Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1766 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 20:26   #52951
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

ja wpadłam się pożalić na mnie chyba to nie działa... robiłam wszystko jak trzeba (tak mi się wydaje) a włosy wcale nie były fajniejsze, może na początku był mniejszy puch, ale teraz dosyć się puszą i w dodatku nie widzę jakiegoś mega skrętu, jakbym suszyła na dyfuzorze to wtedy ok skręcają się ślicznie ale jak schną same to z przodu się ładnie skręcają ale z tyłu nie ma mowy ;/ wręcz się prostują..

dziś umyłam babydreamem bo czułam że są brudne i nałożyłam garniera avocado i joaśkę b/s miód i mleko... eh nie wiem co mam zrobić
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:30   #52952
Scintilla_Felis
Raczkowanie

GG do Scintilla_Felis

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Scintilla, w avatarze to Twoje? Zawsze chciałam mieć taką burzę rudych loków po pas Ale mam na to za cienkie włosy niestety.
Tak moje, dzięki ^^ Faktycznie... burza Podobno pod światło jestem ruda i to mi starcza czasem chemiczne samozmywalne robię... Jak klikniesz w kota w moim podpisie to zobaczysz jak to-coś ewoluuje Od dziecka marzyłam o włosach do pasa. W końcu zaczęłam uciekać w domu przed nożyczkami. Teraz jeszcze przed grzebieniem
Jutro kupuję drożdże! Mam jakieś 70cm, chcę mieć jeszcze trochę ^^ (100 mi się marzy )

Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach.

"Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi )

₪ ø lll·o.

Edytowane przez Scintilla_Felis
Czas edycji: 2012-01-11 o 20:32
Scintilla_Felis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:30   #52953
agatron77
Raczkowanie

AgRafka, demka, nie mam natchnienia na zdjęcia. Od niedzieli siedzę z chorym dzieciakiem w domu, więc nastrój mam: NIE PODCHODŹ BEZ KIJA - jeszcze by klisza pękła
AgRafka, tiniaczek, i u mnie się CZARNA ISANA nie sprawdziła. Nigdy więcej jej nie użyję, ale za to TŻ nią zachwycony. Właśnie rozdrobniła, spuszyła i polepiła loki, a później się wygnieść nie dała i jeszcze zapyliła włosy - bleeee

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:49   #52954
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Wyniki moich wczorajszych eksperymentów w codzienniku. Szału nie ma, chyba jednak żel Isana męska nie dla mnie (raz tylko się spisała zmieszana z rzadkim lnianym)-już drugi raz rozdrobniła pasma. Jeszcze będę próbować, ale jak znów nie wyjdzie, oddam TŻ-owi.
więcej nie wykrztuszę
chociaż to pasemkowanie mnie zastanowiło, moze u mnie jest coś nie tak, bo moje kudły są całe w pasemkach jak po wałkach czy trwałej a i otoczenie oczywiścnie nie wierzy że nie kręciłam włosów
Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Jak klikniesz w kota

i po co kliknęłam?? :mdle je:
cudo

eśś tylko moje takie belejakie

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
AgRafka, demka, nie mam natchnienia na zdjęcia. Od niedzieli siedzę z chorym dzieciakiem w domu, więc nastrój mam: NIE PODCHODŹ BEZ KIJA - jeszcze by klisza pękła
AgRafka, tiniaczek, i u mnie się CZARNA ISANA nie sprawdziła. Nigdy więcej jej nie użyję, ale za to TŻ nią zachwycony. Właśnie rozdrobniła, spuszyła i polepiła loki, a później się wygnieść nie dała i jeszcze zapyliła włosy - bleeee
zdrówka dla dziecia życzę jak wyzdrowieje i humorek wroci

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:49   #52955
Chatul
ma zielone pojęcie

Miała któraś z Was ten żel? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,34679,modeling-system-zel-do-wlosow-extra-strong.html&next=1
Stary 2012-01-11, 20:57   #52956
iga9
Raczkowanie

agatron, Ag Rafka -
dzięki za odzew. Bingo kiedyś używałam, ale właśnie z dodatkami i było nieźle. Musze w Tesco popatrzeć, bo kiedyś to tylko auchan.
Ale pewnie zrobię inne zakupy z tych co polecacie, bo wszystko mi się kończy.

Jakoś nie czuję tego zmywania oleju szamponem bez sls. Mycie odżywką u mnie też odpada - bardzo obciąża włosy. Czasem tylko stosuję jako tzw. "awaryjne" mycie na szybko już bez odżywki po.

Obecnie mam właśnie takie suche te kłaki - nic nie chcą rosnąć na długość. Każdy fryzjer mi mówi, że suche, cienkie i beznadziejne mam włosy. I wali silikony na wizycie Obecnie ciągle chodzę w spiętych włosach, bo od roku nie mogę z nimi dojść do ładu.
Widzę, że wielkopolanki tu - może polecicie jakieś fryzjera w Poznaniu? W odpowiednim wątku jakoś nic nie znalazłam kiedyś. A boję się jak ognie niesprawdzonych nożyczek.

Redhaired Witch - piękne masz włosy i ta długość! Jestem pod wrażeniem!

iga9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:18   #52957
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

zdrówka dla dziecia życzę jak wyzdrowieje i humorek wroci
dzięki DOBRA KOBIETO

Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
Widzę, że wielkopolanki tu - może polecicie jakieś fryzjera w Poznaniu? W odpowiednim wątku jakoś nic nie znalazłam kiedyś. A boję się jak ognie niesprawdzonych nożyczek.
Ja i demka byłysmy u Grażyny Imbierowicz na Ratajczaka w Poznaniu, tel: 603 608 708(vis a vis wejścia do Starego Browaru). Ja byłam w maju, zapłaciłam 50zł i teraz tez się muszę wybrać. Ta fryzjerka sama ma długie kręcone włosy, więc mniej więcej wie o co chodzi. Mega zadowolona po niej nie byłam, bo mi zbyt dużo ścięła, ale to głównie moja wina, bo nie sprecyzowałam ile chcę. Mimo tego będe do niej chodzić na zasadzie mniejszego zła, bo fryzjerzy z prostymi włosami nie mają zielonego pojęcia o lokach. Echhh życie - może kiedyś znajdę swój fryzjerski ideał

Stary 2012-01-11, 22:32   #52958
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Scintilla_Felis Pokaż wiadomość
Tak moje, dzięki ^^ Faktycznie... burza Podobno pod światło jestem ruda i to mi starcza czasem chemiczne samozmywalne robię... Jak klikniesz w kota w moim podpisie to zobaczysz jak to-coś ewoluuje Od dziecka marzyłam o włosach do pasa. W końcu zaczęłam uciekać w domu przed nożyczkami. Teraz jeszcze przed grzebieniem
Jutro kupuję drożdże! Mam jakieś 70cm, chcę mieć jeszcze trochę ^^ (100 mi się marzy )
No a nie burza? Tylko przed wodą nie zacznij uciekać
Ale kolor na pozostałych dwóch już inny
Mnie się marzy te 70 cm... na początek. Póki co mam jakieś 61, postanowiłam zamówić Jantara, może wcierki coś przyspieszą. I Artiste różową spróbuję dorwać w piątek a jak nie będzie to którąś Alterrę.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:50   #52959
Ufiolka
Przyczajenie

Witam ponownie

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, wskazówki i komplementy. Taki odzew mnie podbudował i zachęcił.

Cytat:
te pytania i mnie sie kołaczą w głowie
masz sliczne falki i kolorek włosów również
Dziękuję! Ten kolorek to od żarówki

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Każde włosy zmieniają trochę swój sposób układania się w zależności od cięcia, więc to, że Twoje po dobrym cięciu się falują, jest normalne i nie znaczy, że nie masz fal. Moim zdaniem masz. Twoje włosy na pewno proste nie są
Potwierdzenie nr 2

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
przepraszam ale w Twoim pytaniu jest odpowiedz czemu wiele dziewczyn nie lubi swoich kreconych wlosow, ktos im powiedzial ze puch oznacza zniszczone wlosy

puch swiadczy o tym ze Twoje wlosy maja naruszony bilans wodny, sa prawdopodonie suche, niedostatecznie zabezpieczone i lapia wode z powietrza / nie sa suche ale sa niezabezpieczone i szukaja wody w powietrzu / nie sa suche, sa wrecz przenawilzone i oddaja wode do powietrza

puch moze byc tez wynikiem nadmiernego dotykania wlosow jak schna

mam krecone wlosy i czasami puch, kocham moje wlosy i ten puch, czemu? to potwierdzenie ze mam krecone wlosy i guzik mnie ochodzi co kto mysli, moi znajomi wiedza ze jestem zadowolona z wlosow i nikt nigdy nie powiedzial mi ze cos z nimi nie tak (puch mam zwykle gdy dam za malo odzywki bs lub gdy testuje cos nowego a to cos nie jest dla mnie )

wiele razy sie do przewijalo, moze powtorze - wlosy podatne na odksztalcenia to w 99% wlosy przynajmniej falowane

edit:
nie widze na fotce zniszczonych wlosow ladnie ukladajace sie ze zdrowymi koncowkami
To daje do myślenia. Poczytam, podziałam, poobserwuję reakcje. Poza tym ostatnio stwierdziłam, że chodzę rozczochrana jak nigdy wcześniej, ale dobrze mi z tym. Powolutku poznaję moje włosy.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jesteś falowana na pewno podpisuję się pod tym co napisała Rybiorek
Brakuje czegoś porządnego do odżywiania...lista jest długa. Każdemu polecam Garnier Awokado i Karite, bo uwielbiam.
Najtańsza opcja nawilżająca to chyba glut lniany
No tak, wiele osób tego Garniera poleca, wygląda zachęcająco. Wypróbuję na pewno. To o ten chodzi, tak? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html

Cytat:

Witamy. Bardzo ładne włoski!I ślicznie falują! Ja zniszczeń nie widzę...
Cytat:

Toć ba, masz fale konkretne! Wcale nie widzę żeby były zniszczone.
Cytat:

Masz fajny kolor i śliczne falki, teraz tylko je dopieszczać
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość

Nie wiem skąd twoje wątpliwości, przecież masz fale jak się patrzy!
Dziękuję -czyli to nie jest tylko autosugestia Uspokoiłyście mnie. No i dobrze poczytać opinie innych, bo moja własna była baaardzo mało obiektywna ostatnio

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Hej
Nie wiem jakim cudem przegapiłam taki post??
Fale jak się patrzy, piękny pierdzielnik nawet z nadzieją na jakie lokasy przypominają mi włoski pati_bc, może warto podglądnąć jej rytuały?
Włosy falowane są z natury bardziej suche, nie trzeba ich niszczyć, wystarczy im niedopieszczenie i już suchość...
Włosy podatne na "wyginanie" to też fale - zobacz w dzienniku regeneracji (str 5 i 6) jak wyglądały na początku np moje - Ty przy nich to jeden wielki loczek
BTW: FAQ -> info dla fal -> czy jestem falowana
Też na to zwróciłam uwagę - pati_bc ma podobnie włosy. Fajnie by było mieć bliźniaka włosowego - można kopiwać pielęgnację. Obawiam się jednak, że moje mogą mieć większą porowatość.
Doczytałam ten wpis o kryteriach - święte słowa, wiele spełniam.

A tak poza tym dziś odbyło się mycie Glorią. Efekt całkiem przyzwoity - puch jakby mniejszy nieco, zwłaszcza na końcach. Włosy raczej miękkie i gładkie. Czyli początek mnie nie zniechęcił.

Mam wrażenie, że jak jeszcze trochę ogarnę to forum i w ogóle temat, zacznę się pojawiać w Codzienniku. Chciałabym się trochę poudzielać, jak już będę miała więcej wniosków niż "raz tak zrobiłam i było ok" Obsesja włosowa się rozwija. Niestety, trzeba jeszcze spać i do pracy chodzić, zarobić na oleje i odżywki do testowania na sobie .

Pozdrawiam.

