Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 12:15   #3091
ancys_krakow
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
My powiedzieliśmy teściom po pierwszym USG (jestem z nimi bliżej niż ze swoimi rodzicami) - w jakimś 7 tygodniu. Moim rodzicom powiedzieliśmy teraz w święta (to był 9 tydzień), ale zakazałam im mówić reszcie rodziny do 10 stycznia czyli USG genetycznego. Oprocz tego wiedzą 2 pary naszych najbliższych znajomych. Reszcie powiemy po USG Szefowi też wtedy powiem...
My mieszkamy z teściami w jednym domu i ciężko mi to uchować w sekrecie ale akurat im wolę powiedzieć gdy będę po genetycznym nie zniosłabym pytań ze strony mojej teściowej gdyby nie daj Boże coś się stało, z moimi rodzicami jesteśmy bliżej emocjonalnie dlatego zdecydowaliśmy że im powiemy po pierwszej wizycie.

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:23   #3092
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ancys_krakow Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam do was inne pytanie.
Kiedy i kogo poinformowałyście o ciąży?
Wszyscy już u was wiedzą?

U mnie wiem tylko ja i TŻ, no i oczywiście wy

Chcemy poczekać do pierwszej wizyty i jak będzie ok powiedzieć tylko moim rodzicom.. a teściom dopiero po usg genetycznym jak będę pewna że dzidzia rozwija się prawidłowo a potem dopiero całej reszcie.

Jak to u was wygląda/ wyglądało
U mnie nic by sie nie ukryło, bo jak tylko zadzwoniłam uradowana do TŻta do pracy powiedzieć o pozytywnym wyniku testu to zanim wrócił do domu wiedziała juz prawie cała rodzinka i znajomi, tak sie biedak cieszył, ze od razu wszystkich obdzwonił

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:24   #3093
hanjah
Zakorzenienie

Hello!
Ja to mam ostatnio dziwne sny Dziś np. śniło mi się, że mój tata kupił nam wózek Taki dziwny, starodawny bardziej-coś takiego jak na zdjęciu tylko bardziej kolorowy

Jutro po południu idziemy na USG-nie mogę się doczekać żeby zobaczyć tego wiercipiętka Mam straszne obawy czy wszystko ok, bo jutro zaczynam 15. tydzień a jeszcze dziecka nie widziałam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg silver-cross-pram.jpg (100,7 KB, 13 załadowań)
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:30   #3094
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello!
Ja to mam ostatnio dziwne sny Dziś np. śniło mi się, że mój tata kupił nam wózek Taki dziwny, starodawny bardziej-coś takiego jak na zdjęciu tylko bardziej kolorowy

Jutro po południu idziemy na USG-nie mogę się doczekać żeby zobaczyć tego wiercipiętka Mam straszne obawy czy wszystko ok, bo jutro zaczynam 15. tydzień a jeszcze dziecka nie widziałam...
wszystko bedzie dobrze

ja tez mam obawy bo widzialam tylko raz ale tak mysle ze jakby cos bylo zle to by organizm chyba dal znac...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:30   #3095
ancys_krakow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
U mnie nic by sie nie ukryło, bo jak tylko zadzwoniłam uradowana do TŻta do pracy powiedzieć o pozytywnym wyniku testu to zanim wrócił do domu wiedziała juz prawie cała rodzinka i znajomi, tak sie biedak cieszył, ze od razu wszystkich obdzwonił
Mój też się bardzo cieszy i ostatnio jak byli u nas nasi przyjaciele (mój kuzyn z żoną) a żyjemy ze sobą dość blisko to jak tylko wyszli to mi mówi że normalnie tak bardzo chciałby im powiedzieć to już ale że też woli poczekać.. a ja też bym chciała im powiedzieć ale wiem że szczególnie dla niej nie będzie to takie łatwe bo też już jakiś czas starają się o dzidzie i nic.. ale wierze że mimo to będzie cieszyć się razem z nami.

A moja teściowa wreszcie mi da spokój bo ja w tym roku skończę 23 lata a ona mi żyć nie dawała że nie mamy dzieci a było to tym bardziej przykre że się staraliśmy.. jeszcze rozumiem jakby wnuków nie miała ale już ma 3 wnuczków w wieku od 1,5- 3miesięcy..

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:34   #3096
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
wszystko bedzie dobrze

ja tez mam obawy bo widzialam tylko raz ale tak mysle ze jakby cos bylo zle to by organizm chyba dal znac...
Też tak sobie powtarzam... a nic mnie nie boli, nie plamię ani nie krwawię, czasem wydaje mi się że czuję ruchy, brzuch rośnie
Ale wiesz jak to jest...
Stary 2012-01-05, 12:34   #3097
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Mój też się bardzo cieszy i ostatnio jak byli u nas nasi przyjaciele (mój kuzyn z żoną) a żyjemy ze sobą dość blisko to jak tylko wyszli to mi mówi że normalnie tak bardzo chciałby im powiedzieć to już ale że też woli poczekać.. a ja też bym chciała im powiedzieć ale wiem że szczególnie dla niej nie będzie to takie łatwe bo też już jakiś czas starają się o dzidzie i nic.. ale wierze że mimo to będzie cieszyć się razem z nami.

A moja teściowa wreszcie mi da spokój bo ja w tym roku skończę 23 lata a ona mi żyć nie dawała że nie mamy dzieci a było to tym bardziej przykre że się staraliśmy.. jeszcze rozumiem jakby wnuków nie miała ale już ma 3 wnuczków w wieku od 1,5- 3miesięcy..
No to ja mam 28 lat - pomyśl jak mnie molstowano o dziecko... Dziadkowie, rodzice, teściowie też coś przebąkiwali, że chcieliby jeszcze z wnuczkiem na nartach pojeździć zanim się zestarzeją....
Mam nadzieję, że skoro tak jęczeli to teraz będą pomagać:P zwłaszcza finansowo chcieli to niech wyskakują z kaski hehe
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:34   #3098
natee
Zakorzenienie

ja tez bym poczekala z tą wiadomością, ale moj TŻ jest taki , ze nie dopuszcza do siebie opcji, ze mogłoby coś pojsc nie tak...
ja bałam sie cały czas, teraz dopiero zaczynam luzować gdy koncze trzeci miesiac.

Stary 2012-01-05, 12:41   #3099
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak sobie powtarzam... a nic mnie nie boli, nie plamię ani nie krwawię, czasem wydaje mi się że czuję ruchy, brzuch rośnie
Ale wiesz jak to jest...
u mnie tez juz brzuszek zaczyna sie uwidaczniać a jak zobaczyłam na usg jakie ruchliwe jest moje maleństwo to juz wiem dlaczego czasem mnie cos kłuje albo czuje chwilowy ucisk

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Hello!

To bedzie piekne usg zobaczysz! W 15 tyg bedzie juz wszystko swietnie widac

a co do snów... dziewczyny ja mialam w pierwszych tygodniach takie horrory, ze budzilam sie z płaczem, sny dotyczyły takze dziecka... to byla masakra.
tłumacze to sobie tym, ze bardzo sie bałam w pierwszych tygodniach

Stary 2012-01-05, 12:48   #3100
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Asiu super!dzidzia pięknie rośnie!bardzo się ciesze! czekałam aż napiszesz,i teraz też zmykam spać!dobranoc dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Tylko 80 zł ?????
To czemu ja zapłaciłam 250 zł ?
U mnie podobno też jest wyższa kwota ,ale tylko dla tych kobiet których lekarzem prowadzącym jest ktoś inny. A do mojego lekarza przychodzą tylko na to konkretne USG.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
Super wieści Mówiłam, że na pewno zobaczysz ruchy malucha
Mówiłaś,mówiłaś

Cytat:

To super że z dzidzią wszystko ok a cena rewelacyjna u mnie tak tanio nie będzie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Ale się cieszę I mało zapłaciłaś jak za genetyczne Ja się szykuję na 200-300 zł
To faktycznie spory wydatek.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
A mnie za to jakieś choróbsko rozkłada :/ Bolą mnie mięśnie i gardło a tu pracy full. Później polecę do apteki po jakiś syropek na przeziębienie dla ciężarnych (jakiś mi już koleżanka poleciła).

Ja mam zlecone teraz badanie TSH z krwi. Muszę jakoś w przyszłym tygodniu na pobieranie się wybrać, ale mam uraz po ostatnim

No i ja niedługo już 15 tydzień zaczynam, ale ten czas leci!
Aguś kuruj się czymś koniecznie

Cytat:
Hello!

Cześć Mi się podoba ten wózek,miałam w dzieciństwie podobny

Kamila za wizytę !!!

A wracając do wczorajszego badania.To dostałam wynik cytologii. Grupa 2 ,stan zapalny. Ginekolog mnie zbadał ,powiedział,że on nic takiego nie widzi.
No i jak chcieliśmy zobaczyć płeć na tym 3D ,to maleństwo sobie siedziało i ssało kciuka więc nie było skłonne do obrotów.Później jednak ginekolog powiedział że mam troche mało wód płodowych.Ja z tego szcześćia,zapomniałam zapytać czy to coś poważnego?? Czy to normalne?? No i 0oczywiście po powrocie do domu , sprawdziłam w internecie informacje o wodach płodowcyh.I jak przeczytałam te wszystkie rzeczy ,że np. dziecko może nie mieć nerek,mieć wade nerek itd. to aż się przeraziłam. Później dopiero mój mózg zaczął pracować i pomyśłałam,że gdyby było coś nie tak to lekarz z pewnością kazałby mi przyjśc za tydzień czy skierował na inne badania,a ja następną wizyte mam dopiero 1.02. . No to byłoby na tyle

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:48   #3101
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

Jak robisz sosik bo ja mam mrozony szpinak jakis ser tez sie znajdzie i makaronik pełnoziarnisty, to bym se strzeliła na obiad
podsmazam szpinak na patelni przyprawiam sola i pieprzem ale delikatnie ze sola i dodaje smietane zeby troszke zagescic i zrobic bardziej delikatny smak. no i do tego ddaje ser ja mam akurat mozarelle, i ja to robie na oko zalezy ile szpinaku dodam.

Amelcia
Stary 2012-01-05, 12:50   #3102
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:

Ja też myślałam, że jak się teściowa dowie to mi da spokój więc może i skończyły się podgadywania czy długo jeszcze zamierzamy być bez dzieci ale teraz na każde przywitanie pyta mnie czy jeszcze do pracy jeżdżę. Dla niej jest nie do pomyślenia, że mogę siedzieć w domu i brać pieniądze a ja jeszcze pracuję.

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:51   #3103
muminek82
Wtajemniczenie

nacytowałam i mi wszystko wcieło
Kochane dziękuje za i życzę zdrówka przeziębionym Mamusiom
u mnie na początku wiedzieli tylko nasi rodzice i babcia,a po badaniach genetycznych już wszyscy zresztą po mnie widać było brzuszek odstaje
ja na obiadek mam pierogi ruskie dla mnie i z mięskiem dla mężusia
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:53   #3104
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość

A wracając do wczorajszego badania.To dostałam wynik cytologii. Grupa 2 ,stan zapalny. Ginekolog mnie zbadał ,powiedział,że on nic takiego nie widzi.
No i jak chcieliśmy zobaczyć płeć na tym 3D ,to maleństwo sobie siedziało i ssało kciuka więc nie było skłonne do obrotów.Później jednak ginekolog powiedział że mam troche mało wód płodowych.Ja z tego szcześćia,zapomniałam zapytać czy to coś poważnego?? Czy to normalne?? No i 0oczywiście po powrocie do domu , sprawdziłam w internecie informacje o wodach płodowcyh.I jak przeczytałam te wszystkie rzeczy ,że np. dziecko może nie mieć nerek,mieć wade nerek itd. to aż się przeraziłam. Później dopiero mój mózg zaczął pracować i pomyśłałam,że gdyby było coś nie tak to lekarz z pewnością kazałby mi przyjśc za tydzień czy skierował na inne badania,a ja następną wizyte mam dopiero 1.02. . No to byłoby na tyle
Mój gin powiedział, że kobiety współżyjące zazwyczaj mają 2 grupe, ale niekoniecznie oznacza to jakiej groźne choróbska tylko czasem jakieś podrażnienia.

Stary 2012-01-05, 12:53   #3105
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja robie taki sosik pomidorowy z mielonym
a teraz jem szparagowa fasolke
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:54   #3106
mlodaj
Rozeznanie

Dziewczyny nie kuście takim jedzonkiem bo ja zaraz monitor w pracy uślinię

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 12:55   #3107
natee
Zakorzenienie

kurde ale mi narobiłyście smaka na te szpinaki i łososie ! ide na zakupy !

Stary 2012-01-05, 13:01   #3108
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mlodaj Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie kuście takim jedzonkiem bo ja zaraz monitor w pracy uślinię
to bedziesz conajmniej zabawnie wygladac z jezykiem pzyklejonym do ekranu ha ha

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
No to sobie zrobie tez szpinak ale mam tylko zwykły żólty ser ale pewnie tez moze byc ja jeszcze czosnku kupe daje do sosów szpinakowych
ja tez daje czosnek ale jakos dzisiaj nie mam na niego smaku bo sie przejadlam nim. jem go teraz w duzej ilosci z racji na przeziebienie i po prostu jak pomyslalam o czosnku w tym sobie to mnie odrzucilo.

Cytat:
Mi sie jeszcze chce kapuchy kiszonej zasmazanej
o bleee :P fuj

Amelcia
Stary 2012-01-05, 13:04   #3109
hanjah
Zakorzenienie

Co do obiadku, to ja dziś piekę udka kurczaka

Wczoraj byliśmy u znajomych-akurat robili pity z warzywami i tuńczykiem. Kolega zrobił tak ostry sos czosnkowy, że do wieczora mi się nim odbijało Ale pyszne było i jak mąż po weekendzie będzie miał wolne to też takie cuś zrobię
Stary 2012-01-05, 13:07   #3110
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
uwielbiam !!!
Asiu ja też mam II i jest wszystko ok,a z wodami napewno lekarz by coś powiedział także niczym sięnie martw!
Stary 2012-01-05, 13:09   #3111
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U mnie bóli i mdłości brak, ale te wzdęcia.. coś okropnego. Muszę poczytać o jakiś naturalnych metodach na wzdęcia. Co do mdłosci to np. moja mama miała je dopiero pod koniec 3 miesiąca. Ale bez wymiotów, lekkie. Moze u mnie będzie tak samo. Rozmawiacie ze swoimi mamami jak znosiły ciąże? Mysle, ze pewne rzeczy mogą przebiegać u córek podobnie. Ja bym chciała, bo moja mama mówiła zawsze ze poród jest łatwy jak kichnięcie a ciąże znosiła świetnie.

A powiedzcie jak radzicie sobie teraz w pracy? ja mam mocno stresującą pracę...
Jak znajdziesz coś na wzdęcia - to daj znać
Moja mama ciążę znosiła lepiej niż ja. Nie miała żadnych nakazów i zakazów od lekarza, nie bolał jej brzuch. Dopiero jak już miała pokaźny brzuch, to robiło jej się słabo.

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
u mnie tez stres, duzo roboty, wszystko szybko, zjesc nie ma kiedy, 8 h przed kompem i nawet kanapka na szybko przed kompem... aktualnie wzielam sobie 2 tyg. l4 bo moje mdlosci i wymioty nie bardzo mi pomagaly w pracy... ale mam zamiar tam wrocic jak mi przejdzie... zreszta pod koniec miesiaca musze bo nie dadza rady beze mnie... jestem niezastapiona w niektorych sprawach, ale musze to zaczac powoli przekazywac innym...

nio ja nie wiem czy trudniej bo my w 1 cyklu w ogole nie zwracalismy uwagi kiedy to robimy, a w drugim wyliczylam kiedy mam owulacje (choc tak na prawde nie wiedzialam czy w ogole mam...) i od razu sie udalo

Dobrze, że odpoczniesz trochę. Nie jest tak, ze jak jest się w ciąży, to pracodawca nie może wymagać, żeby kobieta spędzała więcej niż 4 godziny przed komputerem? Może głoszę jakieś herezje - jakoś tak mi się obiło o uszy.

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Mniam ja też zrobię dzisiaj spaghetti
Ja też! I pomidorówkę

Cytat:
Dziewczyny a ja mam do was inne pytanie.
Kiedy i kogo poinformowałyście o ciąży?
Wszyscy już u was wiedzą?

U mnie wiem tylko ja i TŻ, no i oczywiście wy

Chcemy poczekać do pierwszej wizyty i jak będzie ok powiedzieć tylko moim rodzicom.. a teściom dopiero po usg genetycznym jak będę pewna że dzidzia rozwija się prawidłowo a potem dopiero całej reszcie.

Jak to u was wygląda/ wyglądało
Przyjaciółce powiedziałam już jak zrobiłam drugi test dla pewności (chyba po jednym dniu od pierwszego), a reszcie tydzień później po pierwszym USG, czyli jakoś w 5 tygodniu Pracodawcy chciałam powiedzieć później, ale zemdlałam w autobusie i akurat jechałam z koleżanką w pracy, która oczywiście obiecała, że nikomu nie powie... A potem okazało się tego samego dnia, że mam krwiaka i nie mogę pracować, więc poszłam porozmawiać z dyrektorem.

Muszę coś zjeść!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:11   #3112
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nic nie szkodzi :P

kurde jakos przeszla mi ochota na ten moj makaron, w ogole nie mam apetytu od rana kurka :/ wrrr...!

Amelcia
Stary 2012-01-05, 13:18   #3113
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja postanowilam lepiej sie odzywiac ;D
bo dostalam zrype od taty hehe
wczoraj kupilam sok 100% pomaranczowy
Kubusia marchew-malina
jogurciki pitne i zwykle
ogolnie lubie nabial jajeczniaczka i te sprawy

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

a amcie tez tak ze cieszycie sie ze bedziecie mialy dzidziusia a z drogiej str myslicie jaka bedzie wasza figura po porodzie?
ja sie troszke tego obawiam
Stary 2012-01-05, 13:19   #3114
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja postanowilam lepiej sie odzywiac ;D
bo dostalam zrype od taty hehe
wczoraj kupilam sok 100% pomaranczowy
Kubusia marchew-malina
jogurciki pitne i zwykle
ogolnie lubie nabial jajeczniaczka i te sprawy

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

a amcie tez tak ze cieszycie sie ze bedziecie mialy dzidziusia a z drogiej str myslicie jaka bedzie wasza figura po porodzie?
ja ze wzgedu na wzglad sie jeszcze nie ciesze. w ogole moj mozg nie mysli jak kobiet w ciazy :P
wiem ze jestem ale nie mam jakis odruchow typu glaskanie i mowienie do brzuszka itd...
moze to zle moze obrze, nie wiem <bezradny>

Amelcia
Stary 2012-01-05, 13:21   #3115
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Balbinka podaj przepis na ten makaron plisss
Łosoś...Suszone pomidory...Kapary. .
mmmmmnnnniammmiii to musi być pyszzzne
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:23   #3116
lipus89
Rozeznanie

a ja mam ochotę na lody czekoladowe

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:24   #3117
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

ja jestem wniebowzięta że będe miała dzidziusia,a figura?staram się nie obżerać i jakoś to będzie zdrowie dziecka jest dla mnie ważniejsze,mysle że przy maleństwie jest tyle do zrobienia że kg same polecą.
Stary 2012-01-05, 13:30   #3118
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Balbinka podaj przepis na ten makaron plisss
Łosoś...Suszone pomidory...Kapary. .
mmmmmnnnniammmiii to musi być pyszzzne
Hehe, przepis prosty w sumie najbardziej lubię do tego dania makaron papardelle (bardzo szerokie wstążki). Podsmażasz trochę wyciśniętego czosnku (2 np 2 ząbki, ale tak żeby nie zbrązowiał), wrzucasz trochę pokrojonych drobno suszonych pomidorów (ja daje takie ze słoika) i trochę kaparów (dobre jest też bez kaparów), dodajesz łososia wędzonego poszarpanego na kawałki (żeby było taniej można kupić sałatkowego - czyli takie drobne kawałki), podsmażasz chwilę, zalewasz smietaną, doprawiasz solą i pieprzem, wrzucasz pokrojony koperek. Jak się zagotuje, ja wrzucam to do gara z ugotowanym makaronem (ważne żeby był al dente a nie rozgotowany), żeby go dobrze oblepić mniam. Mi i Małżowi bardzo smakuje to danie - znajomym, którym sprzedałam przepis też ciekawa jestem czy i u Ciebie znajdzie uznanie

Edytowane przez Balbinka1983
Czas edycji: 2012-01-05 o 13:35
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:32   #3119
falka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
Mój gin powiedział, że kobiety współżyjące zazwyczaj mają 2 grupe, ale niekoniecznie oznacza to jakiej groźne choróbska tylko czasem jakieś podrażnienia.
eeeee to jakiś dziwny gin... nigdy nie miałam 2grupy... a mam prawie 32 lata i współżyję regularnie od mniej więcej 18stego roku życia...
2 stopień trzeba koniecznie zbadać....

Cytat:
póki co chudnę - dzidzia jest dla mnie ogromnym i długo wyczekiwanym szczęściem - wiem że pewnie trochę pracy nad powrotem do formy czeka ale cóż - małż wieczorkiem z maluchem a ja dwa razy w tygodniu wychodne na siłkę i fitness - szybko spadnie. Żadna ze znajomych jakoś nie przytyła spektakularnie po ciąży

ja się pochwalę że u mnie po genetycznych wszystko po prostu idealnie
Małe się mieści doskonale w normach i ma... ...ptaszka
A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem?
http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png

falka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-05, 13:35   #3120
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja nie lubie łososia
za to uwielbiam pomidorowe rzeczy
sosy , zupy mmmmmm !!!!!!! ;******
a ja mam ochote na lody smietankowo truskawkowe ;D
ale boje sie po lecie kupowac lody bo wiecie jak to jest
tu sie rozmroza jak pradu nie ma, znow zamroza i sie mozna zalatwic
a ja mam przeboje z zoladkiem nawet bez ciazy

a co do figory to moj Tż mowi ze zawsze bede piekna ;*
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości