|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
nieee ja dam dyspensę na ten jeden dzień od diety. Schlejemy się , a dzieci nas będą pilnować ![]() Dzisiaj pisze mgr..
|
#3753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Tak, w towarzystwie nie wypada się sponiewierać .---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Pisz
|
|
|
#3754 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
![]() Mała już śpi mam nadzieje ze to nie drzemka. Ja zmęczona niemiłosiernie i obżarta pod zawór idę też się kąpać i spać, a co.Żanetko chamówa straszna w pracy ![]() Aaa miałam pisać. U nas wprowadzanie glutenu skończyło się na karmieniu kaszką bananową Bo nie chciała jeść tej manny mlecznej (nie dziwie się, wodniste niewiadomoco). Odciagać moje mleko i bawić się z manną bezmleczną, niestety leniuch ze mnie. No to zrobiłam jej kaszki mleczno ryżowej bananowej bobovity, dosypałam tej mlecznej manny - zajada ze smakiem aż miło ( ja po niej resztki wyjadam ). Trochę mam wyrzuty sumienia, to nie tak miało być, miałam rozszerzać dietę od warzyw a nie kaszki i jeszcze ten cukier w kaszce ....ech no nie wiem.Nie robię błędu dając jej tę kaszkę??? Skoro już tak robię, to zmieniać jej smaki tej kaszki, żeby nie było monotonnie to samo każdego dnia? |
|
|
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
Kajool 3 miesiące i nic? Ja liczę że jednak szybciej wyjdą.
Dziubku grautuluję wyników w diecie. Jak to czytam to aż sama mam ochotę spróbować. Żaneta - brak słów w związku z tą pracą. Najgorsze jest to, że o ile dobrze zrozumiałam to rozmowę miałaś z kobietami?? Ciekawe jakby to było gdyby postawiła się na Twoim miejscu. |
|
|
|
#3757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja proponuję żeby TŻci pilnowali dzieci, a my się upodlimy i same się będziemy pilnować
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak daję raz dziennie MM,
ale kiedy raczej nie wracam do pracy, to poczekam aż skończy pół roku i będę dawała mleko 2. Moja Emi piję tylko wodę, kiedy ma wzdęcia robię herbatkę koperkową z hippa z cukrem jest, ale kupiła ją kiedyś i nie będę jej wyrzucała. Ma też rumiankową, czasem je mieszkam,ale teraz herbatki mało co dostaje, raczej woda idzie w ruch. Kupiłam nektar bananowy,ale jeszcze się nie zabrałam za Niego i dostała w pudełeczu nektar marchewkowy cchyba nektar i też stoi. Kiedyś kupiłam herbatkę z sokiem chyba z Hippa taką w szklanym opakowaniu dostała - rozmieszałam z ciut wody, to potem mi tym ulewała,więc wypiłam Ja z mężem. Cytat:
Za dużo jak dla mnie tych pierdół wszystkich. I Ja raczej albo bede dodawać manne do słoiczków z owocami, albo kupie gotowca. No chamówa chamówa. |
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet mama ostatnio stukala lyzeczka, ja sprawdzam codziennie i doopa
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One nie biorą takiego czegoś pod uwagę, żeby postawić się na miejscu pracownika.Byłam naiwna, że będzie pięknie i kolorowo,że będę mogła dalej się piąć w górę, że wiesz motywacją u mnie ruszy, że dostałe powera, bo z takim zamiarem szłam do pracy na którą się cieszyłam, bardzo cieszyłam, a teraz... teraz to jak patrzę na Emilie to aż płaczę ze szczęścia, że przyszła na świat taka kruszyna i otworzyła mi oczy na ludzi,którzy mną manipulowali i obiecywali "złoto". Cały czas sobie powtarzam, żę wszelkie znaki pokazują mi na niebie, że nie mam tam wracać: - odroczony wieczny żłobek z otwarciem - przeziębienie Emilie - brak samochodu który miałam mieć - mniejsze godziny w pracy |
|
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
zanetko mysle i mysle o tobie i po prostu nie moge. Straszny niesmak prawda?? Wspolczuje sytuacji, bo sama tego doswiadczam na wlasnej skorze.