P.S. Moje poprzednie wiadomości najpierw zniknęły w czarnej dziurze, a potem pojawiły się hurtem. Trzy o tym samym To się jakoś zgłasza modkom do usunięcia, czy też trudno, niech zostanie?
Ufiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:52   #52960
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Ja i demka byłysmy u Grażyny Imbierowicz na Ratajczaka w Poznaniu, tel: 603 608 708(vis a vis wejścia do Starego Browaru). Ja byłam w maju, zapłaciłam 50zł i teraz tez się muszę wybrać. Ta fryzjerka sama ma długie kręcone włosy, więc mniej więcej wie o co chodzi. Mega zadowolona po niej nie byłam, bo mi zbyt dużo ścięła, ale to głównie moja wina, bo nie sprecyzowałam ile chcę. Mimo tego będe do niej chodzić na zasadzie mniejszego zła, bo fryzjerzy z prostymi włosami nie mają zielonego pojęcia o lokach. Echhh życie - może kiedyś znajdę swój fryzjerski ideał
Obcinala Cie na sucho czy na mokro?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 07:19   #52961
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Obcinala Cie na sucho czy na mokro?
No nie popadajmy w przesadę, aż tak dobrze nie było - na mokro mnie cięła niestety.

Stary 2012-01-12, 07:26   #52962
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Wyniki moich wczorajszych eksperymentów w codzienniku. Szału nie ma, chyba jednak żel Isana męska nie dla mnie (raz tylko się spisała zmieszana z rzadkim lnianym)-już drugi raz rozdrobniła pasma. Jeszcze będę próbować, ale jak znów nie wyjdzie, oddam TŻ-owi.
Piękne Nie wiem, mi tam się podobają twoje włosy po Isanie tak samo jak z innym żelem.

Scintilla_Felis, cuda, a jakie długie idę zebrać szczękę z podłogi...

Kurde, już nie mogę z tymi tłuściochami, są ohydne i lepią mi się do twarzy, ale boję się że jak umyję to się doprawię jeszcze bardziej (tak, tak naprawdę to brakuje mi zabiegów włosowych oczywiście )

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 07:49   #52963
Miskaa78
Kazar Lady

[QUOTE=agatron77;31561976]

Cytat:

Kurde, już nie mogę z tymi tłuściochami, są ohydne i lepią mi się do twarzy, ale boję się że jak umyję to się doprawię jeszcze bardziej (tak, tak naprawdę to brakuje mi zabiegów włosowych oczywiście )
a czemu tak?

w sumie ja mam dziś równie piękną fryzurkę chyba się wezmę zaraz za nią

dziewczyny, nie wiecie, czemu te moje włosy się tak popasemkowały? Mam za każdym rzem ochote je przeczesać na sucho

Stary 2012-01-12, 07:50   #52964
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Ag Rafko Isana też mi nie pasuje Samym lnianym pobawię się jeszcze Twoje i tak są śliczne, ale wiem o co chodzi z tą isaną, też mam splątane i suche, wgniecenie odżywki, sposobem Katie, nic nie daje
Cytat:
Jak dla mnie cudne, takie błyszczące i zdrowe
Cytat:
więcej nie wykrztuszę
chociaż to pasemkowanie mnie zastanowiło, moze u mnie jest coś nie tak, bo moje kudły są całe w pasemkach jak po wałkach czy trwałej a i otoczenie oczywiścnie nie wierzy że nie kręciłam włosów
Cytat:
Piękne Nie wiem, mi tam się podobają twoje włosy po Isanie tak samo jak z innym żelem.

Dziękuję Wam, kochane.

Miśka, z czasem pozbijają się. U mnie zwykle już się zbijają, w Sylwestra po mieszance rzadkiego lnianego z isaną było cudnie. A ostatnie dwa razy pooddzielane. Mnie też początkowo pytano,czy trwałą robiłam i wcale z tego nie byłam zadowolona, bo mi się te moje włosy straszne wydawały-taka trwała z lat 80-sucha szopa, a fale ledwo, ledwo albo jakieś barankowate, np. TU. Teraz wygladają inaczej. Zobaczysz, że i Twoje się zmienią pod wpływem pielęgnacji. Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale wydaje mi się, że Yarrowia miała podobne na początku(ogonki odstawały), teraz są cudowne!
Miss, skoro tłuste, a Ty chora w domu, to może machnij olejem i w warkoczyki je. Chyba że chora latasz na uczelnię. Ale może też można wyjść do ludzi. Mnie jak się grzywka przetłuści(teraz w fazie zapuszczania siega za nos i wciaż opada na twarz, więc przetłuszcza sie szybciej od poprawiania), a reszta jeszcze nie, nakładam opaskę z materiału dosć szeroką na cześć czoła i włosy u nasady i idę. (właśnie dziś tak mam)
Cytat:
W pełni Cię rozumiem. Poczekamy. Zdrówka dla dzieciątka.
Mnie nie zapyliła, bo naprawdę ociupinkę dałam, ale jednak to rozdzielenie...

Myszko, pozdrawiamy Ciebie i Anulkę. Mam nadzieję, ze się dobrze czujecie. Może nas chociaż podczytujesz. Tęsknimy i jesteśmy z Toba myślami.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-12 o 08:02
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:00   #52965
Miskaa78
Kazar Lady

Ag Rafka dzięki

nie powiem od razu lepiej mi sie zrobiło, że jest szansa na ładniejsze włoski

teraz tak jak mowisz - trwała zarąbista spalona i taka już kończąca się

Stary 2012-01-12, 08:01   #52966
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

dziewczyny, nie wiecie, czemu te moje włosy się tak popasemkowały? Mam za każdym rzem ochote je przeczesać na sucho
Właśnie napisałam-to chyba normalne w początkach pielęgnacji, po odstawieniu silikonów zaczynają się plątać, pasemkowac i wygladaja jak potargana miotła. Cierpliwosci, bedzie dobrze.
Przejrzałaś dziennik regeneracji kręconych? Polecam, motywujące. Wiekszosć z nas miała początkowo sucha szopę lub efekt kiepskiej trwałej.
Co do czesania-ja miałam wrecz obsesję. Próbowałam choć palcami przeczesać, ale w ten kołtun trudno było włożyć rękę i w kółko pytałam dziewczyn, jak to robią, że nie czeszą (do dziś zdarza mi się delikatnie przeczesać szerokim grzebieniem, ale o wiele rzadziej mam tę potrzebę) i walczyłam z sobą, by nie powrócić do prostownicy. Trzeba przetrwać początki. Powodzenia

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-01-12 o 08:03
Stary 2012-01-12, 08:06   #52967
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Właśnie napisałam-to chyba normalne w początkach pielęgnacji, po odstawieniu silikonów zaczynają się plątać, pasemkowac i wygladaja jak potargana miotła. Cierpliwosci, bedzie dobrze.
Przejrzałaś dziennik regeneracji kręconych? Polecam, motywujące. Wiekszosć z nas miała początkowo sucha szopę lub efekt kiepskiej trwałej.
Co do czesania-ja miałam wrecz obsesję. Próbowałam choć palcami przeczesać, ale w ten kołtun trudno było włożyć rękę i w kółko pytałam dziewczyn, jak to robią, że nie czeszą (do dziś zdarza mi się delikatnie przeczesać szerokim grzebieniem, ale o wiele rzadziej mam tę potrzebę) i walczyłam z sobą, by nie powrócić do prostownicy. Trzeba przetrwać początki. Powodzenia
ponownie dzięki

slepnę już od tego zakręconego forum okulary jakies zarzucić trzeba czy jak

Stary 2012-01-12, 08:13   #52968
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Myszko, pozdrawiamy Ciebie i Anulkę. Mam nadzieję, ze się dobrze czujecie. Może nas chociaż podczytujesz. Tęsknimy i jesteśmy z Toba myślami.
Właśnie - co u Myszki? Ania już się pojawiła???

Dziewczyny, czytam! Oglądam! Chcę więcej
Chcę czasu :/

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:13   #52969
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
ponownie dzięki

slepnę już od tego zakręconego forum okulary jakies zarzucić trzeba czy jak
Ja ślepnę i ubożeję. Zauważyłam znaczne pogorszenie wady, muszę ponownie do okulisty-ostatnio byłam 2 lata temu i cały czas do czytania +1,5 i +1. Teraz czuje,że jest gorzej, bo już nawet sms nie mogę odczytać, ręka za krótka. A jak mi dziecko niby w normalnej odległosci obrazek lub zeszyt pokazuje, to sie krzywię: "Co mi pod sam nos podsuwasz?"
Przed kompem też zakładam okulary, a jeszcze we wakacje(gdy trafiłam na wizaż) nie musiałam.
I kasa leci: na nowe okulary, na nowe produkty (przede mną zamówienie olejowe :zaciera_lapki: )
Ok, spadam zarobić na to wszystko
Zakręconego dnia wszystkim (w pozytywnym znaczeniu) Pa
Stary 2012-01-12, 08:14   #52970
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
a czemu tak?
Bo jak jestem chora i zmoczę włosy to zwykle doziębiam się zanim zdążę je wysuszyć.
Cytat:
Miss, skoro tłuste, a Ty chora w domu, to może machnij olejem i w warkoczyki je. Chyba że chora latasz na uczelnię. Ale może też można wyjść do ludzi. Mnie jak się grzywka przetłuści(teraz w fazie zapuszczania siega za nos i wciaż opada na twarz, więc przetłuszcza sie szybciej od poprawiania), a reszta jeszcze nie, nakładam opaskę z materiału dosć szeroką na cześć czoła i włosy u nasady i idę. (właśnie dziś tak mam)
Olejem już są machnięte przez co są jeszcze bardziej tłuste, zaolejowałam je zanim zachorowałam i nie miałam siły umyć potem. Nigdzie nie latam, w domu siedzę. Z opaską dobry patent, ale ja jak miałam grzywkę to jednak musiałam ją umyć jak była tłusta, chyba mam coś w rodzaju brudowłosofobii

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:14   #52971
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Potwierdzam byłam i też w maju, jakoś na początku (5-ego chyba)
fakt, cięcie bez szału mogłaby się wiele od nas nauczyć

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 08:56   #52972
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
U mnie Isana nie psuje tak włosów, ale wkurza mnie, że daje efekt na jeden dzień - po nocy znika, pewnie się wykrusza i niby fajnie że nie zostawia trwałej powłoki, ale dla mnie to jednak problem, bo nie lubię używać żelu na suche włosy, więc reanimacja Isaną odpada To już wolę Rock Hard Gelee Farouka, przynajmniej jest co zbierać w kolejne dni po myciu, tylko cena już nie taka przyjazna

Cytat:
Ekhem, ostatnio ze dwa razy przeczesałam włosy i okazało się, że grzebień + nałożenie kremu Vatiki na nowo uwypukliło skręt choć to nie były jakieś tam korkociągi

Zachciało mi się znów żelu lnianego. Ostatni raz używałam go ze dwa miesiące temu, ciekawe czy teraz da inne efekty niż wcześniej Woda wstawiona na gaz, będziem pichcić i testować
Stary 2012-01-12, 09:01   #52973
bouillabaisse
Raczkowanie

Cytat:
Zresztą wrzucę fotki: pierwsza jak było kiedyś po maseczkach i odżywkach, druga po zmasowanym ataku oliwą z oliwek + kokosową Vatiką + oliwką Babydream - kosmyki wyglądają na zdrowsze, bardziej błyszczące i sprężyste.
O losie...
Cytat:
U mnie maski, ale z dodatkiem oleju. One działają błyskawicznie, ale podejrzewam,że oleje też swoje robią, tyle ze bardziej długofalowo. Dlatego nie rezygnuję z niczego i stosuję zamiennie. Raz w tygodniu maska, raz w tygodniu olejowanie. Odżywka d/s zawsze, nawet jeśli nic przed myciem nie daję i myję odżywką, po - nakładam d/s.

Szału nie ma, chyba jednak żel Isana męska nie dla mnie (raz tylko się spisała zmieszana z rzadkim lnianym)-już drugi raz rozdrobniła pasma. Jeszcze będę próbować, ale jak znów nie wyjdzie, oddam TŻ-owi.
Muszę spróbować w końcu takiej maski, bo u mnei oleje też raczej takie umiarkowane efekty przynosiły (tylko gdzie jest czas?!). A Isana może na jakąś wymiankę rzuć?

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
ja wpadłam się pożalić na mnie chyba to nie działa... robiłam wszystko jak trzeba (tak mi się wydaje) a włosy wcale nie były fajniejsze, może na początku był mniejszy puch, ale teraz dosyć się puszą i w dodatku nie widzę jakiegoś mega skrętu, jakbym suszyła na dyfuzorze to wtedy ok skręcają się ślicznie ale jak schną same to z przodu się ładnie skręcają ale z tyłu nie ma mowy ;/ wręcz się prostują..
U mnie przełom przyniosło uzycie żelu - wcześniej kojarzył mi się z typkami z nażelowaną sterczącą grzywką, ale położony na mokre włosy i pod plunking, rano wreszcie pozostawił coś zdefiniowanego..Zaczęłam od niebieskiej artiste w lato, teraz czarna isana - dla mnie super i widzę, że warto załadować sporo: jak się nie odgniecie w nocy pod turbanem w drodze do pracy pod czapką, prawie nie odgniatam rękami. Nie umiałam też umyć bobasową isaną, hegron lał mi się przez ręce - tutaj fajnie zaczęło myć odżywką o takiej pośredniej, budyniowej konsystencji - ja używam Mili mlecznej, neidroga, nie szkoda mi napakować jej sporo. No i SLS co jakiś czas nie przynosi już drastycznych szkód, a jednak daje poczucie odświeżenia (nawet z żelu).
bouillabaisse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:03   #52974
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ekhem, ostatnio ze dwa razy przeczesałam włosy i okazało się, że grzebień + nałożenie kremu Vatiki na nowo uwypukliło skręt choć to nie były jakieś tam korkociągi
A też czasem czeszę Myślę sobie, że przy skręcie jak nasz czesanie nie jest szkodliwe dla włosów, jesli z głową to może nawet wygładzać łuski Ostatnio nawet wolę czesane - mniej rulonów (i tak jest mniej ) ale bardziej jednorodna duża fala

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:26   #52975
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A też czasem czeszę Myślę sobie, że przy skręcie jak nasz czesanie nie jest szkodliwe dla włosów, jesli z głową to może nawet wygładzać łuski Ostatnio nawet wolę czesane - mniej rulonów (i tak jest mniej ) ale bardziej jednorodna duża fala
przy moim skręcie też raczej nie będzie szkodliwe, więc od czasu do czasu coś zrobie z tą spaloną trwała, chyba ze nastapi przełom lada dzień

Stary 2012-01-12, 09:29   #52976
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Jakiś czas temu miałam dwa rulony po lewej a po prawej niezidentyfikowaną burzę fal. Wyglądało tragicznie, zatem też wolę rozczesać i mieć jednorodnie
Stary 2012-01-12, 09:30   #52977
emerald_sky
Raczkowanie

Jestem po moim pierwszym olejowaniu (d razu przez całą noc, a co > 11h). Niepotrzebnie bałam się zmywania, Isaną z babassu poszło bez problemu. Może to nie był najlepszy pomysł, bo zostało mi trochę dziwnego puchu i włosy są obciążone - teraz nie wiem, czy to od któregoś oleju, czy od mycia odżywką

Dla eksperymentu nie czesałam włosów po spłukaniu i zharmonijkowałam je w ręcznik. Mam paskudny przedziałek i grzywka żyje swoim zyciem, ale skręt złapał wyżej i jest mocniejszy. Do samej góry włosy podzieliły się na kosmyki i miały delikatną płaską falę. Rozprostowały się po przeczesaniu palcami, ale zawsze to krok do przodu. Nawet końce wyglądają całkiem zdrowo, zwłaszcza w porównaniu do wczorajszego stanu po ściągnięciu silikonów.

Wczoraj i dziś dla porównania. Proszę powiedzcie, że widać różnicę. A i zrobiła mi się jedna urocza, nie wiem jak to nazwać, taka sprężynka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kuaki.jpg (50,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuaki2.jpg (32,6 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kuaki2ipol.jpg (57,2 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez emerald_sky
Czas edycji: 2012-01-12 o 09:35
emerald_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 09:58   #52978
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Wczoraj i dziś dla porównania. Proszę powiedzcie, że widać różnicę. A i zrobiła mi się jedna urocza, nie wiem jak to nazwać, taka sprężynka
I to mi się podoba
Gdzie Ty mieszkasz, że masz słońce? oddaj kawałek

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-01-12 o 09:59
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:15   #52979
pati_bc
Rozeznanie

Cześć Dziewuszki
Ostatnio mniej czasu ale staram się chociaż czytać. A jak się nie uda to wchodze na forum a tu mnie mega nadrabianie czeka ale to nic

Ag Rafko w codzienniku miodzio jak ja wielbię Twoje włosy!!!!!!!!

Mysia znowu się zapatrzyłam się w Twoje piękne oczy fale śliczne

Było pytanie, Ewci chyba, co działa lepiej - maski czy oleje. Na mnie, podobnie jak na Ag Rafkę lepiej działają maski z dobrociejstwem wszelakim Oczywiście z olejowania solo nie rezygnuje.

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Aleeeeż mnie tu daaaaaaawno nie było Widzę, że niektórych sesja pochłania, powodzenia
Witaj Kochana
Dzięki
I brawa za udaną walkę z zakupoholizmem

Cytat:
c
Kochane dzieciątka, niech rosną zdrowo

Ja Ci dam starszą Panią

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
mam krecone wlosy i czasami puch, kocham moje wlosy i ten puch, czemu? to potwierdzenie ze mam krecone wlosy i guzik mnie ochodzi co kto mysli, moi znajomi wiedza ze jestem zadowolona z wlosow i nikt nigdy nie powiedzial mi ze cos z nimi nie tak (puch mam zwykle gdy dam za malo odzywki bs lub gdy testuje cos nowego a to cos nie jest dla mnie
O to, to Podpisuje się pod tym każdą falą

Cytat:
Natomiast po pół roku olejowania różnica jest. Zresztą wrzucę fotki: pierwsza jak było kiedyś po maseczkach i odżywkach, druga po zmasowanym ataku oliwą z oliwek + kokosową Vatiką + oliwką Babydream - kosmyki wyglądają na zdrowsze, bardziej błyszczące i sprężyste.
Jaaaaa piękne, długie i kolor!
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 10:16   #52980
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ufiolka Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Witam

Cytat:
Też na to zwróciłam uwagę - pati_bc ma podobnie włosy. Fajnie by było mieć bliźniaka włosowego - można kopiwać pielęgnację. Obawiam się jednak, że moje mogą mieć większą porowatość.
Doczytałam ten wpis o kryteriach - święte słowa, wiele spełniam
Skoro Ajrisz też to zauważyła to coś w tym musi być Także witam Ciebie serdecznie i trzymam kciuki za pielęgnację Fale masz na pewno, to nie ulega wątpliwości. Może podpatrz moją pielęgnację w codzienniku. Jest tam też moja droga do poznawania co mi służyło a co nie. W dzienniku mnie nie ma, miałam coś naskrobać ale na razie brak czasu i weny Co do porowatości to fajnie, że tak łatwo Ci ją określić. Ja do tej pory mam z tym problem a raczej zmieniła mi się w trakcie pielęgnacji i nadal się zmienia

Cytat:
Mam wrażenie, że jak jeszcze trochę ogarnę to forum i w ogóle temat, zacznę się pojawiać w Codzienniku. Chciałabym się trochę poudzielać, jak już będę miała więcej wniosków niż "raz tak zrobiłam i było ok" Obsesja włosowa się rozwija. Niestety, trzeba jeszcze spać i do pracy chodzić, zarobić na oleje i odżywki do testowania na sobie .
O!!! to jesteś już nasza Na pewno niedługo ogarniesz forum i wszystko co najważniejsze. Zapraszamy do wpisów do codziennika. Taka ściągawka c0 służyło a co nie gdyby się potem chciało coś sprawdzić

Cytat:
Napisane przez emerald_sky Pokaż wiadomość
Widać różnicę a sprężynka rzeczywiście urocza

Pierwszy raz od wakacji nie chciało mi się suszyć włosów i schną samodzielnie. Leniwy dzień mnie dopadł
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości