|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#52951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
ja wpadłam się pożalić
na mnie chyba to nie działa... robiłam wszystko jak trzeba (tak mi się wydaje) a włosy wcale nie były fajniejsze, może na początku był mniejszy puch, ale teraz dosyć się puszą i w dodatku nie widzę jakiegoś mega skrętu, jakbym suszyła na dyfuzorze to wtedy ok skręcają się ślicznie ale jak schną same to z przodu się ładnie skręcają ale z tyłu nie ma mowy ;/ wręcz się prostują..dziś umyłam babydreamem bo czułam że są brudne i nałożyłam garniera avocado i joaśkę b/s miód i mleko... eh nie wiem co mam zrobić
|
|
|
|
#52952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobno pod światło jestem ruda i to mi starcza Od dziecka marzyłam o włosach do pasa. W końcu zaczęłam uciekać w domu przed nożyczkami. Teraz jeszcze przed grzebieniem Jutro kupuję drożdże! Mam jakieś 70cm, chcę mieć jeszcze trochę ^^ (100 mi się marzy
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
Edytowane przez Scintilla_Felis Czas edycji: 2012-01-11 o 20:32 |
|
|
|
|
#52953 |
|
Raczkowanie
|
AgRafka, demka, nie mam natchnienia na zdjęcia. Od niedzieli siedzę z chorym dzieciakiem w domu, więc nastrój mam: NIE PODCHODŹ BEZ KIJA
- jeszcze by klisza pękła AgRafka, tiniaczek, i u mnie się CZARNA ISANA nie sprawdziła. Nigdy więcej jej nie użyję, ale za to TŻ nią zachwycony. Właśnie rozdrobniła, spuszyła i polepiła loki, a później się wygnieść nie dała i jeszcze zapyliła włosy - bleeee
|
#52954 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() więcej nie wykrztuszęchociaż to pasemkowanie mnie zastanowiło, moze u mnie jest coś nie tak, bo moje kudły są całe w pasemkach jak po wałkach czy trwałej a i otoczenie oczywiścnie nie wierzy że nie kręciłam włosów ![]() :mdle je:cudo eśś tylko moje takie belejakie ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#52955 |
|
ma zielone pojęcie
|
Miała któraś z Was ten żel? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,34679,modeling-system-zel-do-wlosow-extra-strong.html&next=1
|
#52956 |
|
Raczkowanie
|
agatron, Ag Rafka -
dzięki za odzew. Bingo kiedyś używałam, ale właśnie z dodatkami i było nieźle. Musze w Tesco popatrzeć, bo kiedyś to tylko auchan. Ale pewnie zrobię inne zakupy z tych co polecacie, bo wszystko mi się kończy. Jakoś nie czuję tego zmywania oleju szamponem bez sls. Mycie odżywką u mnie też odpada - bardzo obciąża włosy. Czasem tylko stosuję jako tzw. "awaryjne" mycie na szybko już bez odżywki po. Obecnie mam właśnie takie suche te kłaki - nic nie chcą rosnąć na długość. Widzę, że wielkopolanki tu - może polecicie jakieś fryzjera w Poznaniu? W odpowiednim wątku jakoś nic nie znalazłam kiedyś. A boję się jak ognie niesprawdzonych nożyczek. Redhaired Witch - piękne masz włosy i ta długość! Jestem pod wrażeniem! |
|
|
|
#52957 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki DOBRA KOBIETO
Cytat:
|
|
#52958 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ale kolor na pozostałych dwóch już inny Mnie się marzy te 70 cm... na początek. Póki co mam jakieś 61, postanowiłam zamówić Jantara, może wcierki coś przyspieszą. I Artiste różową spróbuję dorwać w piątek a jak nie będzie to którąś Alterrę. |
|
|
|
|
#52959 | ||||||||
|
Przyczajenie
|
Witam ponownie
![]() Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, wskazówki i komplementy. Taki odzew mnie podbudował i zachęcił. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uspokoiłyście mnie. No i dobrze poczytać opinie innych, bo moja własna była baaardzo mało obiektywna ostatnio ![]() Cytat:
Doczytałam ten wpis o kryteriach - święte słowa, wiele spełniam. A tak poza tym dziś odbyło się mycie Glorią. Efekt całkiem przyzwoity - puch jakby mniejszy nieco, zwłaszcza na końcach. Włosy raczej miękkie i gładkie. Czyli początek mnie nie zniechęcił. Mam wrażenie, że jak jeszcze trochę ogarnę to forum i w ogóle temat, zacznę się pojawiać w Codzienniku. Chciałabym się trochę poudzielać, jak już będę miała więcej wniosków niż "raz tak zrobiłam i było ok" Obsesja włosowa się rozwija. Niestety, trzeba jeszcze spać i do pracy chodzić, zarobić na oleje i odżywki do testowania na sobie .Pozdrawiam. P.S. Moje poprzednie wiadomości najpierw zniknęły w czarnej dziurze, a potem pojawiły się hurtem. Trzy o tym samym To się jakoś zgłasza modkom do usunięcia, czy też trudno, niech zostanie?
|
||||||||
|
|
|
#52960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#52961 |
|
Raczkowanie
|
No nie popadajmy w przesadę, aż tak dobrze nie było
- na mokro mnie cięła niestety.
|
#52962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Scintilla_Felis, cuda, a jakie długie idę zebrać szczękę z podłogi...Kurde, już nie mogę z tymi tłuściochami, są ohydne i lepią mi się do twarzy, ale boję się że jak umyję to się doprawię jeszcze bardziej (tak, tak naprawdę to brakuje mi zabiegów włosowych oczywiście )
|
|
#52963 | |
|
Kazar Lady
|
[QUOTE=agatron77;31561976]
Cytat:
w sumie ja mam dziś równie piękną fryzurkę chyba się wezmę zaraz za niądziewczyny, nie wiecie, czemu te moje włosy się tak popasemkowały? Mam za każdym rzem ochote je przeczesać na sucho
|
|
|
|
|
#52964 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miśka, z czasem pozbijają się. U mnie zwykle już się zbijają, w Sylwestra po mieszance rzadkiego lnianego z isaną było cudnie. A ostatnie dwa razy pooddzielane. Mnie też początkowo pytano,czy trwałą robiłam i wcale z tego nie byłam zadowolona, bo mi się te moje włosy straszne wydawały-taka trwała z lat 80-sucha szopa, a fale ledwo, ledwo albo jakieś barankowate, np. TU. Teraz wygladają inaczej. Zobaczysz, że i Twoje się zmienią pod wpływem pielęgnacji. Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale wydaje mi się, że Yarrowia miała podobne na początku(ogonki odstawały), teraz są cudowne! Miss, skoro tłuste, a Ty chora w domu, to może machnij olejem i w warkoczyki je. Chyba że chora latasz na uczelnię. Ale może też można wyjść do ludzi. Mnie jak się grzywka przetłuści(teraz w fazie zapuszczania siega za nos i wciaż opada na twarz, więc przetłuszcza sie szybciej od poprawiania), a reszta jeszcze nie, nakładam opaskę z materiału dosć szeroką na cześć czoła i włosy u nasady i idę. (właśnie dziś tak mam )Cytat:
Mnie nie zapyliła, bo naprawdę ociupinkę dałam, ale jednak to rozdzielenie... Myszko, pozdrawiamy Ciebie i Anulkę. Mam nadzieję, ze się dobrze czujecie. Może nas chociaż podczytujesz. Tęsknimy i jesteśmy z Toba myślami.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-12 o 08:02 |
||||
|
|
|
#52965 |
|
Kazar Lady
|
Ag Rafka dzięki
nie powiem od razu lepiej mi sie zrobiło, że jest szansa na ładniejsze włoski teraz tak jak mowisz - trwała zarąbista spalona i taka już kończąca się |
|
|
|
#52966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przejrzałaś dziennik regeneracji kręconych? Polecam, motywujące. Wiekszosć z nas miała początkowo sucha szopę lub efekt kiepskiej trwałej. Co do czesania-ja miałam wrecz obsesję. Próbowałam choć palcami przeczesać, ale w ten kołtun trudno było włożyć rękę i w kółko pytałam dziewczyn, jak to robią, że nie czeszą (do dziś zdarza mi się delikatnie przeczesać szerokim grzebieniem, ale o wiele rzadziej mam tę potrzebę) i walczyłam z sobą, by nie powrócić do prostownicy. Trzeba przetrwać początki. Powodzenia
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-12 o 08:03 |
|
|
|
|
#52967 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() slepnę już od tego zakręconego forum okulary jakies zarzucić trzeba czy jak |
|
|
|
|
#52968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, czytam! Oglądam! Chcę więcej ![]() Chcę czasu :/ |
|
|
|
|
#52969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Zauważyłam znaczne pogorszenie wady, muszę ponownie do okulisty-ostatnio byłam 2 lata temu i cały czas do czytania +1,5 i +1. Teraz czuje,że jest gorzej, bo już nawet sms nie mogę odczytać, ręka za krótka. A jak mi dziecko niby w normalnej odległosci obrazek lub zeszyt pokazuje, to sie krzywię: "Co mi pod sam nos podsuwasz?"Przed kompem też zakładam okulary, a jeszcze we wakacje(gdy trafiłam na wizaż) nie musiałam. I kasa leci: na nowe okulary, na nowe produkty (przede mną zamówienie olejowe :zaciera_lapki: ) Ok, spadam zarobić na to wszystko Zakręconego dnia wszystkim (w pozytywnym znaczeniu) Pa
|
|
#52970 | |
|
Zadomowienie
|
Bo jak jestem chora i zmoczę włosy to zwykle doziębiam się zanim zdążę je wysuszyć.