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropne rozczarowanie,okropne... Mąż był w szoku,kiedy się dowiedział. Mało tego, kiedy umawiałam się na tą wizytę, usłyszałam : " w najgorszym wypadku wrócisz na te same godziny" szkoda, że nie zapytałam z której umowy ![]() jak to się mówi" nie ma tego złego co by an dobre nie wyszło" więc mam nadzieję, że czeka gdzieś dla mnie praca w której będę doceniona i będę mogła się wykazać... i będzie przyjęte z normalnością, że mam dziecko to jestem doskonała. |
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patik wprowadziłaś Sarze kąpanie co drugi dzień? Radek dał nam przed chwilą mega koncert. Nie wiem czy to zęby ![]() Od wczoraj wprowadziłam żelazo ponownie. I czwarty dzień ziemniaków z dynią. Kupa dziś była jak..jak to jedzenie ze słoiczków, później poszła druga, już rzadka. I teraz miał odrobinkę takiej bardzo ciemnej ![]() Jutro zrobię pauzę ze słoiczkami. |
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego mnie coś bierze,
w gardle mnie drapie i katar się wykluwa. Emi zdrowieje to ja choruje, ta? Mogą wziąć ten nasivin
|
|
|
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
Scio z tego co kojarzę, Ty mrozisz obiadki dla małej. Po rozmrożeniu takiego słoiczka masz też taką dziwną konsystencję np. zupki? woda osobno, a warzywka jakby takie gabczaste?? jak podgrzałam to w mikrofali to nie dużo się zmieniło i Ali to nie podchodzi:/ może gdyby na gazie to podgrzać byłoby lepiej...?
![]() Żaneta najwyraźniej tak się wszystko układa, byś mogła być z Emilie w domku! Nawet jakbyś wróciła na tych warunkach co Ci proponują, to pewnie atmosfera, klimat tam panujący, Twoje niezadowolenie z racji tego jak Cie potraktowali, sprawiłoby, że nie chciałoby Ci się codziennie tam chodzić i robić dobrej miny do złej gry! ![]() U nas z zębami coś jest na rzeczy, ale wróżę, że szybko nic się w temacie nie ruszy! Żadnej kreseczki itp. nie widać, mała się nie ślini jakoś nadmiernie, ale mój instynkt mówi mi, że swędzą ją te dziąsełka ![]() Mała śpi już od 1,5h więc chyba do niej dołącze, bo nie wiem za ile kolejna pobudka i na jak długo przez to przeziębienie znowu mi sie rozregulowała i nie umiem odczytać o co może jej chodzić
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze Słońce |
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Lili tak.
Wczoraj dostała bananka,jutro też go dostanie. Potem zacznę się bawić z daniem głównym w parowarze ![]() Marcheweczka, dynia, ziemniaczek i będę kombinowała ![]() ma już swoją miseczkę, łyżeczki tylko póki co krzesełka brakuje, ale dokupi się. Ciemna koopa to pewnie z żelaza, ja kiedyś wróciłam do witamin dla mam w ciąży. Któregoś dnia idę do wc za potrzebą chce a nie umię ![]() co to była za katorga ! ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Alibany dokładnie. Wiem,że nie będzie to samo.Będę czuła się intruzem,takim elfikiem w kącie a dziewczyna która będzie zarzadzała zespołem nie będzie wiedziała jak się wobec mnie zachować,bo generalnie ma moje stanowisko. Ide płukać gardło. |
|
|
|
#3768 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
Zanetko, a jeszcze o ile dobrze pamiętam to Ty pisałaś dziś o tym, że Twoja mała już chce stawać na nóżki? Nie za wcześnie? Moja chce siadać, podnosi się jak się jej ręce poda, ale pediatra mówiła żeby jej tak nie pomagać. Jak sama usiądzie to ok, ale teraz to jeszcze wcześnie.
|
|
|
|
#3771 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() :pa la:Wszystko nabierze lepszej barwy jak poznasz kilka osob. a gdzie mieszkasz, bo mi umknelo? jak masz niedaleko do mnie to zapraszam . ja mieszkam na Pimlico.dziékujemy Cytat:
![]() ty mnie Patiku jeden nie strasz, ze im strasze tym gorzej spi, bo u mnie i tak tragicznie. Cytat:
Cytat:
![]() a co do pracy - przykro mi na prawde, ale sadze ze oni na tym straca. wydaje mi sie ze jestes na prawde wartosciowa osoba, a pracownikiem to juz musisz byc idealnym, wiec kij im w oko - znajdziesz cos lepszego a im pokaz thanks ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej tak, one nie wyglądają korzystnie po rozmorożeniu
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
Alibany ja tez mroze i mam konsystencje jak piszesz. Podgrzewanie w mikrofalowce nie pomaga, tylko na gazie daje ponowne polaczenie.
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak tak napina mi nogi to co Ja mogę zrobić nic, bo są jak druty. A podnosi się sama kiedy pokaże jej palec, nie raz nawet nie chce dwóch rąk tylko jeden i kombinuje. I tak jak Agni pisze, stoi skacze stoi skacze. Przy muzyce rusza dupka. Ciotka dzisiaj była, trzymała ją na kolanach ta tak kombinowała, że wykombinowała i stanęła...a ciotka krzyczy" patrz,patrz co ona robi" wystraszyła się... Moje dziecko się szybko rozwija chyba ![]() Agni dziękuje ![]() Alibany myślę,że jak podgrzejesz na gazie i pomieszasz to będzie ok.A w mikrofali to może podczas podgrzewania pomieszaj trochę? Mnie się wydaję, że wszystko co zamrożone trzeba pomieszać, a czasem nalać wody. |
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Idę kąpać Kropkę. Miło się z wami gawędziło. Papa. |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na basenie
Dziecko padło jak nieżywe a ja lecę czytać, co u Was
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy no moja Emi wiesz co robi?Wsadzam ją do tego fiserh price leżaczka. a ona mi się tak podnosi z dupcia, że aż mostek robi,wiem że to znak że nie chce już siedzieć i jak widzi że odpinam pasy to aż uszy jej się trzęsą.Ma zabawkę przy której się leży i rączkami albo nogami wali się w takie pierdy jakieś i melodia leci.Polezy tak z 10 mina zaraz marudzi, że chce stać i na stojąco się tym bawić...
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Dziewczyny Ja już idę spać. Coś mnie bierze,jakieś przeziębienie. Powoli czuję się fatalnie i nos już zatkany. Dobrej nocki Wam życzę ! Agni mało wstawania ![]() |
|
|
|
#3778 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
uwielbiam Was ![]() ![]() ![]() Ja też jestem za zlotem!!!! ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
jest
Miala byc dzis na 5 miesiecznice Marysi - ale nie zdazylam. Ale to nic bo miala dzis zupke jarzynowa z cielecinka i kasza manna - wiec to to samo a ponadto kupilam Marysi spodnie z F&F za cale 9,20 ![]() Dada nadal wypada Ok wiec postanowione ze przechodze na Dade nie bede kombinowac bo cena przystepna i jakosc w porzadku
|
|
|
|
#3780 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekam na relacje Cytat:
![]() Nie rozumiem całkowicie, z perspektywy pracodawcy uważam, to zwykłe okrucieństwo, zagranie nie fair Tak sobie myślę że Ty Żanetko jesteś powinnas miec kiedys własną firme(bo teraz pewnie byłoby ciężko) Cytat:
nie miej wyrzutów zapewne cukier nie jest pożądanym składnikiem ale skoro ma pomóc na pocątku to czemu nie a u nas był doktor i :*śmierdzące uszko zdrowe *na ulewanie mam wprowadzic zageszczacz i zastanowić się na wczesniejszym rozszerzeniem diety( *ząbki jeszce nie idą *Jaś cudownie się rozwija a i jeszce Buziaki dla dzisięjszych maluszków za skonczone miesięce a tak na marginesie Zmalowana gdzie sie podziewasz ps Dziubku idziesz jak burza acha, uważaj w poniedziałek z tym owocem bo po 2 tygodniach orgazmu idzie dostac
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-11 o 21:24 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

Torba
)

mam nadzieje ze to nie drzemka. Ja zmęczona niemiłosiernie i obżarta pod zawór idę też się kąpać i spać, a co.
Bo nie chciała jeść tej manny mlecznej (nie dziwie się, wodniste niewiadomoco). Odciagać moje mleko i bawić się z manną bezmleczną, niestety leniuch ze mnie. No to zrobiłam jej kaszki mleczno ryżowej bananowej bobovity, dosypałam tej mlecznej manny - zajada ze smakiem aż miło ( ja po niej resztki wyjadam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dzisiaj dokładnie mija miesiąc jak tutaj jestem, a już tęsknię za Polską...
a moja niedługo 6 i nie zanosi się na lepsze spanie, im starsza tym gorzej śpi. Może to zęby?