|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,29% |
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
5 | 7,14% |
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
3 | 4,29% |
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
2 | 2,86% |
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
5 | 7,14% |
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
3 | 4,29% |
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
7 | 10,00% |
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
42 | 60,00% |
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31548331]Agatko, na pewno wszystko jest OK. Ja też tak schizowałam, a w ogóle jeszcze nie czuję ruchów, a wszystko jest dobrze, u Ciebie też tak na pewno będzie! A jeśli chodzi o opowieści, ja myślę, że po prostu mamy, którym się to przydarzyło, muszą się gdzieś wygadać, piszą o tym blogi, są o tym różne programy, ale przecież większość dzieci rodzi się w terminie, zdrowa i jest OK, statystycznie pewnie jest to nieporównywalne. Co do ćwiczeń - muszę o to spytać 31.01, jak będę już miała wyniki, bo niedługo mi amputują prawą nogę, albo co gorsza nie będę umiała na nią nastąpić i się przewrócę. Co do wegetarianizmu - ja też niespecjalnie przepadam za mięsem, ale dziecka bez mięsa w życiu bym nie chowała, nie mam aż takiej wiedzy, jak je zastąpić, ani czasu, by się w to bawić. Podziwiam te wszystkie eko mamy, które podają bio warzywa, piorą w orzechach i w ogóle trzymają dzieci z dala od całego zła tego świata.[/QUOTE] Na początku pomyślałam, że to fakt i się zatrwożyłam. Rozumiem, że to taka przenośnia, tak? Nie boisz się pisać takich rzeczy??? Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
mój za to powiedział że łożysko może jeszcze zmienić pozycję więc mam się nie stresować i czekać ![]() ![]() co do cesarki - moja bratował miała dwie, obie szybko jej się zagoiły jak nowonarodzona, bez bóli, problemów z siedzeniem czy innych, nawet nie było widać że rodziła:P) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Konto usunięte
|
Z amputowaniem to moje ekhm "czarne poczucie humoru", a z tym, że się przewrócę to już fakt, po prostu jak stoję, to czasami tak mnie boli noga, że się boję, że stracę w niej siłę, nie wiem, czy dobrze to wyjaśniam. Nie wiem, z czego to wynika, mam 2 typy: 1. spanie/leżenie/siedzenie w niewygodnej pozycji, 2. noszę dosyć dużą torbę na długim pasku i ona właśnie leży na tej nodze, sęk w tym, że ta torba jest lekka, nie noszę teraz żadnych ciężarów w niej, ot portfel, kosmetyczkę, czasami jakąś książkę, więc to chyba raczej nie od niej, tym bardziej, że jak leżę w łóżku, to też mnie czasami łapie ten ból.
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Zakorzenienie
|
Niby nie bolało, ale jak mi tatuażysta wjechał na kość biodrową, to myślałam, że go zatłukę. Po 3 latach korci mnie, żeby go odświeżyć i może coś dodać, ale póki co z takich rzeczy, planuję sowę na plecach... wiadomo, nie teraz, bo nie można.
Mieszkanie mamy w tonacji czarno-białej ![]() ![]() ![]() Wczoraj dodatkowo kupowaliśmy lampy na pchlim targu. Dzisiaj wszystko skręcamy i ustawiamy ![]() Póki co wszystko mnie boli po wczorajszym dniu i zdycham. Na obiad nie mam siły, żeby cokolwiek robić, ale przydałoby się chociaż kupić chleb na tosty ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-01-11 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31548997]Z amputowaniem to moje ekhm "czarne poczucie humoru", a z tym, że się przewrócę to już fakt, po prostu jak stoję, to czasami tak mnie boli noga, że się boję, że stracę w niej siłę, nie wiem, czy dobrze to wyjaśniam. Nie wiem, z czego to wynika, mam 2 typy: 1. spanie/leżenie/siedzenie w niewygodnej pozycji, 2. noszę dosyć dużą torbę na długim pasku i ona właśnie leży na tej nodze, sęk w tym, że ta torba jest lekka, nie noszę teraz żadnych ciężarów w niej, ot portfel, kosmetyczkę, czasami jakąś książkę, więc to chyba raczej nie od niej, tym bardziej, że jak leżę w łóżku, to też mnie czasami łapie ten ból.[/QUOTE]
Może to od kręgosłupa. Masz ucisk na nerw, który odpowiada za funkcjonowanie tej nogi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj cały dzień poza domem, byłam na zakupach w lidlu i kupiłam 3-pak body z długim rękawem za 15 zł ![]() Cytat:
![]() co 3-4 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Persephone ja połówkowe miałam robione w 22t1d ![]() Agatka nie martw się, ja też od kilku dni mniej czuję małego, ale coś tam czuję ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-11 o 11:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie parametry?
![]() |
#698 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Już mi wystarczy, że mąż ma torbiele na kręgosłupie, które mu go uciskają (za 2 tygodnie mamy wizytę u neurochirurga), druga osoba z tym problemem w domu - niefajnie :/ Ale powiem ginowi, może coś zaradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Jestem w 22 tygodniu, termin porodu mam na 21maj. Chciałam Wam coś doradzić odnośnie bólu kręgosłupa. Ja miałam problem z kręgosłupem już przed ciążą ale zlekceważyłam to (teraz bardzo żałuje że nie zrobiłam sobie prześwietlenia) gdzieś ok 4 miesiąca ciąży te bóle mi się bardzo nasiliły. Czasem nie mogłam wstać z łóżka ani się na nim przekręcić z boku na bok. Byłam u ortopedy który mi polecił Paracetamol i miejscowo spróbować okłady rozgrzewające np. termoforem. Ale nie to mi pomogło! Odkąd śpię z poduszką między nogami nie wiem co to ból kręgosłupa ![]() Aaa i jeszcze spać i leżeć jak najwięcej na lewym boku ![]() Chciałam jeszcze zapytać czy ma może któraś z Was mało wód płodowych(moja gin. mówiła że nie jest za mało tylko mało) i mojego dzidziusia było przez to źle widać na USG ![]() Staram się pić jak najwięcej nawet do 3 l wody dziennie i zobaczymy na następnej wizycie czy jest coś więcej tych wód. |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-01-11 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Już nie robi.
![]() |
#702 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31549379]Super, będę ciągnąć za sobą nogę. Bo chyba na wzmocnienie mięśni teraz już trochę za późno
![]() Już mi wystarczy, że mąż ma torbiele na kręgosłupie, które mu go uciskają (za 2 tygodnie mamy wizytę u neurochirurga), druga osoba z tym problemem w domu - niefajnie :/ Ale powiem ginowi, może coś zaradzi.[/QUOTE] Ale optymistka z Ciebie ![]() ![]() Witaj lenkaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Też śpię na lewej stronie (lepsze przepływy krwi są) z poduszką między nogami ze względu na wygodę
![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Niestety, jak jest norma np. od 12, to mam 11,7. Niby nie dużo, ale przeciez to wazne. Za 1,5 tyg. mam wizyte u gina zobaczymy co powie.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajny sklep na all z ciuszkami z nexta
![]() http://allegro.pl/listing/user.php?l...us_id=15367291
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-01-11 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Wtajemniczenie
|
Ciuszki fajoskie, ale ceny wysokie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
Ja też już od kilku miesięcy śpię tylko na lewym boku, czasem na kilka minut kłade się na prawy, co by mi się nie odpłaszczył
![]() Z poduszką mothercare też już jestem zadomowiona :P I nie mam żadnych problemów mięśniowych jak na razie, więc chyba działa. Kurczę, wszystkie piszecie o Lidlu a u mnie Lidla blisko nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ghosst Czas edycji: 2012-01-11 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Naturalnie usg 3d nie jest konieczne na badaniu połówkowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz już czy chłopak czy dziewczynka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój lekarz wykrył jakiś miejmy nadzieję maleńki problem z nereczkami. Ale miejmy nadzieję, że wszystko się unormuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Ja na 3d moze pojde juz u siebie w miescie, sama nie wiem, bo ile ja w koncu bede miała tych usg połowkowych 2? Do tamtego mam zaufanie i na 100% pojade na połowkowe, a to do tej lekarki to cóz nie mam nawet skad sie dowiedziec czegos o niej, ale usg 3d ma:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zadomowienie
|
Drogie ale ładne i dobrej jakości
![]() Ja jestem fanką cocodrillo. Mój synek jest wysoki ale szczupły i np. spodnie często mu się zsuwają i co chwile trzeba je podciągać. Cocodrillo znalało na to rozwiązanie, w pasku jest gumka i dwa guziki z możliwością dowolnej regulacji obwodu pasa - w naszym przypadku to genialne bo nie muszę ganiać za synkiem i podciągać mu spodni ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może lekarz zaleci Ci jakąś modyfikację diety, może wprowadzi jakieś suplementy... nie martw się na na zapas. ![]() Cytat:
Ja chodzę na Wojska Polskiego i jest 3D, ja robiłam tylko krótki podgląd, a wszystkie pomiary właśnie na 2D. Jeśli chcesz to dam Ci namiar ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie, co mi w ręce wpadnie, ostatnio saga Herberta "Diuna', Drwal Witkowskiego, Gorączka Michniewicza, Bracia Karamazow, Mrożek... Cytat:
Generalnie wkurzające są wszelkiego rodzaju akcje zmuszające do czegokolwiek. Inna sprawa, że tzw choroby cywilizacyjne, cukrzyce, zawały i inne często powodowane są fatalnym trybem życia, brakiem ruchu, żarciem czipsów i innych świństw. a potem płaci całe społęczeństwo - więc akcje o profilaktyce i ogólnie zdrowym trybie życia są uzasadnione (inna kwestia, że raczej nieskuteczne) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#718 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
justys1258, Ty się nic nie przejmuj. Diagnostyczne USG to usg 2d, a nie 3d. Prawdziwy specjalista od usg tak wszystko sprawdza. Tak więc jeżeli ufasz swojemu lekarzowi, a on wykonuje usg 2d jako połówkowe to luz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Raczkowanie
|
Jakiś malutki przerost po jednej stronie, ale mówi, że to jeszcze nic nie przesądza i może nic z tego nie być. Z drugiej strony mąż ma duże problemy z nerkami, kolki itp więc to też może być gdzieś tam genetyczne
![]() Bardzo staram się nie przejmować, ale gdzieś tam w głowie siedzi... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kolki nerkowe... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.