Cytat:
|
|
#52971 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() fakt, cięcie bez szału mogłaby się wiele od nas nauczyć
|
|
|
|
|
#52972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
choć to nie były jakieś tam korkociągi ![]() Zachciało mi się znów żelu lnianego. Ostatni raz używałam go ze dwa miesiące temu, ciekawe czy teraz da inne efekty niż wcześniej Woda wstawiona na gaz, będziem pichcić i testować
|
|
#52973 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#52974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę sobie, że przy skręcie jak nasz czesanie nie jest szkodliwe dla włosów, jesli z głową to może nawet wygładzać łuski Ostatnio nawet wolę czesane - mniej rulonów (i tak jest mniej ) ale bardziej jednorodna duża fala
|
|
|
|
|
#52975 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#52976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#52977 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po moim pierwszym olejowaniu (d razu przez całą noc, a co
> 11h). Niepotrzebnie bałam się zmywania, Isaną z babassu poszło bez problemu. Może to nie był najlepszy pomysł, bo zostało mi trochę dziwnego puchu i włosy są obciążone - teraz nie wiem, czy to od któregoś oleju, czy od mycia odżywką ![]() Dla eksperymentu nie czesałam włosów po spłukaniu i zharmonijkowałam je w ręcznik. Mam paskudny przedziałek i grzywka żyje swoim zyciem, ale skręt złapał wyżej i jest mocniejszy. Do samej góry włosy podzieliły się na kosmyki i miały delikatną płaską falę. Rozprostowały się po przeczesaniu palcami, ale zawsze to krok do przodu. Nawet końce wyglądają całkiem zdrowo, zwłaszcza w porównaniu do wczorajszego stanu po ściągnięciu silikonów. Wczoraj i dziś dla porównania. Proszę powiedzcie, że widać różnicę. A i zrobiła mi się jedna urocza, nie wiem jak to nazwać, taka sprężynka
Edytowane przez emerald_sky Czas edycji: 2012-01-12 o 09:35 |
|
|
|
#52978 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Gdzie Ty mieszkasz, że masz słońce? oddaj kawałek Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-12 o 09:59 |
|
|
|
|
#52979 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewuszki
![]() Ostatnio mniej czasu ale staram się chociaż czytać. A jak się nie uda to wchodze na forum a tu mnie mega nadrabianie czeka ale to nic![]() Ag Rafko w codzienniku miodzio jak ja wielbię Twoje włosy!!!!!!!!Mysia znowu się zapatrzyłam się w Twoje piękne oczy ![]() Było pytanie, Ewci chyba, co działa lepiej - maski czy oleje. Na mnie, podobnie jak na Ag Rafkę lepiej działają maski z dobrociejstwem wszelakim Oczywiście z olejowania solo nie rezygnuje. Cytat:
![]() Dzięki I brawa za udaną walkę z zakupoholizmem ![]() ![]() Ja Ci dam starszą Panią ![]() Cytat:
Podpisuje się pod tym każdą falą![]() Cytat:
piękne, długie i kolor! |
|||
|
|
|
#52980 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Cytat:
Także witam Ciebie serdecznie i trzymam kciuki za pielęgnację Fale masz na pewno, to nie ulega wątpliwości. Może podpatrz moją pielęgnację w codzienniku. Jest tam też moja droga do poznawania co mi służyło a co nie. W dzienniku mnie nie ma, miałam coś naskrobać ale na razie brak czasu i weny Co do porowatości to fajnie, że tak łatwo Ci ją określić. Ja do tej pory mam z tym problem a raczej zmieniła mi się w trakcie pielęgnacji i nadal się zmienia![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pierwszy raz od wakacji nie chciało mi się suszyć włosów i schną samodzielnie. Leniwy dzień mnie dopadł
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.

na mnie chyba to nie działa... robiłam wszystko jak trzeba (tak mi się wydaje) a włosy wcale nie były fajniejsze, może na początku był mniejszy puch, ale teraz dosyć się puszą i w dodatku nie widzę jakiegoś mega skrętu, jakbym suszyła na dyfuzorze to wtedy ok skręcają się ślicznie ale jak schną same to z przodu się ładnie skręcają ale z tyłu nie ma mowy ;/ wręcz się prostują..

Podobno pod światło jestem ruda i to mi starcza
Od dziecka marzyłam o włosach do pasa. W końcu zaczęłam uciekać w domu przed nożyczkami. Teraz jeszcze przed grzebieniem
- jeszcze by klisza pękła 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
:mdle je:

ale to nic
Fale masz na pewno, to nie ulega wątpliwości. Może podpatrz moją pielęgnację w codzienniku. Jest tam też moja droga do poznawania co mi służyło a co nie. W dzienniku mnie nie ma, miałam coś naskrobać ale na razie brak czasu i weny