Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 09:39   #271
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Archi może skok się zaczął..?
A w dzień Piotruś spokojny czy marud?
Chyba nie, bo w dzien normalny jest... chociaz moja mam twierdzi,ze mniej gada niz wczensiej sama nie wiem. Ja tam wielkiej roznicy nie widze- moze ze zmeczenia

Cytat:
U nas kilka dni było lepiej przy cycu, dziś w nocy znów krztuszenie się i połykanie powietrza

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Próbowałam synka usypiać odkładając do łóżeczka. Efekt? Rozorane do krwi czoło ( bo jak się denerwuje to drapie) i drgawki z histerii
o kurde
Czyli co- na rekach bujanie?

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

A przepisów na ciasto próbowałam już różnych, wczoraj robiłam z takiego:
  • 2 szklanki startej marchwi
  • szklanka oleju
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • cynamon do smaku
  • 2 łyżeczki sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
Ścieramy marchewkę na tartce o średnich oczkach (całe szczęscie mam do tego maszynę, bo jest to jedna z niewielu rzeczy których nie cierpię robić w kuchni). Do miski wbijamy jajka, dosypujemy niepełną szklankę cukru oraz olej. Wymienione składniki starannie mieszamy najlepiej mikserem (około 5- 7 minut). Po tym czasie dodajmy sypkie składniki: mąkę, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia, dwie łyżeczki sody i cynamon (ja dałam łyżeczkę). Mąkę najlepiej dodawać stopniowo, nie wszystko na raz bo będzie źle mieszać. Wszystkie produkty mieszamy mikserem ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę. Ostatnim krokiem w przygotowaniu ciasta jest dodanie marchewki i dokładne wymieszanie już istniejącej masy.

Masę wylewamy do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy. Wstawiamy je do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na ok. 40- 45 minut. Po tym czasie dobrze jest zrobić test patyczkiem, jeśli po włożeniu do ciasta jest suchy oznacza to, że już się upiekło. Mam też zwyczaj zostawiać jeszcze ciasto w ciepłym piekarniku aż troszkę przestygnie.
Na wierzch można dać lukier, albo serkową masę. Ale wczoraj poszłam na łatwiznę i polałam gotową polewą i obsypałam płatkami migdałów

Ogólnie to pyszne jest też z dodanymi do środka posiekanymi orzechami, ale z racji karmienia zrobiłam bez.

Smacznego
dz
dziś robimy
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:53   #272
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

O matko, wyście oszalaly tyle postów! To nie do nadrobienia. od razu przyznaję, że nadrobiłam pobieżnie, by cokolwiek być w temacie.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Byliśmy u chirurga. Oczywiście ludzi multum, ale Stefek grzecznie siedział na kolanach i usmiechał się do każdgo. Weszliśmy do gabinetu. Pan doktor rzucił komplementa, że bardzo ladny chłopczyk i zapytal w czym mu to przeszkadza. No to powiedziałam, że nie potrafi dobrze smoczka z butli zlapać. A ten do mnie to prosze usiąśc tutaj oprzeć się o ścianę, dziecko przodem na kolanach, przytrzymać.
Byłam tam sama, mój tato za drzwiami czekał.
Jak go zobaczylam z nożyczkami to zaczęłam "ale to już dziś, ja nie jestem gotowa". Piguła do mnie "będzie pani mdlała" ja, że nie, chyba. No i doktor patyczkiem otworzył buźkę, pyk i po klopocie. Stefek nawet nie zapłakał. Rozpłakał się za to po wyjściu Usnął i uspokoił się dopiero w foteliku.
Nawet krew nie poleciała... Dobrze, że to już za nami.
Małgosia padłam, jesteś ze Stefkiem mega mega dzielna!!!! Dobrze, że już po wszystkim .
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
ohhhh kuchnia to mi się marzy taka duuuuuuuża z wyspą na środku, płytą na 5 garów, meble na wysoki połysk w kolorze bordo/malina, duży stół do rodzinnych śniadań... ahhhhhh się rozmarzyłam
Zapraszam do sprzątania szczególnie. Poza kolorem, prawie wszystko się zgadza .
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Proszem Moniś
Cudny malutka iskiereczka.
Cytat:
Stefan z ekipą i patrzcie te włosy
Włosy Twojego Stefka i pzoostałych dzieciątek wymiatają .
Aż Wam zazdroszczę i włoskow i łysych placków.
Cytat:
A propos księży, ale miałam akcję godzinę temu
Usypiam Kwilona, okap chuczy, a mi gdzieś coś dźwoni i dźwoni...Wylączyłam okap cisza...włączyłam zaś dzwoni Sobie mysle chyba we łbie mi już dzwoni od tego chuczenia....wyłączyłam okap, ale dzwonic nie przestało..idę do drzwi wejsciowych otwieram a tam ministranci
Ja z tym dzieckiem na rekach a ci mi sie pakują do mieszkania
Mowie im zapalcie te swieczki i sprzątnijcie laptopa ze stołu ...odwracam się i slyszę "pokoj temu domowi..."

..o Kwilon coś gada...zmykam
też się tego obawiam, ale ksiądz mnie jeszcze nie zaskoczył.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
anciaahk Szymon też ostatnio jakoś dziwnie je, dzisiaj nie jadł od 5 do 13 teraz przed snem wtrąbił 210ml mojego mleka z kleikiem i pewnie znowu zje dopiero o 5 - fajnie by było gdyby jeszcze się nie budził w nocy
Odciągmęłaś tyle mleka???? Wooooooow. Jak to wymieszałaś/przygotowałaś??? Proszę o przepis .
Szymuś budzi się pewnie z przyzwyczajenia, tak w którejś książce mundrej czytałam, ale to z czasem minie.
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie wiem co się ostatnio dzieje z tym moim synkiem, w dzzien ledwo je, a po nocach po 20min przy piersi. A dziś to już w ogóle mistrzostwo, co go odinstaluje, bo śpi w naajlepsze to się budzi z rykiem i oczywiście tylko pierś go uspokaja. Padam na pysk to mało powiedziane. : -(

AArchi współczuiję bardzo bardzo.

Aa2 - u nas lekarz też odciąga siuraczka podczas wizyt, mi nie kazał tego robić (tzn nic nie mówi, że mam tak odciągać) a w szpitalu wręcz zakazali tego robić, więc już nie wiem.

Lulla padłam z Twoich postów, looserka i dieselka kochana .

Co ja tu jeszcze miałam napisać...

Wizażowe ciocie, wasze dobre słowa i kciuki pomogły. Franek wczoraj zaczął jeść, a dzisiaj rano to z krzykiem rzucił się na cyca, myślałam, że padnę. Mleka oczywiście mniej, więc się nie najada, ale często się przystawiamy, więc mam nadzieję, że laktacja powróci do swojego poziomu.
Dzisiaj mamy kontrolę u lekarza.

Frankowy wirus był tak paskudny, że nawet zaraził babcię, która nam 2 dni pomagała! Wyobrażacie sobie?? Najpierw ja, potem mąż, teraz babcia. Dobrze, że druga jeszcze w odwodzie.

I dziecko jedzace i zdrowsze to zdrowsza mama. Wczoraj kułam do 23, dzisiaj wstałam o 6 rano śpiewająca, mimo że w nocy Franek dał popalić wstawaniem częstym.

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Chyba nie, bo w dzien normalny jest... chociaz moja mam twierdzi,ze mniej gada niz wczensiej sama nie wiem. Ja tam wielkiej roznicy nie widze- moze ze zmeczenia
Archi mój też mniej gada, zdecydowanie mniej, nie wiem o co cho.

Z tym mm to jestem jednak za miękka, bo będę padać, a z cycem się nie poddam, więc innym mówię próbuj,a sama nie mam ochoty. Moich rad nie bierz więc pod uwagę .
Może spróbuj z kleikiem jak Natka?

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 09:58   #273
Malgosia1983
Wtajemniczenie

dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj dostałam pierwszą@ po porodzie i ni ezdążyłam wykupic tabletek co tam kupie i przydadza sie na potem

Małgosia apyłam sie czy może pytałas sie swojego chirurga o siusiaka, bo ja zainteresowana innymi opiniami bo jak juz słusznie zauważyła Archi to tylko moi lekarze sprawdzaja siusiaka i kazali naciągac)

a tak w ogóle to moze jakies spotkanko w nastepnym tyg?
Gratulacje @ A tabletki może nie będa potrzebne
A tak...właśnie o tym miałam pisać, że nei pytałam bo się tak przejęłam, że zapomniałam...no i wizyta trawała chyba minutę
Ja jestem za. Bardzo chętnie się spotkam. A może do Soni byśmy pojechały? Sonia? Co Ty na to? Bo my zmotoryzowane to nam łatwiej
Się wprosiłam

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A my co? Dalej nie śpimy

Mały już zasypiał, kiedy to tatuś przyszedł z treningu i mi go wybudził od tego czasu synek odrywa się od cycka z cudnym uśmiechem i zabawy mu w głowie

Cytat:
Nie wiem co się ostatnio dzieje z tym moim synkiem, w dzzien ledwo je, a po nocach po 20min przy piersi. A dziś to już w ogóle mistrzostwo, co go odinstaluje, bo śpi w naajlepsze to się budzi z rykiem i oczywiście tylko pierś go uspokaja. Padam na pysk to mało powiedziane. : -(
Tez pomyślalam o skoku

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Nie no nigdy tu nie wrócę.... 9 stron!!!!!a myślałam że choć raz będę na bieżąco ....

Asik i Monik!!!! macie u matematyczki minusy)

Dzień dobry
Minusy? Chyba dwóje na szynach

Cytat:
U nas kilka dni było lepiej przy cycu, dziś w nocy znów krztuszenie się i połykanie powietrza
Kurde biedny ten Mati...coś mu ewidentnie nie pasi...Tak jak Stefkowi bo nie przeszło mu to odrywanie się od butli i płacz...

Cytat:
Próbowałam synka usypiać odkładając do łóżeczka. Efekt? Rozorane do krwi czoło ( bo jak się denerwuje to drapie) i drgawki z histerii

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A u nas nici z kleiku.... ani przez smoczek....jak dalam lyzeczka to sie denerwowala ze tak powoli je....albo chyba jeszcze nie jest gotowa
Może faktycznie jeszcze nie pora na kleik...Niech wcina jabłka i marchewki A co jakiś czas próbuj kleik...a może przemycja jej po troszku do mleka...najpier jedną łyżke potem dwie itd.? Może smak i konsystencja nie taka i ona się denerwuje że tak dlugo musi działać żeby sie najeść?
Stary 2012-01-11, 10:06   #274
Caltea
Zadomowienie

Ancia, cieszę się z dobrych wieści. Pokarm wróci do normalnej ilości

Daniczko, jak ja Cię kocham. Dzięki Tobie trafiłam wczoraj do por. lakt. i co? Niestety mam grzybicę obu brodawek. Jakby nie Ty, to pewnie skończyłabym karmienie niedługo, bo juz nie mogłam wytrzymać z bólu. Dopóki bolała jedna brodawka, to ją oszczędzałam ale jak zaczęły boleć obie, to znielubiłam karmienie piersią. Mam wdrożone lekkie leczenie, obawiam się że rezultat może być marny, ale przynajmniej wiem co mi jest i zawsze można zastosować mocniejsze leki. Wymądrzaj się wiec kochana częściej

U nas w domu niestety choroba, córencje zakatarzone i chyba Leone łapie katar bo mu rzęzi w nosie. Ratuję go jak mogę.

Proszę o kciuki, bo moja bratanica zaczęła rodzić. Dziś rano miała się zgłosic do szpitala na cesarkę najprawdopodobniej, ale sie wystraszyła i od 4 pojawiły sie skurcze, a w szpitalu o 7 odeszły wody. Za kilka godzin Julian bedzie z nami a Leon zostanie wujkiem.

Przepraszam ze tak o sobie i bez nadrabiania, ale troche przesadziłyście wczoraj z produkcją. Młody nie śpi, meczy się obok mnie w wózku, gryzie pieluchę i mowy nie ma o spaniu.

Archi, te rachunki masz duże, bo cie wizażowe ciotki naciagają na SMS-y.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Podczytałam troszkę, moje dziecię też ostatnio mniej gada, za to wczoraj 2 razy przekręcił sie z boku na brzuch. No i śmieje sie całą gębusią do wszystkich.
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:15   #275
martunia_199
Zakorzenienie

Dzień doberek

U nas nocki już naprawdę coraz to ładniejsze - pierwsza pobudka o 5.30 następna o 8.30 także super

Kciuki za wszystkie dzisiejsze szczepienia trzymamy. My się jutro szczepimy i też prosimy o kciuki

I strasznie Wam zazdroszczę że możecie podawać dzieciaczkom jabłuszka, marcheweczki, kleiki My niestety nie możemy a tyle pyszności mojej kruszynce nakupiłam

Wysypało któreś maleństwo po jabłuszku albo marchewce???

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Daniczko, jak ja Cię kocham. Dzięki Tobie trafiłam wczoraj do por. lakt. i co? Niestety mam grzybicę obu brodawek. Jakby nie Ty, to pewnie skończyłabym karmienie niedługo, bo juz nie mogłam wytrzymać z bólu. Dopóki bolała jedna brodawka, to ją oszczędzałam ale jak zaczęły boleć obie, to znielubiłam karmienie piersią. Mam wdrożone lekkie leczenie, obawiam się że rezultat może być marny, ale przynajmniej wiem co mi jest i zawsze można zastosować mocniejsze leki. Wymądrzaj się wiec kochana częściej

U nas w domu niestety choroba, córencje zakatarzone i chyba Leone łapie katar bo mu rzęzi w nosie. Ratuję go jak mogę.

Proszę o kciuki, bo moja bratanica zaczęła rodzić. Dziś rano miała się zgłosic do szpitala na cesarkę najprawdopodobniej, ale sie wystraszyła i od 4 pojawiły sie skurcze, a w szpitalu o 7 odeszły wody. Za kilka godzin Julian bedzie z nami a Leon zostanie wujkiem.

Przepraszam ze tak o sobie i bez nadrabiania, ale troche przesadziłyście wczoraj z produkcją. Młody nie śpi, meczy się obok mnie w wózku, gryzie pieluchę i mowy nie ma o spaniu.

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Podczytałam troszkę, moje dziecię też ostatnio mniej gada, za to wczoraj 2 razy przekręcił sie z boku na brzuch. No i śmieje sie całą gębusią do wszystkich.
Oj obyś ochroniła małego przed chorobą

A te bezzębne uśmiechy wymiatają prawda??? Mi to aż oczy w łzach stają jak widzę jak to moje maleństwo uśmiecha się do mnie

I kciuki za bratanicę trzymamy

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:16   #276
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
też się tego obawiam, ale ksiądz mnie jeszcze nie zaskoczył.
Oby Cię to nie spotkało
Wstyd się przyznać ale nawet krzyża w domu nie mamy zawsze zapominam kupic....
A na półce Christopher Hitchens "bóg nie jest wielki" i A.M. Greeley "grzechy kardynalne" Dobrze, że tego nie zauważył.

Dziewczyny z Lublina...ladne macie cudo "Penis zwodzony"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 397437_254071311330150_129377483799534_636121_2034912698_n.jpg (14,6 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-01-11, 10:19   #277
kaileight
Zadomowienie

[QUOTE=archinta;31546518]

o kurde
Czyli co- na rekach bujanie?[COLOR="Silver"]

W sumie to nawet gorzej bo bujanie też nie działa, muszę karmić bo inaczej nie uśnie
[QUOTE]

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

A u nas nici z kleiku.... ani przez smoczek....jak dalam lyzeczka to sie denerwowala ze tak powoli je....albo chyba jeszcze nie jest gotowa
Też próbowałam. Smoczek ma za małe otworki, a łyżką nie a bardzo to wychodzi bo wszystko wokół jest brudne Muszę kupić nowy smoczek.

Cytat:

Wizażowe ciocie, wasze dobre słowa i kciuki pomogły. Franek wczoraj zaczął jeść, a dzisiaj rano to z krzykiem rzucił się na cyca, myślałam, że padnę. Mleka oczywiście mniej, więc się nie najada, ale często się przystawiamy, więc mam nadzieję, że laktacja powróci do swojego poziomu.

Frankowy wirus był tak paskudny, że nawet zaraził babcię, która nam 2 dni pomagała! Wyobrażacie sobie?? Najpierw ja, potem mąż, teraz babcia. Dobrze, że druga jeszcze w odwodzie.

I
To super że Franek ma się lepiej

Dla wszystkich zainteresowawszy tematem atopowego zapalenia skóry:

http://www.atopowe-zapalenie.pl/atop...Ireny_Grzesiak
Stary 2012-01-11, 10:19   #278
danika
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Acelinko ja kupiłam mojej ledżynsy na 80- z założeniem, że na wiosnę będą - i co? ledwo nad kostkę sięgają będzie nosić rybaczki
a moze to są rybaczki sie smieje, bo ja kupiłam mojej takie białe legginsy z zary w ciucholandzie i tez jakies krótkie są - i tak z mamą doszłysmy ze to są jednak rybaczki

Cytat:
no i muszę po prostu musze pochwalic sie znowu ze mój mały chyba przeczówa ze w czwartek mamy tego neurologa i przed kapiela połozyłam go gołego na brzuchu i potrzymał pieknie główke a jak sie wściekł to nawet nia machał-myśle ze ta wczorajsza lekarka mogła miec racje on po prostu ni elubi na twardym hehe
całkiem możliwe

Cytat:
no to jest cos miedzy krzykiem a gadaniem taki własnie skrzeczenie chciałam ja nagrac ale ona zobaczy telefon to oczy w słup i tyle z pokazywania co robi

cos takiego jak ta papuga http://www.youtube.com/watch?v=bfigfFj6g4Y
moja tak nie robi, za to piszczy jak wariat....a jak zobaczy tel, aparat czy kamere to tez jest koniec pokazu, oczy w słup, minka poważna

Cytat:

Nie mamy jednak skazy białkowej!!
no to super

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej hej ja już po wizycie, z piersią oki, jest jeszcze grudka, ale już mam nic nie robić z nią, jak to ginka ujęła, po prostu potrzeba czasua wogóle zbadała mnie znów, a ja tylko w sumie po receptę przyszłam, nawet nie umówiłam się na wizytę tylko między pacjentkami wpadłam. I nic nie wzięła ode mnie, złota kobieta z niej. za jakieś 2 miesiące mam zrobić usg piersi i przyjść na kontrolę
w koncu przeszło i fajną masz ginke

Cytat:

a moja @ się spóźnia - miała być w niedzielę

może się załapiemy znowu na wątek wrzesień-październik
oho....bedziemy znów cioteczkami

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ooo a ja jeszcze bez @ 2 razy jakby się zaczynała..ale lekkie plamienie i nic dalej...
mam tak samo, nie wiem czy to była @ czy co?

Cytat:
przytulam mocno trzymaj sie jakos... ja bym jednak na twoim miejscu spróbowała z mm na wieczór - zobaczyłabys czy jest jakas zmiana i wtedy zdecydowała

Cytat:
Daniczko, jak ja Cię kochamDzięki Tobie trafiłam wczoraj do por. lakt. i co? Niestety mam grzybicę obu brodawek. Jakby nie Ty, to pewnie skończyłabym karmienie niedługo, bo juz nie mogłam wytrzymać z bólu. Dopóki bolała jedna brodawka, to ją oszczędzałam ale jak zaczęły boleć obie, to znielubiłam karmienie piersią. Mam wdrożone lekkie leczenie, obawiam się że rezultat może być marny, ale przynajmniej wiem co mi jest i zawsze można zastosować mocniejsze leki. Wymądrzaj się wiec kochana częściej

ja ciebie tez kocham matko karmicielko i ciesze się, ze pomogłam oby szybko przeszło

brawo dla wuja Leona
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:21   #279
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
o matko i jak to wytrzymujesz

1. Ciebie mogłabym spytać o to samo ale te skrzeki mojego Amciola lubię, kochana jest nawet jak mnie obsiura a co!
Choć ostatnio chyba cofnęła się z rozwojem nie piszczy, nie gada już tak jak kiedyś, a dziś w nocy budziła się o 1, 3, 5, 7 i do 8.30 Jak dawałam smoka to był płacz, a cyca zjadła tyle co nic. No gorzej niż z noworodkiem
2. Będe ciocią

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

My nawet dwa razy- rano i wieczorem
eeee no to u Was Kamcia jest prawdziwą damą

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mały już zasypiał, kiedy to tatuś przyszedł z treningu i mi go wybudził od tego czasu synek odrywa się od cycka z cudnym uśmiechem i zabawy mu w głowie
cotka - zabić to mało! Ja bym chyba udusiła, serio!! A o której kąpiecie małego? Może warto by było wprowadzić mu jakiś rytm, co? Tobie tż byłoby łatwiej

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:41   #280
spray
KWC

Ancia - łał, jeszcze się w nocy uczyłaś? No, no, dzielna babeczka z Ciebie.
Archi - zobaczysz, za kilka dni Piotrusiowi przejdzie i wreszcie się wyśpisz. Pewnie skok...
caltea - wielkie kciuki za łatwy poród bratanicy! Pokażesz nam zdjęcia jak się małe urodzi?
martunia_199 - nie zauważyłam niczego nowego na skórze Eryka, ani po jabłku ani po marchewce. Za to po marchewie strzelił 3 koopy , a zazwyczaj robi raz.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 10:44   #281
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
My jutro jedziemy na pobieranie krwii i muszę siuśki złapać

Cytat:

ale by było
Cytat:
a ja wczoraj dostałam pierwszą@ po porodzie i ni ezdążyłam wykupic tabletek co tam kupie i przydadza sie na potem

a tak w ogóle to moze jakies spotkanko w nastepnym tyg?
e tam nie kupuj

ja jestem za, dzień odpoczynku od nauki na pewno mi się przyda
Cytat:

I dziecko jedzace i zdrowsze to zdrowsza mama. Wczoraj kułam do 23, dzisiaj wstałam o 6 rano śpiewająca, mimo że w nocy Franek dał popalić wstawaniem częstym.
turbo mama

za wizyte!
Cytat:

.
zdrówka

kurcze skąd te paskudztwa się biora na tych piersiach, masakra. Oby szybko leki sobie z tym poradziły

Cytat:
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:04   #282
lullaby_ml
Zakorzenienie

Bry kochane tej nocy nie spalam w ogole, nic a nic, Miki dwa razy sie dzisiaj krztusil a raczej dusil, trwalo to moze 5 sek ale serece mi zamarlo, wiec za kazdym razem bieglam do lozeczka jak szalona no a pozniej w efekcie nie moglam zasnac bo nasluchiwalam jak moje dziecie sobie juz smacznie spi i puszcza bączki za to mnie dzisiaj tak bola jajniki ze sama nie wiem o co cho?nie moge sie wyprostowac normalnie, kurcze dobrze ze mam dzisiaj wiczorem wizyte u gin

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:

Celtus zeby grzybica jak najszybciej sie skonczyla i kaciuki za bratanice
Stary 2012-01-11, 11:22   #283
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

ja tylko na chwilę, bo o 12tej umówiłam sie z kumpelą i jej 7 miesieczną corcią
Cytat:
Martus a ten redss jest mega slodki? czy raczej kwaskowy?ja bym sie skusila tylko wlasnie za slodkiego nie lubie
Asiu nie jest jakiś mega słodki, taki normalny, ja ogólnie lubię piwa smakowe, a takie zwykle to z sokiem
Cytat:
Brawa za pierś i figle.
ojej współczuję

Cytat:

-
no pięknie, super że Franiowi lepiej i Mamusia z lepszym humorem
Cytat:

kochana strasznie Ci współczuję, jak nie zapalenie czy zastój to teraz to obys szybko się uporała i laktacja nie zanikła
Zdrówka dla córeczek i za bratanicę
[QUOTE=agnieszka 0605;31547190]

Choć ostatnio chyba cofnęła się z rozwojem nie piszczy, nie gada już tak jak kiedyś, a dziś w nocy budziła się o 1, 3, 5, 7 i do 8.30 Jak dawałam smoka to był płacz, a cyca zjadła tyle co nic. No gorzej niż z noworodkiem
/QUOTE]

:przytu:
Cytat:
Bry kochane tej nocy nie spalam w ogole, nic a nic, Miki dwa razy sie dzisiaj krztusil a raczej dusil, trwalo to moze 5 sek ale serece mi zamarlo, wiec za kazdym razem bieglam do lozeczka jak szalona no a pozniej w efekcie nie moglam zasnac bo nasluchiwalam jak moje dziecie sobie juz smacznie spi i puszcza bączki za to mnie dzisiaj tak bola jajniki ze sama nie wiem o co cho?nie moge sie wyprostowac normalnie, kurcze dobrze ze mam dzisiaj wiczorem wizyte u gin
wspołczuję, ale się strachu najadłaś
i z tymi jajnikami to też nie dobrze, dobrze ze masz wizytę to może Ci coś przepisze

to do wieczorka pewnie miłego dzionka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:31   #284
SONIA004
Zadomowienie

dziewczyny ja tylko na chwilkę bo musimy sie zbierac do szpitala na pobranie krwii a ponad 1,5 godziny zajelo mi zlapanie siuskow (pierwsze "uciekły")...
jestem az spocona a jak mlody bedzie zdrowy to bedzie cud jakis tak go "przegonilam" na golasa

Malgos i kochane dziewczynki z Zabrza ZAPRASZAM!!!: jupi:
Bardzo mi bedzie milo Was ugoscić

Jak wroce to ponadrabiam.
I sie umowimy
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:34   #285
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No to milego spotkania i dzionka

Cytat:
dziewczyny ja tylko na chwilkę bo musimy sie zbierac do szpitala na pobranie krwii a ponad 1,5 godziny zajelo mi zlapanie siuskow (pierwsze "uciekły")...
jestem az spocona a jak mlody bedzie zdrowy to bedzie cud jakis tak go "przegonilam" na golasa

I sie umowimy
Trzymam kciuki za pobranie krewki i podziwiam za lapanie sik sik, ja sobie nie potrafie tego wyobrazic dlaczego wy mieszkacie tam a nie tu
Stary 2012-01-11, 11:37   #286
danika
Zakorzenienie

Cytat:
No to milego spotkania i dzionka

Trzymam kciuki za pobranie krewki i podziwiam za lapanie sik sik, ja sobie nie potrafie tego wyobrazic dlaczego wy mieszkacie tam a nie tu
Lulka... ja tez mam daleko...ale chodź spakujemy walizy i zwalimy się ślązaczkom z wizytą

Sonia za pobranie krwi i wyniki

my sie niebawem karmimy i na szczepienie ruszamy...ale mam stresa

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2012-01-11 o 11:57
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 11:38   #287
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
ale fajnie
ja to nie mam się z kim umówić z dzieciaczkiem. Niby duzo dzieciaczków w rodzinie ale Igorek jeszcze taki malusi i ledwo co po szpitalu a z Olą to mało gdzie wychodzą może na wiosne będzie lepiej
Stary 2012-01-11, 12:03   #288
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Lulka... ja tez mam daleko...ale chodź spakujemy walizy i zwalimy się ślązaczkom z wizytą

To spakujmy sie jutro bo dzisiaj nasza gadzina zero ej, Danika ja napisze petycje o zamkniecie osrodka zdrowia u nas a Ty mi podpiszesz co? i pare innych dziewczyn, bedzie wieksza sila przebicia
Stary 2012-01-11, 12:30   #289
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Witajcie Mamusie!!!

Nareszcie dotarłam na odchowalnię! Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie bo straaaaaaaaaaasznie mi was brakowało i tak bardzo tęskniłam!

Przyjmiecie mnie ponownie do naszego może raczej bardziej już waszego grona?

Poczytam chociaz kilka stronek wstecz zeby wiedzieć co u was

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

i juz po spaniu
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:38   #290
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie!!!

Nareszcie dotarłam na odchowalnię! Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie bo straaaaaaaaaaasznie mi was brakowało i tak bardzo tęskniłam!

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

i juz po spaniu
aaaaaaaaaaaaaaa:cmo k::cmok :
Stary 2012-01-11, 12:45   #291
aa2
Zakorzenienie

heja
ja sie szybko witam , dopijam kawusie i musze malego w ciuchy wrzucic i na krótki spacer pójdziemy a jak tatus po 14 przyjedzie to jedziemy z nim do lekarza bo sie zorientowalismy ze tatusiowi sie prawko konczy-miał na 5 lat no i umówił sie do lekarza a jak usłyszałam nazwisko lekarki to jade z nim bo to mpoja dawna klientka z która sie bardzo lubiłysmy a od 2 lat nie mamy kontaktu , wiec sobie odnowie teraz jak mam dziecko i w ogóle to warto znajomosc odnowic , no a poza tym zawsze jak sie cos działo to mogłam po porade zadzwonic

kochane jeszcze raz kciuki za wszystkie szczepienia

Małgosia ze Stefkiem juz pewnie sa po mam nadzieje ze wszystko ok

kochane co do spotkania to ja chetnie w sumie bardziej miałam na mysli zaproszenie do siebie bo maz teraz ma autko ale spoko jakos damy rade co nioe

miałam cos jeszcze poodpisywa jak nei zdaze teraz to bede później buziale

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

aaa Caroline witaj i jasne ze wbijaj, pisz co u was
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 12:52   #292
magdulec
Zadomowienie

Bry!

Szalejecie z tymi postami, mozna jakas powiesc napisac

Gabrys spi juz 40min wiec korzystam, jak wstanie pojdziemy na spacerek, słoneczko świeci.

Wczoraj zjedlismy kawałek jabłuszka, jak narazie wszystko ok.Ostatnie dwie noce Gabrys budzil sie dopiero o 4 na jedzonko, mam nadzieje ze tak zostanie. Musimy tez wybrac sie na bioderka w styczniu lub lutym.

mamy normalnie dzałajacy net, mam nadzije ze juz tak zostanie, bo moge normalnie czytac wizaz i nie czekac godzinamy az sie cos wczyta i zdjecia ogladac

danika za szczepienie i dobrze ze temperatura spadła.
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello babeczki

U nas się chyba też powoli jakiś skok kończy, wydłużają nam się przerwy między karmieniami i śpimy lepiej w nocy

Wczoraj po raz pierwszy Zuzia przekręciła się z plecków na brzuszek i z powrotem i bardzo jej się to spodobało bo chyba z godzinę tak robiła na macie rozwijają nam się nasze cuda w przeogromnym tempie

Zaczęłam podawać od nowa kropelki na ten brzuszek - mam nadzieję ze zadziałają i będzie lepiej

Na dzień babci i dziadka też myślałam o kalendarzu ale liczą sobie za takie cuda sporo kaski i chyba skończy się na wywołaniu zdjęć i wsadzeniu ich do ramki
za przekret.

Cytat:
A mi sie naleza baty. Zreszta wczoraj sie sama zbiczowalam. Nie moglam zasnac i wzielam sobie do czytania ksiazke ktora dostalismy od znajomych"pierwszy rok zycia dziecka". No wiec jak zaczelam czytac o wszystkich chorobach na jakie sa narazone niemowleta, o bezdechu, bakteriach, zarazkach, smierci w kolysce to juz w ogole nie moglam spac bo caly czas nasluchiwalam jak Mikul oddycha, a zaraz mam zamiar wyczyscic wszystkie zabawki jakimi sie bawi synek. Autentycznie sie poschizowalam
ja miałam takie schizy w szpitalu, normalnie nie spałam w nocy tylko odkrywałam Gabrysia i patzryłam czy oddycha bo tez naczytałam sie....
Cytat:
Stefan z ekipą i patrzcie te włosy
o kurcze !!!!
Cytat:
A mnie tak dziś naszło.. Jak długo Wasze maluchy są w stanie wytrzymać na brzuchu?
Gabrys max 15min.

Cytat:
Małgoś, niech moją odpowiedzią będzie to zdjęcie
a drugi to jakże uroczy glucik
tez niezłe!!!

Cytat:

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

super że Małemu apetyt powrócil; za wizytę.

Cytat:
Dzień doberek

U nas nocki już naprawdę coraz to ładniejsze - pierwsza pobudka o 5.30 następna o 8.30 także super

Kciuki za wszystkie dzisiejsze szczepienia trzymamy. My się jutro szczepimy i też prosimy o kciuki

I strasznie Wam zazdroszczę że możecie podawać dzieciaczkom jabłuszka, marcheweczki, kleiki My niestety nie możemy a tyle pyszności mojej kruszynce nakupiłam

Wysypało któreś maleństwo po jabłuszku albo marchewce???

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Oj obyś ochroniła małego przed chorobą

A te bezzębne uśmiechy wymiatają prawda??? Mi to aż oczy w łzach stają jak widzę jak to moje maleństwo uśmiecha się do mnie

I kciuki za bratanicę trzymamy
za szczepienie
Cytat:

Cytat:
Witajcie Mamusie!!!

i juz po spaniu
witaj!!
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:05   #293
lullaby_ml
Zakorzenienie

Aaaaaaaa jeszcze 2 gadziny do godziny zero, ale mam stresa i nerwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Stary 2012-01-11, 13:06   #294
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

I sie umowimy
Zbieranie siusków to znany mi temat nigdy mi sie to nie udało niestety, na szczęście badanie krwi było ok i nie trzeba było już łapać też nosiłam małą na golasa po pokoju i prosiłam żeby sikała, miała wtedy 4-5 tygodni, na szczęście sie nie rozchorowała

Cytat:

Będzie dobrze ja też miałam mieć dziś szczepienie ale pipy w przychodni nie wpisały sobie do kapownika i mam nowy termin wysnaczony.

My lecimy na wizytę do okulisty bo mała bardzo zezuje a przy jedzeniu strasznie trze oczka, do tego kaszle i kicha ciągle, zastanawiam sie czy nie jest alergikiem

Indygo pisałaś o koleżance która karmiła z pomocą lakt. do 7 miesiaca, zazdroszczę. Moja mała dziś kończy 3 miesiące a mi drastycznie maleje ilość pokarmu niby nic się nie zmieniło, ciągle sciągam tyle samo razy, ciągle metodą 7-5-3 a jednak nagle z dnia na dzień ilość spadła o jakieś 100ml ;(

Chwilkę mnie nie było a tu już nowy wątek i tyle stron napisane jak wy to robicie?? My jemy ponad godzinę, odbijmy się, potem ja sciągam pokarm i znów zmiana pieluszki i jemy. Ciągle na nic nie mam czasu, jakaś chyba nie zorganizowana jestem :/

Acelinka czytałam że spodziewasz się blizniaków taka fajna myśl mnie naszła żeby przycelować bo w tym roku będzie fajna data 12.12.12 skoro już zaliczyłam 11.10.11 to może by się udało szkoda że szanse na niepokalane poczęcie sa raczej małe

No i susełek się obudził uciekam

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:09   #295
mooonik
Zakorzenienie

wszem o wobec ogłaszam, że nie załapię sie na wątek wrzesień- październik w tym roku małpa przyszła w nocy akurat jak się mąż chciał dostawić

a moja koleżanka urodziła wczoraj cudną kluseczkę- synka 3720 i 53cm

Martuś- bo zjadło mi cytat Twój- cieszę sie, że piersiątko już prawie dobrze

Cytat:

próbowałaś z tym mm?

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Nie no nigdy tu nie wrócę.... 9 stron!!!!!a myślałam że choć raz będę na bieżąco ....

Asik i Monik!!!! macie u matematyczki minusy)
zabrzmiało jak groźba
ale za co- za te miesiące?
bo wiesz, ja z matmy to ogólnie prymus byłam i maturę na 5zdałam i na agh studiowałam i czasem korków udzielałam

Cytat:
Zapraszam do sprzątania szczególnie. Poza kolorem, prawie wszystko się zgadza .

w takiej kuchni sprzątanie to czysta przyjemność haha, żartuję oczywiście choć przyznam,że sprzątać lubię a jak już bym miała taką wymarzoną swoją wielką kuchnię to i sprzątać bym mi się pewnie chciało

cieszę się, że Franiowi się poprawia i trzymam kciuki za produkcję niech wraca do normy Franciszkowej

Cytat:
Daniczko, jak ja Cię kocham. Dzięki Tobie trafiłam wczoraj do por. lakt. i co? Niestety mam grzybicę obu brodawek. Jakby nie Ty, to pewnie skończyłabym karmienie niedługo, bo juz nie mogłam wytrzymać z bólu. Dopóki bolała jedna brodawka, to ją oszczędzałam ale jak zaczęły boleć obie, to znielubiłam karmienie piersią. Mam wdrożone lekkie leczenie, obawiam się że rezultat może być marny, ale przynajmniej wiem co mi jest i zawsze można zastosować mocniejsze leki. Wymądrzaj się wiec kochana częściej.
cieszę się,że znalazłaś przyczynę, to teraz zdrowiej szybko!i daj znać jak się Malutek urodzi

Cytat:
Martunia a jesteś pewna, że to jest przyczyną? Długo podawałaś te deserki? I jak robiłaś- najpierw kilka dni jeden smak, a potem drugi czy na zmianę? Może jeszcze nic straconego, może tylko jak u Małgosiowego Stefka tylko chwilowa wysypka?
albo spróbujcie gruszek, które teraz pediatrzy polecają jako mniej uczulające

Cytat:
no ciekawie tam mają
Cytat:
a moze to są rybaczki sie smieje, bo ja kupiłam mojej takie białe legginsy z zary w ciucholandzie i tez jakies krótkie są - i tak z mamą doszłysmy ze to są jednak rybaczki
wiesz co no właśnie wyrzuciłam metkę od razu - a mogłaby zobaczyć co na niej pisze. Bo na wieszaku było ich dużo i rozmary od 56 ale te to były takie malusieńkie, że szok. A znowu ta 80 co jej wzięłam to ma taką mocną gumę w pasie, że dla mojej jest w sam raz, więc myślę,że starszemu dziecku może się wbijać w brzuch. Sama nie wiem. A - no i wisiały przy kolekcji jesiennej to chyba nie rybaczki

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1. Ciebie mogłabym spytać o to samo ale te skrzeki mojego Amciola lubię, kochana jest nawet jak mnie obsiura a co!
2.Choć ostatnio chyba cofnęła się z rozwojem nie piszczy, nie gada już tak jak kiedyś, a dziś w nocy budziła się o 1, 3, 5, 7 i do 8.30 Jak dawałam smoka to był płacz, a cyca zjadła tyle co nic. No gorzej niż z noworodkiem

3.cotka - zabić to mało! Ja bym chyba udusiła, serio!! A o której kąpiecie małego? Może warto by było wprowadzić mu jakiś rytm, co? Tobie tż byłoby łatwiej
1.a pewnie, że dla naszych cudów wszystko zniesiemy
2.o kurde ale miałyście nockę
3.o tym samym pomyślałam

Cytat:
matko aż się wystraszyłam
a z jajnikami też nie fajnie, dobrze, że idziesz do gina, trzymam kciuki, żeby to nic poważnego nie było
p.s. a może to owu?? mnie tak czasem bolały jajniki właśnie

Cytat:

naszego Kochana, naszego nie czytaj tylko napisz coś o Was, jak tam Kamilek się miewa? Pewnie kawał chłopaka już z niego

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 13:50   #296
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

2. Będe ciocią

eeee no to u Was Kamcia jest prawdziwą damą

cotka - zabić to mało! Ja bym chyba udusiła, serio!! A o której kąpiecie małego? Może warto by było wprowadzić mu jakiś rytm, co? Tobie tż byłoby łatwiej
Właśnie mamy już jako-taki rytm. CIagle " w budowie", ale już ma dwie drzemki o w miarę stałych porach. Kąpiemy o 20, później gaszę światło i się karmimy. I zazwyczaj wtedy usypia i śpi z pobydką na karmienie- o ile nikt mi go nie wybudzi ( bo wtedy ma taki lekki sen)
Cytat:
Witajcie Mamusie!!!

i juz po spaniu
Pewnie, że przyjmiemy!
I tęsknimy! I czekamy na zdjęcia małego!!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

A swoją drogą to u nas jest coś mega przestawione. Ponieważ spaliśmy do 12. Niby odsypiam, ale chyba wolałabym to jakoś wypośrodkować

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:15   #297
kapka
Zadomowienie

MELDUJE SIĘ

Ale ze mnie ciemnota nadrabiałam w czytaniu stary wątek i zastanawiałam się dlaczego tak mało stron jest popisanych a tu ci masz nowy wątek!

Poczytałam ale nie poodpisuje-dopiero wieczorem, bo Marcel własnie się wybudził..

jak mamy karmiące mm dodajecie kaszki ryżowej? jak ilościowo?Czy robicie papke taką do karmienia łyżeczką??

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 14:54   #298
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Mamusie!!!

i juz po spaniu
heeeeej Kochana!

Cytat:
heja
ja sie szybko witam , dopijam kawusie i musze malego w ciuchy wrzucic i na krótki spacer pójdziemy a jak tatus po 14 przyjedzie to jedziemy z nim do lekarza bo sie zorientowalismy ze tatusiowi sie prawko konczy-miał na 5 lat no i umówił sie do lekarza a jak usłyszałam nazwisko lekarki to jade z nim bo to mpoja dawna klientka z która sie bardzo lubiłysmy a od 2 lat nie mamy kontaktu , wiec sobie odnowie teraz jak mam dziecko i w ogóle to warto znajomosc odnowic , no a poza tym zawsze jak sie cos działo to mogłam po porade zadzwonic

kochane co do spotkania to ja chetnie w sumie bardziej miałam na mysli zaproszenie do siebie bo maz teraz ma autko ale spoko jakos damy rade co nioe
a nie boisz sie że Ci mieszkanie rozniesiemy taką gromadą?

widzisz, dobre znajomości zawsze warto mieć
Cytat:
Aaaaaaaa jeszcze 2 gadziny do godziny zero, ale mam stresa i nerwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
My lecimy na wizytę do okulisty bo mała bardzo zezuje a przy jedzeniu strasznie trze oczka, do tego kaszle i kicha ciągle, zastanawiam sie czy nie jest alergikiem
Acelinka czytałam że spodziewasz się blizniaków taka fajna myśl mnie naszła żeby przycelować bo w tym roku będzie fajna data 12.12.12 skoro już zaliczyłam 11.10.11 to może by się udało szkoda że szanse na niepokalane poczęcie sa raczej małe
za wizyte
jasne śmiejcie się śmiejcie a ja to bym chyba zawału dostała, nie mówiąc o tż!
Cytat:

wszem o wobec ogłaszam, że nie załapię sie na wątek wrzesień- październik w tym roku małpa przyszła w nocy akurat jak się mąż chciał dostawić

a moja koleżanka urodziła wczoraj cudną kluseczkę- synka 3720 i 53cm
ojej, to szkoda!

gratulacje dla koleżanki
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
MELDUJE SIĘ

Ale ze mnie ciemnota nadrabiałam w czytaniu stary wątek i zastanawiałam się dlaczego tak mało stron jest popisanych a tu ci masz nowy wątek!

Poczytałam ale nie poodpisuje-dopiero wieczorem, bo Marcel własnie się wybudził..

jak mamy karmiące mm dodajecie kaszki ryżowej? jak ilościowo?Czy robicie papke taką do karmienia łyżeczką??
heeeeej
ja robie kaszke tak jak pisze na opakowaniu i wychodzi taka do karmienia butelką, nie gęsta
Stary 2012-01-11, 15:01   #299
agnieszka 0605
Zakorzenienie

mooonik jestem rozżalona jak mogłaś nam to zrobić, no wiesz!! Fajnie byłoby być znów ciocią A tak serio - chciałabyś mieć maluszka tak już?
No ale może jeszcze nadzieja w Acelince Ciekawe, która z nas będzie mieć następną fasoleczkę

Cotka jeśli macie stały rytm i Filipek usypia (mówiłam Ci, że on jest cuuuudnnny? ) to pozabijałabym jeśli ktoś by mi wiecznie dziecko budził!! Pogadaj z mamą, żeby do Was nie wchodziła wieczorem, bo takie rozpraszanie to nic dobrego raczej.

Caroline tęskniłyśmy
Co u Was? Jak Kamilek? Pokaż przystojniaka ciotkom

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 15:07   #300
gerda
Zadomowienie

widze, ze zrobiło si e zamieszanie ze smoczkami aventu, ale Spray to ladnie wytłumaczyła

Cytat:
A ile tej kaszki podjesz?
ostatnio na 150ml daje 3 takie miarki od mleka(daje bobovite z jabłkiem po 4 miesi acu, jest bez glutenu)

Danika w zenicie otwarli to słynne pepco o którym dziewczyny tyle pisały

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości