|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Hej mamusie
![]() Nikt nie rodzi słabo słabo w takim tempie to nie obrobia sie styczniówki Ja mialam słaba noc, od 4 nie spałam do 7 , potem Tifi mnie budził na siku, potem tz wstawał i tyle mojego snu było No ale nic to, trzeba sie przyzwyczajac ![]() Pomysł na obiad;> u nas dzis kotlety z kurczaka z serem i ananasem z frytkami i surowka do tego. Tylko musze jechac do sklepu po fryty ![]() I ide do kosmetyczki brewki se zrobic co sie dziecko nie przerazi mamusi
|
|
|
|
#4352 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cześć mamuśki!
Podczytuję Was już długo, bardzo to lubię jednak udzielanie sie jakos mi nie wychodzi ![]() Dzis postanowilam do Was napisac bo nurtuje mnie pewna kwestia, a kogo zapytac jak nie kobitek bedacych w podobnym stanie, hm??? ![]() Otoż chodzi o badanie GBS-mialyscie robione wymazowki i z pochwy i z odbytu? Czyli do laboratorium dostalyscie dwie paleczki??? Ja wczoraj odebralam wynik, na ktorym jest uwaga,że jest to wynik tylko z pochwy a powininen byc jeszcze jeden (lekarz dal mi jedna paleczke). W poniedz. mam wizyte, to juz bedzie poczatek 39 tygodnia wiec juz mi chyba nie zrobi go jeszcze raz? A czy taki wynik jest miarodajny? No i jest jeszcze jedna sprawa... ehhhh... jakis miesiac temu mialam robiony posiew moczu i wyszlo ze mam wlasnie ta bakterie ktora sie bada przez badanie GBS. Wiec juz nic nie rozumiem-w moczu to mam a w pochwie nie??? Cos tu nie gra! Po tym posiewie dostalam antybiotyk (Duomox), ale lekarz mowil ze wychodzi ze jestem noscicielem tego dziadostwa. Wiec chyba ten Duomox jej nie zniszczyl? Obawiam sie teraz co zrobia przy porodzie, czy dadza mi antybiotyk czy nie. Boje sie o dzidzie... O mojego Stasia |
|
|
|
#4353 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam wczoraj takie skrawki brunatne to czop? Cytat:
![]() Cytat:
zaczęło ale skończyło na niczym- dzisiaj moje dziecie śpi spokojnie troszkę się powypinała i koniec pewnie zmęczona jak ja ![]() Cytat:
a od wczorajszej akcji nawet się tam nie mam zamiaru dotykaćCytat:
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
czyli pewnie to malenki kawalek czopa, skoro ja mam 5 mm a to długosci palca wskazujacego
ale bynajmniej mam satysfakcje, ze juz cos ruszylo, z reszta co ma nie ruszyc jak na srode termin mam;Da te liscie malin, to w aptece dostane?? mam mowic ze chce herbate z lisci malin czy co? |
|
|
|
#4355 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a)2 pałeczki osobne do tego i tego b) 1 pałeczkę do tego i tego c) 1 pałeczkę tylko do POCHWY (z NFZ tak robią, chyba po to, żeby było taniej albo nie wiem Powinno się robić wymaz z obu dziurek co by mieć 100% pewność 39 tydz to już za późno, bo robi się max do 36/37 tyg... ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
nie wiem gdzie ją dostać, myślałam, że w zielarskim, a zielarski mam nie po drodze i pod koniec Torunia
|
|
#4357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nienawidze takich niejasnosci!!!!!! Zwlaszcza jesli chodzi o zdrowie mojego Maluszka!!!!
|
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Eee żarcik o mymłonie staryyy
![]() Ahh zapomniałam się pochwalić Wylicytowaliśmy z A. laktator medeli z dodatkową butelką medeli, z woreczkami na mlesio do zamrożenia (jeszcze od kuzynki dostałam dużo ) i nakładkami na sutki canpola rozmiaru S (mam nadzieję, że będą pasować Tylko teraz problem z kasą, bo zostało koło 240 zł na koncie na położną ![]() A my sprzedaliśmy telefon za fajną kaskę i od poniedziałku koleś jeszcze nam nie przelał kasiory wrrr i tak czekamy jak dekle no, ma czas do poniedziałku niby... jeszcze to świeża osoba na allegro i ma zielony listek
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
hejka dziewojki
![]() nie uwierzycie z tym wózkiem buahahhaha, dzisiaj dzwoni do mnie pan, bo wczoraj wysłał tę spacerówkę, żebym się tylko nie denerwowała jak będę ja rozpakowywać i nie będzie pałąka od niej i on mnie strasznie przeprasza, ale teraz to jego niedopatrzenie i zapomniał wlożyć do paczki rozbawił mnie, zaczęłam się śmiać i mówię do niego, że jak dojdzie to spoko ale numer wysyłkę mieli gratis, więc płacili za trzy przesyłki kurierskie aaaa i muszę się Wam pożalić, w sobotę moja córka miała jechać do mojego ojca do Warszawy na ferie, a mojego ojca kobitki córka ma prawdopodobnie świnkę, więc mówię mu żeby mi się tu nie pokazywał i że Nikola nigdzie nie pojedzie, bo ja świnki nie miałam, ani nie byłam szczepiona na nią, a on się prawie na mnie obraził i mi wmawia, że miałam a poza tym druga córka jego kobiety też jest w ciąży (początek) i mieszkają razem, nosz k-wa co mnie to obchodzi, ja nie bedę się świadomie narażać, poza tym ona może miała świnkę, ja nie, zresztą ona nieświadomie się naraziła na obcowanie z wirusem, a ja zrobiłabym to świadomie... Próbowałam mu to wytłumaczyć, ale on zdziwiony, że to właściwie nie wiadomo na pewno ze może przeziębienie, że im się tylko tak wydaje, ze idzie dzisiaj do lekarza, ja teraz to się nawet zastanawiam czy ojciec nie zatai przede mną tego tylko po to by moją córę zabrać, twierdzi że nie będą się widywać, no co z tego jak co ze swoją kobietą tez nie będzie się widział przez dwa tygodnie Strasznie mnie zdenerwował bo to bezmyślne jak dla mnie naprawdę i jeszcze to wmawianie mi, że na pewno miałam tylko nie pamiętam
|
|
|
|
#4361 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
poka poka
Cytat:
Cytat:
ja też wczoraj 36 tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
żeby szybko wyszliCytat:
Bebia odnośnie konfliktu, to moja przyjaciółka ma, jest w 20 tyg. ciązy i robiła ostatnio badania na przeciwciała w dwóch miejscach, bo ogólnie chodzi do dwóch ginów i w jednym jej wyszło, że ma, a w drugim nie ![]() ![]() Cytat:
że aż chlupnęło w toalecie i po 4 dniach urodziła mnie, więc ja juz sama nie wiem jak ten czop wygląda, czy to moje to czop, tzn, część jego czy nie
|
||||||||
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zrobili mi badanie i na kartce było napisane "wymaz z pochwy nie stwierdzono..." coś tam coś tam to ich musiałam poprawiać- ale powiedzieli, że gdyby coś było nie tak, to to badanie jest tak czułe, że by na pewno wykazało, gdyby był paciorkowiec jednak No i wtedy wynik poprawili
|
|
#4363 |
|
Rozeznanie
|
witam
![]() u mnie dzisiaj zapowiada się ciężki dzień,boli mnie glowa i jakoś zbiera mi się na płacz co chwila...to chyba przez to przeterminowanie... jezeli nie urodzę na dniach to mam skierowanie do szpitala na 17.01. |
|
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
No wiesz ekspertem nie jestem,ale wydaje mi sie ,że tak
To ,że ty wszystkie zboczone żarciki znasz i są dla ciebie stare to wiemy ![]() A mi przyszła dziś lampka z pozytywką http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...ka-316204.html tylko szkoda,ze na baterie ,nie na prąd,ale jakos wczesniej nie ''myślałam''co zamawiam
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-12 o 12:29 |
|
|
|
#4365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo to juz naprawde koncowka... (termin na 30 styczen) ale jestem ciekawa jak u Was bylo? czy robil dwa wymazy czy jeden? no i obawiam sie tego co bedzie podczas porodu, skoro tu wyszlo tak a tu tak. moze sa dziewczyny ktore mialy podobna sytuacje???zastanawiam sie czy moze zrobic jeszcze posiew moczu???? Edytowane przez arm Czas edycji: 2012-01-12 o 12:34 |
|
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mojego karmiłam ręcznie i on takie miny strzelał jak ta baba ![]() A z wózkiem to się udali!!! Cytat:
U nas takie teskty są na porządku dziennym Pozytywka pięknie się prezentuje A ja tam bym wolała na baterię bo wiesz, u nas oszczędność prądu jest!
|
|
#4367 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie znowu nie było tak źle, bo mokry ręcznik na kaloryferze był, i wywietrzyłam pokój przed spaniem ![]() I tym sposobem obudziłam się tylko raz na siku Cytat:
Na wyniku też mam napisane, że wymaz z pochwy, ale mam dodatni, więc i tak będą musieli mi podać antybiotyk. Cytat:
A tata chyba powinien wiedzieć czy miałaś świnkę czy nie, albo mamy zapytaj. Mama na 100% będzie wiedziała. A jak nie miałaś, to masz rację, lepiej unikać. A Nikola miała świnkę?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-12 o 12:38 |
|||
|
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
Helołłł
Alez dzis pogoda masakra jak wieje a od przyszlego tyg zapowiadaja mrozy i sniegi akurat za tydzien w weekend planuje urodzic jeszcze nie wyjade bo my do drogi mamy kawalek i nikt za nas nie odsniezy ![]() zreszta i tak pewnie nie urodze, im blizej porodu tym mniej mam skurczy , ja nie wiem musze kupic te liscie z malin , kupujecie je w zwyklej aptece czy zielarskim???Aha i doszlam do tego skad te zawroty glowy/kolatania serca itp... madra koza odstawilam z dnia na dzien magnez a bralam 6 tab dziennie... biore juz z powrotem i czuje sie lepiej ... ![]() Ide naładowac aparat i wrzuce pokoik mego dziecka i foto brzusia a propo brzusia zaczal mi tak wystawac ze ostatnio stracilam nim goraca herbate i sie poparzylam mi mam okropnego strupa na nim juz widze jak sie beda pytac na porodowce od czego to ![]() Bambusiek jak przeczytalam twoj post o wizycie u gina to az zielenialam z zadzrosci, super ze sie zaczyna cos czuje ze bedziesz następna ![]() |
|
|
|
#4369 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja się zastanawiam czy w ogóle ją kiedys jeszcze tknęCytat:
Cytat:
super bryka a przygody z nią jeszcze lepszetata- wiesz jak to faceci nic nie rozumieją.... Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- agawoo położyłam dzisiaj na noc też recznik mokry póki co nie powiem czy lepiej mi sie spało bo byłam wykończona po tych skurczach i padłam po prostu ale dzisiaj też zaaplikuje ten recznik
|
|
#4370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ale dzisiaj pogoda do d... nic tylko spać
![]() Cytat:
![]() naczekałam się do niego, matko święta, weszłam o 19stej a kolejkę miałam zajętą od 14.30 no i te bóle brzucha - mam się oszczędzać a nie latać, jak się będą nasilać to do szpitala, poza tym mam grzyba i dostałam tablety na to plus tablety na podtrzymanie ciąży, ale szyjka wcale mi się nie skróciła, coś chyba mi się przewidziało dzidziuś ma 2200 już, klopsik mój kochany, zasłonił się rączką i widziałam jedno oko i nos i policzek i stwierdziłam, że czysty mój tż![]() a na wizytę do endokrynologa kurka wodna prywatnie i w przyspieszonym tempie będę czekać i tak 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tz się wczoraj do mnie dobierał a raczej do piersi i mu siara trysnęła |
|
|
|
|
#4372 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
,ale to w 31 tyg. więc w ogóle już dawnoCytat:
![]() Chyba też sobie kupie tą herbatkę,bo jak odstawiłam leki na skurcze to one zanikły
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzwoniła położna w sprawie tego wymazu, co go rano zaniosłam... w sobotę muszę się kopsnąć po wynik, normalnie 4 dni robocze, w tym wypadku w sobotę ma być wiadomo czy coś wyhodowali czy nie, więc jak odbiorę wynik, to spoko, a jak nie, to tak czy siak dostanę antybiotyki ![]() Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że wyhodują to paskudztwo ![]() No i mówiłam położnej, że się dziś znów czuję kichowato tzn. mam ciągłe bóle... mówiła, żebym poczekała na te wyniki ![]() Położyłam się, pospałam przeszło godzinę, ale w międzyczasie miałam 2 telefony, więc sobie odpuściłam
|
|
#4374 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
A mi dzisiaj jakoś smutno... Nie dość, że kiepska nocka (od 4 do 8 nie spałam), to ciągle myślę o wczorajszym USG - wyszło, że córcia malutka (2100g w 34+4d), no i dlaczego nie miałam USG w 30 tc , bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie No i teraz pewnie będę schizować...
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
172 zł
nie jest to szokująca cena- ale laktator używany dosłownie kilka razy medela mini o taki z przesyłką masz za 280 już, a ja z przesyłką i gratisami zapłaciłam 186 zł, czyli stówka mniej ![]() Cytat:
|
|
#4376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JA MĄDRA ZROBIŁAM TAK SAMO JAK TY, z dnia na dzień odstawiłam Mg z 6 do 0. i dziwię się co mnie tak kołaczę i dusi. No i przeprosiłam się z nim, tylko że teraz 2 biorę i jest trochę lepiej. Bo sama nie wiem, z jednej strony pić liście z malin na skurcze a z drugiej Mg przeciw skurczom, trochę to bez sensu no ale co zrobić... w tą pogdę cały czas mi się chce spać...masakra jakaś.... |
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
siemanko....
zadzwoniła do mnei dzis gin z pytaniem "jak tam" ;/ no i dlatego ze sie nadal nic nie dzieje to mam w pn z rana podjechac do niej na ktg i potem ona zdecyduje czy mnie juz do szpitala pogonic... :/ a ja nie chce do szpitala póki sie nie zacznie. bede tam lezec i schizowac.... i w ogole kazała mi jutro przez cały dzien zrobic diete warzywna-tylko warzywa- i tak sobie mysle moze to po to, zeby jelita poruszyc na zasadzie jak olejek rycynowy?? jak myslicie? Cytat:
przez całą ciążę robiłam odczyn coombsa 5albo 6 razy przeciwciał nie wykryto w zwiazku z tym trzeba pilnowac zeby po porodzie w ciągu 72h podali mi zastrzyk z immunoglobuliną.... i juzzzzzzz no własnie widze ze to chyba norma bo wiekszosc tutaj tak ma... a myslałam ze cos mi sie dzieje nie tak
|
|
|
|
|
#4379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
- I jak smakowało? - Paskudne. Takie tłuste - samo zdrowie i chciałam jeszcze go pokarmić ale stanowczo odmówił
|
||
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

słabo słabo
w takim tempie to nie obrobia sie styczniówki
No ale nic to, trzeba sie przyzwyczajac 

O mojego Stasia 

ale bynajmniej mam satysfakcje, ze juz cos ruszylo, z reszta co ma nie ruszyc jak na srode termin mam;D
nie wiem gdzie ją dostać, myślałam, że w zielarskim, a zielarski mam nie po drodze i pod koniec Torunia 

) i nakładkami na sutki canpola rozmiaru S (mam nadzieję, że będą pasować 

Moje to co chwila w kuchni coś zwalają, grzebią w śmietniku jak jakieś śmieciarze albo biegają w te i nazat
i musi być naświetlany minimum 2 dni na oddziale noworodkowym,a ona sama bez niego wariuje i łapie biedna doła i że pozdrawia.
żeby szybko wyszli

akurat za tydzien w weekend planuje urodzic
a przygody z nią jeszcze lepsze