając do wczorajszego badania.To dostałam wynik cytologii. Grupa 2 ,stan zapalny. Ginekolog mnie zbadał ,powiedział,że on nic takiego nie widzi. No i jak chcieliśmy zobaczyć płeć na tym 3D ,to maleństwo sobie siedziało i ssało kciuka więc nie było skłonne do obrotów.Później jednak ginekolog powiedział że mam troche mało wód płodowych.Ja z tego szcześćia,zapomniałam zapytać czy to coś poważnego?? Czy to normalne?? No i 0oczywiście po powrocie do domu , sprawdziłam w internecie informacje o wodach płodowcyh.I jak przeczytałam te wszystkie rzeczy ,że np. dziecko może nie mieć nerek,mieć wade nerek itd. to aż się przeraziłam. Później dopiero mój mózg zaczął pracować i pomyśłałam,że gdyby było coś nie tak to lekarz z pewnością kazałby mi przyjśc za tydzień czy skierował na inne badania,a ja następną wizyte mam dopiero 1.02. . No to byłoby na tyle
|
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Wtajemniczenie
|
nacytowałam i mi wszystko wcieło
Kochane dziękuje za i życzę zdrówka przeziębionym Mamusiomu mnie na początku wiedzieli tylko nasi rodzice i babcia,a po badaniach genetycznych już wszyscy zresztą po mnie widać było brzuszek odstaje ![]() ja na obiadek mam pierogi ruskie dla mnie i z mięskiem dla mężusia
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja robie taki sosik pomidorowy z mielonym
![]() a teraz jem szparagowa fasolke
|
|
|
|
#3106 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie kuście takim jedzonkiem bo ja zaraz monitor w pracy uślinię
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ale mi narobiłyście smaka na te szpinaki i łososie ! ide na zakupy !
|
|
|
|
#3108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
Co do obiadku, to ja dziś piekę udka kurczaka
![]() Wczoraj byliśmy u znajomych-akurat robili pity z warzywami i tuńczykiem. Kolega zrobił tak ostry sos czosnkowy, że do wieczora mi się nim odbijało Ale pyszne było i jak mąż po weekendzie będzie miał wolne to też takie cuś zrobię
|
|
|
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
uwielbiam
![]() !!!Asiu ja też mam II i jest wszystko ok,a z wodami napewno lekarz by coś powiedział także niczym sięnie martw! |
|
|
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama ciążę znosiła lepiej niż ja. Nie miała żadnych nakazów i zakazów od lekarza, nie bolał jej brzuch. Dopiero jak już miała pokaźny brzuch, to robiło jej się słabo. Cytat:
Ja też! I pomidorówkę ![]() Cytat:
Pracodawcy chciałam powiedzieć później, ale zemdlałam w autobusie i akurat jechałam z koleżanką w pracy, która oczywiście obiecała, że nikomu nie powie... A potem okazało się tego samego dnia, że mam krwiaka i nie mogę pracować, więc poszłam porozmawiać z dyrektorem.Muszę coś zjeść!
|
|||
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie szkodzi :P
kurde jakos przeszla mi ochota na ten moj makaron, w ogole nie mam apetytu od rana kurka :/ wrrr...! |
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja postanowilam lepiej sie odzywiac ;D
bo dostalam zrype od taty hehe wczoraj kupilam sok 100% pomaranczowy Kubusia marchew-malina jogurciki pitne i zwykle ![]() ogolnie lubie nabial jajeczniaczka i te sprawy---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- a amcie tez tak ze cieszycie sie ze bedziecie mialy dzidziusia a z drogiej str myslicie jaka bedzie wasza figura po porodzie?ja sie troszke tego obawiam
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze jestem ale nie mam jakis odruchow typu glaskanie i mowienie do brzuszka itd... moze to zle moze obrze, nie wiem <bezradny> |
|
|
|
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinka podaj przepis na ten makaron plisss
Łosoś... Suszone pomidory... Kapary. .![]() mmmmmnnnniammmiii to musi być pyszzzne |
|
|
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem wniebowzięta że będe miała dzidziusia,a figura?staram się nie obżerać i jakoś to będzie zdrowie dziecka jest dla mnie ważniejsze,mysle że przy maleństwie jest tyle do zrobienia że kg same polecą.
|
|
|
|
#3118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najbardziej lubię do tego dania makaron papardelle (bardzo szerokie wstążki). Podsmażasz trochę wyciśniętego czosnku (2 np 2 ząbki, ale tak żeby nie zbrązowiał), wrzucasz trochę pokrojonych drobno suszonych pomidorów (ja daje takie ze słoika) i trochę kaparów (dobre jest też bez kaparów), dodajesz łososia wędzonego poszarpanego na kawałki (żeby było taniej można kupić sałatkowego - czyli takie drobne kawałki), podsmażasz chwilę, zalewasz smietaną, doprawiasz solą i pieprzem, wrzucasz pokrojony koperek. Jak się zagotuje, ja wrzucam to do gara z ugotowanym makaronem (ważne żeby był al dente a nie rozgotowany), żeby go dobrze oblepić mniam. Mi i Małżowi bardzo smakuje to danie - znajomym, którym sprzedałam przepis też ciekawa jestem czy i u Ciebie znajdzie uznanie
Edytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-01-05 o 13:35 |
|
|
|
|
#3119 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2 stopień trzeba koniecznie zbadać.... Cytat:
ja się pochwalę że u mnie po genetycznych wszystko po prostu idealnie ![]() Małe się mieści doskonale w normach i ma... ...ptaszka
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
||
|
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja nie lubie łososia
za to uwielbiam pomidorowe rzeczy ![]() sosy , zupy mmmmmm !!!!!!! ;****** a ja mam ochote na lody smietankowo truskawkowe ;D ale boje sie po lecie kupowac lody bo wiecie jak to jest tu sie rozmroza jak pradu nie ma, znow zamroza i sie mozna zalatwic a ja mam przeboje z zoladkiem nawet bez ciazy a co do figory to moj Tż mowi ze zawsze bede piekna ;* |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

Szefowi też wtedy powiem...
Dziś np. śniło mi się, że mój tata kupił nam wózek

dzidzia pięknie rośnie!bardzo się ciesze! czekałam aż napiszesz,i teraz też zmykam spać!dobranoc dziewczyny!

za wizytę !!!