Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-06, 22:35   #3181
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Żadna dzisiaj nie urodziła? A już myślałam, że teraz nie będzie dnia bez dzieciaczk

Boroo jak tam po sesji? Jesteś zadowolona. A w świętokrzyskim mam rodzinę
Też myślałam, że nie nadrobię lub nie nadążę z gratulacjami, a tu taki spokój Nie powiem, bo dziś mi to bardzo pasuje - nie będę w tyle
Nadrobiłam wszyściutko bezproblemowo

Pisałam troszkę wyżej, że jestem mega zadowolona
6 godzin nam to zajęło Zjedliśmy sobie pyszną pizzę w międzyczasie, pozwolili mi sobie nawet chwilkę poleżeć klika razy Fajnie, fajnie

A jak masz tu rodzinkę to też dawaj znać jak będziesz gdzieś się do nich wybierać i pamiętaj, żeby wcześniej odciągnąć sporo pokarmu

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

I wiecie co jeszcze?
Tak jak moja przesyłka dotarła dziś o 4:24 na pocztę radomską tak siedzi tam do tej pory i nic się nie ruszyło. A miałam chociaż nadzieję, że wyjedzie stamtąd po 21:00 i jakimś cudem będę miała łóżeczko już jutro w domku i TŻcik będzie składał, a ja upiorę pościel
A tu widzę, że z tego blada wyjdzie i zobaczę MOŻE w poniedziałek (przy dobrych wiatrach, bo o 15:00 mam wizytę u lekarza) :/
A to wszystko przez ta kobitę co się tak super pospieszyć raczyła. Dwa dni zwlekała z wysyłką

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Staraupa dawaj ten sen o nas, bo zapomniałaś opowiedzieć, a Cię widzę online
Zasiałaś ziarno ciekawości i teraz już na ogromnego krzaka wyrosło

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:35   #3182
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
Ach a ja dzis zdycham na maksa, jadę na nospie forte , paracetamolu i buscopanie, boli mnie tak spojenie łonowe i pachwiny że aż ryczalam z bólu, nawet godzinna kąpiel nic nie pomogła, a do tego tak bolały mnie łydki że sama wzięłam 2 tabsy tabletek z potasem i magnezem co kiedys kupiłam bez recepty i prawie przeszło, zawsze w ciąży mi lekarz przepisywał przy nadcisnieniu a teraz nie więc chyba mam już niedobór, trudno sama będę brać bo wizytę mam dopiero 19 ego a na te pachwiny pocwiczylam trochę miednicę i prawie przeszło , wzięłam opis z neta, MAM PYTANIE GDZIE JUTRO W WARSZAIE MOŻNA ZROBIĆ PRYWATNIE USG BO CHCIALAM ZROBIĆ Z POWODU TYCH BÓLÓW BRZUCHA CO MNIE CIĄGLE DOPADAJĄ I NIE MUSI BYĆ 3 D
najlepiej może zadzwon do jakiejś prywatnej przychodni,albo prywatnego gina który ma swój gabinet.Mój lekarz przyjmuje tylko w czwartki i gabinet ma w mieszkaniu po babci
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:52   #3183
*Agatek*
Zakorzenienie

Lucy starałam się nie uronić łzy szwagier patrzył, więc wiesz twarda byłam

Neska kurcze fajnie masz z tą koleżnką - nie ma co! Nie chcesz jej dla siebie 'wynająć' ?

Pearl mi pisała, że na ślubie było "ciekawie" i odpoczywają i oglądają filmy po ciężkim dniu, pewnie juterko zajrzy do nas
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
to pewnie zalezy jak bardzo wilgotno jest w powietrzu u nas akurat tz tego pilnuje i wymienia wiec ja nie bardzo wiem ale mysle ze ze 2 miesiace jeden starcza spokojnie
Tylko my mamy w lazience wiec sila rzeczy wilgotnosc jest duza, bo kapiel czy cos, w pokoju napewno mniej by bylo
Ejjj a spytaj się tżcika co ile dokładnie wymienia plis plis plisss Ja bym musiała kupić takich parę- do każdego pokoju

idę robić kisiel truskawkowy

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Aaaaa zapomniałam dopisać!

AgaMili musisz sobie zmienić koniecznie nick!!! Bo będzie zaraz Marcel to proponuję: AgaMiliMarc no i męża gratis dopisać!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-06 o 22:50
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 22:58   #3184
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ejjj a spytaj się tżcika co ile dokładnie wymienia plis plis plisss Ja bym musiała kupić takich parę- do każdego pokoju
Widziałam kiedyś u znajomego w mieszkaniu takie osuszacze i wymieniał wkłady wtedy kiedy woda nazbierała się w tym pojemniku. To zależy chyba od tego jak ustawisz na pokrętełku szybkość wsysanej wilgoci i ile wilgoci jest w mieszkaniu.
My zakupiliśmy osuszacz taki mega mega mega, bo po powodzi trzeba było całą chałupę osuszać z połowy Wisły Ale to już inna broszka działania

Stary 2012-01-06, 23:03   #3185
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Widziałam kiedyś u znajomego w mieszkaniu takie osuszacze i wymieniał wkłady wtedy kiedy woda nazbierała się w tym pojemniku. To zależy chyba od tego jak ustawisz na pokrętełku szybkość wsysanej wilgoci i ile wilgoci jest w mieszkaniu.
My zakupiliśmy osuszacz taki mega mega mega, bo po powodzi trzeba było całą chałupę osuszać z połowy Wisły Ale to już inna broszka działania
My mamy mały pokoik bo z 4x3 około i takie cosik teraz już zaraz muszę kupić może jak dotrwam do wtorku to wtedy zajrzę do jednego sklepu...

Stary 2012-01-06, 23:11   #3186
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
idę robić kisiel truskawkowy
Też dziś sobie zrobiłam i szamałam,a ten pojemnik do wilgoci to coś takiego,moja mama ma w piwnicy http://www.stopwilgoci.pl/nowe/pochl...e-wilgoci.html
Stary 2012-01-06, 23:14   #3187
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
najlepiej może zadzwon do jakiejś prywatnej przychodni,albo prywatnego gina który ma swój gabinet.mój lekarz przyjmuje tylko w czwartki i gabinet ma w mieszkaniu po babci
no wlasnie tak zrobię bo wstyd mi jechać znow na ip bo bylam tam tydzień temu z wysypką i bo tam tez by mi usg zrobili a brzuch po ruchach malej teraz boli wyżej, kurcze mnie te jej ruchy tak bolą jakby na sucho tam się wierciła , mam takie uczucie jakby mnie oplatała pod skórą
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:23   #3188
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
no wlasnie tak zrobię bo wstyd mi jechać znow na ip bo bylam tam tydzień temu z wysypką i bo tam tez by mi usg zrobili a brzuch po ruchach malej teraz boli wyżej, kurcze mnie te jej ruchy tak bolą jakby na sucho tam się wierciła , mam takie uczucie jakby mnie oplatała pod skórą
czemu by Ci miało być wstyd! jak Cię boli to jedź na IP
Stary 2012-01-06, 23:27   #3189
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Też dziś sobie zrobiłam i szamałam,a ten pojemnik do wilgoci to coś takiego,moja mama ma w piwnicy http://www.stopwilgoci.pl/nowe/pochl...e-wilgoci.html
Taki dokładnie widziałam z tymi wymiennymi wkładami
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
czemu by Ci miało być wstyd! jak Cię boli to jedź na IP
Baaa, od tego są przecież!

Stary 2012-01-06, 23:29   #3190
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek*;31457446[B
Neska [/B]kurcze fajnie masz z tą koleżnką - nie ma co! Nie chcesz jej dla siebie 'wynająć' ?
ale ja jej nie muszę wynajmowac dla siebie bo jak bedzie w pracy to bedzie a jak nie to przyjedzie jak po nią zadzwonię bo ona pracuje w tym szpitalu gdzie będę rodzić
i jeszcze do domu potem do dzidzi przyjdzie jak bedzie potrzeba
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:29   #3191
NataliaM1103
Rozeznanie

uciekam do wyrka mamuśki!dobranoc!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:39   #3192
Misienka23
Raczkowanie

sluchajcie dziewczyny, co sie dzieje jak boli brzusio, jest napiety, ze jak dotkne to boli az, maly ciagle sie wierci i to tez juz takie jest jakies bolesne, albo ja jakas przewrazliwiona jestem albo nie wiem...
ktoras tak miala w 38 tyg jestem, powiedzcie...

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-06, 23:57   #3193
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ale ja jej nie muszę wynajmowac dla siebie bo jak bedzie w pracy to bedzie a jak nie to przyjedzie jak po nią zadzwonię bo ona pracuje w tym szpitalu gdzie będę rodzić
Szczęściara
Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
sluchajcie dziewczyny, co sie dzieje jak boli brzusio, jest napiety, ze jak dotkne to boli az, maly ciagle sie wierci i to tez juz takie jest jakies bolesne, albo ja jakas przewrazliwiona jestem albo nie wiem...
Nie wiem co się dzieje, bo też tak mam. Dziewczyny chyba to nazywają stawianiem się macicy - tak mi się przynajkmniej wydaje.

Stary 2012-01-07, 00:44   #3194
dph
Rozeznanie

czubasek i co tam u Ciebie? widzę że jesteś
Stary 2012-01-07, 01:23   #3195
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
zazdrościć
Cytat:
ja tak nie miałam może weź nospę albo skóra jest tak napięta, bo się dziecie wypchało

Eliza dziękować już napisałam maila do męża, także namiary już ma

Stary 2012-01-07, 01:39   #3196
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Nadia jest ślicznym imieniem
Agatku ponoc rycynka dziala, ale jesli dziecko jest w pelni gotowe, albo np. cos zaczyna sie dziac (rozwarcie, skurcze)
nic na sile, bo pozniej bedziesz sie stresowac, czy krzywdy dziecku nie zrobilas

Eliza to co tu piszesz wszystko wskazuje na to, ze porod tuz tuz trzymam

ja tez chce

Aga_tka maline pij 2 szklanki dziennie, bo jedna to za slabo i jeszcze kazda robiona z 1 lyzeczki, moze bedzie efekt- u mnie byl

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Lucy dziekiaz sie zawstydzilam Mowie Wam dziewczyny, ze dacie rade Kiedy przychodza pierwsze skurcze myslcie, ze kazdy kolejny zbliza Was do spotkania z dzieckiem Jednak trzeba wziac pod uwage, ze zdarzaja sie tez trudne porody

Mam nadzieje, ze moja niunka jutro bedzie miala juz dobre wyniki i puszcza ja do domu. Ja juz dzis zaliczylam badanie przed wypisem i kwalifikuje sie juz do opuszczenia szpitala

Uciekam sciagac mleko bo mi cycochy zaraz wybuchna
właśnie sobie zaparzyłam herbatkę w takim razie

i też chcę tak rodzić jak Ty

Cytat:
aga__tka z tym dzieckiem, które przez 9 mies nie było na dworzu, to jakaś przeginka!! masarnia jakaś Co do liści malin- wiem wiem, ale nie mam teraz żadnych $$ i na dodatek zielarski mam daleko
No ale wtedy były inne czasy i się tak na spacery chyba nie naciskało... no i poza tym najpierw była z tego co wiem taka pogoda jak teraz - ciągle deszczowo, a potem "zima stulecia"... Mama mi to opowiadała jak się martwiłam że z synkiem nie mogę tak długo wyjść, jako przypadek wyjątkowy, ale popierający tezę że nic na siłę

U mnie nadal zupełnie nic... Jutro synek kończy 2 latka, to może mu się w prezencie siostra urodzi?? choć ja podejrzewam że doczekam wywoływania jednak - bo się nie zanosi zupełnie....

Dziś teściowa jak zobaczyła mój brzuch to się wystraszyła, tak się mała wypieła w jednym miejscu z boku, a reszta brzuszka się zapadła
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 07:23   #3197
magda1804
Rozeznanie

dzien dobry
malenka lezy najedzona, przebrana, trzyma mnie za reke i sie relaksujemy czekamy na wizyte, zobaczymy co nam powiedza czy do domku wychodzimy czy musimy jeszcze zostac...

Nadrabiania ciag dalszy

Cytat:
A najlepsza jest Magda1804 pisze pisze do niej i na koniec "idę dalej spać krasnalu" a ona do mnie odpisuje: "męczę się, żeby nakarmić małą, nawet mi nikt nie pomoże miłego spacerku"

Aaaa no i przeglądałam stare smski i ostatni mam od N1kotynki z 30 grudnia:

"Wreszcie mam chwilę by odpisać bo Mała jest strasznie absorwująca. Na dodatek jest ciągle głodna i już pokazuje pokazuje charakteresk- sama by sobie cycka ustawiała ) pozdrów dziewczyny i podziękuj za gratulacje ** póki co muszę się zdrzemnąć bo już zaliczyłam nocny koncert no i Mała od rana wisiała na cycku "
Naprawde ja tak napisalam? co za glupol ze mnie w szoku ludzie dziwnie sie zachowuja i mowia od rzeczy

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
MAM INFO OD N1KOTYNKI

"Malutką dzisiaj wzięli do szpitala, dla mnie nie ma miejsc. O znowu do niej jadę... Mała ma żółtaczkę i miała podejrzenie krwawienia z przewodu pokarmowego Przechodzimy z męźem istny koszmar Jak nie traukmatyczny poród to teraz to. Brak mi słów i przeproś dziewczyny bo nie mam siły pisać"
Nikotynka badz silna, trzymam kciuki za Ciebie i malenka

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczynki napisalam sms do bebiBebi i odpisała:
"hej, alw super ze napisałas jestem w szpitalu dalej, stwierdzona katychardia płodu i mam skurcze juz a to sopiero w piatek zacznie sie 36tc, lekarze mowia ze do terminu nie dotrwam bo mam plod o ok 2 tyg do przodu rozwiniety Mam nadzieje ze jutro wyjde, najpozniej w piatek ciekawa jestem kto sie rozpakował, ale jak wroce do domu to wszystko nadrobiedziekuje za pamiec, buziaki dla wszystkich mamus "
Bebi Ty tez badz dzielna

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! przede wszystkim dzięki za gratulacje!
Mąż mi przywiózł laptopa, bo ciągle jesteśmy z Filipkiem w szpitalu i chyba dopiero po weekendzie nas puszczą.
Mały choć w terminie urodzony (37tydzień) to ma troszkę cech wcześniaka, jest bardzo ospały, odpoczywający jak to powiedziały pielęgniarki. Niestety nie jest przy mnie, tylko musi być na oddziale noworodkowym na obserwacji, ma podłączoną kroplówkę z glukozą i go naświetlają bo ma żółtaczkę.
I jeszcze badają go w kierunku infekcji, bo ja miałam w pochwie bakterie, które po antybiotyku nie wyginęły. Już 3 razy go badali pod tym katem i za każdym razem wychodzi ujemnie więc dobrze, bo inaczej musiałby mieć antybiotyk. Na razie dokarmiają go butelką, ale jak tylko wyjdziemy do domku to będziemy się cycać. Ja się nie poddam, bo tak sama było z Emi.
Anankee Twoj synus jest cuuuudny tez nie moge karmic piersia i mecze sie z laktatorem, wiec wiem co czujesz ale my sie nie damy, bo jestesmy silne dziewczyny

[QUOTE=*Agatek*;31409561]

hmm a często brałaś te czopki- za często, czy jak to było, że był problem??
Niby normalne jest jak bobas przez 2 dni nie zrobi kupki - gdzieś czytałam, ale nie pamiętam gdzie Napisz nam coś więcej, co by być z info na bieżąco

Moja mam mówiła mi, że jak się masuje brzuszek dziecka, to nie wewnętrzną stroną ręki, tylko zewnętrzną trzeba i koliste koła zataczać czy jakoś tak... Boże ja nic nie pamiętam!!!!! ja zacznę sobie na kartce pisać co kto mi mówi, bo teraz to jest jakaś masakra!!!!!
Agatku nie martw sie, to przyjdzie samo faktycznie duzo rzeczy sie nie wie jak dostajesz dziecko. Ja nawet nie potrafilam malej zlapac, a karmienie piersia do teraz jest dla mnie magia. W sumie karmilam jedynie 1,5dnia, ale jesli bede mogla przystawiac Lenke do piersi, nie zrezygnuje. Jesli nie bede wiedziala jak to sie robi, to dopiero wtedy zaczne szukac pomocy.
Chodzi o to, ze wiele rzeczy uczysz sie na biezaco

Widzialam, ze Pearl juz po slubie, wiec:

Pearl wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla Ciebie i TZa!!!

Nawojka Ty tez kochana doczekałaś się swojego maleństwa! Baaaardzo Wam gratuluje!!!

Kasik masz juz swoja wymarzona córeczke! Gratuluje, bo dzielna dziewczyna z Ciebie!!!

Ewula Tobie również serdecznie gratulujemy Filipka!!!

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:31   #3198
renata:)
Zadomowienie

dzien dobry mamusie
spałam chyba 4 godz masakra jakaś i wszystko przez ten katar
mała wczoraj się strasznie wierciła tak okropnie mnie bolało -spojenie i pachwiny i uda i podbrzusze...jak stałam albo chodziłam- jak się kładłam to przechodziło...i jak wczesniej caly dzien mówiłam że może wychodzić to jak sobie wtedy pomyśałam że będzie jeszcze gorzej to powiedziałam do brzusia żeby sobie jeszcze posiedziała...boje się bardzo już tego porodu tak bolało
sprawdzałam sobie wczoraj szyjke....i nie mogłam jej znaleźć-albo jest tak wysoko i taka miękka albo jej w ogóle nie ma a zaznaczam że wiem jak się szyjke wyczuwa bo prowadziłam NPR...bede teraz czytac na necie co to i jak to

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:45   #3199
czubasek20
Zakorzenienie

Hej
podczytuje was ale przechodzę lekki kryzys i ciężko mi jak nie wiem.
Z jednej strony chciałabym urodzić, z drugiej chce do tego 37 tyg donosić, a z trzeciej to łożysko budzi we mnie niepokój.
Śnią mi się koszmary a wczoraj ryczałam cały wieczór.
Trzymajcie się

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 08:50   #3200
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej, ja wczoraj cały dzień leniuchowałam i tak zamierzam do porodu

trzymam za wszystkie mamuśki kciuki

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 09:30   #3201
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Dzieńdobrywieczór Z tego co pamiętam:
- zgodnie z zapiskami z SR jeden ze zwiastunów porodu - od ok 2 tygodni przed porodem brak stałego przyrostu wagi ciała, możliwy spadek wagi o 1 - 2 kg więc szykujcie się dziewczyny ;
Też oglądam Króla Lwa, wspomnienie dzieciństwa
To niby mam się bać, szykować do porodu teraz jak byłam na wizycie to położna powiedziała mi, że przytyłam tylko 100g więc dumna byłam że tak mało bo przecież przez całą ciążę to nadrobiłam ponad 16kg

Cytat:
Wydaje mi się, że zaczynają się konkretniejsze skurcze przedporodowe grunt, że mały wierci czyli wszystko jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej
Z jednej strony chciałabym urodzić, z drugiej chce do tego 37 tyg donosić, a z trzeciej to łożysko budzi we mnie niepokój.
Trzymajcie się
czubasku, Ty się nie smutkuj jeszcze troszeczkę wytrzymaj juz tyle dałaś rady to jeszcze troszeczkę, tak trońkę, no troszunię, troszunieńko
Trzymaj się dzielnie, już niedługo

-----------------------------------------

Dziś skręcamy łóżeczko już nie mogę doczekać się kiedy mój wrózi z pracy, chyba sama zacznę a co kto powiedział, że kobieta nie umie.
Muszę lecieć pżamę TZ kupić bo jak zwykle na ostatni dzwonek, jutro chłopaczek idzie do szpitala więc nie wypada w gołą do szpitala wysłać. Dziś wypiorę to wyschnie do wieczora Nerwy mnie zżerają obym tylko na porodówce nie wylądowała bo przecież taka panikara jestem.
Kisielku nagotowałam poziomkowego, zamyślona nastawiłam wodę poczytałam co na opakowaniu jest napisane no jest cukier - ok myślę se. ale co tam posłodzę tyż i tak uczyniłam. Do kubeczka 2 łyżeczki cukru wymieszałam i czekam aż woda zagotuje się. Wszystko pięknie wymieszałam buch w salaterki i dumna niosę do salony, oczy jak kryształki, zęby na wierzchu łyżka w dziób i tfu osoliłam wodę w garnku jak na ziemniaki
niech no ktoś mi powie, że gdzie kucharek 6......

------------------------

Dziewczyny, któraś z Was pisała, że już wielokrotnie miała robiona biopsję. Mogła by do mnie odezwać się na PV - pliz pliz,

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2012-01-07 o 09:32
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 09:38   #3202
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem ,najlepiej zadzwoń do gina

Cytat:
Hej
Trzymajcie się
Kochana wytrzymasz,tylko musisz w to uwierzyć

Ale mnie dziś boli pachwina ,miałam zacząć sobie chodzić,ale chyba nic z tego.Nawet mąż chcial żebym jechała z nim na zakupy,yhm już widzę zgięta w pół,zresztą znowu mnie mdli .
Dziś zaczynam 37 t.c. nie ,nie 38 gin mówił ,że 37 więc doczekałam spokojnie te 2 dni bez leków i mogę rodzić bezpiecznie
Stary 2012-01-07, 09:51   #3203
renata:)
Zadomowienie

kaczuszka!! pięknie takie pyszności sobie robisz
elizka współczuję mdłości i łączę się w bólu mam to samo...pachwina mnie na szczęście nie boli ale wczoraj pobolała za cały tydzień
a Agatek dzisiaj rodzi!! wybiła godzina terminarzowa

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

ja już posprzatałam- tzn nie za bardzo mam co bo mąż wczoraj wysprzątał ale jeszcze za nim popoprawiałam póki chrapie- chciałam się położyć spowrotem do łóżka to się tak dziad rozwalił że nie ma dla mnie miejsca-chyba że w kołysce Lileczki
no i idę z koleżanką kupic buty (bo moje kupione jakoś 3miesiące temu się rozwalają i przemakają- tak to jest jak jest się sknerą...)

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 09:52   #3204
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam dziewczyny

Do wtorku czyli terminu porodu tak niewiele zostało,a ja jakoś rozdrażniona jestem,znowu boli mnie kośc łonowa
Co wieczor mówię do tżta ,że może dzisiaj urodzę ,potem budzę się kilka razy w nocy i czekam jak głupia,no i rano powtarzam ciągle to samo = znowu nie urodziłam!!!

Czubasek trzymaj się dzielnie,tyle przeszłaś więc i do końca dasz radę!! Czasami jak się wypłaczemy to jest lepiej!będzie dobrze.

Ciągle zastanawiam się czy kupic leżaczek bujaczek,czy można kłaśc maluszka na niego już od początku ?

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-01-07 o 09:58
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:10   #3205
pozycja77
Zadomowienie

hej Mamusie
Cytat:
Hej
Trzymajcie się
czubasek przeciez do 37 tyg to juz tak niewiele Ci zostało. Jesteś pod stałą i dobrą opieką. A że nie w domu, z mężem, będziecie razem już we trójkę.
Mantra będzie dobrze i nie plakusiaj już
Zresztą jesteś tydzień do przodu ode mnie, a ja jestem w podobnej sytuacji, tylko lezę w domu ( plus te paskudne zastrzyki w brzuchol bo Maleństwo mało waży) i sobie powtarzam ze ja Ty urodzisz to niedługo ja też, a mi potrzebne jeszcze chociaz 2-3 tyg....

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:17   #3206
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Kobiety a macie takie poduszki? http://allegro.pl/super-poduszka-kli...038717297.html

bo cały czas się zastanawiam czy taką kupić czy nie...
Też się nad nią zastanawiałam ale jak pytałam położnej to stwierdziła, że nie ma sensu i w razie konieczność by maleństwo miało główkę wyżej można zastosować domowe sposoby.

Cytat:
Moim zdaniem macica się stawia a dzieciątko może szuka główką gdzie by tu się najlepiej ustawić

Cytat:
Hej
Trzymajcie się
Czubasku jeszcze tylko troszeczkę, dasz radę, trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, któraś z Was pisała, że już wielokrotnie miała robiona biopsję. Mogła by do mnie odezwać się na PV - pliz pliz,
Się odezwałam

------------------------

Dzieńdoberek

Dzisiaj mamy w planach dokończenie kącika malucha, ciekawe co nam z tego wyjdzie biorąc pod uwagę, że jeszcze w łóżku jesteśmy a tu trzeba by jeszcze do OBI jechać

Mam pytanie do mamuś, które od początku będą usypiać swoje dzieci w łóżeczkach:
jak zamierzacie zmniejszyć troszkę przestrzeń wokół maleństwa? Wiem, że można zwinąć kocyk w rulonik i ułożyć na około malca ale myślicie, że można też skorzystać z tej dużej poduchy rogala mothecare

Zaczęłam czytać Zawitkowskiego i podoba mi się Fajnie łopatologicznie wytłumaczone, dużo odpowiedzi na pytania, dla mnie bomba. Opinie fizjoterapeuty, psychologa dziecięcego, neurologa, pediatry, neurologopedy itp. Filmiku jeszcze nie oglądałam po długi podobno ale z tego co wcześniej na necie oglądałam to np. przewijanie nie jest jakąś super trudną rzeczą (chyba ).

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Ciągle zastanawiam się czy kupic leżaczek bujaczek,czy można kłaśc maluszka na niego już od początku ?
Leżaczek bujaczek fajna sprawa ale maleństwo można w nim kłaść dopiero jak skończy miesiąc, przynajmniej mnie tak uczono.

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
no i idę z koleżanką kupic buty (bo moje kupione jakoś 3miesiące temu się rozwalają i przemakają- tak to jest jak jest się sknerą...)
A nie możesz reklamować? W CCC lub Deichmannie jak idziesz z reklamacją jakiś butków z niższej półki to od razu pytają czy chcesz zwrot kasy czy też wymieniasz na inny model. Butki można i kulka razy w sezonie zmienić niemalże za free
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:34   #3207
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej

Dołączam do grona źle sypiających

Dziś co 2h budziłam się na siku, chyba po tym kiślu co wstałam, czuję pod mostkiem tylko twarde miejsce, dupa i nogi pod żebrami wracam z wc, dzidek zszedł na dół, 'uff' pomyślałam... kładę się, 5 min i znów jest pod żebrami i tak w kółko

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Naprawde ja tak napisalam? co za glupol ze mnie w szoku ludzie dziwnie sie zachowuja i mowia od rzeczy
Tak napisałaś i se tak myślę: "o czym ona do mnie rozmawia??" Ty to jesteś jednak zakręcona jak świński ogonek
Rozumiem, że z podniecenia to pisałaś, bo już mała przy Tobie była.... kurczaki no
Cytat:
Hej
Trzymajcie się

Najgorsze jest to, że człowiek sam nie wie czego chce, co byłoby najlepsze... Trzymaj się dzielnie
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
a Agatek dzisiaj rodzi!! wybiła godzina terminarzowa
dziś rodzi 19mała83 ja jutro! ale się nie zapowiada...
Cytat:
hmm, ja bym z takim zakupem poczekała do chrzcin na początku nie powinno się kłaść bodajże, ale nie wiem jak jest naprawdę
Cytat:

Mam pytanie do mamuś, które od początku będą usypiać swoje dzieci w łóżeczkach:
jak zamierzacie zmniejszyć troszkę przestrzeń wokół maleństwa? Wiem, że można zwinąć kocyk w rulonik i ułożyć na około malca ale myślicie, że można też skorzystać z tej dużej poduchy rogala mothecare
ja wyprałam koc akrylowy taki ładny ciemny, zarobiłam rulon i już jest zainstalowane wszystko w łóżeczku

kaczuszka81 ale miałaś pyyyyyyyszny kisiel!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-07 o 10:49
Stary 2012-01-07, 10:39   #3208
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
co do wyprawek u mnie w szpitalu byly
rozowe podelko a w nim sudocrem, woda mala mama i ja, gazetka mamo to ja i murator, 3 pampersy, 12 chusteczek nawilzonych pampers, herbatak hipp jedna szaszetka, i probka mleka hipp2 i pelno makulatury i naklejka jade z dzieckiem

niebieskie pudelko
woda zywiec zdroj mala
sudocrem
herbatka koperkowa saszetka inna niz hipp
mleko probka jakies na E
makulatura
naklejka dziecko w aucie;p
jakies gazetki
probki olilatum 2 saszetki
probki ziaji 2 saszetki

reklamowka rozowa
sudocrem
pampers
gazetki

reklamowka niebieska
makulatura
sudocrem

i to by bylo na tyle
Aleś się obłowiła przede wszystkim Sudocremu u Ciebie dostatek

Cytat:
Bambusek to ja już nie rozumiem?!! Nadia to skrót od Nadzieji czy nie?
W Polsce to samodzielne imię, jako taki skrót występuje w języku rosyjskim

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
A wy jakie chusteczki nawilzane kupilyscie? Jakiej firmy?
Ja mam pampersa do szpitala (poręczniejsza paczka), a na później babydream

Cytat:
Pearl mi pisała, że na ślubie było "ciekawie" i odpoczywają i oglądają filmy po ciężkim dniu, pewnie juterko zajrzy do nas
Ciekawe co oznacza to "ciekawie":roll eyes:

Cytat:
Hej
Trzymajcie się
Uszy do góry i

Cytat:
Kisielku nagotowałam poziomkowego, zamyślona nastawiłam wodę poczytałam co na opakowaniu jest napisane no jest cukier - ok myślę se. ale co tam posłodzę tyż i tak uczyniłam. Do kubeczka 2 łyżeczki cukru wymieszałam i czekam aż woda zagotuje się. Wszystko pięknie wymieszałam buch w salaterki i dumna niosę do salony, oczy jak kryształki, zęby na wierzchu łyżka w dziób i tfu osoliłam wodę w garnku jak na ziemniaki
No nieźle

Cytat:
Mój ma oznaczenie 0+
Ale pewnie od samiuśkiego początku nie będziemy używać.

Cytat:
Mam pytanie do mamuś, które od początku będą usypiać swoje dzieci w łóżeczkach: jak zamierzacie zmniejszyć troszkę przestrzeń wokół maleństwa? Wiem, że można zwinąć kocyk w rulonik i ułożyć na około malca ale myślicie, że można też skorzystać z tej dużej poduchy rogala mothecare
Nie wiedziałam nawet, że tak się robi, ale taki rogal jest fajnym pomysłem
U nas będzie ochraniacz i w sumie nie wiem czy coś jeszcze

I jak w kratkę - dzisiaj czuję się lepiej ciekawe co będzie jutro, ale pewnie odpuszczę sobie Mszę...

Nie mam pomysłu na jutrzejszy obiad a muszę napisać mężowi do 11:30 co ma kupić najlepiej jakaś zapiekanka, bo jak używamy piekarnika, to całe mieszkanie się nagrzewa taniej niż przez kaloryfery

A mały wczoraj nieźle mnie nastraszył
poszłam się kąpać i jak leżałam w wannie, to cały brzuch mi latał i co chwila w innym miejscu wyłaziły jakieś części ciała małego... normalnie komedia...
A potem nagle przestał się ruszać w ogóle i nie reagował na nic... musiałam zjeść mandarynkę, żeby się przekonać, że jest OK
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:41   #3209
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
A nie możesz reklamować? W CCC lub Deichmannie jak idziesz z reklamacją jakiś butków z niższej półki to od razu pytają czy chcesz zwrot kasy czy też wymieniasz na inny model. Butki można i kulka razy w sezonie zmienić niemalże za free
Dokładnie renata nie możesz zareklamować butków jak kuleżanka pisze?? Reklamuj jak masz paragonik, i nie czaj się bubel dostajesz a płacisz za cacuszko. Wyczyść, osuch aby były czyste i suche i zanieś ( karton nie potrzebny tylko paragon).
Pracowałam w sklepie z butami więc poradzę
1. nie nosimy butków już porozklejanych, popękanych itp. jeśli nosisz bo nie masz innych nie mów tego sprzedawcy.
2.nie pyskuj do sprzedawcy bo się zemścić może
3. opisz, że np. tydzień temu wyszłaś i pękły więc osuszyłaś i przynosisz - kaska murowana bądź wymiana towaru.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-07, 10:44   #3210
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Trzymajcie się
Czubasku, nie załamuj się
Już niedługo, a dla malutkiej lepiej, jak jeszcze chwikę posiedzi
Jesteś pod dobrą opieką, więc będzie wszystko dobrze
Cytat:
Dziś skręcamy łóżeczko już nie mogę doczekać się kiedy mój wrózi z pracy, chyba sama zacznę a co kto powiedział, że kobieta nie umie.
Muszę lecieć pżamę TZ kupić bo jak zwykle na ostatni dzwonek, jutro chłopaczek idzie do szpitala więc nie wypada w gołą do szpitala wysłać. Dziś wypiorę to wyschnie do wieczora Nerwy mnie zżerają obym tylko na porodówce nie wylądowała bo przecież taka panikara jestem.
No mniam, normalnie kisiel z sola
Brrrrrrrr ......

A ja nareszcie mogę normalnie pisać i cytować, bo jestem w domku
Mój gin był dzisiaj na dyżurze, zbadał, i ponieważ rozwarcia nie ma, to wypuścił mnie do domu
Jakby był inny lekarz, to poewnie bym poleżała i czekałą do poniedziałku na ordynatora (mojej koleżance z sali kazali tak czekać, to aż się biedna popłakała )

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości